rıdvan dilmen istifa etti / Sen neden istifa ettin Rıdvan Dilmen?

Rıdvan Dilmen Istifa Etti

rıdvan dilmen istifa etti

'İftira atıldı' diyerek istifa etti

Uzun yıllardır NTV'deki "Yüzde Yüz Futbol" programında Süper Lig maçlarını yorumlayan Rıdvan Dilmen, yorumculuğu bıraktığını açıkladı. Rıdvan Dilmen bir süre önce de futbol yorumcuları Ahmet Çakar ve İbrahim Seten'i savcılığa şikayet etmişti. Dilmen, yorumculuğu bıraktığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Dilmen, çalıştığı kuruma teşekkür ederek kararını açıkladı.Rıdvan Dilmen, kendisine iftira atıldığını belirterek, futbol dünyasından uzaklaşmaya karar verdiğini duyurarak, kendisine yönelik suçlamalara belgelerle cevap vereceğini belirtti.

Rıdvan Dilmen'in sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde;

43 yıl önce lisanslı bir futbolcu olarak girdiğim Türk futbol ailesine, onurumla, şerefimle, namusumla hizmet ettiğim milli futbolcu - teknik direktör - futbol yorumcusu olarak yürüttüğüm süreci bugün itibariyle sonlandırıyorum. Vicdanen çok rahatım. Hiçbir şahıs, camia ve kurumla ilgili asla saygısızlığım olmadı. Ancak son dönemde organize bir şekilde hedef gösterilerek bana ve aileme yaşatılan üzüntüyü, iftiraları başkaları gibi kabul etmem mümkün değildir! Şimdiye kadar olduğu gibi; rahmetli babamın ve annemin bana bıraktığı en anlamlı miras olan DİLMEN soyadını Rabbim izin verdiği sürece onurumla taşımaya devam edeceğim.

seafoodplus.info

Sen neden istifa ettin Rıdvan Dilmen?

BENİM futbolu sevmemdeki en önemli etkenlerden biriydi Rıdvan Dilmen. Tıpkı Sergen Yalçın gibi, Hakan Şükür gibi, Şifo Mehmet gibi Aykut Kocaman, Oğuz Çetin gibi
Futbolu bıraktıktan sonra yolu Fenerbahçe’de teknik direktörlük makamı ile kesişti. Ligin 5. haftasında takımı 3 galibiyet 2 beraberlik alıp, 11 puan toplamışken bir Avrupa maçında MTK’ya elenildikten sonra istifa etti. Şimdi yorumcu Dilmen, takımı MTK ayarında PAOK’a elenmiş; 9 resmi maçta 2 galibiyet alabilmiş, 5 maçta 7 puan toplayabilen bir takımı yöneten Aykut Kocaman için“Asla istifa etmemeli” diyor. Bu savını da “Aykut Kocaman çok iyi bir Fenerbahçelidir. Bir kültür devrimi yaratmak istiyor. Zaman lazım” diye destekliyor.
Ben de sevgili Dilmen’e soruyorum:
“Sen Kocaman kadar Fenerbahçeli değil miydin? Senin takımın bugünküne oranla daha başarılı puan tablosuna sahipken ve sen de bir kültür devrimine inanmışken neden istifa ettin? Kendine yazık etmedin mi?”
Dilmen’in Ogün meselesi yüzünden istifa kararı aldığı çok konuşulmuştu o dönem. Hiç yalanlanmayan haber şöyleydi: Başkan Aziz Yıldırım’ın MTK maçı öncesi kadroyu görünce teknik adam Dilmen’e “Ogün’ü oynatmaz ve bu maçı kaybedersen başın ağrır” der. Dilmen de bunun üzerine yine Ogün’ü oynatmaz. Maçın ardından da “Kazansaydık da istifa edecektim” deyip görevi bırakır. Dilmen’e bir soru daha. İstifa sebebin bu ise Kocaman Aziz Yıldırım’ın herhangi bir telkininde mi istifa etmeli? Yoksa senin söylediklerini yapıp yaptıklarını yapmamalı mı?
Bence Rıdvan Dilmen teknik direktörlük kariyerine o istifa ile yazık etmiştir. TV dünyası ise bir star kazanmıştır.

Peki Kocaman istifa etmeli mi?
Rıdvan Dilmen’in “İstifa etmesin” dediği Kocaman için benim fikrim net: Şimdilik asla!
Aykut Kocaman’ın açıkça yandaş medyası olduğu bir gerçek.
Benim o yandaşlardan biri olmadığım da gerçek. Peki Kocaman’ı en çok eleştirenlerden biri olarak neden Kocaman istifa etmemeli diyorum?
Çünkü Aykut Hoca bence takıntılı bir biçimde belli oyuncuları mimlemesine, yanlış bir sistem düşüncesinde ısrar etmesine, oyuncu tercihlerinde yanlış yapmasına, takıma kondisyon ve fizik güç anlamında hiç katkı verememesine, kaliteli yardımcılar seçmemesine, elindeki malzeme ile hayalleri arasında gerçekçi bir işbirliği sağlayamamasına rağmen istifa etmemeli. Çünkü Aykut Kocaman samimi ve hataları da sevapları da tamamen kendine ait. Tüm kararlar kendisinin ve şu ana kadar bu samimiyetini gösterdi. Saha sonuçları bir süre sonra daha da müspet hale gelecektir. Aykut Kocaman daha gerçekçi bir sisteme yönelecektir.
Ancak, Kocaman’ın sezon başından beri istemediğini beyan ettiği, kampa bile götürmediği Güiza, Aziz Yıldırım’ın telkini ve ‘baskısı’ ile ilk 11’e yazıldığı gün; işte o gün Kocaman istifa etmelidir.
Çünkü işte o zaman; ‘düşünmediği’, ‘istemediği’, takımın bir kısmına ‘oynamayacak’ garantisi verdiği, medya ile sohbetlerinde ‘kesinlikle istemiyorum’ dediği İspanyol 11’e yazıldığı gün o kadroyu Kocaman değil, Yıldırım yapmış demekir. O günden itibaren seafoodplus.infoçe teknik direktörü fiilen Aziz Yıldırım olmuş demektir. Böyle bir gelişme olana kadar Kocaman asla istifa etmemelidir. Ancak yaklaşan Güiza tehlikesine karşı da artık seri saha içi sonuçlar almak için kafa yormalıdır.

Aziz Yıldırım görevi bırakmalı mı?
Neredeyse her iki Fenerbahçeli’den biri “Başkan artık bırakmalı” diyor. Peki başkan böyle bir karar alır mı? El cevap: Tabii ki hayır. Aziz Yıldırım bu sene takım isterse olsun gene istifa etmez. Seneye kongreye kadar devam eder ve bence yine aday olur. Çünkü Aziz Yıldırım kendine muhatap olarak kongreyi görür. Kongre üyeleri arasında da “Kızımın düğün parası”, “Oğlanın sünnet parası”, “Kredi kartı borcu ödemesi” diyenler oldukça da Aziz Yıldırım seçim kaybetmez. Tüm camialar için geçerli bir durumdur bu. Rahmetli Canaydın, bir keresinde bana kongre üyelerinin en az yüzde 30’unun yönetimin en önemli icraatı olarak tesislerde 1 lira (bir lira) olan çay paralarının 50 kuruşa indirmesini gördüklerini söylemişti. O nedenle iyi niyetli taraftar bundan sonra “istifa” tezahüratında adresi değiştirmeli. “Yönetim bu takım senin eserin” yerine “Kongre bu takım senin eserin” demek daha doğru bir protesto yöntemi artık.

Rıdvan Dilmen: "Fenerbahçe'den istifa ettiğim için pişmanım"

Türk futbolunun efsane isimleri Rıdvan Dilmen ve Rüştü Reçber, "Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi" etkinlikleri kapsamında söyleşiye katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleşen söyleşide iki eski futbolcu, kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Dilmen, yılında Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğü yaptığı dönemde UEFA Kupası'nda Macaristan ekibi MTK'ye elendikleri maçtan sonra istifa etmesiyle ilgili anısını da anlattı.

Ne söylendi?

İstifa sürecini detaylandıran Dilmen, şunları söyledi:

"Millî ara girecekti ve 'Aziz Bey'e 'en iyisi ben bırakayım' dedim. Takım kaptanı olan Rüştü Reçber'i çağırdım ve kendisine 'Yarın inşallah maç iyi geçer. Maç sonu ben bırakacağım' dedim.

"Aslında maçtan önce bırakacağım belliydi. O gün istifa ettiğime pişmanım. Aziz Bey de taraftar da 'istifa et' demedi. Şimdiki tecrübem olsa o kararımı istişare ederdim.

"Rüştü o gün talihsiz bir gol yedi ama beni ligde lider yapan kaleciydi. Tecrübe aslında teknik taktik kadar önemlidir. Dışarıyı da medyayı da bilmeniz gerekir.

"Bu karar pişmanlıklarımdan biridir ama çok da değil. Çok şükürler olsun ki çok güzel bir 'Fenerbahçeli Rıdvan' bıraktım."

Editörün Seçtikleri

&#;arÅŸamba

Fenerbahçe, Macaristan'ın en eski ve ünlü takımlarından MTK ile şimdiye kadar Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Kupası'nda olmak üzere 2 defa karşılaştı. 'te Macaristan'da oynanan maçı kaybeden sarı-lacivertliler, İnönü Stadı'ndaki rövanşta çok üstün bir futbol sergileyip öne geçtiler fakat son dakikalarda yedikleri golle maçı kazandılar. O zaman rakip sahada oynanan gollerin avantajı yoktu. İki takım tarafsız sahada Roma'da bir maç daha yaptı. Fenerbahçe kaybedip Kupa Galipleri Kupası'ndan elendi. İkinci karşılaşma, 'da Rıdvan Dilmen'in tecrübesiz teknik direktörlüğü sırasında oynandı. Budapeşte'deki ilk maçı berabere kapayan Fenerbahçe, burada tarihi fark yapacak diye lanse edildi, rakip küçümsendi. Oyunun başlarında uzaktan atılan ve auta gidecek olan bir şutu kaleci Rüştü direk dibinden kolunun altından ağlara kaçırınca, Fenerbahçe yenik duruma düştü ve riskli oynamaya başladı. Bir kontratakta Macarlar durumu 'a getirdiler. Fenerbahçe hem maçı hem de istifa eden genç teknik direktörü Rıdvan Dilmen'i kaybetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir