youtube 100000 izlenme kaç para / Bin Aboneli Bir YouTube Kanalı Ne Kadar Kazanıyor? - Webtekno

Youtube 100000 Izlenme Kaç Para

youtube 100000 izlenme kaç para

YouTube, &#;içerik yaratıcıları&#; veya &#;Youtuber&#;lar&#; olarak da bilinen birçok kullanıcısı için önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Bu kılavuzda, videoları , ve bir milyon görüntülenmeyi aştığında YouTube&#;un bu kullanıcılara ne kadar ödediğini öğrenebileceksiniz. Gerçekten hayal ettiğimiz kadar mı?

Bu video platformundaki tüm içerik oluşturucuların aynı ziyaretlerin karşılığında aynı miktarda para almadığını öncelikle bilmelisiniz. Google hizmeti tarafından verilen miktar, videonun dili, izleyicinin profili veya izleme süresi gibi birçok faktöre bağlıdır. Ardından, ödeme sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için YouTube&#;da hareket eden ekonomik rakamları ve diğer önemli verileri derinlemesine analiz ediyoruz.

YouTube ile para kazanama koşulları

YouTube&#;u çevreleyen &#;kolay&#; paranın ünü, birçok insanı bu gelir kaynağından yararlanmak için platformda kişisel kanallar oluşturmaya yönlendiriyor. Ancak YouTube&#;dan para kazanmak kolay değildir ve tüm kullanıcılar bunu doğrudan yapamaz.

Bu, yalnızca aboneyi ve videolarını saati aşan ve bağlantılı bir AdSense hesabına sahip kanalların YouTube İş Ortağı Programı&#;na katılmasına izin veren platformun kendisi tarafından yönetilir.

Bu YouTube para kazanma programı tüm ülkelerde veya bölgelerde mevcut değildir, bu nedenle para kazanmak isteyip istemediğiniz, nerede yaşadığınıza bağlıdır. Türkiye&#;de yaşayanlar YouTube üzerinden yayınladıkları videolarla para kazanabilir.

YouTube para kazanma parametreleri

Bu programın bir parçası olarak, videolarınıza eşlik eden reklamlar, kanal üyelerinin aylık ödemeleri, mağazacılık satışları, YouTube Premium geliri ve Super Chat&#;ler aracılığıyla para kazanabileceksiniz.

Bir içerik oluşturucu olarak sizi ilgilendiren veriler, BGBM veya &#;Binbaşına Maliyet&#;, yani reklamverenler tarafından oluşturulan bin gösterim başına maliyettir. Kanala göre değişen bu rakam, YouTube&#;da video yayınlayarak ne kadar kazanacağınızı bilmenin anahtarı olacaktır. Bu arada, ilk ödemeyi yapmak için en az TL kazanmalısınız.

Dediğimiz gibi, kanala ve içeriğe bağlıdır, çünkü reklam verenler, izleyiciye değer katan, biçim ve içerik olarak eksiksiz bir bilgilendirici videoda görünmekle YouTuber&#;ın vlog&#;unda olduğu kadar ilgilenmezler.

Buna ek olarak, videoları Türkçe yayınlamak İngilizce&#;den farklı değildir; ikincisi, toplam nüfus tarafından dünyada en çok konuşulan dillerden biri olduğu için oldukça fazla kullanıcının ilgisini çeken bir dildir.

Bu kavramlar netleştiğinde, videoların belirli sayıda ziyaret edilmesi için YouTube&#;un yaklaşık olarak ne kadar ödediğini göreceğiz.

YouTube görüntüleme için ne kadar ödüyor?

Bir videonun ziyareti veya görüntülenmesiyle başlıyoruz.

Business Insider&#;a göre, Marina Mogilko adlı bir YouTuber, bin abone olan Silicon Valley Girl kanalından bin görüntüleme başına ortalama 10,73 ABD doları kazanıyor. milyon abonesi olan Linguamarina kanalından ise bin görüntüleme başına 4 dolar kazanıyor ve başka bir kanalından bin görüntüleme başına 2,71 dolar elde ediyor.

Bu verilerdeki temel fark, üç kanalının aboneleri değil, içerikleridir. Silicon Valley Girl&#;de yaratıcı, ticari faaliyetlere ve çevrimiçi olarak kişisel bir marka oluşturmaya odaklanır; bu içerik, özellikle reklamverenlerin dikkatini çeker.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, kanal abonelerinin türünün bir etkisi vardır ve bu, ana karakter tarafından kitlesi hakkında konuşurken onaylanır: &#;Bu içeriği gören kişiler çocuk veya öğrenci değil. Bunlar, profesyonel kariyerlerine çoktan başlamış ve geçiş yapmak isteyen kişilerdir.&#;

Finans videolarının zenginliği, bin görüntüleme başına 34 ABD dolarına kadar kazanabilen Griffin Milks kanalına da yansıyor. Kısacası, her bin ziyaret için ödemenin 2 ile 34 dolar arasında değiştiğini tespit edebiliriz. Türk lirası cinsinden düşünürsek TL olan kur için bu miktar 27 TL ile TL arasında değişir.

YouTube görüntüleme için ne kadar ödüyor?

ziyaretten bahsedersek, ekonomik rakamlar önemli ölçüde büyüyor. Örnek olarak, YouTube&#;daki kazançları hakkında Business Insider ile konuşan içerik oluşturucu Natalie Barbu&#;yu alabiliriz.

Kanalında yaklaşık abone biriktirdiğinde, bu içerik oluşturucu, videolarında her yüz bin görüntüleme için ortalama ila dolar kazandı. Barbu&#;nun açıkladığı gibi, her zaman videonun taşıdığı reklam sayısına bağlıdır.

Başka bir örnek, teknolojiye adanmış bir kanalla her ziyaret için ila dolar kazanabilen Roberto Blake. Daha da iyisi, görüntüleme başına ortalama $ kazanarak finans kanallarının karlılığını bir kez daha kanıtlayan Ruby Asabor.

Özetle YouTube&#;un her ziyaret için kanala, içeriğe ve diğer faktörlere bağlı olarak her zaman olduğu gibi ile dolar arasında bir bedel ödediğini söyleyebiliriz. TL cinsinden bakarsak TL olan kur için TL ile TL arasında değişir.

YouTube 1 milyon görüntüleme için ne kadar ödüyor?

Bir milyon görüntüleme, bir YouTube videosu için yüksek bir rakamdır, dolayısıyla maddi getirisi de yüksektir. Business Insider&#;a verdiği demeçte, makyaj videoları bir milyon görüntüleme başına ila dolar arasında kazanabilen Shelby Church örneğini burada bulabilirsiniz.

Bir milyon izlenmeyi aşan videolarının kendisine yaklaşık dolar kazandırabileceğini açıklamak için Marina Mogilko&#;dan tekrar söz ediyoruz. YouTube kazançlarının en üstünde, finans videolarında bir milyon görüntüleme başına ABD Dolarına kadar kazanabilen Kevin David var.

Yayınlanan videoların dili, YouTube&#;da gelir elde etme konusunda önemli bir faktördür. Dünyanın en çok konuşulan dili olan İngilizce bir video yaparsanız, potansiyel kitlenizin Türkçe veya Japonca yaptığınızdan daha fazla olduğu anlaşılmaktadır.

Türkiye hakkında konuşursak, ekonomik rakamların önemli ölçüde düşmesinin anahtarlarından biri budur. Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık&#;ta her bin ziyaret için 2 ila 34 dolar kazanabilirsiniz, Türkiye ise ortalama 10 TL&#;dir.

Bin ziyaret başına gelir Türkiye&#;de daha düşük olduğu gibi, yüz bin ve bir milyon görüntüleme başına gelir de öyle.

Türkiye ülkesinde YouTube&#;da video yayınlayarak para kazanmak daha karmaşık olsa da, bunu başarmanın anahtarı diğer bölgelerdekiyle aynıdır: reklamverenlerin dikkatini çeken kaliteli içerik oluşturmak ve hedef kitlenizi iyi tanımak.

Youtube'dan ne kadar kazanırım ve geliri ne kadar? Youtube gelir, kazan&#; ve para hesaplama y&#;ntemi

Haberin Devamı

 Youtube gelirleri hazırlanan içeriklere ve reklam ücretlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. dolardan, dolara kadar Youtube üzerinden kazanç sağlamak mümkündür. En çok kazandıran içerikler ise Bitcoin, yatırım, girişimcilik, oyun ve lifestyle videoları olduğu bilinmektedir.

Youtube’dan Ne Kadar Kazanırım ve Geliri Ne Kadar?

  Youtube’dan para kazanmak için öncelikle iş ortaklığı şartlarının tamamlanması gerekmektedir. saat izlenme ve aboneye ulaşan kullanıcılar içeriklerini çoğaltarak ve reklam alarak Youtube üzerinden gelir kazanabilirler. Reklamlar, abonelik ve kanal üyeliği sayesinde Youtube üzerinden gelir kazanmak mümkün.

  Adsense üzerinden gelirler tık başına gelmektedir. CPM ile kişiler net kazancı görebilirler. İçerik üreticisinin fenomen olması, izlenme sayısı, videoda kalma süresi üzerinden ortalama görüntülenme başı 2 ile 11 dolar arasında para kazanmak mümkün.

Haberin Devamı

Youtube Gelir Hesaplama Yöntemi

  Youtube’da kazanılan gelirin %67’si içerik üreticisine verilir. Geri kalan miktar otomatik olarak Youtube kısacası Google tarafından alınır. %67’lik gelen gelir otomatik olarak Adsense üzerinden hesaplanır ve gelir paneli üzerinden anlık olarak görülür. Bir video eğer izlenme aldıysa izlenme üzerinden ortalama 8 ile 30 TL gibi bir para kazandırabilir.

  Bu kanalın popülerliğine göre değişiklik gösterebilir. Bu hesaplamaya göre izlenmede kullanıcılar , izlenmede ise TL kazanabilirler. Ancak bu rakamlar tamamen tahmini olarak belirlenmektedir. Kazanç hesaplamak için Adsense hesabında yer alan ödemeleri baz alabilir ya da otomatik gelir hesaplama sayfalarına göz atabilirsiniz.

Youtube Kazanç ve Para Hesaplama Yöntemi

  Youtube’da kazanç sağlamak ve videoların herkes tarafından görülmesi için mutlaka gerekli olan Adsense şartlarının sağlanması gerekmektedir. Bunun sebebi Google’ın spam videoları yok etmek istemesidir. Şartlardan sonra yayıncı başvurusu yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise her video başına gelir etmeye başlayabilirsiniz. Google para terimleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

 BGBG, gösterim için oluşan geliri temsil etmektedir, bu panel üzerinden günlük olarak takip edilebilir.

 BGBM iste, gösterim için oluşan maliyet ücretidir reklam verenin vereceği ücreti göstermektedir.

 TBM ise tıklama başı maliyetler için kullanılan terimdir.

 Youtube üzerinden elde edilen gelirlerin yüzde 67’si üreticiye verilmektedir. Reklamlar otomatik olarak video üzerinden oynar. Videonun süresi, izlenme süresi ve video içerisine birden fazla reklam konulması gelirin artmasına yardımcı olur. Günlük ortalama kazanılan gelir tamamen reklama, reklam bütçesine ve videonun izlenme süresine göre değişiklik gösterebilir.

  Günlük en az 3 TL ile TL arasında videoların kazançları değişebilir. Google Adsense reklam gelirlerini dikkatli bir şekilde verir. Eğer videoda herhangi bir kural ihlali yoksa video ne zaman izlenirse, izlensin kullanıcı video üzerinden gelir elde etmeye devam eder. Bundan dolayı içerik üreticileri eski videolar üzerinden sürekli olarak gelir elde edebilir. Ancak az izlenen videoların ücretlerini çekmek oldukça zordur.

Haberin Devamı

  En az TL’lik sınırın aşılması gerekmektedir. Eğer para kazanmak istiyorsanız, tüm videoların izlenme süresini hesaplayarak para çekme işleminde bulunabilirsiniz. Ortalama izlenmeden sonra rahatlıkla para çekebilirsiniz. Her ülkenin para çekme sınırı farklıdır. Türkiye’de TL olan bu sınır İngiltere için 60 Euro’dur.

Youtuber'lar Ayda Ne Kadar Kazanıyor?

YOUTUBER?LAR BİN GÖRÜNTÜLENME BAŞINA NE KADAR KAZANIYOR? Reklam verenler, her bin reklam görüntülemesi için YouTube'a belirli bir ücret ödüyor. Ardından YouTube, bu ücretin yüzde 45'ini alıyor ve gerisini içerik oluşturucuya veriyor. Kişisel yatırım tavsiyesi veya kripto para birimler gibi bazı konular, kazancı yerinde olan bir kitleyi çekerek, Youtuber?ın reklam gelirlerini artırabiliyor. İçerik oluşturucuların, poplerliklerine göre her bin görüntüleme başına ortalama kazançları 2 dolar ile 11 dolar arasında değişiyor.

YOUTUBER?LAR BİN GÖRÜNTÜLENME BAŞINA NE KADAR KAZANIYOR? Reklam verenler, her bin reklam görüntülemesi için YouTube'a belirli bir ücret ödüyor. Ardından YouTube, bu ücretin yüzde 45'ini alıyor ve gerisini içerik oluşturucuya veriyor. Kişisel yatırım tavsiyesi veya kripto para birimler gibi bazı konular, kazancı yerinde olan bir kitleyi çekerek, Youtuber?ın reklam gelirlerini artırabiliyor. İçerik oluşturucuların, poplerliklerine göre her bin görüntüleme başına ortalama kazançları 2 dolar ile 11 dolar arasında değişiyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır