ilke biorezonans / Fonksiyonel Tıp Nedir? - Klinika Rezonans

Ilke Biorezonans

ilke biorezonans

Fonksiyonel Tıp, sistem odaklı bir yaklaşım kullanarak hastalıkların altında yatan nedenleriyle ilgilenir. 21. yüzyılın sağlık ihtiyaçlarını karşılayan, kişiye özel, bütüncül tıp yaklaşımıdır, tıp pratiğinde bir evrimdir. Fonksiyonel Tıp, sağlıklı beslenme, egzersiz gibi yaşam tarzı değişikliklerini, fonksiyonel besinleri, bitkisel destekleri, bilimsel detoksifikasyon yöntemlerini ve stres yönetimi tekniklerini tedavi sürecinde kullanır. Fonksiyonel Tıp, hastalık merkezli yaklaşımı hasta merkezli bir yaklaşıma kaydırarak, sadece tanıya değil, tüm sisteme hitap eder.

Fonksiyonel Tıp doktoru, hastalarıyla zaman geçirir, geçmişlerini dinler. Karmaşık, kronik hastalıklara sebep olabilecek genetik, çevresel ve yaşam tarzı faktörleri arasındaki etkileşimlere bakar. Bu şekilde Fonksiyonel Tıp, her birey için sağlık ve canlılığı destekler.

Fonksiyonel Tıbbı tanımlayan 5 temel ilke:

  • Fonksiyonel Tıp, hepimizi farklı olarak görür; genetik ve biyokimyasal olarak benzersiz! Bu kişiselleştirilmiş tıp bakış açısı, hastalığı değil, bireyi tedavi eder. Doğrudan hastalığa saldırmak yerine doğal olarak vücudun normal iyileşme mekanizmalarını destekler.
  • Fonksiyonel Tıp, derin bir şekilde bilim temellidir. Son araştırmalar bize vücut sistemlerimizin karmaşık bir ilişkiler ağıyla birbirleriyle bağlantılı olduğunu gösteriyor. Bu ilişkileri anlamak, vücudun işleyişini derinlemesine görmemizi sağlar.
  • Vücudumuz zekidir ve kendini tüm vücut sistemlerinizin dinamik dengesi ile ifade eden kendi kendini düzenleme kapasitesine sahiptir.
  • Vücudumuzun yaşlanmaya bağlı hastalıkları iyileştirme ve önleme yeteneği vardır.
  • Sağlık sadece hastalığın yokluğu değil, aynı zamanda muazzam bir canlılık durumudur.


Fonksiyonel Tıbbın net ayrımı ve tanımı burada yatmaktadır. "Bu hastalığa hangi ilaç uyuyor?" diye sormak yerine, Fonksiyonel Tıp, çok az sayıda geleneksel doktorun sorduğu hayati soruları sorar:

‘’Neden sizde bu hastalık var?" , "Neden vücudun işlevselliği kayboldu?" ve ya "Hücresel fonksiyonları geri yüklemek için ne yapabiliriz?" Başka bir deyişle, Fonksiyonel Tıp, herhangi bir işlev kaybıyla ilgili temel nedeni veya mekanizmayı bulmaya çalışır, bu da en sonunda neden bir dizi semptomun olduğunu veya hastanın neden belirli bir hastalık etiketine sahip olduğunu ortaya çıkarır.

Karar Konusu: 6112 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendindeki; “Yanıltıcı olmamak ve tüketicinin çıkarlarına zarar vermemek.” hükmünün ihlali. (AS TV - SÖNMEZ RD VE TV YAY. TİCARET A.Ş.)

İnceleme ve Değerlendirme : İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın 22.05.2013 tarihli ve 1443 sayılı yazısı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

Bahse konu yayına ilişkin Uzman Raporunda;

AS TV logosuyla yayın yapan televizyon kanalında 12.05.2013 tarihinde saat 13:16:51 ile 13:31:12 saatleri arasında "HHS Bitkisel Ürünler ve Tedavi Destek Merkezi" isimli bitkisel destek ürünü firmasının tele-alışveriş yayınına yer verilmiştir. Bahsi geçen tele-alışveriş yayınında, HHS bitkisel ürünler firmasının, tıbbi değeri olan bitkilerin paketlenmesi ve eczanelerde satılması için dağıtan bir firma olarak işe başlandığı belirtilmiştir. Ürünlerinin arasında konsantre yağlar, jeller, konsantre olmayan çaylar olduğu belirtilmektedir. Eczanelere dağıtıldığını ve ürünlerini anlatmak için bir uygulama merkezi kurduklarını ifade etmiştir. HHS isminin açılımının "Her Hastaya Sağlık" olarak düşünülerek konduğunu açıklamıştır. Daha sonra sözlerini "Doktora gittiğinizde "sizin derdinizin dermanı yok; ömür boyu şu ilacı kullanacaksınız" dediğinde ona da inanırız ya aslında bunun böyle olmadığını ispatlamaya çalıştığımız ve bunda çok yerde de başarılı olduğumuz bir merkezimiz tedavi destek merkezi." diyerek sürdürmüştür. Tedavi destek merkezinin hangi hastalıklar için geçerli olduğu sunucu tarafından sorulduğunda şeker hastalığının tedavi edilebilir olduğu, hastalarının ilaçsız hayatlarını sürdürebileceklerini, Biorezonans check-up yapıldığı, uzman hekim nezaretinde bakıldığı ve bitkisel ilaçlar tavsiye edildiği ifade edilmiştir. Şeker hastalığında kandaki şekere bakılmadığı; bunun yerine pankreastaki problemin bulunmaya çalışıldığı eklenmiştir. Kilo vermek için satışa sunulan üründe ise tokluk hissi veren, su tüketmeyi sağlaması için susuzluk hissi veren, cildi kurutmaması için nemlendirici olan ve zayıflama esnasında direnci kuvvetli tutmaya sağlayan doğal ürün (FX15) ürettiklerini iddia etmektedir. Tüm ürünlerin açıklaması yapılırken ürünlerin doğal olduğu vurgulanmaktadır. +90 (224) 224 87 88 numaralı telefonla ulaşılmasıyla ürün satın alınabilmektedir. Yayın boyunca satışını yaptıkları ürünlerden FX15, HHS Kış çayı, FX48, Hair Food ürünlerinin bahsi geçmiştir.

Şeklindeki değerlendirmelere yer verilmiş olduğu,

AS TV yayın kuruluşunun, şeker gibi hastalıkları tedavi etme iddiasıyla endikasyon içeren ürünün reklamına yer vererek, 6112 Sayılı Kanun'un 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendi hükmünü ihlal ettiği kanaatinin Daire Başkanlığınca belirtildiği,

Konu hakkında karar alınmasını teminen yazının Üst Kurula havale edildiği, anlaşılmaktadır.

Gerekçe: Konunun; İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın yazısı, eki belgeler ve ilgili mevzuat kapsamında Üst Kurulumuzca değerlendirilmesi neticesinde;

Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun 13.02.2013 tarih ve 18816847 sayılı yazısında; bitkisel ürün/gıda takviyesi/ Kozmetik Kanunu'na tabi olan ve haricen uygulanan jel, krem, maske şampuan, losyon vb. ürünlerin endikasyon bildirerek, hastalık tedavisine yönelik iddia ve ibarelerle reklam/tanıtım ve satışının yapılmasının uygun olmadığı, tedavi amacı ile kullanılan ürünlerin hekim önerisinde ve eczacının uyarısı doğrultusunda kullanılması gerektiği, tedavide etkinliği ve emniyeti kanıtlanmamış olan söz konusu ürünlerin tanıtım ve satışının aldatıcı, yanıltıcı olduğu, halk sağlığının tehdit edildiği ve tüketicilerin yanıltılarak istismar edildikleri düşünceleriyle bu tür reklamların yasaklanması gerektiği belirtilmektedir. Bu nedenle, 6112 sayılı Kanun’un 9 uncu maddesinin 6 ncı fıkrasının (c) bendinin ihlal edildiği sabit görülmüştür.

Söz konusu kuruluşa 04.10.2012 tarihli yayını nedeniyle evvelce Üst Kurulun 07.11.2012 tarih ve 2011/61 sayılı toplantısında alınan 20 nolu kararıyla 6112 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin 6 ncı fıkrasının ( c) bendi uyarınca uyarı yaptırımı uygulandığı Üst Kurul kayıtlarından anlaşıldığından; 6112 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin 6 ncı fıkrasının ( c) bendini tekraren ihlali nedeniyle, Kanunun 32 nci maddesinin ikinci fıkrası hükmü uyarınca, anılan Yayın Kuruluşu hakkında “İdari Para Cezası” yaptırımının uygulanması gerektiği, kanaatine varılmıştır.

1- İhlalin tespit edildiği tarihi itibariyle kuruluşun Nisan 2013 ayına ait ticari iletişim gelir beyanının 66.287,50 Türk Lirası olduğu değerlendirilerek, televizyon kuruluşları için idari para cezası 10.000 (onbin) ( 2013 yılı için yeniden değerleme oranına göre belirlenen 11.886 -onbirbinsekizyüzseksenaltı - ) Türk Lirasından az olamayacağından 11.886 TL. İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASINA,

2- İdari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde Üst Kurulun T.C. Ziraat Bankası Bilkent Şubesi, Ankara TR 84000 100 1762 00 999999-5001 no’lu hesabına “6112 sayılı kanunun 32 nci maddesine göre ödenen para cezasıdır” şerhiyle ödenmesi gerektiği veya 6112 sayılı kanunun 32 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası uyarınca en geç onbeş gün içerisinde Ankara İdare Mahkemelerinde dava açılabileceğinin,kanun yoluna başvurmadan önce peşin ödeme yapılması halinde, 5326 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca cezanın dörtte üçünün tahsil edileceğinin ve taksitlendirme talebinde bulunabileceğinin, peşin ödemenin kanun yoluna müracaat hakkını engellemeyeceğinin, belirtilen süre içerisinde ödenmeyen ve kesinleşen idari para cezasının 21/7/1953 tarihli ve 6183 Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil edilmek üzere Maliye Bakanlığınca belirlenecek tahsil dairesine gönderileceğinin bildirilmesine,

Üst Kurul Üyeleri Hülya ALP ve Süleyman DEMİRKAN’IN karşı oyları ve oy çokluğu ile karar verilmiştir.

DR. NİHAL KURT BİR İLKE İMZA ATTI! I Danışanı Biorezonans yöntemiyle 1 yılda 101 kilo verdi

Alanya’nın başarılı hekimlerinden Dr. Nihal Kurt, kendi ismini taşıyan kliniğinde bir yılı aşkın süredir yan etkisi olmayan ve kimyasal ajen bulunmayan biorezonans terapileri ile danışanlarına şifa oluyor. Hem klasik tıp hekimi hem de bütüncül tıp alanında uzmanlaşan Kurt, bir danışanına ilaç, diyetisyen ya da başka bir destek olmaksızın sadece biorezonans terapileri ile bir yılda 101 kilo verdirerek Türkiye’de bir ilke imza attı.


Alanya’da yaşayan 27 yaşındaki Hüseyin Özer’in başı aldığı fazla kilolar nedeniyle dertteydi. Üniversite öğrencisi olduğu dönemde hızlı bir şekilde kilo alan Özer, 201 kiloya ulaştı. Aldığı aşırı kilo nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başlayan Özer, tedavi olmaya karar verdi. Uzun süre yaptığı araştırmalar sonucu biorezonans yöntemiyle zayıflamaya karar veren Özer, soluğu Alanya’nın başarılı Biorezonans Tedavi Uzmanı Dr. Nihal Kurt’un yanında aldı. Özer, biorezonans tedavisi sayesinde 1 yılda 101 kilo vererek büyük bir başarıya imza attı. Verdiği rekor kilo sonrası sağlık sorunlarından da kurtulan 27 yaşındaki genç, Dr. Nihal Kurt’a teşekkür etti.


Türkiye genelinde biorezonans yöntemiyle ilk kez bu kadar fazla kilo verdirerek bir rekora imza attığını belirten Dr. Nihal Kurt, başarısının sırrını Dim TV’ye anlattı.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır