istanbulda dere kenarı / İstanbul Piknik Alanları: Doğada 12 Mesire Yeri - Nefis Yemek Tarifleri

Istanbulda Dere Kenarı

istanbulda dere kenarı

1 – POLONEZKÖY

&#;stanbul’daki do&#;al yerler dedi&#;imizde ilk akla gelenlerden, do&#;a ile iç içe olmay&#; seven aileler için &#;stanbul’un arka bahçesi konumunda ye&#;ilin, orman&#;n korundu&#;u nadir yerlerden biri Polonezköy. Osmanl&#; &#;mparatorlu&#;u zaman&#;nda koruma alt&#;na al&#;nm&#;&#; Polonya halk&#;n&#;n kurdu&#;u bu köye Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavac&#;k sapa&#;&#;ndan sap&#;l&#;p Acarkent’i geçtikten sonra, Polonezköy tabelalar&#;n&#; takip edilerek ula&#;&#;l&#;yor. Köy meydan&#;nda kahvede çay&#;n&#;z&#; kahvenizi yudumlamak, Polonezköy Tabiat Park&#;’nda do&#;a yürüyü&#;ü sonras&#; k&#;r lokantalar&#;ndan birinde köy kahvalt&#;s&#; yapmak ya da kendin pi&#;ir kendin ye olay&#;na girmek oldukça keyifli oluyor. 

 

istanbulda_haftasonu_dogada_gezilecek_yerler

&#;STANBUL’DA DO&#;ADA GEZ&#;LECEK YERLER – POLONEZKÖY

Polonezköy’de benim favori mekan&#;m ise Stella. Tepeden ormana hakim manzaras&#;, yemye&#;il ambiyans&#; ve orman yoluna direkt ba&#;lant&#;s&#; ile bence bölgedeki benzerlerinden bir ad&#;m önde. Günübirlik gezilerinizde, orman yürüyü&#;ü sonras&#;nda kahvalt&#; edebilir, yada mekandan etinizi, salatan&#;z&#;, patatesinizi al&#;p, haz&#;rlad&#;klar&#; mangalda kendiniz pi&#;irip kendiniz yiyebilir, çimlere ya da hamaklara yay&#;l&#;p güne&#;in tad&#;n&#; ç&#;karabilirsiniz.

Polonezköy’deki Di&#;er Kahvalt&#; Mekanlar&#; ve Fiyatlar&#;için t&#;klay&#;n.

 

POLONEZKÖY KAHVALTI

 2 – BÜYÜKADA

&#;stanbul’dan çok da uzakla&#;madan k&#;sa bir hafta sonu kaçama&#;&#; yapal&#;m dedi&#;imizde ilk akl&#;m&#;za gelenlerden, bizde &#;stanbul’da de&#;ilmi&#;iz hissi uyand&#;ran vazgeçilmez destinasyonumuz BÜYÜKADA. Büyükada’ya günübirlik Kad&#;köy, Bostanc&#;, Eminönü ya da Be&#;ikta&#;’tan kalkan vapur ya da motorlar ile ula&#;abilir, vard&#;ktan sonra Prinkipo’dan dondurma alarak geziye ba&#;layabilir, çar&#;&#; içinden faytona binebilir ya da bizim tercih etti&#;imiz gibi bisiklet kiralay&#;p Küçük Tur yoluna koyulabilirsiniz. Küçük çocuklu aileler için çocuk koltuklu kiral&#;k bisiklet seçenekleri de mevcut. Adan&#;n muhte&#;em güzellikteki tarihi kö&#;klerinin önünden geçerken kendinizi geçmi&#;e &#;&#;&#;nlanm&#;&#; gibi hissetmeniz mümkün. 

 

BÜYÜKADA FAYTON TURU

&#;STANBUL’DA GEZ&#;LECEK DO&#;AL YERLER – BÜYÜKADA

Kar&#;nlar zil çalmaya ba&#;lad&#;&#;&#;nda çar&#;&#; içindeki Alt&#;n F&#;ç&#;’n&#;n meydana att&#;&#;&#; masalara bizim favorimiz midye tava, patates ve kokoreç üçlüsünü götürebilir ya da hemen yak&#;n&#;ndaki Köfte & Piyaz’&#; tercih edebilirsiniz. Daha oturakl&#; bir ö&#;ün için deniz k&#;y&#;s&#;ndaki bal&#;k restoranlar&#; da keyifli birer alternatif. Büyükada’da yaz aylar&#; için halk plajlar&#; ve beach clublar olmak üzere pek çok plaj seçene&#;i de mevcut. 

istanbulda_haftasonu_buyukada_kofte_piyaz

KÖFTE P&#;YAZ – BÜYÜKADA

 

Büyükada Gezilecek Yerler, Yap&#;lacak &#;eyler Listesi için t&#;klay&#;n.

 

3 – BURGAZADA

Prens Adalar&#;’n&#;n küçük prensi Burgazada Büyükada’n&#;n kalabal&#;&#;&#;ndan ho&#;lanmayanlar için daha sakin bir ada alternatifi. K&#;z&#;lçam orman&#;yla kapl&#; adadaki a&#;açlar&#;n bir k&#;sm&#; y&#;l&#;nda ç&#;kan bir yang&#;nda kaybedilmi&#; olsa da, sakinli&#;i, çam ormanlar&#;, güzel sahili ve tarihini yans&#;tan ah&#;ap evleri ile &#;stanbul’un en sevilen adalar&#;ndan biri olarak yerini koruyor. Sait Faik Abas&#;yan&#;k romanlar&#;na konu olan bu adada kar&#;&#;n&#;zda Heybeliada ve K&#;nal&#;ada manzaras&#; ile ye&#;illikler içinde güzel bir gün geçirmeniz mümkün. Gezinize bir Burgazada klasi&#;i olan Ergün Pastanesi’nde ç&#;t&#;r hamurlu ve taze kremal&#; vi&#;neli ve çilekli milföy yiyerek ba&#;layabilir, yürüyerek ya da bisiklet kiralayarak adan&#;n koylar&#;n&#; ke&#;fedebilirsiniz. Dü&#;ler sahili, Çamakya Plaj&#;, Madam Martha Koyu ve Kalpazankaya gibi koylar&#;n&#; ke&#;fedebilirsiniz.

Burgazada Nerede? Nas&#;l Gidilir? Vapur Saatleri için t&#;klay&#;n.

istanbul_sehirden_kacis_rotalari_burgazada

BURGAZADA  &#;SKELE

Yemek molas&#; için sahilde vapur iskelesinin oradaki lezzetleri ile ön plana ç&#;kan Barba Yani’yi, ambiyans&#; için de adan&#;n bat&#;s&#;nda denize naz&#;r büyük bir bahçe içinde kurulu Kalpazankaya Restaurant’&#; önerebilirim.

4 – R&#;VA

2. Köprü yolundaki Kavac&#;k sapa&#;&#;ndan dönüldükten sonra yar&#;m saatte ula&#;&#;lan Riva yaz aylar&#;nda deniz kum güne&#; üçlüsüne &#;stanbul’un merkezinden en k&#;sa sürede ula&#;&#;labilecek destinasyonlardan. Baharda ve güne&#;li k&#;&#; günlerinde bile kumsalda oturup dalgalar&#;n sesini dinlemek huzur verici. Üzerine Riva Deresi’nin Karadeniz ile bulu&#;tu&#;u noktadaki restoranlarda kahvalt&#; keyfi ya da meze ve bal&#;k ziyafeti de eklenirse de&#;meyin keyfinize. 

R&#;VA SAH&#;L&#;

Riva Kahvalt&#; Mekanlar&#; ve fiyatlar&#; için t&#;klay&#;n&#;z.

R&#;VA KAHVALTI MEKANLARI

 

5 – ANADOLU KAVA&#;I, YOROS KALES&#;, POYRAZKÖY

Her ne kadar hafta sonlar&#; fazla kalabal&#;k olsa da erken yola ç&#;k&#;ld&#;&#;&#;nda do&#;ada keyifle gezilebilecek bir rota. Yoros Kalesi’ni gezip tepeden bo&#;az&#; izledikten sonra Kale’den Kavak’a do&#;ru uzanan yoku&#; üzerinde stepler halinde konumland&#;r&#;lm&#;&#; Yoros Kafe’de panoramik manzara e&#;li&#;inde kahvalt&#; edebilir, tahta sal&#;ncaklara binebilir, üzerine Kavak’ta dondurma veya waffle keyfi yapabilirsiniz.

istanbul_dogal_yerler_yoros_kalesi

YOROS KALES&#;

Siz de ‘En güzel kahvalt&#; benim evde haz&#;rlad&#;&#;&#;m kahvalt&#;d&#;r’ diyenlerdenseniz kahvalt&#; sonras&#; yollara dökülüp Yoros Kalesi’ni gezdikten sonra Anadolu Kava&#;&#;’nda denize naz&#;r bal&#;k keyfi yapabilirsiniz. Yosun Restoranda midye tava ve patates güzel bir alternatif. Yemek sonras&#; Poyrazköy’e do&#;ru uzan&#;p kumsalda yürüyü&#; yapmak keyifli olabilir. Güne&#;li günlerde Poyrazköy bal&#;kç&#;lar&#;n&#;n kumsal&#;n yan&#; ba&#;&#;ndaki masalar&#; da geç ö&#;le yeme&#;i için de&#;erlendirilebilir.

POYRAZKÖY SAH&#;L

 

6 – GÖKTÜRK GÖLET&#; TAB&#;AT PARKI

&#;stanbul’da &#;ehrin kaosundan do&#;aya kaç&#;&#;  noktalar&#;ndan biri olan Göktürk Göleti Tabiat Park&#;, Eyüp ilçesi’nde yer al&#;yor ve ismini tabiat park&#;n&#;n içerisinde yer alan Göktürk Göleti’nden al&#;yor. Me&#;e ve gürgen a&#;açlar&#;ndan olu&#;an ormanl&#;k alanla çevrelenmi&#; gölet do&#;ada huzur bulmay&#; sevenler için piknik, yürüyü&#; ve bisikletle gezi imkan&#; sunuyor. 

Göktürk Göleti Tabiat Park&#; Nerede? Nas&#;l Gidilir ? Giri&#; Ücreti Nedir? t&#;klay&#;n.

GÖKTÜRK GÖLET&#; TAB&#;AT PARKI

 

7 – SAKLIGÖL / &#;&#;LE

Ümraniye’den &#;ile yönüne sap&#;ld&#;ktan sonra yakla&#;&#;k 1 saatte ula&#;&#;lan&#;ile de yaz&#;n günübirlik gezilerde deniz, kum, güne&#; üçlüsü için kolay ula&#;&#;labilir bir alternatif. Deniz sezonu d&#;&#;&#;nda da gidildi&#;inde kumsalda deniz havas&#; alabilir, limanda yürüyü&#; yap&#;p bal&#;kç&#;ya dönü&#;türülmü&#; teknelerde bal&#;k yiyebilir ya da evde ak&#;am yeme&#;i için liman bal&#;kç&#;lar&#;ndan taze bal&#;k alabilirsiniz.

istanbul_dogada_sile_limani

&#;&#;LE L&#;MANI

Di&#;er bir alternatif de ana yoldan &#;ile merkezin tam tersi yöne sap&#;p, Sakl&#;göl yolu üzerindeki bahçelerde gözleme ayran keyfi sonras&#;nda Sakl&#;göl’e ula&#;&#;p göl etraf&#;nda trekking yapmak. Güzel manzaralar e&#;li&#;inde yap&#;lan yolculuk sonras&#; ula&#;&#;lan, orman&#;n içine saklanm&#;&#; bu gölün manzaras&#; gerçekten etkileyici. Buradaki tek tesis olan Sakl&#;göl Kafe’de de isterseniz restoran servisinden faydalanabilir, isterseniz masa ve mangal kiralayabilirsiniz.

&#;ile kahvalt&#; mekanlar&#; ve güncel fiyatlar&#; için t&#;klay&#;n.

&#;&#;LE SAKLIGÖL

 

 8 – ATATÜRK ARBORETUMU

Belgrad Orman&#;’n&#;n güneydo&#;usunda hektarl&#;k bir orman parças&#; üzerinde kurulmu&#; olan Atatürk Arboretumu asl&#;nda &#;stanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ö&#;retim üyeleri ve ö&#;rencilerinin, ara&#;t&#;rma kurumlar&#;n&#;n yapacaklar&#; bilimsel ara&#;t&#;rmalara hizmet veriyor. Bunun yan&#; s&#;ra do&#;aseverlerin de ziyaretine aç&#;k olan Arboretum, hafta sonlar&#; do&#;an&#;n kollar&#;na b&#;rakmak isteyen &#;stanbullular için göl kenar&#;nda, ye&#;ilin binbir tonunu bir arada görebilece&#;iniz, muhte&#;em instagram fotolar&#; çekebilece&#;iniz, cennetten kö&#;eler sunuyor.

Atatürk Arboretumu nerede? Nas&#;l Gidilir? Giri&#; ücreti nedir? vb detaylar için t&#;klay&#;n.

ATATÜRK ARBORETUMU

 

9 – EM&#;RGAN KORUSU

Her y&#;l nisan ay&#;nda düzenlenen Lale festivalinin en muhte&#;em halini gözlemleyebilece&#;iniz Emirgan Korusu hafta sonu &#;stanbul’un karga&#;as&#;ndan kaç&#;p kendini do&#;an&#;n kollar&#;n&#; b&#;rakmak isteyen &#;stanbullular&#;n tercih etti&#;i ye&#;illik ve ormanl&#;k yerlerin ba&#;&#;nda geliyor. Emirgan Korusu ve Park&#;’nda hem rengârenk çiçeklerle, özel motifeler i&#;lenmi&#; a&#;açlarla ve Bo&#;az manzaras&#;yla harika foto&#;raflar çektirebilir, hem piknik yapabilir, hem de 3 adet kö&#;kten birinde kahvalt&#; keyfi ya da di&#;er ö&#;ünlerde yeme içme keyfi yapabilirsiniz.

Emirgan Korusu’na nas&#;l gidilir? Kahvalt&#; ücretleri nedir?vb. detaylar için t&#;klay&#;n.

EM&#;RGAN PARKI VE KORUSU

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için t&#;klay&#;n

 

10 – BELGRAD ORMANI, SARIYER

Ad 20

&#;çerisinde 6 km’lik yürüyü&#; ve ko&#;u parkuru bulunan Avrupa Yakas&#;’n&#;n en çok bilinen ormanl&#;k alan&#; Belgrad Orman&#;’nda rota d&#;&#;&#;na ç&#;k&#;ld&#;&#;&#;nda çok güzel dere ve göletlere de rastlamak mümkün. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylar&#;nda görsel olarak oldukça etkileyici. Tüm kamuya aç&#;k alanlarda oldu&#;u gibi kalabal&#;ktan kaç&#;nmak için mümkün mertebe erken saatlerde gidilmeli. Toprak anan&#;n kollar&#;nda güzel bir yürüyü&#; sonras&#; kahvalt&#; pikni&#;i yapmak bence buradaki en güzel alternatif…

BELGRAD ORMANI

 

11 – AYVAT BEND&#; TAB&#;AT PARKI, KEMERBURGAZ

Belgrad Orman&#;’ndaki 9 tabiat park&#;ndan biri olan Ayvat Bendi Tabiat Park&#; &#;stanbul Eyüp &#;lçesi s&#;n&#;rlar&#;ndaki Kemerburgaz’da yer al&#;yor. Ad&#;n&#; Ayvat Deresi üzerinde kurulmu&#; olan tarihi bentten alm&#;&#; olan park, özellikle bu bent etraf&#;nda muhte&#;em görseller, instagraml&#;k fotolar sunuyor.

Ayvat Bendi Tabit Park&#; hakk&#;nda bilgiler ve giri&#; ücreti için t&#;klay&#;n.

AYVAT BEND&#; TAB&#;AT PARKI

12 – FLORYA ATATÜRK ORMANI

&#;stanbul’da temiz havaya doyabilece&#;iniz Florya Atatürk Orman&#;, Florya sahilinde, Marmaray Florya dura&#;&#;ndan sadece 5 dakikal&#;k yürüyü&#; mesafesinde yer al&#;yor. Piknik yapabilece&#;iniz masalar&#;, yürüyü&#; alanlar&#;, çocuklar için oyun parklar&#; ile oldukça keyifli vakit geçirebilece&#;iniz ormanda Beltur’a ait bir büfe de yer al&#;yor.  

Florya Atatürk Orman&#; tüm ailenin, her ya&#; kesiminin keyifle vakit geçirebilece&#;i ender ye&#;il alanlar&#;ndan. Çocuklar&#;n ço&#;u yerde ücretli olarak kullanabildi&#;i farkl&#; temalardaki park kullan&#;mlar&#; burada tamamen ücretsiz. Parkurlu oyun parklar&#;nda çocuklar inan&#;lmaz e&#;leniyor. Dilerseniz isbike’tan bisiklet kiralayarak da orman&#; bisikletle gezebilme imkan&#; da bulunuyor. 

Florya Atatürk Orman&#; hakk&#;nda detay bilgiler için t&#;klay&#;n.

 

13 – CADDEBOSTAN VE SUAD&#;YE SAH&#;LLER&#;

&#;stanbul’da do&#;ada yap&#;lacak geziler dendi&#;inde akla ilk olarak ormanl&#;k alanlar gelse de her yan&#; denizle çevrili &#;ehirde yürüyü&#; yapacak pek çok sahil bulunuyor. Kumsal olan k&#;y&#;lar ise bo&#;az k&#;y&#;s&#;ndaki yürüyü&#; alanlar&#;na göre çok daha sakin oluyor. Anadolu yakas&#;nda oturanlar&#;n yürüyü&#; ve piknik için s&#;kça tercih etti&#;i alanlar&#;n ba&#;&#;nda nezih bir kitleye sahip Suadiye ve Caddebostan sahilleri geliyor. Kumsalda yürüyü&#; yapmak, piknik örtünüze ya da katlan&#;r sandalyenize kurulup termosla getirdi&#;iniz çay&#;n&#;z&#; yudumlamak oldukça keyifli oluyor. Ye&#;il ile içiçe olmak da güzel ama deniz k&#;y&#;s&#;nda olmak insana bamba&#;ka bir huzur veriyor.

 

CADDEBOSTAN SUAD&#;YE SAH&#;L&#;

 

14 – KAYMAKDONDURAN ORMANI, BEYKOZ

Beykoz sahilinden 5 km mesafedeki Akbaba Köyü yolu üzerindeki bu ormanl&#;k alanda ah&#;ap masalarla donat&#;lm&#;&#; birden fazla piknik alan&#; mevcut. Sonbahar ve k&#;&#; aylar&#;nda oldukça da sakin. &#;ster do&#;an&#;n kollar&#;nda güzel bir kahvalt&#;, ister orman yürüyü&#;ü isterseniz de özel mangal alanlar&#;nda izin verilen mangal keyfi yapabilirsiniz. Sonbaharda kestane toplamak ve bolca sincaba rastlamak da mümkün. Beykoz sahilinde bo&#;az yürüyü&#;ü sonras&#; piknik yapmak &#;eklindeki bir ikileme için de lokasyonu gayet uygun…

istanbulda_piknik_yapilacak_yerler_Beykoz_Kaymakdonduran_ormani

BEYKOZ KAYMAKDONDURAN ORMANI’NDA P&#;KN&#;K

 

15 – YILDIZ PARKI

Be&#;ikta&#; ile Ortaköy aras&#;nda yer alan, &#;stanbul merkezindeki en büyük koru olan Y&#;ld&#;z Park&#; ziyaretçilerine &#;ehir merkezinde, muhte&#;em bir do&#;a ve renk cümbü&#;ü sunuyor. Çad&#;r Kö&#;kü, Malta Kö&#;kü ve K&#;r Kahvesi’nde yeme içme molas&#; verebilece&#;iniz gibi, Y&#;ld&#;z Park&#; boyunca s&#;ralanm&#;&#; piknik masalar&#;nda ya da a&#;açlar alt&#;ndaki çim alanda piknik imkan&#; da bulunuyor. Y&#;ld&#;z Park&#;’na hem Be&#;ikta&#; Ortaköy yolu üzerindeki Ç&#;ra&#;an Saray&#;’n&#;n kar&#;&#;s&#;ndan, hem de Balmumcu’dan Ortaköy’e do&#;ru uzanan Palanga Caddesi üzerinden giri&#; yap&#;labilir. Y&#;ld&#;z Park&#;’na yaya giri&#;i ücretsiz, araç giri&#;i için ücret al&#;n&#;yor.

Y&#;ld&#;z Park&#;’na ula&#;&#;m, giri&#; ve kahvalt&#; fiyatlar&#; için t&#;klay&#;n.

YILDIZ PARKI

 

 16 – K&#;RAZLIBENT TAB&#;AT PARKI VE MES&#;RE ALANI

Ba&#;c&#;lar Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kirazl&#;bent Tabiat Park&#; ve Mesire Alan&#; Sar&#;yer &#;lçesi Belgrad ormanlar&#; içerisinde yer al&#;yor. Belgrad Ormanlar&#;ndaki 9 tabiat park&#;ndan biri olan Kirazl&#;bent ismini Osmanl&#; döneminde Kirazl&#;dere üzerine in&#;a edilmi&#; olan bentten al&#;yor. Kirazl&#;bent Tabiat Park&#;’ndaki devasa a&#;açlar alt&#;ndaki ince patika yollarda do&#;a yürüyü&#;ü yapmak, tahta piknik masalar&#;nda ailece ya da e&#; dost bir arada piknik yapmak oldukça keyifli oluyor. Kirazl&#;bent’te kamp yapma imkan&#; da bulunuyor.

Kirazl&#;bent Tabiat Park&#; Ula&#;&#;m Bilgileri ve Giri&#; Ücretleri için t&#;klay&#;n…

K&#;RAZLIBENT TAB&#;AT PARKI

 

17 – FENERBAHÇE PARKI

&#;ehir merkezinde denizi ve ye&#;il alan&#; içiçe bulabilece&#;iniz ender yerlerden biri olan Fenerbahçe Park&#; hem Anadolu yakas&#;nda, hem de Avrupa yakas&#;nda oturanlar&#;n toplu ta&#;&#;ma ile dahi kolayca ula&#;abilece&#;i bir lokasyonda bulunuyor. Üç taraf&#; denizle çevrili ormanl&#;k bir alan içindeki Fenerbahçe Park&#;’nda denize naz&#;r çimenlere yay&#;labilir, yine deniz manzaral&#; tahta masalarda piknik yapabilir ya da park bünyesindeki kafelerden faydalanabilirsiniz. Hafta sonu aç&#;k büfe kahvalt&#; severler için Cafe Romantika oldukça keyifli bir seçenek.

FENERBAHÇE PARKI

 

18 – ÇUBUKLU KORUSU, H&#;D&#;V KASRI

Üsküdar-Beykoz sahil yolu üzerinde, Kanl&#;ca yak&#;nlar&#;ndaki Çubuklu Korusu’nun içerisinde bulunan Hidiv Kasr&#;, her biri künyeli ve soy kütü&#;üne sahip a&#;açlarla kapl&#; geni&#; bir korulu&#;a ve koru içinde güzel bir ko&#;u ve yürüyü&#; yoluna sahip. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylar&#;nda muhte&#;em görseller sunan bu korulukta güzel bir do&#;a yürüyü&#;ü yapabilir, Hidiv Kasr&#;’nda hafta sonu sunulan aç&#;k büfe kahvalt&#; ile kasr&#;n tarihi dokusunun, bahçesindeki sincaplar&#;n, c&#;v&#;l c&#;v&#;l ku&#; seslerinin ve kö&#;kün mevsimine göre lalelerle vegüllerle dolu bahçesinin tad&#;n&#; ç&#;karabilirsiniz.

Hidiv Kasr&#; ula&#;&#;m ve kahvalt&#; detaylar&#; için t&#;klay&#;n.

ÇBUKLU KORUSU – H&#;D&#;V KASRI

 

19 – FETH&#; PA&#;A KORUSU, ÜSKÜDAR

Sarayburnu’ndan ba&#;layarak Ortaköy’e kadar uzanan muhte&#;em bir &#;stanbul manzaras&#;na sahip olan &#;stanbul Büyük&#;ehir Belediyesi Fethipa&#;a Sosyal Tesisleri, ayn&#; adla an&#;lan tarihi korunun huzur dolu atmosferinde misafirlerini a&#;&#;rl&#;yor. Yüzlerce bitki ve a&#;aç türlerini bar&#;nd&#;ran bu yemye&#;il koruda bir zamanlar Türk edebiyatç&#; ve dü&#;ünürlerinden Cemil Meriç’i de a&#;&#;rlayan konak, günümüzde Fethipa&#;a Sosyal Tesisleri ad&#;yla Bo&#;az manzaras&#; e&#;li&#;inde restoran vekahvalt&#; hizmeti funduszeue.infoça merkezi olan Fethipa&#;a Korusu &#;stanbul’da do&#;a içinde ailece ya da arkada&#;larla vakit geçirmek istedi&#;inizde kolayl&#;kla ula&#;&#;labilecek bir lokasyona sahip. Koru özellikle lale ve erguvan zaman&#; muhte&#;em görseller sunuyor.

Fethi Pa&#;a Korusu ula&#;&#;m ve kahvalt&#; detaylar&#;için t&#;klay&#;n.

FETH&#; PA&#;A KORUSU

 

 20 – M&#;HRABAT KORUSU, KANLICA

&#;stanbul Anadolu Yakas&#;’n&#;n en güzel korular&#;ndan biri olan Kanl&#;ca s&#;rtlar&#;ndaki Mihrabat Korusu hem orman&#;n içinde 3 kilometrelik bir yürüyü&#; parkuruna hem de kar&#;&#; k&#;y&#;da Ortaköy sahili, Rumeli Hisar&#;, &#;stinye Koyu’na kadar uzanan muhte&#;em bir bo&#;az manzaras&#;na sahip. Çam a&#;açlar&#;n&#;n sizi hayat dolu kokusuyla kar&#;&#;lad&#;&#;&#; Mihrabat Korusu’nda kafe, restoran, özel davet ve organizasyon alanlar&#;, geni&#; bir otopark ve çocuk parklar&#; bulunuyor.

Mihrabat Korusu Nerede? Nas&#;l Gidilir? Kahvalt&#; Detaylar&#; Nedir? t&#;klay&#;n.

M&#;HRABAT KORUSU BO&#;AZ MANZARASI

 

21 – NEZAHAT GÖKY&#;&#;&#;T BOTAN&#;K BAHÇES&#;, ATA&#;EH&#;R

Ata&#;ehir diye adland&#;r&#;lan bina orman&#;nda çölde vaha tad&#;nda bir mutluluk kayna&#;&#; Nezahat Gökyi&#;it Botanik Bahçesi. Otoyollar&#;n kesi&#;ti&#;i noktada bu büyüklükte bir park bahçenin oldu&#;una bizzat gidip görmeden inanmak zor. E&#;i taraf&#;ndan Nezahat Gökyi&#;it an&#;s&#;na  düzenlenmi&#; olan bahçe otoyollar ve ba&#;lant&#; yollar&#; aras&#;ndaki 8 ada üzerinde kurulmu&#; olan dev bahçeye Ata&#;ehir’i Do&#;u Ata&#;ehir’e ba&#;layan köprünün Do&#;u Ata&#;ehir aya&#;&#;ndaki giri&#;ten ücretsiz olarak ula&#;&#;labilmekte.

 

Nezahat Gökyi&#;it Botanik Bahçesi Nerede? Nas&#;l Gidilir? Giri&#; Ücreti Nedir?t&#;klay&#;n.

NEZAHAT GÖKY&#;&#;&#;T BOTAN&#;K BAHÇES&#;

 

22 – KARABURUN L&#;MANI

&#;stanbul’da Avrupa Yakas&#;nda Gezilecek Do&#;al Yerler listesinde bulunan Karaburun Liman&#;, Çekmece göllerinin hizas&#;na denk gelen Arnavutköy’e ba&#;l&#;, yine Karadeniz k&#;y&#;s&#;nda bir liman köyü. Avrupa Yakas&#;’nda oturanlara daha yak&#;n köyün uçsuz bucaks&#;z bir kumsal&#;, HANIMEL&#; isimli me&#;hur bir bal&#;kç&#;s&#; var. Göktürk Kemerburgaz’a do&#;ru yap&#;lan yeni yol sebebiyle ula&#;&#;m&#; rahat oldu&#;u için bu bal&#;kç&#;ya talep oldukça yo&#;un. Pazar yerine Cumartesi gitmeyi tercih etmenizi öneririm…

istanbulda_deniz_kiyisindaki_yerler_Karaburun_limani

KARABURUN L&#;MANI

 

23 – TA&#;DELEN MES&#;RE ALANI

Çekmeköy Ta&#;delen mevkiinde, &#;ehirden çok da uzakla&#;madan orman havas&#; alabilece&#;iniz, tahta masalarda ister kahvalt&#; pikni&#;i yapabilece&#;iniz, isterseniz de kendi mangal&#;n&#;z&#; yakabilece&#;iniz sayfiye yeri. Ad&#;n&#; Ta&#;delen kaynak sular&#;ndan alan Me&#;e, Kay&#;n ve Göknar a&#;açlar&#;yla kapl&#; mesire alan&#;,  dönüm kadar geni&#; bir alana yay&#;ld&#;&#;&#; ve masalar birbirine uzak yerle&#;tirildi&#;i için insanlarla iç içe olma sorunu ya&#;anm&#;yor.

TA&#;DELEN MES&#;RE ALANI

 

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için t&#;klay&#;n.

 

24 – KUL&#;NDA&#; DA&#; EV&#;

2. Köprü yolu üzerindeki Kavac&#;k sapa&#;&#;ndan Riva’ya do&#;ru giderken kar&#;&#;n&#;za ç&#;kan Mahmut &#;evket Pa&#;a Köyü ayr&#;m&#;ndan ula&#;&#;lan Kulinda&#;, ormanl&#;k bir vadinin yamac&#;na kurulmu&#; bir da&#; evi.

istanbul_doga_icinde_kahvalti_kulindag

KUL&#;NDA&#; DA&#; EV&#;’NDE KAHVALTI

 

Kulinda&#;’&#; ister günübirlik ziyaret edip  ormana naz&#;r teras restoran&#;nda kahvalt&#; ya da ö&#;le yeme&#;i alabilir, isterseniz de gece da&#; evinin etraf&#;ndaki bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Ak&#;amlar&#; yak&#;lan kamp ate&#;i etraf&#;nda toplan&#;p &#;ark&#; söylerken izcilik günlerinize geri dönmeniz de mümkün. Ate&#;te sucuk ekmek yapmak için yan&#;n&#;za sucuk almay&#; unutmay&#;n….

 

istanbul_kamp_yapilacak_yerler_kulindag_dag_evi

KUL&#;NDA&#; DA&#; EV&#;’NDE KAMP ATE&#;&#;

 

 25 – BALLI KAYALAR TAB&#;AT PARKI

 &#;stanbul-Ankara otoban&#;na  girdikten yakla&#;&#;k yar&#;m saat sonra Dilovas&#; sapa&#;&#;ndan otobandan ç&#;k&#;larak ula&#;&#;lan Ball&#; Kayalar Tabiat Park&#;, Gebze Tav&#;anl&#; Köyü’nde bulunuyor. &#;stanbul’a yak&#;n gezilecek yerlerden Ball&#; Kayalar Vadisi esasen kaya t&#;rman&#;&#;&#; yapanlar için popüler bir destinasyon olmas&#;na ra&#;men dere k&#;y&#;s&#;nda mangal yapabilme olana&#;&#;na sahip oldu&#;undan  piknikçiler taraf&#;ndan da ra&#;bet görüyor.

 

 Ball&#; Kayalar Tabiat Park&#; gezisi için t&#;klay&#;n&#;z…

 

istanbulda_gezilecek_dogal_yerler_balli_kayalar

BALLI KAYALAR

 

26 – DARICA HOB&#;T KÖYÜ 

Yüzüklerin Efendisi serisisin me&#;hur karakterleri hobitlerin evlerini ziyâret etmeye ne dersiniz?

Dar&#;ca’da &#;ehit Er Gökhan Hüseyino&#;lu Sahil Park&#; içerisinde yer alan Hobbit köyünde farkl&#; konseptlerde 15 tane hobit ev bulunuyor. Hobit evlerin d&#;&#;&#;nda oyun parklar&#;, piknik alanlar&#;, tenis, basket ve futbol alanlar&#;n&#;n&#;n da yer ald&#;&#;&#; parka &#;stanbul Anadolu yakas&#;ndan özel arac&#;n&#;zla yakla&#;&#;k 40 dakikada ula&#;&#;l&#;yor. Deniz k&#;y&#;s&#;ndaki bu parkta sahil yolu ve 4 kilometrelik yürüyü&#; ve bisiklet parkuru da mevcut.

Dar&#;ca Hobit Köyü hakk&#;ndaki detaylar ve giri&#; ücreti için t&#;klay&#;n.

DARICA HOB&#;T KÖYÜ

 

&#;stanbul’a Yak&#;n En Güzel Tatil Yerleri
&#;stanbul’a Yak&#;n Hafta Sonu Gezilecek Do&#;al Yerler

Doğasıyla Büyüleyecek İstanbul&#;a Yakın 36 Yer

Çalışan kesimin büyük çoğunluğunun senede sadece bir hafta, bilemedin on gün yıllık izne çıkabildiği düşünüldüğünde, hayattan daha fazla zaman çalabilmek için hafta sonlarının ne denli önemli olduğu da ortaya çıkıyor. Ancak İstanbul’da yaşayanlarımız çok iyi bilirler ki, özellikle hafta sonları bir yerden bir yere gidebilmek hiç kolay iş değil. Trafik öyle yoğun oluyor ki, varılmak istenen nokta da şehir içinde olduğu halde yolda geçirilen zaman saatleri bulabiliyor. Böyle durumlarda vazgeçip yolun yarısında geri dönmeniz işten bile değil, stresi de cabası.

1

Hal böyle olunca, birçok insan da İstanbul dışında ama günübirlik ya da en fazla iki günlük kaçabilecekleri, kafa dağıtıp dinlenebilecekleri yeni rotaların arayışına giriyor. Bu haklı çabalarına bir nebze katkıda bulunmak için, İstanbul’a araçla saat mesafedeki gezilecek yerleri belirledik ve bir rehber haline getirdik. Virüs sonrası yeniden yollara düşmeniz ve gönlünüzce yeni yerler keşfetmeniz dileklerimizle…

Kocaeli

Marmara Bölgesi’nde, kalabalık nüfusuyla neredeyse İstanbul’u aratmayan şehirlerden biri Kocaeli. Ancak tek özelliği nüfusu ve gelişmiş sanayisi değil; Karadeniz’e kıyısı olan Kocaeli, belki de birçok insanın bilmediği doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un yakınındaki bu yerleri keşfetmek için bazen bir gün yeterli olmayabilir, bu nedenle özellikle kampçıları mutlu edecek rota ve lokasyon bilgilerini de yazımızda bulabilirsiniz.

1

1- Kocaeli Yaylaları

Karadeniz’in yayla havasını solumak için o kadar mesafe tepmenize hiç gerek yok, zira Kocaeli sınırları içerisindeki çok sayıda yayla, size bu atmosferin kapılarını açıyor. Eğer temiz havada piknik yapmayı seviyorsanız, hafta sonu buralara akın eden günübirlikçilerden biri de pekâlâ siz olabilirsiniz.

İstanbul’a kilometre uzaklıktaki yaylalara toplu taşıma imkânı olmadığı için özel aracınızla epey bozuk yollardan geçerek ulaşmanız gerekiyor ancak özellikle sıcak havalarda, yaylaların serin olan hatta gece düpedüz soğuyan havası yolun bütün eziyetini unutturacak türden. “Hadi buralara kadar gelmişken bir gece konaklayalım,” diyen çadırcılar, bunu düşünerek yanlarına mutlaka kalın giysiler almalılar.

Gezip görebileceğiniz Kocaeli Yaylalarından bazıları: İnönü Yaylası, Menekşe Yaylası, Serindere Kanyonu, Kirazlı Yaylası, Kuzu Yaylası, Kayaüstü Yaylası.

Piknik ya da kamp için yaylalara çıkmak isteyenlere hatırlatalım; bölgede herhangi bir işletme bulunmadığından tuvalet gibi ihtiyaçlar tamamen doğal yollarla giderilmek durumunda. Zaman zaman ATV ve off-road araçlarına denk gelmeniz de mümkün.

2- Ballıkayalar Tabiat Parkı

yılında koruma altına alınarak milli park ilan eden Ballıkayalar, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yer alan saklı bir güzellik. Saklı diyoruz ama bu bölgeyi keşfedenler de var; Ballıkayalar Tabiat Parkı özellikle kaya tırmanışı yapanlar arasında giderek yıldızı parlayan bir bölge. Hatta ilk tırmanışın da burada yapıldığı biliniyor. Eğer kendinize güveniyorsanız, konunun acemisi olmanız çok dert değil çünkü herkese uygun rotalar, işin uzmanları tarafından belirlenmiş durumda. Tabii mutlaka bir rehber eşliğinde tırmanmanız gerekiyor.

Kaya tırmanışı yapmak istemezseniz, uzun doğa yürüyüşleri yapmak için de çok uygun bir noktada olacaksınız. Tedarikli gidenler için bölge çadır kampı için gayet elverişli.

Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’a 1 saat, Kocaeli merkeze 45 dakika uzaklıkta yer alıyor. Gebze’nin Tavşanlı köyüne geldikten sonra tabelaları takip ederek kanyona ulaşabilirsiniz.

3- Kerpe

Kandıra ilçesinde yer alan ve Kocaeli’nin mavi bayraklı plajlarının en ünlülerinin yer aldığı Kerpe, son derece turistik bir mekân çünkü yaz ayları plajlarda deyim yerindeyse iğne atsan yere düşmüyor. Denizinin güzelliğine rağmen, sırf bu sebepten hafta sonları bölgeyi tercih etmeyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Buna alternatif olarak açılmış özel beach’ler ve Sosyete Plajı nispeten daha sakin oluyor, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Ancak Karadeniz’in en güzel denizine sahip olduğu iddiasında olan Kerpe, doğal oluşumlarıyla da doyumsuz bir seyir zevki vaat ediyor.

1

4- Kefken

Yine Kandıra ilçesinde Kerpe’ye komşu olan Kefken, oldukça eski bir yerleşim yeri. Kerpe’den sonra doğuya doğru devam ettiğinizde bu şirin Karadeniz kasabasına ulaşıyorsunuz. Kefken de tıpkı Kerpe gibi en çok denizi sebebiyle tercih ediliyor ve aynı kalabalığa burada da rastlamak mümkün.

Kefken’in en çok ilgi gören yeri hiç kuşkusuz Pembe Kayalar’ı. Kerpe merkeze 20 dakika uzaklıkta, Cebeci Köyü’nün biraz ilerisinde yer alan Pembe Kayalar oldukça enteresan bir jeolojik yapı, özellikle gün batımında kayaların aldığı renk ve ortamın güzelliği fotoğrafçıların da yakalamayı en sevdikleri karelerden.

5- Kurtköy

Kandıra’daki birbiriyle komşu yerleşim yerlerinden tanıtacağımız sonuncu kasaba da Kurtköy. Ünlü Kumcağız Plajı ve kayalıklarla çevrili bir havuz görünümündeki Kapri Plajı gençlerin bir numaralı uğrak noktalarından. Hafta sonu ne kadar kalabalık olduğundan bahsetmemize gerek yok değil mi? Eğer dalış yapmayı seviyorsanız ve ille de kumsalı, plaj işletmesi olsun diye bir talebiniz yoksa, kayalıklar arasından denize girebileceğiniz Midye Koyu’nu da tercih edebilirsiniz.

6- Narköy

Aslında burası bir köy değil, ekolojik bir otel ama yazımızda yer vermemizin sebebi, bazı hafta sonu etkinliklerinin ücretsiz olması. Kandıra’daki Narköy, iki günlüğüne şehirden kaçıp kendini bütünüyle doğa vermek, belki de hayali kurulan köy yaşamını prova etmek için çok güzel bir seçenek olabilir. Burayı konaklama kompleksinden çok bir çalışma alanı olarak değerlendirebiliriz çünkü permakültür, yoga, çeşitli doğa aktiviteleri, kerpiç ev yapımı, ekmek mayalama gibi birbirinden eğitici ve keyifli olacağı kesin aktiviteler düzenleniyor ve yazının başında dediğimiz gibi bunların bazıları gönüllülük esasına dayalı. Etkinlikleri takip ederek size uyan bir tanesini seçebilir, hafta sonunuzu doğa içerisinde toprakla iç içe ter atarak geçirmeyi deneyimleyebilirsiniz.

1

7- Maşukiye

Kocaeli’nin en çok bilinen kaçış noktalarından Maşukiye, özellikle şelalesi ise oldukça meşhur. Son yıllarda tur firmaları tarafından keşfedilmeden önce burası kendi halinde, sessiz sakin bir yerken şimdi çevre illerden çok sayıda insan bölgeyi görmek için buraya akın ediyor. Nasıl etmesinler ki, Maşukiye’nin sunduğu olanaklar son derece cezbedici. Bir kere, yakınlarındaki yaylalar (Kuzu ve Kirazlı) piknik ve kamp için ideal, Aygır Deresi ve çevresi leziz balıkçılarla dolu, üstüne bir de bir doğa harikası olan şelaleye ev sahipliği yapıyor. Bütün bunların yanında “Biraz adrenalinden zarar gelmez” diyenler de unutulmamış, onlar için de ATV turları ve hatta zipline yer alıyor.

8- Gölcük Nüzhetiye Şelalesi

Şelale demişken; eğer Maşukiye’deki şelale sizi kesmediyse, Gölcük’teki Nüzhetiye Şelalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Bölgede çok güzel bir yürüyüş rotası da mevcut ancak şelaleye ulaşım biraz zorlu. Özellikle giysileriniz ve ayakkabınız uygun değilse, beraberinizde küçük çocuklar varsa parkurun sonunda yer alan şelaleye varmanız güç olabilir.

9- Kartepe Kayak Merkezi

Kendisi İstanbul’a en yakın kayak merkezi olması sebebiyle yoğun olarak tercih edilen yerlerden. Gidenler, hafta içi kayak yapmanın daha keyifli olduğu görüşünde birleşiyor çünkü İstanbul’a sadece 1, saat uzaklıkta olması, tatil günlerinde mahşeri bir kalabalık yaşanması anlamına geliyor.

1

Ayazma Ilıcası

Başiskele ilçesindeki Ayazma Ilıcası, şifalı sularıyla ünlü bir kaplıca. Özellikle cilt ve mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenen suları sayesinde, ılıcayı günübirlik ziyaret edenlerin sayısı oldukça fazla. Bölgede aynı zamanda termal bir otel de bulunuyor.

Bursa

Bursa’ya yapılacak gezilerin, doğa ve kültür turundan çok gastronomi ile ilgili olduğunu söylesek abartmış olmayız diye düşünüyoruz. Zira Bursa dendiğinde çoğu insanın aklına ilk olarak iskenderin geliyor olması tesadüf değil.

Bursa son derece eski bir yerleşim yeri ve şaka bir yana, yemek yemenin haricinde de yapılabilecek birçok şey, gezilip görülecek pek çok yer var. Günübirlik kaçış rotanıza dahil edebileceğiniz önerilerimizi bir kenara not etmeyi unutmayın.

1

1- Cumalıkızık Köyü

Bursa’daki ilk durağınız bu köy olsun. Neden derseniz, burası Bursa merkeze on beş dakika uzaklıkta olmasına rağmen, adeta içinde bulunduğumuz çağa ait olmadığını hissettiren bir köy. Bir kere yaşında, yani Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna, Kurtuluş Savaşı’na şahit olmuş ve o zamandan bu zamana otantik dokusunu korumayı başarmış, korunamayanlar da aslına uygun bir şekilde restore edilmiş. Bunu laf olsun diye söylemiyoruz zira köy bu özellikleri nedeniyle UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne de dahil edilmiş. Eski dönemlerde bu köy gibi başka Kızık köylerinin de olduğu biliniyor ancak onlar ne yazık ki savaşlar ve doğal afetler nedeniyle günümüze ulaşmayı başaramamış.

Dar sokaklarında dolaşırken kendinizi bir dönem filminin platosundaymış gibi hissedeceğiniz Cumalıkızık’a sabah erken saatlerde gittiyseniz, köylü teyzelerin ellerinden çıkma gözlemelerin kokularına karşı koymanız zor olabilir. Madem Bursa’dasınız, karnınızı iyice doyurmadan buradan ayrılmanız pek olası değil.

2- Mudanya Eski Girit Mahallesi

Mudanya’da yapılacak şeylerin sayısı son derece fazla ama rengarenk sokaklarıyla insanın içini açan görüntülere sahip Rum mahallelerini gezip görmek apayrı bir keyif. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız kadraja alacağınız görüntülerin çokluğu sizi çocuklar gibi sevindirebilir. Zaten bölgeye İstanbul’dan ve çevre illerden de fotoğraf turları düzenleniyor.

Burada ayrıca Kurtuluş Savaşı’na tanıklık etmiş, tarihi açıdan büyük öneme sahip Mütareke Evi Müzesi de yer alıyor. Gitmişken gezmeden dönmeyin deriz.

3- Trilye

Arabanızla, en olmadı feribotla kolaylıkla kaçabileceğiniz yerlerden belki de en güzeli: Trilye.  Burası çok çok eski bir Rum köyü ve Rum esintilerini her adımınızda iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Bursa’nın gezilip görülecek diğer yerleri başka bir tatile kalsın, bizce gitmişken koca bir günün tamamını buralara ayırın çünkü mimarisi, kiliseleri, Dündar Evi, Eski Taş Mektep’i bir yana, ünlü Trilye zeytinleriyle donatılmış bir kahvaltı sofrasına oturmadan, deniz kenarında barbun balığı yemeden Trilye’yi tam olarak yaşamış sayılmazsınız. Trilye’nin ismini nereden aldığına dair birden fazla söylenti olsa da, biri bizim aklımıza daha çok yattı; Trilye, Rumcada “barbun” anlamına gelen “triglia” kelimesinden türemiş. Bazı tabelalarda ise hala Zeytinbağı ismiyle anılıyor.

1

4- Mudanya Plajları

Eğer Mudanya’ya gelmişken denize de girmek isterseniz merkezde birçok plaj yer alıyor. Kiminde tesis bile yok, sessiz sakin bir koydan ibaret ama denizi konusunda sadece “Bir Kocaeli değil” diyebiliyoruz.

Mudanya’daki plajlar:

Burgaz Altınkum

Coşkunöz Halk Plajı

Eşkel Halk Plajı

Kumyaka

Kızılay

Eğerce Halk Plajı

5- Gölyazı

Fotoğraf turlarının Cumalıkızık ve Trilye’den sonraki durakları da Uluabat Gölü üzerinde bir yarımada olan Gölyazı. Kimileri onu Bursa’nın en güzel köyü olarak nitelendiriyor. Tamamı birinci derecede sit alanı olan Gölyazı, efsanelere konu olan bir adadan ve onu şirin mi şirin bir taş köprüyle bağlayan yarımadadan oluşuyor. Köyde her yıl leylek şenliklerinin yapılması, burasının göçmen kuşların da uğrak yeri olmasından kaynaklanıyor. Eğer doğru zamanda gittiyseniz birçok leyleği havada görmeniz olası.

Gölyazı’ya geldiğinizde fotoğraf çekmek için uzun saatler ayırmak isteyeceksiniz, açıkçası bunun dışında yapılacak pek bir aktivite de yok. Bölge hala aktif bir balıkçı köyü olduğu için sabahın erken saatlerinde gölü dolduran kadınlı erkekli balıkçılar güzel görüntüler veriyor. Gün batımı içinse gölü yukarıdan gören Zambak Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Ama madem buraya kadar geldik, sadece fotoğraf çekmekle yetinmeyelim derseniz, göldeki adaların bazılarına gitmek için balıkçı teknelerinden kiralayabilirsiniz. Sabah saatlerinde göle açılırsanız nilüfer çiçeklerinin en güzel zamanlarını da yakalamış olursunuz.

1

6- Misi Köyü

Bursa’da keşfedilecek köylerin sayısı o kadar fazla ki, bir günde hepsini gezip görmeniz mümkün değil. Bu yüzden birkaç hafta sonunuzu buralara ayırmanızı öneririz. Bursa’nın merkezine sadece 12 kilometre uzaklıktaki küçük Misi köyü de zaman geçirmekten keyif alacağınız yerlerden.

Misi köyü, Nilüfer ilçesinin Gümüştepe mahallesi adıyla da bilinen güzide bir köyü. Köy, pekmezi ve şarabıyla ünlü. Haliyle gezerken bol bol üzüm bağları görüyorsunuz. Çin’den gelen mallar ülkenin dört bir yanını ele geçirmeden önce geçimini ipekböcekçiliği ile sağlayan köyde, son yıllarda bu konuda ciddi bir kıpırdanma mevcut. Gelecek Turizmde isimli bir proje ile bölgede ipekböcekçiliği yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Geleneksel gölge oyunlarının sergilendiği Karagöz Evi, Etnografya Evi ve çocuklar için bir de kütüphanesi olan köyde gezip fotoğraf çekmekten bitkin düştüğünüzde, Nilüfer Çayının iki yanına konuşlanmış olan çay bahçeleri imdadınıza yetişiyor.

7- Soğanlı Botanik Parkı

dönümlük koca bir alana yayılmış olan ve içerisinde bir sürü bitki türünün, çiçeklerin, ülkelere ait bahçelerin sergilendiği Botanik Parkı, Bursa Hayvanat Bahçesi’nin hemen yanında yer alıyor. Hayvanat bahçeleri konusunda olumlu görüşlere sahip olmadığımızdan bu bölümü es geçip Botanik Park’a dalıyoruz. Burada yapılabilecek en ama en güzel aktivite bisiklet turu. Parkın içinden bisikletinizi kiralayıp keyifli bir bisiklet turunun ardından çimlere yayılıp dinlenmek, insana “İyi ki buraya geldik” dedirtiyor.

Trakya

İstanbul’a kara yoluyla kilometre sonra ulaşabileceğiniz Tekirdağ ve sonrası, tatil deyince Trakya ihtimalini hiç hesaba katmayanlar için şaşırtıcı olabilir. Çünkü hem kendine has kültürü, hem doğasının güzelliği hem de müthiş yemekleriyle Trakya gerçekten de bir tatil cenneti.

1- İğneada

22 kilometrelik upuzun bir sahile sahip olan İğneada, Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı güzel bir kasaba. Çok özel bir ekosistem olan longozu da İğneada’nın simgelerinden biri haline gelmiş. Bölgenin mevsimsel olarak sular altında kalmasıyla oluşan longoz, dişbudak, kızılağaç ve meşe türleri açısından da oldukça zengin.

İğneada’nın tek büyüleyici özelliği longozu da değil; havasının temizliği, bembeyaz kumsalı ve berrak sularıyla tatilciler için bulunmaz nimet. Longoz ormanlarında yürüyüş ve güzelim kumsalında deniz keyfi yeterli gelmeyenlere, balıkçı teknesi kiralama imkanının olduğunu da hatırlatalım.

Demirköy’e kadar gelmişken, yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Dupnisa Mağarası’na da mutlaka uğrayın. Mağaranın ziyaret saatleri ve giriş ücretleri için önceden bilgi almakta fayda var.

İğneada

2- Kumbağ

Yaz aylarında nüfusu birden bire artan Kumbağ, Trakya bölgesinin turizm cenneti olarak anılıyor. Kumsallarıyla meşhur Kumbağ’a gelip de hemen dönmek istemeyenler için bölgede birçok konaklama tesisi de mevcut.

3- Uçmakdere Köyü

Duyar duymaz ismine vurulduğumuz Uçmakdere eğer sizde de aynı etkiyi bıraktıysa mutlaka ama mutlaka gidin çünkü güzelliği sadece isminden ibaret değil. İstanbul’a dört saat kadar uzaklıkta olan köy, Tekirdağ Şarköy’e bağlı eski bir Rum köyü. Şaraplarıyla meşhur olan köyde şaraplar yerli halk tarafından evlerinde imal ediliyor. Eski yerleşim dokusuna bayılacağınız Uçmakdere’de aynı zamanda yamaç paraşütü, rüzgar sörfü gibi adrenalin sporlarını yapma imkanı da var.

4- Gökçetepe Köyü

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Gökçetepe Köyü kampçılar tarafından zaten çok uzun süredir bilinen yerlerden, çünkü hem İstanbul’a çok yakın hem de Saros Körfezi’nin serin suları kesinlikle Ege sahillerini aratmıyor.

Koru Dağı’nın bol oksijenini esirgemediği, orman havasının deniz havasına karıştığı bölgede kamp yapmak, orman içindeki güzel yürüyüş rotalarını takip etmek, unutulmaz bir hafta sonu için yeterli olacağa benziyor.

5- Beğendik Köyü

Karadeniz’in en batı ucu Beğendik Köyü, Bulgaristan sınırının hemen yanında. Trakya’nın hafta sonları tıklım tıklım olan plajlarının aksine, Beğendik Köyü’nün küçük ve tertemiz sahili çoğunlukla sakinliğini koruyor. Bu yüzden hem denizin tadını çıkarmak hem de kafa dinlemek için ideal bir köy.

Beğendik

6- Kıyıköy

Trakya’da tanıtacağımız, isminde “köy” geçen yerlerin sonuncusu da Kıyıköy. Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan köy, aslında bir sahil kasabası. Yapılacak şeylerin sayısı ise köyün küçüklüğünün aksine oldukça fazla. Bisiklet kiralayabilir, sandalla açılabilir (Karadeniz hırçınlığı ile meşhurdur, aman dikkat), geçimini balıkçılıkla sağlayan yerli halkın arasına karışıp olta balığı tutabilir, dere kıyısında piknik yapabilir ya da civar çay bahçelerinde yorgunluk atabilirsiniz.

Sakarya

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Sakarya, çok kültürlü, kendine has bir kimliğe sahip, doğal ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir şehirdir. Aynı zamanda Sakarya için festivaller ve şölenler şehri desek yanlış olmaz çünkü bölgede özellikle yaz aylarında neredeyse her hafta bir festivale denk gelmeniz mümkün.

Çiğdem Yaylası Şenlikleri, Söğütlü Geleneksel Tarım Hayvancılık ve Süt Festivali, Yeşilyurt Yaylası Kadırga Şenlikleri, Acelle Yaylası Şenlikleri, Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali, Dartılı Keşkek ve Tavukçuluk Kültür Sanat Şöleni, Selmandede Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Sünnet Şöleni, Soğucak Yayla Şenliği, Akbalık Yağlı Güreşleri, Geleneksel Hamsi Festivali, Geleneksel Hıdırlık Doğa Kültür ve Turizm Şenliği, Karasu Uluslararası Kültür Turizm ve Fındık Festivali, Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür Ve Sanat Etkinlikleri bunlardan sadece bazıları.

1- Sapanca Gölü

16 kilometre uzunluğundaki Sapanca Gölü, yılın her zamanı alıp başınızı gidebileceğiniz son derece keyifli yerlerden. Göl kenarında güzel bir kahvaltıyla güne başlangıç, sonrasında göl kenarında yürüyüş, eğer hava güzelse gölde bir kano turu; işte size hiç bitmesini istemeyeceğiniz bir günün reçetesi.

Sapanca

2- Maşukiye

Sapanca’daki huzurun aksine, 10 kilometre uzaklıktaki Maşukiye de adrenalin meraklıları için bulunmaz nimet. Zipline, ATV kiralama, Jeep safari gibi aktivitelere dalmak isterseniz Maşukiye doğru adres.

3- Kartepe Kayak Merkezi

Kışın gözde sporu kayak ilginizi çekiyorsa, tüm gününüzü alacak tam bir etkinlik için Kartepe Kayak Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.

4- Soğucak Yaylası

Karadeniz yayla kültürünü yaşayabileceğiniz Sakarya, yaylalarının çokluğu ve güzelliği açısından Kocaeli’ni aratmıyor. Bunların arasında en çok öne çıkanı da, merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Soğucak Yaylası. Yukarıda şenliklerden ve festivallerden bahsederken de ismi geçmişti, eğer iki gün süren bu yayla festivalini yakalayabilirseniz konserlerle, folklor gösterileriyle, off-road yarışlarıyla dopdolu ve çok eğlenceli zamanlar geçirmeniz garanti.

Şenliğe denk gelemezseniz de üzülmeyin, yayla her yönüyle sizi şehrin o keşmekeşinden alıp bambaşka diyarlara götürecek, tüm haftanın gerginliğini ve yorgunluğunu atmanızı sağlayacak. Tedarikli gelenler burada çadır kurup eşsiz gün doğumunu izleme ayrıcalığına da sahip.

5- Acarlar Longozu

İstanbul’dan 2,5 saat uzaklıktaki longoz, Türkiye’deki dört longoz ekosisteminden biri. Dünyada artık örneğine çok az rastlanan longozların dördünün ülkemiz sınırları içinde yer alıyor olması bizim için büyük bir şans, tabi korumayı başarabilirsek.

Acarlar Longozu çok büyük bir yer olmasına rağmen sadece küçük bir bölümü gezintiye açık ama bu sizi yıldırmasın. Daha önce nilüferi sadece fotoğraflarda gördüyseniz, bu su bitkisinin güzelliği ve pembeliğine hayran olacaksınız. Fotoğrafçılar için de ilham verici görüntülere sahip Acarlar Longozu, mutlaka vakit ayırıp görülmesi gereken yerlerden.

Acarlar Longozu

6- Melen Çayı

Maşukiye’nin zipline’ı varsa, Melen Çayı’nın da 13 kilometrelik rafting parkuru var. Üstelik acemiler de unutulmamış, eğer rafting yapmak hep aklınızın bir köşesindeyse ama cesaret edemiyorsanız, kısa bir eğitimin ardından parkurun size ayrılmış olan ilk iki kilometresinde bu hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Çanakkale

İstanbul’dan çıktıktan sonra yaklaşık dört saat gibi bir sürenin sonunda varabileceğiniz Çanakkale (ki bazen bu süreyi İstanbul trafiğinde harcadığımız düşünülürse pek de uzak sayılmaz), en az iki gününüzü ayırmanız gereken yerlerden çünkü gezilip görülecek yerleri çok olan, buram buram tarih kokan bir şehir. Biz tarihi yerleri bir başka yazının konusu olmak üzere bir kenara ayırıyor ve Çanakkale’nin doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen yerlerine çeviriyoruz rotamızı.

1- Adatepe Köyü

Edremit Körfezi’ni gören bir tepeye kurulmuş, çok eski, tarihi antik çağlara kadar uzanan bir köy Adatepe. Ayvacık’ı geçtikten sonra sizi önce zeytin ağaçları sonra da tarihi taş evleri karşılıyor. Doğal bir sit alanı olduğu için bugüne kadar dokusu bozulmadan gelebilmiş, ne de iyi etmiş.

Homeros, ünlü İlyada’sında da Gargaros adıyla bahsediyor bu güzelim köyden. Destanda Gargaros’tan “İda Dağı’nın bir parçası” olarak söz edilir. Zaten köyün hemen yanıbaşındaki dev kaya, Truva’yı da keşfeden Alman arkeolog Schlieman tarafından Zeus Altarı olarak tanımlanmıştır.

Şöyle der destan:

"Vardılar hayvanların anası, kaynağı bol Ida'ya,

Gargaron'daydı Zeus'un tapınağı, kokulu sunağı."

Gerçekten destanda bahsi geçen yer burası mı, o kaya kütlesi Schlieman’ın iddia ettiği gibi Zeus’un altarı mı bilinmez ama köyün Arnavut kaldırımlı sokaklarında hiçbir şey yapmadan sadece dolaşmak bile sizi dünya üzerinde bambaşka bir zamandaymışsınız gibi hissettirmeye yetiyor.

Adatepe’nin bir de Taş Mektep’i mevcut. Akademisyen, aydın ve sanatçılardan oluşan bir grup insanın eski bir ilkokulu restore ederek bu ismi verdikleri oluşum, tam on yedi yıldır felsefe, sanat, edebiyat, sosyoloji alanlarında seminerler düzenliyor, atölye çalışmaları yapıyor. Bu konulara ilginiz varsa (hatta yoksa bile) mutlaka Taş Mektep’i de ziyaret etmenizi ve seminerlerden birine katılmanızı öneririz.

2- Kazdağı Milli Parkı

Çeşitli endemik bitki türlerini de barındıran Milli Park, yürüyüş, bisiklet, doğa gözlemi gibi birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Girişin ücretli olduğu parkta çadır kurmak için de ayrıca bir ücret ödeniyor.

Kazdağları

3- Tevfikiye Köyü

Benzerine zor rastlanır bir arkeo köy. Döneme ait ikonların ve sembollerin işlendiği yapıların arasında dolaşmak, Troya Müzesi’ni gezmek, kısacası arkeoloji ile dolu dolu bir köyü tanımak isterseniz bu köyü de ziyaret etmeden dönmeyin.

4- Assos

Evet kabul ediyoruz ki İstanbul’a biraz uzak, evet günübirlik gitmek akıllı işi değil ama eğer konunun özünde kafa dinlemek varsa, Assos olmadan çok eksik kalırdı bu liste. Koyları, plajları, doğal güzellikleri, tarihi ile tam bir kaçış mekanı Assos. Üstelik belki de uzak olmasının avantajını kullanarak, genellikle sessiz sakin. Deniz keyfi yapmak isterseniz Yeşil Liman ve Koruoba Koyu nispeten bakir koylardan. Sivrice ve Sokakağzı ise çevresinde restoranların ve pansiyonların olduğu sahiller. Ama yine de sakinliklerini korumayı başarıyorlar. Mavi bayraklı Kadırga Koyu ise daha turistik ve de popüler.

Assos

5- Behramkale Köyü

Sit alanı kapsamında olması sayesinde tarihi dokusu muhafaza edilerek günümüze kadar gelmeyi başarmış, tarih boyunca farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan, Rum taş evleri ve Arnavut sokaklarıyla farklı bir köy Behramkale. Günbatımını seyretmek, köy kahvesinde yorgunluk atmak ise büyük keyif.

Bolu

Aşçılarıyla ünlü Bolu, yapacağınız iki günlük ziyaret sonrasında artık sizin zihninizde Yedigöller’le, Abant’la, Kartalkaya’yla özdeşleşecek.

1- Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Oldukça turistik ve tatil günlerinde insan seli olsa da, doğayla buluşmak için kesinlikle doğru nokta. Abant Gölü ve Tabiat Parkı’na giriş ücretli. İçeri girdiğinizde göl kıyısında uzun uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, çam ve köknar ağaçlarının gölgesine serilebileceğiniz, bisiklete binebileceğiniz, piknik yapabileceğiniz bir doğa harikası sizi bekliyor olacak. Parkın girişinde, bölgenin zengin bitki örtüsünü tanıtan bir de müzesi mevcut.

Abant Gölü’ne yılın her mevsimi gidebilirsiniz ama bizim önerimiz ziyaretinizi sonbahara denk getirmeniz, çünkü iç içe geçmiş renkler, size bir tablonun içindeymişsiniz gibi hissettirecek.

2- Yedigöller Milli Parkı

Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl, Sazlıgöl… Adını bu ismini saydığımız göllerden alan Yedigöller, özellikle kamp atmak için ideal bir mekan. İki günlük bir kamp, sizi şarj edip yeni haftaya hazırlamak için yeterli olacaktır.

Yazıcı Dostu Sürüm

 

&#;stanbul’da hafta sonu geldi&#;inde a&#;açlar alt&#;nda ya da güzel bir manzaral&#; bir mekanda lezzetli bir kahvalt&#; edip, s&#;cac&#;k çay&#;m&#;z&#; yudumlamak güzel bir hafta sonuna ba&#;laman&#;n en keyifli yollar&#;ndan biri. Hadi gelin hep birlikte &#;stanbul’da bulunan ye&#;illikler içindeki bu mekanlara ve güncel kahvalt&#; fiyatlar&#;na k&#;saca bir göz atal&#;m.

 

1 – STELLA, POLONEZKÖY

&#;stanbul’da hafta sonu kahvalt&#; yap&#;lacak mekanlar listesinin ilki, do&#;a ile iç içe olmay&#; seven aileler için &#;stanbul’un arka bahçesi konumunda ye&#;ilin, orman&#;n korundu&#;u nadir yerlerden biri Polonezköy. Fatih Sultan Mehmet köprü yolu üzerindeki Kavac&#;k sapa&#;&#;ndan sap&#;l&#;p Acarkent’i geçtikten sonra Polonezköy tabelalar&#;n&#; takip ederek ula&#;&#;labilen Polonezköy’de benim favori mekan&#;m ise STELLA. Tepeden ormana hakim manzaras&#;, yemye&#;il ambiyans&#; ve orman yoluna direkt ba&#;lant&#;s&#; ile bence bölgedeki benzerlerinden bir ad&#;m önde.

Polonezköy’deki di&#;er kahvalt&#; mekanlar&#;için t&#;klay&#;n.

istanbul_doga_icinde_kahvalti_polonezkoy

STELLA POLONEZKÖY

STELLA POLONEZKÖY
Polonezköy mah. Y&#;l cad. Polonezköy/ Beykoz
0 ()

 

2 – SARI KÖ&#;K, EM&#;RGAN KORUSU

&#;stanbul’un en güzel korular&#;ndan Emirgan Korusu özellikle lale zaman&#; tam bir görsel &#;ölene ev sahipli&#;i yap&#;yor. Sar&#; Kö&#;k, Pembe Kö&#;k ve Beyaz Kö&#;k adl&#; üç kö&#;kü bünyesinde bar&#;nd&#;ran koruda bo&#;aza hakim manzaras&#; sebebiyle en çok Sar&#; Kö&#;k ön plana ç&#;k&#;yor. Sar&#; Kö&#;k’te pandemi sebebiyle aç&#;k büfe kahvalt&#; kald&#;r&#;ld&#;. y&#;l&#; itibariyle hem hafta içi hafta sonu  ile aras&#;nda tek ki&#;ilik kahvalt&#; taba&#;&#; ya da iki ki&#;ilik MEGA KAHVALTI sunuluyor.

Emirgan Korusu ileti&#;im, ula&#;&#;m detaylar&#; ve kahvalt&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

istanbul_doga_icinde_kahvalti_emirgan

SARI KÖ&#;K SERPME KAHVALTI

 

3 – SAKLIGÖL KARAMANDERE TES&#;SLER&#;, &#;&#;LE

&#;stanbul’da Do&#;a &#;çinde Kahvalt&#; Yap&#;lacak Mekanlar listemizin be&#;incisi &#;stanbul’a bu kadar yak&#;ndayken çok uzaklarda hissedebilece&#;iniz göl k&#;y&#;s&#;nda dingin ve huzurlu bir mekan Sakl&#;göl KaramandereTesisleri. &#;stanbul &#;ile otoyolundan &#;ile’ye ula&#;t&#;ktan sonra &#;ile merkezine girmek yerine ana yoldan tam tersi yöne sapt&#;&#;&#;n&#;zda kar&#;&#;n&#;za ç&#;kan Sakl&#;göl tabelalar&#;n&#; takip ederek Karamandere Köyü’nün az ilerisinde sizi bekleyen bu gizli sakl&#; göle ula&#;acaks&#;n&#;z.

&#;&#;LE SAKLIGÖL’DE GÖL KIYISINDA KAHVALTI

Göl k&#;y&#;s&#;ndaki ah&#;ap masalarda, do&#;a içinde yapabilece&#;iniz, bal, kaymak, reçel,peynir ve çe&#;itleri, ceviz, üzüm, otlu peynir ve sahanda yumurtadan olu&#;an serpme köy kahvalt&#;s&#; funduszeue.info, menemen, m&#;hlama vb. ayr&#;ca ücretlendiriliyor. Kahvalt&#; sonras&#; Sakl&#;göl etraf&#;ndaki 21 kilometrelik parkurda trekking yap&#;p yediklerinizi eritmek ücretsiz. &#;

Sakl&#;göl ileti&#;im bilgileri, kahvalt&#; detaylar&#; ve güncel fiyat&#; için t&#;klay&#;n.

&#;&#;LE SAKLIGÖL’DE KAHVALTI

 

&#;ile’deki di&#;er kahvalt&#; mekanlar&#; ve fiyatlar&#;için t&#;klay&#;n…

 

4 – KUL&#;NDA&#;, MAHMUT &#;EVKET PA&#;A KÖYÜ

2. Köprü yolundaki Kavac&#;k sapa&#;&#;ndan ç&#;k&#;p Riva’ya do&#;ru ilerlerken kar&#;&#;n&#;za ç&#;kan Mahmut &#;evket Pa&#;a Köyü ayr&#;m&#;ndan ula&#;&#;lan Kulinda&#;, ormanl&#;k bir vadinin yamac&#;na kurulmu&#; bir da&#; evi. Mekan&#;n kahvalt&#; konusundaki en büyük özelli&#;i kendi f&#;r&#;nlar&#;ndan ç&#;kan s&#;cac&#;k pide, pizza, po&#;aça ve di&#;er ekmek çe&#;itleri. Yemye&#;il bir orman, bol oksijen ve ku&#; sesleri.

Kulinda&#; kahvalt&#;s&#; May&#;s itibariyle hafta içi serpme (ki&#;i ba&#;&#; TL), hafta sonu ise aç&#;k büfe (ki&#;i ba&#;&#; TL) olarak servis ediliyor.

ya&#; aras&#; çocuklar için ücretsiz, aras&#; %50 indirimli, 9 ya&#; ve üstü tam ücret al&#;n&#;yor.

istanbul_orman_icinde_kahvalti_kulindag

KUL&#;NDA&#;’DA ORMAN &#;Ç&#;NDE KAHVALTI

KUL&#;NDA&#; DA&#; EV&#;
Mahmut &#;evket Pa&#;a Köyü, Kibrit Ç&#;kmaz&#; No:6 Beykoz/ &#;stanbul
0 ()

 

 

5 – GEY&#;KL&#; CAFE & RESTAURANT, TURKCELL PLATINIUM PARK

Yemye&#;il bir orman ve çam a&#;açlar&#; aras&#;na saklanm&#;&#; bir tesis olan Geyikli Turkcell Platinium Park bünyesinde çocuk oyun alan&#;, off road, okçuluk,at binme gibi her ya&#;tan insan&#;n e&#;lenebilece&#;i aktivite alanlar&#; bulunduruyor. Mekanda k&#;&#;&#;n ate&#;in ba&#;&#;nda, yaz&#;n a&#;açlar&#;n alt&#;nda kahvalt&#; keyfi yapabilece&#;iniz oldukça do&#;a ile uyumlu bir dekorasyona sahip Geyikli Cafe Restoran da yer al&#;yor. Kahvalt&#;dan sonra ormanda geyikler e&#;li&#;inde yürüyü&#; yapmak, sevimli atlar Gofret ve Tysonla yanyana nefis &#;nstagram pozlar&#; almak Platinium Park’&#;n olmazsa olmaz&#;.

Geyikli Turkcell Platinium Park Giri&#; ve Kahvalt&#; Detaylar&#; ve Güncel Ücretleri için t&#;klay&#;n.

TURKCELL PLATINIUM PARK KAHVALTI

 

6 – MALTA KÖ&#;KÜ VE KIR KAHVES&#;, YILDIZ PARKI

&#;stanbul’un göbe&#;inde olmas&#;na ra&#;men içine ad&#;m att&#;&#;&#;n&#;z anda &#;ehrin kalabal&#;&#;&#;ndan sizi bir anda uzakla&#;t&#;r&#;p do&#;a ile bulu&#;turan gizli sakl&#; bir orman Y&#;ld&#;z Park&#;. Y&#;ld&#;z Korusu’nun içerisinde K&#;r Kahvesi ve Malta Kö&#;kü olmak üzere BELTUR taraf&#;ndan i&#;letilen ve kahvalt&#; servisi de veren iki mekan bulunuyor. K&#;r Kahvesi daha mütevazi, a&#;açlar alt&#;ndaki do&#;al ortam&#; ile ön plana ç&#;k&#;yor. Malta Kö&#;kü ise ad&#;na yara&#;&#;r bir ihti&#;ama sahip, tepeden gördü&#;ü bo&#;az manzaras&#; ile ön plana ç&#;k&#;yor.

Malta Kö&#;kü ve K&#;r Kahvesi ileti&#;im, ula&#;&#;m ve kahvalt&#; detaylar&#; için t&#;klay&#;n.

KIR KAHVES&#;’NDE SERPME KAHVALTI

 

7 – M&#;HRABAT KORUSU, KANLICA

&#;stanbul’un en güzel korular&#;ndan biri olan Kanl&#;ca’daki Mihrabat Korusu hem orman&#;n içinde 3 kilometrelik bir yürüyü&#; parkuruna hem de muhte&#;em bir bo&#;az manzaras&#;na sahip. Hafta içi de hafta sonu da serpme olarak sunulan kahvalt&#;da sahanda sucuk, sahanda yumurta, bö&#;ürtlen reçelli lor peyniri, peynir ve zeytin çe&#;itleri, sö&#;ü&#; taba&#;&#;, mevsim meyveleri, tahin pekmez, bal kaymak, börek, po&#;aça ve ekmek çe&#;itleri bulunuyor. Mekanda çocuk oyun park&#; ve bebek bak&#;m alan&#; da mevcut.

 

Bo&#;az manzaral&#; di&#;er kahvalt&#; mekanlar&#; ve fiyatlar&#; için t&#;klay&#;n.

 

8 – YOROS KALE KAFE, ANADOLU KAVA&#;I

&#;stanbul’da Do&#;a &#;çinde Kahvalt&#; Mekanlar&#; listemizin birincisi Anadolu Kava&#;&#;’n&#;n yan&#; ba&#;&#;nda, Yoros Kalesi’nin yamac&#;nda, &#;stanbul’un e&#;siz bo&#;az manzaras&#;n&#; güzel bir aç&#;dan gören, kaleye ç&#;kan yoku&#; üzerinde stepler halinde konumland&#;r&#;lm&#;&#;, k&#;rm&#;z&#; pötikare örtüleri, ah&#;ap masa ve sandalyeleri ile gayet sevimli ve do&#;a içinde bir kahvalt&#; mekan&#; Yoros Kafe. Hafta sonu yo&#;unlu&#;u ile ba&#; etmekte zaman zaman zorland&#;klar&#;ndan erken saatlerde gitmekte, Yoros Kalesi’ni kahvalt&#;dan sonra gezmekte fayda var. 

Yoros Kale Kafe ileti&#;im bilgileri, kahvalt&#; detaylar&#; ve fiyat&#; için t&#;klay&#;n.

YOROS KALE KAFE KAHVALTISI

 

YOROS KALE KAFE

 

9 – POL&#;NA, POLONEZKÖY

&#;stanbul’da Do&#;a &#;çinde Kahvalt&#; Edilecek Restoranlar listemizin dördüncüsü, ev yap&#;m&#; pastalar&#;, reçelleri, halka halka kesilmi&#; k&#;zarm&#;&#; patatesleri, ç&#;t&#;r ç&#;t&#;r köy biberleri ve Cabbar isimli papa&#;an&#; ile nam salm&#;&#; a&#;açlar alt&#;nda, yemye&#;il di&#;er bir Polonezköy mekan&#;.Sadece hafta sonu servis edilen serpme köy kahvalt&#;s&#; ücreti y&#;l&#; itiba&#;yle ki&#;i ba&#;&#; TL. Fiyatlar ortalaman&#;n üzeri. Kahvalt&#; sonras&#; kestane veya bö&#;ürtlen ROLADA, MADONNA ya da çikolatal&#; POL&#;NA pasta denenesi…

istanbul_yesillikler_icinde_kahvalti_polonezkoy

POLONEZKÖY’DE KAHVALTI

POLINA POLONEZKÖY
Y&#;l cad. No: 26 Beykoz/&#;stanbul
0 ()

 

10 – BÜYÜKADA D&#;LBURNU RESTAURANT

Büyükada Dilburnu Tabiat Park&#; içinde yer alan Dilburnu Büyükada Restaurant hem muhte&#;em bir do&#;an&#;n içinde hem de panoramik deniz manzaras&#; e&#;li&#;inde serpme kahvalt&#; keyfi ya&#;at&#;yor.

Ad 20

Büyükada iskelesine indikten sonra saat meydan&#;n&#;n arkas&#;ndan kalkan akülü otobüsler ile ula&#;abilece&#;iniz mekanda kahvalt&#; d&#;&#;&#;nda mangal, hamak, semaver ve termos kiralama  imkan&#; da bulunuyor.  Mekan&#;n farkl&#; konseptteki foto&#;raf kö&#;elerinden bol like garantili &#;nstagram foto&#;raflar&#; çekilebiliyor.

Büyükada Dilburnu Restaurant Güncel Kahvalt&#; Fiyat&#; ve Detaylar&#; için t&#;klay&#;n.

BÜYÜKADA D&#;LBURNU RESTAURANT

 

11 – BAHAR COUNTRY, BAHÇEKÖY

Bahar Country yaz&#;na kadar tadilatta.

Sar&#;yer’de Bahçeköy yolu üzerinde bulunan kahvalt&#; ve mangal konseptli piknik alanlar&#;ndan biri Bahar Country. Kavak a&#;açlar&#; alt&#;nda geni&#; bir alana konumland&#;r&#;lm&#;&#; mekan çocuklar&#;n ko&#;up oynayabilece&#;i kocaman bir çim alana, parka ve futbol kalelerine de sahip. Bahar Country’de kahvalt&#; hem hafta içi hem de hafta sonu serpme olarak servis ediliyor. Serpme kahvalt&#; ücreti y&#;l&#; itibariyle ki&#;i ba&#;&#; TL. Kahvalt&#; içeri&#;i pek etkileyici olmasa da mekan ambiyans anlam&#;nda yüz güldürüyor.

istanbul_yesil_alanda_kahvalti_bahcekoy

&#;STANBUL DO&#;A &#;Ç&#;NDE KAHVALTI – BAHÇEKÖY BAHAR COUNTRY

BAHAR COUNTRY ÇOCUK PARKI

BAHÇEKÖY BAHAR COUNTRY
PTT Evleri mah. Bahçeköy Cad. No Sar&#;yer/ &#;stanbul
0 ()

 

12 – FETH&#; PA&#;A SOSYAL TES&#;SLER&#;, FETH&#; PA&#;A KORUSU

Anadolu yakas&#;n&#;n bo&#;az k&#;y&#;s&#;nda bulunan ve bu bölgenin oksijen deposu olarak bilenen Fethi Pa&#;a Sosyal Tesisleri Kuzguncuk ve Üsküdar aras&#;ndaki Fethi Pa&#;a Korusu içinde yer al&#;yor. Koru içinde keyifli bir sabah yürüyü&#;ü sonras&#; Sarayburnu’ndan Ortaköy’e kadar uzanan muhte&#;em manzaray&#; seyir balkonundan izleyebilir, Fethi Pa&#;a Sosyal tesislerinde &#;stanbul’da do&#;a içindeki en uygun fiyatl&#; kahvalt&#;lardan birini deneyimleyebilirsiniz. Sosyal tesisler pazar günleri çok yo&#;un oldu&#;u için di&#;er günlerde ya da pazar günü erken saatlerde gitmekte fayda var. 

Fethi Pa&#;a Korusu ileti&#;im, ula&#;&#;m, kahvalt&#; detaylar&#; ve ücreti için t&#;klay&#;n.

istanbul_doga_icinde_kahvalti_uskudar

ÜSKÜDAR FETH&#; PA&#;A KORUSU

 

13 – H&#;D&#;V KASRI, ÇUBUKLU KORUSU

Üsküdar-Beykoz sahil yolu üzerinde, Beykoz’daki Çubuklu korusunun içerisinde bulunan ve  Hidiv Kasr&#; &#;stanbul’un önemli tarihi yap&#;lar&#;ndan biri. Hem kasr&#;n tarihi dokusu hem de içinde bulundu&#;u korunun güzelli&#;i, gül bahçeleri, sincaplar&#; ve c&#;v&#;l c&#;v&#;l ku&#; sesleri pazar kahvalt&#;lar&#;n&#; cazip hale getiriyor. BELTUR’a ba&#;l&#; Hidiv Kasr&#;’nda pandemiden sonra serpme kahvalt&#; ve aç&#;k büfe kahvalt&#; kald&#;r&#;ld&#;. Sadece kafe k&#;sm&#; hizmet veriyor ve burada kahvalt&#; olarak haftan&#;n her günü ile aras&#;ndakahvalt&#; taba&#;&#;, yumurta çe&#;itleri ve tost çe&#;itleri servis ediliyor.

Hidiv Kasr&#; ileti&#;im, ula&#;&#;m, güncel kahvalt&#; ve yemek menüsü için t&#;klay&#;n.

ÇUBUKLU KORUSU H&#;D&#;V KASRI

 

14 – Z&#;YA &#;ARK SOFRASI, FLORYA

Hem lezzetli hem de uygun fiyatl&#; kebaplar&#;yla gönüllerde taht kuran Ziya &#;ark Sonras&#;’nda hafta içi sadece serpme kahvalt&#;, hafta sonu ise hem serpme hem de aç&#;k büfe kahvalt&#; sunuluyor. Geni&#; ve yemye&#;il bir bahçeye sahip mekân&#;n hem aç&#;k hem de kapal&#; oyun alan&#;n&#;n olmas&#; çocuklu aileler taraf&#;ndan tercih edilmesini sa&#;l&#;yor.

Ziya &#;ark Sofras&#; Kahvalt&#; Detaylar&#; ve Güncel Fiyat&#; için t&#;klay&#;n.

Z&#;YA &#;ARK SOFRASI

 

15 – V&#;LLA POLONEZ

Polonezköy’ün yemye&#;il bir ortamda, uçsuz bucaks&#;z vadi manzaras&#;na sahip mekanlar&#;ndan Villa Polonez de kahvalt&#;lar&#;n&#; serpme olarak sunuyor. Beyaz peynir, taze ka&#;ar, eski ka&#;ar, çeçil peyniri, tulum peyniri, Mevsim ye&#;illikleri,Vi&#;ne reçeli, portakal reçeli, incir reçeli, bal, kaymak tereya&#;&#;, Nutella, Sosis, sahanda sade yumurta veya sahanda sucuklu yumurta, patates k&#;zartmas&#;, sigara böre&#;i, s&#;n&#;rs&#;z çay, taze S&#;cak ekmek ve simit servisinin oldu&#;u bu kahvalt&#; May&#;s y&#;l&#; itibariyle ki&#;i ba&#;&#; TL kar&#;&#;l&#;&#;&#;nda sunuluyor. Muhlama ve menemen ekstra ücrete tabi. 

V&#;LLA POLONEZ
Polonez, Seyri Caddesi Aytaç Ç&#;kmaz&#; No:2, Beykoz / &#;stanbul
0 () 33 66

 

16 – YE&#;&#;L VAD&#; RESTORAN, ÇEKMEKÖY

Çekmeköy Çavu&#;ba&#;&#; yolu üzerinde, asl&#;nda et ve mangal restoran&#; olarak hizmet veren Ye&#;il Vadi Restoran’da sabahlar&#; da kahvalt&#; servis ediliyor. Peynir çe&#;itleri, bal, kaymak, reçel, zeytin, sö&#;ü&#;, sigara böre&#;i ve s&#;n&#;rs&#;z çaydan olu&#;an serpme kahvalt&#; gayet makul bir ücret ile sunuluyor. Geni&#; bir çim alana ve çocuk park&#;na da sahip mekan&#;n ye&#;illikler içindeki çardakl&#; ve tahta masal&#; ambiyans&#; &#;ehirden uzaktaym&#;&#;s&#;n&#;z hissi uyand&#;r&#;yor.

Çekmeköy Ye&#;il Vadi ileti&#;im bilgileri, kahvalt&#; detaylar&#; ve fiyat&#; için t&#;klay&#;n.

istanbul_dogada_kahvalti_cekmekoy

ÇEKMEKÖY YE&#;&#;L VAD&#; ÇOCUK PARKI

 

17 – FLAM&#;NGOKÖY, ÇATALÇA

&#;stanbul Avrupa Yakas&#;’nda oturanlar için hafta sonlar&#; do&#;aya kaç&#;&#; rotalar&#;ndan biri olan Çatalca’da bulunan Flamingoköy hem bir do&#;al ya&#;am park&#; hem de kahvalt&#; mekan&#; olarak hizmet veriyor. Flamingoköy kahvalt&#;s&#; hafta içi serpme olarak, hafta sonu ise aç&#;k büfe olarak sunuluyor. Siz dere kenar&#;nda Flamingo köy kahvalt&#;s&#;n&#;n keyfini sürerken flamingolar da yan&#; ba&#;&#;n&#;zda sizlere e&#;lik ediyor.

Flamingoköy ileti&#;im bilgileri, kahvalt&#; detaylar&#; ve fiyat&#; için t&#;klay&#;n.

ÇATALCA FLAM&#;NGOKÖY KAHVALTI

 

18 – PAMERA GARDEN, POLONEZKÖY

m2’lik yemye&#;il bir bahçeye sahip Pamera Garden serpme kahvalt&#; servisinin yan&#; s&#;ra vagon bungalovlarda konaklama ve dü&#;ün organizasyonu hizmetleri de sunuyor. Yaz&#;n bahçesinde k&#;&#;&#;n da soba ba&#;&#;nda servis edilen kahvalt&#;s&#;nda kar&#;&#;&#;k k&#;zartma, sigara böre&#;i ve &#;zgara hellim ön plana ç&#;k&#;yor.

Pamera Garden Güncel Konaklama Ücretleri, &#;leti&#;im Bilgileri ve Foto&#;raflar için t&#;klay&#;n.

 

19 – &#;AZEL&#; FLORYA

Deniz manzaral&#; yemye&#;il bir bahçede oldukça mükellef bir kahvalt&#; sunan &#;azeli, Florya kahvalt&#; mekanlar&#; aras&#;nda ön plana ç&#;k&#;yor. Ayn&#; zamanda bir steakhouse (et restoran&#;) olan &#;azeli Florya et konusundaki ba&#;ar&#;s&#;n&#; kahvalt&#;da da gözler önüne seriyor. &#;azeli kahvalt&#;s&#;nda özellikle kavurmal&#; yumurta, sucuk ve past&#;rma çok be&#;eniliyor.

&#;azeli Florya ileti&#;im bilgileri, kahvalt&#; detaylar&#; ve fiyat&#; için t&#;klay&#;n.

&#;AZEL&#; FLORYA

 

20 – UZUNDERE P&#;KN&#;K VE KAHVALTI

Çatalca’da Suba&#;&#; Köyü’nde yer alan Uzundere Piknik Kahvalt&#;, misafirlerine tam bir aile ortam&#; sunuyor. Do&#;a içindeki yemye&#;il bahçesi ile Uzundere Piknik Kahvalt&#; kahvalt&#;da sundu&#;u k&#;zartmalar&#;, menemeni ve pi&#;ileri ile ön plana ç&#;k&#;yor.

Uzundere Piknik ileti&#;im bilgileri, kahvalt&#; detaylar&#; ve fiyat&#; için t&#;klay&#;n.

 

21 – HOROZLU EV &#;&#;LE

&#;ile’de pek ço&#;u deniz k&#;y&#;s&#;nda konumland&#;r&#;lm&#;&#; kahvalt&#; mekanlar&#;na alternatif olarak yemye&#;il korumal&#; bir bahçede özellikle çocuklu aileler için uygun bir ambiyansta hizmet veren Horozlu Bahçe ev yap&#;m&#; lezzetler sunan kahvalt&#;s&#;n&#;n yan&#; s&#;ra her yan&#; horoz figürleri ile bezenmi&#; iç ve d&#;&#; mekan&#; ile dikkat çekiyor. Hafta sonlar&#; saat ile aras&#; serpme kahvalt&#; sunan mekan&#;n kahvalt&#; sonras&#; ikram ettikleri cheesecake de çok seviliyor.

Horozlu Ev kahvalt&#; &#;çeri&#;i, Güncel ücret, ve &#;leti&#;im bilgileri için t&#;klay&#;n.

 

22 – YEJ&#; DOHODA, POLONEZKÖY

Polonezköy’de 18 dönümlük bir bahçe içerisinde köy kahvalt&#;s&#; sunan Yeji Dohoda’da kahvalt&#; masan&#;z&#; birbirinden leziz peynir ve zeytin çe&#;itleri, ev yap&#;m&#; reçeller, bal, kaymak, tereya&#;&#;, sö&#;ü&#; taba&#;&#;, ye&#;illik, salam, sigara böre&#;i, patates k&#;zartmas&#;, pi&#;i, yumurta ve demlik çay ile süslüyor. y&#;l&#; itibariyle ki&#;i ba&#;&#; TL olan kahvalt&#;da sucuklu yumurta ve menemen ekstra olarak sunuluyor. Mekanda Gezenti Anne’yi &#;nstagram’da takip edenler için %10 indirim uygulan&#;yor.

YEJ&#; DOHODA

YEJ&#; DOHODA
Polonez, Beykoz Cd. No, Beykoz/&#;stanbul
0 () 32 14

 

23 – DO&#;A KÖYÜ, ÇATALCA

Çatalca Gökçeali köyünde, dere kenar&#;nda konumland&#;r&#;lm&#;&#; Do&#;a Köyü meyve a&#;açlar&#;, hayvanat bahçesi, yel de&#;irmeni, gölet, &#;elale ve oyun park&#;yla çocuklu aileler için keyifli bir hafta sonu geçirme imkan&#; sunuyor. Güzel havalarda flamingolar ve ku&#;ular e&#;li&#;inde göletin k&#;y&#;s&#;nda, k&#;&#;&#;n &#;ömine ba&#;&#;nda kahvalt&#; keyfi yapabilece&#;iniz mekanda kahvalt&#; hafta içi serpme olarak, bayram günleri ve hafta sonu ise aç&#;k büfe olarak sunuluyor. 

Do&#;a Köyü kahvalt&#; detaylar&#; ve güncel fiyatlar&#; için t&#;klay&#;n.

DO&#;A KÖYÜ ÇATALCA

 

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için t&#;klay&#;n.

 

&#;stanbul’a Yak&#;n En &#;yi 25 Do&#;ada Kahvalt&#; Mekan&#; ve Fiyatlar&#;
&#;stanbul’da Piknik Ve Mangal Yap&#;lacak En Güzel 12 Yer

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası