direksiyonu çevirince ses / Direksiyonu Çevirince Gelen Gıcırtı Sesi? | DonanımHaber Forum

Direksiyonu Çevirince Ses

direksiyonu çevirince ses

hidrolik yagina ve pompasina bir baktir yakin zamanda bakilmadiysa. yag eskimis olabilir, yada pompa gidiyor olabilir.


  • cooperr  (03.04.18 06:20:53 ~ 06:21:33) 

tamamdir hocam, arabayi bi yere vurdu diye falan olmaz heralde bu? gecen arabayi almadan actigim konuda da baya yardimci olmustunuz. tesekkür ederim, yarin baktirayim bi.


  • wichser  (03.04.18 06:23:19) 

bidakka ya bu bizim avusturalyali dizel mk4 mu? :)

bence buyuk ihtimal ya direksiyon hidroligi yagi eski, ya eksik, yada pompa gidiyor. genelde yag eksikse yada pompa gitmeye yakin tam kirinca direksiyonu anirir boyle. vurma falan yok bence.

tamirci degilim ama sifir alacak param yok eski arabalarla cok hasir nesir olduk, o yuzden sorular genellikle basima gelmis yerlerden geliyor :)

  • cooperr  (03.04.18 06:45:09) 

Büyük ihtimal ile ses zaten vardı ve siz yeni fark ettiniz, ya da tesadüf şimdi çoğaldı ses. Arkadaşınız ile alakası yok, direksiyon pompası arızalanacak büyük ihtimal ile.

Tofaşlarda sık sık arıza yapardı, direksiyonu tam sağ tam sola dayamamaya çalışırdım ki pompa zorlanıp kolay bozulmasın :)

Yağını bir kontrol edin, eksik olduğu için motor zorlanıyor da olabilir.

Son bir not, tamamen bozulana kadar elleme bence. Ama yine de bu konuda tecrübesi olan bir ustaya göster, belki de bir önlemi vardır.

  • John Bloor  (03.04.18 08:35:45) 

Arac durdugu yerde direksiyonu cevirerek siz de zorluyorsunuz. Direksiyon pompasindan geliyor ses. Bir anda olmaz. Bak bakalim direksiyon yagi tam mi?


  • ykyt  (03.04.18 10:02:38) 

Eski bir mk4 gti sahibi olarak net olarak söyleyebilirim ki arkadaşın bir tümseği farketmemiş ve uçarak geçmiş. Direksiyon körüğü ve pompasında sıkıntı var, çaresine kısa sürede bakman iyi olur, azıcık zaman geçirirsen hidrolik devre dışı kalır, acil manevra yapman gereken bir ana gelir ve büyük sıkıntı yaşarsın. Aynı problemi 2 kere yaşadım.


  • kimlanbu  (03.04.18 10:26:08) 

Bir tavsiye olarak da ses direksiyon pompasından veya keçelerinden geliyor. Yani basınç sonucu oluşan zorlanma sesi bu. Eğer tam sağ veya sol yapınca geliyorsa, mümkün mertebe tam sağ veya sol çevirmekten kaçının. keçeleri patlatırsınız en iyi ihtimalle. Yolda kalırsınız iki liralık parça yüzünden. Bir de hidrolik yağı seviyesini kontrol edin arada sırada. Ayrıca arabayı geceden park ettiğinizde, sabah park yerinden ayrılınca arabanın altından bir yağ damlamış mı diye kontrol edin. Benim bildiğim bir çok araba da bu ses var. Ama sonuna kadar direksiyonu zorlayınca arıza yapıyor direksiyon pompası. Ama iki yılda, ama üç günde.


  • ceyhan prensi adana  (03.04.18 15:37:37) 

cevaplar icin tesekkürler arkadaslar, tamirciye götürdüm, direksiyon yagi cok azalmis dedi, koydu. baktik hala ses var, biraz daha koydu, ses baya azaldi, zamanla gecer dedi. gecmezse 2-3 güne tekrar getir dedi, ücret almadi.
umarim gecer, bir daha da asla birine vermem arabayi =) ders oldu bu bana.

  • wichser  (03.04.18 16:26:23) 

Direksiyonu Çevirince Gelen Ses Neden Olur? Direksiyondan Gelen Seslerin Kaynağı ve Çözümü

Direksiyonu çevirince gelen ses neden olur sorusu için araştırmamızı yaptık. Bulduğumuz sonuçlardan direksiyondan ses gelmesi nedenleri hakkında edindiğimiz bilgiler de mevcut. Arabanın direksiyonu sağa sola çevrilince gelen gıcırtı sesi varda eğer bu ses aracınızdaki bir soruna işaret ediyor olabilir. Bazı sorunlar genellikle, direksiyonu çevirince gelen yay ses, tak sesi ve tıkırtı sesi şeklinde kendini belli eder. Haberimizin kalan kısmında direksiyonu çevirince gelen ses neden olur hakkında edindiğimiz bilgileri bulabilirsiniz.

Direksiyon Nasıl Çalışır?

Her otomobilde mevcut olan direksiyon, en basit ve en temel parça olarak bilinse de aslında bu kadar basit bir işleyişi yoktur. Bir mil üzerine bağlı olan direksiyon, direksiyonun hareketi halinde milin bir dişli düzeneğini çevirmesi ile tekerleklerin dönüş hareketini sağlamaktadır. Bu sistem bir pompa ile hidrolik sıvı desteği ile tahrikli olarak çalıştırıldığı zaman hidrolik direksiyon olarak anılır. Direksiyon hidrolik olsun olmasın işleyişin temeli tamamen aynı prensibe dayanır. Yani sistem, direksiyon mili ucundaki dişli uçlu çubuğun rotları(tekerleğin dönmesini sağlayan tekerlek miline bağlı destek kolu) bağlayan bir mil üzerindeki dişli çarkı döndürmesi ve buna bağlı olarak tekerleğin yönlendirilmesi prensibi ile çalışır.

Direksiyonu Çevirince Gelen Ses Neden Olur?

Araç kullanırken dönüş yaptığınız sırada direksiyonu çevirdiğinizde herhangi bir ses gelmemelidir. Bu tür sesler, aracınızın süspansiyon ve direksiyon sisteminde olan arızalı bir veya birkaç bileşenden kaynaklanabilir. Aracı döndürme hareketi zamanla bu parçalara çok fazla baskı uygulamaya başlar ve zamanla aşınmasına sebep olur. Parçaların aşınmasıyla beraber sızlanma, inleme, sürtünme ve tıkırtı tarzında farklı sesler duyulmaya başlar.

Direksiyon simidini çevirdiğiniz zaman tekerleklerin dönme hareketini yapabilmesi için, aracınızın direksiyon ve süspansiyon sistemi ortak çalışır. Direksiyon simidinin rahatça döndürülebilmesi için, yeteri kadar hidrolik direksiyon sıvısı, sağlam bir kayış ve pompa gerekir. Dönüş esnasında uygulanan ek basınç, süspansiyon sistemi tarafından emilir. En çok etkilenen parçalar arasında salıncaklar, rot kolları ve aks taşıyıcılar bulunur. Zamanla bu bileşenler yağlama eksikliği ve aşırı yük nedeniyle aşınır ve hareketlerinde aksamalar meydana gelir. Bu aksamalarda ortaya çıkan ilk belirtiler ise, direksiyon simidini döndürürken çıkan sesler olacaktır.

Direksiyondan Ses Gelmesi Nedenleri Nelerdir?

• Amortisör takozlarının yıpranması ve aşınması, direksiyon döndürüldüğünde gelen gıcırtı seslerine ve araç tümseklerden geçerken duyulan tıkırtı seslerine neden olur.

• Çoğu amortisör takozunda, direksiyon miliyle birlikte dönen bir bilya bulunur. Bu bilyalar zamanla özelliğini yitirir, bozulur ve dağılır. Bu, hem direksiyonun sertleşmesine hem de direksiyonu sağa sola çevirdiğinizde duyulan rahatsız edici seslere neden olur.

• Dönüşlerde bir sızlanma sesi duyuyorsanız, bunun nedeni arızalı direksiyon krameyeri olabilir. Düşük hızlarda bu ses uğultu şeklinde fark edilebilir. Arızalı bir direksiyon pompası veya direksiyon kayışı da aynı sese neden olabilir.

• Hidrolik direksiyon sisteminin düzgün çalışması için hidrolik sıvının yeterli seviyede olması gerekir. Herhangi bir kaçak nedeniyle sıvı eksilebilir veya sıvı hatları zamanla oluşan kirler nedeniyle tıkanabilir. Böyle bir durumda, dönüşlerde ve keskin virajlarda direksiyondan gelen sesler duyabilirsiniz.

• Amortisörler uzun süre çalışacak şekilde tasarlanmış olsa da, sonunda yıpranır ve arızalanır. Arızalı bir amortisörün ilk işaretlerinden biri, direksiyonu çevirdiğinizde duyulan rahatsız edici seslerdir. Amortisör değiştirilmez ve araç bu şekilde kullanılmaya devam edilirse zıplamaya başlayacaktır.

• Direksiyon simidini çevirdiğinizde, tekerleklerin hareketini sağlayan rot kollarıdır. Rot kolları gevşek veya hasarlıysa, dönüşlerde gelen tıkırtı, vuruntu ve gıcırtı seslerine neden olur.

• Direksiyon simidini döndürdüğünüzde yüksek bir sürtünme sesi duyarsanız, bunun nedeni direksiyon kolonu üst yatağı olabilir. Bu, bazı direksiyon simitlerinin arkasındaki plastiğin direksiyon kolonu üzerindeki kaportaya sürtünmesinden kaynaklanır. Özellikle sıcak havalarda parçaların genleşmesi ile daha belirgin hale gelir.

• Aks taşıyıcılar ve salıncaklar, rot başları yardımıyla hareketlerini sürdürürler. Bu bileşenlerin düzgün çalışması için zamanla yağlanmaya ihtiyaçları vardır, kurudukları taktirde rahatsız edici seslere neden olurlar.

• Tüm burçlar gibi, salıncak burçları da zamanla aşınacak ve bozulacaktır. Kırılıp, çatladıkları zaman, direksiyonu çevirdiğinizde gıcırdayan bir sese neden olurlar.

Doblo Direksiyonu çevirince gelen ses

kotu_doblo
Kayıt
29 Eylül 2020
Mesaj
19
Yaş
48
Adı
AYHAN
Kan Grubu
A RH +
Şehir
İstanbul
Meslek
KAMU PERSONELİ
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
GRİ
Toprağım Fiorino ve Doblolarin kronik sıkıntısı amortisör takozu. Bir tanesi 150-200 TL. En son sağ sol orjinal olarak işçilik rot ayarı dahil 500 TL değiştirmiştim. Yeni modeli kapaklı olanlardan taktırın. Eskiler kapaksız içine su girince rulmanlar bozuluyor ses yapıyor. Dert edecek bir durum değil bunun için araba değiştirilmez.

SEDAT BEYİN DEDİĞİ GİBİ KRONİK BİR ARIZA. BENDE YENİ YAPTIRDIM SAĞ VE SOL.
SEDAT BEYİN TESPİT VE RAKAMLARI DOĞRU.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası