mihalıççık kayı köyü / Mihalıççık Kayı Mahallesi Eskişehir Satılık Ev - Emlakjet

Mihalıççık Kayı Köyü

mihalıççık kayı köyü

Eskişehir Mihalıççık Kayı Köyü

Yerleşimi çok eskiye bağlı olan köyümüz, adını Kayı Boyu'ndan almıştır.

Çörek ekmeği, bazlama, kaymak ve undan yapılan; üzerine şeker veya reçel dökülerek servis yapılan höşmellim,gibi kendine has lezzetlerinin yanında, özellikle koyun ve keçi eti kendinden kekik kokuludur.

Ülkemizde, dünya anıt ağaç kapsamına alınan 8 doğal anıt ağaçtan 3 tanesi Kayı Köyü sınırları içerisindedir. Bu ağaçlar Köy girişine 2 km mesafede bulunan Tekke denilen bölgede ve köyün çıkışına 1 km uzaklıktaki bıhlar yöresel adıyla anılan, Dağcı köy yol ayrımına yakın bölgede bulunmaktadır. Yaşları hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla beraber senelik oldukları tahmin edilmektedir.

Tekke yöresindeki mezarlık bölge Anadolu'nun en eski mezarlıklarından biridir. Bu mezar taşları üzerindeki yazılar ya silinmiştir ya da yazısız döneme aittir.

Eskişehir iline 80 km, Mihalıçcık ilçesine 7 km uzaklıktadır. Tatarcık ve Aydınlar köyüne Kayı Köyü üzerinden giden ve yılında yenilenen yoldan ulaşılır.

Mihalıçcık Kayı Köyü

Mihalıçcık Kayı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayı köyü son dakika gelişmeleri, Kayı köyüne özgü yemekler, Mihalıçcık Kayıköyünün tarihi, Kayı köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Kayı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayı, Eskişehir ilinin Mihalıçcık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayı Köyü Resimleri ve Kayı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mihalıçcık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Mihalıçcık Eskişehir Arası Kaç Km?Mihalıçcık Hava Durumu?Eskişehir Köyleri ve Mihalıçcık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Mihalıçcık Kayı Köyünde doğan biri var mı? Mihalıçcık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kayı,Eskişehir ilinin Mihalıçcık ilçesine bağlı bir funduszeue.infoşimi çok eskiye bağlı olan köy adını, Oğuz Türkmen Kayı Boyu'ndan almıştıfunduszeue.infoşehir iline 80 km, Mihalıçcık ilçesine 7 km uzaklıktadıfunduszeue.infoede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Mihalıçcık Kayı Köyü ResimleriMihalıçcık Kayı Köyü Resimleri

İlgili Haberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası