fabrika ayarlarını sıfırlamak / Yalnızca Birkaç Adımda Telefon Sıfırlama İşlemi | Easycep Blog

Fabrika Ayarlarını Sıfırlamak

fabrika ayarlarını sıfırlamak

Android Fabrika Ayarlarına Dönmeden Önce Ne Yapmalı?

Veri kaybetmeden Android sıfırlama

Telefonunuz temel işlevleri uzun sürede gerçekleştiriyor ve uygulamalarınız sürekli çöküyorsa bu, telefonunuzu fabrika ayarlarına geri getirme vaktine işaret eder. Fabrika ayarlarına soğuk sıfırlama adı verilir ve bu işlem cihazınızın fabrikadan çıktığı haline sokarak çoğu zaman cihazdaki arızaları giderir. Bu işlemi gerçekleştiren kullanıcılar telefonlarındaki tüm veri uygulamaları kaybetmeyi kabul eder çünkü bu geri alınabilir bir işlem değildir. İşte bu yüzden öncesinde telefonunuzu yedeklemeniz gerekir. Veri kaybı olmadan Android sıfırlama işlemine yönelik pratik yollar için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Android Telefonunu Yedekleme ve Sıfırlama

Kaydetmek İstediklerinizin Listesini Yapın

Telefonunuzda henüz vazgeçmek istemediğiniz dosyalar olabilir. Sizin için önemli ya da değeri olan bilgilerdir bunlar. Bu sebeple, sıfırlama işleminden önce cihazınızı kontrol ederek neler olduğunu not edin. Yapabiliyorsanız medya dosyalarınız, mesajlarınız, kişileriniz, notlarınız ve belgelerinizden başlayarak indirdiğiniz uygulamalara kadar sıfırlama işleminden sonra yine tutmak istediğiniz verilerin listesini yapın. Fabrikaya ayarlarına dönme işleminin telefondaki tüm verileri sileceğini unutmamalısınız. Bu tıpkı bilgisayar sürücünüzü formatlamaya benzer. Android fabrika ayarları için sıfırlamadan önce yedeklemek istediklerinizi belirledikten sonra, bir sonraki adıma geçin.

Veri kaybetmeden Android nasıl sıfırlanır

Telefon Verilerinizi Yedekleyin

Fotoğraflarınızı Google Photos ile Yedekleyin

Fotoğraflar hepimiz için kıymetli veriler. Bu nedenle fotoğraflarınızın bir kopyasını Google Photos kullanarak yedekleyebilirsiniz. Bu, Google tarafından fotoğraf ve videoları yedeklemek için oluşturulmuş bir depolama hizmetidir. Yüksek kalite ve Asıl kalite olmak üzere iki ayarı bulunur. İlkinde istediğiniz sayıda resim ve videoyu 16mp ve çözünürlük şartıyla yükleyebilirsiniz. İkincisinde ise fotoğraf kaliteniz aynı kalır ama Google hesabınızın kotası kullanılır. Android&#;i fabrika ayarlarına döndürmeden önce resimleriniz için yapmanız gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz.

Android telefonu yedekleme ve sıfırlama

  • Google Photos uygulamasını Android cihazınızda açtıktan sonra herhangi bir Gmail hesabıyla giriş yapın.
  • Ekranın sol üst köşesinde yer alan Menü seçeneğine ya da üst üste üç noktaya tıklayın.
  • Ayarlar&#;ı seçin ve Yedekleme ve eşleştirme özelliğini açın

Müziklerinizi Bulut hizmetine Yükleme

cihazınızdaki şarkıları, cihazı sıfırlamadan önce yedeklemek isteyebilirsiniz. Bunun için uygulanan en etkin yöntemlerden biri müzikleri bulut alanına yüklemektir. Piyasada, Dropbox, One Drive gibi çok sayıda bulut depolama alan hizmeti bulunur ancak bu uygulamalar özellikle ücretsiz üyeliklerde yetersiz depolama alanlarına sahiptir. Bu nedenle, telefonunuzda çok fazla müzik varsa yedekleme işi için Google Drive en iyi çözüm olacaktır. Bu uygulama 15GB&#;a kadar olan dosyalarınızı yüklemeye izin verir ki bu da yaklaşık şarkı eder. Fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce Android yedekleme işlemi için gerekli adımlar şöyle:

Android sıfırlamadan önce ne yedeklemeli

  • Google Drive uygulamasını Google hesabınızla açın. Telefonunuzda bu uygulama yoksa Play Store&#;dan indirebilirsiniz.
  • Mavi renkli artı butonuna ve ardından Yükle seçeneğine tıklayın.
  • Yedeklemek istediğiniz müzik dosyalarını seçtikten sonra uygulamanın bu dosyalarını yükleme işlemini tamamlamasını bekleyin.

Diğer Her Türlü Veri için ApowerManager Kullanımı

Android cihazınıda bulunan kişiler, mesajlar, çağrı geçmişi, yer işaretleri ve uygulama gibi geri kalan tüm verilerin yedeklenmesinde ApowerManager programına güvenebilirsiniz. Bu masaüstü yazılım temel olarak bir telefon yöneticisi olarak çalışır ve telefon ile bilgisayar arasında fotoğraf aktarımını da gerçekleştirebilir. Program sayesinde bilgisayarınız üzerinden telefonunuzdaki her türlü veriye erişip internet bağlantısı olmadan bunları düzenleyebilirsiniz. Bu işlemler sırasında program dosyaların orijinal kalitesini koruma garantisi sunar. Veri kaybı olmadan Android sıfırlama işlemi için aşağıdaki adımlara başvurabilirsiniz.

  • Bilgisayarınıza ApowerManager programını indirip yükleyin.

    İndir

  • Programı kurduktan sonra başlatın ve USB kablosuyla telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
  • Telefon ve bilgisayarı birbirine bağladıktan sonra Yönet seçeneğine giderek sol taraftan saklamak istediğiniz dosyaları seçin.
  • Dosyaları işaretledikten sonra bunları bilgisayara aktarmak için &#;Dışa Aktar&#; seçeneğine tıklayın.

    Dışa Aktar

Telefonunuzu Fabrika Ayarlarına Getirme

Fabrika ayarlarına sıfırlama Android&#;deki her şeyi siler mi? Cihazlarını sıfırlamak isteyen kullanıcıların aklında bu yaygın soru vardır. Maalesef cevap evet. Bu nedenle öncesinde verilerinizin tamamını yedeklemeniz gerekir. Verilerin kopyasını başarılı şekilde aldıktan sonra artık telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz.

Android sıfırlamadan

  • Cihazınızda Ayarlar bölümüne gidin ve &#;Yedekleme ve Sıfırlama&#; ya da bazı Android cihazlarda &#;Sıfırlama&#; seçeneğini bulun.
  • Buradan sıfırlamak istediğini fabrika verilerini seçin, aşağı inin ve Cihazı Sıfırla seçeneğini seçin.
  • Sorulduğunda şifrenizi girin ve her şeyi sil butonuna tıklayın.
  • Tüm dosyalarınız kaldırıldıktan sonra cihazınızı tekrar başlatın ve yedeklediğiniz verileri geri yükleyin (isteğe bağlı).

Sonuç

Yukarıdaki yazıda Android cihazını yedekleme ve sıfırlama işlemi hakkında bilgi verdi. Özetlemek gerekirse fabrika ayarlarına dönmeden önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var ancak bunlardan önemlisi verilerinizi yedekleme işlemi. Fabrika ayarlarına döndükten sonra yedeklediğin verilerden dilediğinizi telefonunuza tekrar yükleyebilirsiniz. Bu işlemler için yukarıda bahsettiğimiz uygulamalara başvurabilirsiniz. Google Photos ve Google Drive&#;da yedekleme işlemini tamamlamak için hızlı ve istikrarlı bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacağını hatırlatalım. ApowerManager ise ağ bağlantısı olmadan bile harika işlev görür ve mobil dosyaların aktarımında çok etkin çalışır.

Değerlendirme /5( 23 değerlendirmeye göre)Değerlendirmeniz için teşekkür ederiz!

Android’de Fabrika Ayarlarına Dönme İşlemi Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonunuz durduk yere donduğu, çalışmayı durdurduğu veya kontrol edemediğiniz işlemler yaptığı zaman bir sorun olduğu aşikâr oluyor. Bazen telefonu yeniden başlatmak bu sorunu çözse de verdiğimiz son örnekte olduğu gibi daha ciddi durumlarda geriye tek bir çözüm yolu kalıyor: Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek.

Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek kayıtlı tüm verilerinizi silerek telefonu kutudan çıktığı hale geri döndürüyor. Bu da fotoğraflarınızın, müziklerinizin, videolarınızın ve uygulamalarının tamamının ve içindeki verilerin gitmesi (kayıtlı şifrelere veya hesaplar vb.) demek. Peki Android cihazınızı nasıl fabrika ayarlarına döndürürsünüz? Detaylı rehberimizde bunu sizler için anlattık ancak bundan önce nasıl yeniden başlatacağınıza bir göz atalım.

Android telefon ya da tablet nasıl fabrika ayarlarına döndürülür?

android

Eğer telefonunuzu yeniden başlatmak çare olmadıysa ve yapabileceğiniz diğer her şeyi de yaptıysanız maalesef geriye tek bir çözüm kalıyor o da telefonu fabrika ayarlarına döndürmek. Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünüz zaman cihazınız kutusundan çıktığı haline sıfırlanacak. Bu da demek oluyor ki telefondaki dosyalarınız, ayarlarınız ve uygulamalarınız silinecek. Bu yüzden sıfırlama öncesinde genel bir yedekleme yapmanızı öneririz.

Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek hiç de zor bir işlem değil, özellikle de sizler için hazırladığımız bu rehber ile birlikte. Fabrika ayarlarına döndürmenin en hızlı yolu Ayarlar üzerinden Sıfırla dizinine gitmek ancak eğer bu mümkün değilse telefonu kurtarma moduna alıp orada da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Not: Eğer telefonunuz sıkıntılı çalışıyorsa fabrika ayarlarına döndürmeden önce yeniden başlatmanızı öneririz.

Ayarlar menüsünden Android cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek:

fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Birçok cihaz için fabrika ayarlarına döndürme dizini aynı sayılabilir. Bu yüzden bu dizini örnek olarak bir Huawei cihazından veriyoruz.

  • Ayarlar’a girin,
  • Sistem’e dokunun,
  • Sıfırlama’ya girin,
  • Telefon sıfırlamaya dokunun,

Gerisinde ise sadece gelen sorulara onay vermeniz gerekiyor. Genel olarak Android cihazlar için fabrika ayarları dizini bu şekilde. Peki Samsung model Android cihazlarda işlemin dizini nedir?

Samsung marka Android cihazı fabrika ayarlarına döndürmek:

fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Samsung cihazlarda fabrika ayarlarına döndürme dizini biraz daha farklı. Samsung telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek için:

  • Ayarlar’a girin,
  • Genel yönetim’e dokunun,
  • Sıfırla seçeneğini seçin,
  • (Opsiyonel) Telefon Hakkında’ya girip aşağıdan Sıfırla’ya basın.

Bütün bunların ardından belirtmeliyiz ki eğer yaşadığınız sıkıntılar o kadar büyük bir sorun teşkil etmiyorsa telefondaki her şeyi silip süpürmek yerine Sıfırla bölümünden Ayarları sıfırla ya da Ağ ayarlarını sıfırla seçeneklerini denemeyi de düşünebilirsiniz. Ayarları sıfırla seçeneğini işaretlediğiniz zaman dosyalarınız silinmeden tüm ayarlar sıfırlanmış olacak

Ağ ayarlarını sıfırladığınız zaman ise kayıtlı tüm Wi-Fi ayarlarınız, Bluetooth cihazlarınız ve mobil veri bağlantı noktanız sıfırlanacak. Eğer telefonunuzda fabrika ayarlarına döndürme dizinini bulmakta hâlâ zorlanıyorsanız arama bölümünde ‘sıfırla’ yazıp aratarak bulmayı deneyebilirsiniz.

Kurtarma modunda Android telefon ya da tablet nasıl fabrika ayarlarına döndürülür?

fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Eğer telefonunuz ana ekrana başlatılamayacak kadar kötü durumdaysa telefonu yine de sıfırlayabiliyorsunuz. Bunun için telefonu kurtarma moduna almanız gerekiyor. Öncelikle:

  • Telefonunuzu kapatın,
  • Ses kapama tuşuna basılı tutarkengüç tuşuna da basın ve telefon açılana kadar bekleyin,
  • Recovery Mode yazısına gelene kadar ses kapama tuşuna basın,
  • Seçeneğe geldiğinizde güç tuşuna basarak seçimi onaylayın,
  • Kurtarma modundayken güç tuşuna basılı tutun ve ses açma tuşuna bir kere basın, sonrasında güç tuşuna basmayı da bırakın,
  • Wipe data/factory reset seçeneğine gelip güç tuşuna basın ve onaylayın,
  • İşlem tamamlandıktan sonra Reboot system now seçeneğini işaretleyin,

Böylelikle bir Webtekno rehberinin daha sonuna geldik. Bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehberden haberdar olmak için sitemizi takipte kalmayı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın :)

Emoji İle Tepki Ver

18

Telefona format nasıl atılır? iPhone/Android telefon sıfırlama

Yeni bir akıllı telefona geçmek sıkıcıdır; eski telefondan verileri aktarmak, uygulamaları indirip yüklemek ve hesaplarınıza giriş açmak sürecin bir parçasıdır. Akıllı telefonunuzu artık kullanmayacaksanız, başka bir aile üyesine verecek veya satacaksanız kişisel verileri silmek için telefona format atmak mutlak bir zorunluluktur. Bazı kullanıcılar, cihazının hızlanacağını düşünerek telefon sıfırlama yoluna gider. Peki, cep telefonu nasıl sıfırlanır? Bu rehber yazıda Android telefon ve iPhone sıfırlama (fabrika ayarlarına döndürme) işlemiyle birlikte iPhone, Samsung hard reset nasıl atılır? yapılışını anlatıyoruz.

Android telefon sıfırlama nasıl yapılır? 📲

Tam Boyutta Gör

Android telefonu fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirme, tüm verilerinizi sıfırlamakla kalmaz, telefonun yazılımını orijinal durumuna döndürür.  Bu nedenle telefon sıfırlama öncesinde tüm kritik dosyaları ve verileri yedeklediğinizden emin olun. Peki, Android telefon fabrika ayarlarına döndürme nasıl yapılır? İşte merak edenler için, Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo telefon sıfırlama adımları:

Samsung telefon sıfırlama 🔽

Tam Boyutta Gör
  1. Ayarlar’a girin.
  2. “Fabrika ayarlarına sıfırla” araması yapın.
  3. Sıfırla butonuna dokunun.
  4. Parolanızı girin.
  5. Tümünü sil’e dokunun.
  6. Samsung hesabınızın şifresini girin.
  7. Samsung telefona format atma bu kadar basit!

Xiaomi telefon sıfırlama 🔽

Tam Boyutta Gör
  1. Ayarlar’ı açın.
  2. Telefon Hakkında veya Ek Ayarlar menüsünü açın.
  3. Fabrika ayarlarına dön seçeneğini bulun.
  4. Tüm verileri sil seçeneğine dokunun.
  5. Parolanızı girin ve Fabrika ayarlarına sıfırla’ya dokunun.
  6. Sıfırlama tamamlandığında telefon otomatik açılacaktır.
  7. Xiaomi telefona format atma bu kadar kolay!

Huawei telefon sıfırlama 🔽

Tam Boyutta Gör
  1. Telefonun ayarlarına girin.
  2. Sistem ve güncellemeler’e dokunun.
  3. Sıfırla’ya dokunun.
  4. Telefonu sıfırla seçeneğini seçin.
  5. Ekrandaki yönergeleri izleyin.
  6. Huawei telefona format atma işlemi tamamdır!

Oppo telefon sıfırlama 🔽

Tam Boyutta Gör
  1. Ayarlar’ı açın.
  2. Sistem ayarlarına girin.
  3. Yedekle ve sıfırla üzerine dokunun.
  4. Telefonu sıfırla ile devam edin.
  5. Tüm verileri sil seçeneğine dokunun.
  6. Telefonun ekran kilidi şifresini girin.

Android hard reset nasıl atılır? (Samsung) 🔄

Tam Boyutta Gör
  • Telefonu kapatın.
  • Açılına dek Güç ve Sesi kısma tuşlarına basılı tutun.
  • Başlat (Start) yazılı bir ekran çıkacak.
  • Kurtarma modunu görene dek ses kısma tuşuna basın.
  • Seçmek için güç tuşuna basın.
  • Telefon yeniden başlayacak.
  • Güç düğmesine basılı tutarken ses açma düğmesine basın.
  • Verileri sil/fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini seçin.
  • Fabrika verilerine sıfırla'yı seçerek onaylayın.
  • Bittiğinde, yeniden başlatmayı seçin.

iPhone sıfırlama (fabrika ayarlarına döndürme) 📱

Tam Boyutta Gör

iPhone'a format atma adımları ⬇️

  1. Ayarlar’a girin.
  2. Genel bölümüne girin.
  3. iPhone’u aktar veya sıfırla’yı bulun.
  4. Tüm içerikleri ve ayarları sil’e dokunun.
  5. iPhone’u sil ekranında “Sürdür”e dokunun.
  6. Ekran kilidi şifrenizi girin.
  7. Yedeklemeyi geçin.
  8. Apple ID şifrenizi girin.
  9. iPhone’u sil ile işlemi tamamlayın.

iPhone hard reset nasıl atılır?

Tam Boyutta Gör
  1. Ses açma tuşuna basıp hızlıca bırakın.
  2. Ses kısma düğmesine basıp hızlıca bırakın.
  3. Yan tuşa basılı tutun.
  4. Apple logosunu çıkınca yan düğmeden parmağınızı çekin.

Telefona format atınca ne olur 💡

Tam Boyutta Gör

iPhone veya Android telefonu formatlama sonrası işletim sistemi silinir mi? diye merak ediyor olabilirsiniz. Cevap; hayır. Telefonun formatlanması mevcut yazılımı telefonunuzdan silmez. Örneğin, Android telefonunuz Android 12 ile geldiyse ve Android 13’e güncellendiyse, telefonu sıfırlama sonrası en son yüklenen sürüm olan Android 13 yüklenir. Aynı şey iOS için de geçerli. iPhone’u en son hangi sürüme güncellediyseniz, fabrika ayarlarına döndürme sonrasında da aynı sürümü kullanırsınız.

Peki, telefona format atınca uygulamalar silinir mi? Telefonla yüklü gelen uygulamaların çoğu kalır ancak güncellenmemiş sürümleri yüklenir. Google Play Store'dan (Android) veya App Store'dan (iPhone) sonradan yüklediğiniz tüm uygulamalar, telefonu formatladığınızda/sıfırladığınızda silinir, yeniden yüklemeniz gerekir. Satın alınan uygulamalar için, telefona format attıktan sonra tekrar ödeme yapmanız gerekmez. Aynı hesapla giriş yapmak şartıyla satın aldığınız uygulamayı kullanabilirsiniz.

Telefonunuzu değiştirmeyi düşünüyorsanız, satmadan önce yapmanız gereken ilk şey; telefona format atmak olmalıdır. Peki, telefona nasıl format atarız? iPhone fabrika ayarlarına döndürme ve Xiaomi, Huawei, Oppo, Samsung telefon sıfırlama adımlarını bu yazıda bulabilirsiniz. Ayrıca Samsung, iPhone hard reset atma işleminin nasıl yapıldığını da öğrenebilirsiniz.

Kaynakçaseafoodplus.info://seafoodplus.info ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıseafoodplus.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir