özyeğin yaz okulu ücretleri / Özyeğin Üniv. Lise Yaz Okulu (@ozyeginliseyazokulu) • Instagram photos and videos

Özyeğin Yaz Okulu Ücretleri

özyeğin yaz okulu ücretleri

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Özyeğin Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programında yürütülen eğitim, öğretim ve sınavlarda uygulanacak esasları düzenlemektir.

Kapsam

(1) Bu Yönetmelik, Özyeğin Üniversitesi İngilizce Dil Öğretim Okulu bünyesinde yürütülen İngilizce Hazırlık Programındaki eğitim, öğretim ve sınavlara ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

(1) Bu Yönetmelik, 4/11/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü ve 49 uncu maddeleri ile 28/3/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 72 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

(1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) İngilizce Dil Öğretim Okulu: Özyeğin Üniversitesi İngilizce Dil Öğretim Okulunu,

b) İngilizce Hazırlık Programı: Özyeğin Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programını,

c) Rektör: Özyeğin Üniversitesi Rektörünü,

ç) Senato: Özyeğin Üniversitesi Senatosunu,

d) Üniversite (ÖZÜ): Özyeğin Üniversitesini,

e) Üniversite Yönetim Kurulu: Özyeğin Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

f) YÖK: Yükseköğretim Kurulunu,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

İngilizce Yeterlik ile İlgili Esaslar

İngilizce seviye tespit sınavı

(1) Üniversitenin lisans diploma programlarına yeni kabul edilen öğrencilerin İngilizce düzeyleri, Üniversiteye kayıt yaptırdıkları akademik yılın başında İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından iki aşamalı olarak düzenlenen İngilizce Seviye Tespit Sınavı ile belirlenir.

(2) En az son üç yılında, İngilizce dilinin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği eğitim kurumlarında öğrenim görüp, ortaöğretimini bu kurumlarda tamamlayanlar, son iki yıl içinde İngilizce Yeterlik Sınavından başarılı olanlar ile bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesine göre İngilizce düzeyleri yeterli bulunanlar sınavlardan muaftırlar. Bu öğrenciler, doğrudan lisans diploma programlarına başlarlar.

(3) İngilizce Seviye Tespit Sınavının birinci aşamasından üzerinden en az 60 puan alanlar, sınavın ikinci aşamasına girmeye hak kazanırlar. Sınavın ikinci aşamasından üzerinden en az 65 puan alanlar, lisans diploma programlarına başlarlar. Sınavlara katılmayan veya sınavlardan yeterli puan alamayanlar, İngilizce Hazırlık Programına alınırlar. Öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programında öğrenime başlayacakları düzey, sınav sonuçlarına göre İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından belirlenir.

(4) Sınavlara girmeyen öğrenciler için mazeret sınavı düzenlenmez; öğrenciler girmedikleri sınavlardan başarısız sayılırlar.

Dış sınavlarla yeterlik

(1) YÖK ve Senato tarafından kabul edilen İngilizce yeterlik sınavlarının birinden, Senato tarafından belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen öğrenciler, lisans diploma programlarına başlarlar.

(2) Sınav sonuçlarının değerlendirmeye alınabilmesi için sınavın Senato tarafından belirlenen sınav merkezlerinden alınmış olması, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yılın geçmemiş olması, sınav sonuç belgelerinin asıllarının sunulması, öğrencinin Üniversiteden ilişiğinin kesilmemiş olması şarttır. İngilizce Dil Öğretim Okulu, sınav sonuçları hakkında araştırma yapma ve şüpheli bulduğu sınav sonuçlarını kabul etmeme hakkına sahiptir.

(3) Dersler başladıktan sonra sınav sonucu getiren öğrenciler, izleyen dönem başında lisans diploma programlarına başlarlar.

İngilizce yeterlik sınavı

(1) Bu Yönetmelik hükümlerince belirlenen koşulları sağlayan İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri, İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından akademik yılın başında, güz dönemi sonunda ve bahar dönemi sonunda düzenlenen İngilizce Yeterlik Sınavlarına alınırlar.

(2) Akademik yılın başında düzenlenen İngilizce Yeterlik Sınavı, aynı zamanda, İngilizce Seviye Tespit Sınavının ikinci aşaması olarak düzenlenen sınavdır.

(3) İngilizce Yeterlik Sınavından üzerinden en az 65 puan alanlar, kabul edildikleri lisans diploma programlarına başlamaya hak kazanırlar.

(4) İngilizce Yeterlik Sınavının geçerlik süresi sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıldır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Öğrenim ile İlgili Esaslar

Akademik yıl

(1) Bir akademik yıl, her biri en az 14 haftalık ders süresi ve bu süreyi takip eden sınav süresi olmak üzere en çok 16’şar haftalık iki yarıyıldan oluşur. Kayıt günleri ve derslerin tatil olduğu günler bu sürelere dahil değildir. Dersler, yarıyıl esasına göre güz ve bahar dönemlerinde düzenlenir.

(2) Ayrıca, en az 6 haftalık ders süresi ve bu süreyi takip eden sınav süresi olmak üzere en çok 8 haftalık yaz okulu düzenlenir. Yaz okulunda açılan bir dersin toplam saati, o dersin güz veya bahar dönemindeki toplam saatine eşittir.

(3) Senato tarafından onaylanan akademik takvimde kayıt, ders, sınav ve benzeri faaliyetlere ilişkin süre ve tarihler belirtilir. Tüm ilgililer bu takvime uymakla yükümlüdürler.

Düzeyler

(1) İngilizce Hazırlık Programı sırasıyla başlangıç, orta öncesi, orta, orta üstü ve ileri düzey olmak üzere beş düzeyden oluşur.

(2) Güz ve bahar dönemlerinde her bir düzeyin süresi yarım yarıyıl olup, ileri düzeyin süresi bu düzeye dönem başında başlayanlar için bir yarıyıldır.

(3) Her bir düzeyin haftalık ders saati, 20 saatin altında kalmamak şartıyla, İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından belirlenir.

Danışmanlık

(1) İngilizce Hazırlık Programında kayıtlı olan her öğrenciye, öğrencinin akademik durumunu izlemek ve öğrenciye akademik konularda rehberlik etmek amacıyla İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından bir öğretim elemanı danışman olarak atanır.

Devam yükümlülüğü

(1) Öğrenciler, bulundukları düzeyin toplam ders ve uygulama saatinin en az % 90’ına katılmakla yükümlüdürler. Öğrencilerin bir düzey süresince derslere mazeretsiz devamsızlığı % 10’u; Üniversite tarafından belirlenen esaslara uygun olarak sağlık sorunları nedeniyle alınan istirahat raporları ve disiplin cezası nedeniyle uzaklaştırılma dahil hangi gerekçe ile olursa olsun toplam devamsızlığı yüzde 20’yi aşamaz.

(2) Öğrencilerin devam durumları, ilgili dersin öğretim elemanı tarafından izlenir.

(3) Devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenciler, düzey sonunda yapılan sınavlara alınmazlar, bulundukları düzeyden başarısız sayılırlar.

Ders gerekleri

(1) Öğrenciler, kayıtlı oldukları düzeyin ödev, proje ve benzeri ders içi çalışmalarından oluşan ders gereklerini tamamlamak zorundadırlar. Ders gerekleri, her düzey başında İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından belirlenir.

(2) Üniversite tarafından belirlenen esaslara uygun olarak sağlık sorunları nedeniyle sağlık raporu olan öğrencinin, raporlu olduğu süre içinde tamamlayamadığı ders gereklerini İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından uygun görülen bir sürede tamamlaması şarttır.

(3) Ders gereklerini eksiksiz ve zamanında tamamlamayan öğrenciler düzey sonunda yapılan sınavlara alınmazlar, bulundukları düzeyden başarısız sayılırlar.

Sınavlar

(1) Ara sınav ve benzeri düzey içi sınavların yapılacağı tarihler, İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından belirlenir. İngilizce Seviye Tespit Sınavı, İngilizce Yeterlik Sınavı ve Düzey Değerlendirme Sınavları akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılır.

(2) Öğrenciler, sınavlara girmekle yükümlüdürler. Öğrenciler, girmedikleri sınavlardan başarısız sayılırlar. Ancak, ani hastalık ve beklenmedik hallerde düzey sınavlarına giremeyen öğrencilerin durumu, İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından değerlendirilir. Mazeretleri geçerli görülenler için İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından uygun görülen bir tarihte ve kapsamda mazeret sınavı düzenlenir. İngilizce Yeterlik Sınavları için mazeret sınavı düzenlenmez.

(3) Öğrenciler, sınav sonuçlarının ilanından itibaren, en geç üç iş günü içinde, yazılı olarak İngilizce Dil Öğretim Okuluna başvurarak sınav kağıtlarının tekrar incelenmesini isteyebilirler. İngilizce Dil Öğretim Okulu, incelemesini yaparak sınav sonucunun değiştirilip değiştirilmemesine yönelik kararını yedi iş günü içinde verir.

(4) Sınav kağıtları, sınavın veriliş tarihinden itibaren iki yıl süreyle İngilizce Dil Öğretim Okulunda saklanır ve ikinci yılın sonunda imha edilir.

Notlar

(1) Öğrencilerin ders ve sınavlardaki başarı düzeyleri, başarılı (S) veya (U) başarısız notlarından biri ile gösterilir.

(2) Notlar, öğrenci kayıtlarına işlendikten sonra açıklanır. Öğrencilerin isteği üzerine kendilerine aldıkları dersleri, notları ve akademik durumlarını gösteren not döküm belgesi (transkript) düzenlenir. Öğrencinin kayıt yaptırdığı tüm dersler not döküm belgesinde gösterilir.

(3) İlan edilmiş olan bir ders notunda yer alabilecek maddi hatanın düzeltilmesi, ilgili öğretim elemanının başvurusu üzerine İngilizce Dil Öğretim Okulu kararı ile yapılır. Herhangi bir döneme ait notlarda yapılacak olan değişiklikler, notların ilanını izleyen on iş günü içinde yapılır.

Başarı değerlendirmesi

(1) Başlangıç, orta öncesi, orta ve orta üstü düzeyi başarıyla tamamlayan öğrenciler bir sonraki düzeye geçerek öğrenimlerine devam ederler. İngilizce Hazırlık Programında başarılması gereken en son düzey ileri düzeydir.

(2) Bir düzeyden başarısız olan öğrenci bu düzeyi tekrar eder.

(3) Başlangıç, orta öncesi, orta ve orta üstü düzeyi başarıyla tamamlamak için öğrencilerin aşağıdaki koşulların tümünü sağlaması şarttır:

a) Derslere devam yükümlülüğünün sağlanması,

b) Ders gereklerinin eksiksiz ve zamanında tamamlanması,

c) İlk defa alınması veya ilk defa tekrar edilmesi durumunda derse katılımın 5, ara sınavın 15, İngilizce Düzey Değerlendirme Sınavının 80 puan etki ettiği düzey başarı puanının üzerinden en az 65 olması; ikinci veya daha fazla tekrar edilmesi durumunda ise ders gereklerinin 5, İngilizce Düzey Değerlendirme Sınavının 95 puan etki ettiği düzey başarı puanının üzerinden en az 65 olması.

(4) İleri düzeyi başarıyla tamamlamak için öğrencilerin aşağıdaki koşulların tümünü sağlaması şarttır:

a) Derslere devam yükümlülüğünün sağlanması,

b) Ders gereklerinin eksiksiz ve zamanında tamamlanması,

c) İlk defa alınması veya ilk defa tekrar edilmesi durumunda derse katılımın 5, birinci ara sınavın 30, ikinci ara sınavın 50, konuşma sınavının 15 puan etki ettiği düzey başarı puanının üzerinden en az 65 olması.

(5) İleri düzeyi başarıyla tamamlayan öğrenciler, İngilizce Yeterlik Sınavına girmeye hak kazanırlar. İleri düzeyi güz veya bahar dönemi sonunda tamamlayanlar, ilgili dönem sonunda; yaz okulu sonunda tamamlayanlar, izleyen akademik yılın başında düzenlenen İngilizce Yeterlik Sınavına girerler. İngilizce Yeterlik Sınavından başarılı olan öğrenciler lisans diploma programlarına başlarlar; başarılı olamayan öğrenciler izleyen İngilizce Yeterlik Sınavlarına girerler.

Yaz okulu

(1) Yaz okulunda açılacak düzeyler İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından belirlenir.

(2) Yaz okuluna katılım öğrencinin tercihine bağlıdır.

(3) Yaz okulu öğrenim ücreti, öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu dönem öğrenim ücretinin yarısıdır. Ancak, programa başlangıç düzeyden başlayıp ilk akademik yılın bahar dönemi sonu itibarıyla orta üstü düzeyi başarıyla tamamlamış öğrencilerden yaz okulu öğrenim ücreti alınmaz.

Öğrenim süresi

(1) İngilizce Hazırlık Programının normal öğrenim süresi bir akademik yıl, azami öğrenim süresi iki akademik yıldır.

(2) İngilizce Hazırlık Programına ikinci akademik yılında devam eden tüm öğrenciler, akademik yılın bahar dönemi sonunda yapılan İngilizce Yeterlik Sınavına girerler.

(3) İngilizce Hazırlık Programında geçirilen süreler lisans öğrenimi süresinden sayılmaz.

Dışarıdan hazırlanan öğrenciler

(1) Durumları aşağıda açıklanan öğrenciler, İngilizce dil bilgilerini kendi imkanlarıyla geliştirmek üzere ikinci akademik yılın bahar dönemi sonuna kadar dışarıdan hazırlanan öğrenci statüsüne geçerler:

a) İleri düzeyi başarıyla tamamladıkları halde İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olamayanlar.

b) İkinci akademik yılında programa devam etmek istemeyen öğrenciler, dönem derslerinin başlamasını takip eden dördüncü haftanın son iş gününe kadar, dışarıdan hazırlanan öğrenci statüsüne geçmek için başvurabilirler.

(2) Öğrenciler, dışarıdan hazırlanan öğrenci statüsüne geçtikleri dönem başında, bu statüde bulunacakları süreye ait ödemekle yükümlü oldukları öğrenim ücretinin yarısını öderler.

(3) Dışarıdan hazırlanan öğrenci statüsünde geçirilen süreler, öğrenim sürelerine sayılır.

(4) Dışarıdan hazırlanan öğrenciler, ikinci akademik yılın bahar dönemi sonunda yapılan İngilizce Yeterlik Sınavına girerler. Bu öğrencilerden daha önce İngilizce Yeterlik Sınavına girme hakkı elde ettiği halde bu sınavdan başarılı olamayanlar, ikinci akademik yılın bahar dönemi sonuna kadar düzenlenen tüm İngilizce Yeterlik Sınavlarına girerler.

(5) Dışarıdan hazırlanan öğrenciler, derslere devam etmek için tekrar başvuramazlar.

Beklemeli öğrenciler

(1) İkinci akademik yılın bahar dönemi sonu itibarıyla kabul edildikleri lisans diploma programına başlamaya hak kazanamayan öğrenciler, izleyen dönemden itibaren beklemeli öğrenci statüsüne geçerler.

(2) Beklemeli öğrenciler, bu statüde bulundukları süre içinde öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

(3) Beklemeli öğrenciler, sınav tarihinden en geç bir ay önce başvurmak ve Üniversite tarafından belirlenen sınav ücretini ödemek koşuluyla düzenlenen tüm İngilizce Yeterlik Sınavlarına girebilirler.

(4) Beklemeli öğrenciler, herhangi bir dönem, dersler başlamadan en geç bir ay önce, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen geçerli sınav sonucu ile veya İngilizce Yeterlik Sınavı sonucu ile başvurdukları takdirde, izleyen dönem başından itibaren, Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla ÖZÜ’ye yeniden kayıt hakkı kazanırlar.

(5) ÖZÜ’ye yeniden kayıt hakkı kazanan öğrencilere, kayıt hakkı kazandıkları akademik yıl Üniversiteye yeni kabul edilen öğrenciler için belirlenen ücretler uygulanır. Bu öğrenciler, ÖZÜ’ye ilk girişte hak kazandıkları burslardan yararlanamazlar.

(6) Beklemeli öğrenciler, derslere devam etmek için tekrar başvuramazlar.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kayıt Yenileme, İzinli Sayılma ve İlişik Kesme ile İlgili Esaslar

Kayıt yenileme

(1) Öğrenciler, her güz ve bahar dönemleri başında ve akademik takvimde ilan edilen süreler içinde, ödemekle yükümlü oldukları dönem öğrenim ücretini ödeyerek ve Üniversiteye karşı varsa diğer yükümlülüklerini tamamlayarak Üniversiteye kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.

(2) Akademik takvimde ilan edilen süreler içinde kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler, ilgili dönem derslerinin başlamasını izleyen ikinci haftanın son iş gününe kadar gecikmeli olarak kayıtlarını yenileyebilirler. Geç kayıt yaptıran öğrencilerin, ÖZÜ tarafından belirlenebilecek ek yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekir. İlgili dönem derslerinin başlamasını izleyen ikinci haftanın son iş gününden sonra kayıt yenilenmez.

(3) Kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler, kayıtsız öğrenci statüsüne geçerler. Bu durumdaki öğrenciler, kayıtsız kaldıkları süreler içinde öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

(4) Kayıtsız öğrenci statüsünde geçirilen süreler öğrenim süresine dahil edilir. Kayıtsız öğrenciler, derslere devam etmek için tekrar başvuramazlar.

(5) Kayıtsız öğrenciler, sınav tarihinden en geç bir ay önce başvurmak ve Üniversite tarafından belirlenen sınav ücretini ödemek koşuluyla ikinci akademik yılın sonunda düzenlenen İngilizce Yeterlik Sınavından itibaren düzenlenen sınavlara girebilirler.

(6) Kayıtsız öğrenciler, herhangi bir dönem, dersler başlamadan en geç bir ay önce, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde belirtilen geçerli sınav sonucu ile veya İngilizce Yeterlik Sınavı sonucu ile başvurdukları takdirde, izleyen dönem başından itibaren, Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla ÖZÜ’ye yeniden kayıt hakkı kazanırlar.

(7) ÖZÜ’ye yeniden kayıt hakkı kazanan öğrencilere, kayıt hakkı kazandıkları akademik yıl Üniversiteye yeni kabul edilen öğrenciler için belirlenen ücretler uygulanır. Bu öğrenciler, ÖZÜ’ye ilk girişte hak kazandıkları burslardan yararlanamazlar.

İzinli sayılma

(1) Öğrenciler, belgelemek koşulu ile sağlık, askerlik, maddi, aile, kişisel, akademik, yurt dışında eğitim, beklenmedik zorunlu olaylar gibi gerekçelerle, tekrar Üniversiteye dönmek üzere, izinli ayrılma (kayıt dondurma) talebinde bulunabilirler.

(2) İzin başvuruları, gerekçeli bir dilekçe ve gerekçeyi destekleyen belgeler ile birlikte İngilizce Dil Öğretim Okuluna yapılır. İngilizce Dil Öğretim Okulu tarafından izin başvurusu uygun görülen öğrenciler, bir akademik yıl için izinli sayılırlar.

(3) Öğrencilere bir defaya mahsus ve ilk yıl olmak üzere bir akademik yıl için izin verilebilir; bir dönem için izin verilmez. İzinli geçen süreler, öğrenim süresine sayılmaz.

(4) İzinli sayılan öğrenciler, izleyen akademik yılın başında Üniversiteye kayıtlarını yenileyerek söz konusu akademik yılın başında düzenlenen İngilizce Seviye Tespit Sınavına yeni öğrencilerle birlikte alınırlar.

(5) İzin başvurusunun işleme alınması için öğrencinin Üniversiteye kaydını yapmış olması, Üniversiteye karşı herhangi bir borcunun olmaması ve güz dönemi derslerinin başlamasını takip eden dördüncü haftanın son iş gününe kadar başvurusunu yapmış olması şarttır. Son başvuru tarihi geçtikten sonra ortaya çıkabilecek ani hastalık veya beklenmedik hallerde öğrencinin durumu Üniversite Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir.

(6) İzinli sayılan öğrenciler, izinli geçirecekleri akademik yıla ait ödemekle yükümlü olduğu öğrenim ücretinin yarısını öderler. Son başvuru tarihinden sonra Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla izinli sayılan öğrenciler, söz konusu süre için ödemekle yükümlü oldukları öğrenim ücretinin tamamını öderler. Öğrencilerin izinli geçirdikleri süreler için ödemiş oldukları ücretler, sonraki ücretlerine mahsup edilmez.

(7) Tutuklanan veya kesinleşmiş bir mahkûmiyeti bulunan öğrencinin talebi üzerine, kendisine Üniversite Yönetim Kurulunun onayı ile izin verilir. Kendisine bu şekilde izin verilen öğrenci, tutukluluk halinin sona erdiği veya cezasının infazının sona erdiği tarihten itibaren Üniversite Yönetim Kurulunun onayı ile öğrenimlerine kaldıkları yerden devam ederler. Tutuklanan veya kesinleşmiş bir mahkûmiyeti bulunan öğrenci kaydının dondurulması için başvuruda bulunmaması halinde sınavlara katılma veya diğer öğrencilik haklarından faydalanmaz.

Kayıt sildirme

(1) Öğrenciler, istedikleri zaman, Öğrenci Hizmetlerine bir dilekçe ile başvurarak Üniversitedeki kayıtlarını sildirebilirler. Bu öğrencilerin kendi isteği ile Üniversiteden ayrılma nedeniyle başvurdukları tarih itibarıyla Üniversite ile ilişikleri kesilir.

İlişik kesme

(1) Üniversiteden ilişikleri kesilen öğrencilere, ücret ödemeleri, kayıtlı oldukları dersler ve dosyalarındaki kendilerine ait belgelerin iadesi ile ilgili aşağıdaki esaslar uygulanır:

a) Derslerin başlamasını izleyen dördüncü haftanın son iş gününe kadar (yaz okuluna kayıtlı öğrenciler için ikinci haftanın son iş gününe kadar) ilişiği kesilen öğrenciden ödemekle yükümlü oldukları ücretler talep edilmez. İlişiği bu tarihten sonra kesilen öğrenciler, söz konusu dönem için ödemekle yükümlü oldukları ücretlerin tamamını öderler.

b) Dersler sona ermeden önce ilişiği kesilen öğrencinin ilgili dönemde kayıtlı olduğu dersler kayıtlarından düşülür. İlişiği bu tarihten sonra kesilen öğrencilerin kayıtlı olduğu dersler mevcut notlarıyla birlikte kayıtlarına geçirilir.

c) İlişiği kesilen öğrencinin dosyalarındaki kendilerine ait belgelerini geri alabilmeleri ve varsa fazla ödemelerinin iade edilebilmesi için, öğrencinin Üniversiteye karşı herhangi bir borcunun olmaması ve kendisine kullanım için Üniversite tarafından sağlanan mal ve teçhizatı hasarsız olarak iade etmiş olması gerekir.

ç) İlişiği kesilen öğrencilerin ÖZÜ’ye yeniden kayıt hakkı kazanmaları için, yeni öğrenci kabulüne ilişkin koşulları sağlaması gerekir.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Disiplin işlemleri

(1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri; 13/1/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.

(2) Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde disiplin suçu nedeniyle Üniversiteden bir veya iki yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenciler için uzaklaştırma cezasının süresi, öğrenim süresine dahil edilmez. Bu öğrenciler, izinli öğrenciler gibi uzaklaştırma cezasının süresine ve başlama tarihine göre ödemekle yükümlü oldukları öğrenim ücretlerini öderler.

Öğrenim ücretleri ve burslar

(1) ÖZÜ’de öğrenim ücrete tabiidir. Ücretler, her yıl Üniversitenin Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. Öğrenciler, her güz ve bahar dönemleri başında, akademik takvimde belirtilen süreler içinde öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdürler. Öğrenim ücretlerini belirlenen süreler içinde ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılmaz, yenilenmez veya dondurulmaz. Bu öğrenciler, hiçbir şekilde öğrencilik haklarından yararlanamaz.

(2) Üniversite tarafından sunulabilecek yurt, yemek, ulaşım ve benzeri ek hizmetlerin bedeli öğrenim ücretine dahil değildir. Bu ücretler, ayrıca belirlenir.

(3) ÖZÜ’de Üniversite kaynakları ve çeşitli kaynaklardan sağlanan bursların kapsam, koşul, öğrencilere dağıtımı ve devamına ilişkin esaslar, Senato tarafından belirlenir.

Hüküm bulunmayan haller

(1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, 5/7/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özyeğin Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ile ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

(1) 19/8/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özyeğin Üniversitesi İngilizce Dil Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yeni kayıt başvurusunda bulunmayanlar

(1) akademik yılından önce İngilizce Hazırlık Programından başarısızlık nedeniyle ilişiği kesilen ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 58 inci maddesi hükümlerine göre Üniversiteye yeniden kayıt hakkı için başvuruda bulunmayan öğrenciler, aynı Kanunun 44 üncü maddesi uyarınca tanınan sınav haklarından ücretsiz olarak yararlanmaya devam ederler. Bu öğrenciler, söz konusu sınav hakları sonucunda lisans diploma programlarına başlamaya hak kazandıkları takdirde Üniversiteye giriş bursları geçerli olur.

Yürürlük

(1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Özyeğin Üniversitesi Rektörü yürütür.

Özyeğin Üniversitesi Ücretleri

Özyeğin Üniversitesi eğitim öğretim ücreti şua ana kadar belli olmadı. Yeni dönem fiyat listesinin önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yeni dönem fiyat listesi açıklandığında sitemize eklenecektir. Aşağıdaki fiyatlar geçen senenin fiyatlarıdır.

Akademik Yılı Özyeğin Üniversitesi Ücretleri

YKS ile Yerleşen Öğrenciler

Öğrenim ücretleri, Mütevelli Heyeti tarafından her akademik yıl başında belirlenir. Üniversiteye giriş yılını izleyen akademik yıllarda kayıtlı öğrenciler için yıllık öğrenim ücretindeki olası artışlar enflasyon oranı dikkate alınarak yapılır. Öğrenim ücreti, bir akademik yılı kapsar ve akademik takvimde güz-bahar dönemleri için ilan edilen ödeme tarihlerinde iki eşit tutarda ödenir. Yaz okulu öğrenim ücreti bu ücrete dâhil değildir.

İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerine, kayıtlı oldukları lisans programının öğrenim ücreti uygulanır.

akademik yılında YKS Kontenjanından veya Üniversite dışından yatay geçiş ile kabul edilen yeni öğrenciler için uygulanacak KDV dâhil yıllık öğrenim ücretleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Bursluluk DurumuFakülte Programları(1)Havacılık YönetimiPilotaj(2)Gastronomi ve Mutfak Sanatları (3)Otel Yöneticiliği(4)
Ücretli
%20 Destek Burslu (5)---
%50 İndirimli-

(1) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Programları hariç.

(2) Pilotaj programında yer alan zorunlu uçuş dersleri yıllık öğrenim ücretlerine dâhil değildir. Öğrenciler zorunlu uçuş dersleri için, Pilotaj lisans programında yıllık öğrenim ücretine ek olarak, Üniversitenin anlaşmalı olduğu uçuş okuluna lisans öğreniminin 4 üncü, 6 ncı ve 8 nci dönemleri başında olmak üzere 3 eşit taksitte uçuş ücreti öderler. Üniversitenin anlaşmalı olduğu Uçuş Okulu tarafından belirlenen uçuş ücretleri öğrencilerin giriş yılına göre aşağıdaki gibidir;

  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.
  • ve öncesi girişli öğrenciler için KDV dahil EURO.

(3) Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programına kayıt olan tüm öğrenciler lisans programında mutfak derslerinin başladığı 1. yıl, 2. dönem başı itibarı ile üniforma takımı ve bıçak setini ise üniversitemizin anlaşmalı olduğu firmadan temin edeceklerdir. Üniforma takımı ve bıçak seti ücretleri her yıl yeniden belirlenmekte olup, ücretler giriş burslarına bakılmaksızın ödenir. akademik yılı için üniforma takımı ve bıçak seti ücret bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

(4) Otel Yöneticiliği lisans programına kayıt olan tüm öğrenciler üniforma takımını, lisans programında 3. yıl, 2. dönem başı itibarı ile üniversitemizin üniversitemizin anlaşmalı olduğu firmadan temin edeceklerdir. Üniforma ücretleri her yıl yeniden belirlenmekte olup, ücretler giriş burslarına bakılmaksızın ödenir. akademik yılı için üniforma takımı ücret bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

(5) Destek Bursu: Lisans programlarının (Pilotaj hariç) Ücretli kontenjanlarına Üniversite tarafından belirlenen başarı sıralamalarına göre ilk beş (5) tercihten yerleşen öğrencilere %20 oranında öğrenim ücreti muafiyeti bursu sağlanacaktır.

akademik yılı ve öncesinde YKS, DGS, ÖSYM Kontenjanından veya Üniversite dışından yatay geçiş ile kabul edilen mevcut öğrenciler için uygulanacak KDV dâhil yıllık öğrenim ücretlerine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası