ten uyumu nasıl yakalanır / Ten uyumu nedir, nasıl anlaşılır? Bağımlılık yapar mı?

Ten Uyumu Nasıl Yakalanır

ten uyumu nasıl yakalanır

Partnerinizle Ten Uyumunuz Var mı?

Sevgilinizle ne kadar uyumlu olduğunuzu görmek için sayısız ilişki testi mi çözdünüz? Burçlar, isimler, davranışlar vb. Ama aradığınız yanıtı size ilişki testleri değil bizzat vücutlarınız verecek. Muhtemelen sıkça duyduğunuz o iki sözcüğü, ten uyumunu yabana atmayın.

Ten uyumu bir ilişkinin geleceğini belirler. Birbirini çok seven iki kişi birlikte olduğunda tenleri uyuşmayabilir. Tenler uyuşmadığında partnerin birbirine dokunması neredeyse işkence halini alabilir. Tenler uyuştuğunda partnerleri birbirlerine dokunmaya karşı koyamazlar.

Ten uyumuna veya uyumsuzluğuna neden olan birçok unsur vardır. En başta feromonlar gibi hormonal, biyolojik ve kimyasal faktörler rol oynar. Ayrıca iki tarafın o zamana kadar yaşadığı psikolojik olaylar, birbirleriyle ortak ilgi alanları ve anlayışlar gibi psikolojik yönü de bulunmaktadır.

Ten uyumu çok ilginç bir durumdur. Yıllarca evli olan çiftlerde ten uyumu bulunmayabilirken arkadaş grubunuzla katıldığınız bir yemekte karşılaştığınız bir insanla arasında tarifsiz bir çekim hissedebilirsiniz. Partnerinizle ten uyumunuz olduğunu nasıl mı anlayacaksınız? Yanıtlar burada:

  1. İki tarafta birbirinin “doğru insan” olduğunu düşünür ve ilişki hiç çaba harcamadan tıkırında gider.

  2. Yalnız başınızayken de uyumlu insanlar olmanız ten uyumuna sahip insanlar olma olasılığınızı artırır.

  3. Nerede olursanız olun her an birbirinizi hayal edersiniz ve birbirinizle geçireceğiniz dakikaları iple çekersiniz.

  4. Tabii bu bağımlılık halinin olumsuz bir yönü de var. Anlaşamadığınızı ve ilişkinizin yürümediğini fark etseniz bile ayrılamayabilirsiniz.

  5. Ten uyumunun fiziksel görünümle pek alakası yoktur. O uyumu yakaladıktan sonra partnerler ayrıntıları kaybeder ve bir bütün haline gelir.

  6. Size tamamlanmışlık ve tatmin hissi vereceği için psikolojik açıdan da sizi kuvvetlendirir. Moral vericidir, dinlendiricidir, cinsel isteği de artırır.

  7. İlişkiniz sayılardan bağımsız hale gelir. Cinsel ilişkinin kaç dakika sürdüğü, haftada veya ayda kaç kere birlikte olduğunuzun önemi kalmaz. Söz konusu olan sadece birlikteliğinizdir.

  8. İletişiminizi kolaylaştırır. Bazen tek bir sözcük söylemeden bile anlaşırsınız. Soruları sormanız, yanıtlar almanız ve vermeniz kolaylaşır.

  9. Kaygılardan uzaklaşıp zevk vermeye odaklanırsınız. Birbirinize zevk verdiğiniz ilişki de siz de zevkin doruğuna çıkarsınız. Mükemmel ilişki kaçınılmaz olur!

  10. Aşkı ve seksi ön plana alırsınız. Hayatınızdaki her şey geri planda kalır. İş güç de neymiş! Bir sonraki buluşmayı veya cinsel ilişkiyi iple çekersiniz.


Ten uyumunuz varsa bunu Durex Seks Oyuncakları ile taçlandırabilirsiniz. Play Touch ile parmaklarınızı kullanarak saf haz yaratabilirsiniz. Play Ultra ile hareketli ve ateşli uyarımlar sağlayabilirsiniz. Play Vibrations ile maksimum zevke ulaşabilirsiniz.

Böyle mükemmel şeyler yapan ten uyumunun konusunun uzmanları tarafından geliştirilmiş Durex Seks Oyuncakları ile birleştiğini bir düşünün!

Satın Al

Cinsel + ruhsal + fiziksel uyum = TEN UYUMU

EYLEM KESKİN

[email protected]

Cinselliğin iki kişi arasında mükemmel şekilde yaşanabilmesi için en gerekli şey ne desek, çoğunuzun cevabı hazırdır: Ten uyumu! Peki gerçekten böyle bir şey var mı yoksa bir efsaneden mi ibaret ten uyumu denen şey? Uzmanına sorduk

Uyumun beyinde, yaşamda, cildin altındaki damarlardan geçen kanda ve sinirlerde olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Cinsel Terapist Gökçen Erdoğan, “Bütün bunların bir araya gelmesi gerçekten zor ama geldiyse de tepeden tırnağa bütün hücrelerinizi yerinden oynatacak kadar güçlü, aklınızı başınızdan alacak kadar sarsıcı olur.

Dünya sizin etrafınızda döner, her taraf toz pembe görünür, yüreğiniz artık sizin olmaktan çıkar” diyor ve ekliyor: “Mükemmel ilişkide uyum hem cinsel hem ruhsal hem de fiziksel olmalı. Biri eksik olursa topallama başlar. İlişki bir yerden fire verir ve yakalamak için diğer denizlere yelken açar.”

Nedir ten uyumu? Mıknatıs gibi bir şey mi?

Dokunmaya karşı koyamaz hale getiren ve karşındakinin cinsel anlayışına hitap eden bir iletişim şekli aslında. Sadece cinsellik olarak tanımlansa da bunun dışında kalan boyutları da var. Çekicilik, büyü, hayal, tutku, zevk alma ve verme, gözlerdeki hayat ışığı, hayattan soyutlanma, her daim yeşil ışığın yanması gibi.

Peki olmazsa olmaz mı?

Öyle bir katiyet yok tabii, ama olsa iyi olur. Eğer ilişkinin mükemmelini istiyorsan girizgah önemlidir. Mükemmel ilişkide uyum hem cinsel hem ruhsal hem de fiziksel olmalıdır. Bu üçlünün toplamı ise ten uyumudur. Bu üçünden biri eksik olursa tam olarak uyum yaşanmaz ve topallama başlar. Bütün sorumluluğu üstlenen ikili bir yerden fire verir ve yakalamak için diğer denizlere yelken açılır.

Ten uyumu yoksa aşk da yok mu?

Ten uyumu olmadan da aşk olur tabii, aşkın sadece bir koludur, onunla güçlenir, onsuz zayıflar. Aşkta bağımlılık yaratan kısımdır. Etrafımızda aşk yaşayanların sadece yüzde 10’u ten uyumu içindedir. Günümüzde evli çoğu erkek ve kadın, eşiyle değil de farklı biriyle tensel uyum yaşıyor. Cinsellik dünyası diye bir dünya var ve bu dünya ayıp, günah ve yasak barındırmıyor. Radar gibi her daim arıyor ve hedefe kilitlenip bulduğunda da maalesef tam ortadan vuruyor. O dönemde yer, mekan, kişi ya da mantık barındıran hiçbir faktör olmuyor. Sonradan mantık devreye girse dahi iş işten geçmiş olabiliyor. Ten uyumunda durmak yok, her daim ileriye prensibi vardır. Eşler arasında yaşanırsa da ‘Bal dök yala’ kıvamında bir ilişkiye zemin hazırlar.

Ünlü Alman filozof Arthur Schopenhauer “Genetik yapının uyuşmadığı birine cinsel çekim hissetmezsin” diyor

Ben de diyorum ki, cinsel çekim o kadar yoğun bir duygudur ki genetiği bile değiştirir! Tabii ki genetik bizim kodumuz, genetik her şeyin şifresi ama bu kadar minimalize etmemek lazım. Ben inanmıyorum, bilimsel bir veri değil bu. Ona bakarsak Alfred Louis Charles de Musset de diyor ki:

“Baldırıma dolanmış beyaz bir baldır

Alevli bir bakış,

Düşünce fışkırıyor içinden.

Hele şu iki meme yok mu?

Tanrısal bir elin yuvarlaklaştırdığı

o aşk meyveleri

Göğüs üstünde ikisi aynı anda titreşen

Kavradığımda ellerime

kocaman kocaman gelen!

Erkekseniz ve bu şekilde bir kadını gördüyseniz genetiğiniz ne olursa olsun kromozomunuz 23 bile olsa içinizde bir kıpırdanma hissedersiniz. O zaman genetik menetik hak getire!

Ten uyumunu yakalamak kolay mı, zor mu?

Zor ama zaten zor olan güzel değil mi? Uyum beyindedir, uyum yaşamdadır, uyum cildimizin altındaki damarlardan geçen kanda ve sinirlerdedir. Bunu yakalayabilirsek ne mutlu. Bu kombinasyonların bir araya gelmesi gerçekten zor ama geldi mi de tepeden tırnağa her bir hücrenizi yerinden oynatacak kadar güçlü, aklınızı başınızdan alacak kadar sarsıcı olur. Dünya sizin etrafınızda döner, trafik durur sadece siz yürürsünüz, her taraf toz pembedir, sürekli gülümsersiniz, Polyanna en yakın arkadaşınız olur, yüreğiniz artık sizin olmaktan çıkar.

Peki ten uyuşmazlığı ayrılık nedeni olabilir mi?

Olabiliyor maalesef. Fakat ten uyumuna gelene kadar ilişkide başka özellikler de tükenmiş oluyor. Ten uyumu da bunu depreştiriyor. Eğer ilişki başarısızlıkla sonlanmışsa önce sebep anlaşılamaz. Tüm oklar hemen ten uyumuna çevrilir. Bu bir kaçış yoludur. İlişkiyi en son ten uyumu bırakır. Sevgi, saygı, anlayış, şefkat çifti terk etmişse artık ten uyumu orada barınamaz. Bunu tutku, şehvet, çekicilik, hayal ve ışık takip eder.

Kadınların orgazm olamamasıyla ten uyumu arasında bağlantı var mı?

Kadının ten uyumunu orgazm olmakla eş olarak nitelendirmek yanlış olur. Uyumun size vaat ettiği en güzel hediye orgazmdır. Her şey tamamsa bu duygu ya da his yaşanabilir. Fiziksel, kimyasal, biyolojik, ruhi gibi uzatabiliriz. Orgazm olamamanın onlarca sebebinden sadece biridir ten uyumsuzluğu. Orgazma giden kısa yollardan biri olsa da, olmaması bu sonuca ulaşılamaz anlamına gelmez.

İngiliz seks terapisti Andrew G. Marshall, yatak odasında mutluluk için çiftlere sevişmenin ortasında ara verip bir bardak çay içmelerini önerdi Ne diyorsunuz?

Birkaç saniye içinde olabilecek olan senaryoyu size yavaşlatılmış olarak çizeyim. Çay alacaksınız, yanınızda kim varsa ona da çay içip içmeyeceğini sordunuz. İlk sözsel temas oldu. Çayları koydunuz ve ona çayı verirken eliniz eline dokundu ve tensel teması yakaladınız. Çayı verirken gözlerine de bakmışsınızdır. Gözsel temas oldu, teninin kokusu her zaman olduğu gibi içinizi gıcıklattı, missel temas yakalandı. Size teşekkür etmiştir, bir kere daha sözsel temas oldu. Tensel teması oluşturabilecek en dayanıklı veriler oluşturuldu. Bundan sonraki aşama duygusal temasın oluşması. Uygun bir ortam yakalayabilirseniz yavaş yavaş tüylerde bir kıpırdanma, kan akımında artış, kalbin basıp gitmesi ve birlikte o ana aynı anlamın yüklenmesi. Ve nihai son: Cinsel temas. Bir çay nelere kadir görüyorsunuz!

Peki partnerimizle ten uyuşmazlığımız var diyelim. Uyumu zamanla yakalayabilir miyiz?

Bu grip ya da nezle değil ki bir hap verelim geçsin. Sonradan kazandırılması çok zordur ama ilişkiyi kesip atmamak için denenebilir. Ten uyumu olan kişilerde vücuttan salgılanan çeşitli maddeler bulunur. Bu maddeler hava yoluyla alınıp beyne iletilir. Bu da kişinin duygusunu, davranışını, ruhi tavrını belirler. Bir sonraki hamle artık etkileşimin olmasıdır. Bu maddelerin birçok görevi vardır. Kadınların tam olarak gebe kalma dönemlerinde de yaydıkları bu maddeler erkekler tarafından algılanır ve erkekler kadını daha çekici hisseder. Bu maddelerin salgılanmasını değiştiremeyiz ama nitelikli bir beraberlik yaşanması için çaba sarf edilir. İkiliye aşk ve ilişki konusunda aynı kelimelerle konuşmayı, duygulara aynı anlamı yüklemeyi öğretiriz.

Neler yapmak gerekir?

Öncelikle beyni, ruhu, bedeni bir kenara alırız. İçlerindeki ilişkiyle ilgili tüm bilgileri değiştiririz. Uzun ve meşakkatli bir dönem tabii. Bunu terapilerle ya da hipnozla yapabiliyoruz. Partneriyle açık olması gerekir ve bunu yüz yüze, göz göze konuşarak yapmalı. Hayatında küçük değişiklikler planlamalı. Bunların çok pahalı olması gerekmiyor. Gelirken bahçeden bir tane papatya koparıp benim için özelsin demeli mesela. Yemek yerken, birden kalkıp eşinin boynuna bir buse kondurabilir, dokunmanın aslında ne kadar büyülü bir durum olduğunu anlamalı ve anlatmalı. Erkeklerin haz almaktan hoşlandığı kulak arkası, sırt, kol ve boyun, kadınlarda boyun, kalça, bacak ve ayak kredinin asla bitmeyeceği alanlar olabilir. Bu aslında aşk ve ilişkinin devamı için sihirli anahtardır. Değer vermeli ve değer almalısınız, bir noktada hemfikir olmalısınız. Aynı telden çalmıyorsanız hele de cinsellikte bu kötü işte.

Ten uyumunun olup olmadığını anlamak için ille de sevişmek mi gerekiyor?

Ruhunuz ya da içiniz bir tuhaf olur, tüm damarlarınızın attığını hissedersiniz, genital bölgenizde bir hareketlenme olur, kalbiniz çarpar, dudaklar kurur ve kelimeler aklınızla saklambaç oynar, onları yakalayamazsınız. Dokunmak istersiniz, onu yaşamak istersiniz. Zamanı durdurup, kelimeleri kullanmadan, ona bakışlarla bir şeyleri ifade etmek istersiniz. Bu aşama ten uyumu aşamasıdır. Cinsel ilişkinin öncesinde ya da onunla eş zamanlı yaşanabilir. İlle de sevişmek gerekmiyor yani.

( tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

Evliliklerin çoğu, eşler farkında olmasa da ten uyuşmazlığından dolayı sonlanıyor. Peki ten uyuşmazlığı aşılabilir mi bir şey mi?

"Mükemmel ilişki" olarak adlandırdığımız şey, içinde "uyum"u barındırır. "Tensel", yani diğer adıyla "cinsel" uyum ve tabii beraberinde "ruhsal" uyumdur aslında ilişkileri ayakta tutan

Cinsel uyum ruhsal uyumu, ruhsal uyum da cinsel uyumu etkiler. Öyle ki cinsel yaşamdaki bir hoşnutsuzluk; stres yaşamanın, huzursuz olmanın, ilişkideki çatışmaların sebebidir. Hatta eğer bir çiftin cinsel uyumsuzluk sorunu varsa, bu onların başkalarıyla sosyal ilişkilerini de etkiler.


Ayrılık nedeni: Ten uyuşmazlığı

Başarısızlıkla sonuçlanan evliliklere bakın. Çoğu çift, anlaşamamalarının gerçek nedenini hiçbir zaman tahmin edemez bile. Çoğunun nedeni ten uyuşmazlığıdır aslında. Yaşanan tüm anlaşmazlıklar da bu sorunun üzerine inşa edilmiştir.

Uyumlu cinsel birliktelik, çiftlerin pek çok gerilimin üstesinden gelmelerine ve uzlaşma yolu bulmalarına izin verir. Düşünün bir kere Gerilimli ve tartışmalı geçen bir günün gecesinde yaşanan sıcak ve tatmin edici anlar, bir gün önceki meseleyi tamamen unutturabilir, değil mi?

Kadın ve erkek eğer yatakta hem bedenleriyle hem de duygularıyla kendilerini iyi hissediyorlarsa, sorunların üstesinden gelmek zor değildir onlar için. Bu nedenle cinsel ve ruhsal uyumu biribirinden ayırt etmek çok da mümkün değildir.


Uyumun vaat ettiği ödül: Orgazm

Bazen insanlar şu konuda yanılıyorlar: Ten uyumunu, birlikte ve aynı anda orgazm olmak olarak algılıyorlar. Siz de bu yanılgı içindeyseniz, hemen düzeltelim.

Kadının orgazm olamama sorununu direkt ten uyuşmazlığına bağlamak da yanlış. Çoğu kadının orgazma ulaşamaması, yetersiz cinsel deneyime sahip olmamasından kaynaklanıyor ne yazık ki Şu bir gerçek ki eşler arasında ten uyumu söz konusuysa mükemmel orgazm anları kaçınılmaz oluyor.


Rutin seks hayatı

Sadece çok güçlü bir cinsel çekicilik değildir cinsel uyum. İki insan, seks esnasında vücutları tutkuyla birbirine kenetlendiğinde, birbirlerine zevk verdiklerinde, birbirlerinin gözlerindeki hayat ışığını da görürler. Günlük hayatın içinde yaşadıkları karışık duygular, çatışmalar, yatağın içinde barışmayla son bulur ve orada bir büyü bulmuş gibidirler adeta. Birbirleriyle tensel ve ruhsal uyum içinde olan çiftler, birlikte olmaktan da hiçbir zaman sıkılmazlar.

"Ten uyuşmazlığı" olarak adlandırılan, tarafların ya da sadece bir tarafın eşinin teninden haz almaması ya da hoşlanmaması durumu, aslında rutinin içinde kaybolmalarından ileri gelir. Bu durumda cinsel uyumu arayan çiftler, bunu da hesaplamalılar ve yeniliklere açık olmalılar.


Sevişme senaryosunu değiştirin

Uzun süreli bir ilişkiyse yaşadığınız, birbirinizle açık bir şekilde konuşabilirsiniz. Ten uyuşmazlığı sadece ilişkinin başında yaşanan bir şey değildir, sonradan da oluşabilir.

Partnerinizle açıkça ve güvenle paylaşabilme yeteneğiniz varsa ve partneriniz onunla paylaşmak istediğiniz her şeyi anlıyorsa, bu aslında aranızdaki uyumun işaretidir. Belki taraflardan biri ilişkinin monotonluğundan yorulmuş ve farklılık arıyor olabilir. Cinsel ilişkinin hep aynı senaryo içinde yaşanması, seksi ilgi çekici bir eylem olmaktan çıkarabilir.

Bir kadın ilişki boyunca hiçbir zaman orgazm deneyimi yaşamamışsa, ortada baş etmesi güç bir durum var demektir. Bu durumda erkek cinsel ilişkiyi yoluna koymak için insiyatifi eline almalıdır. Eğer bir kadın ilişkide sürekli olarak tatminsizlik sorunu yaşıyorsa, muhtemelen kadın erotik olarak uyarılmıyor demektir. İlişkideki en önemli ayaklardan biri, cinsel fedakarlıktır. Tensel uyum için, cinsel hayatınızda küçük değişiklikler yapmanız gerekir.


Ten uyuşmazlığı çözülebilir

Ten uyuşmazlığı, bir ilişkinin cinsellik dışında kalan boyutlarını da etkiler. Tartışmalar, karşılıklı suçlamalar, küskünlükler ve sonunda karşılıklı olarak soğuma, sekse olan ilgiyi kaybetme yaşanması kaçınılmazdır.

Örneğin bir erkek, kendisiyle seks yapmak istemeyen karısını, artık kendisini sevmediği ya da soğuk bir kadın olduğu şeklinde suçlayabilir. Kadın, orgazm sorunu olmadığı halde kocasıyla eskisi gibi sık seks yapmak istemiyorsa, bu onun frijit olduğunu değil, cinsel yapılarının farklılığından dolayı kadının ten uyuşmazlığı sorunu yaşadığını gösterir.

Her ikisinin cinsel yapısı arasında bir çatışma var demektir. Ama merak etmeyin, uzlaşma yolu her zaman bulunur. Yani ten uyuşmazlığı aşılamaz bir sorun değildir. Tabii bu durumu bir takıntı haline getirmediğiniz ve trajediye dönüştürmediğiniz takdirde.


Dokunma sanatı

Seks, sadece iki bedenin mekanik bir şekilde birleşmesinden ibaret değildir. Duygularımızın, davranışlarımızın, arzularımızın, fiziksel yakınlığımızı ifade ediş biçimimizin zirve noktasıdır. Her seks oyunu dokunmayla başlar. Her şeyden önce, duygularımızı, arzularımızı, sekse olan istekliliğimizi kelimesiz bir biçimde ifade etmek için bir fırsattır dokunmak. Bu nedenle cinsel ilişkideki en önemli şey, elinizi nereye koyacağınız, nereden öpeceğiniz değil, bu dokunuşlarla özel hislerinizi aktarabilme yeteneğinizdir.

Eşlerin birbirlerinin erojen bölgelerini ve dokunma sanatını görmezden gelmeleri, aralarındaki cinsel uyumu zedeler. Oysa dokunma sanatı "sihirli anahtar"dır adeta.

Kadınların en yaygın erojen bölgeleri; kafa derileri, göz kapakları, kulak memeleri, dudakları, dilleri ve ağızlarıdır. Beyler, eşinizin size karşı cinsel soğukluk yaşadığını hissediyorsanız bu erojen bölgeler arasında bir seyahate çıkmanızı öneriyoruz. İnanılmaz keşiflerde bulunmak için tek ihtiyacınız olan zaman ve sabır!


Ten kokusu

Ten uyumunun fiziksel ayaklarından bir diğeri de kokudur hiç kuşkusuz. Aşkı bile kontrol eden zerrecikler olarak bilinen feromonlar, burundan havayla beraber alınarak beyne iletilir ve bir ten haberleşmesi olur bu sayede.

Davranışları kontrol eden feromonlar sayesinde kişilerin ruh hali, davranışları değişir. Ten kokusundan kaynaklanan bir uyuşmazlık söz konusuysa, ten kokusu parfümle kolayca değiştirilebilir.

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası