lanzedin yan etkileri / Lanzedin 30 mg Kapsül Eşdeğerleri - İlaç Muadili Eşdeğerleri

Lanzedin Yan Etkileri

lanzedin yan etkileri

kaynağı değiştir]

Lansoprazol karaciğerde sitokrom P enzim sistemi ile metabolize olmakla birlikte sağlıklı gönüllülerde yapılan çalışmalarda warfarin, antipirin, indometazin, ibuprofen, fenitoin, propranolol, prednizolon, diazepam, klaritromisin ya da terfenadin ile klinik olarak önem taşıyan bir etkileşim saptanmamıştır. Sukralfat ile kullanımında biyoyararlanımı %30 oranında azalacağından yarım saat ara ile alınmalıdır.

Yan etkiler[değiştir

Lansoprazol

Lansoprazol, mide asidi salgılanmasını spesifik olarak inhibe eden proton pompası inhibitörleri grubundan bir antiülser ilaçtır. Ticari adlarının bazıları ABD ve Kanada'da Prevacid, İngiltere'de Lansoprazole, İtalya'da Limpidex, Japonya'da Takepron, Macaristan'da Refluxon, İsrail'de Lanton, Suriye'de Duogast ve Türkiye'de Mustafa Nevzat İlaç tarafından üretilen Opagis, Bilim İlaç tarafından üretilen Aprazol, Eczacıbaşı Holding tarafından üretilen Helicol, sanovel tarafından üretilen Lansor, Biofarma tarafından üretilen Lanzedin ve Nobel İlaç tarafından üretilen Lansoprol'dür.

Farmakolojik özellikleri[değiştir kaynağı değiştir]

Duodenal ülserin kısa süreli tedavisinde yetişkinler için önerilen doz, günde bir defa 30&#;mg'dır. Tedavi süresi 4 haftadır.

Gastrik ülserlerin devam tedavisi ile orta ve ileri derecede reflü özofajit (erosif) tedavisinde ise yetişkinler için önerilen doz, günde bir defa 15&#;mg'dır. Tedavi süresi 8 haftadır. Bu süre sonunda iyileşmeyen hastalarda bir 8 haftalık tedavi süresi daha eklenebilir. Yapılmış kontrollü klinik çalışmaların süresi 12 ayı geçmemektedir. Lansoprazol aç karnına kullanılmalıdır.

15&#;mg ile 30&#;mg günde tek doz lansoprazol kullanımı arasında anlamlı bir fark yoktur. Bu sayede idame tedavide bile 30&#;mg lansoprazol güvenle tercih edilebilir.

Doz aşımı[değiştir

Lanzedin (Lansoprazol) Nedir?

Lanzedin mide koruyucu, funduszeue.info

Lanzedin kapsül, lansoprazol etkin maddesi içeren kapsül formunda sunulan bir ilaçtır. İshal, karın ağrısı, mide bulantısı, kabızlık ve baş ağrısı en yaygın yan etkileridir.

Uzun süreli Lanzedin kullanımı B12 vitamini eksikliğine ve magnezyum eksikliğine neden olabilir. 2 haftadan uzun süre Lanzedin kullanmanız gerekiyorsa doktorunuza danışın.

Lansoprazol nedir?

Lansoprazol, midenin ürettiği asit miktarını azaltan Proton pompa inhibitor (PPİ) türü bir ilaçtır. Hazımsızlık, mide ekşimesi, mide yanması ve gastroözofageal-reflü hastalığı (GÖRH) için kullanılabilir. Lansoprazol ayrıca mide ülserlerini önlemek ve tedavi etmek için kullanılabilir.

H. Pylori bakterisinin neden olduğu mide enfeksiyonunun tedavisinde de kullanılabilir.

Lansoprazol, pankreas veya bağırsakta Zollinger-Ellison sendromu adı verilen bir tümörün neden olduğu nadir bir hastalık için de kullanılabilmektedir.

Lanzedin (lansoprazol) nasıl etki eder?

Lanzedin (lansoprazol), midedeki asiti azaltır.

Lansoprazol, parietal hücrenin asit salgı yolunun son enzimatik aşamasında etkili olan ve birincil uyarandan bağımsız olarak gastrik asit sekresyonunu azaltan etkili bir proton pompa inhibitörüdür. (1)

Gastrit ve mide ülseri gibi hastalıklarda, mide içerisindeki yakıcı asiti azaltarak, midenin kendi kendini yenilemesine fırsat oluşturur. Yemek borusu veya ince bağırsak ülserlerinde de sinsirim sisteminin kendini yenilemesine fırsat oluşturur.

Kimler Lanzedin kullanabilir?

Lanzedin yetişkinler tarafından kullanılabilir. Doktor önerisiyle çocuklar da kullanabilir.

Kimler Lanzedin kullanmamalı?

Aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Lanzedin kapsül kullanmadan önce doktorunuza danışın:(2,3)

  • Geçmişte Lanzedin veya diğer ilaçlara karşı alerjik reaksiyon gösterdiyseniz
  • Karaciğeriniz ile ilgili herhangi bir rahatsızlığınız var ise Lanzedin vücuttan tam olarak atılamayabilir. Böyle bir durumda doz ayarlaması yapmak gerekebilir.
  • B12 vitamini eksikliği: Uzun süre (yıllarca) Lanzedin kullanmak B12 vitamini eksikliğine neden olabilir.
  • Osteoporoz (kemik erimesi): Uzun süre (yıllarca) Lanzedin kullananlarda kırık riski artabilir. Osteoporoz hastalarında kemik kırılması riski daha da yüksektir.
  • Magnezyum eksikliği: Uzun süre (aylarca) Lanzedin kullanmak magnezyum eksikliğine neden olabilir. Magnezyum eksikliği olan kişilerde magnezyum takviyesi gerekebilir.
  • Yakın tarihte endoskopi yaptıracaksanız: Endoskopi yaptırmak için randevu aldıysanız, endoskopik işleminizden birkaç hafta önce Lanzedin kullanmayı bırakıp bırakmayacağınızı doktorunuza danışın. Çünkü, Lanzedin endoskopi sırasında görülebilecek bazı problemleri gizleyebilir.

Ne işe yarar?

Lanzedin aşağıdaki hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde kullanılabilir: (4)

  • Gastrit
  • Dispepsi (yemeklerden sonra gelişen şişkinlik ve hazımsızlık)
  • Mide veya duodenum (oniki parmak barsağı) ülserleri,
  • Gastroözofageal reflü hastalığına (GÖRH) bağlı mide ekşimesi,
  • Reflü özofajit (yemek borusu iltihabı ve ülseri),
  • Zollinger-Ellison sendromu (pankreas veya bağırsakta oluşan bir tümörün neden olduğu nadir bir hastalık) gibi midenin aşırı asit salgıladığı durumlar,
  • Helicobacter pylori’nin (H. pylori) neden olduğu mide enfeksiyonu (antibiyotikle birlikte kullanılır)
  • İbuprofen, aspirin, naproksen, ketoprofen ve diklofenak gibi steroid olmayan antienflamatuar ilaçların (NSAİİ) kullanımı nedeniyle oluşan mide ülserleri

Ne kadar Lanzedin kullanılır?

Hastalıklara göre Lanzedin kapsülün yaygın kullanım şekli şöyledir: (5)

HastalıkÖnerilen lansoprazol dozu
hazımsızlık (dispepsi)15mg ila 30mg
gastroözofageal-reflü hastalığı15mg ila 30mg
reflü özofajitinin önlenmesinde15mg
mide ülseri15mg ila 30mg
on iki parmak bağırsağı ülserinde30 mg
Zollinger-Ellison sendromu60 mg (günde mg’a çıkabilir)

Nasıl kullanılır?

Genellikle sabahları bir tane kullanılır. Sabah açken almak en iyisidir.

Günde iki kez kapsül kullanmanız önerilirse, sabah 1 doz kahvaltıdan önce ve akşam 1 doz akşam yemeğinden önce kullanabilirsiniz.

Lanzedin kapsülü yemeklerden 30 dk. önce, bir bardak su ile alın. Kapsülleri çiğnemeyin.

Lanzedin kapsülün aç alınması önerilir. Yemeklerle birlikte veya tokken Lanzedin kapsül almak ilacın emilmesini ve etki gücünü azaltabilir.

Mide koruyucu ilacınızı her gün aynı saatte almaya özen gösterin.

Kapsülleri yutmada sorun yaşıyorsanız, Lanzedin kapsüllerini açabilir ve içindeki granülleri (mikrokürecikler) biraz su veya meyve suyu ile karıştırabilir veya yutmanıza yardımcı olması için yoğurt veya elma püresi gibi yumuşak yiyeceklere serpebilirsiniz.

Kapsül yutma zorluğu olan hastalarda kapsüller aşağıdaki gibi kullanılabilir: 

  • Kapsül açılır. Mikrokürecikler az bir miktar su, elma/domates suyu ile karıştırılır veya yumuşak bir gıda (örn.; yoğurt, elma püresi) üzerine serpilerek yutulur.
  • Kapsül açılır. Nazogastrik tüple (özellikle yutma güçlüğü çeken kişilerde ağız yoluyla beslenme sağlanamadığında, burundan mideye indirilen beslenme tüpü) uygulama için mikrokürecikler 40 mL elma suyu ile karıştırılır. 

Karışım hazırlandıktan sonra ilaç hemen kullanılmalıdır. Mikrokürecikler çiğnenmemeli ve ezilmemelidir. Diğer içecek ve sıvılarda kullanım klinik olarak çalışılmadığı için tavsiye edilmez.

Lanzedin dozum artacak mı veya Lanzedin dozum azalacak mı?

Doktorunuz yeterli gelmediğinde ilaç dozunu arttırabilir. Lanzedin kullanma nedeninize bağlı olarak, doktorunuz ilk bir iki ay daha yüksek dozda ilaç kullanmanızı önerirken sonrasında bu dozu düşürebilir.

Ne kadar süre Lanzedin alacağım?

Hastalığınıza bağlı olarak sadece birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişen sürede Lanzedin kullanmanız gerekebilir. Bazen daha uzun süre, hatta yıllarca kullanmanız gerekebilir.

Bazı insanların her gün Lanzedin kullanması gerekmez ve sadece semptomları olduğunda Lanzedin kullanırlar.

Daha iyi hissettiğinizde (genellikle birkaç gün veya hafta sonra), Lanzedin kullanmayı bırakabilirsiniz. Lanzedin&#;i bu şekilde kullanmak herkes için uygun değildir. Sizin için en iyi olanı doktorunuza danışın.

Çok fazla Lanzedin alırsam ne olur?

Kazayla 1 veya 2 ekstra doz almanın herhangi bir soruna neden olması çok düşük bir ihtimaldir. Bununla birlikte, çok fazla lansoprazol aldıysanız ve şu belirtilerden herhangi birine sahipseniz doktorunuza danışmalısınız:

  • Kızarmış cilt
  • Terlemek
  • Kalp atışının hızlanması
  • Uykulu hissetmek
  • Bulanık görme
  • Şaşkınlık veya sinirlilik hali

Lansoprazol ilacımı almayı unutursam ne olur?

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Günde 1 kez Lanzedin alıyorsanız: LanzedinKapsül ilacınızı mümkün olduğu kadar 24 saatlik ara ile her gün aynı saatte kullanmaya gayret edin. Eğer bir kerelik ilacınızı unutursanız:

  • Lanzedin ilacını almayı unuttuğunuzda, mümkün olan en kısa zamanda kullanmayı unuttuğunuz dozu alın.
  • Ancak rutin Lanzedin kullandığınız saatin üzerinden 12 saatten fazla zaman geçtiyse, diğer bir ifade ile bir sonraki Lanzedin kullanmanız gereken ilaç vaktine 12 saatten az zaman kaldıysa bir kerelik kullanmayı unuttuğunuz dozu (Lanzedin dozunu) atlayın.

Günde 2 kez Lanzedin alıyorsanız: Lanzedinilacınızı mümkün olduğu kadar 12 saatlik ara ile her gün aynı saatlerde kullanmaya gayret edin. Eğer bir kerelik ilacınızı unutursanız:

  • Lansoprazol ilacımı almayı unuttuğunuzda, mümkün olan en kısa zamanda kullanmayı unuttuğunuz dozu alın.
  • Ancak rutin Lanzedin kullandığınız saatin üzerinden 8 saatten fazla zaman geçtiyse, diğer bir ifade ile bir sonraki Lanzedin kullanmanız gereken ilaç vaktine 4 saatten az zaman kaldıysa bir kerelik kullanmayı unuttuğunuz dozu (Lanzedin dozunu) atlayın.

Yan Etkiler

Lanzedin (lansoprazol) kullanan insanların çoğunda herhangi bir yan etki gelişmez.

Lanzedin kullanımına bağlı bir yan etki gelişirse genellikle hafiftir ve Lanzedin kullanmayı bıraktığınızda kaybolur.

Proton pompa inhibitörü kullanan hastalarda magnezyum eksikliği gelişebilir. Eğer uzun süre mide koruyucu ilaç kullanıyorsanız ve kronik yorgunluk, halsizlik ve sık sık kramp sorunları yaşıyorsanız bu durumu doktorunuza bildirin.

Magnezyum Eksikliği

Uzun süreli proton pompa inhibitörü kullanan hastalarda B12 vitamini eksikliği gelişebilir. Bu durumun nedeni azalan mide asiditesine bağlı olarak B12 vitamininin emilememesidir. Eğer uzun süreli (genellikle 1 yıldan fazla) mide koruyucu kullanıyorsanız ve yorgunluk, halsizlik, kabızlık, karıncalanma, uyuşma ve hafızanın zayıflaması gibi B12 vitamini eksikliği belirtileri yaşıyorsanız doktorunuza danışın.

B12 Vitamini Eksikliği

Sık görülen lansoprazol yan etkileri

Yaygın yan etkiler, kişiden 1’inde görülebilir. Aşağıdakiler dahil sizi rahatsız eden bir yan etki yaşarsanız doktorunuza veya eczacınıza danışın.

  • Baş ağrısı
  • İshal
  • Bulantı veya kusma
  • Karın ağrısı
  • Kabızlık
  • Gaz çıkarma
  • Kaşıntılı deri döküntüleri
  • Baş dönmesi
  • Sersemlik hissi veya yorgun hissetme
  • Ağız veya boğaz kuruluğu

Lansoprazole bağlı olası ciddi yan etkiler

Ciddi yan etkiler nadirdir ve kişiden 1’inde görülür. Aşağıdaki durumlarda hemen bir doktora başvurun:

  • Kollarınız, yanaklarınız ve burnunuz gibi vücudunuzun güneşe maruz kalan kısımlarında kırmızı deri döküntüsü ile birlikte eklem ağrısı – bunlar subakut kutanöz lupus eritematozus adı verilen nadir bir durumun belirtileri olabilir. Uzun zamandır lansoprazol kullanıyor olsanız bile bu olabilir.
  • Gittikçe kötüleşen mide ağrısı – iltihaplı bir karaciğer veya pankreasın bir işareti olabilir

Ciddi alerjik reaksiyon

Nadir durumlarda, lansoprazole karşı ciddi bir alerjik reaksiyon (anafilaksi) gelişmesi mümkündür.

Zaman kaybetmeden acil doktora başvurmanız gereken durumlar:

&#; Kaşıntılı, kırmızı, şişmiş, kabarmış veya soyulmuş bir cilt görünümü
&#; Hırıltılı nefes alma
&#; Göğüste veya boğazda sıkışma hissi
&#; Nefes almakta veya konuşmakta zorluk
&#; Ağzınız, yüzünüz, dudaklarınız, diliniz veya boğazınızda şişme başlarsa

Bu belirtilere sahipseniz, ciddi bir alerjik reaksiyonunuz olabilir ve hastanede derhal tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bunlar lansoprazolün neden olabileceği tüm yan etkiler değildir. Daha fazla bilgi için ilacınızın içerisinden çıkan prospektüsa bakabilirsiniz.

Yan etkilerle nasıl başa çıkılır?

Baş ağrısı: İyi dinlenip bol miktarda sıvı içtiğinizden emin olun. Çok fazla alkol içmeyin. Eczacınızdan bir ağrı kesici önermesini isteyin. Baş ağrısı genellikle lansoprazol kullanmanın ilk haftasından sonra kaybolur. Bir haftadan uzun süren veya şiddetli olan başarısı konusunda doktorunuza danışın.

Hasta hissetmek: Lansoprazol kullanırken acılı, ekşi, tuzlu veya baharatlardan zengin besinler tüketmemek kendinizi daha çabuk iyi hissetmenize yardımcı olur.

İshal veya bulantı/kusma: Sıvı kaybına bağlı gelişebilecek dehidratasyonu önlemek için sık aralarla bol su için. Normalden daha az işemek, normalden daha koyu renkte işemek ve normalden daha kötü kokulu işemek idrarın konsantre olduğuna ve vücutta suyun azaldığına yani dehidratasyona işaret eder. Bir eczacı veya doktora danışmadan ishali veya kusmayı tedavi etmek için başka ilaçlar kullanmayın.

Mide ağrısı: Dinlenmeye ve rahatlamaya çalışın. Daha az miktarda ama daha sık yemek yemek ve yerken yavaş olmak acele etmemek mide ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olabilir. Karnınıza bir ısı yastığı veya kapalı sıcak su şişesi koymak da yardımcı olabilir. Çok acı çekiyorsanız, eczacınızla veya doktorunuzla konuşun.

Kabızlık: Taze meyve, sebze ve tahıllar gibi diyetinize daha fazla lif katmaya çalışın. Her gün birkaç bardak su veya alkolsüz sıvı içmeye çalışın. Yapabiliyorsanız, hafif bir egzersiz yapmak da yardımcı olabilir. Kabızlık devam ederse müshil kullanmak güvenlidir. Genellikle, laktuloz en iyisidir, ancak önce bir eczacıya veya doktora danışın.

Gaz çıkarmak: Mercimek, bezelye, fasulye ve soğan gibi gaz çıkarmaya neden olan yiyeceklerden uzak durun. Ayrıca daha küçük ve daha sık öğünler yemek, acele etmeden yavaşça yiyip içmek ve düzenli egzersiz yapmak gaz çıkarma şikayetlerinin azalmasına yardımcı olabilir. Simetikon gibi eczaneden temin edebileceğiniz bazı ilaçlar da gaz çıkarma semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Kaşıntılı deri döküntüleri: Eczaneden satın alabileceğiniz bir antihistaminik size yardımcı olabilir. Hangi türün sizin için uygun olduğunu öğrenmek için doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Sersemlik hissi, baş dönmesi veya yorgun hissetme: Lansoprazol kullandıktan sonra baş dönmesi veya sersemlik hissederseniz, yaptığınız şeyleri yapmayı bırakın ve daha iyi hissedene kadar oturun ya da uzanın. Yorgun hissediyorsanız araç veya makine kullanmayın. Daha kötü hissettireceğinden alkol içmeyin.

Ağız kuruluğu: Şekersiz sakız çiğnemeyi veya şekersiz tatlılar çiğnemeyi deneyin.

Hamilelik ve emzirme

Genellikle hamilelik sırasında ve emzirme döneminde Lanzedin (lansoprazol) kullanılması önerilmez.

Eğer gebe kalmak için çabalıyorsanız, gebeyseniz veya emziriyorsanız mutlaka doktorunuza belirtin.

Gebelik

Hamileyseniz, mide yanması ve mide ekşimesi gibi rahatsızlıkları ilaç almadan tedavi etmek her zaman daha iyidir.

Doktorunuz ilaç kullanmadan önce, daha sık aralıklarla ama az az besin tüketmenizi ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmanızı önerecektir.

Hafta Hafta Gebelik Rehberi

Ayrıca doktorunuz, yastığınızın veya yatağınızın altına bir şey koyarak yatağınızın baş tarafını 10 ila 20 cm kadar yükseltmenizi önerebilir. Böylece boynunuz ve başınız karın kısmına göre daha yüksekte olur. Bu, mide asidinin boğazınıza doğru gitmesini önlemeye yardımcı olur.

Beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri yeterli gelmezse, doktorunuz belirtilerinizi hafifletmeye yardımcı olacak bir ilaç önerilebilir.

Gebelikte Reflü ve Mide Ekşimesi

Emzirme

Lansoprazol anne sütüne geçebilir, ancak bebeğe zarar verip vermediği bilinmemektedir.

Emzirirken bu ilacı kullanmanın artıları ve eksileri hakkında doktorunuza danışın.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanmak

Bazı ilaçlar lansoprazolü etkileyebilir ve yan etki gelişmesi riskini arttırabilir.

Aşağıdakiler dahil herhangi bir ilaç alıyorsanız doktorunuza söyleyin:

  • Sukralfat (Antepsin): Lansoprazol&#;ün sukralfat ile birlikte kullanımı biyoyararlanımını % 30 oranında azaltmaktadır. Bu yüzden Lansoprazol, sukralfat alınımından en az yarım saat önce kullanılmalıdır.
  • Digoksin (kalp ilacı)
  • İtrakonazol, ketokonazol veya posakonazol gibi mantar hastalıklarında kullanılan antifungal ilaçlar
  • Metotreksat (sedef hastalığı ve romatoid artrit tedavisinde kullanılabilir)
  • Fenitoin (bir anti-epilepsi ilacı)
  • HIV ilaçları: Atazanavir, nelfinavir, rilpivirin
  • Rifampisin (antibiyotik)
  • Ampisilin
  • Klopidogrel gibi kan inceltici (kan sulandırıcı) ilaçlar
  • Fluvoksamin (antidepresan)
  • Mikofenolat mofetil (MMF) (Organ nakli sonrası kullanılabilir)
  • Erlotinib, dasatinib ve nilotinib (Kanser ilaçları)
  • Teofilin (Astım ve KOAH tedavisinde kullanılabilir)

Bu ilaçlar lansoprazol ile etkileşime giren ilaçların tamamı değildir. Detaylı bilgi için ilacınızın kutusundan çıkan prospektüs bakabilir veya doktorunuza danışabilirsiniz.

Lansoprazolün bitkisel ilaçlar ve takviyeler ile karıştırılması

Lansoprazol kullanırken, depresyon için bitkisel ilaç olan sarı kantaronu (St John’s wort) almayın. Sarı kantaron (St John’s wort) lansoprazolün olması gerektiği gibi çalışmasını durdurabilir.

Takviye besinlerin veya bitkisel ilaçların lansoprazol ile birlikte kullanılması bazı sorunlara yol açabilir. Takviye besinler veya bitkisel ilaçlar, eczanelerde satılan medikal ilaçlar gibi diğer ilaçlarla olan ilişkileri test edilmez.

Bitkisel ilaçlar, vitaminler veya takviyeler de dahil olmak üzere başka ilaçlar alıyorsanız doktorunuza veya eczacınıza belirtin.

Lanzedin ile eşdeğer (muadil) bazı ilaçlar

Lanzedin, dahil aşağıdaki ilaçlar, eşdeğer (muadil) ilaçlardır:

Aprazol, Degastrol, Helicol, Gastrodex, Lansara, Lansazol, Lansoprol, Lansoter, Lansor, Lanzedin, Lapilori, Lasotab, Lukazrol, Pepticer, Ranelar, Vogast, Zoprol

Bu ilaçlar piyasada 15 mg ve 30 mg’lık kapsül formlarında bulunabilmektedir.

Soru Cevap

Lanzedin ne işe yarar?

Lanzedin, lansoprazol içerir. Mide koruyucu olarak bilinir. Mide, içerisindeki besinleri sindirmek için asit üretir. Lanzedin, midenin ürettiği asit miktarını azaltarak, mide asidine bağlı reflü, mide yanması ve mide ekşimesi gibi semptomları hafifletir.

Lanzedin aç karnına mı içilir tok karnına mı?

Genellikle sabahları bir tane kullanılır. Sabah açken almak en iyisidir. Günde iki kez Lanzedin kullanmanız önerilirse, sabah 1 doz kahvaltıdan önce ve akşam 1 doz akşam yemeğinden önce kullanabilirsiniz.

Lanzedin adet geciktirir mi?

Lanzedin (lansoprazol) ilacının adet geciktirmesi beklenmez. Önerilen dozlarda kullanıldıklarında regl periyodunu etkilemesi beklenmez.

Alkolden sonra Lanzedin içilir mi?

Evet, lansoprazol ile alkol içebilirsiniz. Ancak çok fazla içmemek en iyisidir çünkü alkol içmek midenizin normalden daha fazla asit üretmesine neden olur. Bu, mide astarınızı tahriş edebilir ve semptomlarınızı daha da kötüleştirebilir.

Doğum kontrol yöntemini etkiler mi?

Lanzedin, kombine hap da dahil olmak üzere herhangi bir düzenli doğum kontrol ilacı türünü etkilemez. Ancak, Ella (ulipristal) adı verilen bir tür ertesi gün hapının etkinliğini azaltabilir, bu nedenle bunun yerine farklı bir ertesi gün hapı önerilebilir. Lanzedin kullanırken kusuyorsanız veya 24 saatten fazla şiddetli ishal yaşıyorsanız, doğum kontrol haplarınız sizi hamilelikten koruyamayabilir.

Lanzedin alırken ağrı kesici ilaç alabilir miyim?

Evet, parasetamol veya ibuprofen içeren ağrı kesicileri Lanzedin ile aynı anda almak güvenlidir. Parol, Minoset ve Panadol parasetamol içerirken Dolven, Brufen, Suprafen ve Advil ibuprofen içeren ağrı kesici haplara örnektir.

Lanzedin almak doğurganlığı etkiler mi?

Lanzedin almanın erkeklerde veya kadınlarda doğurganlığı azaltacağını gösteren hiçbir kanıt yoktur.

Lanzedin ve Gaviscon birlikte kullanılır mı?

Lanzedin midenin ürettiği asit üretimini azaltırken Gaviscon mide içerisindeki asiti nötralize eder. Her iki ilaçta midenin yakıcı asit gücünü hafifletir. Farklı çalışma şekillerine sahip bu ilaçlar birlikte kullanılabilir. Standart kullanımı, sabahları aç karnına düzenli olarak Lanzedin alırken ani yaşanan mide yanmalarında Gaviscon şurup içmektir.

Lanzedin baş ağrısı yapar mı?

Kabızlık ve baş ağrısı Lanzedin ilacına bağlı gelişebilecek yaygın yan etkilerdendir.

Lanzedin kalp çarpıntısı yapar mı?

Lanzedin özellikle yüksek doz kullanıldığında yan etki olarak kalp çarpıntısı ve kalp atışlarının hızlanmasına neden olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.