dinamometre yapımı kolay malzemeleri / Dinamometre Nasıl Yapılır? Evde Basit Dinamometre Yapımı Malzemeleri - Son Dakika Eğitim Haberleri

Dinamometre Yapımı Kolay Malzemeleri

dinamometre yapımı kolay malzemeleri

Dinamometre Yapımı Ve Malzemeleri: Basit Dinamometre Nasıl Yapılır?

Evinizde belli başlı malzemeler kullanarak, çok fazla emek harcamadan kolayca dinamometre yapabilirsiniz. Bu, dinamometrenin çalışma prensibini anlamanıza yardımcı olur.

Dinamometre Yapımı Malzemeleri

Evde dinamometre yapmanın tek bir yolu yoktur. Dinamometre yapımında kullanılan birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en sık kullanılanı yapmak istersek, kullanmamız gereken malzemeler şu şekildedir:

● Enjektör - 1 adet
● Ataç - 3 adet
● Küçük paket lastiği - 1 adet
● 20 ya da 30 cm uzunluğunda, 5 mm kalınlığında bakır tel
● Kıvırma ve kesme işlemleri için pense
● Delik açmak için küçük bir çivi
Dinamometre Nasıl Yapılır?

Dinamometre yapımında kullanılacak malzemelerin tamamını topladıktan sonra, dinamometreyi yapabilmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

● Enjektörü açtıktan sonra, enjektörün iğnesini daha sonra kullanmak üzere bir kenarı koyun. Enjektör içerisinde bulunan lastiği pense yardımıyla çıkarın.
● Enjektörün lastiğini çıkardığınız yerde, çivi yardımıyla paket lastiği geçecek şekilde bir delik açın.
● Enjektörün arkasına çengel asmak için küçük bir delik açın.
● Küçük paket lastiğini ince bakır teli kullanarak açtığınız bu delikten geçirin.
● Lastiğin bu delikten çıkmaması için, ataştan bir parça kesin ve bu parçayı katlayarak bu deliğe sıkıştırın.
● Lastiği yine tel yardımıyla açtığınız diğer delikten geçirin.
● Enjektörün iğnesini kapağı kapalı bir şekilde, çıkardığınız yere takın.
● Kapağını çıkarın ve iğnenin ucunu pense kullanarak çengel gibi kıvırın.
● Ataçlardan birini çengel şeklinde açın ve altta bulunan deliğe takın.
● Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra dinamometreniz hazır hale gelecek.
Yaptığınız dinamometrenin bir ucundaki çengelden tutup, diğer ucundaki çengele ise ölçüm yapacağınız nesneyi yerleştirmelisiniz. Siz de bu şekilde, evde yaptığınız basit bir dinamometre ile ölçüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dinamometre Nasıl Yapılır Ve Malzemeleri Nelerdir? Dinamometre Malzemeleri Nereden Alınır

Haberin Devamı

Enjektör ya da pet şişe edinerek evde kolay bir şekilde kendi dinamometrenizi yapabilirsiniz. Enjektör ile yapmak için ataç, paket lastiği, bakır tel ve çivi ile pense edinmeniz gerekir. Pet şişe ile yapmak için ise makas ve yay temin etmeniz yeterli olur. 

Dinamometre Nasıl Yapılır ve Malzemeleri Nelerdir?

 Kuvvet ölçen bir alet olan dinamometre yapımı iki şekilde olabilir. Enjektör ile ya da pet şişe yardımı ile evde kolay bir şekilde dinamometre yapabilirsiniz. Enjektör ile dinamometre yapmak için: 

1 adet enjektör, 3 adet ataç, 1 adet küçük paket lastiği, 1 adet 0,5 mm kalınlığında ve 25 cm uzunluğunda bakır tel, 1 adet küçük çivi ve pense edinmeniz gerekir.

 İlk olarak enjektörü açın ve içindeki iğne ile lastiği çıkarın. Enjektörün lastiğinin çıktığı yere lastik geçecek kadar delik açın. Sonrasında enjektörün arkasına da çengel asabilmek için bir delik açın. Küçük paket lastiğini de ince bakır tel aracılığı ile bu delikten geçirin. Lastik delikten çıkmasın diye ataştan bir parça kesin ve deliği kapayın. 

Haberin Devamı

 Lastiği tel yardımıyla delikten çıkarın ve enjektörün iğnesini kapağı kapalı duracak şekilde çıkardığınız yere tekrar takın. Sonra kapağı çıkarın ve iğnenin ucunu da pense ile kıvırın. Ataşlardan birini çengel gibi açın ve alttaki deliğe takın. İşlemler bittikten sonra dinamonuz hazır olur. Dinamonun ucunda olan çengelden tutarak diğer ucundaki çengele de ölçüm yapmak istediğiniz nesneyi yerleştirin. Bu sayede ölçüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. 

Dinamometre Malzemeleri Nereden Alınır?

 Öncelikle hangi malzemelerden dinamometre yapmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Enjektör ya da pet şişe ile dinamometre yapımı evde oldukça kolaydır. Malzemeleri de her yerden kolayca bulunabilecek malzemelerdir. Enjektörle yapmak isterseniz enjektörü eczane ya da sağlık kuruluşlarından temin edebilirsiniz. 

 Bakır tel, pense ve çiviyi nalburlardan, paket lastiği ve atacı da kırtasiyelerden alabilirsiniz. Eğer pet şişe ile yapmak isterseniz şişeyi her yerden bulabilirsiniz. Makas ve yay da kırtasiyelerden kolaylıkla alınabilir. 

Haberin Devamı

Pet Şişeden Dinamometre Nasıl Yapılır?

Bunun için öncelikle 1 adet yay, 1 adet pet şişe, 1 adet makas ve adet ağırlığı olan cisim edinmeniz gerekir. 

Öncelikle yayı şişenin kapağına yerleştirin ve sabitleyin. Yay kapağın içinde kalmalı ve bu esnada kapağı şişeye takmalısınız. Sonrasında pet şişenin taban bölgesini yayın uzunluğu kadar kesin. Bu işlem bitince yayınızın şişe kapağına yakın olan bir bölgesine işaret koyun. Bu işareti ölçüm yaparken kullanmanız gerekecek. Sonrasında ağırlığını bildiğiniz bir cismi yayın ucuna takın ve geldiği noktaya da bir işaret yapın. İstediğiniz her cismin ağırlığını bu şekilde dinamometre ile ölçebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Dinamometre Nedir?

 Gündelik hayatta kullanılan bir araç olan dinamometre genelde bir şeyin kuvvetini ölçmek için kullanılır. Kuvvet ölçen bir alet olduğu için araçlarda da dinamometre kullanıldığı bilinir. Özellikle araçların motor güçlerini ölçmek için dinamometre tercih edilir. Siz de dinamometre kullanarak istediğiniz aracın motor gücünü öğrenebilirsiniz. 

 Kuvvet ölçme konusunda oldukça başarılı bir alet olan dinamometre internetten kolaylıkla temin edilir. Evde de birkaç malzeme ile kolay bir şekilde dinamometre yapabilir ve cisimlerin kuvvetlerini ölçebilirsiniz. Evde dinamometreyi pet şişe ya da enjektör ile yapmak mümkündür. Bunun için gereken malzemeleri edinmeniz ve yapım aşamalarını gerçekleştirmeniz gerekir. 

 Ana Sayfa  Ç&#;kacak Ürünler  Sipari&#;  &#;leti&#;im    

 

 

 

 



Kendimiz çevremizde bulunan
malzemelerden Dinamometre yapalım.

 Ana Sayfa  Ç&#;kacak Ürünler  Sipari&#;  &#;leti&#;im    

 

 

 

 

Okul Müdürleri !!!!!
 Öğretmenler!!

  MEB çocukların proje ve deney yaparak  
  öğrenmesini istiyor.  
   
        Okulunuz buna hazır mı ?  
   
  Öğretmenler; derslerinizi deney ile
  anlatmaya hazır mısınız?

Dinamometre yapmak için lazım olan malzemeler:

1 adet enjektör
3 adet ataç
1 adet küçük paket lastiği
20 ila 30 cm kadar ince yaklaşık 0,5mm bakır tel
kıvırma ve kesme için pense
delik açmak için biz veya küçük çivi

Aşağıdaki resimleri ve açıklamaları takip edin.
Resimleri büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.


   Malzeme bulmak artık
   dert değil. Hazır
   dinamometre yapalım
   deney seti tıklayınız.


Malzemelerin toplu halde görünüşü.    Enjektörün paketini açalım hijyen açısından yeni enjektör kullanın.

Çıkan iğneyi kapağı ile beraber ayıralım. Daha sonra bu iğne ile askı yapacağız.

Enjektörün lastiğini pense yardımı ile çıkaralım.

Kapağı çıkardığımız yerden biz veya bulamazsanız çivi ile paket lastiğinin geçeceği delik açalım.

Arka ucuna da çengel asmak için delik açalım ve ince bakır tel yardımı ile

Küçük paket lastiğini açtığımız yuvadan resimlerdeki gibi geçirelim.

Lastiğin ucuna çıkmaması için ataçtan kestiğimiz küçük parçayı katlayıp sıkıştıralım.

Yine lastiği tel yardımı ile enjektörün dış  kabındaki iğne deliğinden geçirelim.

Lastiğin ucunu hafifçe çekerek iğneyi elimize batmaması için kılıfı ile beraber lastiği sıkıştırarak takalım.

Kolayca çıkmaması için iğneyi sıkıştırıp kapağı dikkatlice çıkaralım.

Batmaması için iğnenin ucunu pense ile keselim ve çengel şeklinde kıvıralım.

daha sonra alt çengeli yapmak için atacı resimdeki gibi açalım.

Pistonun alt ucunda açtığımız deliğe şekildeki gibi takalım.

Eveeet dinamometremiz hazır hemen ölçümlere başlayıp kalibre edebiliriz.

Bir bardağı tartabiliriz. EVET çalışıyor
 

 

 

Dinamometreden Nasıl G ( okunuşu ci saati ) saati yaparız tıklayınız

 

 
 

Daha kolay yöntem mi istiyorsunuz?
Meyve suyu pipeti ile dinamometre yapımı. 
 Tıklayınız.

 

 

 

 

Malzeme bulmada sıkıntı çekerseniz size set halinde gönderebiliriz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tıklama  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası