onkoloji şefkat evi / Kızılaydan onkoloji hastalarının çocukları için 'şefkat evi' - Sağlık Haberleri

Onkoloji Şefkat Evi

onkoloji şefkat evi

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEFKAT EVLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLENDİ

Çaresizliğin umutla birleştiği milyonlarca farklı hikayenin adresi aslında hastaneler Bu uzun ve zorlu yolculuk hem hasta hem de hasta yakınları için maddi manevi yıpratıcı bir süreç. Hele bir de iyileşme umuduyla evlerinden ve ailelerinden uzaktalarsa

Ankara Büyükşehir Belediyesi, farklı şehirlerden sağlık sorunlarına çare bulmak amacıyla Başkent'e gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarına sıcak bir yuvada kalma imkanı sağlıyor. O yuvanın adı ise “Şefkat Evleri”…

Bu hizmet sayesinde Ankara'ya gelen hasta ve hasta yakınları; hastane bahçelerinde, banklarda ya da parklarda yatmak yerine güvenli, hijyenik, sıcak ve modern evlerde kalıyor.

MİSAFİR HİZMETİ

yılından beri hasta ve hasta yakınlarına şefkat elini uzatarak onlara sıcak bir ortam sunan Büyükşehir Belediyesi; Etlik, Rüzgarlı, Ulus ve Onkoloji Şefkat Evleri'nin dışında Çankaya’da “Ahmetler Şefkat Evi’ni daha hizmete soktu.

Şehrin 5 ayrı noktasında misafirlerini ağırlayan Şefkat Evleri, her yıl ortalama 15 bin hasta ve hasta yakınını misafir ediyor. Bugüne kadar toplam bin kişi Şefkat Evleri’nde konakladı.

TEDAVİ SÜRECİNE DESTEK

yatak kapasiteli Ahmetler Şefkat Evi, 31 personeliyle misafirlerine hizmet vermeye başladı. Her katta dinlenme salonu, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramı yapılan yemekhane, mescit, oyun salonu, banyo ve tuvaletleri bulunan Şefkat Evi, tedavi için Ankara dışından gelen hasta ve hasta yakınlarına kendileri evlerinde gibi rahat hissettirmeyi amaçlıyor. vatandaşın konakladığı Ahmetler Şefkat Evi, hasta ve hasta yakınlarına huzurlu ve konforlu bir ortam yaratarak destek olmaya çalışıyor.

Uzun süreli tedavi gerektiren; kanser, böbrek, kalp ve nakil hastaları ile refakatçilerinin konakladığı Ahmetler Şefkat Evi'nde ülkenin dört bir yanından vatandaşlar da yer alıyor. Konukların tedavi gördüğü hastanelerin başında ise Hacettepe Tıp Fakültesi ve Numune Hastanesi geliyor.

Şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarını ağırlayan Ahmetler Şefkat Evi, yardımseverler tarafından kuruma getirilen; ayakkabıdan kıyafete, oyuncaktan pijamaya kadar her türlü yardımı da ihtiyaç sahibi konuklarına ulaştırıyor.

KOLAY VE ZAHMETSİZ KAYIT

Köklü ve büyük hastanelerin yer aldığı Ankara'ya, tedavi için gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve refakatçiler, hastanelerin"sosyal servis"bölümlerinden bilgi alarak, kayıt için gerekli belgeleri hazırlıyorlar.

Tedavi gören hastaya ilişkin hastaneden alınan onaylı belgeyle birlikte ikamet ettiği şehirden aldığı sevk belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, uzun süreli hastalar için tedavi süresini gösterir belge ile “Şefkat Evleri”ne başvuru yapılabiliyor.

"BURASI EVİMİZ, ÇALIŞANLAR DA AİLEMİZ GİBİ"

Şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınları için verilen bu hizmetin değerini en çok anlayanlar ise hiç kuşkusuz hasta ve hasta yakınları oluyor.

2 yıldır kanser tedavisi gören ve Yozgat’tan gelen 63 yaşındaki Gülistan Tunca memnuniyetini şu sözlerle anlatıyor:

"3 haftadır burada kalıyorum. Zor hastalıklarla mücadele ediyoruz. Üstelik evimizden, sevdiklerimizden uzaktayız. Burası evimiz, çalışanlar da ailemiz gibi. Oldukça titiz ve ilgililer, her türlü ihtiyacımıza cevap vermeye çalışıyorlar. Gerçekten çok önemli bir hizmet. Dualarımız bize bu hizmeti sunanlarla"

Eşinin tedavisi için Çorum'dan gelen 71 yaşındaki Osman Çınar da Şefkat Evi’nde misafir olarak kalanlardan… Çınar, “"Eşim zor bir hastalıkla mücadele ederken zaman zaman kendimi çok çaresiz hissediyorum. Bir de maddi sıkıntılar olunca hastalığı bir kenara bırakıp kalacak yer derdine düşüyor insan. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir hizmeti olduğunu hastane yetkililerinden öğrendim. İşlemlerin ardından Ahmetler Şefkat Evi'ne yerleştik. Dört dörtlük bir hizmet. Bize bu imkanı sunanlardan Allah razı olsun”dedi.

Şefkat Evi, Yaklaşık 30 Bin Hasta ve Yakınına Yuva Oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Onkoloji Şefkat Evi, şehir dışından tedavi için gelen ve kalacak yeri olmayan kanser hastaları ve hasta yakınlarına konaklama hizmeti veriyor.
MELİKE KINACI -

Büyükşehir Belediyesi tarafından 'da hizmete açılan Şefkat Evi, 7 yılda yaklaşık 30 bin hasta ve hasta yakınına ev sahipliği yaptı. Evde, steril ortamda sunulan konaklama, sıcak yemek gibi ücretsiz hizmetlerle konuklara yuva sıcaklığı yaşatılıyor.

Onkoloji Şefkat Evi İdarecisi Yavuz Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kişilik kapasiteye sahip mekanda, yemekhane, 2 ve 4 kişilik odalar, aile katı, nakil olan hastalar için özel steril odalar, kütüphane, çocuklar için oyun odası ile televizyon seyretmek ve sosyalleşmek için dinlenme odalarının bulunduğunu söyledi.

Şehir dışından gelen hasta ve refakatçilere 7 yıldır hizmet verdiklerini belirten Kalkan, "Daha önce buraya geldiklerinde hastane bahçelerinde, arabaların içinde kalan insanlar vardı. Haber

funduszeue.info

ŞEFKAT EVLERİ HASTA VE HASTA YAKINLARINI MİSAFİR ETMEYE DEVAM EDİYOR

ŞEFKAT EVLERİ HASTA VE HASTA YAKINLARINI MİSAFİR ETMEYE DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tedavi olmak için Başkente gelen hasta ve refakatçilerini Şefkat Evleri’nde ağırlamaya devam ediyor. Ahmetler, Etlik, Rüzgârlı ve Onkoloji olmak üzere 4 yerde bulunan tesislerde misafir edilen hasta ve refakatçilerine ücretsiz olarak barınma, yemek, çamaşır yıkama ve ulaşım hizmetleri veriliyor.

Tedavi olma amacıyla başka illerden Ankara’ya gelen ve kalacak yerleri olmayan hasta ve hasta yakınları Ankara Büyükşehir Belediyesinin Şefkat Evleri’nde misafir ediliyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; Ahmetler, Etlik, Rüzgârlı ve Onkoloji olmak üzere toplam 4 noktada misafirlerini ücretsiz ağırlarken ulaşım, yemek, çamaşır yıkama, kültürel etkinlikler, rehberlik ve danışmanlık gibi imkânları da sağlıyor.

41 BİN HASTA VE YAKININA KAPILARINI AÇTI

Şu anda tadilatta olması nedeniyle hizmet vermeyen Ulus Şefkat Evi ile birlikte Ahmetler, Etlik, Rüzgârlı ve Onkoloji Şefkat Evleri; yılından bugüne yaklaşık 41 bin hasta ve hasta yakınına kapılarını açtı.

Ankara dışından hasta ve hasta yakınlarını misafir ettiklerini belirten Rüzgârlı Şefkat Evi Birim Sorumlusu Gamze Kırmızı, “Bu birimdeki hizmetlerimizden vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar” dedi. Kırmızı, açıklamalarına şöyle devam etti:

“5 noktada hizmet veren tesislerimizden yılından bugüne kadar 40 bin kişi, Rüzgârlı Şefkat Evinde ise 8 bin vatandaş hizmet aldı. Burada, konaklaması uygun görülen hasta ve refakatçilerine barınma imkânı sağlanıyor. Çamaşır ve ütü hizmetimiz var. Misafirlerin sürekli takibi yapılıyor. Yaşadıkları problemlerle ilgili sosyal ve psikolojik destek sağlanıyor. Misafirlerin tedavileri süresince devlet hastanelerine ulaşımları servis araçları ile sağlanıyor. Misafirlerimize her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de ikram ediyoruz.”

Tedavi nedeniyle Başkentin misafiri olacak hasta ve yakınları; Ankara’ya gelmeden 2 gün önce 0  37  numaralı telefonları arayıp, randevu alarak Şefkat Evleri hizmetinden yararlanabiliyor.

Okunma:

Kızılaydan onkoloji hastalarının çocukları için 'şefkat evi'

Türk Kızılayı, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaların çocuklarını emanet edebilecekleri "şefkat evi" projesini hayata geçirdi. Kanserle mücadelede temel felsefeyi; “Kanser kronik bir hastalıktır. Destek de uzun soluklu olmalıdır. Sadece yaşama yıllar katmak değil, yaşanan yıllara anlam da katmak lazım” şeklinde özetleyen Prof. Fevzi Altuntaş, "şefkat evi"nin, çocuklarını bırakacak yer bulamayan kanser hastalarına tedavilerini aksatmadan devam etme imkanı sunacağını söyledi.

-

Haberler - funduszeue.info - Anadolu Ajans&#x;

Türk Kızılayı, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaların çocuklarını bırakabilecekleri, ücretsiz kreş hizmeti verilen, "şefkat evi" ismiyle bir oyun alanı açtı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde kurulan oyun alanının açılış için töreninde bir konuşma yapan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanser hastalarının çocukları için bir merkez açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

PROF. ALTUNTAŞ: SOSYAL IYILIK HALI EN AZ TEDAVI KADAR ÖNEMLİDİR

Altuntaş, "Hastalar tedavi olurken çocuklarını buraya bırakacaklar. ODTÜ çocuk gelişim bölümü ve bizim burada sağladığımız çocuk gelişim uzmanları gözetiminde, çocuklar güzel vakit geçirecek" dedi.

K&#x;z&#x;laydan onkoloji hastalar&#x;n&#x;n çocuklar&#x; için 'şefkat evi' - 1

Sağlığın; fizyolojik, ruhsal, tinsel ve sosyal anlamda iyilik hali olduğunu hatırlatan, kanserin de fiziksel olmanın yanı sıra ruhsal ve psiko-sosyal boyutları bulunan bir hastalık olduğunu vurgulayan Prof. Altuntaş, “Ayrıca kanser kronik bir hastalık olup destek de uzun soluklu olmalıdır. Bu bağlamda kapsamlı kanser merkezi olarak sadece kanser tedavisinden ziyade kanser yönetimini prensip olarak ele almalıyız. Sosyal iyilik halini en az tedavi kadar önceliklendirmeliyiz. Bu amaçla Türk Kızılayı desteği ile Ankara Onkoloji Hastanesi "Şefkat Eli Çocuk Eğlence Merkezi" açılışını gerçekleştirdik” ifadesini kullandı.

K&#x;z&#x;laydan onkoloji hastalar&#x;n&#x;n çocuklar&#x; için 'şefkat evi' - 2

"TÜRK KIZILAYI İÇİN BİR İLK"

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Meriç Yılmaz da Türk Kızılayının hastanede tedavi görenlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını belirterek, "Bu proje Türk Kızılayı için de bir ilk. Bu tarz projelerin bir arada yürümesi gerekiyor. Hastanenin mutlaka bu projeyi sahiplenmesi gerekiyor ama sosyal destek anlamında bizim burada olmamız çok önemli" diye konuştu.

K&#x;z&#x;laydan onkoloji hastalar&#x;n&#x;n çocuklar&#x; için 'şefkat evi' - 3

Ankara İl Sağlık Müdürü Özkan Ünal da konuşmasında Ankara onkoloji hastanesinin hasta yoğunluğuna dikkati çekti. Onkoloji hastalarının yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını bildiren Ünal, şunları söyledi:

"Hastalar burada zor bir süreci yaşıyorlar. Hele ki şehir dışından gelenler için daha zor bir süreç. Onların çocuklarına böyle bir hizmet vererek sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmek için buranın önemli olacağını düşünüyorum."

K&#x;z&#x;laydan onkoloji hastalar&#x;n&#x;n çocuklar&#x; için 'şefkat evi' - 4

Kurdele kesilerek açılışı yapılan "şefkat evi", hastanede tedavi gören hastaların çocuklarına, uzmanlar eşliğinde ücretsiz hizmet verecek.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • kronik hastal&#x;klar
  • Ankara
  • kanserde destek
  • Kanser hastas&#x;
  • Kanser

SAĞLIK HABERLER&#x;

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası