siyam kedisi resimleri / Siyam Kedisi - En Güzel Hobim

Siyam Kedisi Resimleri

siyam kedisi resimleri

kaynağı değiştir]

Siyam kedisi orta büyüklükte, ince yapılı ve uzun daralan çizgilere sahiptir. Esnek ve kaslıdır. Siyam kedisinin en çarpıcı özelliği kulaklarda, yüzünde, kuyruğunda, bacaklarında ve ayaklarında daha koyu renkli desenler olmasıdır. "Meezers" olarak bilinen siyam kedileri, safkan bir evcil hayvan isteyenler arasında popülerdir. Resmi olarak 'da Cat Fancier's Association tarafından tanınan Siyam kedisi, safkan kedilerin orijinal ırklarından biridir.

Irka Genel Bakış

AĞIRLIK:3 ila 6 kilo
UZUNLUK: 35 cm’e kadar
TÜY: Kısa
TÜYRENGİ: Mühür, çikolata, mavi ve leylak
GÖZRENGİ: Mavi
YAŞAM BEKLENTİSİ:8 ila 12 yıl

Siyam Kedisinin Özellikleri

SevgiDüzeyi: Yüksek
Dostluk: Yüksek
ÇocukDostu: Yüksek
HayvanDostu: Yüksek
Egzersizİhtiyaçları: Yüksek
Şakacılık: Yüksek
Enerji:Yüksek
Zeka Seviyesi:Yüksek
TüyDökülmeMiktarı: Yüksek

Siyam Kedisinin Tarihi

Siyam kedileri Tayland'dan geliyor. 'de Siyam kralı, Bangkok'taki İngiliz Başkonsolosu’na iki çift Siyam kedisi hediye eder; Konsolos onları İngiltere'ye getirir ve daha önce o topraklarda rastlanmayan iki ırk bir anda kasabanın tek sohbet konusu haline gelir. İnsanlar bu güzel "Oryantal" kedilerden birine sahip olmaya çalışırken popülerlikleri de hızla artar. Şampiyon unvanını kazanan ilk Siyam, 'de Wankee idi ve daha sonra bu cins hızla gelişti.

Siyam Kedisi Bakımı
Siyam kedisinin sadece standart bakıma ihtiyaç duyan kısa bir kürkü vardır. Tüy yumağı riskini azaltmak için kedinizin tüylerini haftada bir iyice fırçalayın. Ayırt edici nokta desenleri, koyu pigment melatoninin yalnızca cildin daha soğuk bölgelerinde üretilmesine neden olan çekinik genlerden gelir. Bu nedenle nefes alırken cildin serinlediği yüzün yanı sıra bacaklarda ve kulaklarda daha koyu renklidir.
 

Kedinizin tırnaklarının her 10 ila 14 günde bir düzenli olarak kesilmesi gerekebilir. Döşemenizi ve ahşap mobilyalarınızı korumak için bir tırmalama direği edinebilirsiniz. Diş hijyenine dikkat edin, kedinize erken yaşta düzenli diş fırçalamaya başlayın ve bir veteriner tarafından düzenli diş temizliği planlayın.

Siyam kedilerinin aktif, eğlenceli ve meraklı ama aynı zamanda eğitilebilir olan kendilere özgü bir kişiliği vardır. Tırmanmayı severler ve onlara bu çıkışı sağlamak için bir kedi ağacına veya buna benzer başka bir şeye ihtiyaç duyarlar. Ayrıca kovalamak için yapboz oyuncakları ve teaser oyuncakları da severler.

Siyam, sahiplerine karşı çok ilgili ve düşkündür. İnsanlara tıpkı bir köpeğin yaptığı gibi bağlanırlar ve sizi evin içinde takip ederek ilgi arayışına girerler. Oturur oturmaz kedinizi kucağınızda bulacaksınız. Sürekli etkileşim isterler ve onları uzun süre yalnız bırakırsanız depresyona girebilirler.

Siyam, en sesli kedi ırklarından biridir. Sizinle sık sık sohbet edeceklerini, dikkat etmezseniz sizi azarlayacaklarını ve dillerini anlıyormuş gibi sizinle konuşacaklarını göreceksiniz.

Siyam kedileri, çocuklu ailelere ve kedi dostu köpek ırklarına iyi uyum sağlarlar. Kedinin savunma tepkisine neden olmamak için küçük çocuklara kediye uygun muamelenin öğretilmesi gerekecektir.

Sadece iç mekanda yaşayan kedilerse daha uzun yaşarlar. Bu, diğer hayvanlardan ve çevreden gelen enfeksiyonlara maruz kalmanın yanı sıra kavga ve kazalardan kaynaklanan yaralanmaları önler. Güvenli bir şekilde çitle çevrilmiş bir bahçe avcıları uzak tutabilir, ancak bir Siyam muhtemelen herhangi bir çiti kaldırıp kaçabilir.

Yaygın Sağlık Sorunları

Siyam kedileri için en yaygın sağlık sorunu bir göz rahatsızlığıdır. Şaşı gözlü Siyam onlarca yıl önce yaygındı. Renkli noktalar görmesini sağlayan gen onlarda, beyinde de görme ile alakalı hasarlar bıraktı. Göz kayması eğilimi çoğunlukla ortaya çıktı ancak yine de Siyam'ın diğer kedilerden daha az akut görüşe sahip olduğu ve karanlıktan sonra dışarıda araçlara çarpma riski altında oldukları bilmenizde fayda var.

Bu cinsin içermeye eğilimli olduğu diğer ana sağlık sorunları:

Tüm olağan evcil kedi aşılarını, önleyici veteriner tedavilerini ve kontrolleri sağlamalısınız.

Diyet ve Beslenme

Kuru kedi maması, bir kedinin dişlerini ve diş etlerini sağlıklı tutmaya yardımcı olurken, ıslak mama, kedilere yeterince su içemeyebilecek sıvılar sağlar. Kedinizin bundan kaçınmaması için taze, temiz su sağladığınızdan emin olun. Birçok kedi doğal olarak yediklerini ılımlı hale getirirken, bazıları yemeğe serbest erişimleri varsa fazla yer. Kedinizin kilo aldığını görürseniz, günde iki öğün yemek vermek ve yenmemiş porsiyonları almak isteyebilirsiniz.

Kedinizin yaş ilerledikçe değiştirilmiş bir diyete ihtiyacı olabilir. Kedinizin beslenme ihtiyaçlarını veterinerinizle görüşün. Obeziteden kaçınmak, kedinizin sağlıklı bir ileri yaşta yaşamasına izin vermenin en iyi yoludur.

Artıları

Eksileri

kovalvsSiyam kedisi
buecaxTay dili veya Siyam kedisi
kovalvsSiyam kedisi
GooddaySiyam kedisi
lifeonwhiteSiyam kedisi, 8 ay yaşl&#x;, beyaz arka plan oturan
kovalvsSiyam kedisi
minervastockŞirin Siyam kedi yavrusu
SergeyNivensSiyam kedisi
FotoJagodkaOryantal mavi nokta Siyam kedisi
vvvitaYavru kedi çimenlerin üzerinde rahatlat&#x;c&#x;
karpenyuk&#x;ki güzel mavi gözlü Siyam kedi mavi bir arka plan üzerinde.
eriklamŞirin Siyam kedisi
DinkYeşil gözlü kedi
artcastaSiyah arka plan üzerine izole &#x;ngiliz kara kedi
shmeljovSiyam kedisi
kovalvsSiyam kedisi
feedoughŞirin Siyam kedisi ayakta
buecaxSiyam kedisi
shmeljovSiyam kedisi karanl&#x;kta gözleri
karandaevSiamese cat with blue eyes looks upwards
Jim_FilimSiyam kedisi
kovalvsSiyam kedisi
karandaevMavi gözlü Siyam kedisi doğru görünüyor
vicianBeyaz arka plan üzerinde izole Siyam kedisi
VladAliMavi gözlü Siyam kedisi
starushSiyam kedi closeup
DashutkaIş&#x;k koltukta oturan güzel genç kedi
LoraliuGri kanepede uyuyan güzel k&#x;rm&#x;z&#x; Siyam kedisi
DashutkaEvde bir kanepede bir Siyam kedisi portresi.
DashutkaSiyam kedisi kendini köy bahçesinde y&#x;k&#x;yor..
RemainsSiyam kedisi koltukta yalan
EBFotoŞirin Siyam kedisi, görünümü kadar yak&#x;n
ivonnewierinkStüdyo portre lavanta Siyam kedisi
[email protected] kedisi oynuyor.
lifeonwhiteSiyam kedi yavrusu, 10 hafta yaşl&#x;, beyaz arka plan oturan
cynoclubChihuahua ve Siyam kedisi
chendongshanŞirin Siyam kedi yavru kedi
SeregrafT&#x;rpanc&#x; Oyuncak Bob 'un portresi, tecrit edilmiş Kara Arkaplan' daki en küçük kedi, 8 ay, siyam kürkü ve mavi gözler.
CubodeluzSiyam kedisi eğreltiotlar&#x;yla d&#x;şar&#x;da oynuyor..
[email protected] kedisi masada oturuyor.
chendongshanŞirin Siyam kedisi
JudithdzYün yumağ&#x; olan yetişkin bir kedi
RavvenFarkl&#x; Pozisyonlarda Siyam Kedileri
[email protected] kedisi ağaca t&#x;rman&#x;yor.
[email protected] kedisinin yak&#x;n çekim portresi
buecaxSiyam kedisi üzerinde beyaz izole
MiketiffKedi adl&#x; güzel kedimiz
KKulikovSiam oryantal doğurmak, bobtail Mekong
karpenyukSiyam Dili
kotinMavi nokta renkli tay kedi oturan ve kameraya bakarak.
funduszeue.infoam kedisi sahibinin ellerinde dinleniyor. Genç ve tatl&#x; dişi kedi yavrusuyla oynuyor.
FineShineBeyaz arka plan önünde gri oryantal kedi portresi
[email protected] siyam kedisi kalemlerle oynuyor.
[email protected] çiçeğinin içindeki sevimli kawaii çizgi filmi siyam kedisi. Suluboya çizimi, el yap&#x;m&#x;
[email protected]
minervastockÇift kanepede siamese kedi ile oynarken
mandrixtaBeyaz arka plan üzerinde küçük k&#x;rm&#x;z&#x; origami siyam kedisi.
ivonnewierinkDoğuya özgü stenografi kedi beyaz arka plan üzerinde izole su renk
FotangelPortre kahverengi kar ayakkab&#x;s&#x; Siyam kedi kase g&#x;da yeme, beyaz izole
jpr03Siyam kedisi
shmeljovSiyam kedisi beyaz arka plan üzerinde izole. Koleksiyonu ayarlama.

Siyam kedisi

Siyam kedisi, Güneydoğu Asya'da resmî adıyla Tayland olarak bilinen Siyam'da kutsal tapınaklarda beslenen ve buradan tüm dünyaya yayılan kediırkı. Siyam kedisi Güneydoğu Asya'da görülen bir cins kedi olduğu için ismini Siyam’dan alır.[1] Tayland dilindeki adı Wichien Maat'tır.

Siyam kedileri kulakları, patileri, arka ayakları ve kuyrukları renkli noktaları olan açık renkli bir kürke sahiptir. Yavru siyamlar doğuşta krem veya beyaz renkte olurlar ve ilk aylarda vücutlarının çeşitli bölgelerinde görünür hale gelen noktalar gelişir. Dört haftalık olunca bu noktaların renkleri daha belirgin hale gelirler. Yaşı ilerledikçe siyam kedilerin renkleri koyulaşır ancak sıcak iklimlerde yaşayan yetişkin siyam kedileri soğuk iklimlerde yaşayanlardan daha açık bir kürke funduszeue.info kedileri tamamen saf ve doğal bir kedi ırkıdır.Köklü ırkları sayesinde birçok yeni ırk ve cinsin doğmasına yol açmıştır. Bunlardan bazıları&#;; Himalaya, Oriental,Tonkinese, Balinese ve Havana kedileridir.[2]

Siyam kedileri badem şekilli, parlak mavi renkli gözlere ve kısa tüylere sahiptir.

Geleneksel siyam kedisi akıllı, insan odaklı ve dost canlısıdır. Arkadaşları olan insanlarla sevecen ve samimi bir şekilde ve farklı tonları olan miyavlamaları ve hırıltılarıyla konuşurlar. Sakin tabiatları sayesinde bir evdeki ya da apartman dairesindeki hayata uyum sağlamakta hiç zorluk çekmezler, küçük çocuklara karşı hoşgörülüdürler.

Sıkıldıkları zaman sadece ortalıktan yok olurlar. Çoğu, insanla oynarlarken tırnaklarını kapatır, bu yüzden onların patileri tarafından tırmalanmak az rastlanılan bir olaydır.

Siyam kedileri çok zekidirler, fakat bu kolay eğitilebilecekleri anlamına da gelmez. Diğer kedi ırklarında olduğu gibi her siyam kedisinin farklı bir karakteri olabilir. Bazıları eğer erken yaşta eğitilirlerse sorun çıkarmadan tasma takmayı öğfunduszeue.infoma yaşam süreleri 8 ile 15 yıl arasındadır.[3]

Fiziksel Özellikleri[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası