ip atlayarak kilo verme ekşi / Egzersize yer açın

Ip Atlayarak Kilo Verme Ekşi

ip atlayarak kilo verme ekşi

ip atlamak

Bir kaç tavsiye :

İp atlamaya başlamadan önce mutlaka ısının.

Başlarda çok fazla atlamaya çalışmayın azar azar artırın. Sonra arası atlarsınız.

İp kafanıza dolanıyorsa tutuş ve çeviriş şeklinizde problem vardır. Bilekleri sallayarak ip çevirmek ipin burulup kafanıza dolanmasına sebep olur. O yüzden eller olabildiğince sabit ve kalça hizasında kalmalı

Başlarda atlayamazsanız moralinizi bozup vazgeçmeyin. Günde on tane de olsa atlayın. İnanın vücut zamanla alışıyor ve git gide daha doğru, hızlı, takılmadan atlayabiliyorsunuz.

catvoice
cinsiyet:kadın
ten rengi:buğday tenli
göz rengi:koyu kahverengi
yaş:35
cilt alt tonu:warm
saç rengi:siyah
ekşi maya nedir, ekşi mayanın faydaları nelerdir

Ekşi hamur mayası, M.Ö. tarihlerine dayanmakta olan eski bir tahıl fermantasyon yöntemlerinden biri olarak yer almaktadır. Ekşi maya, ticari ekmek mayası birkaç yüzyıl öncesinde yerini alana kadar geleneksek ekmek mayası olarak kullanımını sağlanmıştır. Ekşi maya iki ana malzeme içermektedir. Bu malzemeler ise un ve sudur. Un ve suyun karıştırılmasıyla birlikte düzenli olarak beslenilmesi durumunda birkaç hafta içerisinde ekmek yapımı için kullanılabilir olan kıvamda bir maya elde edilmektedir. Tahıl mayası olarak üretimi sağlanan ekşi mayalı ekmek, fermantasyon sonucunda oluşmakta olan gazlar sayesiyle kabarmaktadır. Pek çok kişi, hamurun kabarma sürecini desteklemek açısından ticari fırıncı mayası kullanılmaktadır.

Ekmeğin mayalanması çin geleneksel ekşi hamur fermantasyonu, unda doğal olarak yer alan yabani maya ve laktik asit bakterileri kullanılmaktadır. Ekşi maya, asidik koşullar ile birlikte ticari fırıncı mayasına göre daha fazla dayanıklılık sağlar. Bu durum, laktik asit üretimi sağlayan bakterilerle birlikte hamurun kabarmasına destek olunması açısından beraber çalışmasıyla birlikte ilişkilidir. Kimchi, kefir, yoğurt ve lahana turşusu da dahil olmasıyla bazı fermente ürünlerde laktik asit bakterileri içeriğine sahiptir. Ekşi maya yapımı için kullanımı sağlanan yabani maya, un, su ve laktik asit bakterileri başlangıç olarak adlandırılmaktadır. Ekmek yapımında maya hamurunda içeren şekerin fermente olmasını sağlayarak, ekmeği kabarmasına ve karakteristik tadının oluşmasına yardımcı olur. Peki, Ekşi maya nedir, ekşi mayanın faydaları nelerdir? Ekşi maya ile ilgili tüm merak edilen detaylar bu yazımızda derlenmiştir.

Ekşi Mayanın Faydaları Nelerdir

  • Şişkinlik yapmaz,
  • Diğer ekmek çeşitlerine göre daha uzun sürede bayatlamakta,
  • Sindirim sistemi problemi yaşayan kişilerde tüketimi sağlanabilir,
  • Uzun süre tokluk hissiyatı oluşturur,
  • Hazmı kolaylaştırır,
  • Diğer ekmek çeşitlerine göre daha düşük glisemik indekse sahiptir,
  • Kilo vermeyi kolaylaştırır,
  • Ekşi mayanın içeriğinde yer alan mikroorganizmalar, bağırsak florasının olumlu yönde etkilenmesini sağlar ve böylece sindirim sağlığına ekstra bir fayda sağlamaktadır.
  • Yüksek miktarda folat ve antioksidan seviyesine sahiptir..
  • Ekşi mayalı ekmek, içeriğindeki bileşenlerden kaynaklı daha lezzetli bir tada sahiptir.

Ekşi Maya Nasıl Saklanmalı

Mayanın hazırlanmasından sonra kendi kavanozunda kapağı kapalı olarak dolapta saklanabilmektedir. Böylece fermantasyonu yavaşlamaktadır. Başlangıç olarak maya yeni olmasından dolayı üç günde olmasıyla birlikte besleyici olabilmektedir. Olgunlaşmasıyla birlikte haftanın bir ya da on günde bir şeklinde olarak beslenme işlemi sürdürülebilmektedir. Ekşi mayayı oda sıcaklığında saklamak için her 24 saatte bir beslemek gerekmektedir.

Diyet Yaparken Ekşi Mayalı Yiyecekler Yenir Mi

Diyetisyenler tarafından diyet programında sık sık yer verilmekte olan ekşi mayalı ekmek, porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi durumunda kilo artışına sebep olmamaktadır. Bununla birlikte ekşi mayanın bağırsak sağlığını desteklemesiyle birlikte kilo kaybını desteklediği de bilinmektedir. Metabolizmanın hızlanmasını sağlamakta olan ekşi mayalı ekmek, ölçülü bir şekilde tüketilmesi durumunda kilo kaybına ve yönetimine fayda sağlayabilmektedir.

ekşi maya hangi hastalıklara iyi gelir

Ekşi Maya Hangi Hastalıklara İyi Gelir

  • Şeker hastalığın önüne geçmede yardımcıdır: Düşük glisemik indeks içeriğine sahip olan ekşi mayalı ekmek, kan şekeri ve insülin seviyelerinin normal düzeyde tutulması sağlanmaktadır. Böylece insülin direnci ve şeker hastalığını önlemede önemli bir rol oynamaktadır.
  • Sindirim sistemini problemlerinin önlemede fayda sağlar: Ekşi mayalı ekmek, probiyotik özelliğiyle birlikte bağırsak rahatsızlıklarının giderilmesini sağlayarak zayıflama, sindirim sistemi (gastrit, ülser ve reflü) sorunlarına, demir eksikliği anemisine, insülin direncine, vitamin ve mineral eksikliğinin önüne geçmesinde ve giderilmesinde oldukça etkilidir.
  • Kansızlığa iyi gelmektedir: Ekşi maya ekmeği diğer ekmek çeşitlerine göre daha yüksek folat ve antioksidan içeriğine sahiptir. Daha düşük fitat düzeyleri ise besin emiliminde artış göstermektedir. Ekşi maya bu özelliğiyle birlikte kansızlık problemlerinin önüne geçmede fayda sağlamaktadır.
ekşi maya nasıl yapılır

Ekşi Maya Nasıl Yapılır

Ekşi maya yapımı için malzemeler:

  • 1/2 su bardağı un,
  • 1/2 su bardağı oda sıcaklığında su
  • Ekstra olarak un ve su

Yapılışı: 

Ekşi maya yapılışı için öncelikle un vu su geniş bir cam kabın içerisinde alınır. Daha sonrasında tahta bir kaşık ile birlikte pürüzsüz bir doku alana kadar karıştırılmaktadır. Karışım iyi bir şekilde karıştırılmasından sonra üzerine bir bez örtülmekte ve oda sıcaklığında güneş görmeyen bir ortamda bekletilmektedir. 24 saat beklemesinden sonra yarım su bardağı un ve yarım su bardağı su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam olana kadar karıştırılmaya devam edilir. Üzerine bir bez örtülerek tekrardan oda sıcaklığında güneş görmeyen bir dolap içerisinde bekletilir. 24 saat beklemesinden sonra karışımın üçte ikisi atılmakta ve kalan karışıma yarım su bardağı un ve yarım su bardağı su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karışım sağlanır. Daha sonra üzerine bir örtü örtülür ve oda sıcaklığında güneş görmeyen bir dolaba kaldırılıp bekletilir.

Bu işlem karışımın üzerini tamamen köpük kaplayacak kadar ve su testinin geçene kadar her 24 saatte bir tekrarlanmaktadır. Bu işlemler 2 ila 7 gün devam etmektedir. Su testini yapmak için mayanın beslenmesi ve tamamen köpürene kadar 4 ila 8 saat bekletilmektedir. Bir su bardağı oda sıcaklığı suyun içerisine bir çay kaşığı maya yavaş bir şekilde bırakılmaktadır. Maya suyun üzerinde yüzmesi durumunda kullanılması uygun hale geldiği anlaşılmaktadır. Hemen batması durumunda ise besleme işleminin düzenli olarak devam etmesi gerektiği söz konusudur. Hazırlanmakta olan maya cam bir kavanoza ilave edilerek, kapağı kapalı olacak şekilde buzdolabında saklanabilmektedir. Mayanın haftanın 2 ila 3 kez 3/2 atılarak yarım su bardağı un ve yarım su bardağı su ilave edilerek karıştırılmasıyla beklenmesi gerekmektedir.

yazar

Egzersize yer açın

Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenin yolu egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirmek. Tüm uzmanların ortak söylemi bu: Hayatınızda egzersize yer açın ve onu hayatınızdan çıkarmayın

yaşları arasında bin 90 Avustralyalı denek üzerinde yapılan araştırmada, haftada bir saat egzersiz yapan deneklerin, düşme sorunlarını önleyebildikleri belirlendi. Egzersizin yaşlılarda vücudu daha dengeli hale getirdiği, görme sorunuyla ilgili dikkatsizlikleri azalttığı gözlendi. Egzersiz programını 1 yıl uygulayan deneklerde, düşme oranının yüzde 14 azaldığı kaydedildi. Yeni araştırmalarda, 85 yaşın üzerindeki yaşlılarda egzersiz programının ne gibi pozitif etkiler ortaya koyabileceği gözlenecek. Araştırma raporu, British Medical Journal adlı derginin yeni sayısında yer aldı.

GÖBEĞİ ERİTMENİN YOLLARI
‘Eyvah, göbeğim var bikini bile giyemiyorum’ diyorsanız aşağıdaki önerilere kulak verin! Şimdi başlayıp uygulayacağınız basit öneriler , bir kaç gün içinde sonuç vermeye başlayacak ve tatilde kendinize daha çok güveneceksiniz. İşeaz yemekten başlayın. Akşam yemeklerini bol mineral alabileceğiniz sebze ağırlıklı mönülerle oluşturun. Sık sık küçük öğünler yiyin. Vücudunuzun şeker ihtiyacını meyvelerle karşılayın. Ancak meyveyi mutlaka bir proteinle birlikte alınki hemen kana karışıp daha sonra yağa çevrilmesin!

EGZERSİZLERİ İHMAL ETMEYİN
Egzersizlerinizi sabah kahvaltısından önce yaparsanız depolandığınız yağı eriteceksiniz. Akşam yemeği sonrası yapacağınız egzersiz ise bütün gün biriktirdiğiniz şekeri eritecek. Hatta uyuduğunuz sırada da vücuttaki yağı yakacak.

İP ATLAYIN
Bacak bölgemiz, kasların en çok biriktiği yerdir. Onları güçlendirmek, kalorileri daha iyi yakabilmek ve metobolizmayı hızlandırmak anlamına gelecektir. Eğer hiç bir egzersiz yapamıyorsanız, günde en az 15 dakika ip atlamaya çalışın. Böylelikle günde kaloriden fazlasını harcaya aksınız! Tüm bunları kendinizi sıkmadan yapın. Unutmayın, uzmanlar haftada bir kilo ve 6 haftada bir beden incelmenin ideal olduğunu söylüyor.

MUCİZEVİ EGZERSİZLER
“Yeter artık! Egzersiz yapmaya başlıyorum” gibi cengaverce sözler maalesef sonuç almak için yeterli değil. Yapılması gerekenleri de bilmek lazım. Egzersiz yapmak yeterince eziyetli bir iş, ama işin daha da moral bozucu yanı, egzersizden sonuç alamamak. Tabii bu, ne yapacağınızı bilmemekten de kaynaklanabilir.

İŞTE ACİL DURUMLAR İÇİN BİR KAYNAK:

1-ÇOCUKLUĞUNUZA GERİ DÖNÜN
Çocukluğunuza dönün, kafa üstü durun. Bir mat üzerinde diz çökün ve kollarınızın dirseklerden aşağıda kalan kısmı bir üçgen oluşturacak şekilde, yere yerleştirin. Başınızı mat üzerine, kollarınızın arasına koyun. Dizlerinizi kaldırın ve gövdeniz dik olana kadar, ayaklarınızı ileri taşıyın. Dizleriniz göbeğinizde kıvrılmış halde, ayaklarınızı yerden kaldırın. Dik olduğunuzda, derin nefes alın.

2-HAFTADA 4 KEZ İP ATLAYIN
Haftada 4 kez ip atlamak, en iyi sporlardandır. Sadece kol ve bacaklarınızı şekle sokmakla kalmaz, tonla kalori yakar. Isındıktan sonra, ayaklarınızı destekleyecek ayakkabılarla bir dakika boyunca ip atlayın. Bunu on dakikaya çıkarmaya çalışın.

3-EĞLENCELİ BİR SPOR: YÜZME
Yüzme, kollarınızı, karnınızı ve bacaklarınızı çalıştırır. Su, her yönden basınç uyguladığından, yüzme mükemmel bir seçimdir. Ayrıca her kulaçta stresten uzaklaşırsınız. Kollarınızı rüzgâr değirmeni gibi hareket ettirmeye gayret edin. Yani bir kolunuzu tam olarak ileri doğru uzatırken, diğeri de aynı şekilde geride ve vücudunu un tam ya ın a olmalıdır. Haftada gün, tur yüzün.

4 -GÜZEL BİR KALÇA İÇİN
Güzel bir kalçaya sahip olmak elzem oldu. Ayaklarınızı kalça genişliğinde açın, kollarınız iki yanınızda olsun. Gövdenizi dik tutarak, nefes alın ve sol bacağınızla ileri doğru bir hamle yapın. Bu arada sol diziniz 90 derecelik bir açıyla kırık olsun. Diziniz, ayak parmaklarınızın ötesine geçmemeli. Nefes verin, sol ayağınızı geri çekerek başlangıç pozisyonuna geri dönün. Aynı hareketi sağ bacakla tekrarlayın. Her iki bacak içinde 10’ar kere tekrar edin.

5-OMUZLARINIZI ŞEKİLLENDİRİN
Yaptığınız hiç bir şey sonuç vermedi ve hâlâ top gibi bir popoya mı sahibsiniz? O zaman bazı küçük hilelere başvurun. Eğer altınızı eritemiyorsanız, üstünüzü geliştirin. Ayaklarınızı kalça genişliğinde açıp, ellerinize birer kg. dambıl alın. Sırtınızı dik tutarak öne doğru eğilin ve kollarınızı yere bırakın. Bunu yaparken, avuç içleriniz yere baksın. Nefes alın ve sonra kollarınızı yere yatay bir biçimde yanlara uzatırken nefes verin. Bu arada da kürek kemiklerinizi birbirine doğru bastıracak şekilde sıkın. Tekrar başa dö ün ve tekrardan oluşan bir set yapın.




nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir