engelliler haftası idari izin genelgesi / Mayıs Engelliler Haftası İçin Duyuru | Anadolu Üniversitesi

Engelliler Haftası Idari Izin Genelgesi

engelliler haftası idari izin genelgesi

Engelliler haftası idari izin var mı, 10 Mayıs tatil mi? Mayıs engelliler haftası tatil mi? Mayıs engelliler haftası idari izin genelgesi!

Engelliler haftası idari izin genelgesi ile “10 Mayıs tatil mi, engelliler haftası idari izin var mı?” sorusuna yanıt aranıyor. Dünyada engelliler için farkındalık amacıyla pek çok etkinliğin düzenlendiği  Mayıs engelliler haftası Birleşmiş Milletler’in yılında aldığı bir kararla kabul etmiştir. Bu karar doğrultusunda üye ülkede her yıl kararlaştırılan programlar çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapılır. Peki, engelliler haftasında idari izin var mı? Mayıs engelliler haftası tatil mi?

10 MAYIS TATİL Mİ, MAYIS ENGELLİLER HAFTASI İDARİ İZİN VAR MI?

Ulusal düzeyde kabul edilen Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

MAYIS ENGELLİLER HAFTASI İDARİ İZİN GENELGESİ

Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli olarak çalışanlar ile ilgili /58 sayılı Başbakanlık Genelgesi daha önceden yayınlanmıştı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gündeme gelen Mayıs tarihleri arası engelli memurlar, haftanın hangi günleri izinli sayılacak ve idari izin kullanabilecek mi? Vatandaşın gündeminde yer alan Engelli haftasına ilişkin, engelli memurlar kapsamındaki genelge dikkate alınacak.

ENGELLİLER HAFTASI İDARİ İZİN VAR MI?

Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü Çarşamba’ya denk geliyor. Ancak kamuda çalışan engellilere yönelik herhangi bir güncel idari izin kararı açıklanmasa da genelge baz alınacak.

Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılır. (Başbakanlık Genelgesi /58)

Devlet Memurları Kanunu Madde Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

Görme engelliler, az görenler, gece körlüğü olanlar ve yürüme engelliler kış saati uygulanan, mesai saatleri bitiminin akşam karanlığına denk geldiği sürece mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin düzenlenmesini talep edebilirler.

Beyzanur Öseafoodplus.info - SEO Editör

Haber 7 - Beyzanur Özbostan

'Engelliler Haftası' ne zaman? Engelliler haftasında idari izin var mı?

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında Birleşmiş Milletler'e üye ülkede kutlanmaktadır.

ENGELLİLER HAFTASI NEDEN KUTLANIR?

Engelliler Haftası doğuştan ya da sonradan yaşadıkları rahatsızlıklar sonucu fiziksel, zihinsel ya da duyusal açıdan hareketleri sınırlanan kişilerin, günlük hayatta yaşadıkları veya karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla kutlanmaktadır. 

Engelliler Haftasında engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimine dikkat çekilmek için çeşitli program ve etkinlikler düzenlenir.

Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu, Engelliler haftasına yönelik bir program uygulanmasına karar verdi. 

Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu tarafından açıklanan program şöyle:

Mayıs Engelliler Haftasının açılışı

Mayıs Görmeyenler günü

Mayıs İşitme ve Konuşma Kusurluları günü

Mayıs Ortopedik Engelliler günü

Mayıs Zeka ve Ruhsal Engelliler günü

Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar günü

Mayıs Engelliler Haftasına genel bakış.

ENGELLİLER HAFTASINDA İDARİ İZİN VAR MI?

Ulusal düzeyde kabul edilen Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.

ENGELLİ KİME DENİR?

Engelli birey, doğum öncesi veya doğum sonrası çeşitli nedenlerle psikolojik, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerinde belli ölçüde fonksiyon kayba uğraması nedeniyle toplumsal yasama uyum sağlamada ve günlük gereksinimleri karşılamada güçlükleri olan bireyi ifade etmektedir. yılından sonra kullanılmaya başlanan engelli kelimesi manialı sözcüğü ile eş anlamlıdır. 

ENGELLİ TÜRLERİ NELEREDİR?

  • Zihinsel engelli
  • İşitme engelli
  • Görme engelli
  • Ortopedik engelli
  • Dil ve konuşma engelli
  • Ruhsal ve duygusal hastalığı olanlar,
  • Süreğen hastalıklı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar

TÜRKİYE'DE ENGELLİ KİŞİ SAYISI KAÇ?

Ulusal Engelli Veri Sisteminde kayıtlı ve hayatta olan engelli sayısı yılı itibari ile olarak açıklanmıştır. Engellilerin engel gruplarına göre dağılımı ise şöyle;

Görme:

İşitme

Dil ve konuşma:

Ortopedik:

Zihinsel:

Ruhsal ve duygusal:

Süreğen hastalık:


Engelliler HaftasıEngelli Birey

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir