sırta hangi bölüm bakar / Sırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısı için hangi doktora ya da bölüme gidilir?

Sırta Hangi Bölüm Bakar

sırta hangi bölüm bakar

Sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Sırt ağrısı dünya genelinde insanların günlük yaşamlarını etkileyen ve doktora gitmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Sırt ağrısı, farklı nedenlerden dolayı her yaştan insanı etkileyebilir. Yaralanma, günlük aktiviteler ve bazı tıbbi durumlardan kaynaklanabilir. Peki, sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Yayınlanma:

Sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Sırt bölgesi kemik, kas ve sinirlerin kombinasyonu olduğu için sırt ağrıları buna bağlı olarak pek çok farklı nedenle oluşabilmektedir. Sırt ağrılarının çoğu birkaç günde kendiliğinden geçer. Fakat bazen ağrı çok şiddetli olabilir ya da uzun süre devam edebilir. Bu durumda doktora muayene olmanız gerekebilir. Peki, sırt ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik…

SIRT HAKKINDA

Sırtınız; kemikler, eklemler, kaslar, bağlar, sinirler ve tendonlar dahil olmak üzere birçok bağlantılı parçaya sahiptir. Omurganız sırtınızı destekleyen üst üste binmiş omur denilen 24 ayrı kemikten oluşur. Bunların altında, omurganızın dibinde bulunan sakrum ve kokeksi içindeki kemikler bulunur. Omurgalar arasında amortisör görevi gören ve omurganızın bükülmesine izin veren diskler bulunur. Omuriliğiniz omur boyunca dizilir. Beyninizle vücudunuzun geri kalanı arasında sinir sinyalleri taşır. Omurilik belinizde biter ve bir demet sinir olarak devam eder. Buna, Latince cauda equina, ‘at kuyruğu’ denir.

Genellikle sırt ağrısına neyin neden olduğunu tam olarak söylemek zordur. Bunun sebebi ise sırtınız ve onu çevreleyen dokularda çok farklı kısımların bulunmasındandır. Aslında sırt ağrılarının çoğu birkaç günde kendiliğinden geçer. Fakat bazen ağrı çok şiddetli olabilir ya da uzun süre devam edebilir.

SIRT AĞRISI NEDENLERİ

İnsan sırtı, vücudu desteklemek ve hareket etmemizi sağlamak için birlikte çalışan kaslardan, bağlardan, tendonlardan, disklerden ve kemiklerden oluşan karmaşık bir yapıdan oluşur.

Omurga bölümleri, disk adı verilen kıkırdak benzeri pedlerle doludur. Bu bileşenlerin herhangi birindeki problemler sırt ağrısına yol açabilir. Bazı sırt ağrısı vakalarında nedeni belli değildir. Sırt ağrısının nedenleri arasında:

Travmalar
Akciğer kanseri
Kalp krizi ve kalp hastalıkları
Bel, boyun ve sırt fıtığı
Aşırı yorgunluk
Gün içerisinde çok fazla ayakta kalmak ve oturmak
Ağır kaldırmak
Klimaya ve cereyana maruz kalmak
Rahat olmayan yatakta yatmak
Ağır sırt çantası kullanmak
Sigara kullanmak
Kullanılan ilaçların yan etkileri
Mide hastalıkları
Omurga eğriliği (skolyoz)
Zona hastalığı (sinir uçlarının iltihaplanması bulunmaktadır.

SIRT AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR?

Ağrılar genel olarak yaşam kalitesini düşürür, mutsuzluğa sebep olur, motivasyonu azaltır, dikkat eksikliğine ve odaklanamamaya neden olabilir. Sırt ağrısı da bu ağrılar arasındadır ve sırt ağrısı da bu belirtileri gösterir. Sırt ağrısı birçok nedenden kaynaklanabilir. Tedavi edilebilmesi için öncelikle sırt ağrısının nedeni ya da nedenleri araştırılmalıdır. Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.

AğrıaileAkciğer kanseriDünyaKalp kriziLatincesigara

Sırt Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir? Hangi Tahliller İstenir, Sırt Ağrılarına Hangi Bölüm ve Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

Sırt ağrılarının artışı kişide birçok problemi ve engeli getirecektir. Kişi şiddetli ağrılarda çoğunlukla ufak hareketleri bile yaparken büyük zorluk çekmektedir. Bu yüzdendir ki şiddetli ve uzun süreli ağrılarda doktor kontrolü ve duruma göre tedaviler uygulanmaktadır. Sırt ağrısının birçok sebebi olduğundan ötürü de farklı hastane bölümleri tarafından muayene gerekebilir. Yazımızda bizler de sırt ağrısı için hangi bölüme gidilir, sırt ağrılarına hangi bölüm ve doktor bakar gibi soruların cevaplarını sizlerle ayrıntılı olarak bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızı okumaya devam ederek bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sırt Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Sırt ağrılarının sebepleri arasında kalp, akciğer, karaciğer, pankreas, mide gibi iç organ sorunlarının yanı sıra sırt tutulması, kas tutulması, sırt kireçlenmesi, kemik erimesi gibi kas iskelet kaynaklı birçok rahatsızlık olabilir. Kas ağrılarının çözümü için başvurulması gereken bölüm fizik tedavi ve rehabilitasyondur. Burada uzmanların incelemelerine göre gerekli tedavi yöntemleri kullanılarak hastanın sorunu giderilmeye çalışılır.

Düşme ve benzeri travmatik olaylarda oluşan sırt ağrıları için ise gidilmesi gereken bölüm ortopedi ve travmatoloji bölümüdür. Ani başlayan sırt ağrıları, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi durumlarda ise kalp krizi riski yüksek olabilir. Bu tarz durumlarda en çabuk şekilde acil servise başvurmak gerekmektedir. Uzun süredir devam eden, gittikçe şiddetlenen, hareketle bir alakası olmayan, gece uykudan uyandıran ve kilo kaybına sebep olan sırt ağrılarında ise dahiliye uzmanına gidilmesi gerekmektedir.

Sırt Ağrılarına Hangi Bölüm ve Doktor Bakar?

Sırt ağrılarının birçok sebebi olabileceğinden bahsetmiştik. Ağrıların sebeplerine göre gidilmesi gereken doktorlar da farklılık göstermektedir. Boyun fıtığı, skolyoz ve daha birçok kas kemik rahatsızlıkları sırt ağrılarına sebep olduğu gibi düşmeye bağlı travmalar da birçok rahatsızlıklara ve sırt ağrısına sebep olabilir. Bunun dışında iç organların rahatsızlıkları da sırt ağrılarına sebebiyet vermektedirler.

Zatürre, safra kesesinde taş, safra kesesi iltihabı, akciğer tümörleri gibi birçok iç organ rahatsızlıkları da sırt ağrılarına sebep olmaktadır. Bu rahatsızlıklar ciddi rahatsızlıklar olup tedavi edilmesi gerekmektedir. Sırt ağrılarının sebep olduğu rahatsızlıklara bakan doktorlar ve bölümler ise fizik tedavi ve rehabilitasyon, ortopedi ve travmatoloji, dahiliye gibi bölümlerdir.

Sırt Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Haberler

Teknoloji

Sırt Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Toplumda en sık görülen ağrıların başında sırt ağrıları gelmektedir. Bu ağrılar, baş bölgesinin altından bel bölgesine kadar olan yerde görülür. Genellikle kaslarda gerilmeden kaynaklı sırt ağrıları meydana gelir. Ancak bazı durumlarda ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Bu ağrılar, uzun bir süre devam ederse kişinin yaşam kalitesini olumsuz olarak etkiler. Ağrılar, bıçak saplanması şeklinde aniden oluşur. Bu durum hareket kısıtlılığına yol açar. Özellikle bel omurgası çevresinde yoğun olarak hissedilir. Kol, bacak, kalça, göğüste de ağrılar oluşabilir. Peki sırt ağrısına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar

Her ağrıgibi sırt ağrısının da akut ve kronik olmak üzere iki farklı türü bulunur. Akut ağrılar, aniden ortaya çıkan ağrılardır. Bunlar genellikle en az bir hafta, en fazla 6 hafta kadar sürer. Kronik ağrıların ise en az 6 hafta sürdüğü gözlemlenmiştir. Kişilerin yaşam tarzları sırt ağrılarının nedenlerini saptamada yardımcı olur. Çalışma koşulları, hareketsiz bir yaşam, aşırı kilo gibi durumlar sırt bölgesinde ağrılara yol açar. Ayrıca depresyon, stres, kaygı gibi psikolojik durumlardan kaynaklı da ağrılar oluşabilmektedir. Sırt ağrılar, altta yatan durumlara göre vücudun farklı bölgelerine yayılır. Ayrıca başka bölgede oluşan ağrılar sırtta yansıma da yapabilir. Sırt ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik

Sırt Ağrısının Nedenleri

Sırt Ağrısının Nedenleri

Sırt Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Sırt Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası