hyundai elantra dizel otomatik kullanıcı yorumları / HYUNDAI Elantra Dizel Otomatik> > - funduszeue.info

Hyundai Elantra Dizel Otomatik Kullanıcı Yorumları

hyundai elantra dizel otomatik kullanıcı yorumları

Ekonomik sedan araçlar sürücülerin en çok tercih ettiği araç tipleridir. Hyundai Elantra İlk üretildiği günden bu yana sıkça tercih edilen bir model olarak bu tip araçlar arasında yerini almıştır. Detayları araç üzerinden yorum yaparak inceleyelim.

SUV modası falan diyoruz ama hem Türkiye&#;de hem de dünya genelinde kompakt sedan kullanıcısı çok kemikleşmiş bir kitledir. Bu tip araçların yani sedan karoserin yola tutunan ağır havasından vazgeçmezler. Gerçekten de sedan araba modellerinin her zaman bir bussiness havası vardır. Hele de şöyle sıfır km gıcır gıcır pırıl pırıl bir sedansa karşınızdaki&#;

Hyundai Elantra modeli de kompakt sedan otomobil segmentinin her daim güçlü yarışçılarından biri olmuştur. Ağır duruşu kadar kompakt yapısının verdiği sportiflik de onu hem ikinci el piyasasında hem de sıfır araç satışlarında öne çıkarıyor. Zira geçen yılın en çok satanlar listesinde de ilk ona girmişti Elantra modeli. Gelelim &#;de yenilenen Hyundai Elantra&#;nın özelliklerini incelemeye&#;

Hyundai Elantra Tasarım Özellikleri Nasıl?

yılında Hyundai markası, kompakt sedan sınıfındaki yerini biraz daha netleştirmek üzere Elantra modeli üzerinde bir dizi yenilik yaptı. Pek çok otomobil yazarı, bu yeniliklerle yeni Elantra için &#;olgunlaşma çağı&#; tanımını kullandı. Gerçekten de yapılan yeniliklerle Hyundai Elantra modeli epey değişti. Peki, tasarımdaki değişikler neler?

İlk göze çarpan detay, yeni tasarımın selefine göre daha şık gözüküyor olması. Sedan araç modellerine keskin çizgiler çok yakışır. Hyundai tasarımcıları da Elantra&#;da bunu öne çıkarmış. Daha keskin hatlar, krom vuguyla öne çıkarılmış.

Tek parça iri ön panjur biraz SUV modelleri anımsatsa da aracın genel tasarımına yakışmış.

Daha önceki yani eski ikinci el Elantra modelelrinde tamamen LED far teknolojisine yer verilkmemişti. Ancak son model Hyundai Elantra için bu durum farklı. Gündüz farları ve stoplar ile tamamen LED teknoloji kullanılmış.

Son Model Hyundai Elantra Boyutları

Selefine göre yeni Elantra&#;da boyutlar çok fazla değişmemiş. Ancak toplam uzunluk 40mm arttırılmış. Ayrıca yükseklik de biraz artmış. Yeni Hyundai Elantra modeli eskisine göre 5 mm daha yüksek.

Sıfır Elantra&#;nın İç Mekanı Nasıl?

Yeni tasarımıyla Elantranın iç mekanı daha ferah görünüyor. Aslında iç mekanda genişleme yok ama kullanılan mazleme ve bunların düzeni daha ferah bir görünüm yaratmış. 7 inç genişliğinde dokunmatik ekran, selefine göre daha sade gösterge grubu ve ağır başlı bir imaj çizen direksiyon simidi de etkileyici. Ayrıca direksiyon üzerinden hız sabitleme ya da ses ayarı yapabiliyorsunuz.

Arka koltuk kol dayanakları oldukça kullanışlı tasarlanmış. Ayrıca bunlarda bardaklık da kullanımış. Ön koltuk sırtlıklarında sert plastik malzeme kullanılmış. Bu, biraz kalite algısını düşürse de aslında kirlenmeye karşı çok kullanışlı olmuş.

Hyundai Elantra Motor Seçenekleri Nasıl?

1,6 litre benzinli HP motor ya da 1,6 litre turbo dizel HP motor şeklinde iki seçenek var. Yani benzinli Elantra ya da dizel Elantra seçme şansınız var. Ayrıca her iki motor seçeneğinde de otomatik şanzıman sunuluyor. En önemlisi de Hyundai mühendislerinin geliştirdiği Drive Mode ile epeyce yakıt tasarrufu yapmak mümkün. Zira Drive mode Eco sistem devreye girdiğinde gaz tepkileri yavaşlıyor.

Hyundai Elantra&#;nın Rakipleri Kimler?

Skoda Octavia, Opel Astra Sedan, Toyota Corolla, Ford Focus sedan, Renault Fluence araçla aynı segmentteki diğer seçenekler. Nunlara tek tek baktığımızda, Skoda Octavia modeli motor seçeneklerinde Elantra ile benzerken yaklaşık 90 bin TL&#;den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Kalite algısı çok yüksek olan ve piyasası her zaman talepkar olan Astra sedan ise yine bin Tl civarındaki başlangıç fiyatıyla dikkat çekiyor. 1,4 litrelik 90HP motorluk Toyota Corolla da önemli bir rakip ancak motor gücü Elantra&#;ya göre düşük kalıyor.

Neden Hyundai Elantra?

&#;Sedan araç arıyorum ve neden Elantra alayım&#; diye düşünenlere bu otomobilin donanım listesindeki bütün özellikleri tek fiyatla sunduğu belirtelim.  Ayrıca rakipleri içinde en güçlü motorlardan birini 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla sunan Hyundai Elantra sürüşü kişiselleştirme konusunda da çok başarılı.

Hyundai Elantra&#;nın Fiyatı Rakiplerine Göre Nasıl?

Öncelikle sıfır km Elantra almayı düşünüyorsanız; bu otomobil için marka tek donanım paketi tek fiyat politikası üzerine bir kurgu yapmış. İstenilen fiyata karşılık gerçekten çok zengin bir donanım çıkıyor karşımıza. Ancak tek donanım paketi, marka için kompakt sedan karoserde rekabetçi olmayan bir dezavantaj yaratıyor. Gelelim sıfır Hyundai Elantra fiyatına&#;

DCVV Stile Benzinli Hyundai Elantra fiyatı TL

DCVV Stile Benzinli Otomatik Hyundai Elantra fiyatı TL

CRDi Elite Dizel Hyundai Elantra fiyatı TL

CRDi Elite Stile Plus DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı TL

CRDi Elite DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı TL

CRDi Elite Plus DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı TL

SunRoof&#;lu CRDi Elite Plus DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı TL

Hyundai Elantra Yakıt Tüketimi Nasıl?

Hyundai Elantra CRDİ DCT yakıt tüketimine baktığımızda fabrika verilerine göre km&#;de şehir dışında 3,8 litre; şehir içinde 4,7 litre rakamlarını görüyoruz.

Hyundai Elantra Bagaj Hacmi Nasıl?

Elantra sedan karoserde en geniş bagaj hacimlerinden birini sunuyor. Aracın bagajı litre.

İkinci El Hyundai Elantra İlanları

Hyundai yeni elantra dizel otomatik

  • Çavuş
    69 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Cevap veren olmamış, ben de &#;ok bilgili değilim ancak edindiğim izlenimi sizinle paylaşayım.

    Malumunuz &#;zerinde &#;ift balata var, belli bir s&#;re sonra balataları değiştirmek gerekecektir. Kullanımda &#;ok aşırı dikkat etmekten bahsetmiyorum ancak yine de sıkışık trafik gibi durumlarda sistem kendini koruma ama&#;lı uyarı veya bilgilendirme yapıyor diye okudum. A&#;ık&#;ası ara&#; daha km'de yakın zamanda balata değişimi gibi b&#;y&#;k masraflar a&#;acağını d&#;ş&#;nm&#;yorum ancak; satan vatandaşın nasıl kullandığı &#;nemli. Aldıktan sonra sizin kullanımız da &#;nemli.

    Aracın sıfır ve &#;nerilen liste fiyatı lira. Arasında lira fark var, aracı gidip g&#;rme imkanı varsa, hele bir de kullanma şansı varsa; k&#;&#;&#;k bir s&#;r&#;ş yapar, ardından kontrolleri yaptırıp i&#;inize siniyorsa alırsınız.
  • Yarbay
    Mesaj
    Bir iki ay i&#;inde alacağım funduszeue.infoızsa hi&#; d&#;ş&#;nmeden alın funduszeue.infoımı bol,tipi g&#;zel, yıl garantisi funduszeue.info ne olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavuş
    69 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Bu problem kısmına bir a&#;ıklık getirmek lazım.

    Bir taraf, T&#;rk t&#;keticisinin aracın limitlerini fazla zorladığını ve bunun da probleme sebep olduğunu s&#;yl&#;yor yani kullanımla alakalı bir sonu&#;. Bir taraf, yapısal olarak sorun &#;ıkartmaya meyilli olduğunu s&#;yl&#;yor.

    Ben DCT deneyimi yaşamadım, net şekilde size "&#;ıkarır ya da &#;ıkarmaz" demek doğru olmazdı. Bu şanzımandaki en &#;nemli mevzu (sorun &#;ıkartmadığından yola &#;ıkarak) zamanı geldiğinde &#;ift balata değişecek olması. Diğer konu, uzun s&#;re patinaj yapıldığında balatalardan koku gelmesi veya bu kokudan &#;nce sistemin kendini korumak i&#;in uyarıda bulunması olabilir.

    Işıklarda boşa almak ya da boştan vitese ge&#;ildiğinde hemen gaza basmak yerine, bir ka&#; saniye bekleyip balata kavradıktan sonra hareket edilmesi y&#;n&#;nde (DCT i&#;in değil bu uyarılar ama yine de belirtmeliyim) &#;neriler var. Bu da kaynaklanacak sorunun kullanımla alakalı olduğu kannati oluşturdu bende.

    Kısacası sevgili kardeşim, ceed forumunda DCT şanzımana sahip (aynı motor ve şanzıman kombinasyonu) arkadaşlar vardı ve kendilerinden bir sorun duymadım. Yukarıda da dediğim gibi, ara&#; yeni ancak yine de bu aracı test edip, kısa da olsa bir s&#;r&#;ş yapma imkanı olursa siz de bir sorun var mı yok mu anlarsınız diye d&#;ş&#;n&#;yorum.

    Diğer tarafta daha almadan sorun olacağı kuşkusu i&#;inizde b&#;y&#;yorsa eğer, tam otomatik şanzımanlı modellere bakmanız daha iyi olur diye d&#;ş&#;n&#;yorum. Hangi modellere bakabilirsiniz?

    İlla sedan olsun diyorsanız eğer mazda3 sedan (ancak dizellerde otomatik var mı inanın bilmiyorum); yok hb kasa da olur diyorsanız yeni , yeni astra (ki her iksinde de dizel se&#;enekleri mevcut) modellerine bakarsınız. Aklıma ilk gelen bunlardı a&#;ık&#;ası.




  • Çavuş
    69 Mesaj
  • Çavuş
    69 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    &#;ift kavrama kapitalist d&#;zenin kullan at mantığının ara&#;lara yansımasıdır bence olabilcekse tam otomatik (tork konvert&#;r) i&#;eren ara&#;lara bakmanız sonu&#;ta modelli ara&#; ve bu da 2 baskının iş&#;ilikle min 3bin tutması demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 9 Mart ; >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binbaşı
    Mesaj
    DTC kia hyundai grubunun yeni şanzumanı. 'ten beri Accent blue modelinde kullanılıyor, Kia'nın ve hyundai'nin bir&#;ok modelinde kullanıfunduszeue.info &#;ıkarır mı? &#;ıkarabilir, ama uzun araştırma ve geliştirme sonucunda ortaya &#;ıkmış bir şanzuman, Kendine g&#;veniyor ki Beş yıl garanti veriyor.
  • Yarbay
    Mesaj
    ben bu motor ve kombinasyonu Kia Cerato'da kullandım. fena değildi.. ama yakıt t&#;ketimi 4,7 vs değil onu net s&#;yleyebilirim..

    az yakmıyor bu kombinasyon..
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: eserdar

    Balata değişimi ne kadara mal oluyor acaba biliyor musunuz?

    Forumda mı okudum bir videoda mı izledim ne edc lerde balata değişimi 7 bin lira civarında(yanlış anımsamış da olabilirim). Bunda da benzer fiyatlar olabilir. &#;nce bir servisi arayıp sorun. Balataların değişimi i&#;in tavsiye edilen km yi falan bir sorun.
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: eserdar

    Cevabınız i&#;in teşekk&#;rler. Biraz da şans işi sorun &#;ıkarıp &#;ıkarmayacağı.

    Hocam Hyundai ara&#;larına 5 yıl garanti veriyor, ismi lazım olmayan bazı ara&#; firmaları 2 yıl garanti verip, daha sonra başının &#;aresine bak demiyor, bence ilandaki aracı g&#;n&#;l rahatlığı ile alabilirsiniz.
  • Yarbay
    Mesaj
    yalnız ilanda aracın kaza, boya, &#;izik v.s. si ile ilgili bir bilgi verilmemiş. otm. - yarı otm. hi&#; bir şanzımanın kusursuz hatasız olduğunun, ilerde dert &#;ıkarmayacağının garantisi yok. biraz şansınıza. ama ara&#; kusursuz ise fiyatına g&#;re &#;ok iyi. reno s&#;mb&#;l bile 73,5 olmuş bu devirde..
  • Yarbay
    Mesaj
    Balata değişim fiyatı hakkında bilgim yok, bir yerde karşılaşmıştım, hatta yukarıda bir arkadaş da yazmış lira civarıdır balata değişimi. Fakat, yine kullanıma bağlı olarak km'de de balata değişecek hali yok. Ben, bilginiz olsun, bu masrafı ve ileride &#;ıkarsa s&#;rpriz olmasın diyerek hatırlatmak veya bilgilendirmek istedim.

    @manisa_tr arkadaşın verdiği fiyattan yola &#;ıkarsak, fiyat olarak kendi sıfırından lira avantajı var. Eğer s&#;r&#;ş imkanı varsa, ekspertiz veya en azından tanıdığınız bir iki ustanız varsa onlarla birlikte aracı incelediğinizde i&#;inize siniyorsa alırsınız.
  • Yarbay
    Mesaj
    Bu şanzımanı 15 g&#;n kadar Blue &#;zerinde kullandım vitesleri olduk&#;a ağır değiştiriyor ve bir nebze vites değişimini hissettiriyor viteslerde hi&#; sarsıntı yok ve ara&#; o viteslerden sonra kendine geliyor nedense. Kullanım esnasında hi&#; bir sıkıntı &#;ıkarmadı ve geriye doğru vites k&#;&#;&#;ltmesi &#;ok başarılı ve &#;ok hızlı DSG den sonra kullandığım en g&#;zel ve seri şanzımandı. Sorun &#;ıkardığına dair ciddi bir problem de duymadım Hyundai nin problemli bir şanzımanla piyasaya ara&#; vereceğini zannetmiyorum &#;&#;nk&#; 5 yıl garanti verdiğin ara&#;ta b&#;yle bir risk almak istemezsin.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    1,5 yıldır bu şanzımanı kullanıyorum aracım i30 km de
    vites ge&#;işlerini hissetmeniz m&#;mk&#;n değil (ara&#; s&#;rekli İstanbul trafiğinde)
    &#;ok yoğun trafikte agresif kullanırsanız ( kez denedim) şanzıman kendini korumaya alıp uyarı veriyor sağa &#;ekip sn bekleyince ge&#;iyor ama dediğim gibi &#;ok zorlamanız lazım
    vites ge&#;işlerinde kararsızlık yaşamıyor, vitesi hem y&#;kseltirken hem de al&#;altırken &#;ok hızlı
    sorun &#;ıkaranı duymadım ama illaki vardır, 5 yıl garantisi olduğu i&#;in &#;ok takmıyorum a&#;ık&#;ası
    bir sorunuz olursa yardımcı olmaya &#;alışırım
  • Çavuş
    69 Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Kamer'de bu aracı test etmiştim ve tam da bu renkteydi. Ge&#;en yaz daha yeniydi ara&#;. Belki de test aracını satıyorlar bi araştırın derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavuş
    69 Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası