kordon bağlı hamile kalınırmı / Tüplerini Bağlatan Kadın Bir Daha Hamile Kalabilir mi?

Kordon Bağlı Hamile Kalınırmı

kordon bağlı hamile kalınırmı

Günümüzde çocuk istemeyen annelerin pek çoğu tüp bağlama işleminden sonra hamile kalmak mümkün müdür, kordon bağlıyken hamile kalınabilir mi? Gibi sorulara cevap arama girişiminde bulunur. Çocuk istemeyen bayanlar korunma konusunda birçok yönteme başvuru yapabilir. Bu yöntemler içerisinden en çok tercih edilip uygulananlardan bir tanesi ise tüplerin bağlanması yöntemidir.

Bebek istemeyen kişilerin tüpleri bağlattıktan sonra kararlarını değiştirip, yeniden bebek sahibi olmak istediklerinde bu yöntem mikro cerrahi sayesinde gerçekleştirilebilir. Yalnız, tüpleri kimler bağlatabilir ya da kimler için uygundur? Ayrıca adet gecikmesi görülür mü? Bunlara dikkat etmek gerekir.

Genel olarak bazı durumlarda bayanlar tüpleri bağlı olduğu halde adet günü geciktiği için ‘’tüplerim bağlı ancak adet olamıyorum, neden?’’ diye endişe içerisine girebiliyor. Tüpleri bağlı olan bir kadın tekrardan hamile kalmak isterse öncelikli olarak tüplerin yeniden açılması gerekir. Hamile kalabilmenin başka bir yolu ise tüp bebek yöntemidir. Bunun dışında tüpleri bağlı olan bir kadın asla hamile kalamaz.

tüp bağlatması (tüp ligasyonu) ne demektir

Tüp Bağlatması (Tüp Ligasyonu) Ne Demektir?

Merak içerisinde olduğunuz pek çok soruya yönelmeden önce, tüp bağlatma yöntemi hakkında bildiklerinizi pekiştirmek oldukça iyi olabilir. Bu sayede kafanıza takılan tüp bağlıyken hamile kalmak mümkün müdür gibi soruların cevapları kafanıza daha net bir şekilde oturabilir.

Tüp bağlama ya da tıp dilinde tüp Ligasyonu ailelerin planlaması sonucuyla meydana gelen bir doğum kontrol yöntemi olarak bilinir. Hamile kalmak istemeyen ve bu konuda kararlı olan kişilerin uygulayabileceği bir cerrahi operasyon yöntemidir. Doğru uzman sayesinde bu işlem uygulanırsa eğer sonuç %99 şeklinde sonuç verir.

Cerrahi operasyon yöntemi sırasında uzman doktor tarafından yumurtalığın rahme düşmesi engellenir. Bu sayede tüplerin bağlanması işlemi uygulanmış olur. Tüpler bağlandıktan sonra yumurtalık hiçbir şekilde rahme düşmeyecektir.

Rahme yumurtanın düşmemesi demek de sperm ile döllenme olmasına engel olmak demektir. Bu durum sonucunda %99 oranında hamile kalmanız engellenmiş olur. Toplum içerisinde bu yöntem kadın doğum kontrol olarak bilinip tercih edilir. Bu işlem tekrardan çocuk sahibi olmak istemeyen kişiler için işlem uygulanır.

Tüpler Bağlandıktan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tüpler bağlatıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken birkaç unsur bulunur. Öncelikli olarak istenilen durumun sağlanabilmesi için cerrahi bir operasyon uygulanır. Her cerrahi operasyondan sonra olması gerektiği gibi bu operasyondan sonra toparlanmak için de dikkatli olmak gerekir. Çok tehlikeli bir ameliyat olmasa dahi daha hızlı toparlanmanız açısından bir refakatçi olması iyi olur.

Kapalı ameliyat operasyonu gerçekleştirildiyse toparlanabilmeniz için genellikle hastanede kalmanıza bile hiç gerek kalmaz. Hastaneden çıktıktan sonra 2 ya da 3 içinde toparlanabilirsiniz. Fakat acık ameliyat yöntemi uygulandıysa hastanede kalmanız daha uygun olur. Hastaneden çıktıktan sonra ise toparlanma süreciniz hemen hemen 1 haftayı bulabilir. Bu süreç sırasında da ayakta çok kalmamaya dikkat etmek gerekir.

"<yoastmark

Tüpler Bağlı Haldeyken Hamile Kalınabilir mi? Tüpler Açılmadan Gebelik Olur mu?

Öncelikli olarak böyle bir operasyonun gerçekleştirilmesi için bireylerin kesin bir karar vermesi gerekir. Genellikle bu yöntem çocuk sahibi olmayı düşünmeyen, yaşı ileri düzeyde olan ve çocuğu olan kişilerin yaptırması daha uygun görülür. Fakat garanti bir durum yok ise böyle bir operasyonu gerçekleştirmeniz doğru bir yöntem olarak önerilmez. Çünkü tüpler bağlandıktan sonra %99 ihtimal sonucu hamile kalmanız mümkün olmaz. Ne kadar %1’lik bir ihtimal olsa da bu gerçekten imkânsız olacak durumdadır.

Fikrini değiştirip yeniden hamile kalmak isteyen kadınlar tüpler bağlı haldeyken hamile kalınabilir mi gibi soruların cevabı merak edilir. Yeniden hamile kalmak için tüplerin açılmasından ziyade tüp bebek tedavi yani (dış gebelik) uygulanabilir. Bu tür yöntemlerin kendi çapında hem olumlu hem de olumsuz yönleri bulunur. Bu yöntemler tekrardan düşünülüp ona göre uygun olanı tercih edilir. Tüp bağlatma işleminden sonra rahimde miyom oluşabileceği de unutulmamalıdır. Rahimde miyom hakkında detaylı bilgi almak için İlaçsız Yaşıyoruz linkini inceleyebilirsiniz.

Tüpler açılmadan hamile kalabilmenin olasılığı oldukça düşüktür. Eğer ki tüpler bağlandıktan sonra hamile kalma gibi bir durum söz konusu ise öncelikli olarak yeniden cerrahi bir operasyon yaptırmak gerekir. Bağlatılan tüplerin yeniden açılmasıyla beraber doğal yoldan gebe kalma ihtimaliniz mümkündür. Fakat unutmamak gerekir ki, bir defa tüpler bağlatıldıktan sonra ve yeniden açılınca gebe kalma durumunuz %50 oranında düşüş yaşar. Kesin bir sonuç isteniyorsa tüp bebek yöntemine başvurmak daha doğru olur.

Tüp Bağlama İşlemi Sonrası Robotik Sistemler

Günümüz koşullarında teknolojinin gelişmesiyle birlikte robotik sistem ameliyatlar da kullanılmaya başlamış durumdadır. Hal böyle olunca tüp açtırma ameliyatının robotik sistem sayesinde yapılması en uygun yöntemdir. Ancak bu ameliyat yöntemi diğer ameliyatlara göre daha maliyetli olur. Bu yüzden pek çok kişi tarafından tercih edilip yaptırılmaz.

Uzmanlar tarafından bu tüpler açıldıktan sonra yeniden bebek sahibi olma ihtimali yarı yarıya düşmüş olur. Ne kadar tüp bebek bağlı durumdayken hamile olma ihtimali var mı cevabı olumsuz karşılanıyor olsa da eğer ki daha sonradan hamile kalmayı isteyecekseniz maliyet olasılığını da göz önünde bulundurarak ona göre bir karara varmak en doğrusu olur.

İlginizi Çekebilir: Evde Gebelik Testi (Hamilelik Testi) Nasıl Yapılır?

Tüplerin Kapalı Ameliyatla Açılması