alman pastası orjinal / Alman Pastası Tarifi | Dr. Oetker

Alman Pastası Orjinal

alman pastası orjinal

Alman Pastası

Alman Pastası Malzemeleri
Keki için Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Kreması için Malzemeler
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 – 2 yemek kaşığı krema – ayrı çırpılacak
Arası için Malzemeler
Kayısı marmeladı
Üzeri için Malzemeler
Pudra şekeri

Keki için;
Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ardından sırasıyla süt, ayçiçek yağı ve yoğurdu ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma eleyerek ilave edin.
Bir spatula yardımı ile dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.
25 cm’lik kilitli kek kalıbının tabanına fırın kağıdı serin ve hazırladığınız kek hamurunu içerisine yayın.
derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Kreması için;
Bir tencerede süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve yumurta sarısını iyice çırpın.
Tencereyi ocağın küçük gözüne alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırıp soğuması için bir karıştırma kabına alın.
Muhallebinizin üzerini streç filmle kaplayıp, önce oda sıcaklığında sonra buzdolabında soğuyana kadar bekletin.
Kremayı bir karıştırma kabına alın ve iyice çırpın.
Krema köpük gibi olup, katılaşınca buzdolabına koyun ve bekletin.

Birleştirmek için;
Kabarttığınız kremayı soğuyan pastacı kreması ile birleştirip bir spatula yardımıyla karıştırın.
Soğuyan kekinizi enlemesine ortadan ikiye kesin.
Üzerine kayısılı marmelattan yayın.
Marmeladın üzerine kekin tabanını tamamen kaplayacak şekilde pastacı kreması yayın.
Kekin üst kısmını bir bıçak yardımıyla keki tam kesmeden dilimlere ayırın.
Ardından kremalı olan kekin üzerine kapak olacak şekilde yerleştirin.
Son olarak pastanızın üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin.

Alman Pastası

Yayın tarihi Kategoriler TatlılarEtiketler 1. bölüm, sezon, alman pastası, arda türkmen, arda'nın mutfağı, ayçiçek yağı, buğday nişastası, kayısı marmeladı, kek, kek hamuru, krema, marmelat, pasta, pudra şekeri, süt, tarif, tatlı, tereyağ, toz şeker, un, vanilya, yoğurt

Alman Pastası

alman pastası

Alman Pastası Tarifi, Nasıl Yapılır

Yumuşacık, çok hafif, çok lezzetli bir Alman Pastası Tarifi. Bu pastayı bebeğimiz doğduktan sonra yapmıştım. Haftalarca keke, kurabiyeye hatta bazen yemeğe hasret kalan büyük oğlum nasıl da sevinmişti. Minik bebeğimizi uyuttuktan sonra parmak uçlarımızda yürüyerek minik adımlarla balkona çıkmış, uyandırmaktan korkarak sessizce yemiştik. Bu pastanın bende hep böyle bir hatırası olacak galiba. Neyse ki Alman Pastası o kadar yumuşacık ki yerken hiç ses çıkmıyor, ağzınızda adeta eriyip gidiyor. Tadı da çok çok hafif. Yanına en çok da taze meyveler yakışıyor. Bir kez yaparsanız sonrasında sık sık yapmaktan kendinizi alıkoyamayacaksınız inanın bana.

Alman Pastası Tarifin püf noktası, kekinin puf puf olması için yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması ve tabi tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiği. Bir diğer nokta ise fırına koymadan önce kalıbın üzerini alüminyum folyo ile örtüp pişirmeniz. Bu şekilde kekinizin her yeri eşit bir biçimde kabaracak hem de kekiniz yumuşacık olacak,  kurumadan pişecek.

Her mevsim çok severek tüketebileceğiniz, misafirlerinize de çekinmeden ikram edebileceğiniz, lezzet garantili Alman Pastası tarifinin malzemeleri ve yapılışı için hemen tarifi okuyabilirsiniz.

Alman Pastası

Hazırlama Süresi30 dakikadakika

Pişirme Süresi40 dakikadakika

Toplam Süre1 saatsaat10 dakikadakika

Porsiyon :7Kişilik

Tarifi Yazdır

Kek:

  • 2 adet yumurta
  • ½ su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya

Krema:

  • 2,5 su bardağı süt (½ litre)
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • Keki hazırlamak için, yumurtaları çırpma kabına alıp mikserle çırpmaya başlayın. Şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. dakika yüksek devirde çırptıktan sonra süt, sıvıyağ ve vanilyayı ilave edin. Yarım dakika daha çırpın.

  • Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp eleyerek karışıma ilave edin. Mikserle kısa bir süre karıştırıp kelepçeli kalıbınıza dökün. Ben 22 cm'lik kalıp kullandım. 24 cm de olabilir.

  • Önceden ısıtılmış derecedeki fırında dakika pişirin. Ben kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 35 dakikanın sonunda açıyorum. Bir beş dakika daha pişiriyorum. Fırından almadan önce temiz bir kürdanı batırıp çıkarın. Kuru çıkıyorsa fırından alıp keki soğutun. Kalıptan çıkarın. İyice soğuyunca enlemesine ikiye kesin.

  • Kremayı hazırlamak için tüm malzemeyi küçük bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olup muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp mikserle çırpın ve soğutun. Kek katmanının arasına kremayı sürüp buzdolabına alın. Servisten önce üzerine pudra şekeri serpin.

Alman Pastasını sevdiyseniz onun gibi yumuşacık ve hafif bir pasta olan Gelin Pastası Tarifinede göz atabilirsiniz.

Orjinal Alman Pastası (Sahnetorte) Tarifi

Bugün Alman pastası tarifi ile karşınızdayım. Almanya&#;da adı Sahnetorte olarak geçiyor. Çok da önemli değil 🙂 Biz hemen Alman pastası yapımına malzeme listemizle başlayalım. Bu arada tarif için; @funduszeue.info hanıma çok teşekkür ediyoruz. İnstagram sayfasını takip etmenizi şiddetle öneririm.

Alman Pastası Tarifi Malzemeleri

Pandispanya keki için;

  • 4 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu

Krema malzemeleri;

  • 2 paket krema (toplam gr.)
  • gr. Labne peyniri
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
Alman pastası yapımı nasıl yapılır Sahnetorte

Pastane Alman Pastası Tarifi Yapımı

1Öncelikle kremayı yapıyoruz. (Mutlaka soğuk olan) Kremayı kaba alıp köpürene kadar kesinlikle orta ayarda çırpıyoruz. Yüksek devirde çırpmayın.

2Ayrı bir kapta; krem şanti, labne peyniri, limon suyu, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve vanilyayı iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı dikkatli bir şekilde krema ile buluşturuyoruz.

3 Kremayı buzdolabına koyup 3–4 saat bekletiyoruz. Bu sırada biz de pastane alman pastası tarifi kekini yapıyoruz.

4 Yumurta ve sıcak suyu yüksek devirde 1 dakika çırpıyoruz. Azar azar şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. ( dakika)

5 Bir kapta un nişasta kabartma tozunu karıştırıp, eleyerek ilave edip en düşük devirde karıştırıyoruz.

6 Kalıbımıza harcımızı döküp ısıtılmış derece fırında dakika kapağını hiç bir şekilde açmadan pişiriyoruz.

7 Pişen kekimizi soğumaya bırakıp soğuyunca ortadan bölüyoruz. Arasına krema sürüp üzerine bol pudra şekeri serpiştiriyoruz.

Alman pastası tarifi bu kadar hanımlar. Buzdolabında dinlendirdiğimiz alman pastasını üçgen dilimler halinde servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun hanımlar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası