kündeye getirmek ne demek / kündeye gelmek - Nedir Ne Demek

Kündeye Getirmek Ne Demek

kündeye getirmek ne demek

Türkçe sözlükte "kündeye getirmek" sözcüğünün anlamı

«KÜNDEYE GETIRMEK» TERİMİNİ İÇEREN HABERLER

Ulusal ve uluslararası basında konuşulanları ve kündeye getirmekteriminin aşağıdaki haberlerde hangi bağlamda kullanıldığını keşfedin.

Atladım havuza

CHP'nin derdi, Ahmet Beyimizi gaflette yakalayıp İmam-Hatipleri kapatarak kündeye getirmek. Başka arzunuz? Ahmet Bey âlim adam, fâzıl adam, prensipli,  «Zaman Gazetesi, Ağu 15»

Destici'den 'HDP'nin Kapatılması' Açıklaması

bir örgütle iç içeyse açık ve net olarak o terör örgütünün silahlı kanadına "biz sırtımızı buraya dayadık" diyorsa bence onun sırtını kündeye getirmek gerekir. «Aktif Haber, Tem 15»

Kırkpınar'da buluşma

Israrla birbirini kündeye getirmek üzere verdikleri mücadelede her ikisi de oldukları yerde canlarını verir. Akıncılar iki kardeşi bir söğüt ağacının altına gömerek,  «Milliyet, Tem 15»

Ramazanın Hatırına “Diz Çök Ey Zorlu Nefs”

Nefsini ikaz eden, zapturabt altına alan velilerin ahfadı olduğumuzu unutmadığımız müddetçe nefsi kündeye getirmek kolay. NEFS, ŞEYTANIN İNSANDAKİ  «Maraşta Haber, Tem 14»

Cumhurbaşkanlığında ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek

İyi polisle, kötü polisin amacı aynıdır. İkisi de karşısına aldığını kündeye getirmek ister. Kimi tokattan anlar, kimi okşanmaktan. Kötü polis döverek teslim alır,  «T24, May 14»

Havana'da iki otomobil, biri açık biri değil

Zira Amerikan Ambargosuna ve yıllardan beri Washington D.C'nin ¨Siz bizim kardeşimiz sayılırsınız, bize ayak uydurun, siz de Küba'yı kündeye getirmek üzere  «Açık Gazete, Ara 13»

ÜNLÜ KOMEDYENİN KIZDIRAN GÖRÜNTÜLERİ

Daha sonra tekrar kucağına alıp güreşte kündeye getirmek denilen bir hareket yaptırıyor. Sonra tekrar yatağa fırlatıyor. Görüntüler, bebeğin parmağının  «Hürriyet, Kas 13»

Her şey ata sporu güreşi yaşatmak uğruna

derece sıcağa, güreştikleri sahanın etrafındaki cam kırıklarına ve çevre kirliliğine aldırmadan ata sporu güreş için birbirlerini kündeye getirmek için çabalıyorlar  «Haber 7, Haz 09»


REFERANS

« EDUCALINGO. Kündeye getirmek [çevrimiçi]. Bulunduğu yer: <funduszeue.info>. Haz ».

Kündeye Almak (Veya Getirmek) Ne Demek? Kündeye Almak (Veya Getirmek) Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kündeye Almak (Veya Getirmek) Ne Demek? Kündeye Almak (Veya Getirmek) Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Cevap: Güreşçi, Rakibini Alt&#x;na Al&#x;p Bir Elini Önden, Ötekini Arkadan Geçirerek Kilitlemek
Oyuna Getirmek, Tuzağa Düşürmek

Kündeye Almak (Veya Getirmek) Kelimesi Nasıl Yazılır? Kündeye Almak (Veya Getirmek) Kelimesinin Doğru Yazımı Nedir?

Cevap: Kündeye Almak (Veya Getirmek)

Kündeye Almak (Veya Getirmek) kelimesi ile Google aramalarda en çok sorulan sorular şunlardır: Kündeye Almak (Veya Getirmek) ne demek? Kündeye Almak (Veya Getirmek) kelimesi nasıl yazılır? Kündeye Almak (Veya Getirmek) kökeni nedir? Kündeye Almak (Veya Getirmek) kelimesinin cümle içerisinde kullanımı



Künde nedir? Kündeye getirmek ne demektir? Anlamı

Rakibini kündeden atan bir güreşçi
Güreşte künde
  1. (spor) Güreşçinin, hasmını altına alıp bir elini önden, diğerini arkadan geçirerek kilitlenmesi biçiminde uygulanan ve hasmı tuşa getirme amacını güden bir güreş oyunu.
  2. Ayakta, diz üstünde ya da oturur durumdayken alttaki güreşçiyi belinden, tek bacağından ya da güreş donunun şakından tutarak kendi başının üzerinden aşırıp atma.
  3. Eskiden suçluların ayağına takılan tomruk, ayak bağı, köstek.
  4. (mecazi) Tuzak, düzen.


İlgili deyimler ve anlamları


  • Kündeden atmak: (mecazi) Oyun ederek yere vurmak.
  • Kündeye getirmek: (deyiminin anlamı) Alt edecek durum yaratmak.

( 0 soru/yorum )

Kündeye almak (veya getirmek) ne demek? Kündeye almak (veya getirmek) TDK sözlük anlamı nedir?

Bütün diller, kendi içerisinde kal&#;pla&#;m&#;&#; sözler bar&#;nd&#;r&#;rlar. Türkçe de kendisine özgü atasözleri ve deyimler içerir. Birle&#;ik fiiller de yeni anlam kazanmak üzere birle&#;tirilmi&#; kal&#;pla&#;m&#;&#; sözlerdir. Diller, bu tür araçlar&#; bar&#;nd&#;rarak anlam zenginli&#;ini ço&#;alt&#;rlar. Türkçe de çe&#;itli durumlarda kullan&#;lmak üzere atasözleri, deyimler ve birle&#;ik fiiller içerir. Kündeye almak (veya getirmek) sözü de bunlardan biridir. Kündeye almak (veya getirmek) ne demektir?

Kündeye almak (veya getirmek) Ne Demek? Kündeye almak (veya getirmek) TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Kündeye almak (veya getirmek) TDK sözlü&#;e göre 2 farkl&#; anlama sahiptir.

Kündeye almak (veya getirmek) TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. güre&#;çi, rakibini alt&#;na al&#;p bir elini önden, ötekini arkadan geçirerek kilitlemek
  2. mecaz oyuna getirmek, tuza&#;a dü&#;ürmek

    Kündeye almak (veya getirmek) Cümle &#;çerisinde Kullan&#;m&#;

    "Kolunu tutup kündeye getiriyor, bir taraftan da baca&#;&#;n&#;n birini ikiye büküyorum." - Muzaffer &#;zgü
    "Plan kurar, tertip yaparlar; kendilerini kurtarmaya, yeni müdürü de kündeye getirmeye çal&#;&#;&#;rlar." - Memduh &#;evket Esendal

Kündeye almak (veya getirmek) ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birle&#;ik Fiiller

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası