erkeklerde küpe sağa mı sola mı takılır / Saat Hangi Kola Takılır?

Erkeklerde Küpe Sağa Mı Sola Mı Takılır

erkeklerde küpe sağa mı sola mı takılır

Piercing, Hızma Hızma sağa mı takılmalı sola mı?

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

Arkadaşlar bir süre yapıştırmalı hızma kullandım,ve burnumu deldirmeye karar funduszeue.info hızma nereye takılır kararsızımsağa takanda var sola funduszeue.info neresi uygundurilla sola yada sağa takılır diye bişey varmıdır ? yoksa insan uygun gördüğü yeremi taktırmalı ???

 

bence uygun görülen tarafa yapılmalı bana sağ ters geliosa sana ters gelmiodur örneğin

 

Benimki 8 senedir sağda farkediyomu bilmiyorum:KK1:

 

7 senedir kullanıyorum önce 2 sene solda kullandım sonra çıkardım kapandıı 3 sene önce tekrar deldirdim onuda saga yaptım şimdi sagdaa yani öyle bi kural yok sag sol diyee neresi sana kullanışlı geliyorsaa dogru olan taraf orasındır

 

işte bende bilmiyorum çook kararsızım :S

 

sessiz86

evlendik :)

Kayıtlı Üye

şöyle bi çevremde tanıdığım insanları gözümün önüne getirdim genelde sol tarafta takılı oluyodu aynı erkeklerdeki tek sol kulağa küpe takmak gibi solda olanlar daha çoğunlukta benim tanıdıklarımda

 

merhaba her hangi sag sol diye bi kural yokk ben sag da kullanıyorum öncedende solda kullanmıştım o kapandıktan sonra sag kullanmaya başladım yani fark etmez

 

bende öyle etrafımda sağda görüyorum solda

 

dilyar

dilyar

bitanecik kizim

Kayıtlı Üye

saga da takilir funduszeue.info hangisi daha rahat geliyosa oraya yap.
benimki sagda.

 

Son düzenleme:

canım saçlarını hangi tarafa ayırıyorsan o yöne taktırmalısın. saçların açık olduğunda yan taraftan hızmanın görünmesini engellemez böylece. benim arkadaşlarım hep bu şekilde deldirdiler

 

benim sağda :) gözüme orası hoş göründü. bir de sağ elimle yazarım sol tersime geldi.

 

Tweety

-Zık-

tek ayak cezası

Kayıtlı Üye

fark etmez bence hangi tarafa yakistiriyorsan o tarafa tak:KK

 

Ben 2 kez sağ tarafını deldirdim burnumun. funduszeue.info sağlık kabinine deldirmeye gittim adam yaşlıydı sağı deldirmek istedim.
Sağı lezbiyenler ve gayler deler sen bilirsin dedi bende kafana göre del o zaman amca dedim solu deldirdim :KK bence saçmalık ama amca öyle delince olsun sen solu del diyemedim zaten sağ deliğim hep kapanıp minnacık bir çıkıntı halini almıştı vazgeçtim solu yaptırdım maşallah iyi gidiyor :nazar:

 

 

 

bilmem ikisi de güzel :KK

 

Ben fotografta hangi tarafta guzel cikiyorsam ordan deldirmistim sagim delik benim..

 

bence burnunuzu nereden güzel buluyorsanızz orası ben sola yaptımm

 

Erkeklerin küpe takması caiz mi? Ve Yavuz Sultan Han

Erkeklerin küpe takması caiz mi? Ve Yavuz Sultan Han

Mucahid
Yavuz Sultan Selim&#;in sol kulağında küpe bulunan bir resmi mevcuttur. Bu doğru mudur?

Konuyu bir kaç açıdan ele almakta yarar vardır:

1) islâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştirı Bazı hukukçular, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini ve bu tür bir olayın Hz. Peygamber zamanında yapıldığı halde yasaklanmadığını ileri sürmektedirler. Her hal ü kârda ergen erkeklerin kulaklarını deldirmeleri ve küpe takmaları, çoğu hukukçulara göre haram ve bazılarına göre ise mekrûhtur; yani kısaca caiz değildir.

İşte bu seri hükmü bilen Yavuz Sultân Selim&#;in kulağını deldirip küpe taktığına ihtimal dahi vermiyoruz. Zira Yavuz, Mısır Seferi dönüşünde oğlu Süleyman&#;ın süslü elbiselerini görünce, &#;Bre Süleyman, sen böyle giyinirsen, anan ne giysin?&#; dediğini biliyor ve onun şahsî hayatında sade ve süsten uzak olduğunu kaynaklardan öğreniyoruz. Yavuz, süs ve ihtişamdan hoşlanmayan bir Padişahtır. Doğru olan resimlerinde, pala bıyıklar vardır; ancak küpe yoktur.

2} Şu anda Topkapı Sarayı&#;nın Portreler Bölümünde 17/66 numara ile 70 x 65 cm ebadında bulunan küpeli Yavuz Portresi ile Macar bir ressama ait olduğu söylenen küpeli resme gelince; Evvela, Yavuz&#;un minyatürlerde ve elimizde bulunan resimlerinde, bunun gibi küpeli olan üçüncü bir resmi bulunmamaktadır. Kaldı ki, bu resimler arasında resmî nakkaşlar tarafından yapılanları vardır. İkincisi, Yavuz&#;a isnad olunan, ama tamamen hayalî ve uydurma olan Avrupalı ve İranlı ressamlara ait resimler çokça bulunmaktadır. Tarih kaynakları bu noktanın altını çizmektedirler. Bu küpeli resmin de, uydurma resimlerden biri olması kuvvetle muhtemeldir. Zira Sultanın kulağında küpe, boynunda incili madalyon, sarığında taç bulunmaktadır. Osmanlı Padişahlarının kıyafetleri ile bağdaşmayan bu süsler, tablonun yakın tarihlerde yapıldığını göstermektedir. Zaten yılında Dolma Bahçe Sarayından getirilmiştir. Dolma Bahçe Sarayına ne zaman konulduğu da bilinmemektedir. Üçüncüsü, bazı araştırmacılara göre, bu küpeli resim Şah İsmail&#;e aittir. Zira başında Şii Mezhebinin alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran Şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şi&#;a mezhebinde caiz görülmektedir.

3} Küpeli resmin Yavuz&#;a ait olmadığı ortadadır. Ait olsa bile, son zamanların bazı ahlaksız insanlarının bunu, gay&#;liğe yorumlamaları, en az bu resmin Yavuz&#;a isnad edilmesi kadar yanlıştır. Doğru olsa bile böyle yorumlanmasının mantıksızlığını, iç oğlanı meselesinde uzun uzadıya açıklamış bulunuyoruz. Kaldı ki, bazı kölelerin, kölelik alâmeti olarak kulaklarına küpe taktıkları bilinmektedir. Tek kulağında olduğu hiç mevzubahis dahi edilmemiştir. Bazı yazarlar, Yavuz&#;un bu küpesini Allah&#;a kul olma özelliği olarak taktığını ve bununla Cihan hâkimi olmasına rağmen âciz bir kul olduğunu göstermek istediğini anlatmaya çalışmışlardır. Bize göre bu yorumlar kısmen zayıf yorumlardır. Zira küpeli resim hadisesi doğru görünmemektedir. Fakat kölelerin küpe taktıkları doğrudur. Bu arada küpenin bir Türk töresi olduğunu ifade eden yazarlar bulunduğu gibi, Yavuz&#;un Şah İsmail&#;in askerlerine şirin gözükmek için taktığını iddia edenler de vardıfunduszeue.info bunlar iddiadan öteye gitmemektedir.

Yavuz&#;un pala bıyıklarının Hz. Peygamber&#;in sünnetine uymadığı itirazına gelince&#;

İslâm hukukunda Hz. Peygamber&#;in Bıyıkları kısaltınız, sakalları da bırakınız mânâsını ifade eden hadisi sebebiyle bıyıkların kısaltılması sünnettir. Ancak bunun tek istisnası, düşmana heybetli görünmek için gazilerin bıyıklarını uzatmasının caiz görülmesidir. Nitekim Ebussuûd Efendi de bir fetvâsında bu hakikati dile getirmiştir:

Sûfiler bıyıkları dibinden kesmek sünnetdir deyü i&#;tikad eyleseler, şer&#;an mezbûrlara nesne lâzım olur mu? El-cevâb: İftirâdan ictinâb etmek lâzımdır. Mesnûn olan kaş mikdârı kalınca almaktır. Ol dahi gazilerden gayrıyadır. Gâzilerde uzatmak mendûbdur, adüvve (düşmana) heybetli görünmek içün. İşte gerçek bir gâzi olan Yavuz&#;un pala bıyıklarının hikmeti ve şer&#;î dayanağı budur. Pala bıyık Türk geleneğinde bir Akıncı adetidir.

&#;&#;&#;&#;&#;&#;
(1)ibn-i Âbidin, Redd&#;ûl-Muhtar, c VI, sh , Heyet, Resimli-Haritalı Mufassal Osmanlı Tarihi, İstanbul , c II, sh , , , , , ; Gönenç, Halil, Günümüz Meselelerine Fetvalar, İstanbul , c II, sh ; Dirler, Ayten, "Yavuz Selim Küpeli miydi?", Zafer Dergisi, Haziran , sayı , sh ; Kuşoğlu, M. Zeki, Tılsımdan Takıya, İstanbul , sn. 52 vd

Bilinmeyen Osmanlı &#; funduszeue.info Ahmet AKGÜNDÜZ / Sayfa, – madde


Caizdir Kardeşfunduszeue.infoız rahat olsun&#;

iletisimnet
Adamlara bak sünnette varmı böle bişey funduszeue.info Kuranda varmı böle bişey diye soran funduszeue.info dışında ne kadar kaynak varsa hepsinden alıntılar funduszeue.info bu alıntılara göre beyzadeler Haram Helalide funduszeue.infoa olmayan bir hüküm hakkında Kuran Serbest olduğumu söyleyebiliyorken sen kalk kendi kültürüne göre haramı helali belirle.
Beyler&#;Küpe takmanın Kuranda yasağı funduszeue.infoiz bu konuda bizi serbest bırakmıştır."
Ey iman edenler! Size açıklandığında hoşunuza gitmeyecek şeyleri sormayın. Kuran indirildiği zaman sorarsanız size açıklanır. Allah onları affetmiştir. Allah bağışlayıcıdır, yumuşak davranandır.
5 Maide Suresi
Canı yanan,kendine yakıştıramayan kulak deldirmez küpe takmaz,kendine yakıştıran küpe takabilir&#;

Lütfen ama lütfen hükümler yalnızca Kuranda dıfunduszeue.info funduszeue.info ve Haram kılma yetkisi ancak Allahın dır.

Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırırYunus Suresi


Yanıt: Caizdir Kardeşfunduszeue.infoız rahat olsun&#;

Mucahid
adamlar içtihad etmiş ve sünnete uygun bulmadıkları söylemişler. katılırsın yada katılmazsın. gerçi sen sünneti de kabul etmiyorsun.:(

Allah, pisliği aklını kullanmayan, Peygamberin sünnetini kabul etmeyenlerin başına yağdırır.


Soru: Caizdir Kardeşfunduszeue.infoız rahat olsun&#;

Mumtehine
< adamlar içtihad etmiş ve sünnete uygun bulmadıkları söylemişler. katılırsın yada katılmazsın. gerçi sen sünneti de kabul etmiyorsun.:(

Allah, pisliği aklını kullanmayan, Peygamberin sünnetini kabul etmeyenlerin başına yağdırır.

>
Hayy Allah&#;im bin razı olsun Mucahid kardesim&#;Klavyene saglik!


Ecir
Kardeş mezhep ile ilgili bir yerde bilgim var demişsin ama pek bir bilgin olduğunu zannetmiyorum.
Ayrılıklar detaylardadıfunduszeue.info ana çerçeveyi zaten Allah ve Resulü çizmişfunduszeue.info çizgiden çıkan zaten dinden çıkmış funduszeue.info bizatihi dinin kendisi değfunduszeue.info mezhepsiz dine ulaşmakta ancak müctehid seviyesindeki insanlar için mümkündür.


suara
BIr soz vardir kardesim insan bilmediginin dusmanindir diye . siz de bilmediginiz seye dusman olmusunuz .sunneti yok saymak Efendimizi yoksaymak demektir. namaz kurdan vardir ama nasıl kilinacagi funduszeue.info neden Allah (cc) bunu funduszeue.info namaz kilmasini nerden ogreneceksin nasıl kilacaksin peki arkadaşiml.

Kuranda Peygamberimizin Sünnetine Uyma ile ilgili Ayetler

Allahın,(fethedilen)ülkeler halkından Peygamberine verdiği ganimetler, Allah, Peygamber, yakınları, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Böylece o mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmaz. Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. Allahtan korkun. Çünkü Allahın azabı çetindir. [Haşr &#; 59/7]

Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah&#;a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah ı çok zikredenler için güzel bir örnektir. [Ahzab- 33/21]

Ey iman edenler! Allah&#;a itaat edin. Peygambere ve sizden olan ülülemre (idarecilere) de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız onu Allah a ve Resûle götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir. [Nisâ- 4/59]

Biz her peygamberi Allah ın izniyle ancak kendisine itaat edilmesi için gönderdik. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah tan bağışlanmayı dileseler, Resûl de onlar için istiğfar etseydi Allah ı ziyadesiyle affedici, esirgeyici bulurlardı. Hayır, Rabbine andolsun ki aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın (onu) tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar [Nisâ]

İşte böylece sana da emrimizle Kuranı vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle doğru yola eriştirdiğimiz bir nur kıldık. Şüphesiz ki sen doğru bir yolu göstermektesin.(O yol) göklerin ve yerin sahibi olan Allah ın yoludur. Dikkat edin, bütün işler sonunda Allah a döner. [Şûrâ- 42/]


7BiTiRDi
Bence Günahtır Erkeğin Nesine Küpe Takmak Eski Köye Yeni Adet Olurmu Bence Taktılarmıda Güzel Görünmüyor Ben Erkeğim Ama Takmıyorum Bence Caiz


Auguste Dupin
Yavuzun tek suçu küpe takmaksa mesele yok.
Yavuz dediğiniz adama ömrü boyunca müslümanlarla savaşmış,babasını tahtan indirip zehirletmiş kardeşlerini öldürtmüş,beşikteki yiğenlerini boğdurttuğu yetmiyormuş gibi kardeşlerinin hanımlarını da- çocukların doğmasına beklemeyi riskli bularak- öldürtmüş biridir.
Küpe taksa ne olur takmasa ne olur. 🙂


Sedanur
ben Yavuz Sultan Selimin kulağına küpe taktığına inanmıyorum herkes kendine baksın islam için çarpışmış insanları karalamakla elinize ne gececek&#;


imamhatipli42
< Yavuzun tek suçu küpe takmaksa mesele yok.
Yavuz dediğiniz adama ömrü boyunca müslümanlarla savaşmış,babasını tahtan indirip zehirletmiş kardeşlerini öldürtmüş,beşikteki yiğenlerini boğdurttuğu yetmiyormuş gibi kardeşlerinin hanımlarını da- çocukların doğmasına beklemeyi riskli bularak- öldürtmüş biridir.
Küpe taksa ne olur takmasa ne olur. 🙂 >

Bu saydığın maddeleri delilleriyle ve sebebleriyle yazarsan çok sevinirim kardeşim. Aksi takdirde su-i zana ortam hazırlamış oluyorsun. Sebeblerini de yaz ki herşey açıkca bilinsin. Bir de Yavuz Sultan Selim Han İslama ve özellikle de alimlere hürmet eden ve Nizam-ı alem için İlah-i kelimetullah davasını yürütme gayretini gösteren bir padişahtır.


Hoca
< Yavuz dediğiniz adama ömrü boyunca müslümanlarla savaşmış >
bunlar fitnecilerden şia fırkasının sapkınları olmasın:) bu adamın en sevdiğim yönü bu:) Allah (cc) ona rahmet etsin


Auguste Dupin
< Bu saydığın maddeleri delilleriyle ve sebebleriyle yazarsan çok sevinirim kardeşim. Aksi takdirde su-i zana ortam hazırlamış oluyorsun. Sebeblerini de yaz ki herşey açıkca bilinsin. Bir de Yavuz Sultan Selim Han İslama ve özellikle de alimlere hürmet eden ve Nizam-ı alem için İlah-i kelimetullah davasını yürütme gayretini gösteren bir padişahtır. >
Bu ve diğer kardeş katletme olayları tarihen sabit olaylardıfunduszeue.info Gazinin amcası Dündar Gaziyi illegal olarak öldürmesiyle başlamış kardeş katli Fatih tarafından kanunlaştırılmış ondan sonrakiler kardeşlerini ve diğer saltanatta hak sahipliği iddia edebilecek yiğenlerini öldürdükleri bilinen şeylerdir.
Ama siz güneşi balçıkla sıvayacağız diyorsanız sizin bileceğiniz bir şeydir.

Yavzun ilayi kelimetullah için savaştığını söylüyorsunuz ama savaştıkları milletlerin hep müslümanlar olduğunu neden gözardı ediyorsunuz?
Mısırlı memluklular müslüman değilmiydi?
Halife Mısırda değil miydi?
İslam halifesine mi kelimeyi şehadeti öğretecekti?
Deseniz ki Osmanlı devleti için gereken neyse onu yaptı,o zaman eyvAllah deriz.
Ama islam için yaptu derseniz islama iftira etmiş olursunuz.
Peygamberimizin bütün savaşları savunma savaşlarıdıfunduszeue.info tane bile islamı yaymak için yaptığı bir savaş göfunduszeue.infoı ki Yavuz müslümanlara karşı savaştı.


nurol
rahman ve rahiym olan ALLAH cc adıile ..
ERKEKLERE KÜPE TAKMAK ? soruyu soran arkadaşımı kutulyorum cunki son zamanlarda yaygınlasıyor bu
bu yazıda muhatabım tabiiki ben müslümanım diyenleredir. yanlızca 1 -hadis-i yazacam baska daha çok var ama bu yetecektir .
Resüllülah asv kadına benzeyen erkeklere -erkeğe benzeyen kadınlara nalet etmıstir . konu bukadar basit .


nurol
yavuz sultan selim in resmıne gelince gecenlerde ögrendimki bu resim sah ismaile aitoldugunu duydum . arastırmak lazım . yıllarca bize yutturmuslar .!!! yavuz un savasları nı anlamak için o tarıhi iyi bilmek lazım gunun kosulları & siyasi durumlar iktisadi durumlar ayrı ayrı degerledirmek lazım o günün sartları bunu gerektiriyor olabilir . & ümmeti tek yurek halinde tutmustur . iranla yapılan savas meshebi farklılıktan idi olmasa daha iyiolurdu ama taktir dir .
mesela kerbelada böye -cebel vakaasıda böyle haz aişe ra muminlerin annesi ie haz ali ra ın savasıda böyle .ve gercek bu Allah cc taktır etmiş tabiiki bizlerde asırladır içimiz yanıor keske olmasaidi .ALLAH cc butürden savaslar vermesin muhammet asv ümmetine amin amin amin


Mucahid
yorumlar için Allah hepinizden razı olsun


kevasor47
erkeklerin ve bayanların arasında fark saç ve sakalıdır biz hem küpe taktık hemde saçı uzatık ve sakalı kestikmi kadından hiç farkımız kalmıyor bazı uzun saçlı ve küpeli erkekleri görünce bu ne bicim erkek diyorum erkek olan kendisine yakıştırmaz küpeyi selametle


halil akyaz
(Leyse minnamen teşebbehe bir recali minen nesai
velamen teşebbehe binnesai minel recali.)

ne erkeklerden kadınlara benzemeye çalışan
nede kadınlardan erkeklere benzemeye kalkışan bizden deyildir&#;&#;&#;&#;.


meryemgül1
şuara kardeşimin paylaşımına katılıyorum namaz ve abdest in nasılalınacağı izah ediliyormu sadece ana kalıpları belirlenmiştir ama detayları sünnettedir onun için sadece kuran la yetinmiyelim Allah razı olsun


ehlisünnet
eğer insanların sadece kuran ı kerimle amel etmelerini isteseydi funduszeue.infober yollamazdı,peygamberin yaptıklarıyla bizlere rahmet etmek istiyorken ,bunu böyle algılamak istemeyenin zararı kendisine olmaz mı.


gunahkar35
Öncelikle imla ve yazım hatalarımdan dolayı ozur dılerım bastan &#;
kupenin dini yerini dini ilmi fazla olan sizler benden iyi bilirsiniz lakin o paşanın küpe takma durumu bir süs olarak takmamıştır takmışmıdır evet takmıştır peki neden asıl soru kavranması egereken soru bu cevap :
bır sefer sırasında yenı cerılerden yanı devletın askerlerınden fazla sayıda olan paralı ve kole askerlerın bızım askerlerden ayıran tek ozellık onların kupe takması ımıs o donemde ve o savasta ılk defa o padısah kullanmıstır o orduyu ve bagzı komtanların tedırgınlıgını cekmıs bu durum efendım ya savas sırasında bızı satarlar arkamızdan vururlarsa dıye çok uyarmıslar padısahı ve o an gelmıskı padısahın dıkkatını o kupeler cekmıs ve askerın arasında sormus bu kupe nedır ey vezir vezırde durumu anlatmıs tez demıs benımde kulagımı delın benım askerım benım ınsanım benım halkım savasta ayrılcak ınsanlar degıldır dıyere kulagını deldırır ve kupe takar ve o ve ondan sonra duzenlenen 3 savastada kupelı ve aynı askerlerle sefere cıkar lakın asla sarayda ve sehrı seferlerde onu kullanmazmıs durum bu osmanlı tarıhcılerınden sarah yazıcısı tarafından yazılmıs ve osmanlı tarıhındekı raflarını almıstır olay budur taktır sızındır


dupdupdip
Kardeşim YAvuz Sultan Selim&#;in küpe takmıyor iddalarına katılmıyorum. Ozaman bugüne kadar mutlaka buna karşı çıkılır, resimlerin sahteliği kanıtlanırdı. Yavuz Sultan Selim&#;in başına bir olay gelir ve Lalası ona bir öğüt verir. Oda bunu asla unutmamak için küpeyi takar. KUlağınıza küpe olsun deyiminin bununla alakası vardır. Bende bu şekilde duymuştum ancak yukarıda ki kardeşimin anlattığınında doğru olma ihtimali yüksek.


yeşil sancak
< Oda bunu asla unutmamak için küpeyi takar. >
kardeş küpe takma sevdalısı iseniz buyrun takın.. İslamın yasağı dışında sizi engelleyen yokki..


Fetva Meclisi
< Kardeşim YAvuz Sultan Selim&#;in küpe takmıyor iddalarına katılmıyorum. >
Bizim önderimiz Yavuz sultan selim değil Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(sav)&#;dir. Hadis-i Şerifte buyuruyor ki:"Kadına benzeyeme çalışan erkeğe-Erkeğe benzemeye çalışan kadına Allah lanet etsin." Küpeyi sadece kadınlar takar.:rolleyes:


yeşil sancak
< Bizim önderimiz Yavuz sultan selim değil Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(sav)&#;dir. >
bu söze katılmakla beraber, şunuda unutmayalım ki Yavuz Sultan Selim Han Hükümdar olmakla beraber mübarek Allah dostlarının büyüklerindendir. Olayı başka yönlere çekmeyelim.


macroh
< Yavuz Sultan Selim Han Hükümdar olmakla beraber mübarek Allah dostlarının büyüklerindendir. Olayı başka yönlere çekmeyelim.
>
Yaralı melle abiye katılıyorum doğru sölemiştir. EyvAllah hükümdar olabilir ama benim örneğim olamaz neymiş efendim yavuz sultan selim küpe takmış bende takacam hiç öyle bir anlayış olurmu Allah aşkına. Lafı saptırma ile ne alakası varki gayet abimiz normal söylemiş. Örneğimiz peygamber başkası olamaz EyvAllah Allah dostlarının başımızın üstünde yeri var. Ama şunu unutmamak gerekirki hükümdarlarda alimlerde hata yapabilirler.


Desert Rose
< Bizim önderimiz Yavuz sultan selim değil Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(sav)&#;dir. Hadis-i Şerifte buyuruyor ki:"Kadına benzeyeme çalışan erkeğe-Erkeğe benzemeye çalışan kadına Allah lanet etsin." Küpeyi sadece kadınlar takar.:rolleyes:
>
Yaralı Melle kardeşime aynen katılıyorum bu Hadis-i Şerif herşeyi net olarak aydınlatıyor&#;Eğer takmak isteyen varsa o zaman dini hükümleri değil kendi nefsi emaresiyle hareket eder kendisi bilir ama Hüküm değişmez Sünnet değişmez Sünnet_i seniyeye uygun hareket ederek yaşamak isteyen takmayı verir hüküme uyar yada takarak nefsine&#;Ama kimsenin bu dinin hükümlerini kendine uydurma gibi bir altarnatifi yokk
Selam ve dua ile


dupdupdip
Burada sizlere katılmıyorum kardeşlerim. Küpeyi kadınlar takar ibaresinin yanlış oldğunu düşünüyorum. Bu toplumdan topluma değişir. Sadece erkkelerin küpe takdığı kadınların takmadığı bir toplumda olabilir bunlar o toplumların örf ve adetleridir. KArşı cinse benzemeye çalışmak değildir. Nasıl biz Türkler de çok şükür Müslümanlığı seçtikten sonra Kur&#;ana uyduk ALLAHI ve Peygamberimiz (sav)i tanıdık ve Kur&#;anla birlikte gelen kurallara uyduk ancak kendi bazı örf ve adetlerimizden de vazgeçmedik buda onun gibi birşeydir. Ve belirttiğiniz kaynakalrda da çelişkili ifadeler yer almaktadır.
En hakiki kaynak da Kur&#;an olmalıdır. Bir insanın kendine zarar vermediği, dinini yaşamasına, sürdürmesine engel olmadığı sürece kupe takabileceğini düşünmekteyım.


VanLi
< Bizim önderimiz Yavuz sultan selim değil Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(sav)&#;dir. Hadis-i Şerifte buyuruyor ki:"Kadına benzeyeme çalışan erkeğe-Erkeğe benzemeye çalışan kadına Allah lanet etsin." Küpeyi sadece kadınlar takar.:rolleyes: >
< Yaralı Melle kardeşime aynen katılıyorum bu Hadis-i Şerif herşeyi net olarak aydınlatıyor&#;Eğer takmak isteyen varsa o zaman dini hükümleri değil kendi nefsi emaresiyle hareket eder kendisi bilir ama Hüküm değişmez Sünnet değişmez Sünnet_i seniyeye uygun hareket ederek yaşamak isteyen takmayı verir hüküme uyar yada takarak nefsine&#;Ama kimsenin bu dinin hükümlerini kendine uydurma gibi bir altarnatifi yokk
Selam ve dua ile >
işte iş burda biter bende bu hadisden yola çıkarak yazacaktım ama yazılmış.o dönemde kadınlar değilde ağırlıklı köleler takıyormuş(kadınlarda takıyorlardı tabi) işte yavuz sultan selim de kadınlara değil kölelere Allah&#;ın kölesi kulu olduğunu belirtmek için kölelere benzemişfunduszeue.infoınlara benzemek hadis den anlayacağımız üzere günah lakin padişah kadınlara değil kölelere benzemek istemiştir. bende Allah&#;ın kulu kölesiyim mesajını vermiştir.


nurol
Bizim önderimiz Yavuz sultan selim değil Peygamber efendimiz Hz Muhammed(sav)&#;dir Hadis-i Şerifte buyuruyor ki:"Kadına benzeyeme çalışan erkeğe-Erkeğe benzemeye çalışan kadına Allah lanet etsin" Küpeyi sadece kadınlar funduszeue.info görüae katılıyorum aynen hadiste oldugu gibi &#; Resim e gelince o resim sah ismailin dir bizede yıllarca yuttyruldu balgibi yuttuk .bırde hikaye uydurmuslar satranc oyunu hikayesi . biliniyorki yavz sultan selim han ı sevmeyen bazı kisiler vardır onlar kötülerler oysa o islamın kölesidir .sah ismail & caldıran acısından olmalı ..


macroh
< dinini yaşamasına, sürdürmesine engel olmadığı sürece kupe takabileceğini düşünmekteyım. >
Sünnet değişmez Sünnet_i seniyeye uygun hareket ederek yaşamak isteyen takmayı verir hüküme uyar yada takarak nefsine&#;Ama kimsenin bu dinin hükümlerini kendine uydurma gibi bir altarnatifi yokk daha sana yoruma gerek yok&#;&#;&#;&#;

< padişah kadınlara değil kölelere benzemek istemiştir. bende Allah2ın kulu kölesiyim mesajını vermiştir. >
Padişahın niyetini ancak Allah bilir. Ama hadis ortada net olarak açıklanmış kardeşim. Daha bunun üzerine yorum yapmak bizlere düşmez. Sorun bakalım bir alim&#;e bir erkeğin küpe takması caizmi deyilmi diye. Sözlerim yanlış anlaşılmasın daha önce belittiğim gibi Allah dostlarının başımızın üstünde yeri var. Ama günümüzün bazı entellektüelleri hadis-i ayeti kandi tarafına çekerek kendi çaplarında fetva aramaya çalışıyorlar.Küpe taakan şahıslara sesleniyorum acaba gerçekten Allah&#;ın kölesi olma gayesi ilemi takıyorlar, yoksa modaya uyma gayesi ilemi?


VanLi
< Küpe taakan şahıslara sesleniyorum acaba gerçekten Allah&#;ın kölesi olma gayesi ilemi takıyorlar, yoksa modaya uyma gayesi ilemi? >
kendinde söylemişsin ama farkında değilsin biz bu dönem için konuşmuyoruz bu dönemde nasıl bayanlarınsa o dönemdede kölelerde bulunurdu yani küpesiz köle olmazdı hadise bakarsak kadına benzemeye çalışan denilmiş o dönemde köleye benzemiştir kadına benzememiştir

kusura bakmayın bu konu hakkında daha önce bilgilendirilmiştim az detaylı okuma öğrenme falan olmuştu yinede yanlışım varsa kusura bakmayın.

Yanlışlarda varsa düzeltilsin.(bu arada hadis&#;e itiraz etmiyoruz hadis ve ayetler en doğfunduszeue.infoşahlar günah işlemiyor diye bişeyde yok)


gunahkar35
Es- Selam Allah funduszeue.info bakmayın ımlaya ve dıger detayları kacırıp yazımdakı hatalarımdan dolayı .
arkadaşlar ne kadar temız ve ne kadar güzel ınsalarsınız tebrık ederım ınce detayları bıle konusa bılıyoruz nıguzel kımın haksız kımı haklı pesınde gördümkı uzuldum hak yoluda dın yoluda efendımız s.a.


macroh
< kendinde söylemişsin ama farkında değilsin biz bu dönem için konuşmuyoruz bu dönemde nasıl bayanlarınsa o dönemdede kölelerde bulunurdu yani küpesiz köle olmazdı hadise bakarsak kadına benzemeye çalışan denilmiş o dönemde köleye benzemiştir kadına benzememiştir >
Ben ne söylediğimin farkındayım O kadar bunamadım. Ozaman Kusura bakma boş konuşuyorsun kardeş. Bu dönemin bazı entellektüelleri o dönemi örnek almıyorlar. Sözümün arkasındayım küpe takan karı kılıklılara sorun bakalım O dönem içinmi takıyorlar yoksa modaya uymak içinmi. Küpe bilezik yüzük kolye gibi takıları takıları üstüne basa basa söylüyorum sadece kadınlar takar&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;


Berât1
Erkek veya kadının, burun, dil, dudak gibi organlarına delik delmesi insan fıtratına uygun değildir. Kız çocuklarının kulaklarını delip küpe takması ise, caizdir ve uygundur. Ancak bunun dışında burun, dil ve dudak gibi yerlere delik delmek ve hızma takmak doğru değildir.

İslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir. Bazı hukukçular, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini ve bu tür bir olayın Hz. Peygamber zamanında yapıldığı halde yasaklanmadığını ileri sürmektedirler. Her halükârda ergen erkeklerin kulaklarını deldirmeleri ve küpe takmaları, çoğu hukukçulara göre haram ve bazılarına göre ise mekrûhtur; yani kısaca caiz değildir.

Kadının zinetlerini namahrem erkeklere göstermesi caiz değildir. Bu bakımdan pirsing takıldığı takdirde namahrem erkeklere gösterilmemesine dikkat edilmelidir.

Erkekler için de çoğu hukukçulara göre küpe ve pirsing takmaları haram, bazılarına göre ise mekruhtur.


VanLi
< Ben ne söylediğimin farkındayım O kadar bunamadım. Ozaman Kusura bakma boş konuşuyorsun kardeş. Bu dönemin bazı entellektüelleri o dönemi örnek almıyorlar. Sözümün arkasındayım küpe takan karı kılıklılara sorun bakalım O dönem içinmi takıyorlar yoksa modaya uymak içinmi. Küpe bilezik yüzük kolye gibi takıları takıları üstüne basa basa söylüyorum sadece kadınlar takar&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#; >
ben bu dönemkiler için söylemiyorum sanırım yanlış anlamışsın ben yavuz sultan hanı değerlendirdim şimdiki insanlardan banane günahları onları sadece bildiklerimi aktardıfunduszeue.infoçeği ancak Allah (c.c) bilir.(padişahın niyetiini)


ahmedcanım
s.


roserose
a.s hakikaten ben bu foruma yeni geldim ama ahmedcanım kardeşim hem espritüel hemde oldukça manidar bir cevap olmuş tekkelimeyle harika bir uslüp tarzınız var sanırım siz öğretmensiniz Allah razı olsun kardeşimede bu yazınızı okutacağım bende çok rahatsızım çünkü küpe takmasından


Abdullatif
< a.s hakikaten ben bu foruma yeni geldim ama ahmedcanım kardeşim hem espritüel hemde oldukça manidar bir cevap olmuş tekkelimeyle harika bir uslüp tarzınız var sanırım siz öğretmensiniz Allah razı olsun kardeşimede bu yazınızı okutacağım bende çok rahatsızım çünkü küpe takmasından >
Hoşgeldiniz, ne kadar etkilenmişsiniz ahmet beyden sizde tıpkı onun gibi yazıyorsunuz, noktalama işaretlerini kullanmadan, kesintisiz yazıyor olmanız felan hani kullanıcı isminiz farklı olmasa diyeceğim ki ahmet bey..(!) Neyse tekrar hoş geldiniz, ahmet bey, aman pardon roserose kardeşfunduszeue.info ise,
Kölelik ve küpe meselesi ile ilgili olarak çok yaygın olarak bilinen ancak bir o kadar yanlış olan bir konu hakkında İskender PALA&#;nın bir tesbiti var.
Yavuz sultan selim&#;in en çok bilinen resmi şudur:

amma Pala bıyıklarıyla, kulağında tek küpesiyle Yavuz Sultan Selim ile özdeşleştirdiğimiz bu resim O&#;na ait değil !

Peki kimin, işte Iskender Pala&#;nın yazısı.

Yavuz&#;un resimlerini çizenlerden çoğu onu burma pala bıyıklı ve tek kulağında küpe ile çizerler. Pala bıyıklar ile Yavuz&#;un tarihî kimliği arasında zihinlerde hemen bir bağ kuruluvermesi insanlara bu resimleri hoş gösterir.

Eh, durum böyle olunca kulağındaki küpeye de bir efsane uydurulmasında ne mahzur olabilir ki?!..

Hani kutsal toprakları aldığı zaman oradaki idarecilerin kullandığı Hakimü&#;l-Haremeyn (Kutsal beldelerin hakimi) sıfatını uygun görmeyip kendini Hadimü&#;l-Haremeyn (Kutsal beldelerin hizmetkârı) ilan etmiştir ya, buna bir ilave de halk yapmış ve orada gördüğü kulağı küpeli siyahi köleleri örnek alarak kulağına küpe taktırdığını ve bununla kendisini din uğrunda bir köle mesabesinde telakki ettiğini imaya yöneldiğini uydurmuştur.

Oysa Yavuz&#;un minyatürlerinde hiçbir zaman pala bıyık veya küpe yoktur. Tarihî bilgiler onun kişiliğinde sadelikten yana olduğunu ve giyiminde de çok sade tercihlerde bulunduğunu söylerler.

Nitekim Topkapı Sarayı&#;ndaki en sade kaftan onundur. Mısır seferi dönüşünde Edirne&#;de kendisini karşılayan tek şehzadesi Süleyman&#;ın süslü elbiselerini görünce ona, "Bre oğul, sen böyle giyinirsen anan ne giyecek!" diye ikazda bulunması da bunu pekiştiren bir tarihî gerçektir.

Keza aynı seferden gelişinde İstanbul&#;a gireceği sırada büyük bir zafer kutlaması tertipleneceğini duyunca israfı önlemek üzere bir gece vakti gizlice Topkapı&#;ya girdiği de bilinir.

Bütün bunlardan daha önemlisi Yavuz&#;un küpe taktığını söyleyen hiçbir tarih satırı, hiçbir belge yoktur.

Küpeli uydurma resimlerde ise resimdeki kişinin başında beyaz tülbent içinde kırmızı bir başlık ve üstünde de krallara benzetilmiş bir tac vardır. Bu tür kızıl börk ve tacı İran şahları kullanır. Osmanlı sultanları tac giymezler.
Sonuç şu, küpe takmak gibi bir hafifliği, azametiyle öne çıkan Osmanlı sultanına, hele de Yavuz gibi celalli bir adama yakıştırmak yanlıştır. O zaman da akıllara bir soru takılır:

Kimdir bu küpeli, taclı adam? Söyleyelim; Yavuz&#;un "Paymal eyleyelim kişverini sürhserin" diye üzerine yürüdüğü Sürhser (Kızılbaş) Şah İsmail&#;indir ve başındaki kızıl börk ile tac da Kızılbaşlığın simgesidir.

Ne garip tecelli; Yavuz Çaldıran&#;da, Şah İsmail de resimlerde birbirlerine külahları ters giydirmişler.


roserose
teşekkür ederim abdullatif bey bilginiz için ayrıca türkçe imlada evet eksiklerim var çünkü americada yaşıyorum dilimizi iyi kullanmak lazım haklısınız oyüzden çok muzdarip oluyorum ahmedcanım beye gelince sadece uslüp tarzı bana hoş geldi o kadar etkilenme derken neyi kastettiniz bilmiyorum ama bir bayan olarak sıkıcı bir yaklaşım tarzı benim için söyledikleriniz ben bunu iyi bir niyet olarak algılamak istiyorum ayrıca ahmed beyin tarzı nasıl bilmiyorum sadece yazdıkları yaklaşım tarzı güzeldi eğer bir insanın yazdıklarını beğendiğimi belirtmek canınızı sıkıyorsa bilemem sizinde bilgilendirmenizden dolayıda teşekkür ederim umarım şimdide abdullatif beyden etkilendiniz diyede birileri çıkıp yazı yazmaz bir bayana karşı hitap şeklinizi düzeltirseniz sevinirim Allah razı olsun


fatmac
bir erkegin kadina benzeyip kadininda erkege benzemesi bildigim kadariyla helal degildir


yeşil sancak
< Oysa Yavuz&#;un >

şu ince noktalar ne kadarda önemli &#;koskoca osmanlı sultanına ismi ile hitap hiç yakışık değil.. selamlar


peygamber efendimiz küpe takarmıydı, hz Muhammed küpe takarmıydı, peygamberimiz küpe takarmıydı

Bu kategoride yer alan Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

Bir erkeğin sol kulağındaki küpenin anlamı nedir?

Genellikle takı takmanın kabul edildiği kabul edilirbir sürü kadın. Fakat tarihe karışırsanız, eski zamanlardan beri erkeklerin serbestçe zincir, yüzük, bilezik ve hatta küpeler taktığını göreceğiz. Farklı zamanlar ve insanlar için bu tür aksesuarların tamamen çelişkili anlamları olabilir. Bugün, yüzyılda, delici moda demokratik olarak yaklaşılıyor. Küpeler hem kadınlar hem de erkekler tarafından giyilir. İkincisinin bir kulağa küpe takması alışılmış bir şeydir, ancak böyle bir mücevher takan bir erkekle kolayca tanışabilirsiniz. Bugün, bir erkeğin sol kulağındaki küpenin, sağ kulağındaki küpenin belirttiği gibi ne anlama geldiği ve aynı zamanda daha güçlü bir cinsiyetin iki küpeye takılmasının mümkün olup olmadığı hakkında konuşacağız.

Küpelerin erkeklerin kulaklarındaki tarihsel önemi

Bu tür mücevherler antik çağda giyildi, öyle kibelirli bir sınıfa ait olduklarını gösterir. Eski Mısır'da küpeler erkekler tarafından giyildi. Bu, bu kişinin yüksek rütbeye sahip olduğu ve buna göre ele alınması gerektiği anlamına geliyordu. Roma'da, tam tersi oluyordu. Erkeklerdeki delinmiş kulaklar, yalnızca bir dilenci olduğu ve alt sınıflara ait olduğu anlamına geliyordu. Ancak, asırlar ve ordu mutlu bir şekilde meme uçlarını deldi ve halkaları yerleştirdi, bu bir cesaret ve cesaret işareti olarak kabul edildi, bu yüzden bu deliciliği onurla giydiler.

bir adamın sol kulağına küpe takması anlamına gelir

Kilise Hukukunun Muhalifleri

On üçüncü yüzyıl kiliseninVücudunun herhangi bir piercing yasağı getirdi, erkeklerin küpeler takması gerçeğine karşı çıktılar. Bu, Tanrı'nın bizi olduğumuz gibi yaratmasından kaynaklandı, bu nedenle bedenlerimizi orijinal hallerinde görmek istedi. Onun deformasyon şeklindeki müdahale, Tanrı'nın isteğine itaatsizlik olarak kabul edildi. Ancak, buna rağmen, bazı insan kastları buna izin verdi. Mesela, hırsızlar kulaklarını tıpkı kiliselerdeki sözleşmelere aykırı olduklarının bir işareti olarak deldiler ve toplumun “pisliğine” ait olduklarını gösterdiler. Kilise talimatlarını ve korsanlarını dinlemediler. Çok eski zamanlardan beri, geminin fethinin bir işareti olarak böyle bir aksesuar giymeleri gelenekseldi. Gelenek, tarihi filmlerde ve hatta korsanlarla ilgili çizgi filmlerde açıkça görülmektedir. En parlak temsilcilerinden birini bir tahta bacağında, omzunda bir papağan ve kulağında bir küpeyle görüyoruz.

bir erkeğin sol kulağındaki küpeler

Piercing görme yeteneğini arttırır mı?

Bir erkeğin sol kulağındaki küpeler,belki bir denizci. Bu gelenek bile bazı tıbbi temellere sahiptir ve bugüne kadar hayatta kalmıştır. Antik çağlardan beri, delinmiş kulaklara sahip insanların daha iyi gördüklerine inanılıyordu ve bu da denizdeki bir insan için çok faydalı bir kalite. Şimdiye kadar, bazı doktorlar aynı görüşe yatkındır, ancak varsayımlarının bilimsel bir onayı yoktur ve araştırma yoluyla kanıtlanmamıştır. Böylece bir kişi bu gerçeğin doğruluğu hakkında tahminde bulunabilir. Fakat böyle bir delici giyen daha güçlü seks temsilcisini görürseniz ve bir adamın sol kulağındaki küpenin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, onun bir denizci olduğu varsayımı vardır.

Çingeneler ve Kazaklar arasında küpelere karşı tutum

Çingenelerin kulaklarındaki küpeler konusunda kendi fikirleri vardıfunduszeue.infoer. Göçebe yaşamı ve her zaman iyi hijyenik yaşam koşulları olmadığı için, küçük çocuklar sıklıkla öldü. Sonra ikinci çocuğun kulağı doğumdan hemen sonra delindi. Bu bir tılsım olarak kabul edildi. Çingeneler, bu şekilde, ikinci çocuğu ilk bebeğin ölümcül kaderinden uzak tutacaklarını düşündüler. Çingene bir adamın sol kulağındaki bir küpenin anlamı bu tür bir korumadır. Çoğu zaman, bebeklikten beri taktığı basit, küçük bir yüzüktür.

Kazaklar böyle bir erkek dekorasyonuna yaklaştıtamamen farklı bir taraftan. Adamın kulağındaki küpe, annesinin ve babasının ya tek oğlu ya da yaşayan son çocuğu olduğu anlamına geliyordu. Gelenekler, böyle bir adama diğerlerinden daha dikkatli davranılması gerektiğini öngörüyordu: şiddetli bir şekilde cezalandırmamak, aşırı iş vermemek, onu ölümcül bir sonuçla savaşmaya göndermemek ve böyle bir fırsat varsa mümkün olan her şekilde korumak.

bir erkeğin sol kulağındaki bir küpe anlamına gelir

Farklı milletlerden erkekler arasında küpelerin popülaritesi

Genel olarak, antik dünyanın birçok ülkesindeerkek kulağına delmenin birkaç anlamı: karanlık güçlere karşı bir tılsım ya da erkekliğin ve cesaretin bir göstergesiydi. Sonuçta, eğer bir kişi delme sırasında acıya dayanabildiyse, o zaman çok fazla dayanabilir ve onu bekleyen tüm zorluklara ve tehlikelere dayanabilir.

Küpeler, savaşmaya giden Slav erkekler tarafından da takıldı. Kızları ve eşleri onlara tılsım olarak takmaları gereken mücevherlerini verdiler.

Kulaklar ayrıca hippi alt kültürünün temsilcileri tarafından delindi. Adamın sol kulağındaki küpenin ne anlama geldiğini ve sağ kulağındaki küpenin ne anlama geldiğini bilmiyorlardı. Gençler, genel olarak yaşam hakkında özgür düşüncelere ve özgür fikirlere sahip oldukları gerçeği onuruna her yerde piercing'lerini yaptılar.

Daha sonra şiddetli aşıklarmüzik. Bugün bile, kulakları delmiş rock çalan erkekleri özgürce bulabilirsiniz. Sivri uçlu ve dikenli ağır demir aksesuarlar giymeyi severler.

bir adamın sol kulağındaki küpe ne anlama gelir

Erkekler için sol kulakta küpe: böyle bir mücevher parçası bugün ne anlama geliyor?

Hakkında konuşsak bile farketmek zor değilerkek kulaklarında daha önce küpeler, sol kulağa takılı olduğu belirtilmişti ve bu bir tesadüf değil. Genç bir erkeğin sağ kulağındaki küpenin çok samimi bir anlamı olduğu genel olarak kabul edilir. Bu onun cinsel bir azınlığa ait olduğunu sembolize ediyor. Basit bir deyişle, o eşcinsel. Geleneksel olmayan cinsel azınlıkların temsilcileri, kendilerine aşırı dikkat çekmemek ve başkalarının kınamasını önlemek için çiftler halinde küpeler de takabilirler. Öyleyse, delinmek isteyen ve adamın sol kulağındaki küpenin ne anlama geldiğini ve doğru olanın ne olduğunu bilmeyen bir adamla tanışırsanız, daha sonra garip bir duruma girmesin diye ona açıklama zahmetine girin.

erkekler için sol kulakta küpe ne anlama geliyor

Bugün bir erkeğin küpesi kimseyi şaşırtamaz. Bireyselliklerini veya film ve pop yıldızlarını göstermek isteyen yaratıcı insanlar tarafından giyilirler. Vücutlarını piercing ile süslemeyi de seven motorculardan da bahsetmek istiyorum. Küpeler, goth veya emo gibi alt kültürlerin temsilcileri tarafından takılır. Sonuçta, sıradışı görünmek isteyen herhangi bir adam bir kulağı delebilir.

Artık bir erkeğin sol kulağındaki küpenin ne anlama geldiğini biliyorsun. Piercinginizi sadece güzel değil, aynı zamanda doğru şekilde takın!

sevdim:

1

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası