9 sınıf kimyanın temel kanunları testleri / Kimyanın Temel Kanunları Test - Sinavtime

9 Sınıf Kimyanın Temel Kanunları Testleri

9 sınıf kimyanın temel kanunları testleri

1. &#;nite Test - 1 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 2 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 3 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 4 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 5 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 6 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 7 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 8 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 9 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 10 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 11 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 12 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 13 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 14 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 15 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 16 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 17 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 18 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 19 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 20 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 21 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 22 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 23 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 24 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler 1. &#;nite Test - 25 [ KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR ] Çözümler

Kimyanın Temel Kanunları ve Kimyasal Hesaplamalar Soruları ve Çözümleri Sınıf

Kütlenin Korunumu Yasası: ' te Antoine Lavoisier, yaptığı deneyler sonucunda kütlenin korunumu yasasını açıklamıştır. Lavoisier, kalay metalini hava dolu cam fanusa koymuş ve toplam ağırlığı belirlemiştir. Cam fanusu ısıtmış ve içindeki kalayın beyaz bir toza dönüştüğünü yani hava ile tepkimeye girdiğini farketmiştir. Deney sonunda kabı tekrar tartmış ve kütlenin deneyden önceki ile aynı olduğunu farketmiştir. Bunun sonucunda Lavoisier, "kimyasal tepkimelerde tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplamı, tepkime sonucu oluşan maddelerin kütleleri toplamına eşittir," şeklinde kütlenin korunumu yasasını açıklamıştır.

Sabit Oranlar Yasası: 'da Joseph Proust yaptığı deneyler sonucunda sabit oranlar yasasını açıklamıştır. Bu yasaya, göre bir bileşiği oluşturan elementler daima belirli bir oranda birleşirler.

Katlı Oranlar Yasası: yılında John Dalton tarafından açıklanmıştır. Bu yasaya göre, iki farklı element arasında birden fazla bileşik oluşuyorsa elementlerden birinin sabit oranına karşılık değerinin katlı bir oranı vardır. Örneğin, C2H4 ve C2H6 molekülleri arasındaki katlı oran için C'ler eşit olduğundan H'lerin oranına bakılır.

Not: Katlı oranlar yasası aşağıdaki durumlarda kartlı oranlar yasası uygulanmaz.
1. Bileşiklerin basit formülleri aynı ise veya oran 1 ise katlı oranlar yasası uygulanmaz.
C2H4 ve C3H6 bileşiklerinin basit formülleri aynıdır, yani CH2'dir. Dolayısıyla C2H4 ve C3H6 bileşikleri arasında katlı oran yoktur.
2. Bileşikler farklı türde atom veya atomlar içeriyorsa katlı oranlar yasası uygulanmaz.
NO2 ve NH3 bileşikleri arasında farklı atom türleri olduğundan katlı oranlar yasası uygulanmaz.
3. Bileşiklerde 2 türden fazla element varsa katlı oranlar yasası uygulanmaz.
H2SO3 ve H2SO4 bileşikleri arasında katlı oran yoktur.

KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 1 - Sayfa 1 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 2 - Sayfa 3 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 3 - Sayfa 5 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 4 - Sayfa 7 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 5 - Sayfa 9 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 6 - Sayfa 11 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 7 - Sayfa 13 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 8 - Sayfa 15 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 9 - Sayfa 17 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 10 - Sayfa 19 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 11 - Sayfa 21 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 12 - Sayfa 23 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 13 - Sayfa 25 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 14 - Sayfa 27 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 15 - Sayfa 29 Çözümler KİMYANIN TEMEL KANUNLARI VE KİMYASAL HESAPLAMALAR - I - Test 16 - Sayfa 31 Çözümler

Kimyanın Temel Kanunları Test Çöz

ÜniRehberi ekibi olarak sizler için YKS &#; TYT &#; AYT sınavlarına özel Kimyanın Temel Kanunları Test Çöz başlığı altında sorular hazırladık. Testte toplam 14 Adet Kimyanın Temel Kanunları sorusu bulunmakta. Sınava başlamadan önce mutlaka süre tutmayı unutmayınız. Haydi Teste Başla! – ÜniRehberi ailesi olarak başarılar dileriz. 


Kimyanın Temel Kanunları Test Çöz

Tebrikler - Kimyanın Temel Kanunları Test Çöz adlı sınavı başarıyla tamamladınız. Sizin aldığınız skor %%SCORE%% en yüksek skor %%TOTAL%%. Hakkınızdaki düşüncemiz %%RATING%%
Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.

Sınavı bitirdikten sonra mutlaka bizim için yorum kısmından geri bildirim yapmayı unutmayınız. Sorular nasıldı, kaç doğru yaptınız, hatalı soru var mıydı, test seviyesi nasıldı? yorum kısmından bizlere bildirmeyi unutmayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası