en yeni gerilim korku filmleri / Yapımı Korku Türü Filmler - Sinefil

En Yeni Gerilim Korku Filmleri

en yeni gerilim korku filmleri

Korku Filmleri Gelmiş Ge&#;miş Yerli ve Yabancı En Yeni, İyi, Dehşet Verici ve &#;rpertici Korku Filmi Listesi

Haberin Devamı

Zombi Ekspresi ()

Zombi Ekspresi, yapımı zombi, korku filmidir. Yapımcılığını Yeon Sang-ho ve başrolde Gong Yoo, Jung Yu-mi ve Ma Dong-seok bulunur. Yıkıcı bir virüs Güney Kore'yi etkisi altına alır. Bu sırada Seul'den Busan'a gitmekte olan trendeki yolcular hayatta kalma mücadelesi verir. 

Testere ()

Testere, yılı yapımı bir psikolojik gerilim filmidir. James Wan tarafından yönetilmiş, James Wan ve Leigh Whannell tarafından yazılmıştır. Film, bir sabah uyandıklarında, ayakları zincirle bağlı bir şekilde uyanan iki kişinin hikâyesini anlatıyor. Bu ikilinin kurtulmak için bir bulmacayı çözüp içinde bulundukları durumdan kurtulmaları gerekiyor. Ancak başlarına gelecek olanlardan habersizdirler. 

Korku Seansı ()

Korku Seansı, James Wan'ın yönetmenliğini yaptığı, Chad ve Carey Hayes'in yazdığı yılında gösterime giren Amerikan doğaüstü korku filmi. Film Korku Seansı serisinin ilk filmidir. yılında Roger ve Carolyn Perron, Rhode Island'ın Harrisville kentinde, beş kızı ile birlikte harap olmuş bir çiftlik evine taşınır. Çocukları oyun oynarken mahzene inen gizli bir bölme bulur.  Başlarına geleceklerden habersiz oldukları olaylar ilk gecede ortaya çıkmaya başlar. 

Sessiz Bir Yer ()

Sessiz Bir Yer, yönetmenliğini John Krasinski'nin gerçekleştirdiği çıkışlı Amerikan yapımı post-apokaliptik korku filmidir. Bryan Woods, Scott Beck ve Krasinski tarafından yazılan hikâye, akut bir işitme duyusuna sahip kör canavarların yaşadığı kıyamet sonrası bir dünyada, hayatta kalmak ve çocuklarını büyütmek için mücadele eden bir baba (Krasinski) ve bir anne (Emily Blunt) etrafında dönüyor. 

28 Gün Sonra ()

28 Gün Sonra, İngiliz yapımı film. Senaryosunu Alex Garland, yönetmenliğini ise Danny Boyle üstlenmiştir. Rolleri Cillian Murphy, Naomie Harris, Megan Burns, Brendan Gleeson, Christopher Eccleston üstlenmiştir. Londra'daki bir araştırma merkezindeki denek maymunların, bir grup aktivist tarafından serbest bırakılması ile çevreye ölümcül bir virüs yayılır. Virüsten etkilenen kişiler 15 saniye sonra insani özelliklerinden çıkıp, cinayete eğilimli saldırgan yaratıklara dönüşür. Salgın patlak verdiğinde hastanede olan Jim, 28 gün baygın yattıktan sonra uyanır. Dışarıya çıktığı zaman tüm şehrin adeta bir hayalet şehir haline gelmiş olduğunu görür. 

Çığlık ()

Çığlık, Wes Craven'ın yönettiği ABD yapımı korku filmidir. Senaryosunu Kevin Williamson'ın yazdığı filmin dağıtım şirketi Dimension Films'tir. Kadrosunda Drew Barrymore, Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Skeet Ulrich, Rose McGowan, Matthew Lillard ve Jamie Kennedy gibi hali hazırda kendini kanıtlamış, dönemin popüler ve ünlü oyuncuları vardır.  Çığlık, kurgusal bir yer olan Woodsboro, Kaliforniya'da kurbanlarını telefonla arayıp korku filmleri hakkında sorular soran Ghostface olarak bilinen katili konu alır. Katilin asıl ulaşmaya çalıştığı kişi, bir yıl önce vahşice tecavüze uğrayıp katledilen Maureen Presscot'ın 17 yaşındaki kızı Sidney Presscot'tır. Herkesin şüpheli veya kurban olduğu filmde Sidney ve arkadaşları kendilerini gerçek hayatta bir korku filminin içinde bulurlar ve korku filmlerinin kurallarını gözden geçirip hayatta kalmaya çalışırlar. 

Teksas Katliamı ()

Teksas Katliamı, Tobe Hooper'ın Kim Henkel ile birlikte yazıp tek başına yönettiği, tarihli, ABD yapımı korku filmidir. Başrollerde Marilyn Burns, Paul A. Partain, Edwin Neal, Jim Siedow ve Gunnar Hansen vardır. Film, eski bir çiftlik evini ziyaretleri sırasında yamyam bir ailenin kurbanı olan bir grup genci konu alır. 

Yetimhane ()

Yetimhane, İspanya-Meksika ortak yapımı korku gerilim filmidir. Kendisinin de içinde yetiştirildiği, şimdilerde terk edilmiş olan yetimhaneyi 30 yıl sonra satın alarak engelli çocuklar için bir bakımevine dönüştürmeyi planlayan Laura (Belén Rueda), kocası Carlos (Fernando Cayo) ve evlat edindikleri 7 yaşındaki çocukları Simón'la (Roger Príncep) birlikte bu kasvetli binaya yerleşirler, ancak binanın geçmişi ile ilgili bazı tekinsiz olaylar kendini göstermeye başlar. 

Ölülerin Şafağı ()

Ölülerin Şafağı, Zack Snyder'ın yönettiği yılında vizyona giren Amerikan korku filmidir. Açıklanamayan bir veba ile gezegenin nüfusu hayatta kalmak için sürekli insan eti ve kanı arayan korkunç zombiler haline dönüşür. Wisconsin'de vebadan kaçan bir grup insan bir alışveriş merkezine sığınarak hayatta kalmaya çalışır ama aynı zamanda yaşamak için zombi ordularından kendilerini korumayı da öğrenmeleri gerekir. 

Sessiz Bir Yer 2 ()

Sessiz Bir Yer 2, yapımı bir Amerikan korku filmidir ve Sessiz Bir Yer () filminin devamı niteliğindedir. Emily Blunt, Millicent Simmonds ve Noah Jupe ilk filmdeki rollerini tekrarlarken Cillian Murphy ve Djimon Hounsou oyuncu kadrosuna katıldı. Sessiz Bir Yer 2, ses ile avlanan yaratıkların dehşetinden kurtulduktan sonra evlerinden ayrılıp, kendilerini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulunan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. 

Nefesini Tut ()

Nefesini Tut, yılı ABD yapımı korku türündeki Fede Alvarez filmi. Senaryosu Alvarez ve Rodo Sayagues tarafından yazılan filmin başrollerini Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto ve Stephen Lang paylaşıyor. Kız kardeşi ve kendisi için daha iyi bir hayata başlamak isteyen Rocky, sevgilisi Money ve arkadaşı Alex ile zengin bir kör adamın sahip olduğu evin soygununa katılmayı kabul eder. Fakat kör adamın göründüğü gibi birisi olmadığını fark ettiklerinde, adamın yeni kurbanları olmadan önce evden kaçmanın bir yolunu bulmak zorundadırlar. 

Evdeki Düşman ()

Evdeki Düşman, yönetmenliğini Jaume Collet-Serra'nın yaptığı ve başrollerini Vera Farmiga, Peter Sarsgaard ve Isabelle Fuhrman'nın paylaştığı yapımı gerilim filmidir. Film, doğmamış çocuğun ölümünden sonra 9 yaşındaki gizemli bir kızı evlat edinen bir çifti konu ediniyor. Kızları Esther okulunda sinir krizleri geçirir, yeni okuluna ilk geldiği gün kendisiyle dalga geçen küçük kızın oyun parkında bacağını kırar. Bir dizi cinayetler işlemeye başlayan Esther artık iyice kontrolden çıkmıştır ve dehşet saçmaya başlamıştır. 

Constantine ()

Constantine, DC Comics'in korku çizgi romanı olan Hellblazer'dan sinemaya uyarlama , ABD yapımı filmdir. Keanu Reeves'ın canlandırdığı karakter olan ve filme de adını veren John Constantine özel bazı yeteneklere sahiptir. Bu yetenekler sayesinde dünyada dolaşan melez melek ve iblisleri tanıyabilmektedir ve bir gün yolu ölen ikiz kız kardeşinin intiharına bir türlü ikna olmayan dedektif Angela Dodson'la (Rachel Weisz) kesişir. Bundan sonra olaylar Isabel Dodson'ın ölümünün izinden cehennem ve gerçek dünya arasında gelişir. 

İşkence Odası ()

İşkence Odası, yönetmenliğini ve senaristliğini Pascal Laugier'nin üstlendiği, korku türündeki Fransa-Kanada ortak yapımı filmi. Başrollerini Morjana Alaoui ile Mylène Jampanoï'ni paylaşıyor. Kısa bir süre önce ortadan kaybolan Lucie bir gün tekrar ortaya çıkıverir. Henüz 10 yaşında olan kızcağızın vücudunda işkence izleri bulunur. Kimse küçük kızın neden ve nasıl kaçırıldığını anlayamaz. Çünkü küçük kız konuşmayı unutmuş ve bilinci yarı kapalı bir haldedir. Hastanede Anna adında bir kızla arkadaşlığı biraz iyi gelse de zamanla olay unutulur gibi olur. Ancak aradan geçen 15 koca yıl sonra ilginç bir gelişme yaşanır. 

Halka ()

Halka, Amerikan psikolojik korku filmi. Yönetmenliğini Gore Verbinski yapmış, baş rollerinde ise Naomi Watts ve Martin Henderson oynamıştır. Karanlık imajlarla dolu bir video kaset. Bu kaseti izleyenlerin 7 gün içerisinde nedeni bilinmeyen korkunç bir şekilde ölüyorlar. Rachel Keller adlı gazeteci 4 gencin ölmesi ve son olarak yeğeninin ölümü üzerine olayı araştırmaya karar verir ve kaseti bizzat izler. Kasetin içinde korkunç ve bir o kadar da gizemli görüntüler vardır. Bu deneyimin ardından kendisiyle birlikte oğlunun da hayatı tehlikeye girer. Rachel gizemi çözmek ve kasetin nereden geldiğini, kimin çektiğini öğrenmek için arkadaşı Noah’ın yardımını ister. Ancak kasetin ne zaman ve nasıl çekildiğine dair hiçbir ize ulaşamazlar. Rachel'ın sadece 7 günü kalmıştır. 

Netflix Korku Filmleri

Dünyanın en çok izlenen platformlarından Netflix’te birbirinden güzel, korku dolu içerikler yer alıyor. Netflix’in birbirinden güzel ve korku dolu içerikleri; 

1. Oyun ()

Oyun, Mike Flanagan tarafından yönetilen ve düzenlenen ve Flanagan tarafından Jeff Howard ile birlikte yazılan, Amerikan psikolojik korku gerilim filmidir. Carla Gugino ve Bruce Greenwood tatil için izole bir eve gelen evli bir çifti canlandırıyor. Kocası ani bir kalp krizinden öldüğünde, anahtarsız ve küçük bir kurtarma umuduyla yatağa kelepçeli bırakılan karısı, içindeki şeytanlarla savaşırken hayatta kalmanın bir yolunu bulmak zorundadır. 

2. Çiğ ()

Çiği, Julia Ducournau'nun yazdığı ve yönettiği yapımı korku-drama filmi. Film, genç bir vejetaryenin başladığı veterinerlik okulunda ilk defa et tatmak zorunda kalması sonucu ete karşı konulamaz bir tutku geliştirmesini ve buna bağlı bazı olayların yaşanmasını konu alır. 

3. Bird Box ()

Bird Box, ABD yapımı kıyamet sonrası korku-gerilim filmidir. Malorie adlı bir kadın (Sandra Bullock) ile iki çocuğun doğaüstü yaratıklara karşı verdiği yaşam savaşını konu almaktadır. Bird Box, peşlerinde olanlardan kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde yola koyulan bir kadın ve çocuklarının hikayesini konu ediyor. Her şey tam beş yıl öncesinde başlar. Başlangıçtan bu zamana kadar hayatta kalmayı başaran Malorie ve iki çocuğu için hayat bu süreçte hiç de kolay olmaz. 

4. Hush ()

Hush, Mike Flanagan'ın yönettiği ve kurgusunu yaptığı, filmi Flanagan ile birlikte yazan Kate Siegel'in oynadığı yapımı Amerikan filmidir. Filmde John Gallagher Jr., Michael Trucco, Samantha Sloyan ve Emilia "Emma" Graves rol alıyor. Sağır bir kadın olan Maddie, tek başına yaşamak için ormanın içinde bulunan bir eve yerleşir. Üzerinde çalıştığı kitabını bitirmeye çalışan Maddie, yeni hayatından oldukça mutludur. Fakat bir gün bilgisayar başındayken kendine gelen bir mesaj her şeyi altüst eder. Mesajda o anki halinin fotoğrafı vardır. 

5. Korkunun Gölgesi ()

İran doğumlu Babak Anvari tarafından ilk yönetmenlik denemesi olarak yazılıp yönetilen Farsça psikolojik korku filmidir. İran-Irak Savaşı sırasında, cephede olan kocasının yokluğunda kızını yetiştiren Tahranlı bir kadın, yavaş yavaş kötü ruhların iş başında olduğuna inanır. 

6. His House ()

His House, Felicity Evans ve Toby Venables'ın bir hikayesinden Remi Weekes tarafından yazılan ve yönetilen korku gerilim filmi. Başrollerinde Wunmi Mosaku, Sope Dirisu ve Matt Smith var. Film, Güney Sudanlı bir mülteci çiftin, yüzeyin altında gizlenen bir kötülük olan bir İngiliz kasabasındaki yeni hayatlarına uyum sağlamaya çalışan hikayesini anlatıyor. 

7. Fractured ()

Fractured, Brad Anderson tarafından yönetilen, Alan B. McElroy'un yazdığı tarihli Amerikan psikolojik gerilim filmidir. Filmde Sam Worthington, Lily Rabe, Stephen Tobolowsky, Adjoa Andoh ve Lucy Capri yer almaktadır. Fractured, aniden sırra kadem basen ailesini bulmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Ray Monroe, eşi Joanne ve kızları ile birlikte Minneapolis'e gitmek için yola koyulur. Ancak yolculuk sırasında kaza geçiren aile, soluğu hastanede alır. 

8. Creep ()

Patrick Brice'ın yönettiği Amerikan yapımı psikolojik korku filmidir. Bir videografiker, Craigslist sitesindeki bir reklama cevap verir. Ölmekte olan bir adam mesajlarını videoya çekilmesini istemektedir. Videografikerin bu bir günlük iş için dağ tepesinde bulunan kasabaya gitmesi gerekir. Adam işi kabul edip kasabaya doğru yola çıkar. Müşterisi ile tanışıp bir an önce videoyu çekmeye başlar. Fakat işi bittiğinde bir takıp terslikler fark eder. Anahtarını bulamayan adamın bu sırada kendisine gelen bir telefonla müşterisinin aslında göründüğü gibi biri olmadığından şüphelenmeye başlar. 

9. Kızıl Tepe ()

Kızıl Tepe, yılında vizyona giren ABD yapımı filmdir. Guillermo del Toro tarafından yönetilen filmin yazarlığını del Toro, Matthew Robbins ve Lucinda Coxon üstleniyor. Filmin başrollerini Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Charlie Hunnam ve Jim Beaver paylaşıyor. yüzyılda Kuzey İngiltere'nin büyük ölçüde kırsal ve dağlık bölgesindeki bir köşkte yaşayan genç yazar Edith Cushing (Wasikowska), yeni evlendiği büyüleyici kocası Sir Thomas Sharpe (Hiddleston)'ın aslında göründüğü gibi birisi olmadığını fark eder. 

Dehşet Odası ()

Punk rock grubu The Ain't Rights gezici olarak barlarda konser verirken son dakika kararıyla Oregon'un ormanlık bölgesindeki bir barda sahne almak için yola çıkarlar. Mekana gittiklerinde her şey yolundadır ve konseri sorunsuz atlatırlar. Ancak konser sonrası, sahne arkasındaki odalarında genç bir kadının cesediyle karşılaşırlar. Mekanın acımasız sahibi olayın tek şahitleri olan grubun ortadan kaldırılmasına karar vermiştir. Müzisyenler, o ve adamları tarafından abluka altına alınan bir odada hayatta kalma savaşı verecekleri uzun bir geceye adım atar. 

En Yeni Korku Filmleri

Daha yılı bitirmeden milyonlarca beğeni toplayan yılının en güzel korku filmleri; 

1. Müstakbel Suçlar

David Cronenberg tarafından yazılan ve yönetilen korku drama filmidir. Filmde Viggo Mortensen, Léa Seydoux ve Kristen Stewart rol alıyor. Ünlü bir performans sanatçısının bedeninde alışılmadık yeni organlar belirmeye başlar. Hızlandırılmış evrim sendromu olarak adlandırılan bir hastalıktan mustarip olan adam, bu yeni organlarını ortadan kaldırmayı canlı bir gösteriye dönüştürür. 

2. Bhoothakaalam

Bhoothakaalam, Shane Nigam ve Revathy'nin oynadığı, Rahul Sadasivan tarafından yazılan ve yönetilen Hint Malayalam dilinde bir korku filmidir. Asha (Revathi), daha sonra ölen hasta annesine bakan oğlu Vinu (Shane Nigam) ile birlikte yaşamaktadır. Vinu, evinde başka birinin kaldığını hissetmeye başlar. Başlangıçta, ona öfkesini göstermeye çalışanın annesi olduğunu varsayar, ancak daha sonra aslında başka biri olduğuna ikna olur. Tıpkı arkadaşları ve akrabaları gibi Vinu'nun annesi de kendisinde bir sorun olduğunu düşünür ve onu bir danışmana götürür. Ancak Vinu, danışmanla iş birliği yapmaz. Asha, Vinu'nun evde başka birinin bulunmasıyla ilgili hislerinin doğru olduğunu anlamaya başlarken, danışman anne ve oğlunun yaşadığı evin geçmişini öğrenir. 

3. Siyah Telefon

Siyah Telefon, Scott Derrickson tarafından yönetilen ve Jason Blum tarafından üretilen Amerikan doğaüstü korku filmidir. 13 yaşında kaçırılan bir çocuğun yaşadıklarına odaklanıyor. Utangaç, ama zeki bir çocuk olan Finney Shaw, sadist bir katil tarafından ses geçirmez bir bodrum katında alıkonulur. Duvarda duran ve bağlı gibi görünmeyen telefon çalmaya başladığında işler değişir. Finney, telefon aracılığıyla katilin diğer kurbanlarının sesini duyabiliyordur. Finney, diğer kurbanların başlarına gelenlerin kendi başına gelmemesi konusunda kararlıdır ve bunun için zorlu bir mücadeleye girişir. Beyazperde Eleştirisi 

4. Hayır

Hayır, Jordan Peele tarafından yazılan ve yönetilen, Monkeypaw Productions bayrağı altında yayınlanan, Amerikan korku filmi. Başrollerini Daniel Kaluuya, Keke Palmer ve Steven Yeun'un paylaşmıştır. Hayır, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden, Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların hikayesini konu ediyor. 

5. X

X, Ti West tarafından yazılan, yönetileni üretilen ve düzenlenen bir Amerikan filmidir. Filmde Mia Goth, Jenna Ortega, Martin Henderson, Brittany Snow, Owen Campbell, Stephen Ure ve Scott Mescudi rol alıyor. Hollywood hayalleri olan bir grup gençten oluşan bir film ekibi, yetişkin filmi çekmek için Teksas'ın derinliklerindeki uzak bir çiftlik evine gider. Ekip, yaşlı bir çiftin evinde çekime başlar. Ancak çok geçmeden ev sahibi ekibi iş üstünde yakalar ve o andan itibaren grup kendilerini hayataları için verdikleri umutsuz bir mücadelenin içinde bulur. 

6. Çığlık 5

Çığlık, Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yönetilen, James Vanderbilt ve Guy Busick tarafından yazılan bir Amerikan filmidir. Çığlık filminin beşinci devam halkası olan yapımda, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor. 25 yıl önce korkunç cinayetlerle çalkalanan Woodsboro kasabası, yeni bir katille karşı karşıyadır. Hayalet maskesini takan katil, kasabanın kanlı geçmişine ait sırları yeniden canlandırmak için bir grup gencin peşine düşer. Sidney, yıllar önce başından geçenlere benzer seri cinayetleri çözmek için ayrıldığı Woodsboro kasabasına geri döner. 

7. Watcher

Watcher, Chloe Okuno'nun yönettiği ve Zack Ford tarafından yazılan Amerikan gerilim filmi. Filmde Maika Monroe, Karl Glusman ve Burn Gorman rol alıyor. Amerikalı Julia, erkek arkadaşı Francis ile Bükreş'e taşınır. Dili konuşamayan, Francis çalışırken tecrit edilmiş ve yerel bir seri katil korkusuyla, sürekli olarak izlendiğini ve uğursuz bir komşu tarafından takip edildiğini algılamaya başlar. 

8. Speak No Evil

Speak No Evil, Christian Tafdrup tarafından yönetilen Danimarkalı bir psikolojik gerilim drama filmi. Filmin yapımcılığını Jacob Jarek, dağıtımını Nordisk Film üstleniyor. Toskana'da tatile çıkan biri Hollandalı, diğeri Danimarkalı olan iki aile, tanışır ve hızla arkadaş olur. Aradan geçen ayların ardından, özgür ruhlu Hollandalı aile, daha muhafazakar olan Danimarkalıları kırsal kesimdeki evlerine hafta sonu tatili için davet eder. 

9. Teksas Katliamı

Teksas Katliamı, David Blue Garcia'nın yönettiği, orijinal bir hikayeden alıntı bir filmdir. Teksas Katliamı'nın doğrudan devamı olan proje, dokuzuncu genel film olmuştur. yapımı Teksas Katliamı filminin devam halkası olan yapımda, elektrikli testereli katil Leatherface'e odaklanılıyor. Bir grup fenomen, Teksas'taki bir hayalet kasabayı yeniden canlandırmaya çalışır. Ancak bu süreçte onlar, insan derisinden bir maske takan kötü şöhretli katil Deri Surat''ın dehşetiyle karşı karşıya kalır. 

Davet

Davet, Blair Butler tarafından yazılan ve Jessica M. Thompson tarafından yönetilen bir Amerikan korku gerilim filmi. Başrollerini Nathalie Emmanuel ve Thomas Doherty paylaşıyor. Davet, varlığını yeni öğrendiği akrabalarının davetine katıldıktan sonra kendisini bir hayatta kalma mücadelesi içinde bulan bir kadının hikayesini konu ediyor. 

Türk Korku Filmleri

1. Üç Harfliler: Beddua ()

Üç Harfliler: Beddua, yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Mestçi'nin üstlendiği Türk yapımı bir korku filmidir. Başrollerini Beyzanur Mete, Esma Soysal, Şerife Ünsal ve Gizem Takma paylaşmıştır. Üç Harfliler serisinin yeni halkası olan Beddua’da lise arkadaşı olan 4 genç kızın yaşadıkları anlatılıyor. Liseden arkadaş olan Melek, Burcu, Eda ve Ayla aradan geçen yıllara rağmen birbirinden kopmamıştıfunduszeue.info yaşantısını yoluna koymuş, mutlu bir yaşam sürmektedir. Ta ki hayatlarına Havel girene kadar. Havel, şaman olan bir kadındır. Bir gece Melek, Burcu, Eda ve Ayla tesadüf eseri Havel ile karşılaşır. Arkadaşların hayatı Havel ile tanıştıktan sonra adeta cehenneme döner.  

2. Dabbe: Cin Çarpması ()

Dabbe: Cin Çarpması, yönetmenliğini ve senaristliğini Hasan Karacadağ'ın üstlendiği, Türk yapımı bir korku filmidir. Kübra, kına gecesinde cinlerin saldırısına uğradıktan sonra cinler tarafından bedeni ele geçirilir. Kıbledere köyünde meydana gelen bu olay ilk olmamıştır. Geçmişte define arama olayları esnasında esrarengiz bir olay yaşanmıştır. Psikiyatrist olan Ebru Kübra'nın eski bir arkadaşıdır. Yaşanan bu olay üzerine Kübra'yı tedavi etmek için yola çıkar. Ebru, cin çıkarma hocalarından en ünlü olanlardan Cinci Faruk Akat isimli birisiyle tedaviyi gerçekleştirecektir. Bu adamın seans esnasında Kübra'ya yaptıklarını kayıt altına alıp inceler. Dinsel ve bilimsel çözümler karşı karşıyadır. İlk başta her şey yolunda gibi gözükse de geçmişte yaşanmış lanetli olaylar devam etmektedir. 

3. Siccin 4 ()

Siccîn 4, Siccîn 3: Cürmü Aşk filminin devamı niteliğinde çekilmiş bir korku filmidir. Filmin yapımcılığını ve senaristliğini Alper Mestçi üstlenmiştir. Yılmaz Ailesi geçmişte oldukça zengin bir ailedir ancak bu durum zamanla değişir. Aile, yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle babaanne Saadet'in yanına taşınmak zorunda kalır. Fakat Saadet bu evde sandıkları gibi yalnız değildir. Bahçesinde kocasının mezarı bulunan Saadet'in eski evi, başka âlemden olanlar tarafından sahiplenilmiştir. 

4. Cinni: Uyanış ()

Emre Aydın'ın yönetmenliğini üstlendiği korku türündeki filmin başrollerini Eda Köksal, Gökçen Gökçebağ ve Merve Deniz paylaşıyor. Bir genç kız bir gece vakti yanı başında bir cesetle uyanır ve hayatı asla eskisi gibi olmaz Dilara; çocukluğunda zor yıllar geçirmiş, kendi halinde yaşayan, çok dışarı çıkmayan bir kadındır. Bu monoton hayatı, bir gece evinin bahçesinde tanımadığı bir adamın cesedinin yanında uyanmasıyla tamamen değişir. O geceden sonra, onu dehşete düşüren, paranormal olaylar yaşamaya başlar. Ev arkadaşı Merve, Dilara'nın anlattıklarına şüpheyle yaklaşıyor olsa da, ona yardım etmek için bir psikiyatrist ve bir din hocasıyla bağlantıya geçer. Kendisine neler olduğunu, kimlerin veya nelerin ona musallat olduğunu bulmaya çalışırken, asıl gerçekle yüzleşir. 

5. Küçük Kıyamet ()

Küçük Kıyamet, Taylan Biraderler'in olası İstanbul Depremi'nden hareket ederek "Felaket Beklentisi" travmasını beyaz perdeye taşıyan psikolojik-gerilim türündeki filmidir. İstanbul’da art arda yaşanan sarsıntılar, annesini depremde kaybeden Bilge (Başak Köklükaya) üzerinde psikolojik rahatsızlıklar yaratmakta ve genç kadının ciddi travmalar yaşamasına neden olmaktadır. İki küçük çocuğu, eşi Zeki (Cansel Elçin) ve yeğenleriyle şehri terk ederek, olası İstanbul Depremi’nden kaçıp bu “Küçük Kıyamet”ten kurtulmaya çalışan aile, gittikleri başka bir güney kasabasında bu kez başlarına gelen esrarengiz olaylar nedeniyle yine korkularıyla yüzleşirler. 

En İyi Gerilim Filmleri - Korku Dolu 41 Psikolojik Film

Tüm Zamanların En İyi Gerilim Filmleri

Gerilim filmleri listemizde, son yılların en çok izlenen yeni gerilim filmleri başta olmak üzere Netflix gerilim filmleri gibi bol ödüllü yapımlar yer alıyor. İçeriğimizde tüm zamanIarın en iyi ve IMDb puanı yüksek gerilim filmlerini bulacaksınız. Gerilim filmleri ne izlemeli? diye düşünüyorsanız aksiyon, korku, gizem, bilim kurgu ve daha birçok türden gerim gerim geren 44 maddelik psikolojik gerilim filmi öneri listemizi dikkatlice incelemenizi tavsiye ediyoruz.

1. Umma

Gerilim Filmleri
Amanda ve kızı, Amerika’da bir çiftlikte sakin bir hayat sürmektedirler. Lakin günün birinde Amanda’nın Kore’de yaşayan annesi ile ilgili birbirinden farklı bilgiler ortaya çıkmaya başlar. Amanda zihnine yerleştirdiği annesine benzeme korkusu ile yüzleşirken, sessiz hayatına veda etmesi gerekmektedir.

TürDramKorkuGerilim
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
YönetmenIris K.
Shim
OyuncularSandra
Oh
Fivel
Stewart
Dermot
Mulroney

2. Soluksuz

Gerilim Filmleri
Bir kazayı örtbas etmeye çalışan bir polis düşünün. Bu örtbas eylem çalışmasında aşırıya kaçmaya başlar. Yozlaşmış hayatı hakkında konuşmazken, gizemli bir tanıktan polisimiz maalesef ki tehdit almaya başlar. Bu tehditler polisin hayatını tamamen alt üst ederken, gizemli tanığın kim olduğunun bir an önce bulunması gerekmektedir.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
YönetmenRegis
Blondeau
OyuncularFranck
Gastambide
Dimon
Abkarian
Michael
Abiteboul

3. Çığlık 5

Gerilim Filmleri
Yıllar öncesinde herkesin severek izlediği büyük seri yeniden sizlerle. Beşinci filmi ile kimin yaptığı bilinmeyen korkunç cinayetler peş peşe devam etmektedir. Bu cinayetleri araştırmak üzere memleketine geri dönen bir kadın, kasabada bulunan kanlı geçmişe ait sırları yeniden canlandırır. Yıllar öncesinde kendi başına gelen cinayetleri teker teker inceleyerek katilin kim olduğunu bulmaya çalışır.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
YönetmenMatt
Bettinelli-Olpin
Tyler
Gillett
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

4. Düşeş

Gerilim Filmleri
Aşırı zengin insanların nasıl yaşadığını herkes merak eder? Öyle ki filmimizde de bu insanların nasıl yaşadığını merak eden bir adam bir çiftin evlerine izinsiz girer. Evin sahipleri bu adamı yakaladığında ise durum kontrol dışına çıkmaya başlar. Eve izinsiz giren başlarda yakalanmamak üzere hareket ederken sonralarda beklenmedik durumlar ortaya çıkar.

TürDramSuçGerilim
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
YönetmenCharlie
McDowell
OyuncularJason
Segel
Lily
Collins
Jesse
Plemons

5. Kod: İmparator

Gerilim Filmleri
Hiçbir suçun altında olmayan, tertemiz sicilli bir politikacı düşünün. Aynı zamanda istihbarat servisleri için çalışan ve yasadışı faaliyetlerde bulunup paralel bir birime rapor veren bir adamı düşünün. İkili gizli servisler tarafından görevlendirilirken, silah kaçakçılığına karışan bir çiftin de izini sürmesi gerekmektedir. Bu izler sayesinde politikacı üzerine leke olan tüm her şeyden kurtulabilecektir.

TürDramGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
YönetmenJorge
Coira
OyuncularLuis
Tosar
Alexandra
Masangkay
Georgina
Amoros

6. Master

Gerilim Filmleri
Jasmine, uzaklardaki Tacoma’dan gelen sıradan bir öğrencidir. Profesör Gail ise kısa süre öncesinde yurtta ‘akıl hocalığı’ görevine terfi etmiştir. İkili, New England’da beyazların bulunduğu bir üniversitede dışlamalarla ve tahmin edilemeyecek rahatsız edici olaylar ile baş başa kalmışlardır. Bu olaylı çözmeleri ve kendileri için iyi bir yer bulmaları gerekmektedir.

TürDramGerilimKorku
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenMariama
Diallo
OyuncularRegina
Hall
Zoe
Renee
Julia
Nightingale

7. Acımasız/Unhuman

Gerilim Filmleri
Okul gezisine çıkan bir grup öğrencinin hayatı çok geçmeden berbat olur. Otobüsleri kaza yaptıktan hemen sonra gizemli bir saldırgan çete tarafından takip edildiklerini anlamaya başlarlar. Kazadan sonra hayatta kalan bir grup öğrenci, hayatta kalmak ve saldırgan çeteden korunmak için de mücadele etmeleri gerekmektedir.

TürKorkuKomediGerilim
IMDb4,2
Gösterim
Tarihi
YönetmenMarcus
Dunstan
OyuncularBrianne
Tju
Benjamin
Wadsworth
Uriah
Shelton

8. Nightmare Alley (Kabus Sokağı)

Gerilim Filmleri

Gerilim dolu en iyi filmlerden biri olan Nightmare Alley hem senaryosu hem de oyuncu kadrosuyla yılına damga vuran bir yapım oldu. Filmde hırslı bir dolandırıcının akıl almaz hikayelerine tanık oluyoruz. Öyle ki bir karnaval ekibinin peşine takılan Stan zihin okumada uzman olan Zeena ve kocası Pete'den birşeyler öğrenmeye çalışır. Bir süre sonra ise Pete ölür ve onun yerine Stan geçer. İşlerde iyice ilerleyen Stan'ın amacı dolandırıcılıkta en zirveye çıkmaktır.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenGuillermo
Del Toro
OyuncularBradley
Cooper
Cate
Blanchett
Toni
Collette

9. Infinite (Sonsuz)

Gerilim Filmleri

İlginç hikayesiyle izleyiciyelerini şaşkınlığa uğratan Infinite isimli filmde reenkarne sonucu birden fazla hayat yaşayan bir adamın hayatı anlatılıyor. Önceki hayatında yaşadıklarını bir rüya olarak düşünen bu adam kendisi gibi reenkarnasyonla tekrar doğanların olduğu bir topluluğu keşfeder. Bu topluluğun amacı ise zamanın değişimleri arasında ajanlık yapmaktır. Ancak ortaya çıkan büyük bir düşman zamanın dengelerini değiştirmek için harekete geçtiğinde ana karakterimiz dünyanın kaderini değiştirmeye çalışacaktır.

The Guilty (Suçlu)

Gerilim Filmleri

Rütbesi düşürülen bir polis memurunun yeni görevinde yaşadığı gerilim dolu dakikaları izlediğimiz bu filmde ünlü aktör Jack Gyllenhall rol alıyor. Joe Bayler isimli genç polis memuru acil durum hatlarına bakmakla görevlendirilir. Bu sıralarda gelen bir çağrı polis memurunun hayatını değiştirecektir. Telefonun ucundaki kadın kaçırıldığını söyleyerek yardım ister. Bu yardım çağrısı Joe Bayler'ın büyük bir kaosa sürüklenmesine neden olacaktır.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularJake
Gyllenhaal
Christina
Vidal
Eli
Goree

Stowaway (Kaçak Yolcu)

Gerilim Filmleri

Uzay yolculuğu konulu en iyi gerilim filmlerinden biri olan Stowaway'da Mars görevine katılan bir grup bilim insanının yaşadığı gergin dakikalara şahit oluyoruz. Mars'a gidecek olan roket dünyadan ayrıldıktan uzunca bir vakit sonra mekiğin içerisinde davetsiz bir misafirin varlığı keşfedilir. İnşa sırasında paneller arasına sıkışan bu varlık bilim insanlarının hayatını ve görevi tehlikeye atacaktır.

TürDramGerilimUzay
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenJoe
Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Toni
Collette
Daniel
Dae Kim

The Little Things (Küçük İpuçları)

Gerilim Filmleri

Seri katil konulu en yeni gerilim filmlerinden biri olan The Little Things filminde kurallara bağlı hareket eden bir polis memuru ve suçluları yakalamak için her türlü yola başvuran ortağının hikayesi anlatılıyor. Şehirde yaşanan bir seri katil felaketi polis teşkilatını ayağa kaldırır ve olayın soruşturulmasına başlanır. Deneyimli polis memurlarının atandığı bu görevde iki zıt karakterli polis zorlu bir maceranın içerisine düşeceklerdir.

Alive

Gerilim Filmleri

Kore sinemasının yılında izleyicilerine sunduğu en iyi gerilim filmlerinden biri olan Alive filmi, salgın hastalıklarla ilgili gerilim dolu bir senaryoyu barındırıyor. Filmde ülke çapında hızla yayılan bir salgın virüsü insanların ölümüne ve canavara dönüşmesine sebep oluyor. Evinde kilitli kalan Joo Woo ve Yoo Bin saldırgan hastalardan kurtulmak için büyük bir yaşam mücadelesi veriyorlar. En iyi Kore filmleri listemize göz atmak için linke tıklayabilirsiniz.

TürAksiyonGerilimDram
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenJohn
Lee
Hancock
OyuncularAh-In
Yoo
Shin
-Hye
Park

Extraction

Gerilim Filmleri

Aksiyon dolu gerilim filmi isteyenler için "Extraction" harika bir tercih Silah ve uyuşturucuyla dolu bir dünyada paralı asker olarak görev yapan Tyler, aldığı son görevinde Hintli bir iş adamının oğlunu mafyanın elinden kurtaracaktır. Ancak bu görev sanıldığı kadar kolay olmayacak. Sıkıntılı günler geçiren Tyler çocuğu kurtarmak için neredeyse ölümle burun buruna gelecek.

TürAksiyonGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenSam
Hargrave
OyuncularChris
Hemsworth
Rudhraksh
Jaiswal
Randeep
Hooda

Paramedic (Paramedik)

Gerilim Filmleri

Ambulans görevlisi olan Angel yaptığı bir kaza sonrasında bacaklarını kaybeder. Sıkıntılı günler ise bu saatten sonra başlamaktadır. Bacakları tutmayan Tyler kısa süre sonra karısının kendisini aldattığını düşünür ve bu düşünceyi takıntı haline getirir. Netflix filmleri listesinde de yer alan bu ödüllü gerilim filmini izlerken adeta aklınızı başınızdan alacak türden.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenCarles
Torras
OyuncularMario
Casas
Déborah
François
Guillermo
Pfening

Tenet

Gerilim Filmleri

Dünyayı yeni çıkacak olan 3. Dünya savaşından kurtarmak için harekete geçen casusumuz zamanın ötesinde bir mücadele vererek ölümlerden dönmektedir. Aksiyon, macera vebilim kurgu dolu Tenet filmi kısa süre önce yayınlanmış olsa da en çok izlenen gerilim filmleri arasına girmeyi başarmıştır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn David
Washington
Kenneth
Branagh
Robert
Pattinson

21 Bridges

Gerilim Filmleri

Karışık bir polisiye senaryosunun sunulduğu 21 Bridges filminde eski yetkinliğini kaybeden bir polis memuru suç çetesine karşı tek başına savaş açıyor. Büyük bir suç imparatorluğuna meydan okuyan polisimiz büyük bir kovalamacanın ardından suçluların ensesine yapışıyor. Başrolünde Chadwick Boseman’ın yer aldığı 21 Bridges filmini mutlaka izlemelisiniz.

TürAksiyonGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenBrian
Kirk
OyuncularChadwick
Boseman
Sienna
Miller
J.K.
Simmons

Polar

Gerilim Filmleri

Zamanının en iyi kiralık katillerinden biri olan Duncan Vizla emekliliğinin geldiğini düşünerek bağlı olduğu şirketten ayrılmak ister ancak bu ayrılış onun düşündüğü gibi kolay olmayacaktır. Şirket ayrılmak isteyenleri ortadan kaldırarak geride hiçbir iz bırakmamanın peşindedir. Duncan ise emeklilik günlerini sağlıklı bir şekilde yaşamanın peşindedir. Netflix yapımı "Polar" filmini sürükleyici gerilim filmleri arayanlara şiddetle tavsiye ediyoruz.

TürPolisiyeGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenJonas
Åkerlund
OyuncularMads
Mikkelsen
Vanessa
Hudgens
Katheryn
Winnick

I Am Mother (Ben Anneyim)

Gerilim Filmleri

Gerilim dolu bir filmi olan I am Mother filminde distopik bir gelecekte geçen robotik bir mavera konu ediniliyor. Robotların yönetimi ele geçirdiği günlerde bebekler robotlar tarafından yetiştirilerek insanlığa karşı kullanılmaktadır. Bu düzeni bozacak olan kişiler ise bir anne ile robotlar tarafından yetiştirilen genç bir kız olacaktır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenGrant
Sputore
OyuncularClara
Rugaard
Hilary
Swank
Rose
Byrne

Angel of Mine (Gerçeğin Peşinde)

Gerilim Filmleri

Küçük kızının ölümü ile sarsılan bir anne yıllar sonra karşılaştığı 7 yaşındaki Lola’yı kızı yerine koyar. Bu durumu gittikçe bir takıntı haline getiren Lizzie herkesi bir kenara atarak Lola’yı sahiplenmek ister. Psikolojik gerilim filmleri izlemek isteyenler için Angel of Mine çok mantıklı bir seçim olacaktır.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenKim
Farrant
OyuncularNoomi
Rapace
Rebecca
Bower
Luke
Evans

Parasite (Parazit)

Gerilim Filmleri

Oscar ödüllü filmler listesinde yer alan Parazit, birbirinden farklı görüşlere sahip ve farklı hayatlar yaşan iki ailenin oldukça esrarengiz olan hikayesini ele almaktadır. KİM Ailesi bünyesinde hiç kimse çalışmamaktadır ve fakirlik içinde yaşamaktadır. Aile üyeleri gerçek hikayelerini ve kimliklerini saklayarak zengin bir aile olan Park ailesinin içerisin birer birer girmektedir. Fakir ve tembel olan insanlar bir anda zengin bir ailenin içine girince ortaya gerilimi yüksek, komik ve dramatik olaylar çıkmaya başlar.

TürGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSong
Kang-Ho
Woo-sik
Choi
Park So
-Dam

Joker

Gerilim Filmleri

Batman çizgi romanlarından bildiğimiz ve tüm zamanların en kötü karakterleri arasında gösterilen JOKER filmi, yılının dram ve gerilim türünde en iyi filmleri arasında. Başrollerinde Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz gibi başarılı isimler yer alıyor. Filmde, Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck’in hayatını konu alan filmde Phoenix’in oyunculuğu izleyenleri büyülüyor.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De Niro
Zazie
Beetz

The Invisible Man (Görünmez Adam)

Gerilim Filmleri

’nin en başarılı yapımlarından The Invisible Man filmi, kontrolcü ve baskıcı erkek arkadaşına daha fazla dayanamayıp evden kaçan Cecelia isimli kadının yaşadıklarını ele alıyor. Filmde, Cecilia evden kaçtıktan sonra kendisini tehlikeye sokan her şeyden uzaklaşmaya çalışır. Kendisine yardım etmesi için kardeşine gider. Aynı zamanda kardeşinin arkadaşı ve kızı da olaya dahil olur. Ancak hiç beklenmedik bir olay yaşanır. Cecilia’nın erkek arkadaşının intihar ettiği ve servetinin büyük kısmını Cecilia’ya bıraktığı ortaya çıkar. Bu haber gerçek mi yoksa tuzak mı?

TürKorkuGerilimFantastik
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenLeigh
Whannell
OyuncularElisabeth
Moss
Oliver
Jackson-Cohen
Harriet
Dyer

Blood Diamond (Kanlı Elmas)

Gerilim Filmleri

Tüm zamanların en iyi gerilim filmleri arasında gösterilen Blood Diamond isimli yapım, bir balıkçı, bir hırsız ve sayıca iş adamı değerli bir elmasın peşine düşerler. Film, Afrika’da günümüzde de devam eden elmas ticaretinin iç yüzünü konu almaktadır.

MaceraMaceraGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenEdward
Zwick
OyuncularLeonardo
Di Caprio
Djimon
Hounsou
Jennifer
Connelly

Gone Girl (Kayıp Kız)

Gerilim Filmleri

yılında vizyona giren ve gerilim türünün başarılı örneklerinden bir tanesi olan Gone Girl, evliliklerinin 5. yılını kutlamaya hazırlanan Nick ve Amy’nin başından geçen gizem dolu olayları aktarmaktadır. Kutlamanın yapılacağı gün Amy aniden ortadan kaybolur ve bir zaman sonra polisin gözünde Nick, şüphe çekmeye başlar. Rüyasında karısını vahşice öldürdüğünü gören Nick, herkese masum olduğunu anlatmaya çalışsa da çevresi yalanlar ve ihanet ağlarıyla kuşatılmıştır. Gerilim filmleri listesinde mutlaka izlemenizi tavsiye edeceğimiz bir yapım.

TürPolisiyeGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBen
Affleck
Rosamund
Pike
Neil
Patrick Harris

Angels & Demons (Melekler ve Şeytanlar)

Gerilim Filmleri

Dan Brown' ın çok satanlar listesine girmiş kitabından uyarlanan filmde sıradan bir cinayet olayının aslında göründüğü gibi olmadığı ve geçmişi çok eskiye dayanan İllumminati tarikatı ve Vatikan arasındaki hesaplaşma ile alakalı olduğu anlaşılır. Konu hakkında Simge bilim Profesörü Robert Langton Roma' ya davet edilir. yıllık simgeleri ve sembolleri takip ederek olayı aydınlatmaya çalışan Langton'un başından şüpheli olaylar geçer. Öldürülen adamın yeni bir icat geliştirdiği ve bu aletin Vatikan' ı ortadan kaldırmak için gizlendiği ortaya çıkar.

TürFantastikGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenRon
Howard
OyuncularTom
Hanks
Ewan
McGregor
Stellan
Skarsgård

Split (Parçalanmış)

Gerilim Filmleri

Son yılların en iyi gerilim filmleri arasında gösterilen split filmi, yılında vizyona girdi ve girdiği yıl içerisinde en çok izlenen gerilim filmlerinden bir tanesi oldu. Filmde James McAvoy’un başarılı performansı, gerilim ve psikoloji alanında yer alan filmi daha da güzel bir hale getiriyor. Filmde; kişilik bölünmesi yaşayan Kevin Crumb ve üç küçük kız kardeşin psikolojinizi altüst edecek hikayesini konu alıyor.

TürFantastikGerilimKorku
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenM. Night
Shya-malan
OyuncularJames
McAvoy
Anya
Taylor-Joy
Betty
Buckley

Insıde Man (İçeridek Adam)

Gerilim Filmleri

Boyacı kılığına giren Dalton ve beraberindeki 3 hırsız Wall Street üzerindeki bir binaya soygun için girerler. Polisin gelmesiyle içerdeki 50 kişiyi rehin alan hırsızlar rehineleri öldürmekle tehdit ederler. Polis her zaman uyguladığı prosedürü uygular ve en iyi dedektiflerinden olan Frazier ve Darius, rehinelerin serbest bırakılması konusunda pazarlık ve ikna için görevlendirir. Dedektifler bu işteki deneyimlerini ve kurnazlıklarını kullanmaya çalıştıkça soyguncuların her zaman bir adım önde olduğunu ve tüm hamlelerine yanıt verdiklerini fark ederler. Zaman geçtikçe olayın içinden çıkamazlar ve konuya banka sahibi ile birlikte bayan bir broker dahil olmak ister. İşler iyice karışmıştır. Dedektiflerin bunun normal bir soygun olmadığı ve ortada dönen olayın ne olduğunu anlamaya çalışmaları gerekmektedir.

TürPolisiyeGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenSpike
Lee
OyuncularDenzel
Washington
Clive
Owen
Chiwetel
Ejiofor

The Butterfly Effect (Kelebek Etkisi)

Gerilim Filmleri

Bilim kurgu ve gerilim film türünün ender örnekleri arasında yer alan The Butterfly Effect filmi, yılının en iyi psikolojik gerilim filmi olarak karşımıza çıkmaktadır. Filmin başrollerinde Ashton Kutcher, Amy Smart ve Eric Stoltz’dan yer almaktadır. Filmin konusunda, Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir ve bunun asıl nedeni çocukluğunda geçirdiği karanlık olaylardır. Zamanda yolculuk yapıp geçmişini düzeltmek isteyen Evan, yepyeni bir geçmiş oluşturmaya başlar ama her şey istediği gibi gider mi?

TürFantastikGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenJ. Mackye
Gruber
Eric
Bress
OyuncularAshton
Kutcher
Amy
Smart
Elden
Henson

The Girl Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız)

Gerilim Filmleri

Mikael Blomkvist adında başarılı bir yazar, yaptığı hatalı bir yazı sonrasında vali hakkında rüşvet aldığı iddiasını ortaya atmış ve tepkileri üzerine çekmiştir. Hakkında dava açılmış ve çalıştığı kurum onunla çalışmak istemediğini söylemiştir. Mikael işsiz kalmış ve piyasada bu saatten sonra iş bulamayacağını düşünerek üzüntüye düşmüştür fakat birden sürpriz şekilde ona iş teklifi gelir. Büyük bir firma sahibi olan Vanger ailesinden Henrik Vanger ona yıllar önce ortadan kaybolan yeğenini bulmasını ve konuyu araştırmasını söyler. İsveç'e giden yazar onu hep takip eden gizemli bir kız olan Lisbeth ile birlikte konuyu araştırmaya başlar. Olay çözülür fakat beklenmedik sürpriz Lisbeth tarafından yapılır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularRooney
Mara
Daniel
Craig
Christopher
Plummer

Black Swan (Siyah Kuğu)

Gerilim Filmleri

Nina adındaki balerinin tek hayali Kuğu Gölü Balesi'nde başrol oynayabilmektir. Eski bir balerin olan annesi kendi elde edemediği hırsları yüzünden kızı üzerinde aşırı baskı kurmaktadır. Bu baskı ile Nina' nın hiç arkadaşı ve sosyal yaşantısı yoktur. Baş dansçıyı değiştirmek isteyen Thomas bu rol için düşündüğü kişinin Nina olduğunu söyleyince Nina en büyük hayalinin gerçek olacağını düşünür fakat bunun için çok çalışması gerekmektedir çünkü baş dansçı hem saf ruhu olan beyaz kuğuyu hem de kötü olan siyah kuğuyu canlandırmaktadır. Nina beyaz kuğuda sorun yaşamasa da siyah kuğu için yetersizdir. Nina' nın rakibi olan dansçı ile arkadaş olurlar fakat ruhsal sorunlar yaşayan Nina halüsilasyonlar görmeye ve içindeki siyah kuğuya karşı mücadele vermeye başlar. Black Swan filmi, gerilim ve dramı birlikte işleyen konusuyla ve Natalie Portman'ın müthiş oyunculuğu ile izlenmesi gereken filmler arasında yer alır.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularNatalie
Portman
Mila
Kunis
Vincent
Cassel

The Sixth Tense (Altıncı His)

Gerilim Filmleri

Küçük bir çocuk ölüleri görebildiğini ve korktuğunu söyler. Özel güçleri olduğunu ve kendisinden başka kimsenin onları göremediğin anlayan çocuk bu durumu psikolog Malcolm' dan başka kimseye anlatamaz. Bu duruma başta inanmayan psikolog gelişen olaylar karşısında inanmaya başlar. Daha sonra çocuğu ölülerin ondan yardım istiyor olabileceğini ve ölüler ile konuşmayı denemesini söyler. Çocuk bunu yapınca ölen küçük bir kız ona neden öldürüldüğünün babasına iletmesini istediğini söyler. Olaylar böyle gelişirken Malcolm bir takım garip olayların farkına varır. Aslında kendisi de bir ölüdür. Konusu ile oldukça şaşırtan ve gerilimi yüksek seviyelere çıkaran The Sixth Sense'de Bruce Willis, Mischa Barton, Haley Joel Osment Donnie Walhberg gibi isimler yer alıyor.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularBruce
Willis
Haley Joel
Osment
Toni
Collette

Shutter Island (Zindan Adası)

Gerilim Filmleri

Suç işleyen akıl hastalarının cezalarını çektiği ve aynı zamanda tedavi gördüğü bir adada gerçekleşen gizemli bir olayı araştırması için görevlendirilen dedektif Teddy ve yardımcısı Chuck adaya gider. Delilerin arasında kalan dedektifler, olayı aydınlatmak için çabalarken bir takım ilginç olaylar ile karşılaşırlar. Bu kafa karıştıran olaylar zinciri ile görev yapmaya çalışan dedektiflerin hikayesi izleyenleri oldukça etkileyecek türden. Filmi izlerken kafa karışıklığı ve beyninizin zorlandığını hissedeceksiniz. Tüm bu akıl oyunları içinde içerdiği yüksek gerilimden dolayı heyecanınızı kontrol edemeyeceksiniz.

TürGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Mark
Ruffalo
Ben
Kingsley

Saw (Testere)

Gerilim Filmleri

Baygın yatan iki adam kendilerine geldiklerinde pis bir banyoda zincirlenmiş halde olduklarını görürler. Daha önce birbirlerini hiç görmemişlerdir ve orada ne aradıklarını bilmiyorlardır. Zincirlerden kurtulmayı denerler fakat bir türlü başaramazlar. Banyoda kanlar içinde yatan bir adam daha vardır. Adamın kafasından darbe alarak öldürüldüğünü görürler. Hiçbir fikri olmayan bu iki adam düştükleri durumdan kurtulmak için düşünmeye başlar ve yerdeki cesetten çıkan ipucu ile olaylar gelişir. Saw filmi, gerek konusuyla gerekse yaşattığı gerilim duygusu ile öncü olma özelliği taşımaktadır.

TürKorkuGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenJames
Wan
OyuncularLeigh
Whannell
Cary
Elwes
Danny
Glover

John Wick 2

Gerilim Filmleri

İlk serisi ile herkesi kendisine hayran bırakan Keanu Reeves, ikinci filmde de harikalar yaratmaya devam etmektedir. Aksiyon gerilim filmleri alanında oldukça güzel ve başarılı bir eser olan John Wick 2, yılında çıkan birçok gerilim filmini hem izlenme hem de kazanç bakımından geride bırakmıştır. Filmin konusunda, sakin bir hayat süren John’un başına gelen olaylar sebebiyle bir kez daha suç dünyasına girmesine sebep olan olaylar anlatılmaktadır. İlk filmi izleyenler şimdiden ikinci filmi izlemek için plan yapmıştır ancak henüz John Wick serisini izlemeyenler, bu gerilim dolu filmi kesinlikle izlemelidirler…

TürAksiyonGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenChad
Stahelski
OyuncularKeanu
Reeves
CommonLaurence
Fishburne

LorkWork Orange (Otomatik Portakal)

Gerilim Filmleri

Gerilim filmleri dalında oldukça güzel bir film olan A Clockwork Orange, insani değerlerin ayaklar altına alındığı bir gelecekte, Britanya’da geçmektedir. Filmde şiddet bağımlısı bir çete ve onun lideri Alex’in hikayesi anlatılmaktadır. Polis tarafından yakalanan Alex’e ceza verilmez çünkü kobay olarak bir deneyde kullanılır. Stanley Kubrick tarafından Anthony Burgess’ın aynı adlı kitabından beyazperdeye uyarlanan film, aynı anda hem kitap okuyucusunun hem de sinema seyircisinin gönlünü kazanan nadide uyarlamalardan biridir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularMalcolm
McDowell
Patrick
Magee
Michael
Bates

The Shinning (Cinnet)

Gerilim Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi gerilim filmleri arasında yer alan The Shining filmi, sinema tarihine adeta damga vurmuştur. Jack Nicholson’ın unutulmaz performansıyla şekillenen filmde yer alan çekimlerde en az filmin konusu kadar başarılıdır.

TürKorkuGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenStanley
Kubrick
OyuncularJack
Nicholson
Shelley
Duvall
Danny
Lloyd

The Silence of The Lambs (Kuzuların Sessizliği)

Gerilim Filmleri

Clarice, yeni mezun olan bir FBI ajanıdır. Sapkın bir katili bulmakla görevlendirilir. Kurbanlarının derilerini yüzen bu katil, bir kadını esir almıştır ve Clarice' nin görevi bu kadını kurtarmaktır. Bu işi nasıl yapabileceğini düşünen Clarice' nin aklına değişik bir fikir gelir. Başka bir katilden yardım istemek. Ünlü psikopat doktor Hannibal insan eti yiyen vahşi bir yamyamdır. Eğer onun güvenini kazanır ve onunla yakınlaşabilirse asıl katili yakalamak için istediği bilgileri alabilecektir. The Silence Of The Lambs yüksek ilgi görmüş ve 2 dalda Oscar ödülüne layık görülmüştüfunduszeue.info başarıyla da Hannibal Lecter serisinin çekilmesini sağlamıştır.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenJonathan
Demme
OyuncularAnthony
Hopkins
Jodie
Foster
Scott
Glenn

Seven (Yedi)

Gerilim Filmleri

Psikolojik ve gerilimin hat safhada yer aldığı bu filmde 7 ölümcül günahı işleyen kişileri tek tek öldüren bir seri katli anlatmaktadır. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü, Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. David Fincher imzalı film, sürükleyici konusu ve oyuncuların performanslarıyla tüm dünyada gişede büyük başarı yakalamıştı.

TürPolisiyeGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Morgan
Freeman
Gwyneth
Paltrow

Fight Club (Dövüş Kulübü)

Gerilim Filmleri

Hikayesiyle sinemada yeni bir boyut oluşmasına zemin hazırlayan Dövüş Kulübü filminin konusu; hayatının sıradanlığından nefret eden Jack’in hikayesini anlatır. Grup terapilerine giden Jack, burada Marla adında bir kadın ile tanışır. Bir sonra sonra ise hayatının tamamen değişmesini sağlayacak olan Tyler Durden ile… David Fincher'ın kısa sürede kült mertebesine erişen filminin popülerliği dillere destan.

TürDramGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Edward
Norton
Helena
Bonham
Carter

Inception (Başlangıç)

Gerilim Filmleri

Inception filmi, konusuyla ve oyuncu performansıyla son yılların en iyi psikolojik gerilim ve aksiyon gerilim filmleri arasında yer alan ve kendi kategorisinde nirvanaya ulaşan filmdir. Bilinçaltı hırsızlığı olarak tabir edilebilecek bir konuda uzman olan Dom Cobb adlı hırsızın hikayesi anlatılmaktadır. Dom Cobb rüya gören kişilerin bilinç altı düşüncelerini çalabilmesiyle ün kazanmış ve kurumsal casusluk adı verilen bir sektörde yer almasını sağlamıştır fakat bu durumun kötü yanı ise uluslararası bir kaçak durumuna düşmüş olmasıdır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb
Gösterim
Tarihi
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Pag

En İyi Yabancı Korku Filmleri: En &#;ok İzlenen ve Beğenilen 10 Yabancı Korku Filmi (İmdb Sırasına G&#;re)

Korku filmi severler için IMDB puanı yüksek korku filmlerini bir araya getirdik.

1- Get Out () - Kapan

IMDb: 7,7

Chris sıradan bir siyahi gençtir ve sevgilisi Rose ile birlikte çok mutlu bir ilişkisi vardır. Rose, bir gün ailesini evine davet eder. Chris, Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir gariplik olduğunu fark eder ve evdeki siyahi kişilerden birini kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine başka bir siyahi adam, kendisinden iş işten geçmeden gitmesini ister. Chris, bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar fakat bu durumdan kurtulması bir hayli zor olacaktır.

2- Stree ()

IMDb: 7,6

Stree, erkeklerin kötü ruhlar tarafından kaçırıldığını düşündüğü bir kasabada yaşayanları konu ediniyor. Chanderi, küçük bir kasaba anlatılan hikaye kulaktan kulağa yayılıyor. Rivayete göre Stree ismindeki kötü bir ruh, geceleri erkekleri kaçırıyor ve kaçırılan adamlardan geriye sadece erkeklerin kıyafetleri kalıyor. Bu hikayenin doğru olup olmadığını kimse bilmese de akşam olduğu zaman kasabada yaşayan erkeklere bir korku gelir. Şehrin duvarlarına yazılan yazılar ise, erkeklerin daha çok korkmasına neden olacaktır.

3- The Lighthouse () - Deniz Feneri

IMDb: 7,6

The Lighthouse, yüzyılın başlarında Maine'de yaşıyor. İki deniz fenercinin hayatını konu alıyor. Eski bir denizci olan Thomas Wake, yıllardır bir adada kendi başına gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapan Thomas’ın yanına, işlerinde yardımcı olması için Ephraim Winslow ismindeki bir genç gönderilir. Ephraim ve Thomas arasında yakın zamanda bir iktidar savaşı ortaya çıkar. Yaptığı işi çok büyük bir sorumluluk ile yerine getiren Thomas, gücünü herkese ispatlayabilmek için tecrübesiz bir genç olan Ephraim üzerinde baskı kurar. İki adam, ufak bir adada deniz fenerinin içinde hapsolarak akıl sağlığını zamanla kaybetmeye başlar ve derin korkularla yüzleşmeye başlar.

4- A Quiet Place () - Sessiz Bir Yer

IMDb:7,5

2 çocuklu bir aile küçük kırsal bir kasabada sessiz ve sakin bir hayat yaşar. Daha büyüme çağında olan çocuklar da ebevynleri ile hiçbir şekilde konuşmamakta sadece işaret dili ile anlaşmaktadır. Ama bunun nedeni konuşamamaları değil ses yapacak her şeyden uzak durmalarıdır. Ama bu sakin hayat, çocukların bir gün oyun sırasında lambayı devirmeleri ile son bulur. Derin sessizliğin içinde yankılanan bu ses, ailenin peşindeki varlığın da dikkatini çekerek aile sessizliğini bozmanın bedelini ağır bir şekilde öder.

5- Upgrade ()

IMDb: 7,5

Eşi ile beraberken büyük bir saldırıya uğrayan Grey Trace, hem karısını saldırıda kaybeder hem de belden aşağısı felç kalır. Bir gün milyarder mucitten bedenini geliştirmek için deneysel bir tedavi teklifi alır. Bunun sonucunda tedavi için Trace'in bedenine "STEM" olarak isim verilen bir yapay zeka yerleştirilir. Bu tedavi sonucunda insan üstü yetenekler kazanır ve karısını öldüren, kendi hayatını da mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur.

6- Train to Busan () - Zombi Ekspresi

IMDb: 7,5

Sok-woo, çok yoğun çalıştığı için sürekli kızını ihmal eder. Sok -woo, doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayarak gönülsüz bir şekilde kızını eski eşinin yanına götürmek için Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Güney Kore'yi etkisi altına alan zombi virüsünden etkilenen kadın, virüsü tüm trendekilere yaymaya başlar. Virüs bulaşan herkes zombiye döner. Sebebi bilinmeyen bu virüs, tüm dünyaya yayılmaya başlar ve pek çok kişi hayatta kalma mücadelesi verir.

7- The Wailing () - Kara Büyü

IMDb: 7,5

Kasabaya bir yabancının gelmesi ile birlikte virüs hızlı bir şekilde yayılmaya başlar. Yerel polis memurlarından biri de olayın içine sürüklenir ve bu gizemli olayı çözerek kızı kurtarmaya çalışır.

8- Doctor Sleep () - Doktor Uyku

IMDb: 7,4

Danny, çocukluğunda yaşadıklarının gölgesinde kalmış ve tramvalarla boğuşmaktan yorgun düşmüş ve alkole bağımlı hale gelmiş bir gençtir. Babasının umutsuzluk, şiddet ve alkolik mirasından kurtulmak için çalışan Danny, New Hampshire kasabasında,ona destek olacak bir grup destek veren bir kuruma yerleşir ve parlama gücü ile ölenlerin son anlarında onlara huzur verebileceği bir bakım evinde işe girer. 

9- Hereditary () - Ayin

IMDb: 7,3

Graham ailesinin sert maderşahisi olan Ellen öldüğü zaman kızı Annie ve ailesi atalarının giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri şey karanlıklaştıkça aile üyeleri bu mirastan kurtulmak için çabalar. 

It () - O

IMDb: 7,3

Film Maine kasabasında yaşayan 7 çocuğun hayatını konu alıyor. Bu 7 arkadaş okullarında dışlanan bir arkadaş grubudur. Ama arkadaşlar hem hayatın zorlukları ile hem de ergenlikle uğraşırken başlarına bir bela gelir. Film, bu beladan kurtulmanın yollarını arayan kardeşlerin macera dolu hikayesini konu alır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası