gezegenlerin aynı hizaya gelmesi 2022 / Gökyüzünde geçit töreni: 4 gezegen aynı hizaya geliyor - Son Dakika Teknoloji Haberleri | NTV Haber

Gezegenlerin Aynı Hizaya Gelmesi 2022

gezegenlerin aynı hizaya gelmesi 2022

Gezegenler 18 yıl sonra hizaya girdi

Güneş sisteminde bulunan beş parlak gezegen haziran ayının başından beri hizalanmaya başladı. Hizalamayı gözlemlemek için en iyi zamanın, Venüs ile Mars arasında bir hilalin görüleceği 24 Haziran olacağı belirtildi. Bir sonraki hizalanma ise yılında yaşanacak.

Yaklaşık 18 yıl sonra tekrarlanan bu olay en son yılının Aralık ayında yaşanmıştı. Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn, kuzey yarımküreden bakıldığında Güneşten uzaklıklarına göre sıralanıyor. Zaman zaman Dünya'nın uydusu Ay da bu sıralanın bir parçası haline geliyor. En parlak gezegenler olarak adlandırılan Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn'ün hizalanması haziran boyunca görünür olacak. Beş gezegenin bir araya gelişini izlemek için en iyi vakit ise şafakla Güneş'in doğuşu arasında geçen süre. Hizalanma Kuzey Yarımküre'nin tamamında izlenebilecek. Bu yarımkürede yer alan Türkiye'deki astronomi meraklıları da beş gezegenin hizalanmasını görebilecek.

Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi

Gezegenler her daim hareket halindeyken bazı zamanlar gökyüzünde enteresan gezegen dizilimlerine tanık olabiliyoruz.


24 Haziran günü bunlardan bir tanesini yaşayacağız. Toplamda 7 gezegen gökyüzünde yan yana dizilecek ve bu dizilimde 5 gezegen teleskop olmadan çıplak gözle görülebilir olacak…


Gökyüzünde benzer bir görünüm daha önce yılında gerçekleşmişti yıl aradan sonra bu gezegen dizilimini tekrarlayacak.


Gökyüzü ve yeryüzü birbirinden ayrı yaşayan parçalar değiller. Direkt birbirleriyle etkileşim halinde ve birbirlerinin yansımasıyken gökyüzünü aslında çok az tanıyor ve biliyoruz. Çoğu zaman gökyüzüne bakıp yıldız sandığımız parıltılar gezegen olabiliyor, özellikle Merkür, Venüs, Mars ve Jüpiter yılın belli tarihlerinde gökyüzünde belirgin gözükürler.


24 Haziran gün doğumundan önce Güneş’ten sonra sırasıyla, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn gökyüzünde yan yana hizalanmış olacak ve çıplak gözle görülebilecek. Uranüs, Neptün ve hatta gezegen sayılıp sayılmamasıyla ünlü Plüton’da aslında aynı hizada olacak. Fakat çıplak gözle görülmeyecekler.


Astrolojik açıdan bu tarz gezegen hizalanmaları, bir burçta veya bir elementte gezegen yoğunlaşmaları yeryüzüne çeşitli stresler ve ya farkındalıklar olarak yansıyabiliyor Bu tarz gökyüzü olayları yeryüzünde deprem veya doğal afet olasılıklarını tetikliyor. Ancak bu olasılık dünyanın her yeri için geçerli, o yüzden panik yapmamakta fayda var.


Psikolojik açıdan ise,ruh halinde dalgalanmalara sebep olabilirken, fizyolojik açıdan kalp krizlerine, baş dönmelerine sebep olabiliyor. Gezegen hizalanmaları manyetik alandan yeryüzüne etki ettiği için, elektronik ve teknolojik aletlere dikkat etmekte ve dataları yedeklemekte fayda var. Burçlara özel etkilerden ziyade, bu gezegen hizalanması genel etkilere sahiptir.


Gökyüzüne bakıp gezegen ve yıldızları tanımak için telefonlarınızdaki uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Bir sonraki gezegen hizalanması ise yılında olacak.


Gezegenler Haziran ayı boyunca gökyüzünde görülebilir olacak. Sık sık izlemeyi unutmayın.


Sevgiler,

Buşra




’nin yılbaşı gecesinde 7 gezegen aynı anda görülecek

'nin en önemli gök olayı, yılbaşı akşamı izlenebilecek. 31 Aralık gün batımından itibaren 5'i çıplak gözle, 2'si teleskopla 7 gezegen aynı anda görülebilecek. Bu gezegenlere Ay'ın da eşlik edeceğini belirten TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nden Dr. Tuncay Özışık, yılda bir gerçekleşebilecek ilginç bir olay yaşanacağını açıkladı.

Yayınlanma: - 08 Ocak Güncellenme:

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde (TUG) Başuzman olarak görev yapan Tuncay Özışık, ’nin en önemli gök olayının, 31 Aralık gecesi yaşanacağını açıkladı. Özışık, “Bütün gezegenleri bir arada görebilme, hatta görüntüleyebilme imkanı olacak. 31 Aralık akşamı hava iyi olduğu takdirde gün batımından sonra batı ufkuna baktığınızda 5 gezegeni çıplak gözle görme imkanı var: Merkür, Venüs, Jüpiter, Satürn ve Mars. Teleskopu olanlar için aynı bölgede iki gezegen daha görülebilecek. Uranüs ve Neptün’ü de teleskopu olan meraklılar görebilir. 31 Aralık akşamı bu gezegenlerle birlikte Ay da gökyüzünde olacak” dedi.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nden Dr. Tuncay Özışık

YILDA BİR DENK GELEBİLİR

Dr. Özışık, “Bu, her sene olan bir olay değil. Bir bölgeye 5 gezegenin toplanması, hesaplamadım ama yılda bir denk gelebilecek bir şeydir. Tabii ki birbirleri arasındaki uzaklık çok farklı. 23 Haziran’da da 5 gezegeni çıplak gözle izleyebileceğiz ama bu, gün doğumunda gerçekleşeceği için herkes tarafından izlenemeyebilir. Ama 31 Aralık yılın son günü ve gün batımında herkes tarafından rahatlıkla gözlenebilir” diye konuştu.

PARLAK GEZEGENLER

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi yılı Gök Olayları Yıllığı’nda da yer verilen gök olayı dışında, aylara göre de gökyüzünde parlak görülebilecek ve çıplak gözle izlenebilecek gezegenler yer alıyor. Aylara göre parlak gezegenler ve izlenebileceği günler şöyle sıralandı:

  • 6 Ocak’ta Ay’ın yanı sıra Jüpiter, Satürn ve Merkür gün batımında güneybatı ufkunda.
  • 28 Ocak’ta Venüs ve Mars gün doğumunda güneydoğu ufkunda.
  • 4 Şubat’ta Jüpiter gün batımında batı ufkunda.
  • 27 Şubat’ta Satürn, Merkür, Venüs ve Mars güneydoğu ufkunda.
  • 2 Mart’ta Satürn, Merkür, Venüs ve Mars, 28 Mart’ta ise Venüs, Satürn ve Mars gün doğumlarında güneydoğu ufkunda.
  • 2 Nisan’da Venüs, Satürn ve Mars gün doğumu öncesi güneydoğu gökyüzünde.
  • 29 Nisan gün batımında Merkür batı ufkunda.
  • 26 Mayıs gün doğumu öncesi doğu ve güneydoğu gökyüzünde Venüs, Jüpiter, Mars ve Satürn.
  • 23 Haziran gün doğumunda doğu ve güney yönünde Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn. 1 Temmuz gün doğumunda doğu ufkunda Merkür ve Venüs.
  • 19 Temmuz gece yarısında doğu yönünde Jüpiter.
  • 19 Ağustos gün doğumunda güney gökyüzünde Mars ve Jüpiter. 30 Eylül gece yarısında güney gökyüzünde Jüpiter ve Satürn.
  • 7 Ekim gün batımında doğu ufkunda Jüpiter ve Satürn.
  • 11 Kasım gece yarısında doğu yönünde Mars, 30 Kasım gün batımında güney ufkunda Jüpiter ve Satürn.
  • 31 Aralık gün batımında tüm parlak gezegenler ve Ay gökyüzünde Mars, Ay, Jüpiter, Satürn, Venüs ve Merkür. (DHA)
Bilim insanları, Plüton'u yeniden gezegen olarak adlandırmak istiyorİlginizi ÇekebilirBilim insanları, Plüton'u yeniden gezegen olarak adlandırmak istiyorKendi teleskobunu yaptı, her gün gezegenleri takip ediyorİlginizi ÇekebilirKendi teleskobunu yaptı, her gün gezegenleri takip ediyorBilim dünyası dokuzuncu gezegenin peşine düştüİlginizi ÇekebilirBilim dünyası dokuzuncu gezegenin peşine düştü

ABDBilimBursaemekliGözlemeviGüneşJüpiterMarsMerkürNeptünSatürnTeknolojiUranüsuzayVenüsyılbaşı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası