çocuğun ikametgah değişikliği e-devlet / E-Devlet Üzerinden İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır? | Kuveyt Türk Katılım Bankası

Çocuğun Ikametgah Değişikliği E-devlet

çocuğun ikametgah değişikliği e-devlet

E-Devlet Üzerinden Adres Değişikliği Yapılabiliyor Mu Ve Nasıl Yapılır? Sisteme Ne Zaman Düşer

Haberin Devamı

E-devlet vatandaşların tüm işlemlerini online şekilde yürütebilmeleri adına geliştirilen sistemlerden biridir. Bu sistem üzerinden pek çok işlem yapılmaktadır. Ev adresi değişikliği talebi oluşturmanın en kısa ve hızlı yolu da e-devlet sitesi üzerinden adres güncellemesi yapmaktır. Yaşanan şehir, ilçe ve mahalle gibi bilgilerin yer aldığı bu sistem tarafından yeni adres girilerek ikametgah adresi değiştirilmektedir. 

E-devlet Üzerinden Adres Değişikliği Yapılabiliyor Mu ve Nasıl Yapılır?

 Yerleşik bir yaşam şeklinde vatandaşlar zaman zaman adres değişikliği yapmaktadır. İkametgah adresinin değişmesi ile birlikte kişilere ulaşım daha kolay bir hal almaktadır. Kişiler nüfus müdürlüğü üzerinde adres değişikliği işlemleri gerçekleştirmektedir. Tüm adres bilgileri nüfus müdürlüğü tarafından kayda alınmaktadır.

Haberin Devamı

  İkametgah adres bilgileri de vatandaşların nüfus müdürlüğüne bildirmesi gereken zorunlu bilgiler arasında yer almaktadır. Ev değişimi ya da şehir değişimi yapan kişiler ikametgahını bulunduğu ve yaşadığı şehre konuma göre güncellemektedir.

  E-devlet üzerinden adres değişiklik talebi oluşturulmaktadır. Aynı zamanda adresini hızlı bir şekilde değiştirmek isteyen kişiler il, ilçe, sokak ve mahalle bilgilerini e-devlet sistemine giriş yapmaktadır. Kanunlara göre kişi yaşadığı yerden ayrıldığı takdirde geçiş yaptığı adrese en az 20 gün içerisinde ikametgah kaydı aldırmalıdır. Adres değişikliğinin yapılmadığı durumlarda idari para cezası uygulanmaya başlanır. İnternet üzerinden adres değişiklik işlemleri kolaylıkla tamamlanmaktadır. Bunun için e-devlet sistemi kullanılmaktadır.

  E-devlet sitesine giriş yapan kişiler TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme erişim sağlamaktadır. E-devlet sayfası üzerinden ikametgah kategorisi ve işlemleri seçilmektedir. Ardından eski ikametgah adresi silinerek yeni adres girilmektedir. Bu işlem sonunda güncelleme işlemleri yapılarak adres değişikliği tamamlanmaktadır. Aynı zamanda pek çok vatandaş https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden de adres değişikliğini kolaylıkla gerçekleştirmektedir. Yapılan adres değişiklikleri nüfus müdürlüğüne iletilmektedir.

Haberin Devamı

Sisteme Ne Zaman Düşer?

 E-devlet sayfası vatandaşların farklı pek çok işlem yapmalarına yardımcı olan sistemlerden biridir. Bu sistem üzerinden adres değişikliği ve ikametgah adresi taşıma işlemleri de tamamlanmaktadır. E-devlet sistemi ya da nüfus müdürlüğü tarafından yapılan adres değişiklik sistemleri bir kaç iş günü içerisinde sisteme düşmektedir. Kişiler iş dolayısıyla yaptıkları adres değişikliği işlemlerini sistemde görmek istemektedir. Bu nedenle yapılan ikametgah adresi değişikliğinin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Sisteme birkaç saat ya da iş günü içerisinde düşmektedir.

  E-devlet üzerinden kimlik bilgilerini giren vatandaşlar birbirinden farklı vatandaşlık işlemlerini bu sayfa üzerinden yürütmektedir. İşlemlerin kısa bir süre içerisinde tamamlanmasına yardımcı olan bu sayfa 7/24 aktif şekilde çalışmaktadır. Aynı zamanda kısa sürede sistem içerisinde yenilenen bilgiler de görünmeye başlamaktadır. Evinden ya da bulunduğu şehirden taşınan kişiler en fazla 20 gün içerisinde adres değişimi nüfus müdürlüğüne bildirmesi gerekmektedir. Bu nedenle 20 gün önceden e-devlet üzerinden adresin güncellenmesi ve yeni adres bilgilerinin girilmesi önemlidir.

Haberin Devamı

  Sistem içerisinde yenilenen bilgiler nüfus müdürlüğüne iletilerek onaylanmaktadır. Onaylanma süreci sonunda e-devlet ve tüm sistemlerde yeni adres görülmektedir. Vatandaşlar adres değişikliği üzerinden sistemi takip ederek adresin hangi tarihler arasında değişeceğini de görebilmektedir. E-devlet adres değişikliği işlemleri hakkında adım adım vatandaşlara bilgi akışı sunmaktadır. 

Adres değişikliği için e-Devlet'e yeni özellik eklendi

Tam Boyutta Gör

Vatandaşların kamu işlemlerini internet üzerinden kolayca halletmesine yarayan e-Devlet’e yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Son olarak adres değişikliği bildirme özelliği eklendi.

İkametgahınızı tanıdığınız bir kişinin yanına alacaksanız nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için adreste oturan bir kişinin size muvafakat vermesi yani onaylaması gerekiyor. Muvafakat işlemini de e-Devlet’ten yapılabilirsiniz.

Boş bir konuta taşınmak istiyorsanız bu durumda da e-Devlet'i kullanabilirsiniz. Boş konuta adres değişikliği yapma özelliği daha önceden eklendi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'e eklenen bu hizmet hakkında şunları söyledi:

"Anne babası köyde olduğu halde şehirde akrabası yanında eğitim gören birçok gencimiz, üniversite öğrenimi sebebiyle birlikte ev kiralayan öğrencilerimiz, çeşitli sebeplerle bir yakını yanında kalan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek. Önceden bu işlem için vatandaşlarımız, ayrı ayrı ya da münferit olarak nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunuyorlardı. Artık tüm bu adamlar dijitalleşti ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilir hale geldi."

Nasıl kullanılır?

Bu özellik iki aşamalı çalışıyor. Tanıdığınız ikametgahınızı tanıdığınız birisinin yanına almak istiyorsanız önce bu adresteki kişinin işlem yapması gerekiyor. Adreste bulunan kişinin işlemi tamamlandıktan sonra, adrese kaydolmak isteyen kişi işlem yapacak ve adres değişikliği tamamlanacak.

Adreste bulunan kişinin yapması gerekenler:

  1. Adreste oturan ve ikametgahı bu adrese kayıtlı kişinin e-Devlet hesabına girin. e-Devlet’te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmetini seçin.
    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-adres-beyan-icin-muvafakat-verme
  2. “Yeni Muvafakat” butonuna basın. “Adres Beyanı için Muvafakat Ver” seçeneğini seçin.
  3. Adresinize kaydolmak istetyen kişinin adını, soyadını ve TC kimlik numarasını sisteme girin. SMS ile doğrulama, e-imza ya da mobil imza doğrulama yöntemlerinden birini seçerek onay verin.

İkametgahını taşımak isteyen kişinin yapması gerekenler:

  1. Tanıdığı kişinin adresine kaydolmak isteyen kişinin e-Devlet hesabına girin. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü çatısı altındaki “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma İçin / Muvafakatlı)” hizmetini seçin.
    https://www.turkiye.gov.tr/nvi-adres-degisikligi-bildirimi-muvafakatli
  2. Adrese kaydolmanız için izin veren kişinin adres bilgileri görüntülenecek. Bu adres seçin.
  3. Varsa eş, çocuk ve taşınma tarihi bilgilerini girin.
  4. SMS ile doğrulama, e-imza veya mobil imza yöntemlerini kullanarak onay verin.
  5. Adres değişikliği işleminiz tamamlandı.
Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayın.Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası