bilgi ne demek felsefe / Bilgi Nedir? » Felsefe hakkında her şey

Bilgi Ne Demek Felsefe

bilgi ne demek felsefe

Bilgi Nedir, Tdk S&#;zl&#;k Anlamı Ne Demek? Bilginin &#;zellikleri Ve T&#;rleri Nelerdir?

  Bilgi Nedir?

 Bir insanın hem kendisi hem de çevresini anlamasını sağlayan zihinsel süreç bilgi olarak ifade edilebilir. Tabii bu doğrultuda bilginin tanımı kullanıldığı alan ile beraber ele alınan bakış açısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Bu bağlamda subje ve obje arasında ilişki üzerinden doğan her türlü ürün bilgi olarak ifade edilir.

 Bilgi TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Özellikle Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit bilgi farklı anlamları üzerinden ele alınmakta ve ifade edilmektedir.

 - İnsan hakkından alabileceği gerçek, olgu ve ilkeler bütünü

 - Herhangi bir konu veya iş açısından öğrenilen ya da öğretilen şeyler

 Bu şekilde yukarıdaki gibi bilgi kelimesi ele alınmakta ve günlük yaşam içerisinde ifade edilmektedir. Aynı zamanda hayatın temel amaçları arasında yer aldığını söylemek mümkün.

 Bilginin Özellikleri Nelerdir?

 Birçok farklı özelliği ile beraber bilgi ön plana çıkıyor. Bu özellikleri aynı zamanda bilginin temel yapısını oluşturmaktadır.

 - Nesneldir. Yani bireyden bireye değişme göstermez ve herkes için aynıdır.

 - Evrenseldir. Örneğin bilim hiçbir millet ya da ırkın değil insanlığa ortak bir unsurdur.

 - Akla ve mantığa dayalıdır.

 - Eleştiriye açık bir yapısı vardır.

 - Birikimli bir şekilde ilerleme gösterir.

 - Düzenli ve sistematik bir yapıya sahiptir.

 Bu şekilde ortaya çıkan özellikleri ile beraber bilgi ele alınmakta ve ifade edilerek kullanılmaktadır.

 Bilginin Türleri Nelerdir?

 Bilgi özellikleri ile beraber aynı zamanda türleri ve çeşitleri üzerinden ele alınmaktadır.

 - Gündelik bilgi

 - Teknik bilgi

 - Sanat bilgisi

 - Bilimsel bilgi

 - Felsefi bilgi

 - Dini bilgi

 Bu şekilde birçok farklı türü ile beraber bilgi ele alınan önemli yapılar içerisinde yer almaktadır. O yüzden ele alınacak tür ve çeşitliliğe bağlı olarak, bilgi kelimesi farklı anlamlar üzerinden kullanılır.

kaynağı değiştir]

Ana madde: Teknik bilgi

İnsanın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla araç gereç yapımı ile ilgili bilgidir. Teknik bilginin bilgi aktı yarardır. Teknik bilginin iki türü vardır:

  1. Gündelik bilgiye dayalı teknik bilgi: İnsanın gündelik yaşantısındaki tecrübelere dayanarak araç gereç yapmasıdır.
  2. Bilimsel bilgiye dayalı teknik bilgi: Bilimsel verilerden yararlanarak araç gereç yapılması ve insan hayatının kolaylaştırılması ile ilgili bilgidir. Mühendislik ve tıp bu alana girerler.

Sanat Bilgisi[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası