iliadin sprey ne için kullanılır / Burun Spreyi Nasıl Kullanılır? | Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği

Iliadin Sprey Ne Için Kullanılır

iliadin sprey ne için kullanılır

Burun Spreyi Nasıl Kullanılır?

Burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve burun kaşıntısı gibi şikayetlerin görüldüğü alerjik rinit ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında çeşitli burun spreyleri kullanılmaktadır. Piyasada farklı içeriklerde burun spreyleri bulunmaktadır.

Deniz/okyanus suyu olarak bilinen serum fizyolojik içerikli yani tuzlu su içeren spreyler, kortizon, antihistaminik ve psödoefedrin içeren burun spreyleri örnek olarak sayılabilir.

Burun spreylerini kullanarak burun içinde oluşan iltihaplanmayı ve ödemi azaltmaya çalışırız; böylece burun tıkanıklığı ve burun akıntısı azalır. Burun spreyleri diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi doktorunuzun kontrolünde yani doktorunuzun önerdiği süre ve dozlarda kullanılmalıdır. Özellikle psödoefedrin içeren burun spreylerinin uzun süre kullanımları sakıncaları nedeniyle çoğu kez kısıtlandırılmaktadır.

Burun spreylerinin kullanımında;

Öncelikle bir mendil ile burnunuzu temizleyin, ellerinizi su ve sabunla yıkayın. Burun spreyini nazikçe çalkalayın ve kapağını çıkartın. Sprey şişesini işaret ve orta parmağınız ile püskürtme aparatının alt kısımlarından, baş parmağınızla da şişenin altından destekleyerek dik olacak şekilde tutun. Spreyi ilk kez kullanacaksanız ya da uzun bir süre ara verdiyseniz öncelikle birkaç kez dışarıya püskürtüp düzgün çalıştığından emin olun. Dik durun, başınızı hafifçe öne eğin ve burun deliklerinizden birini kapatabilmek için parmağınızla dış kanadından bastırın. Spreyin ucunu burun deliğinize yerleştirin. İşaret ve orta parmağınızı aşağıya doğru bastırdığınız sprey ilacı burun deliğinize püskürtmüş olacaktır. Püskürtmeyi yaptığınızda burnunuzdan soluk alın ve ağızdan soluğunuzu bırakın. Aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayın. Spreyi kullandıktan sonra 5-10 dakika kadar bir süre burnunuzu sümkürtmeyin. Doktorunuzun önerdiği dozlarda bu işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Kortizon içerikli spreylerin burun kanaması, kıkırdak haraplanması gibi yan etkilerini azaltmak için spreyi sağ el ile sol burun deliğine, sol el ile sağ burun deliğine uygulamaya özen gösterin.

Iliadin Spray

Iliadin Sprey'i doktorunuzun belirttiği şekilde kullanın. Tam dozlama talimatları için ilacın etiketini kontrol edin.

  • Kontakt lens takıyorsanız, Iliadin Sprey'i kullanmadan önce çıkarın.
  • Iliadin Sprey'i kullanmak için ellerinizi yıkayın. Kafanı geriye doğru eğ. İşaret parmağınızı kullanarak, bir kese oluşturmak için alt göz kapağını gözden uzağa çekin. İlacı kese içine bırakın ve gözlerinizi yavaşça kapatın. Gözün iç köşesine baskı uygulamak için parmağınızı hemen kullanın ve ilacı kullandıktan sonra 1 ila 2 dakika boyunca basınç uygulamaya devam edin. Göz kırpmayın. Gözünüze dokunmamaya dikkat ederek, gözünüzdeki fazla ilacı temiz bir doku ile çıkarın. Üzerinde olabilecek herhangi bir ilacı çıkarmak için ellerinizi yıkayın. Mikropların ilacınıza girmesini önlemek için, aplikatör ucuna gözünüz de dahil olmak üzere herhangi bir yüzeye dokunmayın. Kabı sıkıca kapalı tutun.
  • Bir doz Iliadin Spreyini kaçırırsanız ve düzenli olarak kullanıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede kullanın. Bir sonraki dozunuzun zamanı gelmişse, kaçırılan dozu atlayın ve düzenli doz programınıza geri dönün. Aynı anda 2 doz kullanmayın.

Sağlık uzmanınıza Iliadin Sprey'i nasıl kullanacağınız hakkında sorularınızı sorun.

Bir ilacın veya ilacın spesifik ve genel kullanımları vardır. Bir ilaç, bir hastalığı önlemek, bir süre boyunca bir hastalığı tedavi etmek veya bir hastalığı tedavi etmek için kullanılabilir. Hastalığın belirli semptomlarını tedavi etmek için de kullanılabilir. İlaç kullanımı hastanın aldığı forma bağlıdır. Enjeksiyon formunda veya bazen tablet formunda daha yararlı olabilir. İlaç tek bir rahatsız edici semptom veya hayatı tehdit eden bir durum için kullanılabilir. Bazı ilaçlar birkaç gün sonra durdurulabilirken, bazı ilaçların bundan faydalanabilmesi için uzun süre devam etmesi gerekir.

Bu ilaç, soğuk algınlığı, sinüzit, saman nezlesi ve alerjiler gibi çeşitli durumların neden olduğu burun tıkanıklığının geçici olarak giderilmesi için kullanılır. Burun bölgesindeki kan damarlarını daraltarak, şişmeyi ve tıkanıklığı azaltarak çalışır.

DİĞER KULLANIMLAR: Bu bölüm, ilacın onaylanmış profesyonel etiketlemesinde listelenmeyen ancak sağlık uzmanınız tarafından reçete edilebilecek bu ilacın kullanımlarını içerir. Bu ilacı, yalnızca sağlık uzmanınız tarafından reçete edilmişse, bu bölümde listelenen bir durum için kullanın.

Bu ilaç ayrıca "tıkalı kulakları" rahatlatmak ve belirli ameliyat veya prosedürlerden önce buruntaki şişmeyi azaltmak için kullanılabilir.

İliadin Spreyi (ksilometazolin) burun nasıl kullanılır

Bu ilacı belirtildiği gibi burunda kullanın. Ürün paketindeki tüm talimatları izleyin veya doktorunuz tarafından belirtildiği şekilde kullanın. Herhangi bir bilgiden emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Bu ilacı kullanmadan önce yavaşça burnunuzu üfleyin. İlacı almayan taraftaki burun deliğini kapatmak için parmağınızı kullanın. Başınızı dik tutarken, sprey ucunu açık burun deliğine yerleştirin. Burnunuzdan nefes alırken ilacı açık burun deliğine püskürtün. İlacın burnun derinliklerine ulaştığından emin olmak için birkaç kez sert koklayın. Gerekirse diğer burun deliği için bu adımları tekrarlayın.

İlacı gözlerinize veya burnunuzun iç kısmına (burun septum) püskürtmekten kaçının.

Sprey ucunu sıcak suyla durulayın veya her kullanımdan sonra temiz bir doku ile silin. Suyun kabın içine girmediğinden emin olun. Her kullanımdan sonra kapağı değiştirin.

Bu ilaç sadece geçici rahatlama sağlar. Daha sık kullanmayın, daha fazla sprey kullanın veya belirtilenden daha uzun kullanın çünkü bunu yapmak yan etki riskini artırabilir. Ayrıca, bu ilacı 3 günden fazla kullanmayın veya geri tepme tıkanıklığı adı verilen bir duruma neden olabilir. Ribaund tıkanıklığı belirtileri arasında uzun süreli kızarıklık ve burun içinde şişme ve burun akıntısı artar. Bu durumda, bu ilacı kullanmayı bırakın ve doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Durumunuz 3 gün sonra kötüleşirse veya devam ederse doktorunuzu bilgilendirin.

ILIADIN MERCK %0,05 DOZAJLI SPREY,COZELTI (10 ML)

ILIADIN MERCK %0,05 DOZAJLI SPREY,COZELTI (10 ML), etken madde olarak Oksimetazolin Hcl içeren bir ilaçtır. ILIADIN MERCK %0,05 DOZAJLI SPREY,COZELTI (10 ML) Palmer İlaç Ticaret A.Ş. tarafından üretilmekte olup 8699563544902 barkod numarası ile piyasaya sunulmuştur. Beyaz Reçete ile satışı yapılmaktadır. ILIADIN MERCK %0,05 DOZAJLI SPREY,COZELTI (10 ML) güncel satış fiyatı 55.22 TL'dir. Gebelik kategorisi C 'dir.

Endikasyonları

  • Soğuk algınlığı, saman nezlesi veya diğer alerjik rinitlere ve rinosinüzitlere bağlı nazal konjesyonun giderilmesi,

  • Paranazal sinüs hastalıklarında sekresyonun drenajına yardımcı olarak,

  • Orta kulak iltihaplarında nazofarinks mukozasının dekonjesyonu için yardımcı tedavi olarak,

  • Rinoskopiyi kolaylaştırmak için kullanılır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

İLİADİN®, sadece 6 yaş ve üzerindeki çocuklar ile yetişkinlere verilebilir; küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanılmamalıdır.

6 yaş ve üzerindeki çocuklar ile yetişkinlerde: Her bir burun deliğine günde 2-3 defa 1 püskürtme İLİADİN® uygulanır.

İLİADİN® için belirlenmiş tek bir doz, günde 3 defadan daha fazla uygulanmamalıdır.

Özellikle çocuklarda uzun süreli kullanımdan ve doz aşımından kaçınılmalıdır.

Önerilenden daha yüksek dozajlar, yalnızca tıbbi gözetim altında kullanılabilir.

Yinelenen kullanımdan önce birkaç günlük tedavisiz bir dönem geçmelidir.

Kronik rinitte nazal mukoza atrofisi riski nedeni ile ilaç, yalnızca tıbbi gözetim altında kullanılabilir.

Uygulama şekli:

İLİADİN®, intranazal uygulama içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/karaciğer yetmezliği:

Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

İLİADİN®, sadece 6 yaş ve üzerindeki çocuklar ile yetişkinlere verilebilir; küçük çocuklarda ve bebeklerde kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Geriyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası