gittigidiyor çekyat modelleri / Kanepe Fiyatları ve Çekyat Modelleri - Trendyol

Gittigidiyor Çekyat Modelleri

gittigidiyor çekyat modelleri

Kanepe

Kanepe, çoğu evde tercih edilen eşyalardan biridir. Genellikle salonda ya da oturma odasında kullanılan kanepeler, birden fazla kişinin oturması için tasarlanmış mobilyalar olarak tanımlanabilir. Evler dışında ofis, otel ya da kafe gibi iş yerlerinde de bu türdeki eşyalara sıklıkla rastlanabilir. Kanepe grubuna dâhil olan mobilyalar üç temel bölümden oluşur. Sırt, oturma kısmı ve kolçaklar olarak ifade edilebilecek bu bölümlerin yapıları kimi modellerde değişebilir. Bu kısımlar, konforlu bir oturuş hissi sağlamak adına yumuşak yapılı malzemeler kullanılarak üretilir ve üzerleri farklı kumaş türleri ile kaplanır.

Tarihi çok eski dönemlere kadar dayanan bu mobilya türünün İngilizce karşılığı “couch”tur ve bu kelime Fransızcada uzanmak anlamına gelen “couche”den gelir. Buradan hareketle kanepelerin uzunca bir süredir sadece oturmak için değil yatmak amacıyla da kullanıldığı anlamını çıkarabiliriz. Zaman içinde ortaya çıkan, çekyat olarak bilinen kanepe tipleri de bu kullanım amacının günümüz ihtiyaçlarına göre nasıl şekillendiğini gösteren bir diğer işaret olarak değerlendirilebilir.

Tarihsel değişimlerini bir kenara koyup kişisel hayatlarımızı düşündüğümüzde de kanepelerin ne kadar büyük önem taşıdığını görebiliriz. Zamanımızın büyük bir kısmını üzerinde geçirdiğimiz kanepeler, güzel anılarımıza ev sahipliği yaparak ortaklık eder. Öte yandan ev dekorasyonunun da önemli bir parçasıdır. Farklı tasarımlarda ve çeşitli fonksiyonlara sahip olacak şekilde üretilmiş kanepe modelleri arasından sizin için uygun olanı seçerek yaşam kalitenizi ciddi ölçüde yükseltebilirsiniz.

Kanepe Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kanepe Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kanepeler çok farklı faktörlere bağlı olarak çeşitlere ayrılır. Bunların başında oturma kapasitesinin geldiği söylenebilir. Koltuk olarak bilinen mobilyalar tek kişinin oturması için uygunken kanepeler daha fazlasına izin veren bir yapıya sahiptir. İkili, üçlü kanepe bu ürün grubunun sıklıkla tercih edilen tipleri arasındadır. Kaç kişilik bir kanepeyi tercih etmeniz gerektiği konusunda belirleyici olan iki temel etmen, ailenizin genişliği ve bu eşyayı kullanacağınız alanın büyüklüğü olarak sıralanabilir. Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz ya da davet vermeyi seviyorsanız üçlü modellerden birini tercih etmeniz uygun bir tercih olabilir. Fakat bu mobilyaların ikili olanlara kıyasla daha büyük olduğunu, dolayısıyla daha geniş bir alanı işgal edeceğini gözden kaçırmamalısınız. Dar bir alana yerleştirilmiş büyük bir kanepe, evin genel durumu düşünüldüğünde avantajdan çok dezavantaj getirebilir.

Zaman içinde evlerin görece daralması ve yeni ihtiyaçların ortaya çıkışına bağlı olarak çekyat olarak bilinen kanepe çeşitleri yaygın bir kullanım kazanmıştır. Bu eşyalar genel olarak kanepe ile benzer bir yapıya ve görünüm sahiplerdir. Fakat onlardan ayrıldıkları nokta basit bir mekanizma ile yatak hâline gelebilmeleridir. İlk ortaya çıktığında daha çok yatılı misafirleri ağırlamak için kullanılan çekyat modelleri, günümüzde değişen ve gelişen tasarımları sayesinde daha geniş bir kullanım alanına kavuşurlar. Sandıklı, bazalı çekyat türleri bunun örneklerinin başında gelir. Çok sık kullanmadığınız eşyalarınızı son derece düzenli ve pratik bir şekilde saklamanıza olanak sağlayan bu mobilyaların alandan büyük tasarruf sağladığını söyleyebiliriz.

Çekyat ölçüleri modelden modele farklılık gösterir. Bu sayede evinize uygun boyuttaki ürünü bulmanız kolaylaşır. İşlevselliği ile öne çıkan bu eşyaların yaygın kullanımı, tasarımlarının da zaman içinde değişmesine ve çeşitlenmesine neden olmuştur. Çekyat renkleri ve tasarımları günümüzde çok geniş bir yelpazeye yayılmış durumdadır. Bu tür ürünleri, evinizin herhangi bir noktasında dekorasyonu da destekleyecek şekilde kullanabilirsiniz.

Çekyatlar da kanepeler gibi farklı sayıda kişinin oturmasına imkân verecek modellere sahiptir. Tekli, ikili, 3’lü çekyat modellerine rahatlıkla ulaşabilir, aralarından ihtiyacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerin açılmış, diğer bir deyişle yatak hâline gelmiş durumdaki boyutları da birbirlerinden farklılık gösterir. Tek kişilik çekyat çeşitlerinin yanında aynı anda daha fazla kişinin yatabileceği özellikte modeller de firmalar tarafından kullanıcıların beğenisine sunulur. Bu tip mobilyalar genellikle tekli olarak düşünülür ama bu, çekyat takımı olarak sınıflandırılan çeşitlerinin var olmadığı anlamına gelmez. Bu sınıfa giren takımlardan birini satın alarak evlerinizi oturma grubu ihtiyacınızı tek seferde çözebilirsiniz.

Genel olarak çekyat, kanepe tarzı ürünlerin altında değerlendirilir ve iki grupta da benzer işlevleri olan modeller mevcuttur. Örnek vermek gerekirse çekyatlarda olduğu gibi sandıklı kanepe modelleri, eşyalarınızı saklamak konusundaki büyük yardımcılarınızdan biri olabilir. Çekyatların temel işlevinin bir benzerini yerine getiren açılır kanepe modelleri de mevcuttur. Yataklı kanepe olarak da bilinen bu ürünler, özellikle misafirlerinizi ağırlamak için son derece ideal olabilir. Bunun benzerini süryat kanepe çeşitleri için de söylenebilir. Bu gruba dâhil olan ürünler, önden çekilme ya da sürülme mantığına dayanan yatağa dönüştürülme biçimleri ile benzerlerinden ayrılır. Tüm bunları birlikte düşündüğümüzde farklı özelliklerdeki yatan olan kanepe modellerinin bu türdeki ihtiyaçlarınızı karşılayacağı yönünde bir çıkarım yapabilirsiniz. Trendyol her alanda olduğu gibi yataklı kanepe modelleri için de çok geniş seçenekler sunar. Bunlar arasından istek ve şartlarınıza uygun olanını rahatlıkla bulabilirsiniz.

Salonunuza Yakışacak Şık Kanepeler Hangileridir?

Salonunuza Yakışacak Şık Kanepeler Hangileridir?

Kanepeler, oturma ya da uzanma işlevleri dolayısıyla sağladıkları rahatlık ile öne çıkar. Fakat günümüzde tasarımları da kanepe seçimi için belirleyici faktörlerden biri hâline gelmiştir. Başta salonlar olmak üzere kullanıldıkları odanın dekorasyonuna, genel atmosferine katkı yapan şık modeller kullanıcıların öncelikli tercihidir.

Kanepe seçimi esnasında görsel açıdan dikkat etmeniz gereken ilk faktör, salonunuzda yaratmak istediğiniz atmosferdir. Duvar renkleri, diğer eşyalar ve yer vereceğiniz aksesuarlar ile seçeceğiniz kanepenin uyum içinde olması bu açıdan son derece önemlidir. Daha klasik çizgilerde bir alan yaratmayı düşünüyorsanız metalin şıklığını yansıtan ferforje kanepe çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz. Modern dekorasyonlar son yıllarda oldukça talep görür. Bu dekorasyon tipi sizin de zevkleriniz ile örtüşüyor İskandinav kanepe modellerine mutlaka göz atmalısın. Spor kanepe tasarımları ise daha dinamik ve genç bir atmosfer için son derece uygun olabilir. Aynısını futon kanepe modelleri için de söylenebilir. Bu iki kanepe çeşidi, modern çizgilerdeki tasarımlarının yanında daha canlı renkler taşıyacak şekilde üretilmeleri ile de dikkat çeker.

Model seçimi yaparken renk uyumunu da göz ardı etmemelisiniz. Aksi hâlde seçtiğiniz ürün ne kadar şık ya da modern bir tasarıma sahip olursa olsun istediğiniz havayı yakalamanız güçleşebilir. Günümüzde neredeyse her renkte, farklı döşemelik kumaşların kullanıldığı kanepe modelleri bulmak mümkündür. Gri, beyaz, yeşil kanepe tasarımların renk açısından en çok tercih edilenler olduğunu söyleyebiliriz. Bu tür bilinen renklerin daha çok kullanılıyor olması sizin daha farklı tonlarda daha özgün yaşam alanları yaratamayacağınız anlamına gelmez. Hayalinizdeki dekorasyon için aradığınız tüm renklerdeki kanepeleri Trendyol’da bulabilirsiniz.

Çekyatların genellikle şık görünmediği yönünde bir algının var olduğu söylenebilir. Ama bu fikir günümüzde karşılığını tamamen yitirmiş durumdadır. Özellikle son dönemde ortaya çıkan modern çekyat tasarımları, bu ürünlere yönelik önyargıları tamamen yıkabilecek niteliklere sahiptir. Bu sayede çekyatların hayatınızı kolaylaştıran fonksiyonel yapıları, oda dekorasyonuna katkı yapan dizaynlarla bir araya gelir. Gelişen, farklılaşan tasarımları sayesinde bu mobilya çeşitlerini artık evinizin her odasında kolaylıkla tercih edebilirsiniz.

L kanepe, şıklık ve modern tasarımları ile öne çıkan, günümüzde sıklıkla tercih edilen mobilya çeşitlerinden biridir. Biçim olarak L harfini andıran bu modeller genellikle odaların köşelerine yerleştirilir ve bu alanları daha işlevsel kılabilir. Köşe kanepe olarak da bilinmelerinin altında yatan birinci neden budur. Siz de hem ürünle geniş bir oturma alanı elde etmek hem de şık bir görünüm yakalamak istiyorsanız köşe takımı modellerini inceleyebilir, beğenilerinize uygun olanı sipariş edebilirsiniz.

Sağlam Kanepeler Hangi Materyallerden Üretilmektedir?

Sağlam Kanepeler Hangi Materyallerden Üretilmektedir?

Kanepelerin, genel itibariyle çok hesaplı ürünler olduğunu söylemek güçtür. Dolayısıyla sık sık kanepe değiştirmek bütçenizi ciddi anlamda yorabilir. Bu noktada şunu da belirtmekte fayda var; yeni kanepe satın almanızın tek nedeni değişiklik yapmak istemeniz olamayabilir. Kanepelerin zarar görmesi, deforme olması gibi olumsuzluklar sizi bu yönde bir karar almaya itebilir. Mobilya alışverişlerinizin arasının mümkün olduğunca açılması, size ekonomik açıdan büyük avantaj sağlayabilir. Bu nedenle sağlam kanepe modellerini seçmeniz faydalı olabilir.

Bu tür ürünlerin sağlamlığı değerlendirilirken göz önüne alınan birinci etmen kullanılan materyallerdir. Dayanıklılık açısından metal ve ahşap kanepe modelleri öne çıkar. Metal, doğası gereği oldukça sağlam bir malzeme olarak bilinir. Çelikten üretilmiş eşyalar, oldukça uzun ömürlü olduğu gibi kolay kolay eğrilmez, esneme yapmaz. Uzun süre sorun yaşamadan kullanabileceğiniz bir mobilya almak istiyorsanız metal kanepe modellerini tercih edebilirsiniz. Kullanılan metalin özelliklerine de gerekli özeni göstermeniz gerekir. Kimi metal türleri nem değişimlerine bağlı olarak oksitlenmeye yani paslanmaya daha yatkındır. Yeterli sağlamlık düzeyine sahip olan bir metalden üretilmiş bir mobilya alıp pişmanlık yaşamamak için öncesinde konunun uzmanlarından destek alabilirsiniz.

Benzer bir durum ahşap kullanılarak üretilmiş mobilya çeşitleri için de geçerlidir. Ahşap çok geniş bir kavramdır ve bu başlığın altında yer alan her materyal aynı sağlamlıkta değildir. Mobilya üretimi için uygun ağaç türlerinde gürgen ve kayın öne çıkar. Özellikle iskelet kısımları bu ağaçlardan imal edilen ürünler, uzun bir kullanım ömrü vadeder. Gürgenin pembeye yakın bir renk olması, kayının ise hafif görünümü bu ağaçlardan üretilmiş mobilyaları dekoratif olarak da son derece cazip kılar.

Bir mobilyanın sağlamlığını belirleyen, tek faktör üretiminde kullanılan materyal değildir. Farklı parçaların birleştirilmesi için hangi yöntemin tercih edildiği de bu noktada büyük önem taşır. Çift çivilenmiş kanepelerin daha sağlam olacağını söylenebilir. Parçaları tutkalla bir araya getirilmiş olanlar ise kısa sürede bozulabilir. Söz konusu olan yaylı bir model ise sağlamlık açısından bu malzemelerin de belirleyici olduğu söylenebilir. Yeterli kaliteye sahip olmayan yaylar kolaylıkla ezilebilir ve işlevini yitirebilir. Oturma kısımlarında konfor sağlamak adına kullanılan dolgu malzemelerinin de gerekli yumuşaklığa sahip olması faydalı olabilir.

Leke Tutmayan Kanepe Kumaşları Nelerdir?

Leke Tutmayan Kanepe Kumaşları Nelerdir?

Kanepeler, üzerinde uzun zaman geçirilen mobilyalardır. Dolayısıyla kısa zamanda kirlenebilme potansiyelleri oldukça yüksektir. Bu nedenle leke tutmayan ve kolay temizlenebilen kumaşlardan üretilen kanepe çeşitleri, bu türden kaygılar taşıyanlar için doğru tercihlerden olabilir.

Mobilya döşemesi için uygun malzemelerin başında tay tüyü olarak bilinen kumaş türü gelir. Tay tüylerine benzeyen görünümü nedeniyle bu isimle anılan materyal, son derece kolay temizlenebilen bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda toz ve leke tutma eğilimi de oldukça düşüktür. Hoş ve stilize görünümü, materyali daha da cazip kılar. İpeksi dokunuş hissi ve parlak görünümü bir araya getiren tay tüyü kullanılarak üretilmiş bir mobilyayı tercih ettiğiniz takdirde pek çok farklı avantajdan faydalanabilirsiniz.

Şönil genel itibariyle tay tüyünü andıran bir kumaş türüdür. Tıpkı onun gibi kirlenmeye karşı dirençli ve temizliği oldukça kolay bir materyal çeşididir. Adını dokumasında kullanılan şönil ipliklerinden alır. Temizlik konusunda sağladığı önemli avantajların yanında dayanıklı bir yapıda olması da bu kumaşı daha da kullanışlı hâle getirir. Kolay kolay yıpranmayacak ve rahatça temizlenebilecek, şık bir mobilya arıyorsanız şönil kumaşın kullanıldığı modelleri gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Deri kanepe modelleri öncelikle şıklıkları ve hoş görünümleri sebebiyle tercih edilir. Fakat bu kumaş tipinin bir diğer önemli özelliği de lekelere karşı son derece dirençli olmasıdır. Silinme konusundaki avantajı ile diğer tüm kumaş türlerinin önüne geçen deri, ek olarak sıvıları emmeyen yapısı nedeniyle de kolay kolay kirlenmez.

Kanepe renkleri de leke tutmama konusunda olmasa dahi, kirlenmeleri gizlemek açısından oldukça işlevseldir. Bu alanda tahmin edilebileceğini üzere koyu renkli kumaşlar bir adım öne çıkabilir. Özellikle iş yeri gibi çok fazla kişinin gelip gittiği alanlar için koyu renkli kumaş ile döşenmiş mobilyaları tercih etmeniz avantajı olabilir.

Konforlu Kanepe Modelleri Nelerdir?

Konforlu Kanepe Modelleri Nelerdir?

Bir kanepeden beklenen önemli özelliklerin başında konfor gelir. Arzu edilen rahatlığı sunamayan bir mobilyanın en şık tasarıma sahip olması onu daha kaliteli bir ürün yapmaz. Bu türdeki ürünler, bir tv koltuğu kadar rahat olmalıdır. Mobilyaların konforlu olup olmadıkları birçok farklı özelliğe göre şekillenir.

Kanepenin tasarımı ve doldurulmasında kullanılan materyal, rahatlık açısından büyük önem taşır. Oturduğunuzda ya da uzandığınızda vücudunuzun her noktasını destekleyen yapıda olan bir mobilya çok daha yüksek bir konfor hissi verebilir. Mobilyaların doldurulmasında farklı dokuda malzemeler kullanılır. Bunların bazıları daha sıkı ve sert bir dokudayken bazıları ise daha yumuşaktır. Sertlik ve yumuşaklığa bağlı olan konfor beklentileri, genellikle kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu nedenle herhangi bir mobilya almadan önce o ürünü test etmeniz, üzerinde kısa da olsa zaman geçirmeniz hata yapma ihtimalinizi ciddi oranda düşürebilir.

Kanepe ölçüleri, kişiye bağlı olan konfor faktörlerinden bir diğeridir. Bu durum özellikle yatak olan kanepe modelleri için geçerlidir. Uzun boylu kişiler, görece daha küçük olan modellerin üzerine yattıklarında sığma problemi yaşayabilir, bu da önemli ölçüde rahatsızlık yaratabilir. Rahat kanepe kavramı kişilere bağlı olarak modele göre de değişiklik gösterebilir. Kimisi kolsuz kanepe çeşitlerinde kendilerini daha rahat hissederken diğer bir grubun tercihi daha klasik formdaki ürünlerden yana olabilir.

Kanepelerin Fiyatları Nasıldır?

Kanepelerin Fiyatları Nasıldır?

Kanepe fiyatları; modele, kullanılan malzemelere, ürünün tasarımı ve diğer birçok faktöre göre değişir. Aynısını çekyat fiyatları için de söylenebilir. Örneğin tekli kanepe ile yataklı kanepe fiyatları ile arasında ciddi bir fark olması gayet doğaldır.

Tekli bir ürün yerine, kanepe takımı almanız ekonomik anlamda avantaj sağlayabilir. Bu yönde bir tercih yaparak aynı anda, takımın içeriğine bağlı olarak iki kişilik kanepe ve berjer tipinde bir koltuk edinebilirsiniz. Çekyat oturma grubu olarak anılan ürünler için de benzer bir durum geçerlidir. Bu setler sayesinde hem yataklı çekyat hem de koltuk ihtiyacınızı tek alışverişle giderebilirsiniz. Birbirinden farklı kanepe modelleri ve fiyatları için Trendyol’daki seçenekleri detaylı şekilde inceleyebilirsiniz. Böylece sizin için uygun olan ürünü avantajlı fırsatlarla fiyatla satın almak için ilk adımı atabilirsiniz.

HESABIM

LİSTE60

Filtreler

Marka

Renk

Satış Kanalı

Fiyat

  • ₺,00

    Erinöz Arya Alüminyum Oturma Grubu 2+1+1+Sehpa
  • ₺,00

    Therapy Süngerli Yatak 90xx15 cm
  • ₺,00

    Dynamic Yaylı Yatak 90xx22 cm
  • ₺,00

    Legend Lux Torba Yaylı Çift Kişilik Yatak xx24 cm
  • ₺,00

    Balance Yaylı Yatak xx22 cm
  • ₺,00

    Relax Süngerli Yatak 90xx12 cm
  • ₺,00

    Bamboo Yaylı Yatak 90xx22 cm

    Tükendi

  • ₺,00 Online Satışa Özel

    Tiamob Palmiye Sürgülü Gardırop Barok Ceviz Beyaz
  • ₺,00 Online Satışa Özel

    Tiamob Roman Orta Sehpa Beyaz Atlantik Çam
  • ₺,00 Online Satışa Özel

    Tiamob Aliste Askılıklı Ayakkabılık Atlantik Çam Beyaz
  • ₺,00 Online Satışa Özel

    yeni_urunyeni_urun
    Tiamob Matilda Çalışma Masası

    Tükendi

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            nest...

            batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir