ajanda hazırlama programı / Genel | Ajanda ve Alarm (Hatırlatma) Programı | Download | Excel Programları | Ücretsiz Download

Ajanda Hazırlama Programı

ajanda hazırlama programı

En Verimli Ajanda (Planlayıcı) Tutma Teknikleri

Defter ve ajandalar iş ve gündelik hayatta not tutmak ve işlerin sağlıklı bir şekilde yapılması için basit ancak önemli bir planlayıcı görevi görür. Mobil teknolojilerin artmasıyla birlikte cep telefonlarının not tutma özellikleri de tercih edilebilir. Ancak bu teknolojilerin bozulma ve verilerin silinmesi gibi risklerinin olması önemli notların genellikle telafisi olmayacak bir şekilde kaybına neden olur. Bu yüzden ajanda çeşitleri bu risklerin önüne geçilmesi ve notların daha sağlıklı şekilde tutulması için ayrı bir önem taşır.

Düzenli not alabilmek ve bu düzen çerçevesinde iş ve gündelik yaşamda önemli notlara pratik bir şekilde ulaşmak, doğru not alma teknikleri ile mümkün hale gelir. Peki, ajanda alışkanlığı nasıl kazanılır? Ajanda nedir? Faydaları nelerdir?

Ajanda Tutmak Neden Önemli?

Ajanda; takvim özellikleri sayesinde yılın farklı günleri için düzenli not alınmasına ve istenildiğinde bunlara pratik bir şekilde ulaşmanın mümkün olduğu tarih, il plaka ve telefon kodları gibi yararlı bilgilerin de yer aldığı not defterleridir.

Düzenli bir şekilde ajanda tutmak farklı zamanlar için iyi bir planlama yapmanızı ve bu planlamaların verimli olmasını sağlar. Günlük, haftalık ve aylık olarak planlamalar oluşturup ajandanıza detaylarını not almanız, iş ve yaşamanızda daha disiplinli olmanıza imkân tanır.

Dijital ortamlar ve teknolojik yöntemler kullanarak not almanız mümkün olsa da bu platformlarda farklı sürdürülebilirlik sorunları ortaya çıkar. Aynı zamanda bu cihazların kaybedilmesi, çalınması, bozulması veya verileri kurtaramayacak düzeyde çökmesi, önemli not ve planlarınızın ortadan kaybolmasına neden olur. Ajandaların teknolojik cihazlar gibi maddi değerinin ve çökme ihtimalinin olmaması, benzer sorunlarla karşılaşma riskini ortadan kaldırır. 

Ajanda Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Doğrudan ve dolaylı yoldan iş hayatınızdaki verimin artmasını sağlayan ajanda tutmanın faydaları, kişisel gelişim bakımından da ayrı bir önem taşır. Size kazandıracağı programlı ve disiplinli hareket etme alışkanlığı, yaşam boyu benzer alışkanlıklar edinerek hayatınızda daha başarılı olabileceğinizi görmenizi sağlar. Elbette ki ajanda kullanmanın faydaları sadece bunlarla sınırlı değil. Diğer faydalarından bazıları ise şunlardır:

  • Yapılan işin daha ciddiye alınmasını sağlar. İşinizle ilgili not ve planları yanınızda taşıyarak gerek duyduğunuzda faydalanmanız, birlikte çalıştığınız kişilerin gözünde işlerinizi düzenli yaptığınız algısı sağlar.
  • Mantıklı planlamalar yapmak için ihtiyacınız olan detaylara ulaşabilir ve bu detaylar ışığında daha iyi hedeflemeler yapabilirsiniz. Aklınıza gelen detayları not aldığınızda, planlama yaparken bu detayları unutmaya karşı önceden önlem almış olursunuz.
  • İş konusunda ihtiyaç duyacağınız bilgilere istediğiniz zaman ulaşabileceğinizi bilmeniz sizi daha fazla motive eder. Böylelikle iş planlamanızı daha iyi bir psikoloji ile yaparsınız.
  • Ajanda kullanmanın faydaları arasında psikolojik olarak sorumluluk duygusunu artırması da önem taşır. İşiniz hakkındaki detayların daima yanınızda veya ulaşılabilir yerde olması sorumluluk duygunuzu artırarak, daha verimli çalışmanıza sebep olur.

Ajanda Tutma Teknikleri Nelerdir?

Masasında açık olan ajandasına ve ajandanın üstüne yapıştırılmış küçük yapışkanlı notlara bakan bir iş insanının kollarının görüntüsü

Ajanda tutma teknikleri ile not ve planlarınızı bütünsel hale getirerek daha fazla verim alabilirsiniz. Ajanda tutarken aşağıda yer alan hususları dikkate almanız, ileri süreçte sizi karmaşalıktan kurtarır ve pratiklik sağlar.

  • Dikkatinizin dağılmasını engelleyin.
  • Alacağınız notların kısa ancak önemli detayları içerdiğinden emin olun.
  • Tarihin hatırlanmasının önemli olduğu notlarınız için mutlaka tarih bilgisine yer verin.
  • Daha hatırlatıcı bir planlayıcı tutmak için kısa bir mekân vurgusu yapın.
  • Kısaltma ve sembollerden yararlanarak acil durumlar da not tutma süresini kısaltın.
  • Notların önemli kısımlarına bir bakışta gözünüze çarpacak işaretler koyun.
  • Belirli bir program kapsamında ajanda kullanırken, plana uygun bir düzen oluşturun.

Ajanda tutarken daha sağlıklı programlar yapmak ve şık bir görüntü sağlamak için ajanda kalitesi önemli taşır. Bunun için Mynote Bullet Journal gibi işlevsel ajanda çeşitleri kullanarak hem iş veriminizi artırabilir hem de göz alıcı bir şıklık yakalayabilirsiniz. 

Ajanda Nasıl Tutulur?

Planlarınızı ajandanıza not düşmeden önce detaylarını başlıklar halinde bir kâğıt üzerinde tasarlayarak, sonrasında ajandaya aktarmak daha faydalı olur. Böylelikle sağlayacağınız düzen, ileri tarihlerde notlarınıza kafa karışıklığı yaşamadan ulaşmanızı sağlar.

Ajanda tutarken gerekli yerlere başlık eklemek ve her tarih için ilgili sayfayı kullanarak daha düzenli çalışmalar yapabilirsiniz. Karalama kâğıdı kullanmadan kabataslak notlar almak, ileride kafanızın karışmasına neden olabilir. 

Açık tarihli çizgili ajanda kullanmanız, tarih konusunda daha rahat hareket etmenizi sağlar. Tarihi sizin atabileceğiniz bu ürünler, ilgili tarih geçse bile kullanılabilir olduğu için daha işlevsel bir kullanım vadeder. Çizgili deri ajanda çeşitleri ise yüzey ve baskı kalitesi ile daha uzun ömürlü kullanım ve şıklık arayanlar için ideal ürünler arasında yer alır.

Ajanda ve Planlayıcı Nereden Alınır?

Ajanda ve planlayıcı ihtiyaçlarınızı renk ve boyut gibi farklı birçok özelliğe sahip kaliteli ürünler ile giderebilirsiniz.  Ofmark güvencesiyle sahip olabileceğiniz ajanda çeşitleri, farklı özellikleriyle kullanıcılarına daha işlevsel bir kullanım vadediyor.


Ofmark ofis marketinizden Mynote Myjournal 96 yapraklı ajanda gibi iş ve gündelik hayatınızda kullanabileceğiniz birçok ürüne, daha uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Günlük - Ajanda, Takvim, Plan

Bu uygulama hakkında

Günlük defter, takvim, organizatör, planlayıcı'nın görevi, hem kişisel yaşam hem de iş için bir defter, planlayıcı, hatırlatıcı, takvim, alışkanlık izleyici, yapılacaklar listesini tek bir basit uygulamada birleştirmektir. Her zamanki kağıt düzenleyicinizi, tamamen aynı dijital kopyasıyla haftanın görünümüyle değiştirecek, böylece planlarınızı kolayca hazırlayabilir, uygulamalarını izleyebilir ve hedeflere ulaşabilirsiniz.

Bir tarihin yanına yazılan bir hayal, hedef olur!

Bizim Günlük defter, takvim, organizatör, planlayıcı dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılmaktadır. Dersleri planlamanıza, notlar tutmanıza, müşteri listeleri, yapılacaklar ve alışveriş listeleri tutmanıza, alışkanlıklar oluşturmanıza, üretken olmanıza ve hiçbir şeyi asla unutmamanıza yardımcı olur.

Günlük defter, takvim, organizatör, planlayıcı arayüzü, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan klasik bir kağıt defteri gibidir. Planlamanın en kolay ve en sezgisel yolu. Okul günlüğü gibi. Minimalist bir kağıt planlayıcı gibi.

Tek ekranda, haftanızın tüm planlarını görebilirsiniz. Bu, en uygun planlama için en görünür zaman dilimidir. İstediğiniz kadar hafta, ay, yıl boyunca kolayca ileri geri dönebilirsiniz.

Herhangi bir görev, plan, alışkanlık kolayca kurulur, değiştirilir, silinir. Karmaşık veri giriş sistemleri yok, form doldurma yok - sadece normal notlarda olduğu gibi yazın veya sesle metin girin.

Günlük defter, takvim, organizatör, planlayıcı'nın temel işlevleri:

• Hoş sayfa çevirme - kağıt takvim gibi (günlük defteri, planlayıcı). Artık yanınızda kağıt defter taşımanıza gerek yok.
• Tüm hafta görünümü ve daha fazla not için bir günlük görünümde yakınlaştırılmış. Tüm planlar - bir bakışta.
• Her zevke uygun çeşitli arka plan tasarımları. Sonsuz sayıda değiştirebilirsiniz.
• Geçmişteki ve gelecekteki herhangi bir tarihe kolay geçiş için takvim.
• Notları renkli, altı çizili, üstü çizili, kalın, italik ile vurgulama. Her şey görevlere öncelik vermek, tamamlandıklarını işaretlemek içindir.
• Ayrı bir not sayfası (yapılacaklar listesi), bir tarihe bağlı değil. Bir alışveriş listesi yapabilir, değerli düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
• Hafta numarasının gösterilmesi ve herhangi bir zamanda geçerli tarihe dönüş.
• Girişlerin ve olayların rengini ve yazı tipi boyutunu değiştirin.
• Dil değişikliği
• Haftanın ilk gününü değiştirme
• Sesli notlar ekleyebilir ve tablette elektronik kalem de kullanabilirsiniz
• Kaydet ve iCloud'a Çıkart
• Tekrarlayan etkinlikler (günlük, yıllık vb.). Doğum günleri, antrenmanlar, programlar için
• Otomatik hatırlatıcılar
• Tamamlanan görevleri görüntülemek için onay işaretleri
• İstikrarlı bir programla daha uygun bir program için günlerin saatlere göre dağılımı
• Programınızı meslektaşlarınız, arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmak olasılığı
• Kelime arama fonksiyonu
• Takvimlerle entegrasyon (Google Takvim, iPhone Takvimi gibi).
• ve diğerleri.

Temel işlev Günlük defteri, takvim, düzenleyici, planlayıcı her zaman ücretsizdir. Pro (Premium) sürümünü de satın alabilirsiniz. Ödeme tek seferliktir (bu bir abonelik değildir).

E-posta: [email protected]

Güncellenme tarihi

21 Oca 2023

Verimliliğinizi Arttırmanızı Sağlayacak 20 Uygulama

Verimliliğinizi Arttırmanızı Sağlayacak 20 Uygulama

Sadece işletmeler mi verimlilik çalışmaları yapar? Hayır, artık günümüzde birçok insan zamanını daha iyi değerlendirebilmek için kendi yaşam düzeni içerisinde de düzenlemeler yapıyor. Hatta şu anda Covid 19 nedeniyle bir çoğumuz evden çalışırken yada üniversite eğitimimizi evden devam ettirirken nasıl verimli olacağımızın yollarını arıyoruz. Sadece ajanda tutmak ve düzenli olmak dijitalleşen bir dünya için artık yeterli sayılmıyor. İşte tam olarak bu sebeple akıllı telefonlarda kolayca kullanılabilen birçok verimlilik uygulaması mevcut. Bunların arasında en çok talep gören verimliliğinizi arttırmanızı sağlayacak 20 uygulamayı sizin için derledik.


1) Trello

Trello, işbirlikçi ekipler için basit, kullanımı kolay bir proje yönetimi uygulamasıdır. Bu uygulama gruplar için proje yönetimi ve bireyler için de yapılacaklar listesi olarak ikiye ayrılıyor. Projelerinizi organize ve takip etmek için yapmanız gereken tek şey uygulamanın ‘kartlarını’ gerekli listelere sürükleyip bırakmanız.


2) Todoist

Todoist, karmaşık yapılacaklar listelerini kolayca yönetilebilir bir şeye dönüştürmeyi vaat eden bir görev yönetim aracıdır. Basit ve aynı zamanda başkaları ile işbirliği yapmanıza olanak sağlayan bir yapılacaklar uygulamasıdır. İşinizi gören minimalistik bir tasarıma sahip bu uygulama görevlerinizi kontrol altında tutmanıza izin veriyor.


3) Wunderlist

Wunderlist gelişmiş özellikleri her türlü bir görev yönetimi uygulaması. Trello ekipler için tasarlanmış ve Todoist bireyler için tasarlanmış olsa da, Wunderlist her ikisi için de tasarlanmıştır ve yapılacaklar listeleri etrafında tasarlanmış bir Trello alternatifine çok benziyor.


4) Slack

Slack, ekipler için tasarlanmış bir mesajlaşma platformudur ve uzak çalışanlar için ideal bir iletişim aracıdır. Slack anlık mesajlaşma özelliğinin yanı sıra, ekip üyelerinin gerektiğinde katılabilecekleri ve ayrılabilecekleri kanallar halinde düzenlenmiştir, böylece kimse kendileriyle ilgili olmayan mesajlar veya bildirimler almaz.


5) Asana

Asana birden fazla kullanıma ev sahipliği yapılabilen uygulamalardan birisidir. Görüşmeler, görevler, teslim tarihleri ve satış rakamlarından internet gelişim hatalarına kadar çoğu etkinlik için verimlilik takibi yapabilir.


6) Proud

Bu uygulama popüler Pomodoro tekniği merkezli zamanlayıcılar kullanıp hayatınızın stresli anlarında baskıyı azaltarak size büyük hedefleri gerçekleştirmek için görevleri bölme konusunda yardımcı oluyor.


7) Pomotodo

Geniş bir iş-akışı yönetimi uygulamasıdır. Fikir toplamanıza, görevleri takvime yerleştirmenize, görev bitirmenize ve görev geçmişine göz atmanıza izin verir.


8) FocusList

Gününüzü planlamanızı, odaklanmış vaziyette kalmanızı sağlayan ve verimliliğinizi ölçmek için kullanabileceğiniz bir uygulama.


9) Whiteboard

Günlük görevlerinizi yönetmenizi sağlar. Müşterilerinizle ve meslektaşlarınızla bir proje hakkında görüşmek ve kişisel işlerinizi yönetmenize yardımcı olur.


10) Taco

Bu birleşik görev listesi uygulaması ile Evernote, Asana, Todoist, Trello gibi 40’tan fazla uygulamadan yapılacaklarınızı tek ekranda görüntülemenizi sağlar.


11) Paper 3.0

Resimlerin üzerine çizim yapmanıza, şemalar, grafikler ve taslaklar yaratmanıza ayrıca kontrol listeleri gibi notları da kolayca yaratmanıza izin veren bir uygulamadır.


12) Plan

Bu uygulama görevlerinizi, notlarınızı ve toplantılarınızı tek bir yerde senkronize etmenize izin verir ve size verimliliğinizi arttırmanız için kesin olarak neye ne kadar zaman harcamanız gerektiği konusunda bir bilgilendirme sağlar. Gününüzü daha etkili planlamanız için faydalıdır.


13) Evernote

Sunumlarınızı ve favori makalelerinizi tek bir yerde depolamanızı sağlar.


14) Timely

Takvimlemeyi ve zaman takibi yapmayı olması gerektiği kadar basit hale getiren özellikle bağımsız çalışanlar için oldukça kullanışlı bir uygulama.


15) Instant 3.0 

Seyahat ederken, telefondayken, uyurken, spor yaparken tüm bunlara ve bunun gibi aktivitelere ne kadar vakit harcadığınızı Google Analitikleri gibi takip edebileceğiniz bir uygulama.


16) Focuster

Yapılacaklar listeniz ile boş vakitlerinizi senkronize ederek etkinliklerinizi önceliklendirmenizi sağlar.


17) Zapier

500’den fazla uygulamayı birbirine bağlamanıza izin verir. Örneğin; Google tablolarından Trello kartları hazırlayın, yaklaşan Google Takvim etkinliklerini bir Slack kanalına yükleyin ve otomatik olarak MailChimp kampanyalarını LinkedIn profilinizde paylaşın.


18) Self Journal

Bu 13 haftalık defter size gününüzü saati saatine hesaplamak için boşluklar verirken bir yandan da takdir ettiğiniz şeyler, büyük kazançlarınız ve öğrendiğiniz şeyler hakkında yazılar yazmanıza imkân sağlar.


19) Productivity Planner

Bu bir görev merkezli planlayıcı. Her gün size o günün 3-5 görevini önem sırasında yazmanız ve onları tamamlamanız için boşluk verir. Her haftanın sonunda o haftaki tamamlanmış görevlerinizi, kazançlarınızı ve öğrenilmiş derslerinizi düşünmeniz için de size bir tane ‘haftalık inceleme’ verir.


20) Blinkist 

Kimsenin kapaktan kapağa istediği kitabı okumaya zamanı yoktur. Blinkist binin üzerinde çok satan kurgusu olmayan kitaplar için CliffsNotes görevi görüyor. Yani uzun soluklu kitap metinleri yerini sadece ana fıkrin işlendiği önemli kısımların oluşturduğu özetlere bırakıyor ve tüm bu kitapların her birini sadece 15 dakikada okumanıza yarıyor.

İlginizi Çekebilir: Evde Geçirilecek Vakti Değerlendirmek İçin Farklı Dizi Önerileri

Youthall’da profilinizi oluşturmak için hemen tıklayın.

Youthall

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır