ismek spor kayıtları ne zaman başlıyor / İSMEK kayıtları ne zaman başlıyor? 2021-2022 İSMEK kurs kayıtları başladı mı?

Ismek Spor Kayıtları Ne Zaman Başlıyor

ismek spor kayıtları ne zaman başlıyor

Spor Kursları
Sitemizde yer alan yazıların büyük bir bölümü kültür, sanat ve mesleki eğitimlerle ilgili bilgiler içermektedir. Bu yazımız ise daha çok insan sağlığını yakından ilgilendiren spor kursları ile ilgili olacaktır. İstanbul’da yaşayan 16 yaşını doldurmuş herkesin ücretsiz yararlanabileceği ücretsiz kursları yakından tanıyacağız.

4 Farklı Branştan Ücretsiz Yararlanın

Evet, arkadaşlar İSMEK meslek kursları yanı sıra başlıkta da belirtildiği gibi spor eğitimleri de içermektedir. Deneyimli bay ve bayan antrenörler eşliğinde Aerobik, Crunch, Fitness ve Pilates eğitimleri vermektedir. Fitness eğitimleri kadın ve erkek ayrı olmak üzere 2 Branş olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitimler daha önce 32 saat olmasına karşın yeni düzenleme ile bundan böyle 65 saat olarak uygulanacaktır.

Kalp ve Akciğer Sağlığı
AEROBİK: Daha çok kadınların ilgi gösterdiği bir spor dalı olup, genelde step platformu yardımı ve müzik eşliğinde yapılmaktadır. Koreografik, Klasik, Hi-Low, Hi Impact ve Stretching gibi çeşitleri bulunmaktadır. Eğitimler 64 saat sürmekte olup, 5 farklı aşamadan oluşmaktadır. İlk olarak step eğitimi ile başlanmaktadır. Akabinde hazırlık jimnastiği, sporda ilk yardım, beslenme ve step uygulamaları gibi aşamalar bulunmaktadır. Bu egzersizi düzenli yapan insanlar kalp ve akciğer hastalıklarına yakalanma riski yapmayanlara göre daha düşüktür. Zaten aerobik egzersizinin geliştiricisi olan Dr. Kenneth H. Cooper akciğer ve kalbin güçlendirilmesine yönelik olarak 1960 yılında tarif etmiştir. Aerobic amacı daha fazla oksijen alımı ile kalori yakmak ve kırmızı kan hücrelerinde artış sağlamaktadır. Aerobik faydalarını kısaca özetlemek gerekirse sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlarken aynı zamanda kadınlarda sık görülen kansızlığın önlenmesinde önemli rol oynamaktadır.

Omurga DüzeniPİLATES: Yine aynı şekilde kadınların daha fazla ilgi gösterdiği egzersizlerden biride pilates olup, aslında tüm insanlar için günlük hayatta gerekli egzersizlerden biri diyebilirim. Çünkü omurga sağlığını yakından ilgilendiren pilates tüm vücudu esneterek daha sağlıklı omurga yapısına sahip olmanızı sağlar. Aletli ve aletsiz olarak yapılan pilates özellikle hamile kadınlarda doğuma hazırlık egzersizleri bulunmaktadır. Pelvik taban kaslarına ağırlık verilen hamile pilatesi ile bel, sırt ve pelvil ağrıları ortadan kalkarken aynı zamanda idrar kaçırma gibi istenmeyen sorunlar önlenmiş olur. Diğer spor kurslarında olduğu gibi yine 65 saat sürecek olan eğitimler ilk olarak temel kavramlar ile başlamaktadır. Devamında ise temel pilates egzersizleri ve mat egzersizleri öğreneceksiniz.

Kas GüçlendirmeFİTNESS: Aerobik ve Pilatesin aksine daha çok erkeklerin tercih ettiği bir spor dalı Fitness, özellikle genç erkeklerin vücut yapmak (geliştirmek) için tercih ettiği egzersizlerdendir. Aletli ve aletsiz olarak yapılan Fitness ile vücudumuzda yer alan tüm kasların tek tek çalışması sağlanır. Bu şekilde kaslar güçlenir ve sıkılaşır. Fitness kelime anlamı sağlıklı ve formda olmak anlamına gelmektedir. İlk aşaması koşu ile ısınarak başlanan Fitness pedal çevirme sonrası ağırlık hareketlerine geçilir. Hangi hareketi ve kaç set yapacağınız eğitmen tarafından belirlenir. Bu egzersize devam eden insanlarda estetik görünüm elde edilir. İlk başlarda biraz zor gibi gelse de çok severek iştirak edeceğiniz Branşlardan biri diyebiliriz.

Göbek EritmeCRUNCH: İsmek spor eğitimlerine yeni eklenen Branş Crunch, yapı olarak Fitness benzeri olmasına karşın daha çok karın bölgesi üzerine yoğunlaşmaktadır. Kelime anlamı yarım mekik anlamına gelen Crunch ile özellikle göbek bölgesinden şikâyetçi olan insanların yapmasını önerdiğimiz egzersiz türlerinden biridir. Crunch antrenmanları ile karın kasları güçlenir ve o bölgede sıkılaşma oluşur. Oturarak ve yatılarak yapılan Crunch amatör ve profesyonel herkes tarafından yapılmaktadır. Aynı zamanda bel ve omursa sağlığı içinde önemli olan bu sporu artık İSMEK kurs merkezlerinde ücretsiz bulacaksınız. Diğer eğitimler gibi 65 saat sürecek eğitimlere size en yakın İSMEK spor merkezinde katılabilirsiniz.

İsmek Spor Salonları Nerede?

Evet, arkadaşlar ilk olarak İSMEK’te ücretsiz yararlanabileceğiniz eğitimleri gördük, şimdi ise bu eğitim dallarını bulabileceğiniz İSMEK spor merkezlerini yakından tanıyalım. İstanbul genelinde 235 farklı noktada eğitim veren İsmek kurs merkezlerinin 19 tanesi sadece spor eğitimleri için tasarlanmıştır. Ücretli hizmet veren merkezlerden hiçbir farkı olmayan İSMEK spor merkezlerini görmek, adres ve iletişim bilgilerine ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz.  Son bir hatırlatma bu eğitimler sadece İsmek spor merkezleri ile sınırlı kalmadan bazı kurs merkezlerinde de bulunmaktadır. Bu nedenle size en yakın kurs merkezinde katılmak istediğiniz eğitimin olup, olmadığına bakmalısınız. https://www.ismek.ist/tr/kursmerkezleri.aspx?list=spor

Kimler Yararlanabilir?

Bu eğitimlerden yararlanmak için öncelikle İstanbul yaşıyor olmalısınız. Türkiye Cumhuriyeti ya da yabancı ülke vatandaşları İstanbul’da yaşayan herkes yararlanabilir. Bunun dışında 16 yaş ve üzeri olmak gerekmektedir. Bu koşulu da karşılıyorsanız geriye bir tek spor yapmanıza engel teşkil eden sağlık sorununuz olmaması gerekir. Bunun için kayıt esnasında sizden spor yapmaya engeli yoktur şeklinde sağlık raporu getirmeniz istenecektir.

Spor Kayıtları Nasıl Yapılır?

Ücretsiz olan bu eğitimlerinden yararlanmak için yapmanız gereken tek şey kayıt olmaktır. Bunun için kayıt tarihlerine dikkat etmelisiniz. Yan menüde yer alan görsele tıklayarak güncel kayıt tarihlerini görebilirsiniz. Kayıtların başlaması ile birlikte kursiyer.ismek.org adresinden başvurunuzu çevrimiçi yapmanız gerekir. Sonrasında zaten sizi arayarak ya da kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır.  Yedek listede olmanız halinde bilgi verilmeyebilir.

İsmek’te Yüzme Kursu Yok mu?

Cevabı en çok merak edilen hususlardan biri olan yüzme kursları maalesef şuan için İsmek Branş listesinde yüzme kursu yer almamaktadır. Fakat İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Spor İstanbul birçok spor eğitimi ile yüzme eğitimleri de vermektedir. Bu konuda daha fazla bilgi için 0212 453 30 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İSMEK kayıtları başladı! İSMEK kurs kayıtları nasıl yapılır?

İSMEK resmi sosyal medya hesabı üzerinden "2022-2023 Eğitim Dönemi için kayıtlarımız başladı! Enstitü İstanbul İSMEK olarak, tüm katılımcılarımız ve çalışanlarımızla beraber; huzurlu, sağlıklı, başarılı ve verimli bir dönem geçirmeyi diliyoruz." açıklamasıyla kurs kayıtlarının başladığını duyurdu. İşte İSMEK kurs kayıtları hakkında merak edilenler haberimizde...

İSMEK KAYITLARI BAŞLADI!

Enstitü İstanbul İSMEK 2022-2023 kayıtları 31 Ağustos Çarşamba, saat 10.00’da başladı. Enstitü İstanbul İsmek kayıtları, yıl boyunca devam edecektir. Birçok branşın kayıtları belirli zaman aralığında tekrarlayarak devam etmektedir.

İSMEK KAYITLARI NASIL YAPILIR?

İSMEK kayıt işlemi, giris.ibb.istanbul adresinden online olarak yapılmaktadır.

İlk işlem olarak giris.ibb.istanbul adresinden “Üye Ol” butonuna tıklayarak üye olmanız gerekiyor.

Üyelik formunda, kullanıcı adı olarak T.C. Kimlik numarası istenmektedir. Aynı şekilde telefon numarası bilginiz de talep edilmektetdir. Belirtmiş olduğunuz telefon numarası güncel ve SMS alacak şekilde olmalıdır. Üyelik sonrası gelecek olan doğrulama kodu ulaşması ve üyeliğinizi tamamlamanız gerekir.

Üyelik işleminin tamamlanması ile birlikte giris.ibb.istanbul ya da enstitukayit.ibb.istanbul adresinden T.C. Kimlik numaranızı kullanıcı adı olacak şekilde, belirlemiş olduğunuz şifre ile giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra istediğiniz branşı seçerek size en yakın ilçe ve kurs merkezini belirledikten sonra kayıt olabilirsiniz.

İSMEK KURSLARI ÜCRETLİ Mİ?

İSMEK kursları tamamen ücretsizdir. Dilediğiniz kurs merkezi ve branşa herhangi bir ücret ödemeden katılabilirsiniz.

EĞİTİMLER 19 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

2022-2023 Eğitim öğretim dönemi, 19 Eylül itibari ile başlayacak olup başvuru yaptığınız alana göre hafta içi ve hafta sonları gerçekleşecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK‘in 2022-2023 yılı eğitim dönemi kurslarına nasıl kayıt olacağınıza dair detaylı kılavuzumuza hoş geldiniz. 300’den fazla branşta, 800’e yakın programda eğitimlerini sürdüren Enstitü İstanbul İSMEK‘in kurslarına ücretsiz kursiyer olarak online kayıt olmak için bilmeniz gereken tüm bilgileri bir araya getirdiğimiz rehberimizi okumak için aşağıya kaydırmaya devam edin.

Enstitü İstanbul İSMEK kursları; İstanbul’da yaşayan vatandaşların mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kişisel donanımlarını yükseltmek, kent kültürü ve şehirde yaşama konusunda bilgi seviyelerini arttırmak, ek gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirlik şanslarını arttırmak amacıyla örgüt eğitime tamamlayıcı bir yaygın eğitim organıdır. İstanbul genelinde yaklaşık 250 noktada hizmet veren İSMEK, ismek.org online kayıt ile 40 alanda 327 branşta 800’e yakın programda eğitimler veriyor.

İSMEK kayıtları ne zaman başlıyor?

İSMEK’te yeni eğitim dönemi kayıtları başladı. İSMEK’ten yapılan en güncel açıklamaya göre, İSMEK’in 2022 ve 2023 yılında yapacağı yüz yüze eğitimlere başlandığı bildirildi.

İSMEK kayıtları için eğitimlerden faydalanmak isteyenler online olarak ön kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Yani İSMEK’e kayıt olmak için birini tanımanız gerekmiyor. Cep telefonu veya bilgisayarınızdan kayıt sayfasına girerek kayıt olmanız yeterli. Bu arada Uzaktan Eğitim Merkezi için de kayıtlar aynı dönemde başlamaktadır.

İSMEK başvuru şartları nedir?

İSMEK kursları tüm İstanbullulara açıktır. Kurslara özel başvuru şartları her kurs başvurusunda belirtilmektedir. Özellikle mesleki uzmanlık gerektiren eğitimleri alabilmek için 16-45 yaş arasında olmak gerekir ve bu kurslara yapılan başvurular sınav yapılarak belirlenmektedir. Ayrıca bazı kurslar için mezuniyet şartı aranabilmektedir.

İSMEK’e nasıl kayıt olunur?

İSMEK’e kayıt olmak oldukça kolay. İBB’deki değişimden İSMEK’de nasibini aldı. İSMEK’e artık internet üstünden kayıt olunabilir. Her yıl yüzlerce kursiyeri mezun eden İSMEK’e kayıt olmak için İSMEK kayıt sayfasına girmeniz gerekiyor. Online olarak kaydınızı oluşturduktan sonra size en yakın İSMEK merkezine gidip kimlik fotokopinizi bırakmanız yeterlidir. Spor merkezlerinde eğitim almak istiyorsanız kimlik fotokopisine ek olarak sağlık raporu da istenmektedir.

Adım 1: İlk olarak İSMEK’e giriş yapın

Enstitü İstanbul İSMEK adresine giriş için tıklayın.

Adım 2: Kayıt ol butonuna tıklayın

İSMEK web sitesi ana sayfasında, üst menüde sağ tarafta yer alan “Kayıt Ol” butonuna tıklayın.

Adım 3: Hesabınızı seçerek kayda devam edin

İBB veya İstanbul Senin hesabı ile giriş yapabilirsiniz. İstanbul Senin hesabınız yoksa İBB hesabı oluşturabilirsiniz. İBB Hesabı ile giriş butonuna tıklayın.

Açılan İBB hesap oluşturma sayfasında Kimlik Kartı bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak girin ve ardından kayıt ol butonuna tıklayın.

“T.C. Kimlik No” bölümüne kimlik kartınızda yazan 11 haneli TC kimlik numaranızı yazın. “Doğum Tarihi” bölümüne kimlik kartınız sağ alt tarafında bulunan doğum tarihinizi (GG.AA.YYYY) şeklinde yazın. Ardından diğer bilgileri doldurun.

Adım 4: Giriş yaptıktan sonra kurs seçin

Kaydınızı tamamladıktan sonra İSMEK’e giriş yapın. Kayıt şartlarını onaylayın. Öğrenci Giriş Ekranı’na başarılı giriş yaptığınızda otomatik Öğrenci Ön Kayıt Formu’na yönlendirilirsiniz. Zorunlu tüm alanları doldurduktan sonra GÜNCELLE ve KURS SEÇ butonuna tıklayın ve ismek e kayıt işleminizi gerçekleştirin.

Kişisel Bilgiler: T.C. Kimlik No, Ad ve Soyad bilgileri sistem tarafından otomatik olarak doldurulur.

İletişim Bilgileri: GSM numaranızı ve E-mail adresinizi eksiksiz ve doğru girin. Başvuru bilgileriniz, programlar hakkında bilgilendirme ve duyurular SMS ve E-posta üzerinden yapılmaktadır.

Diğer Bilgiler: Eğitim, çalışma ve engel durumunuzu mutlaka girmelisiniz. Bu alanları girmeden ISMEK kayıt işlemini tamamlayamazsınız.

Adım 5: İSMEK kayıt formunu doldurduktan sonra program tercihi yapın

İSMEK Kayıt Formu’nu eksiksiz doldurduktan sonra sıra İSMEK Program Tercihi yapmaya geldi. Program Tercihi bölümünden aktif programlardan seçim yapabiliriz. Filtreleme Paneli sayfanın sol kısmında yer alıyor. Programları iki farklı şekilde filtreleyerek arayabilirsiniz.

Program Bazlı Filtreleme: Sadece program seçerek İstanbul genelindeki tüm eğitim merkezlerimizde seçilen programa ait tüm listeler gelir. Örneğin “emlak danışmanlığı” programını seçip filtrele dediğinizde İstanbul genelindeki tüm aktif programlar listelenir.

Eğitim Merkezi Filtreleme: İlk olarak ilçe seçilir ve ilçeye ait Eğitim Merkezleri gelir ve istenilen Eğitim Merkezi seçilerek o eğitim merkezindeki tüm listeler gelir.

Adım 6: Program seçimi yapın

Sol panelden filtreleme işlemini gerçekleştirdikten sonra sağ tarafta İSMEK eğitim programları listelenir. Buradan katılmak istediğiniz İSMEK kursunu sağ taraftaki SEÇ butonuna tıklayarak seçin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası