eğitsel oyunlar karabük / KBÜ’de Antrenörlük Semineri – Külliye Karabük

Eğitsel Oyunlar Karabük

eğitsel oyunlar karabük

Rize İl Müftülüğü, " Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları" çerçevesinde din görevlilerine yönelik seminer gerçekleştirdi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonundaki seminerde yaz Kur’an kurslarının önemine değinen İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İslam'ın iman, ibadet, bilgi ve güzel ahlak merkezli değerlerini bireysel ve toplumsal hayata taşıma noktasında bu kursların özel bir yeri olduğunu belirterek kursların etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla seminerler düzenlendiğini ifade etti.

Yaz Kur'an kurslarının çocukların manevi gelişimi, karakter inşası ve değerler eğitimi açısından büyük bir fırsat olduğuna vurgu yapan Müftü Çakmakçı, "Yaz Kur’an kurslarımız, milletimizin ve nesillerimizin inanca, ibadete ve hayata dair doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaları noktasında çok büyük bir imkandır." dedi.

Yaz kurslarında İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin görev yapacağını belirten Müftü Çakmakçı, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı yaz kurslarının 3 Temmuz tarihinde başlayacağını bildirdi.

Seminerde ayrıca "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında yaz Kur'an kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, eğitim öğretimde materyallerden nasıl istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, çocuk ve gençlerle etkili iletişim, sosyal etkinlik planlama becerisi, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular ele alınarak, Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yaz Kur’an kurslarına müracaatların 19 Haziran’da başlayacağı bilgisi verildi.

eğitim öğretim yılsonu etkinlikleri çerçevesinde GKV Geleneksel Erikçe Çocuk Olimpiyatları heyecanı yaşandı. GKV Özel İlkokulu ve GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı şenlikler de çeşitli sportif etkinlikler gerçekleştirilirken öğrenciler şenlik boyunca gönüllerince eğlenerek yoğun geçen ders yılının stresini attılar.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu ve GKV Özel Ortaokulu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geleneksel Erikçe Çocuk Olimpiyatları bu yılda coşkulu geçti. Erikçe Macera Parkı’nda düzenlenen Çocuk Olimpiyatları Şenliğinde öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde atletizm, pentatlon, hemsball, okçuluk, tırmanma, bocce, dart, kollektif eğitsel oyunlar gibi etkinliklerle sportif beceriler kazanmanın yanında; çadır kurmak, doğa şartları hareket kabiliyeti geliştirmek, mücadele etmek gibi yaşam becerileri edinecekleri deneyimler yaşadılar. Öğrencilerin katıldıkları eğlenceli, eğitici spor etkinlikleri sonrasında kamp ateşinin etrafında müzik konseri düzenlendi. Kareoke performansları ve eğlenceli dans figürleri eşliğinde keyifli vakit geçiren öğrenciler temiz doğa havasında geceyi dinlenerek geçirerek, sabah doğa yürüyüşüyle olimpiyatı tamamlamış oldular.

Benzer Haberler

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu akademisyenleri tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki antrenörlere yönelik seminerler düzenlendi. 

Karabük Üniversitesi  (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (Hasan Doğan BESYO) akademisyenleri tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki antrenörlere seki hafta sürecek seminerler düzenlendi. Programda güncel antrenman bilimi, spor psikolojisi, spor yönetim bilimleri alanında eğitimler verildi.

Seminerde KBÜ Hasan Doğan BESYO akademisyenlerinden Doç. Dr. Mustafa Şakir Akgül antrenman kavramı ve antrenmanın temel ilkeleri, dayanıklılık gelişimi ve antrenmanı, kuvvet gelişimi ve antrenmanı, antrenman planlaması üzerine, Arş. Gör. Neslihan Akçay sürat gelişimi ve antrenmanı, performans testleri, ısınma soğuma ve streching konularında, Dr. Öğr. Üyesi Nedim Tekin planlama, sporda çocuk istismarı, Arş. Gör. F. Harun Turhan liderlik ve eğitsel oyunlar konusunda ve son olarak Dr. Öğr. Üyesi Musa Şahin esneklik koordinasyon gelişimi ve antrenmanı konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır