mavi kapak kaç tane toplanmalı / “Mavi Kapak” kampanyası nedir, ne değildir?!!!… - Haber Hürriyeti

Mavi Kapak Kaç Tane Toplanmalı

mavi kapak kaç tane toplanmalı

Atık Y&#;netimi / Atık Pil ve Ak&#;m&#;lat&#;rler

 

"ATIK PİL ve AKÜMÜLATÖR" NEDİR?

Yeniden kullanılabilecek durumda olmayan, evsel atıklardan ayrı olarak toplanması, taşınması, bertaraf edilmesi gereken kullanılmış pil ve akümülatörlere "Atık Pil ve Akümülatör" denir. Evsel kullanımdan sanayii kullanımına kadar büyük alanlara yayılan piller, günlük hayatımızda büyük yer kaplamaktadır. Son yıllarda oldukça artan pil kullanımı, içerisinde bulunan tehlikeli ve zararlı metaller nedeniyle, insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Atık piller uygun ve emniyetli bir şekilde kullanılmalı, paketlenmeli, depolanmalı, toplanmalı, taşınmalı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmelidir.

BELEDİYEMİZ NELER YAPIYOR?

Atık piller, Müdürlüğümüzce ilçeden toplanıp TAP’a (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) teslim edildikten sonra, şarj edilebilir ve şarj edilemez piller olarak sınıflandırılır ve bu sınıflandırmaya göre her sınıf için ayrı işlemler uygulanır.

Şarj edilebilir piller (Nikel Kadmiyum ve Lityum-İyon) geri dönüştürülmek üzere yurt dışına gönderilirken (ülkemizde halihazırda atık pil geri dönüşüm tesisi bulunmamaktadır), şarj edilemeyen piller (Alkali ve Çinko-Karbon) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kemerburgaz ya da Odayeri Düzenli Depolama Sahalarına gönderilerek çevreye etkilerini mizimize edecek şekilde hazırlanmış betonarme hücrelerde depolanırlar.

Müdürlüğümüzce yılından itibaren toplanan atık pil ve akümülatör miktarları :

Yıl
Miktar(kg)

tarih ve sayılı Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği'nce Belediyemiz, atık pillerin toplanması konusunda TAP ile ortak çalışarak atık pilleri diğer atıklardan ayrı toplayıp, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Pil Toplama Merkezi’ne göndererek depolanmasını veya geri dönüşümünü sağlamaktadır.MEVZUATLA UYUM

 

  yılı içerisinde Müdürlüğümüzce kg atık pil toplanmıştır.

  yılı içerisinde toplanan kg atık pilin çevremize olan etkilerini değerlendirecek olursak;

  • 1 kalem pil yaklaşık olarak 18 gramdır. kg pil,  adet kalem pile karşılık gelir. 1 adet kalem pilin yaklaşık 4 m3 toprağı zehirlediği bilindiğine göre, adet kalem pil  m3 toprağı zehirleyecektir.
  • 1 kalem pilde ortalama 0,05 gram civa bulunur. Toplanan adet pilde gram civa bulunmaktadır. Bir gram civanın litre suyu zehirlediği bilindiğine göre toplanan adet kalem pil litre suyu zehirleyecektir.
  • 1 gram civanın 2 ton balığı ve 20 ton yiyeceği zehirlediği kabul edilmektedir. Buna göre toplanan adet kalem pil ton balığı ve ton besin maddesini zehirleyecektir.

Atık Pillerin Toplanması

Operasyon g&#;rselleri

Kapak toplama kampanyası! İlginç gerçek?

WUP Boost Creatine 80 Porsiyon, % Mikronize Kreatin Monohidrat, Aromasız

haberin doğruluğunu bilmiyorum ama paylaşma gereği duydum
facebook ta bi paylaşımda gördüm.



Bu yazı hepinize "Kapak" olsun !

Özürlilere tekerlekli sandalye vereceğiz bahanesiyle toplanan mavi kapakların altından işadamları ile hükümetin elele verdiği büyük bir sahtekarlık çıktı.

Üreticilerin hükümet ile elele verip hayata geçirdiği mavi kapak sahtekarlığını Avukat Erdem Akyüz ortaya çıkardı.

İşte Mavi kapak sahtekarlığnı anlatıldığı HukukiHaber'de yayınlanan o yazı

Doğa ve insanlara çok zararlı olan pet şişeler toplanmıyor da, neden kapakları toplanıyordu.

Bu mavi kapaklar çok mu kıymetli idi.

Hayır.

Pet şişe üreticileri, ürettikleri bu zararlı maddeyi toplamak ve dönüştürmekle yükümlü idiler.

Ama bunları toplamak, biriktirmek ve dönüştürmek hem masraflı hem de zordu.

Bu kadar zahmete girmektense, bürokrat ve politikacılarla kol kola girdiler ve bir çare buldular. Pet şişe kapağını toplayan, aynı miktar şişeyi toplamış sayılacaktı.

Öyle ya, ellerinde kapak olduğuna göre, elbette şişesi de vardı !.

Peki bu kapaklar kime toplatılacaktı.

Burada ikinci bir oyun devreye girdi. kilo kapak getirilmesi halinde, özürlülere bir adet tekerlekli iskemle verilecekti.

Böylece hayırsever halkımız, kandırılarak çöpçü gibi kullanıldı.

Tekerlekli iskemlede payımız olsun diye düşünen insanlar; ceplerine, çantalarına, ev ve iş yerlerine doldurdukları mavi kapakları, daha büyük toplama ünitelerine attılar. Kapaklar buradan üreticiye gitti. Üretici bu kapakları “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na” göstererek, aynı miktar pet şişe topladığını beyan etti. Hem cezadan kurtuldu, hem de teşekkür aldı.

Oysa tek bir şişe bile toplanmamıştı.

Denizler, göller, akarsular, yollar, parklar, bahçeler pet şişeler ile dolmuştu ama ağızlarında tek bir kapak yoktu.

Üretici, fabrikatör-akıllı iş adamı, çakma piyasadan aldığı en ucuz ve sağlık için zararlı birkaç tekerlekli iskemleyi, basın huzurunda vererek bir övgü de buradan aldı.

Bu yazımız ardından çok yorum aldık: Pek çok kişi, kullanıldıkları için üzgündü. Üstelik bu kullanılmaya özürlüler de alet edildikleri için iki defa üzgündüler. Bu şekilde bir kullanılmaya araç olarak kullanılan bürokrat ve siyasiler hakkında hiçbir işlem yapılmadığı için bir kez daha üzgündüler. Kimbilir, nerede ve kaç defa daha kullanıldıklarını, aldatıldıklarını düşündükleri için de kızgındılar.
Ama bir kesim daha vardı ki, yazılanları ciddiye almıyor, inanmıyor ve eski görüşlerinde direniyorlardı. Bu kişiler ya çok “iyi niyetli” ya da “niyetsiz”diler.

İşte bu yazı onlar için yazıldı;

Eski yönetmelik yürürlükten kaldırılarak, gün sayılı Resmi Gazete’de bir yönetmelik yayınlandı.

Adı “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği” idi.

Yeni yönetmeliğin 4. maddesinde “nelerin ambalaj ve nelerin ambalaj atığı” olduğunun “Ek.1 sayılı cetvelde” gösterileceği yazılı idi.

“Ambalaj Tanımına İlişkin Örnekler” başlıklı Ek:1 sayılı cetvelin, 1. maddesinde “Ambalaj ve atık olarak kabul edilen maddeler” sayılmıştı.

Bunların arasında aynen şu madde vardı : “Su, maden suyu, meyve suyu, şampuan, deterjan ve benzeri ambalajların kapakları”

Yani yalnızca “kapak” ibaresi vardı, kapağın ucunda olduğu şişelerin ismi geçmiyordu, yönetmelikten çıkarılmıştı.

Ve “kapak toplamak” yeterli idi.

Halkı kandırmak ve dümenini yürütmek bu kadar kolaydı.

İşte böyle yönetiliyor, böyle kandırılıyorduk.

Bu yazı da hala ayılmayanlara “kapak olsun!”

 

Plastik Kapak Toplayarak &#;zg&#;rce Hareket Etmelerini Sağla

Basın Toplantısı

MUTLULUĞA ÇEVİR

KAPAK OLSUN !
NOT: KAMPANYAMIZ SÜRESİZDİR

Ortopedik engelli bireyin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz.
İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin yılından itibaren başarı ile yürüttüğü plastik kapak kampanyası dâhilinde derneğe başvuruda bulunan Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara adet medikal malzeme dağıtımı yapılmış ancak; Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün yılında yaptığı açıklama neticesinde kamuoyunda kampanyanın bittiği algısı oluşmuştur.


Başarıyla yürütülen plastik kapak kampanyası “HİÇ BİTMEDİ” ve bu kampanyaya destek olarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerin yanı sıra bası yaralarına (bası yarası nedir?) engel olabilmek için yara minderleri de teslim edilmektedir.
Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpe atılıp kaybolup giden plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken, üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara kapakları bırakmak. 

İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşlarımızın özgür kalmasına  yardımcı olabilirsiniz.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak yürüttüğümüz bu kampanyada toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı; şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen binlerce kişiyi hayatla buluşturacak.

PLASTİK KAPAKLARI ATMAYIN BİRİKTİRİN
Bİ KAPAK Bİ KAPAK DAHA BİRİKSİN, OMURİLİK FELÇLİLERİ İÇİN AKÜLÜ SANDALYE OLSUN
BU DA HAYATIN BÜTÜN ENGELLERİNE KAPAK OLSUN

  • Her "RENK" ve boyuttaki tüm plastik kapaklar kampanyaya dahildir.
  • Topladığınız kapakları Ataköy'deki merkezimize getirebilir yada kargo yoluyla bize iletebilrisiniz.
  • KG Standart manuel sandalye, 4 TON Akülü sandalyeye denk gelmektedir.
  • Elde edilen gelir kampanya hesabı aracılı ile teslim alınarak akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleşir.
  • Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır.

Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor?

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılır ardından gönderen kişinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır.

PLASTİK KAPAK KAMPANYAMIZ İLE İLGİLİ TÜM SORULARINIZ İÇİN +9() NUMARASI İLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ.

   

Mavi kapak oyunu deşifre oldu!

Türkiye'nin son 10 yılına damgasını vuran projeler olan mavi kapak ve tekerlekli sandalye ile ilgili büyük bir skandal ortaya çıktı. Uzun bir süre "Mavi kapak getir tekerlekli sandalyeyi götür" sloganı ile gündemden düşmeyen kampanyaya okullardan kadın günlerine kadar her yerden destek gelmişti.

Bu uygulamanın büyük bir çevre kirliliğine sebep olduğunu belirten funduszeue.info B.Gültekin Çetiner çarpıcı bir alaliz yaptı.

İşte Çetiner'in çarpıcı analizi:

NEDEN PET ŞİŞE DEĞİL DE KAPAK?

"Doğa ve insanlara çok zararlı olan pet şişeler toplanmıyor da, neden kapakları toplanıyordu. Bu mavi kapaklar çok mu kıymetli idi. Hayır. Pet şişe üreticileri, ürettikleri bu zararlı maddeyi toplamak ve dönüştürmekle yükümlü idiler. Ama bunları toplamak, biriktirmek ve dönüştürmek hem masraflı hem de zordu. Bu kadar zahmete girmektense, bürokrat ve politikacılarla kol kola girdiler ve bir çare buldular.Pet şişe kapağını toplayan, aynı miktar şişeyi toplamış sayılacaktı. Öyle ya, ellerinde kapak olduğuna göre, elbette şişesi de vardı! Peki bu kapaklar kime toplatılacaktı?"

HALK, ÇÖPCÜ GİBİ KULLANILDI!

"Burada ikinci bir oyun devreye girdi. kilo kapak getirilmesi halinde, özürlülere bir adet tekerlekli iskemle verilecekti. Böylece hayırsever halkımız, kandırılarak çöpçü gibi kullanıldı. Tekerlekli iskemlede payımız olsun diye düşünen insanlar; ceplerine, çantalarına, ev ve iş yerlerine doldurdukları mavi kapakları, daha büyük toplama ünitelerine attılar. Kapaklar buradan üreticiye gitti."

TEKERLEKLİ SANDALYE VEREREK ÖVGÜ ALDILAR

"Üretici bu kapakları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na göstererek, aynı miktar pet şişe topladığını beyan etti. Hem cezadan kurtuldu, hem de teşekkür aldı. Oysa tek bir şişe bile toplanmamıştı. Denizler, göller, akarsular, yollar, parklar, bahçeler pet şişeler ile dolmuştu ama ağızlarında tek bir kapak yoktu. Üretici, fabrikatör-akıllı iş adamı, çakma piyasadan aldığı en ucuz ve sağlık için zararlı birkaç tekerlekli iskemleyi, basın huzurunda vererek bir övgü de buradan aldı."

İNSANLAR KULLANILDIKLARI İÇİN ÜZGÜNLER

"Bu yazımız ardından çok yorum aldık: Pek çok kişi, kullanıldıkları için üzgündü. Üstelik bu kullanılmaya özürlüler de alet edildikleri için iki defa üzgündüler. Bu şekilde bir kullanılmaya araç olarak kullanılan bürokrat ve siyasiler hakkında hiçbir işlem yapılmadığı için bir kez daha üzgündüler."

BU YAZI İNANMAYANLAR İÇİN YAZILDI

"Kimbilir, nerede ve kaç defa daha kullanıldıklarını, aldatıldıklarını düşündükleri için de kızgındılar. Ama bir kesim daha vardı ki, yazılanları ciddiye almıyor, inanmıyor ve eski görüşlerinde direniyorlardı. Bu kişiler ya çok 'iyi niyetli' ya da 'niyetsiz'diler. İşte bu yazı onlar için yazıldı.

ESKİ YÖNETMELİK YÜRÜRLÜKTEN KALKTI

"Eski yönetmelik yürürlükten kaldırılarak, gün sayılı Resmi Gazete'de bir yönetmelik yayınlandı. Adı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği idi. Yeni yönetmeliğin 4. maddesinde nelerin ambalaj ve nelerin ambalaj atığı" olduğununEk.1 sayılı cetvelde gösterileceği yazılı idi. Ambalaj Tanımına İlişkin Örnekler başlıklıEk:1 sayılı cetvelin, 1. maddesinde Ambalaj ve atık olarak kabul edilen maddeler sayılmıştı. Bunların arasında aynen şu madde vardı:

Su, maden suyu, meyve suyu, şampuan, deterjan ve benzeri ambalajların kapakları yani yalnızca kapak ibaresi vardı, kapağın ucunda olduğu şişelerin ismi geçmiyordu, yönetmelikten çıkarılmıştı ve kapak toplamak yeterli idi. Halkı kandırmak ve dümenini yürütmek bu kadar kolaydı. İşte böyle yönetiliyor, böyle kandırılıyorduk. Bu yazımız da hala ayılmayanlara kapak olsun!"

Bu Habere Tepkiniz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası