uçak korkusu yenme / Uçak korkusu nasıl yenilir? - Acıbadem Hayat

Uçak Korkusu Yenme

uçak korkusu yenme

Uçak korkusu olanlar uçuş sırasında ne yapabilir?

Uçmak insan doğasına aykırı bir şey olduğu için uçak yolculuğu pek çok kişiyi tedirgin eder. Aslında uçak istatistiksel olarak dünyanın en güvenli araçlarından biridir ancak ayaklar yerden kesilip yani havalanmaya başlamak, uçak fobisi olanları içinden çıkılmaz bir hale sokabilir. Uçak fobisi olanlara öncelikli tavsiyem THY’nin zaman zaman açtığı uçak fobisi kurslarına katılmanız. THY Hava Akademisi, belli bir katılımcı sağlandığında bu kursu açıyor. 3 gün süren kursta psikologlar ve pilotlar ders veriyor. Ayrıca simülatör eğitimi yapılıyor ve son gün bir şehre gezi düzenleniyor.

Böyle bir kursa katılma imkanınız varsa mutlaka katılın. Ancak acil uçmanız gerekiyorsa öncelikle uçak yolculuğundan önce birkaç gün boyunca kesinlikle uçak kazaları vs. ile ilgili bir şeyler okumayın ya da belgesel izlemeyin. Cam kenarına oturmak bazıları için iyi gelebilir. Eğer böyle bir istediğiniz varsa check-in işlemleri sırasında mutlaka belirtin size yardımcı olacaklardır.

Uçak korkusu olan kişi neler yapmalı

1-Rahatlatıcı bir şeyler için. Uçağa binmeden önce sizi rahatlatacak bitki çayı, hafif düzeyde alkollü içki vs. içebilirsiniz.

2-Yanınıza kitap dergi alın: Uçak yolculuğunu daha rahat hale getirmek için yanınıza kitap dergi gibi ilginizi çekecek bir şeyler alabilirsiniz. Ayrıca iPhone ya da iPad gibi cihazlarınızı uçak moduna alarak oyun oynayabilir, fotoğraf ya da videolarınızı izleyebilir ya da geçmiş mesajlarınıza bakabilirsiniz. Bu da uçak yolculuğunu daha kolay hale getirir. Konuyla ilgili iPhone kullanıyorum uçak modu ne anlama geliyor başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

3- İlk uçuşunuzu uzak bir yere ve kötü hava koşullarında yapmayın. Eğer uçak korkunuz var ya da ilk kez uçuyorsanız kötü hava koşullarında uçmak sizin kendinizi daha kötü hissetmenize de neden olabilir. Ayrıca ilk kez uçacaksanız kısa süreli yolculuk yapmak önemli. Tedirgin bile olsanız zaman çabuk geçecektir.

4- Uzman desteği alın. Eğer korkunuz ileri düzeyde ise psikolog ya da konuyla ilgili uzman bir kişiden destek alabilirsiniz.

Uçak fobisi olup uçağa binen kişide çarpıntı, baş dönmesi, karın ağrısı, yüksek tansiyon gibi durumlar görünebilir. Fobisi olan kişilerin çoğu uçağın düşeceğini düşünür. Bu yüzden görevlilerin bu kişiye nazik bir şekilde yardımcı olması gerekebilir. Eskiden kokpite girilmesine izin veriliyordu şimdi bu konuda güvenlik tedbirleri gereği fazla tolerans göstermiyorlar ama yine de pilotların yanında uçmak belki korkan kişiyi daha da rahatlatabilir. Yine de eğer uçak korkunuz varsa bu fobinizin üzerine gitmenizi ve onu yenmenizi  tavsiye ederim…


Uçak Korkusu Nasıl Yenilir? Yolculuğu Kolaylaştıran 10 Tavsiye

Uçak korkusu uzun otobüs yolculuklarına katlanmanın nedeni olabilir mi? Birçok insanda bulunan bu fobi sende de varsa bu yazıyı mutlaka okumalısın!

Uçak Fobisi Nedir?

Çeşitli sebeplerden dolayı uçma korkusu uçak fobisi olarak adlandırılıyor. Aviofobi olarak da bilinen uçak fobisine sahipsen uçağa binme düşüncesi bile senin için oldukça ürkütücü olabiliyor.

Can kaybı oranlarına bakıldığında uçakla seyahat etmenin en güvenilir yol olduğu görülüyor. Ayrıca, uçuş fobisi olan pek çok kişi uzman desteği alarak bu problemin üstesinden gelebiliyor.

Uçak Korkusunun Yaygın Belirtileri Neler?

Bir kişide uçak korkusu olup olmadığı nasıl anlaşılıyor? Aşağıda yer alan bazı yaygın belirtilerin gözlemlenmesiyle bu durum rahatlıkla tespit edilebiliyor:

  1. Bilet alma, havaalanına gelme veya uçağa binme durumlarından sonra korku ve tedirginlik
  2. Nefeste darlığı, göğüste sıkışma hissi
  3. Kalp çarpıntısı
  4. Terleme ve titreme
  5. Yüz kızarması
  6. Baş dönmesi
  7. Vücutta uyuşma
  8. Aşırı endişe hissi. En ufak bir değişikliğe karşı aşırı tepki verme
  9. Sürekli kötü şeyler olacak hissi
  10. Ölüm korkusu

Bazı durumlarda bu belirtiler kısa sürede geçmeyip, yolculuk sonrası günler sürebiliyor. Bu tür durumlarda profesyonel sağlık hizmeti almak için Allianz seyahat sağlık sigortası yapman oldukça önem arz ediyor.

Uçak Korkusu Olanlar Ne Yapmalı?

Uçuş veya uçak korkusu bulunan kişilerdeki bu korkunun şiddeti farklı olabiliyor. Uçuş korkusunun seviyesine bağlı olarak uzmanlar da farklı tedavi yöntemleri uygulayabiliyor.

Uçuş korkun varsa öncelikle bu konunun altına yatan nedenleri tespit etmeye çalışman gerekiyor. Daha sonra gerekirse uzman bir psikoloğa yardımı alman gerekiyor. Psikologlar tarafından uygulanan çeşitli yöntemler uçuş fobisini yenmeyi oldukça kolay hale getirebiliyor.

Uçak Korkusu Nasıl Yenilir?

Uçak korkusunu yenmek için, öncelikle uçuşla ilgili daha bilinçli olman gerekiyor. Ayrıca, aşağıdaki maddeler bu korkuyu kolayca yenmene yardımcı olabilir ;

  • Uçuş korkunu yenmek için öncelikle uçakla seyahatin en güvenilir yol olduğunun farkına varman gerekiyor. Çünkü, uçak seyahatleri genelde sorunsuz ve kazasız tamamlanıyor.
  • Rahatsız ya da tedirgin olmana yol açan herhangi bir durum olması halinde kabin görevlileriyle paylaşmaya ve yapılacak açıklamayla sakinleşmeyi denemen gerekiyor.
  • Endişeli ve stresli hissettiğin zaman, varış noktasına güvenle ulaştığını ve gittiğin yerde yaptığın aktiviteleri gözünde canlandırman gerekiyor.
  • Su içmek ve her fırsatta derin derin nefesler almak bu korkunun üstesinden gelmeyi sağlayabiliyor.
  • Ayrıca, uçuş korkusunu yenmek için müzik dinlemek, kitap okumak ve bir süre uyumak iyi geliyor.

Uçak Korkunuzun Üstesinden Gelmeyi Kolaylaştıran 10 Tavsiye

Uçuş korkusunu yenmek için baz pratik ipuçları bulunuyor. İşte, o faydalı ipuçlarından bazıları:

  1. Uzman Desteği Almak
  2. Uçuş fobisini yenmek için, bazı durumlarda uzman yardımı almak gerekebilir.
  3. Uçak Fobisini Yenme Kurslarına Katılmak
  4. Hava yolu şirketleri tarafından zaman zaman düzenlenen bu kurslar da çeşitli uzmanlar ve pilotlardan uçuş korkusunu yenmeye dair eğitimler alabilirsin.
  5. İlk Etapta Yakın Güzergahlara Uçmak
  6. Uçuş korkun varsa ilk yolculuğunun mümkün olduğu kadar kısa olması tavsiye edilir.
  7. Doğru Koltuğu Seçmek
  8. Erken rezervasyon ve check-in yaparak mümkünse ön sıraları ve cam kenarlarını tercih etmen önerilir.
  9. Havalimanına Erken Gitmek
  10. Havaalanına erken giderek uçuş vaktine kadar rahatlamış olmak çok faydalı olabilir.
  11. Uçuş Ekibinden Yardım Almak
  12. Uçuş esnasında herhangi bir sorunla karşılaştığında uçuş ekibinden destek almak sakinleşmene yardımcı olur.
  13. Uykusuz Kalmak
  14. Yolculuk öncesinde bilerek az uyumak ve yolculukta uyumak yolculuğun daha rahat geçmesini sağlar.
  15. Sakinleştirici İlaç Kullanmak
  16. Doktorunuzun bilgisi dahilinde sakinleştirici ilaç kullanmak rahatlamaya yardımcı olur.
  17. Kulaklık Takmak
  18. Uçuş esnasında dış ortamdaki rahatsız edici sesleri duymamak için kulaklık kullanmak yardımcı olur.
  19. Kitap, Dergi ve Gazete Bulundurmak
  20. Yolculukta ilgi çekici bir şeyler okumak oldukça rahatlatıcı olabilir.

DERGİ - Uçak korkusu nasıl yenilir?

  • Katia Moskvitch
  • BBC Future
uçak

Kaynak, iStock

Bazıları uçmayı sevmese de zorunluluktan uçağa binmeye razıdır, bazıları içinse bu tam bir işkenceye dönüşebilir. Uçağa binerken hissedilen bu gerçek korku nasıl yenilebilir?

Uçak kazaları az olsa da bunların haberleri yaygın yapıldığı, görüntüler her tarafa yayıldığı için çoğumuz korkuya kapılırız.

Son birkaç olaya bakalım. Malezya Havayolları'nın sayılı uçuşunu yapan uçağı Hint Okyanusu'na düşmüş, başka bir uçağı ise Ukrayna üzerinde vurularak düşürülmüştü. Bu olayların üzerinden iki yıl geçmiş olsa da hala manşetleri kaplamaya devam ediyor. Germanwings'in bir uçağı ise geçen yıl pilotunun kasıtlı olarak Alp Dağlarına çarpması sonucu parçalanmıştı. Rus Metrojet uçağı ise Mısır'dan kalktıktan hemen sonra bir bombanın patlaması sonucu düşmüştü.

Uzmanlar uçak korkusuna karşı hemen istatistiklere başvurup bu korkunun ne kadar mantıksız olduğunu, otomobilde kaza ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu öne sürer.

Gerçekten de IATA verilerine göre 'te 3,5 milyardan fazla insan yolcu uçağına binmiş, 68 kaza olmuş ve bunlardan dördü ölümle sonuçlanmıştı. Germanwings ve Metrojet kazaları da eklendiğinde ölü sayısı 'u buldu.

Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre 'te karayollarında 1,25 milyon ölüm oldu. Genel olarak otomobil ile seyahatte ölüm riski uçaktan kat daha fazla. Öte yandan kalp hastalıkları ile kanser en büyük ölüm riskini oluşturuyor.

'da Boeing'in ABD'de yaptığı bir araştırmaya göre Amerikalıların yüzde 17'si uçaktan korkuyor. Bazıları bu korkuyu uçağın düşmesi endişesi olarak ifade ederken bazıları da kaçacak hiçbir yer olmadan kapalı bir mekanda havada olma duygusundan rahatsız oluyor.

Bunlar arasında ünlüler de var. Örneğin David Bowie 'lerde fırtınalı bir günde Kıbrıs'tan uçakla döndükten sonra bir daha uçağa binmemiş, gemi ve trenle yolculuk yapmıştı. 'lerde yeniden uçağa binmiş, ama kalp krizi geçirdikten ve kızı doğduktan sonra yeniden binmez olmuştu. Kate Winslet'in ise çocukları iki ebeveyninden de olmasın diye kocası ile ayrı uçaklarda yolculuk yaptığı söylenir.

Vermont Üniversitesi'nden psikolog Matthew Price böylesi bir uçak fobisinin gelişmesinde birden fazla etken olabileceğini söylüyor. "Daha önceki bir uçuş deneyi, bir uçak kazası haberi alma ya da kapalı mekânda seyahat duygusu bu korkuya neden olabilir" diyor.

Örneğin ABD'de 11 Eylül'deki ikiz kulelere yönelik saldırının ardından birçok kişide böyle bir korku oluşmuştu. İnsanlar karayoluna yönelince artan kazalarda ekstra ölüm olmuştu.

Başka alanlardaki endişelerinden kaynaklı uçak korkusu yaşayanlar da var. Kontrolü kaybetme korkusu, korkma korkusu, hatta uçakla ilgisi olmayan iş stresi, evlilik sorunları vb. dış faktörlerin tetiklediği bir korku olabilir bu.

Bazılarında ise korkuyu tetikleyen şey, uçakta ya da havaalanında insanları korumak için alınan önlemler oluyor. Panikleyecek korkusuyla uçakta güvenlik videosunu izlememek ise doğru bir taktik değil. Çünkü beklemedikleri bir tehlike ile karşılaşan insanlar bazen yapmamaları gereken şeyleri yapıyor.

Fakat uçak korkusu tedavi edilebilir bir korku. Ayrıca bazıları kendine göre yöntemler de geliştiriyor: kulaklık takmak, alkollü içki içmek, gevşetici ilaç almak vb. Uzmanlar ise ağızdan nefes alıp burundan verme egzersizlerini öneriyor. Bunu yaparken ayrıca "sakin ol" ya da benzer bir kelimeyi içinizden tekrarlamak da rahatlatıcı olabilir.

Ayrıca uçakların nasıl çalıştığını öğrenmek de işe yarayabilir. Metalden yapılma ağır bir nesnenin nasıl inip kalktığı, hava kontrol kulesinin uçakların birbirine mesafesini nasıl ayarladığı, hava türbülansının nedenleri anlatılabilir.

İkinci bir yöntem olarak hipnoterapi, psikoterapi ya da bilişsel davranış terapisi uygulanabilir. Burada önemli olan endişenin nasıl geliştiğini, ne tür duygulara yol açtığını ve nasıl üstesinden gelineceğini ortaya çıkarmaktır.

Bu korkuyla kendi başına baş etme yollarını öğreten kitaplar okunabileceği gibi doktora da gidilebilir. Psikologla onlarca seans yapmak gerekmez, bir seans yeterlidir. Bu korku giderilebilir bir sorundur; ama göz ardı ederseniz ortadan kalkmaz.

Uzmanlar bu korkuyu alt etmek için kişinin kontrollü bir şekilde kendisini uçuş sürecine açmasını öneriyor. Bunun yöntemlerinden biri, ki bu pahalıya mal olabilir, psikoloğun sizinle beraber uçağa binip korkularınızı giderme amaçlı konuşmasıdır.

Bir başka yöntem ise sanal ortamda uçağa binerek korkularla yüzleşmektir. Uzmanlar bunun etkili bir adım olduğunu söylüyor. Uçuşun hangi aşamasında endişe ve korku doğuyorsa terapist ile kontrollü bir şekilde o kısım üzerinde duruluyor. Eskiden simülatörler kullanılırken artık başa takılı cihazlarla sanal uçak ortamı yaratılıyor. Korkunun derecesini anlamak için parmağa biyometrik sensörler takılıyor.

Seansların bir kısmında mantıksız korkuları tespit etme ve endişe giderme teknikleri üzerinde durulurken, bir kısmında da terapi amaçlı sanal uçuş ortamı denemeleri yapılıyor.

Bazıları ise terapiste gerek kalmadan bu süreci kendi başına aşıyor. Örneğin Amerikalı işadamı Clay Presley 'da Hudson nehrine çakılan uçaktan sağ kurtulmuş, sonrasında uçak korkusu gelişmişti. Peki Presley bu korkuyu nasıl yendi? Kendisi pilotluğu öğrenerek. Elbette bu herkesin yapacağı bir şey değil, ama onun yolundan gitmek isteyenler de olabilir.

Uçak Korkusunu Yenmek İçin 5 İpucu

Günümüzde çeşitli ulaşım araçları ile dünyanın bir ucundan diğer ucuna gitmek mümkün. Dünyanın adeta küçülmesini sağlayan asıl ulaşım aracı ise uçaklar. Fakat uçak kullanımı herkes için kolay değil. Bazı kişiler, uçak fobisi olarak anılan bir endişe bozukluğundan muzdarip durumda. Uçak fobisi, kişilerin havayolu kullanımını engelliyor. Bunun yanı sıra uçak korkusu kişilerin yer yer hayatlarını zorlaştırmayı da başarıyor. Peki, her dört yolcudan birinde görülen uçak korkusu nedir? Yoğunluk derecesi değişken olan bu korku durumu insanları ne yönde etkiler? Daha da önemlisi uçak korkusu nasıl giderilir? Yazımızda uçak korkusunu derinlemesine ele aldık. Uçak korkusunun yaygın sebeplerini ve uçak korkusunu yenme yollarını sizin için inceledik. 

İçindekiler

Uçak Korkusu Nedir? Neden Olur?

seafoodplus.info

Belli başlı korkular hayatı çok etkilemese de bu durum uçak korkusu için geçerli değil. Çünkü uçaklar günümüzde en yaygın kullanıma sahip olan ulaşım araçları. Bir yerden bir yere konforlu şekilde gidilmesini sağlayan uçaklar aynı zamanda hız konusunda da avantajlı. Fakat uçak korkusu veya uçak fobisi olarak adlandırılan endişe bozukluğu, kişilerin uçak kullanımını engeller durumda. Peki, tam olarak uçak korkusu nedir? Aerofobi olarak da bilinen uçak fobisi, uçma ve hava yolculuğu yapma konusunda duyulan endişeler bütünüdür. Uçak korkusu dünya nüfusunun büyük bir bölümünde vardır. Fakat yalnızca endişe boyutundadır. Endişe boyutundaki kişiler, uçak ile seyahat edebilir. Yalnız uçak seyahati sırasında belli başlı endişeler güderler.

İleri düzeyde uçak fobisi olan kişiler ise, havayolu seyahati yapamaz. Yapılan araştırmalar, uçak fobisine sahip kişilerin korku dinamiklerinin farklılık gösterdiğini gün yüzüne çıkarıyor. Bir diğer deyişle, biri uçağın düşeceğinden korkarken bir diğeri ise uçak içerisinde bulunmaktan korkuyor. Bu korkular çeşitli anksiyete belirtilerini beraberinde getiriyor. Ancak uçak korkusu altında birleştirilen bu endişe unsurları doğuştan gelmez. Yani, yaşanan bir tecrübe veya başkasının tecrübesi kişilerin korkusu olabilir. Uçak korkusu çeşitli travmalar sonucu oluşur. Uçak korkusunun bazı nedenlerini sizin için sıralayalım;

  • Kişilerin travmatik uçuş deneyimi yaşaması,
  • Kişilerin uçak kazası yaşaması veya uçak kazasına şahit olması,
  • Bireylerin çevrelerinde uçak korkusu yaşayan biri bulunuyorsa, bu korkunun içselleştirilmesi, 
  • Kötü hava şartlarının, uçak seyahatine doğrudan etki edebilmesi, 

Yukarıda bahsettiğimiz uçak korkusu nedenlerine bir ekleme daha yapılabilir. Örneğin, klostrofobiniz olabilir. Bunun dışında, yükseklik korkusuna veya ölüm korkusuna sahip olabilirsiniz. Bu gibi korkular, uçak korkusunu tetikler. Çünkü, uçağın varlığı, seyahat şekli ve yaşanabilecek aksaklıklar, bahsi geçen diğer korkular ile iç içedir. İnsan beyni her kişide farklı çalışır. Bu da uçak korkusuna neden olan durumları daha da çeşitli bir hale sokar. Seyahat ile ilgili görülen kötü bir rüya dahi, sizi bu fobiye itmiş olabilir. 

Uçak Korkusu Belirtileri Nelerdir?

seafoodplus.info

Uçak korkusu kişilere oldukça farklı reaksiyonlar verdirebilir. Fakat yaygın olan bu korku durumu, spesifik belirtileri de ortaya çıkarmaktadır. Uçak kapısı açıldığında ve adım adım uçağa yaklaştığınızda ayaklarınız geri geri gidiyor olabilir. Uçak bileti aldıysanız, seyahat gerçekleşene kadar soğuk terler döküyor olabilirsiniz. Bunlar en belirgin uçak fobisi göstergeleridir. Hadi gelin, diğer uçak korkusu belirtileri neler onları inceleyelim.  

  • Uçak seyahati boyunca titreme,
  • Uçak hareket ederken boğulma hissi,
  • Uçak seyahati öncesi ve sonrasında oluşan kızarmış cilt,
  • Seyahat sırasında artan kalp atışı hızı,
  • Fazla sinir hali,
  • Uçak yolculuğu öncesinde mide bulantısı,
  • Uçak yolculuğu sırasında nefes darlığı,
  • Uçak seyahati akla geldiğinde dahi yaşanan terleme.

Uçak korkusunun boyutları vardır. Bazıları yüksek ölçüde belirti gösterebilir. Bu durum kişilerin uçak yolculuğu sırasında panik atak geçirmesi ile sonuçlanır. Panik atak durumu kalp çarpıntısı ve gerçeklikten kopmuş hissini doğurur. Yoğun korku dönemi olarak adlandırılan bu belirti, kişilerin uçak korkusu konusunda yardım alması gerektiğinin en büyük göstergesidir. 

Uçak Korkusunu Yenmek İçin Tavsiyeler

seafoodplus.info

Uçak korkusu, çoğu kişinin anlatmak istediği bir fobidir. Çünkü günlük hayatı büyük ölçüde etkileyebilir. Bu bilinç kişileri uçak korkusu nasıl yenilir sorusunun cevabını aramaya iter. Uçak korkusunu aşmanın ilk yolu uçak seyahati ve süreci hakkında bilinçlenmektir. Korkunuzu yenmek için, öncelikle havayolu seyahatinin en güvenli seyahat tipi olduğunu bilmelisiniz. Uçak seyahati sırasında, kabin görevlilerinin size yardım edebileceğini de aklınızdan çıkarmamalısınız. Yani, uçakta yalnız değilsiniz ve korkunuzu gidermeye yardımcı olacak profesyonel bir ekip uçakta sizi destekleyecek. Uçak yolculuğu sırasında, varış noktasında yapacağınız keyifli ve eğlenceli aktiviteleri düşünerek, odak noktanızı değiştirebilirsiniz. Bu yöntemler dışında uygulayabileceğiniz daha pek çok yöntem var. Uçak korkusu nasıl geçer sorusuna verebileceğiniz diğer yanıtları aşağıda listeledik;

Uçak korkusu, başlangıç seviyesinde ise, kişiler destek almadan bu süreci atlatabiliyor. Fakat ileri düzeyde uçak korkusundan mustaripseniz, uzman desteği alabilirsiniz. Örneğin, bu durumu bir psikolog veya durumunuza bağlı bir psikiyatrist ile görüşebilirsiniz. Bazen, kişiler sahip oldukları korkuları yaşayan kişilerle tanıştığında, mevcut korkuyu yenmek için daha rahat güç alıyor. Siz de bu gruba dahilseniz, grup terapileri tam size göre. Uçak fobisinin yaygın olması, uçak korkusunu yenme kurslarını doğurdu. Siz de bu gruplara katılarak, korkunuzu geride bırakabilirsiniz. 

  • Yakın Güzergahlar İle Başlayın

Uçak kullanarak, dünyanın bir ucuna gidebileceğiniz gibi, yarım saatte varabileceğiniz yerleri de tercih edebilirsiniz. İlk etapta, yakın güzergahlara giderek, kendinizi havayolu seyahatine alıştırabilirsiniz. 

  • Koltuk Seçimine Dikkat Edin

Uçak korkusunu yenmenin en önemli yollarından biri koltuk seçimidir. Bu konuyu şöyle açıklayalım. Kendinizi konfor alanınızda hissettiğinizde stres seviyeniz azalır. Bu nedenle uçak seyahati sırasında kendi konfor alanınızı oluşturmalısınız. Örneğin, yükseklik korkunuz varsa, koridor kenarını tercih edebilirsiniz. 

  • Erkenden Havaalanına Gidin

Havalimanına erken giderek, etrafı gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda havalimanında geçirdiğiniz vakit sırasında, seyahat fikrine daha rahat alışabilirsiniz. Havaalanında rahat bir şekilde dolaşan kişilerin bu duygu durumları sizin üstünüzde sakinleştirici bir etki yaratabilir. 

  • İlginizi Dağıtacak Ekipmanlar Bulundurun

Seyahat sırasında, kitap okuyabilir veya müzik dinleyebilirsiniz. Bu etkinlikler sizi, endişe duyduğunuz konuyu düşünmekten alıkoyar. Bu sayede seçtiğiniz etkinliğe odaklanabilir ve korku seviyenizi minimuma indirebilirsiniz. 

Uçak korkusu kalıtsal bir rahatsızlık değildir. Bu nedenle doğru yöntemler ile korkularınızı geride bırakabilirsiniz. Korkunuzu yenmek istiyorsanız, kendinizi zorlamadan ufak adımlar ile başlayabilirsiniz. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu ile dünyanın ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize ( 5 ) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir