bediüzzaman yemek duası / Ey bizi nimetleriyle perverde eden Sultanımız | EuroNur · seafoodplus.info

Bediüzzaman Yemek Duası

bediüzzaman yemek duası

Ey bizi nimetleriyle perverde eden Sultanımız

Risale-i Nur´dan yemek duası&#;

 

Ey bizi nimetleriyle perverde eden Sultanımız; bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını ve menbalarını göster.

Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et.

Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini, orada yedir. Bizi zeval ve teb&#;id ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir şu mutî raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.

Şu Resul-i Ekrem aleyhissalatu vesselamın bereketi hürmetine, bize ihsan ettiğin maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan et.

Ya Rab! Kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanınına kadar bizi emanette emin kıl. Amin&#;

Benzer konuda makaleler:

Şükürlü sofralar için yemek duası

Çocuk eğitiminde yemek duasının ayrı bir önemi vardır. Yemek duası çocukların dini hayata aktarabilecekleri pratik bir alan ortaya koymaktadır. Dinin hayatın içinde olduğunu gösteren çok kolay ve pratik bir uygulamadır. Din teoriler bütünü olmayıp hayatın içinde olan bir olgu olduğundan işe hayatın tam ortasından başlamamız gerektiğini düşünüyoruz.

Günümüzde maalesef yemek duasının çok ihmal edildiğini gözlemliyoruz. Cenab-ı Allah bizlere bunca güzel nimetler vermişken, nimetlere duasız yaklaşmak biz Müslümanlara yakışmaz diye düşünüyoruz.

Duasız sofralar kalmasın diyor, çocuklarımıza, öğrencilerimize yemek duası öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Bu duayı veya Türkçe yahut Arapça bir duayı da ezberleyebilirsiniz.

Sevgili Anne Babalar!

Farz edin ki bir gün çocuklarınız duasız, namazsız, Kur&#;ansız, manevi açıdan kurak bir ortamda kalmak durumunda kaldılar. İşte o gün, her yemekte okumayı alışkanlık haline getirdikleri bu dua belki de onları imana ve İslam&#;a bağlayan bir pamuk ipliği olacaktır.

Yemek Duası Niçin Önemlidir?

* Her nimet şükür ister. En güzel şükür ifadesi &#;Elhamdülillah&#; kelimesidir. Yemeğe başlarken besmele çekmek, sonunda ise &#;Elhamdülillah&#; demek Fahr-i Kainat Efendimiz&#;in bir sünnetidir. Çocukların verilen rızıklara şükretmeye alışması açısından yemek duası öğretimi önem arz etmektedir.

* Yemek duası sofradan tefekkür iklimine açılan bir pencere gibidir. Yemek duası manevi bir firen gibi, aceleyi önleyip sükuneti sağlamaya hizmet ettiğinden yemeklerin boğaza takılması ve nefes borusunu tıkaması gibi olumsuzluklara karşı da Cenab-ı Allah&#;ın izniyle engel teşkil edecektir.

* Yemek duası bir hatırlayış bir kendine gelmedir. Besmele ve dua ile yenilen bir yemek sıradan bir yemek olmayıp bir ibadete dönüşür ve Cenab-ı Allah&#;ın hoşnutluğunu kazanmak için bir vesile olur.

* Duayla yenilen bir yemek her zaman helal rızkı çağıracaktır. Madem ki duayla yiyoruz, o halde helal yemeliyiz düşüncesini pekiştirir.

Yemek Duası

Ey bizi nimetleriyle perverde eden Sultanımız!

Bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını, menbalarını göster. Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et.

Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir. Bizi zeval ve teb’id ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir şu mûtî raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.
Ya Rab! kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.

Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim eyle. Lezzeti şükür için isteyen kullarından eyle.

Ya Rab! Resûl-u Ekrem Aleyhissalatü Vesselam’ın bereketi hürmetine bize ihsan ettiğin maddî ve manevî rızkımıza bereket ihsan et.

Sözlük

Perverde eden: Besleyen
Numune: Örnek
Menba: Kaynak
Makarr-ı saltanat: Başkent
Celb etmek: Çekmek
Zeval: Sona ermek
Teb&#;id: Kovmak
Tazib: Azab etmek
Müştak: Fazla istekli
Müteşekkir: Şükür eden.
Muti: İtaatli
Raiyyet: İdare altında olanlar.
Kabz etmek: Tahsil etmek.

Danışman Notu 1: seafoodplus.info danışmanımız Muhterem Ümit Şimşek Hocamızdan aldığımız bilgiye göre bu dua Bediüzzaman Said Nursi&#;nin bizzat derlediği bir dua olmayıp Risale-i Nur Külliyatında geçen bazı cümlelerin derlenmesiyle oluşturulmuş bir duadır. İçeriği itibariyle &#;İnsanlık Duası&#; olarak nitelendirilebilir.

Danışman Notu 2: seafoodplus.info danışmanımız Muhterem Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kandemir Hocamız yemek duası hususunda Fahri Kainat Efendimiz&#;in dualarının özlü ve kısa olduğunu hatırlatarak, sevgili yavrularımıza Efendimiz&#;in şu duasını yapmalarını tavsiye etmektedir: &#;Evinizde oruçlular iftar etsin. Yemeğinizi iyi insanlar yesin. Melekler size dua etsin.&#;

Yer Sofrası Sünneti yazısını okumak için lütfenbuyurunuz. 

Aydın Başar/ İrfanDunyamiz.com

BENZER YAZILAR

Efendimiz (sallallahü teala aleyhi vesellem) övgüsüne mazhar olan Bediüzzaman Hz.'nin duası

İman-Kur&#;an hizmetiyle tanıştığı günden beri durmak dinlenmek bilmeden fırtına gibi koşuşturan Ali Uçar&#;ın yıllar önce gördüğü ibretli bir rüya vardır. Yıl &#;lar. İstanbul&#;da, sahile yakın bir bölgede okuma programı düzenlenir. Seksen civarında öğrenci vardır. Ali Uçar, o zamanlar yirmi yaşını aşmıştır. Geçen günün iman hakikatları müzakereleriyle, sanki bir Cennet bahçesinde kılıyormuşcasına namaz ve zikirlerle dolduğu bu günlerde bir rüya görür Ali Uçar. Rüyasında dağ veya tepe gibi yüksekçe bir yerdedir. Davud (a.s.)&#;ı görür. Elinden tutan Davud (a.s.):


&#;Sen Bediüzzaman&#;ın talebesisin. O eserlerinde her nebi gibi benden ve gösterdiğim mucizelerden bahsetmiş. Çok iyi anlatmış. Çok severim o bölümü&#; der. Tepenin kenarına kadar giderler. Aşağıda bulutlar görünmektedir. Davud (a.s.) Ali Uçar&#;a, &#;Atla aşağıya&#; der. Ali Uçar, &#;Nasıl atlarım, burası uçurum&#; diyerek tereddüt eder. Davud (a.s.), &#;Ben peygamberim. Bana güvenmiyor musun?&#; der.

Bunun üzerine hemen atlar Ali Uçar. Davud (a.s.) da gelir. Hiçbir şey olmadan sanki paraşütle iner gibi yemyeşil bir ovaya inerler. Burada başta Peygamberimiz (a.s.m) olmak üzere bütün peygamberler bulunmaktadır. Muhteşem bir ziyafet vardır. Hepsi Ali Uçar&#;a bakar ve &#;Bediüzzaman&#;ın talebesi geldi&#; diye konuşurlar. Ziyafet biter ve dua edilecektir. Kim yapsın diye bakışırlarken, &#;Bediüzzaman&#;ın talebesi var. O Risale-i Nur&#;daki duayı okusun&#; derler. Tabii Ali Uçar &#;Ben kimim ki?&#; diye düşünür ve sıkılır. Ancak bunu bir emir telakki ederek, Haşir Risalesinde geçen, &#;Ey bizi nimetleriyle perverde eden Sultanımız&#; diye başlayan duayı okur. Duayı çok beğenirler ve memnun olurlar.


O yıllarda bir lahika olarak basılıp dağıtılan bu rüya, herkesin çok hoşuna gider. Bayram Ağabey ve Mehmed Emin Çiçek&#;le şehadet şerbetini içen Ali Uçar&#;ın cenaze namazından sonra iki kişiden dinlediğim bu rüyanın teferruatında farklılıklar olabilir. Ancak peygamberler (a.s.) ve yemek duasının beğenilmesi, rüyanın temelini oluşturuyor. Her rüya ile amel edilmez. Ancak Bediüzzaman Hazretlerinin Mektubat&#;ta belirttiği gibi, rüya nübüvvetin çok mühim bir hakikatıdır.


Üstelik rüyalar ille de amelle ilgili değildir. Bazan gaybi bir teşvik, bir te&#;yid, bir tasdik manası da vardır. İşte bu rüya da böyledir. Risale-i Nur hizmetiyle, hatta çok teferruat bir mesele olan &#;yemek duası&#;yla peygamberler bile ilgilenmekte, bu hizmeti teşvik ve te&#;yid etmektedirler.Çünkü bu iman ve Kur&#;an yolu, peygamberlerin yoludur, Resulullah (a.s.m.) ve ashabının yoludur.



İşte Bediüzzaman Hazretleri&#;nin Söz&#;de geçen duası;




"Ey bizi nimetleriyle perverde eden sultanımız! Bize gösterdiğin nümunelerin ve gölgelerin asıllarını, menba'larını göster. Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahvettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et. Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir. Bizi zeval ve teb'id ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyetini başı boş bırakıp i'dam etme. Ya Rab..!!Kusurlarımızı affet.. Bizleri kendine kul kabul et.. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizleri emanetinde emin kıl..

Amin.

Cemil Tokpınar

Kaynak :Risale Ajans

Yemek duası [Risale-i Nur Külliyatından]

Yemek duası [Risale-i Nur Külliyatından]

Abdussamet
yemek duası

Ey bizi nimetleriyle perverde eden SULTANIMIZ!

Bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını, menba&#;larını göster.

Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet.
Bizi bu çöllerde mahvettirme.
Bizi huzuruna al. Bize merhamet et.

Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir.
Bizi zeval ve teb&#;id ile tazib etme.
Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.

YA RAB! kusurumuzu affet bizi kendine kul kabul et.
Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.

Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim eyle.
Lezzeti şükür için isteyen kullarından eyle.

YA RAB! Resûl-u Ekrem Aleyhissalatü Vesselamın bereketi hürmetine

bize ihsan ettiğin maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan et!.. Amin!&#;

Risale-i Nur Külliyatından


Cevap: yemek duası [Risale-i Nur Külliyatından]

ismail55
amin.. Allah razı olsun


Yanıt: yemek duası [Risale-i Nur Külliyatından]

destan27
Allah razı olsun kardeş


Soru: yemek duası [Risale-i Nur Külliyatından]

Desert Rose
Allah c.c razı olsun kardeş


ceylin35
Allah razı olsun&#;


zehraoku
Ey bizi nimetleriyle perverde eden SULTANIMIZ!

Bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını, menba&#;larını göster

Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet
Bizi bu çöllerde mahvettirme
Bizi huzuruna al Bize merhamet et

Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir
Bizi zeval ve teb&#;id ile tazib etme
Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyyetini başıboş bırakıp idam etme

YA RAB! kusurumuzu affet bizi kendine kul kabul et
Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl

Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim eyle
Lezzeti şükür için isteyen kullarından eyle

YA RAB! Resûl-u Ekrem Aleyhissalatü Vesselamın bereketi hürmetine

bize ihsan ettiğin maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan et!

Amin!

Risale-i Nur Külliyatından


abdullahtr
Allah razı olsun. Çok güzel.


Allahiçin
Allah razı olsun Allah&#;a verdiği nimetler için ona şükrediyoruz


yemek duası risale, risale yemek duası, risale i nur yemek duası

Bu kategoride yer alan Müminin Mümine Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir