beko klima kumandası nasıl çalışır / Klimanın sıcaklık ayarı nasıl yapılır? | Beko Türkiye

Beko Klima Kumandası Nasıl Çalışır

beko klima kumandası nasıl çalışır

Telefondan Klima Kumandası Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonlar günümüzde vazgeçemediğimiz teknolojik cihazların başında geliyor. Gün içerisinde hemen her işimizi akıllı telefon uygulamaları ile hızlı bir şekilde halledebiliyoruz. Mobil uygulama geliştiricileri de ihtiyacımız olan her konuda uygulama üretmek için çalışmaya devam ediyor. Temel ihtiyaçlarımızdan eğlenceli aktivitelere kadar binlerce uygulama üretiliyor. Akıllı telefon teknolojisi geliştikçe ve yeni uygulamalar çıktıkça telefonlarımızdan beklentimiz de artmaya başlıyor. Klimamızı telefondan kontrol etmek de bu beklentilerimizden biri oluyor. Akıllı telefonlarımızın ekranından tek bir dokunuşla klimamızı da kontrol etmek isteyebiliyoruz. Bu konuda üretilen akıllı klimaların kendi özellikleri arasında bu yer alıyor olsa da bunlar oldukça maliyetli oluyor. Bu maliyete katlanmak istemeyen kullanıcılar iOS veya Android marketlerde yer alan ücretsiz uygulamalarla bunu kolayca yapabiliyor. Klimanızı akıllı telefonunuzla uzaktan kontrol etmenin bazı avantajları bulunuyor. Eve gelmeden önce evinizi doğru sıcaklığına ayarlayabiliyorsunuz. Böylece evinize girdiğiniz anda kendinizi istediğiniz ortamın içerisinde buluyorsunuz. Ayrıca evden çıkarken klimanızı kapatmayı unutabiliyorsunuz. Bu gibi bir durumda akıllı telefonunuzdan klimayı kapatabiliyorsunuz. Klimanızı akıllı telefondan kontrol etmenin bir diğer büyük avantajı ise, klimanızın düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol edebilmeniz oluyor. Sıcaklık kontrolü söz konusu olduğunda en sevdiğiniz ayarları hatırlamak zorunda kalmıyorsunuz. Uygulamadaki daha önce ayarladığınız doğru parametreleri kaydettiğinizde istediğiniz çalışma programına tek bir dokunuşla ulaşabiliyorsunuz. Bir nevi telefon klima kumandası oluyor. Bu yazımızda telefondan klima kumandası nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız.

Telefonunuzu Klima Uzaktan Kumandasına Çeviren Uygulamalar

Telefondan klima kumandası yapmak için PlayStore ya da AppStore içerisinde birçok uzaktan kumanda uygulaması bulunuyor ve bu uygulamalar farklı cihazlarla çalışabiliyor. Öncesinde indirmek istediğiniz uygulamanın telefonunuz tarafından desteklendiğini kontrol etmeniz gerekiyor. Sonrasında uygulamanın klima markanızla da uyumunu kontrol ediyorsunuz. Bu iki kontrolü yapıp emin olduktan sonra uygulamayı indiriyorsunuz.

ASmart Remote IR

ASmart Remote IR uygulaması, en çok kullanılan uzaktan kumanda uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulama en popüler klima markalarıyla uyumlu olarak çalışıyor ve oldukça kolay kullanılıyor.

Uygulamayı telefonunuza indirip kurulumunu yaptıktan sonra yapmanız gereken ilk şey, uygulamaya yeni bir cihaz eklemek oluyor. Daha sonra sahip olduğunuz klima markasını seçerek “+” artı butonuna basıyorsunuz.

Bu uygulama ile birlikte klimanızı akıllı telefonunuzdan açıp kapatabiliyor, sıcaklığını artırıp azaltabiliyorsunuz. Ayrıca en sevdiğiniz sıcaklığı ve çalışma modunu hızlı erişim için ayarlarınıza kaydedebiliyorsunuz. Bu uygulamayı sadece klimanız için değil, evinizdeki diğer uyumlu cihazlarla da kullanabiliyorsunuz.

Tado Akıllı Klima Uygulaması

Tado akıllı klima uygulaması, klimanızı olabilecek en kolay şekilde uzaktan kontrol edebilme imkanını sunuyor. Eski klimalarla bile bağlantı kurmanıza yardımcı olan bir kızılötesi özelliği de bulunuyor.

Tado akıllı klima uygulaması ile klimanız tercih ettiğiniz ayarlara göre çalışıyor. Evde kimse yokken klimanızı kapatabiliyor, fan ayarını düşürebiliyor ve hatta sessiz moda bile alabiliyorsunuz. Bu uygulama ile klimanızı sadece akıllı klima haline getirmiyor telefonunuzu uzaktan kumanda haline getirip kontrol de edebiliyorsunuz. Böylece evde yatağınızdan ya da oturduğunuz koltuktan kalkmadan evin sıcaklığını değiştirebileceğiniz anlamına geliyor.

AirTouch 3

AirTouch 3 uygulaması, yalnızca bir uzaktan kumanda değil, evinizin sıcaklığını mümkün olan en iyi şekilde yönetmenize yardımcı olacak bir izleme sistemi de sunuyor.

Klimanızı açıp kapatmanız ve sıcaklığı istediğiniz gibi değiştirmenin yanı sıra ekstra bazı özellikleri daha bulunuyor. Uygulamada klimanızdaki belirli eylemleri ne zaman yapacağınıza dair uyarı sistemi bulunuyor. Klimanızın ısıtma, soğutma ve fan ayarlarını otomatik olarak değiştirip kontrol edebiliyorsunuz. Uygulamayı bir klima için kullanabileceğiniz gibi bunu 4 klimaya kadar çıkartabiliyorsunuz.

AirTouch 3 uygulaması, piyasadaki en eksiksiz uygulamalardan biri olarak yer alıyor. Ayrıca kurulumunu yapması ve kullanması da oldukça kolay oluyor.

Cielo Home – Akıllı Klima Uygulaması

Cielo Home uygulaması, otomasyonu ve kontrol konusunda en iyi kullanıcı deneyimi sunan uygulamalardan biri olduğu için günlük yaşantınızda oldukça kolaylık sağlıyor.

Bu uygulama ile klimanızı dünyanın her yerinden kolaylıkla kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca size bir kullanım geçmişi de sunuyor. Bu da klimanızın kullanım ayarlarınızı kaydettiği ve tasarruf hedeflerinize ulaşmanız konusunda size yardımcı olduğu anlamına geliyor.

Bu özelliklerinin yanı sıra istediğiniz klima ayarlarını istediğiniz zamana programlayabiliyorsunuz. Bunu haftalık program haline getirdikten sonra tüm hafta hiçbir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Cielo Home uygulamasını diğerlerinden ayıran bir başka özelliği de klimanızın hava filtresini takip etmenize yardımcı olması oluyor. Böylece klimanıza ne zaman bakım yapmanız gerektiğini anlayabiliyorsunuz.

Ambi Climate

Telefonu klima kumandası yapma konusunda bir diğer alternatif Climate uygulaması oluyor. Climate uygulamasının en iyi özelliklerinin başında, klimanızla yaptığınız tüm işlemleri kaydetme konusunda çok iyi olması yer alıyor. Ayrıca uygulamada yer alan bilgileri analiz etme ve ona göre hareket etme özelliği de bulunuyor. Bu sayede uygulama en sevdiğiniz özellikleri biliyor, alışkanlıklarınızı öğreniyor ve tercihlerinize göre profilinizi oluşturuyor. Böylece dışarıdaki sıcaklığa, güne ve saate göre hangi klima ayarlarını tercih ettiğinizi öğreniyor ve size önemli bir zaman kazandırıyor.

Ayrıca evde olmadığınızda belirli sıcaklık ve nem oranını ayarlamak için bu uygulamayı kullanabiliyorsunuz. Bütün bu işleri kontrol ettiğinizde, eviniz tam istediğiniz gibi bir ortama bürünüyor.

Klimanız için bir uygulama kullandığınızda, enerji kullanımında önemli ölçüde tasarruf edebileceğinizi unutmamanız gerekiyor. Bunun başlıca nedeni, evden çıkarken klimanızı açık unuttuğunuzda her zaman geri dönüp kapatma imkanınız olmuyor. Bu durum çok önemli bir enerji israfına yol açıyor ve faturanıza da boşa harcanan enerjinin bedeli yansıyor. Telefonunuzu klima uzaktan kumandası haline getirdiğinizde dünyanın her yerinden klimanızı kapatma şansına sahip oluyorsunuz. Uygulamaların özelliklerini inceledikten sonra klimanız için uyumlu ve ihtiyacınızı karşılayacak olanı bulup indirdikten sonra rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Telefon klima kumandası size oldukça kolaylık sağlıyor.

Yukarıda telefondan klima kumandası nasıl yapılır anlatmaya çalıştık.

Siz de en teknolojik donanımlara sahip klimaları incelemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Arçelik klima kumanda kullanımı kapağı açıkken 13 farklı düğme kombinasyonu bulunmaktadır. Arçelik klima kumandası üzerinde ki düğmelerin özellikleri aşağıda ki listede belirteceğiz.

1 – Arçelik klima uzaktan kumanda gösterge ekranı

2 – Uyku konum tuşu
1 – 7 saat arasında belirlediğiniz süre sonunda, klimanızın çalışmasını otomatik olarak durduracak olan sistemde, sıcaklık ayarı 30 dakika sonra 1 derece, bir saat sonra ise 2 derece yükselecektir. Böylece ertesi sabah size güç ve zindelik veren, daha rahat ve dinlendirici bir uyku sağlamış olacaktır.

3 – Zaman ayarı iptal tuşu (Cancel), Kayıt tuşu (Set)

4 – Oda sıcaklığı gösterge tuşu

5 – Yatay salınım kontrol tuşu

6 – İkincil fonksiyon tuşu

7 – Çalışma konumu seçim tuşu

8 – Zaman ayarı otomatik başlatma tuşu (ON), Bitirme tuşu (OFF)
Klimanızın belirlemiş olduğunuz zaman ve şartlarda kendi kendine çalışmasını ya da durmasını ayarlar. Bu sayede elektrik tasarrufu sağlanarak, serin ve rahat bir ortamda maksimum konfor elde edilir.

9 – Fan konum tuşu

10 – Zaman ayarı arttırma ve azaltma tuşu

11 – Neo plasma hava temizleme tuşu
Klimanızdaki neo plasma hava temizleme sistemi yardımıyla gözle görülemeyecek kadar küçük, toz partikül ve bakterileri ortamdan arındırabilirsiniz.

12 – Sıfırlama tuşu (RESET)

13 – Otomatik temizleme tuşu
Klima durduktan sonra, cihaz içindeki nemi kurutarak toz ve bakteri oluşumunu önler. Böylece daha hijyenik bir ortam sağlanır.

Beko Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

Beko Kumanda Kullanım Kılavuzu

Aşağıda sunacağımız bilgiler Beko markalı A / A / A / A model klimalara uyumlu olan kumandanın kullanım talimatı ile alakalıdır.

Beko Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

Beko Klima Kumandası Nasıl Kullanılır?

İç üniteye giren havanın içindeki partikülleri uzaklaştırarak havayı temizleme görevindeki düğmedir.

Soğutma modunda enerji tasarrufu sağlamaktadır.

Sessiz fonksiyon düğmesidir. Dış ünitenin ses düzeysini düşürme görevindedir.

Klimayı açmak veya kapatmak için kullanılır.

Klimanın ısıtma, soğutma, otomatik çalışma modlarında oda sıcaklığının ayarlanmasına yardımcı olmaktadır. ▲ ayarı yükseltir, ▼ ayarı düşürür.

Çalışma modu seçim düğmesidir. Basıldığında sırası ile çalışma modları çıkar.

Soğutma modu/otomatik çalışma modu/nem alma modu/ısıtma modu/fan modu şeklinde sıralanır. Klimanızı hangi modda çalıştırmak istiyorsanız mode tuşuna basarak ayarlama uygulayabilirsiniz.

Hızlı soğutma/ısıtma özelliğidur. İç mekanın çok bi hayli hızlı biçimde ısıtılmasını veya soğutulmasını sağlar.

Fan hızını ayarlar. Hava üfleme hızının ayarlanmasına yardımcı olmaktadır.

Hava akım yönlendirme düğmeleridir. Yatay veya dikey hava üfleme açısının ayarlanmasını sağlar.

Oda sıcaklığı gösterge tuşudur. Oda sıcaklığını göstermektedir.

Uyku ayar düğmesidir. Klima soğutma veya ısıtma modunda iken uyku ayarı özelliği seçildiğinde en uygun konforu sağlayacak biçimde çalışır ve tespit edilen süre sonunda çalışmasını durdurur.

Otomatik açılma/kapanma düğmeleridir: Klimanın otomatik açılma ve kapanma zamanının ayarlandığı düğmelerdir.

Zaman ayarı düğmeleridir. Kumandadan saat ve uyku zamanı ayarını yapmaktadır. LIGHT düğmesi aydınlatma düğmesidir. İç ünite çalışma durumu gösterge ekranının aydınlanmasını sağlar. A/CLEAN düğmesi otomatik kurutma düğmesidir. Soğutma ve nem alma işlemlerinde, iç ünite içindeki nemi yok etme görevindedir.

Fonksiyonların ayarlanmasını veya iptal edilmesini sağlayan düğmedir.

Sıfırlama düğmesidir. Klima ayarlarını fabrika ayarına getirme görevindedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir