işlerin yolunda gitmesi için okunacak ayetler / İşlerin Rast Gitmesi İçin Okunacak Dualar | Dualar, Hisler, Allah

Işlerin Yolunda Gitmesi Için Okunacak Ayetler

işlerin yolunda gitmesi için okunacak ayetler

Her işin hayrı olan Besmele, işlerin kolaylaşması ve yolunda gitmesi için her an okunması tavsiye edilir. Özellikle de yeni bir işe başlamadan evvel Besmele ile birlikte duaların da edilmesi, Allah'ın rızasını kazanmanın yanında o işin kolaylıkla gerçekleşmesi için önerilmektedir. İşlerin rast gitmesi için başta Peygamber Efendimiz (s.a.s) olmak üzere pek çok din alimi, Ayetel Kürsi'nin ve bununla beraber bazı ayet-i kerimelerin okunmasını nasihat etmektedirler. 

Hz. Eyüp duası ne için okunur? Hz Eyüp'ün duası hangi surede...Hz. Eyüp duası ne için okunur? Hz Eyüp'ün duası hangi surede...

İşlerin Rast Gitmesi İçin Okunacak Dualar

Arapça Okunuşu

Türkçe Okunuşu

Yâ Hayyü, yâ Gayyûm! Bi rahmetike esteğîsü fe eSlıh lî şe’nî küllehü ve lâ tekilnî ilâ nefsî Terfete aynin.

Türkçe Meali

Ey Hay ve Kayyum olan Allah'ım! Rahmetinle senden yardımını isterim. Benim bütün işlerimi, hal ve hareketlerimi düzelt. Beni bir göz kırpması kadar bile olsun nefsime bırakma 

Taha Suresi 25-26-27-28. Ayetleri

Arapça Okunuşu

Türkçe Okunuşu

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli

Türkçe Meali

Musa 'Rabbim!' dedi, 'Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimden düğümü çöz, ki sözümü iyi anlasınlar.

Plus de 300 guitares
exposées dans notre magasin

Voir notre gamme

Et encore plus sur notre site internet !

Découvrez notre gamme DJ

Voir notre gamme

De la platine au contrôleur,
en passant par les logiciels !

Abonnez-vous à notre newsletter

Inscrivez-vous à notre liste de diffusion pour obtenir les dernières informations et promotions

  • Livraison en 48 à 72h
  • Frais de ports offert à partir de 149 €
  • Service client au 03 88 92 13 74

İşlerin yolunda gitmesi için hangi dua okunur?

İşlerin rast gitmesi duası, çalıştıkları yerde sorun yaşayan kişilerin veya yaptıkları her işte birtakım pürüzler karşılarına çıkanların okudukları duadır. İşerin yolunda gitmesi amacıyla edilen bu duaların birçok çeşidi bulunur. Bu dualardan en çok etkili olan dualardan birinin okunuşu ve anlamı şöyledir:

Bismillahirrhmanirrahim
Allahümme inni es’elüke’s-sebate fi’l-emri ue’l-azlmete ‘ale’r-ruşdi.
Ve es’elüke şükra ni’metike ve hüsne ‘ıbadeüke.
Ve es’elüke Usanen sadikan ve kalben sellmen.Ve e’uzü bike min şerri ma ta’lemü.
Ve es’elüke min Hayri ma ta’lemü.
Ve estağfiruke mimma ta’lemü. Amin

Anlamı: Allah’ım! Senden işte (dinde) sebat etmeyi ve doğruluğa azmetmeyi istiyorum. Nimetine şükretmeyi ve sana güzel bir şekilde ibadet edebilmeyi istiyorum. Doğruyu konuşan bir dil ve eğriliklerden uzak bir kalp diliyorum. Allah’ım! Senin bildiğin her çeşit serden sana sığmıyorum. Bildiğin bütün hayırları senden istiyorum. Bildiğin günahlarımdan dolayı senden bağış diliyorum.

Taha Suresi Nedir?

Taha suresi, Kur’an-ı Kerim’in 20. Suresi olan ve 135 ayetten oluşan, farklı niyetler için okunabilecek bir suredir. Taha suresinin özellikle 25 e 26. Ayetleri kişilerin işlerinin açılması ve işlerinin yolunda gitmeleri için okudukları ayetler arasında yer alır. Bu ayetlerin Tükçe okunuşları ve anlamları şöyledir:

Bismillahirrahmairrahim
Kale rabbişrah li sadri Ve yessir li emri. Rabbe-nâ  âti-nâ  min ledun-ke  rahmeten  ve heyyi’  lenâ  min emri-nâ  reşeden.

Anlamı: Esirgeyen ve Bağışlayan Allah’ın adıyla

Rabbim! Gönlüme ferahlık ver ve bana işimi kolaylaştır. Rabbimiz; bize katından rahmet ver, işlerimizde başarılı kıl.

Peygamber Efendimizin Okuduğu İşleri Yoluna Koyma Duası Nasıl Okunur?

Peygamber efendimizin işleri rast getirme duası, şöyle okunur:

Bismillahirrahmanirrahim
Yâ Hayyü, yâ Gayyûm! Bi rahmetike esteğîsü fe eSlıh lî şe’nî küllehü ve lâ tekilnî ilâ nefsî Tarfete aynin.

Anlamı: Ey Hayy ve kayyum olan Allah’ım! Ancak senin rahmetine sığınırım. Benim bütün işlerimi düzelt ve beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) asla nefsime (nefsimin eline) bırakma.

Bu dua, Hz. Muhammed tarafından Hz. Fatıma’ya işerin yolunda gitmesi için söylenmiş ve okunduğu zaman Allah’ın onu çevirmeyeceği söylenmiştir.

İşlerin Rast Gitmesi İçin Okunacak Ayet-i Kelimeler Nelerdir?

İşlerin yolunda gitmesi amacıyla okunacak ayetler, şöyle sıralanabilir:

Rabbenâ âtina minledünke rahmeten vehey-yi’lenâ min emrinâ reşadâ.

Anlamı: Rabbimiz!Bize katından bir rahmet ver ve işimizi rast getir. (Kehf sûresi 10).

Allahümme hır li uehter u.Vela teklini ala ihtiyari.

Anlamı: Allah’ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle! Allah’ım beni kendi başıma bırakma.

İşlerin Yolunda Gitmesi İçin Okunacak Dualar Nasıl Okunmalıdır?

İşleri yoluna koymak için okunan duaların, genellikle Perşembe akşamları edilmesi tavsiye edilir. Bu dualar, eğer 2 rekat niyet namazı kılınmasından sonra okunursa daha etkili olurlar. Bu dualar en az 3 kere tekrar okunmalıdır. Başkasının yerine de okunabilirler. Ancak başkası için olduğunu niyet ederken kişinin söylemesi gerekir. İşlerin yolunda gitmesi amacıyla okunan dualar, Allah’ın da izniyle en kısa zamanda kabul olacaktır.

Edilen Dualar Arapça Mı Edilmek Zorundadır?

Duaların Arapça edilmesi zorunlu değildir. Türkçe meallerinden de okunarak dualar edilebilir. Ancak Arapça olarak Kur’an-ı Kerim’in orijinalinden okunarak edilen ve okunan dualar daha makbuldür. Fakat din alimlerinin bir kısmının da işerin yolunda gitmesi iin edilen duaların hangi dilde edildiğinin önemli olmadığını söyler. Asıl önemli olan kişilerin gerçekten içlerinden gelerek ve doğru şekilde (abdestli) dua etmeleridir.

#Dua, Allah, Kabul

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası