kıblen neresi / Türkçe › Arapça çeviri: kıblen neresidir

Kıblen Neresi

kıblen neresi

Senin kıblen neresi?

KIBLE, insanın herhangi bir tarafa yönelişini ifade eder. Müslümanların kıblesi ise Kâbe'dir, bilmeyenimiz yoktur. Kâbe, inanç olarak Tevhid'in, Allah'ı birlemenin sembolüdür. Ve biz Müslümanlar, namaz kılarken, ibadet ederken yüzümüzü kıblemiz olan Kâbe'ye döneriz. Fakat bu sıradan bir dönüş, sıradan bir yöneliş değildir.

Kıble demek, yüzümüzü Kâbe'ye dönmek demek; itikadın, hayat amacının, kimliğin, kişiliğin, din ve düşüncenin inşa edildiği bir yöneliştir.

İnsanoğlu dile getirsin ya da getirmesin, herkesin mutlaka bir kıblesi, bir menzili vardır. Bu kıble, herhangi bir nesne, düşünce, sistem ya da ideoloji olabilir. Kıble insanın yaşama tarzını etkileyip, duygu ve düşüncelerini yönlendiren bir unsurdur.

Yani kişi kıble olarak seçtiği şey ile, kişiliğini, kimliğini, dinini, düşüncesini ve hayat tarzını inşa ediyor.

Misal, parayı kıble edinen biri
Bütün hayatı para olmuş, para için her şeyi yapar, paraya ulaşmak için her şeyi mubah sayar kendine
Çünkü menzili paradır, yüzünü döndüğü şey paradır!
İlahı da, dini de, imanı da parası olur bu kişinin!

Misal, sevgi
Sevdiği insanı kıble edinen kişi
O ne derse onu yapar, o mutlu olsun diye yaşar. O istiyor diye, Allah'ın hükmünden, kelâmından sapar. Sevginin de ölçüsü olduğunu, Allah için sevmesi gerektiğini unutur.

Mü'min kişinin kıblesi de menzili de İslam'dır, Allah rızasıdır, Kâbe'dir!
Ben İslam'ım, ben Müslümanım diyen bir kulun, tek bir yönelişi ve tek bir kıblesi vardır, o da Allah'tır, Tevhid'dir, Kâbe'dir!

Peki senin kıblen neresi?

YORUM YAP

Kabir sualleri ve cevapları

Ölümü hatırlamak ve ölüden ibret almak için kabir ziyaret etmek ve salihlerin, velilerin kabirlerinden bereketlenmek müstehaptır.

Kabir sualleri ve cevapları

Fotoğrafı Paylaş

Ölümü hatırlamak ve ölüden ibret almak için kabir ziyaret etmek ve salihlerin, velilerin kabirlerinden bereketlenmek müstehaptır. Ölümü ve kabirde sorulacak sualleri her zaman hatırlamalıdır. Mü'minlerden dokuz kimseye de kabirde sual olmaz: Şehit, düşman karşısında nöbette iken ölen, veba, kolera gibi bulaşıcı hastalıktan ölen, böyle hastalıklar yayıldığı zaman kaçmayıp sabrederek başka sebeple ölen, sıddîklar, baliğ olmayan çocuklar, Cuma günü veya gecesi ölenler, her gece Tebâreke ve Secde sûresini okuyanlar ve ölüm hastalığında İhlâs sûresini okuyanlara kabir suali olmaz. Kabirde Münker ve Nekir meleklerine cevap olarak şunları ezberlemelidir: nbsp;


Kabir sualleri


Sual: Kabirde ne sorulacak, cevapları nedir?
CEVAP
Kabir sualine cevap olmak üzere şunları öğrenmelidir:


Rabbin kim? nbsp;
CEVAP
Allahü teâlâ.


Dinin nedir? nbsp;
CEVAP
İslâm dini.


Hangi Peygamberin ümmetindensin?
CEVAP
Muhammed aleyhisselamın.


Kitabın nedir?
CEVAP
Kur'an-ı kerim.


Kıblen neresidir?
CEVAP
Kâbe-i muazzama.


İtikadda mezhebin nedir?
CEVAP
Ehl-i sünnet vel cemaat.


Amelde mezhebin nedir?
CEVAP
4 mezhepten hangisi ise, mesela Hanefi, Maliki, Şafii ve Hanbeli'den biri söylenir.


Ayrıca aşağıdaki esasları da bilmek lazımdır: nbsp;


Kimin zürriyetindensin?
CEVAP
Âdem aleyhisselamın.


Kimin milletindensin?
CEVAP
İbrahim aleyhisselamın.


İman nedir? Amentü'nün esasları nelerdir?
CEVAP
İman, Muhammed aleyhisselamın Allahü teâlâ tarafından getirdiği emir ve yasaklara inanmak ve inandığını dil ile söylemek demektir. nbsp;


İman, Amentü'de bildirilen altı esasa inanmak ve Allahü teâlâ tarafından bildirilen emir ve yasakların tamamını kabul etmek ve beğenmektir. nbsp;


Amentü şöyledir:
Âmentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rüsülihi vel yevmil ahiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ vel ba'sü ba'del mevti hakkun. Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resülühü.


[Yani, Allah'a, meleklerine, gönderdiği kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna, öldükten sonra dirilmeye inanıyorum. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed aleyhisselamın da Allah'ın kulu ve son Peygamberi olduğuna şehadet ediyorum.]


İslam'ın şartları nelerdir?
CEVAP
Şunlardır: nbsp;
1- Kelime-i şehadet getirmek
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü demek. Manası şudur: nbsp;
(Ben şehadet ederim ki, [Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki] Allah'tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür.) nbsp;
Resulullaha inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamını kabul etmek, inanmak ve hepsini beğenmek demektir.
2- Namaz kılmak
3- Zekât vermek
4- Oruç tutmak
5- Hac etmek


Allahü teâlânın sıfatları nelerdir?
CEVAP
Allahü teâlânın Sıfat-ı zatiyye'si altıdır:
1- Vücûd
2- Kıdem
3- Bekâ
4- Vahdaniyyet
5- Muhalefetün-lilhavadis
6- Kıyâm bi-nefsihi


Allahü teâlânın Sıfat-ı sübûtiyye'si sekizdir: nbsp;
1- Hayat
2- İlm
3- Sem'
4- Basar
5- İrade
6- Kudret
7- Kelam
8- Tekvîn


DİĞER MERAK ETTİĞİNİZ DİNİ KONULAR İÇİN TIKLAYINIZ

Her Müslüman'ın Bilmesi Gereken Bilgiler

<br><b> İsimlerini sayarmısınız </b></br> Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakup, Yusuf, Eyyup, Şuayp, Musa, Harun, Davud, Süleyman, Yunus, İlyas, Elyesa, Zülkifl, Zekerriyya, Yahya, İsa, Üzeyr, Lokman, Zülkarneyn ve Hazret-i Muhammed Mustafa Salavatullahi ala nebiyyina ve aleyhim ecmaiyn hazeratıdır. Üzeytr, Lokman ve Zülkarneyn ( aleyhimüsselam ) hazretlerine bazıları velidir, demişlerdir.


İsimlerini sayarmısınız
Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakup, Yusuf, Eyyup, Şuayp, Musa, Harun, Davud, Süleyman, Yunus, İlyas, Elyesa, Zülkifl, Zekerriyya, Yahya, İsa, Üzeyr, Lokman, Zülkarneyn ve Hazret-i Muhammed Mustafa Salavatullahi ala nebiyyina ve aleyhim ecmaiyn hazeratıdır. Üzeytr, Lokman ve Zülkarneyn ( aleyhimüsselam ) hazretlerine bazıları velidir, demişlerdir.

MUHTASAR İLMİHAL

Kabir Su&#;li İnsan &#;ld&#;kten sonra kabre konulunca ona iki me- lek gelip; rabbinden, d&#;ninden, peygamberinden, kita- bından su&#;l sorarlar. &#;man, it&#;at ve iyi amel sahiplerine Cen&#;b-ı Hak orada meleklerin su&#;line cevap verecek bir kudret verir. B&#;ylece meleklerin su&#;llerini cevaplan- dırmaya muktedir olurlar. Fakat k&#;firler ve isyan ehli, M&#;nker ve Nekir adlı su&#;l meleklerini g&#;r&#;nce, onların heybetlerinden tutulup kalır, cevap veremezler. Melekler, su&#;llerine cevap verebilen m&#;’minleri cen&#; netle m&#;jdeler ve o kimsenin kabri cennet bah&#;esi olur. Cevap veremeyen k&#;firlere ve g&#;nahk&#;rlara ise: “Vah, yazıklar olsun sana” derler ve o kimsenin kabri cehennem &#;ukurlarından bir &#;ukur olur. KABİRDE SU&#;L VE CEVAPLAR - Rabbin kimdir? - Rabbim, All&#;h&#; Te&#;l&#;. - D&#;nin nedir?. - D&#;nim, İsl&#;m D&#;ni. - Peygamberin kimdir? - Peygamberim, Muhammed aleyhissel&#;m. - Kit&#;bın nedir? - Kur’&#;n-ı Az&#;m&#;şş&#;n. - Kıblen neresidir? - Kıblem, K&#;be-i Muazzam&#;’dır.


RkJQdWJsaXNoZXIy NTY0MzU=

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası