oy lu lu li / Ojra - Luli-luli şarkı sözleri - TR

Oy Lu Lu Li

oy lu lu li

HDP'li Tiryaki: Erzurum’da sonu&#;ları değiştirmeye &#;alışıyorlar

A+A-

Haber Merkezi – HDP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, bazı sandıklarda oyların sisteme doğru girilmediğini ve Erzurum’da tutanakların yanlış girildiğine dair elllerinde bilgi olduğunu söyledi. Tiryaki seçim sonuçlarının çalınmasına yönelik girişimleri ise "MHP’nin Erzurum’daki seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimleri olduğunu duyuyoruz. Bu saatten sonra seçimin sonuçlarını çalmaya dönük her girişimi boşa çıkaracağız" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı yarışı ikinci tura kalırken oy sayımına ilişkin tartışmalar sürüyor. İtiraz sürecinin 'de sona ereceği seçimle ilgili konuşan HDP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, çok sayıda tutanağın sisteme yanlış girildiğini söyledi.

Bazı sandıklardaki oyların sisteme doğru girilmediğini belirten Tiryaki, “Yüzlerce arkadaşımız 14 Mayıs’tan itibaren bu veriler üzerinde çalışıyor. Tutarsızlıkları karşılaştırıyor. Bunların düzeltilmesi için itirazlarımızı yapıyoruz.” dedi.

'Hakkari valisini uyarıyoruz'

Tiryaki’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hakkari’de yurt dışı oylar dahil edildikten sonra da üç milletvekilliğinin üçünü de kazandık. Bununla ilgili itirazlar var. Elbette her parti itiraz edebilir. Fakat Hakkari’de bambaşka bir şey yapılıyor. Bu saatten sonra yapılacak her şey Hakkari’de seçimin çalınması anlamına gelecektir. Mülki amirleri, Hakkari Valisini uyarıyoruz. Siz AKP’nin siyasi temsilcisi değilsiniz. Bunu reddediyoruz. Asla başaramayacaksınız.

'Erzurum’da sonuçları değiştirmeye çalışıyorlar'

Meral Danış Beştaş, resmi olmayan sonuçlara göre, YSK’nın siyasi partilerle paylaştığı yüzde ’lük verilere göre, bütün sandık sonuç tutanaklarına göre, Erzurum milletvekili seçilmiştir. Biz mazbatasını almasını bekliyorum. Fakat MHP’nin ve üzülerek ifade etmek isterim ki Millet İttifakı’nın ortaklarından bir tanesinin iş birliğiyle Erzurum’daki seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimleri olduğunu duyuyoruz. Umarız Millet İttifakı bu kumpasın parçası değildir.

'Tutanaklar yanlış girildi'

Buna karşı bütün hazırlıklarımız var. Erzurum’daki ıslak imzalı tutanaklar elimizde. Bu saatten sonra seçimin sonuçlarını çalmaya dönük her girişimi boşa çıkaracağız. Çok sayıda sandık sonuç tutanağının yanlış girildiğine dair elimizde veriler var. Yüzlerce arkadaşımız 14 Mayıs’tan itibaren bu veriler üzerinde çalışıyor. Tutarsızlıkları karşılaştırıyor. Bunların düzeltilmesi için itirazlarımızı yapıyoruz.”

'Bazı yerlerde itirazlarımız üzerine yanlışlar düzeltildi'

Bunun dışında çok sayıda sandıkta, sandık sonuç tutanağının sisteme yanlış girildiğine dair elimizde veriler var. Bismil ve no’lu, Alaca no’lu, Hakkari no’lu, Cizre ve no’lu, Kayapınar , , , no’lu, Silvan ve no’lu, Karlıova no’lu, Şirvan no’lu, Batman no’lu, Urfa , Besni no’lu, Ergani no’lu, Bulanık no’lu sandıklarda. Yüzlerce arkadaşımız 14 Mayıs akşam saatlerinden itibaren bu veriler üzerinde çalışıyor. Ülke çapında sayım ve döküm cetvelleri ile sandık sonuç tutanakları arasındaki tutarsızlıkları tespit ediyor. Sandık sonuç tutanakları ile SİP Port sistemine girilmiş verileri karşılaştırıyor. Bunların düzeltilmesi için itiraz ve başvurularda bulunuyoruz. Şimdiye kadar yapılan itirazların önemli bir bölümü düzeltildi. Örneğin no’lu sandıkta Yeşil Sol Parti , Adalet ve Birlik Partisi 0 oy almışken bizim oylarımızın tamamı Adalet ve Birlik Partisi’ne yazılmıştı. İtirazlarımız sonucunda bu düzeltildi.

'Çalma işlemlerinin tamamına sonuna kadar direneceğiz'

MHP’nin oyu 1 idi fakat sisteme MHP’nin oyu olarak yazılmıştı. İtirazımız üzerine bunların tamamı düzeltildi. Örnek olması açısından sizlere bir tanesini göstereceğim. Gördüğünüz üzere Diyarbakır Bismil no’lu sandık sonuç tutanağına Yeşil Sol Parti’nin aldığı oy Altında sandık kurulu başkanı ve üyelerinin tamamının imzası olan tutanak bu. Fakat bu SİP portalına MHP’nin oyu olarak yazılmış. Saat 3’e kadar olağanüstü itiraz süresi içinde tespit edebildiğimiz bunun gibi yanlış girişlerin tamamının düzeltilmesi için girişimlerde bulunacağız. Kazandığımız milletvekillerinin herhangi birisinin bu şekilde elimizden alındığını tespit edersek düzeltilmesi için itirazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Böyle veriler üzerinden varsa onların da itirazları başımız gözümüz üstüne. Ama öyle Valiyle, İçişleri Bakanıyla, Adalet Bakanıyla, onların verileriyle, ellerindeki vatandaşın kişisel bilgilerini kullanılarak yapılacak çalma işlemlerinin tamamına da sonuna kadar direneceğiz.”

MHP’li yönetici ikinci kez oy kullanırken yakalandı

DUVAR - MHP Dilovas&#; &#;lçe Ba&#;kan Vekili Yücetan Dilmaç, Can Gülmen &#;lkö&#;retim Okulu'nda seçmen olarak kay&#;tl&#; oldu&#;u sand&#;kta oy kullanmas&#;n&#;n ard&#;ndan, ayn&#; okuldaki No'lu sand&#;kta ikinci kez oy kullanmak istedi. Dilmaç’&#;n mükerrer oy kullanmas&#;, sand&#;kta bulunan görevlilerin itirazlar&#; üzerine engellendi.

ANKA'n&#;n haberine göre, sand&#;k görevlileri, olayla ilgili tutanak tuttu. Tutanakta, “ tarihinde Cumhurba&#;kanl&#;&#;&#; seçiminde sand&#;kta görevliyken Can Gülmen &#;lkokulu’nda numaral&#; sand&#;kta, Yücetan Dilmaç isimli ki&#;inin mükerrer oy kulland&#;&#;&#; tespit edilmi&#;tir” denildi. (HABER MERKEZ&#;)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir