fransızca yeni yıl şarkısı / Fransızca Şarkılar Dinleyenleri Hayran Bıraktı - Özel Saint Benoît Fransız Lisesi

Fransızca Yeni Yıl Şarkısı

fransızca yeni yıl şarkısı

Fransızca Şarkılar Dinleyenleri Hayran Bıraktı&#;

Frankofoni, Yarışmalar

Yayın tarihi:

Saint Benoît Lisesi, üçüncüsü düzenlenen Frankofon Liselerarası Fransızca Şarkı Yarışmasında jüri koltuğunda yer alan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu, Bertrand Buchwalter ve İsviçre’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı, Beat Schmid’i ağırlamaktan onur duydu. Konuk şarkıcılarımız, İzmir, Ankara ve İstanbul’dan geldi. Yarışmanın ortak dili Fransızca, tüm frankofon ağını bir araya getirdi.
Saint Benoît Lisesi orkestrasının ustaca eşlik ettiği ve öğrencilerin olağanüstü güzellikte seslendirdiği birbirinden renkli ve farklı repertuarı dinledik…

Saint Benoît Lisesi’nin Silüet salonu, genç frankofon yetenekler sayesinde efsanevi bir gece yaşadı. Frankofoni Festivali kapsamında gerçekleştirilen Fransızca Şarkı Yarışması Chante ! Chante ! Chante !, 3 kategoride,ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde düzenlendi. Gecede, birbirinden başarılı 19 finalistin seslendirdiği şarkılar yarıştı.

Beklenilen bir yarışma, bir referans

Chante ! Chante ! Chante ! yarışması, Türkiye’deki tüm frankofon okullara yönelik düzenlenen ve bu konuda artık “referans” olan bir yarışma. Sadece İstanbul’dan değil, İzmir, Ankara’dan toplam 72 yarışmacı elemelere katıldı. İlkokuldan 11, ortaokuldan 29, liseden 32 adayın başvurduğu yarışmanın elemeleri, Galatasaray, Notre Dame de Sion, Saint Michel ve Saint Benoît Liselerin müzik öğretmenlerinden oluşan bir komite tarafından dikkatle dinlenerek yapıldı. Seçim yapmak zor oldu çünkü her sene katılımcı sayısı artıyor ve kalite  sürekli yükseliyor.

Oldukça prestijli bir jüri

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu, Bertrand Buchwalter, İsviçre’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı, Beat Schmid, Eğitimde İşbirliği Ataşesi Bruno Delvallée, şarkıcı ve akademisyen Atilla Demircioğlu, İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu, oyun yazarı ve şarkıcı Bensu Orhunöz, televizyon sunucusu, Ayşenur Yazıcı, besteci ve söz yazarı Suat Suna, şarkıcı, besteci ve söz yazarı Barbaros Büyükakkan, müzik yazarı ve eleştirmen Yavuz Hakan Tok’tan oluşan jüri üyeleri salona saat ’de giriş yaptı. Okulumuzun orkestrasında yer alan müzisyenler enstrümanlarını akort ettikten sonra genç yeteneklerimizin müzik performansı, alkışlar eşliğinde başladı.

Gecenin başarılı ve sevimli sunucuları Irmak ve İzzet, coşkulu bir sesle tüm yarışmacıları teker teker sahneye davet etti.

Küçük sesler, büyük yetenekler

İlk önce sahneye en minikler, yani ilkokul kategorisi yarışmacıları geldi. Sahneye küçük prensesler gibi gelen ilkokul kategorisindeki 6 yarışmacımız, nefes kesen ve seyirciyi hayran bırakan performanslarını sergilediler. Sesleri ve sahnedeki performansları, gelecek için umut vaad etti.

İlkokul yarışmacılarından sonra sıra 6 finalistin yer aldığı orta okul kategorisine geldi. Her bir yarışmacının performansı o kadar olağanüstüydü ki, jüri üyelerinin puanlamada zorlandıkları hissediliyordu

Akabinde, seyircinin alkışı eşliğinde, yaş olarak en büyük olan yarışmacılar, yani lise yarışmacıları sahne aldı. Tüm finalistler arasında sadece bir erkek adayın olması, seyircileri tam bir sürprizdi. Tabii, bu kategorideki yarışmacılar, başarılı performans sergileyen ilkokul ve ortaokul kardeşlerine nazaran biraz daha deneyimliydiler.

Okulumuzun orkestrasının canlı ve hatasız eşliğiyle, 3 kategorideki 19 finalisti dinledikten sonra, jüri oylamaya geçti. Şarkıcılar o kadar başarılıydı ki, final iki saat sürmesine rağmen zamanın nasıl geçtiğini kimse anlamadı. Muhteşem seslerin yorumladığı Fransızca’nın en güzel şarkıları… Jüri üyelerinin görevi gerçekten de zordu! Artık sonuçlar da bekleniliyordu ama Silüet salonunu dolduran seyirciler, hatta yarışmacılar bile kazananları aşağı yukarı tahmin etmişti:

  • Kategori ilköğretim &#; Nejan &#; Tevfik Fikret İzmir
  • Kategori ortaöğretim &#; Zeynep &#; Piri Reis Karşıyaka İzmir
  • Kategori Lise &#; Serra &#; Tevfik Fikret Ankara

Yarışmanın iki hedefi

Frankofoni Festivalimiz kapsamında yer alan bu yarışmanın eğitim ve sosyal olmak üzere iki hedefi var. Ana hedefimiz, müzikten yoluyla Fransızca’yı kullanarak öğrencilerin toplum önünde konuşma ve sanatsal becerilerini öne plana çıkartmak. Yine Fransızca sayesinde evrensel bir dil olan müzik aracılığıyla, frankofon okullarda okuyan öğrenciler arasında arkadaşlık bağları geliştirmeye çalışıyoruz.

Jüri üyelerimize teşekkürler&#;

  • Sayın Bertrand Buchwalter, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu
  • Sayın Bruno Delvallée, Eğitimde İş birliği Ataşesi
  • Sayın Beat Schmid, İsviçre’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı
  • Sayın Suat Suna, şarkıcı, besteci ve söz yazarı
  • Sayın Barbaros Büyükakkan, şarkıcı, besteci ve söz yazarı
  • Sayın Atilla Demircioğlu, şarkıcı ve akademisyen
  • Sayın Yavuz Hakan Tok, müzik yazarı ve eleştirmen
  • Sayın Bensu Orhunöz, İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu, oyun yazarı ve şarkıcı
  • Sayın Ayşenur Yazıcı, televizyon sunucusu

Gelecek yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz ve genç şarkıcılarımızla buluşacağımız  Chante ! Chante ! Chante ! yarışmasında görüşmek dileğiyle.

Galeri

Dünyadan Noel Şarkıları: En İyi Yeni Yıl (Christmas) Şarkıları

Noel için istediğim tek şey… şarkı söylemek! Tatiller sadece sevdiklerinizle vakit geçirmek için mükemmel bir fırsat değil, aynı zamanda yediğiniz kurabiyelerle kilo alırken istediğiniz gibi şarkı söylemeniz için de ideal bir fırsat. Neden bu yılın tatil sezonunu dünyanın dört bir yanından gelen Noel şarkıları ile ruha girerek biraz daha özel hale getirmiyorsunuz? Dünyanın dört bir yanında en iyi Noel şarkıları, sizi yeni yıl havasına sokacak!

1. Fransa: Petit Papa Noël

Bir şarkı hem Şirinler, hem de Celine Dion ve Sincaplar tarafından cover yapılıyorsa bir klasikle karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz. Fransa’daki herkes, Noel Baba’nın hediyelerini unutmamasını umduğunu anlatan çocuk bakış açısından söylenen “Petit Papa Noël” ya da Papa Noël şarkısını ilir. (Eminim hepimiz bu duyguyu aşinayız.)

2- Büyük Britanya: Deck the halls

İyi bir şarkının özelliği, akılda kalıcı bir melodi ve söylemesi kolay bir nakarata sahip olmasıdır. “Deck the halls” her ikisini de bulunduruyor, “Fa la la la la la la la la” şeklinde giden satırları dahil. Sözleri ’lü yıllarda eklenmiş olan bu melodi yüzyılın Galler Yılbaşı Gecesi şarkısından geliyor. Bu kadar eski olması ne kadar klasikleşmiş olduğunun göstergesi: Bugüne kadar İngilizce konuşulan ülkelerdeki en popüler Noel şarkılarından biridir.

3. İtalya: Tu scendi dalla stelle

Koleksiyonumuzdaki en eski şarkımız bu olabilir: Tu scendi dalla stelle, “Yıldızlardan aşağı iniyorsun” anlamına geliyor. ’lerin başında yazılan şarkı, yıldızlı gökyüzünden soğuk dünyaya bebek İsa’nın inişini anlatıyor. İtalya’da Noel zamanı bu şarkı genelde çocuklardan oluşan bir koro tarafından söylenir ve bu da festival havasını artırır.

4. Almanya: O du fröhliche

“O du fröhliche” cümlesi “O, you joyful” anlamına geliyor ve Noel zamanı ile İsa’nın doğuşunu anlatıyor. Bu geleneksel Alman Noel ilahisi ’lerin başlarında yazılmış ve tatlı bir hikayesi var: Sözleri yazan Johann Daniel Falk, yedi çocuğundan dördünü tifo ateşinden kaybediyor, akabinde terk edilmiş çocuklar için yetimhane açıyor ve bu şarkıyı yetimlere armağan ediyor.

5. Yeni Zelanda: A Pukeko in a Ponga Tree

“A Pukeko in a Ponga Tree” Noel’in 12 Günü şarkısının Māori versiyonudur, yani her biri bir önceki söze bağlanan 12 kıtayı ezberleyerek festival havasında beyin gücü pratiği yapabileceğiniz bir yöntem. Pukeko bir kuş türüdür ve bu kuşlar Yeni Zelanda’daki ponga ağacında takılırlar. Yeni Zelanda’da Noel’in 12 Günü’nde kumeras (tatlı patatesler) veya piupius (geleneksel Maori eteği) hediye olarak verilir.

6. Avustralya: Jingle Bells

Yeni Zelanda’nın klasik şarkıları kültürlerine adapte etmesi gibi komşuları da kendi “Jingle Bells” versiyonunu yaptı: Noel Avustralya’da yaza denk geldiği için Noel Baba ren geyikleri ile karlar içerisinde çıkıp gelmiyor – onun yerine paslı bir araç olan Holden ute ile yeşillikler arasından geliyor. (Holden bir araba cinsi, ute de fayda anlamına geliyor.) Gizemi daha fazla kaçırmak istemem ancak parmak arası terlikler, soğutucular ve barbekü Avustralya tarzında Noel kutlamasıdır.

7. Amerika Birleşik Devletleri: White Christmas

Bing Crosby tarafından seslendirilen “White Christmas”, dünya çapında çok satan bir teklidir, dolayısıyla listemizde yer vermeden yapamadık. Listedeki diğer şarkılara göre daha yeni. ’de Irving Berlin tarafından yazılan bu şarkı Elvis’ten, Iggy Pop’tan Lady Gaga’ya kadar pek çok yıldız tarafından okundu ve çok fazla dile çevrildi. Böylelikle en iyi Noel şarkıları arasında yerini de aldı.

8. Latin AmerikaEl Burrito de Belén (El Burrito Sabanero)

İspanyolca konuşan bir ülkede büyüdüyseniz, bebek İsa’yı görmek için küçük eşeğe binip Bethlehem’e gitme hikayesinin işlendiği bu tipik Latin Amerika Noel şarkısını büyük ihtimalle biliyorsunuzdur. “El Burrito de Belén” ilk olarak Venezuelalı çocuk korosu tarafından kaydedildi ve eşlik etmesi çok kolay. Noel sonrası kafanızdan atmanız da neredeyse imkansız.

9. Nijerya: Betelehemu

Bu Nijerya Noel ilahisi, Batı Afrika’daki yerel dillerden biri olan Yoruba dilinde söyleniyor ve İsa’nın doğduğu şehri anlatıyor. Şarkının kökeni pek bilinmiyor ancak Atlanta, Georgia’daki Morehouse Koleji’ndeki Glee Kulübü’ne ’larda “Betelehemu” şarkısını ilk kez söyledikleri ve bu şarkıyı dünyadaki tüm korolar için başlıca marşlardan biri haline getirdikleri için teşekkür edebiliriz.

Amerika kıtası: Feliz Navidad

20 kelimeli iki farklı dilde olan bir Noel şarkısı, dil öğrenenler için hazine niteliğinde olabilir: Eğer İspanyolca veya İngilizce öğreniyorsanız, bu şarkı başlamanız için harika bir ikili. Porto Rikolu şarkıcı ve söz yazarı José Feliciano tarafından yazılan “Feliz Navidad”, Kuzey Amerika ve birçok İspanyolca konuşan ülkede bir klasiktir.

İsveç: Räven raskar över isen

“Räven raskar över isen”, “buz üstünde tilki koşar” şeklinde çevrilebilecek eski bir İsveç halk şarkısıdır. Harika bir dans şarkısıdır, İsveçliler Noel ağacı etrafında dans ederken bu şarkıyı söylerler. Bu klasiğin birkaç modernleştirilmiş hali de mevcut: Bir örneği İsveç Doğayı Koruma Ajansı tarafından yazılmıştır ve şarkı sözlerini “tilki koşar” değil de “tilki yüzer” şeklinde değişmiştir çünkü küresel değişimleri de hesaba katmıştır.

Neredeyse tüm diller: Silent Night

“Silent Night” Noel şarkıları için “İyi ki Doğdun” şarkısı gibidir. Dünyanın en popüler şarkısıdır ve ’den fazla dile çevrilmiştir. Franz Xaver Gruber “Stille Nacht, heilige Nacht” şarkısını ’de Avusturya’da bestelemiştir iki yıl sonra da sözler eklenmiştir ve o zamandan beri bu şarkı dünyayı dolaşmaktadır. “Silent Night” ’de UNESCO tarafından soyut kültürel miras olarak belirlenmiştir.

Etiketler: Kültür, Christmas, Müzik

Noel şarkılarından daha fazlası için bizimle İngilizce öğseafoodplus.infoı bilgi

EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alıseafoodplus.info kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi

&#;Chante ! Chante ! Chante !&#; Fransızca Şarkı Yarışması

Frankofoni

Yayın tarihi:

Saint Benoît Lisesi tarafından, Frankofoni Festivali kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Fransızca şarkı yarışması "Chante ! Chante ! Chante !", ilk, orta ve lise düzeyinde Fransızca eğitim yapan okullara yöneliktir.
yılından bu yana 60’ın üstünde genç sanatçıyı finalist seçilmiştir!

Her yıl, seçkin bir jüri topluluğu önünde Fransızca şarkıların en güzel örneklerini başarıyla icra eden yarışmacılara okul orkestramız canlı olarak eşlik eder.
Fransa, Belçika, Lüksemburg ve İsviçre başkonsolosları ve diplomatik görevde bulunan birçok ataşe değerli katılımlarıyla yarışmamızı onurlandırdılar.

Bu sene ne yazık ki pandemi koşulları nedeniyle yarışmamızı hayata geçiremiyoruz. Ancak geçtiğimiz yıl, tüm hazırlıkları tamamlanmış olmasına rağmen yine pandemi koşulları sebebiyle gerçekleştiremediğimiz yarışmanın birbirinden yetenekli finalist gençlerini, bizler için özel olarak hazırladıkları video performanslarıyla, “Frankofoni Baharı” etkinliklerimiz kapsamında, yarışma dışı bir gösterimle ağırlıyoruz.

Hepinize müzik dolu günler dileriz.

Not: Pandemi nedeniyle videolar finalist öğrenciler tarafından kendi imkanlarıyla hazırlanmıştır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir