ocak ayında nereye tatile gidilir / Martta Gezilecek Yerler: Mart Ayı Tatil Fikirleri | Küçük ve Butik Oteller Sitesi

Ocak Ayında Nereye Tatile Gidilir

ocak ayında nereye tatile gidilir

Mart Ayında Gidilip Gezilecek Yerler: Mart Ayı Tatil Fikirleri kişi tarafından bu hafta okundu

Mevsimlerden ilkbahar, aylardan Mart Bu dönemde yapılan tatiller o kadar ayrıcalıklı ki; ancak özel zevkleri olan seyahat tutkunlarına hitap ediyor. Herkesin tatil beldelerine akın ettiği yüksek sezon döneminden çok uzakta; tamamen doğayla ve aşkla iç içe şahane fırsatlar Mart'ta. Üstelik fiyatlar da yazlık beldeler için Temmuz ve Ağustos fiyatlarının yanından bile geçmiyor. Eğer niyetiniz şömine başında kar tatili yapmaksa, sezonu Mart ayına kadar uzayan kışlık lokasyonlar da var.

1.    Pamukkale, Denizli
Dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği Pamukkale Travertenleri'ni henüz dünya gözüyle görmediyseniz, şimdi tam sırası. Denizli'ye bağlı tatil beldesini Mart ayında cazip kılan şey; buradaki termal ve şifalı sular olarak gösterilebilir. Pamukkale'deki konaklama seçenekleri rahatlıkla termal banyolarla ve kapalı havuz keyfiyle birleştirilebiliyor.
Pamukkale için Denizli'ye kadar gelmişken; Bayramyeri olarak anılan şehir merkezinde Denizli kebabı olarak da bilinen tandırdan yemeden dönmeyin. Şehirde ayrıca teleferik ve Bağbaşı Yaylası gibi cazip gezinti yerleri var. İlçelere geçecek olursanız; ilk sırada Buldan'ı görmeli ve buradan tekstile dair tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.
Pamukkale Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



2.    Sarıkamış, Kars
Aylardan Mart olsa da; kar görmek isteyen sevdiklerinizi Kars Sarıkamış'ta mutlu edebilirsiniz. Burası tüm Türkiye'de kış mevsimini en şiddetli yaşayan yerlerden biri. Bu durum aynı zamanda şarküteri ürünlerini ve etleri lezzetlendiriyor ve Kars mutfağını bir gastronomi başkenti haline getiriyor. Kars'a gelmişken tüketmeniz gereken bir diğer özel lezzet ise kaz eti.
Doğu Ekspresi adı altında TCDD tarafından her gün düzenlenen tren seferleri; Kars'a gidiş yolunuza damga vurabilir. Ankara'dan hareket eden trenlerin tüm güzergahı şahane manzaralarla dolu. Ekspresin seferlerine hatırı sayılır bir talep olduğundan, biletinizi günler öncesinden almanız da şart.
Kars Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info  linkini ziyaret ediniz.



3.    Kapadokya, Nevşehir
Mart ayında romantizm Kapadokya'dan sorulur. Bu büyülü yer; Peri Bacaları olarak da anılan doğal oluşumlarla parmak ısırtıyor. Kış döneminde dünya evine giren balayı çiftlerinin de tek adresi Kapadokya.
Kapadokya ziyaretiniz boyunca yapabilecekleriniz arasında; yer altındaki geçitleri, mağaraları ve Avanos'taki Saç Müzesi'ni ziyaret etmek var. Burası ayrıca her tür kırmızı eti de keyifle tüketebileceğiniz şömine başı atmosferler sunmakta bir dünya markası.
Kapadokya Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



4.    Sapanca, Sakarya
İstanbul'un kaosundan, trafiğinden ve gürültüsünden bunalanlar her hafta sonu soluğu Sapanca'da almaktan geri kalmıyor. Sapanca Gölü ise, sadece İstanbullulara bırakılamayacak kadar güzel!
Sakarya'ya bağlı Sapanca ilçesinde kendinizi her yönden şımartabilirsiniz. Göl manzaralı bir masaj, bol bol ter atacağınız bir sauna deneyimi ya da Türk hamamı Sapanca'da Mart ortasında kesinlikle iyi gidecektir.
Sapanca Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



5.    Akyaka, Muğla
Mart ayına en çok yakışan tatil beldelerinden biri; Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi. İzmir'e 2,5 saat mesafede yer alan bu doğal güzellik; hemen Azmak Nehri'nin kıyılarında yer almakta.
Akyaka'da keyifli vakit geçirmenin yolu asla yüksek sesli müzikten ya da sabaha kadar dans etmekten geçmiyor. Aksine; burası dağ yamacında sessiz sakin ve bir o kadar da huzurlu bir gizli cennet. Dolayısıyla çiftler burayı mutlaka romantik rotalara dahil etmeli.
Akyaka Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



6.    Çeşme, İzmir
Çeşme'yi yalnızca yaz aylarından tanıyor; İzmir'e de yolunuzu ancak Çeşme vasıtasıyla düşürüyorsanız; büyük kayıp içindesiniz. Çeşme yılın her mevsiminde deniziyle, insanlarıyla ve başarılı tesisleriyle tercih edilebilir. Burada lüks anlayışı gerçekten de hak ettiğini buluyor.
Mart ayında Çeşme Alaçatı'yı ziyaret ettiğinizde, sokakların neredeyse yazın olduğu kadar kalabalık olduğunu göreceksiniz. Özellikle de günlerden Cumartesi ya da Pazar'sa bu değişmeyen bir gerçek. Akşam eğlenceleri aynı tempoda devam ederken; Çeşme güneşi yine kış boyunca da insanın içini ısıtmaya devam ediyor.
Çeşme Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



7.    Erciyes, Kayseri
Kayseri'de yer alan Erciyes Dağı; misafirlerine sunduğu uzun kayak sezonu ile tanınıyor. İç Anadolu'nun tam merkezinde yer alan kayak merkezi, Türkiye'nin tüm illerinden kolay ulaşılabilir nitelikte. Mart ayı; Erciyes'te kışı yaşamak, şömine başında kitap okumak ya da sucuk ekmek yemek için hiç de geç değil.
Kayseri mutfağından söz açmışken nefis su böreklerinden, mantılardan ve yağlamalardan da söz etmemek olmaz. İşin aslı, eğer Kayseri'yi Mart ayında ziyaret ederseniz aldığınız fazla kiloları kamufle etmeniz de çok daha kolay olacaktır!
Kayseri Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



8.    Side, Antalya
Aynı anda farklı mevsimlerin yaşandığı Türkiye'de, sezonu erken açmanın yolu Antalya'dan geçer. Bunun için Mart ayını erken buluyorsanız; yılbaşında bile Antalya'da denize girildiğini aklınızda bulundurmalısınız.
Antalya'da oteller yılın her mevsiminde aynı kaliteyi koruyarak hizmetlerini sürdürüyor. Özellikle Rusya gibi soğuk ülkelerden gelen misafirler için burası çok daha ideal bir lokasyon, dolayısıyla da şehirde turist yoğunluğu her daim var.
Side Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



9.    Girne, Kıbrıs
Yalnızca nüfus cüzdanı ile giriş yapmanın mümkün olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; her zaman güzel bir tatil fikri. Yavru vatan Kıbrıs, her daim konforlu konaklama seçeneklerine sahip. Kış mevsiminde yoğunluğun en çok yaşandığı yer ise, hiç şüphesiz başkent Girne.
Girne Limanı'nda değil balık keyfi yapmak; çay ya da kahve içmek bile içinizdeki tatil özlemini büyük oranda giderebilir. Burada öyle bir atmosfer var ki; hem yurt içinde hem de yurt dışında tatil yapmanın güzelliklerini bir arada yaşıyorsunuz.
Kıbrıs Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



    Ayder, Rize
Hey gidi Karadeniz Mart ayında soğuk ama böyle de güzel! Ayder Yaylası özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin istilası altında. Öte yandan bu doğal coğrafi güzellik, kalabalıkta yeterince keşfedilemiyor. Kış aylarında Ayder, size hem daha sakin hem de karlar altında bir coğrafyayı cömertçe sunabilir.
Eğer yolunuzu Rize'ye düşürecek olursanız buranın pidelerinden, kavurmalarından, mısır ekmeğinden ve dillere destan çayından bol bol istifade etmelisiniz. Yayla yollarına çıkacak olanların ise, zorlu hava koşulları için tedbirli ve tecrübeli olmaları kesinlikle şart.
Rize Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



    Mudanya, Bursa
"Ne İstanbul'dan uzaklaşabilirim, ne de ara tatilden vazgeçmem mümkün" diyorsanız Bursa her zaman size özel sadık bir dost. Üstelik Bursa yollarında kestane şekeri yemek, bol bol nevresim ve tekstil alışverişi yapmak ve dönmeden önce geziyi mutlaka iskender kebapla taçlandırmak da serbest.
Mudanya ilçesinde turistleri en çok Trilye cezbediyor. Eski bir Rum köyü olan ve uzun yıllar Rumlarla Türkleri bir arada ağırlayan belde, gerçekten de görülmeye değer. Köyün doğal sit alanı özelliği tamamen korunduğundan, özellikle fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız yolunuzu buraya düşürmekte ısrarcı olabilirsiniz.
Bursa Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.



    Edremit, Balıkesir
Balıkesir'in Edremit ilçesi, yine aynı kapsamda İstanbul'a yakın bir kaçamak noktası. Edremit Körfezi burayı bir inci gibi süslerken; aradığınız sahil kasabası havasını da ayağınıza kadar getiriyor. Söz konusu Edremit tatili olunca ilk akla gelenler ise, zeytincilik ve Kazdağları.
Edremit tatiliniz boyunca binbir çeşit zeytinyağlı yemeğin tadına bakmayı ve dönüş yolunda yıllık yağ stoğunuzu yapmayı ihmal etmemelisiniz. Laf aramızda, Mart ayı bunun için tam da zamanı! Zeytin ağaçlarının gölgesindeki butik konaklama seçenekleri ise, yılın tüm yorgunluğunu ve şehrin stresini üzerinizden bir anda almaya kesinlikle yetecektir.
Balıkesir Bölgesi ve Çevre Otelleri ve Gezi Rehberi için funduszeue.info linkini ziyaret ediniz.


ABD'nin aylara göre hava durumu ve seyahat ipuçları

Noel heyecanı yatıştıktan sonra Ocak ayında ABD’de hayat artık çok daha sakindir. Özellikle kuzeyde yer alan eyaletler; kısa süren günler ve birçok bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle kasvetli olabilir. Bu yüzden, Boston ve New York ile her sene Yılbaşı Günü Mummers Geçit Töreni düzenlenen Philadelphia gibi şehirlerde üşümemek için en kalın kışlık montunuzu yanınıza almanız gerekir. Kardan kaçınmak yerine Utah’daki Park City ile Colorado’daki Aspen gibi kayak merkezlerinde karın keyfini çıkarın. Her ikisi de toz karda yapılan kayakla meşhur bu merkezlerden Aspen bu ayın sonunda düzenlenen Winter X Oyunlarıyla da ünlüdür.

Buna karşın Florida, Louisiana ve Teksas gibi güneyde yer alan eyaletler °C’ye ulaşan ortalama sıcaklıklarla çok daha ılıktır. Güney Kaliforniya da Ocak ayında özellikle Orange County ve sakin ortama sahip San Diego’nun plajlarına veya Palm Springs, Joshua Tree ve Death Valley gibi çöl habitatına sahip yerlere güneş tutkunu birçok ziyaretçiyi çeker. Ancak kışın kasvetinden gerçekten uzaklaşmak istiyorsanız hava sıcaklığının her gün 20’li derecelerin başı ile ortası arasında kaldığı Hawaii ziyaret etmek için mükemmel bir yerdir.

Şubat ayında günler kuzeyde yer alan eyaletlerin birçoğunda soğuk ve kapalı geçer. Yine de samimi ortama sahip dağ beldelerinin keyfini çıkarmak ve Chicago ve Washington D.C. gibi başlıca seyahat noktalarındaki indirimli fiyatlardan faydalanmak için iyi bir zamandır. Seyahatinizi ayın üçüncü Pazartesi gününde aynı zamanda resmi tatil olan Başkanlık Günü’ne veya Amerika’da yılın en büyük spor organizasyonu Super Bowl maçına denk getirebilirsiniz. Alternatif olarak, Wyoming ve Montana’nın yaban hayatında kurt izleme safarisi ve köpekli kızak maceralarının keyfini çıkarabilirsiniz ama kendinizi en sıcak giysilerinizle sarıp sarmalamayı unutmayın.

Güneybatıda turistler kışın karla kaplı görkemine şahit olmak için Büyük Kanyon’a akın ederlerken daha doğuda New Orleans’ın hem yerlileri hem de ziyaretçileri ay sonunda gerçekleştirilen Mardi Gras festivalinin efsanevi geçit törenleri ve maskeli baloları için hazırlık yapar. Burası Şubat’ta çok daha sıcak olduğundan, eğer ziyaret etmeyi planlıyorsanız daha ince giysiler ve gece kuşanmak için renkli bir kostüm getirebilirsiniz.

Baharın ilk tomurcuklarıyla birçok Amerikalı, özellikle güneydekiler, bir kez daha festival ve tatil havasına girebilir. Georgia, Tennessee ve Kaliforniya gibi eyaletler keyifli bir şekilde ısınmaya başlar, Mart’ta da genç Amerikalılar bahar tatilini geçirmek için akın akın Florida’ya doluşurlar. Ortalama en yüksek sıcaklıkların 22 °C olduğu ülkenin bu en sıcak bölgesinde şnorkelle dalıp gezebileceğinizden daha fazla plaj vardır.

Fakat bu değişim aralıksız kar yağışının Utah, Colorado ve Wyoming gibi eyaletlerde kayak sezonunu devam ettirdiği daha kuzeyde o kadar belirgin değildir. En güzel Aziz Patrik Günü geçit törenini düzenlemek için her yıl birbirleriyle yarışan Boston ve New York gibi şehirlere seyahat etmeyi planlıyorsanız kat kat giysiler getirseniz iyi olur. Ayın sonu geldiğinde ise Washington D.C.’den daha iyi bir yer yoktur. Burada Ulusal Kiraz Çiçeği Festivali’ne denk gelen günlerde başkentin Tidal Basin adlı yapay gölü çevresinde yüzlerce pembe ve beyaz kiraz çiçeği açar.

Nisan’da kuzeyde yer alan eyaletler nihayet kışın soğuk havalarından kurtulmaya başlar. Sıcaklıklar 10’lu derecelerin ortasına yükselebilir ve güneşli günler görülmeye başlar. Bununla birlikte, özellikle New England ve Pasifik Kuzeybatısı’nı da kapsayan sahil bölgelerinde kar artık yerini büyük oranda yağmura bıraktığından, yağmurlu ve rüzgarlı havalara hazırlıklı gelmek en iyisidir.

Güneyde ise artık yol gezileri sezonu gelmiştir. Ülkenin bir ucundan diğer ucuna seyahat etmeyi planlıyorsanız Nisan ayı güneydeki ulusal parkları yaz kalabalıklarına maruz kalmadan görmek için mükemmel bir aydır. Utah ve Arizona’daki ulusal parklar, Nevada’nın Las Vegas şehrine doğru yol alırken keşfedilebilecek mükemmel seçeneklerdir. Yılın bu döneminde o kadar sıcak olmayan dünyanın kumar başkentinde her yıl ayın başında Vegas Büyük Bira Festivali düzenlenir. Nisan’da gerçekleştirilen diğer başlıca etkinlikler arasında Kaliforniya’daki Coachella Müzik Festivali, Miami’deki Şarap ve Yemek Festivali, New Orleans’taki Jazz & Heritage Festivali ve Boston Maratonu bulunur. Paskalya Pazarı ve 22 Nisan’daki Dünya Günü ülkenin her yerinde kutlanır.

Nisan yağmurları Mayıs çiçeklerini getirir derler. Artık bu zamanda, ABD’nin büyük bir kısmı tamamıyla açmış yemyeşil ve canlı kır çiçekleriyle kaplanmıştır. Gün içinde en yüksek °C’ye çıkan hava sıcaklıkları New York, Chicago ve Washington D.C. gibi kuzeyde yer alan büyük şehirleri soğukta kalma korkusu olmadan keşfetmek için yeterince sıcak olsa da, siz her ihtimale karşı yanınıza su geçirmeyen ince bir mont alsanız iyi olur.

Bu koşulların en iyi olduğu Mayıs dönemi ülkenin doğal güzelliklerini keşfetmek için de en iyi zamandır. Wyoming’deki Yellowstone Ulusal Parkı ve Utah’daki birçok ulusal park, özellikle yaban hayatı kış uykusundan uyanırken jeolojik harikalara dönüşürken Kaliforniya’daki Death Valley olağanüstü Samanyolu manzaraları için hazırdır. Ayın en önemli olayı Meksika kültürünün ülkenin her yerinde canlı müzik, dans ve aile dostu aktivitelerle kutlandığı Cinco de Mayo bayramıdır. Ayın son Pazartesi gününe denk gelen, ülkenin en büyük resmi tatillerinden Memorial Day anma günüyle birlikte yaz tatili sezonu da başlar.

Haziran’ın başlangıcı muhtemelen ABD takvimindeki en harika zamandır. Bir iki hafta boyunca, hava gideceğiniz hemen her yerde sıcak ve güneşlidir ve turist sayısı henüz zirve noktasına ulaşmamıştır. Yükseklerdeki karların erimesiyle hızlıca akan suların şelalelerde oluşturduğu manzaraların en olağanüstü olduğu dönem, Kaliforniya’daki Yosemite gibi ulusal parkları ziyaret etmek için harika bir zamandır. Manchester, Tennessee’deki Bonnaroo Müzik ve Sanat Festivali ve efsanevi San Francisco Pride onur yürüyüşü gibi başlıca etkinliklerle, festival sezonu da en yoğun dönemindedir.

Daha kuzeyde, havalar özellikle kıyıda yer alan Cleveland, Providence ve Atlantic City gibi şehirlerde biraz daha serin ama yine de sürekli olarak sıcak olacaktır. Etkinlikler de hız kesmeden devam eder. Üç gün boyunca Blues ve Caz müziklerinin kutlandığı ücretsiz bir parti olan Chicago Blues Festivali veya New York’un Coney Island bölgesinde düzenlenen su temalı Mermaid Parade geçit töreni seçenekleriniz arasındadır. Ancak en ilgi çeken etkinlik her Haziran’da Wisconsin’in Milwaukee şehrinde düzenlenen ve halihazırda ABD’nin en büyük müzik festivali olan “Summerfest”tir.

Haziran ayında ABD'deki etkinlikler

Eid al-Adha

29 Haziran

International Day in Support of Victims of Torture

26 Haziran

International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking

26 Haziran

International Asteroid Day

30 Haziran

Temmuz ayı ABD'ye seyahat etmek için en sıcak ve en kalabalık aylardan biridir. Okulların yaz tatiline girmesiyle Amerikan aileleri ülkenin her köşesindeki ulusal parklarda ve plaj tesislerinde turistlere katıldığı için çok önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Düzenli olarak yaklaşık derece arasında kalan hava sıcaklıkları Teksas’ın Austin şehri ya da Arizona’nın Phoenix şehri gibi güneybatı şehirlerinde 35 dereceye kadar çıkar. Daha nemli olan doğuda ara sıra çıkan fırtınalar ısıyı biraz düşürmeye yardımcı olabilir.

Seyahatinizi 4 Temmuz’a denk getirebilirseniz kutlamalarını kaçırmayın. Amerika’nın her yerinde kutlanan Amerikan Bağımsızlık Günü; geçit törenleri, partiler, havai fişek gösterileri ve kırmızı, beyaz ve mavi her şeyle onurlandırılır. Seattle ve Portland gibi şehirlerin kendine gelmesiyle, Temmuz ayı normalde yağmurlu olan Pasifik Kuzeybatısı’nı ziyaret etmek için de idealdir. Seattle Temmuz’da Bite of Seattle yemek festivaline ev sahipliği yaparken, Portland’da düzenlenen Oregon Brewers Festivali’nde butik bira çılgınlığı yaşanır. Temmuz ayının diğer önemli etkinlikleri arasında Santa Fe Halk Sanatı Festivali ile dünyanın en büyük yemek festivali olan Taste of Chicago bulunur.

Temmuz ayında ABD'deki etkinlikler

Independence Day

4 Temmuz

Pioneer Day

24 Temmuz

World Hepatitis Day

28 Temmuz

International Day of Friendship

30 Temmuz

Rural Transit Day

16 Temmuz

World Day against Trafficking in Persons

30 Temmuz

Tisha B'Av

27 Temmuz

Nelson Mandela Day

18 Temmuz

National Korean War Veterans Armistice Day

27 Temmuz

World Population Day

11 Temmuz

Bastille Day

14 Temmuz

International Day of Cooperatives

1 Temmuz

World Youth Skills Day

15 Temmuz

Parents' Day

23 Temmuz

Nathan Bedford Forrest Day

13 Temmuz

Gündüz sıcaklıklarının nadiren 30’lu derecelerin ortasına düştüğü güneyde Ağustos’un boğucu sıcaklarına hazır olun. Doğuda yer alan bazı şehirler ve bölgeler inanılmaz nemlidir ve en iyisi en yakındaki kıyıya kaçmaktır. Ama sıkı durun; plajların çoğu şehir sakinleriyle ve okulların açılmasından önce yaz tatilinde buralara hücum eden ailelerle tıklım tıklım doludur. Yine de bu sayede, New York, Chicago ve Los Angeles gibi diğer zamanlarda kalabalık olan seyahat noktalarında fiyatlar daha düşük ve kalabalıklar daha azdır.

ABD’nin New England kıyı şeridinden Carolina plajlarına ve Güney Kaliforniya’nın Pasifik Sahili’ne varıncaya dek binlerce kilometre uzunluğunda harikulade bir sahil şeridi sunması da iyi haberdir. İkisi de Wyoming’de bulunan Yellowstone ve Grand Teton gibi dağlık ulusal parkları veya Ağustos’ta uzun ve ılıman günler geçiren Alaska’da yer alan ulusal parkları keşfetme fırsatını da değerlendirebilirsiniz. Diğer bölgelerde, Iowa Eyalet Fuarı, eyaletin başkenti Des Moines’te ayın büyük bir kısmında düzenlenirken, tenis hayranları New York’ta gerçekleştirilen heyecan verici Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda dünyaca ünlü profesyonelleri kortlarda izleyebilirler.

Ağustos ayında ABD'deki etkinlikler

Hawaii Statehood Day

18 Ağustos

Victory Day

14 Ağustos

Bennington Battle Day

16 Ağustos

Lyndon Baines Johnson Day

27 Ağustos

Assumption of Mary

15 Ağustos

International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its Abolition

23 Ağustos

International Day of the World's Indigenous People

9 Ağustos

Purple Heart Day

7 Ağustos

International Day of the Victims of Enforced Disappearances

30 Ağustos

Colorado Day

1 Ağustos

Senior Citizens Day

21 Ağustos

International Youth Day

12 Ağustos

International Overdose Awareness Day

31 Ağustos

Women's Equality Day

26 Ağustos

Coast Guard Birthday

4 Ağustos

National Aviation Day

19 Ağustos

World Humanitarian Day

19 Ağustos

International Day against Nuclear Tests

29 Ağustos

Eylül ayı ABD’nin büyük bir bölümüne dingin ve daha serin havalar getirirken bir tek güneydeki en sıcak şehirlerde hava gündüz 30 °C’yi geçer. Eylül’ün aynı zamanda Florida’da kasırga sezonunun başlangıcı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, buradan kaçınmak en iyisi olabilir. Ay, yazın sonunu gayriresmi olarak ilan eden ve ülkenin her köşesinde büyük partiler ve açık hava barbekü ziyafetleriyle kutlanan İşçi Bayramı ile başlar. New York’ta düzenlenen Electric Zoo müzik festivali ile Detroit Caz Festivali göze çarpan iki örnektir.

Eylül’ün diğer önemli günleri arasında 11 Eylül olaylarının anısına düzenlenen Vatanseverlik Günü ile 17 Eylül’deki Anayasa Günü bulunur. Kaliforniya’nın bağ bozumu da Eylül’de gerçekleşirken domuz sucuğu ve bira sevenler Oktoberfest’in Cincinnati ve Pittsburgh gibi şehirlere gelişini coşkuyla kutlarlar. Ancak partilerin partisi Nevada’nın Black Rock Çölü’nün ortasında elektronik müzik, şaşırtıcı sanat eserleri ve topluluk ruhunun dokuz gün boyunca yaşandığı Burning Man festivalinden başkası değildir.

Eylül ayında ABD'deki etkinlikler

Labor Day

4 Eylül

Yom Kippur

25 Eylül

Rosh Hashana

16 Eylül

International Programmers' Day

13 Eylül

International Celebrate Bisexuality Day

23 Eylül

Yom Kippur

25 Eylül

The Prophet's Birthday

27 Eylül

California Admission Day

9 Eylül

International Day for the Preservation of the Ozone Layer

16 Eylül

Emancipation Day

22 Eylül

World Sexual Health Day

4 Eylül

International Literacy Day

8 Eylül

National POW/MIA Recognition Day

15 Eylül

International Day for South-South Cooperation

12 Eylül

Constitution Day and Citizenship Day observed

18 Eylül

Patriot Day

11 Eylül

Still's Disease Awareness Day

17 Eylül

World Tourism Day

27 Eylül

International Day of Charity

5 Eylül

World Maritime Day

28 Eylül

First Day of Sukkot

30 Eylül

International Day for the Total Elimination of Nuclear Weapons

26 Eylül

Carl Garner Federal Lands Cleanup Day

9 Eylül

World Suicide Prevention Day

10 Eylül

International Day of Democracy

15 Eylül

World Heart Day

29 Eylül

World Rabies Day

28 Eylül

Constitution Day and Citizenship Day

17 Eylül

National Grandparents Day

10 Eylül

International Day of Peace

21 Eylül

Gold Star Mother's Day

24 Eylül

Air Force Birthday

18 Eylül

September Equinox

23 Eylül

Native American Day

22 Eylül

Geçiş mevsimi kuzey eyaletlerine büyüleyici sonbahar renkleri getirirken sıcaklıklar Ekim’de düşer. Yine de çok soğuk olmadığından New England’ın ormanlarını rahatça keşfedebilir, sürekli değişen gökyüzünü hayranlıkla izlemek için en iyi noktaları bulabilirsiniz. ABD’de sonbahar yapraklarını izlemek için diğer güzel yerler arasında North Carolina ve Tennessee eyaletlerindeki Büyük Dumanlı Dağlar ile Missouri eyaletindeki Ozarks Gölü vardır.

Güneyde yer alan eyaletler soğumaya başlasa da sıcak havalar devam ettiğinden Las Vegas’ın baş döndürücü ışıklarını ve turistik yerlerini ziyaret etmek için güzel bir zamandır. Daha güneyde, Key West'in Mardi Gras festivaline nazire yaptığı etkinliği Fantasy Fest, bu subtropikal adacığa Cadılar Bayramı’ndan önceki on gün boyunca on binlerce insanı çeker. Yılın en heyecanlı etkinliklerinden birinin gerçekleştiği 31 Ekim tatilinde New York ve Los Angeles ile Massachusetts’in Salem şehrinde Cadılar Bayramı temalı geçit törenleri yapılır.

Ekim ayında ABD'deki etkinlikler

Sweetest Day

21 Ekim

World Cities Day

31 Ekim

Child Health Day

2 Ekim

World Habitat Day

2 Ekim

World Teachers' Day

5 Ekim

World Development Information Day

24 Ekim

Shmini Atzeret

7 Ekim

Sweetest Day

21 Ekim

Leif Erikson Day

9 Ekim

International Day of Rural Women

15 Ekim

Native Americans' Day

9 Ekim

Sweetest Day

21 Ekim

Indigenous People's Day

9 Ekim

Kışın iyice gelmesiyle birlikte turist sayıları Kasım’da büyük oranda düşer. Kuzey eyaletlerinin birçoğunda esen soğuk rüzgarlar bolca yağmur, hatta bazı eyaletlere kar getirir. Güneyde Florida’da kasırga sezonunun sona ermesiyle Orlando’daki tema parklarını ziyaret etmek için ideal olan sıcak ama daha kuru bir dönem başlar. Bu yüzden, yanınıza neler alacağınız aslında hangi bölgeyi ziyaret edeceğinize bağlıdır çünkü yılın bu döneminde kuzey ve güney iklimleri birbirinden oldukça farklıdır.

Gaziler Günü 11 Kasım’da gerçekleşirken, Şükran Günü de ayın dördüncü Perşembe gününe denk gelir. Bu günde gerçekleşen ulusal kutlamaların en ünlüsü New York’ta dev balonlar ve bando takımları eşliğinde düzenlenen Macy’s Day Geçit Töreni’dir. Ertesi gün, dükkanların ülkenin her yerinde büyük indirimler sunduğu, Noel alışverişi takviminde başlıca bir gün olan Kara Cuma gelir. New York’u ziyaret ediyorsanız, Freedom Trail yürüyüş rotasını takip ederek Amerikan Devrimi’nin başladığı yeri keşfetmek için Boston’a da uğrayabilirsiniz.

Kasım ayında ABD'deki etkinlikler

Veterans Day

11 Kas&#x;m

Thanksgiving Day

23 Kas&#x;m

Veterans Day observed

10 Kas&#x;m

Acadian Day

24 Kas&#x;m

Day After Thanksgiving

24 Kas&#x;m

American Indian Heritage Day

24 Kas&#x;m

Day After Thanksgiving

24 Kas&#x;m

Family Day

24 Kas&#x;m

Day After Thanksgiving

24 Kas&#x;m

Presidents' Day

24 Kas&#x;m

Day After Thanksgiving

24 Kas&#x;m

Lincoln's Birthday/Lincoln's Day

24 Kas&#x;m

Day After Thanksgiving

24 Kas&#x;m

Election Day

7 Kas&#x;m

State Holiday

24 Kas&#x;m

Day After Thanksgiving

24 Kas&#x;m

Election Day

7 Kas&#x;m

World Science Day for Peace and Development

10 Kas&#x;m

World Toilet Day

19 Kas&#x;m

All Saints' Day

1 Kas&#x;m

International Day to End Impunity for Crimes against Journalists

2 Kas&#x;m

World Diabetes Day

14 Kas&#x;m

Universal Children's Day

20 Kas&#x;m

World Vegan Day

1 Kas&#x;m

International Day for Tolerance

16 Kas&#x;m

International Day for the Elimination of Violence against Women

25 Kas&#x;m

Cyber Monday

27 Kas&#x;m

World Pneumonia Day

12 Kas&#x;m

World Day of Remembrance for Road Traffic Victims

19 Kas&#x;m

International Men's Day

19 Kas&#x;m

World Television Day

21 Kas&#x;m

International Day of Solidarity with the Palestinian People

29 Kas&#x;m

Election Day

7 Kas&#x;m

World Philosophy Day

16 Kas&#x;m

All Souls' Day

2 Kas&#x;m

Black Friday

24 Kas&#x;m

Aralık ABD’de yoğun bir aydır. Bu ayda büyük şehirlerin caddeleri Noel alışverişine çıkanlarla dolmakla kalmaz, Rockies bölgesinde kayak sezonu da başlar. Colorado, Wyoming, Montana, Idaho ve Utah’daki kayak merkezleri taze karın keyfini çıkarmaya kararlı kış sporu tutkunlarıyla dolup taşarken, doğudaki ve ortabatıdaki şehirler Avrupa tarzı pazarlar ve buz pateni pistlerini kapsayan olağanüstü neşeli görüntülerle canlanır. Kuzey bölgesini Aralık’ta ziyaret ediyorsanız kalın giyinmelisiniz. Ayrıca yüksek fiyatlardan kaçınmak için çok önceden rezervasyon yapmak en iyisidir.

Diğer bölgelerde, Miami ve San Diego gibi güneyde yer alan seyahat noktaları hala tişörtle gezecek kadar sıcaktır. Noel Günü resmi tatildir, Yılbaşı Gecesi de tüm ülkede muhteşem havai fişek gösterileri yapılır. New York’taki Times Meydanı, “zaman topu”nun bir bayrak direğinden gece yarısına doğru bir dakikalık geri sayımla indiği efsanevi bir noktadır. Aralık ayı, kuzey ışıkları olarak da bilinen Kutup Işıklarını tüm Alaska’da görmek için en uygun dönemdir.

Aralık ayında ABD'deki etkinlikler

New Year's Eve

31 Aral&#x;k

Christmas Day

25 Aral&#x;k

New Year's Eve

31 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Christmas Eve observed

25 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Christmas Eve observed

25 Aral&#x;k

Day After Christmas Day

26 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Christmas Eve observed

25 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Christmas Eve observed

25 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Day After Christmas Day

26 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Christmas Eve observed

25 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Day After Christmas Day

26 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

Christmas Eve observed

25 Aral&#x;k

Day After Christmas Day

26 Aral&#x;k

Christmas Eve observed

25 Aral&#x;k

International Civil Aviation Day

7 Aral&#x;k

International Anti-Corruption Day

9 Aral&#x;k

Rosa Parks Day

1 Aral&#x;k

Wright Brothers Day

17 Aral&#x;k

Kwanzaa (first day)

26 Aral&#x;k

World Genocide Commemoration Day

9 Aral&#x;k

Last Day of Chanukah

15 Aral&#x;k

Christmas Eve

24 Aral&#x;k

International Day for the Abolition of Slavery

2 Aral&#x;k

St Nicholas Day

6 Aral&#x;k

Chanukah/Hanukkah (first day)

8 Aral&#x;k

Bill of Rights Day

15 Aral&#x;k

First Sunday of Advent

3 Aral&#x;k

December Solstice

21 Aral&#x;k

Rosa Parks Day

1 Aral&#x;k

Pearl Harbor Remembrance Day

7 Aral&#x;k

World Soil Day

5 Aral&#x;k

International Volunteer Day for Economic and Social Development

5 Aral&#x;k

Pan American Aviation Day

17 Aral&#x;k

Feast of Our Lady of Guadalupe

12 Aral&#x;k

International Day of Persons with Disabilities

3 Aral&#x;k

ABD'de hava durumu ve sıcaklık

ABD’yi ziyaret etmek için en iyi zamanı bilmek seyahatinizden ne beklediğinize bağlıdır. Eğer sizi ilgilendiren en önemli konu hava durumuysa, ABD’de yılın herhangi bir zamanında büyük oranda değişiklik gösteren beş farklı iklim bölgesi bulunduğunu dikkate almakta fayda vardır. Bununla birlikte, bu bölgelerin birçoğunda en keyifli havalara genellikle ilkbahar ve sonbaharda rastlanır.

New York, Boston ve Philadelphia gibi şehirlerin bulunduğu kuzeydoğu bölgesinde ortalama en yüksek sıcaklıklar ilkbaharda 9 °C, sonbaharda ise tüm bölge genelinde sık yağan yağmurlarla birlikte 11 °C olur. Buna karşın, Los Angeles, San Francisco ve San Diego gibi güneşli güneybatı şehirlerinde ara sezonlarda °C arasında sıcaklıklar görülür. Daha yukarıda West Coast’ta, Oregon eyaletinde Portland ile Washington eyaletinde Seattle daha serin ve daha yağışlıdır. Chicago ve Columbus gibi ortabatının popüler noktaları ilkbaharın sonlarında daha sıcak olsa da sonbaharda daha serin olabilir. Florida’nın Miami ve Orlando şehirleri ile Louisiana’nın New Orleans şehri gibi güneydoğu şehirleri her iki sezonda da ortalama en yüksek °C’lere ulaşır.

Oca Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara
New York Yüksek4&#;C4&#;C8&#;C15&#;C21&#;C25&#;C29&#;C27&#;C24&#;C18&#;C12&#;C9&#;C
Düşük-3&#;C-3&#;C1&#;C7&#;C13&#;C18&#;C22&#;C21&#;C17&#;C12&#;C5&#;C3&#;C
Orlando Yüksek22&#;C23&#;C25&#;C28&#;C30&#;C31&#;C32&#;C32&#;C31&#;C29&#;C25&#;C25&#;C
Düşük11&#;C13&#;C15&#;C18&#;C21&#;C23&#;C24&#;C24&#;C23&#;C20&#;C16&#;C15&#;C
Las Vegas Yüksek15&#;C18&#;C23&#;C26&#;C31&#;C38&#;C39&#;C38&#;C35&#;C28&#;C20&#;C14&#;C
Düşük4&#;C7&#;C11&#;C14&#;C19&#;C25&#;C27&#;C26&#;C23&#;C16&#;C8&#;C5&#;C
Los Angeles Yüksek21&#;C20&#;C22&#;C22&#;C23&#;C24&#;C26&#;C28&#;C29&#;C27&#;C23&#;C19&#;C
Düşük9&#;C10&#;C12&#;C13&#;C15&#;C17&#;C18&#;C19&#;C19&#;C17&#;C13&#;C10&#;C
Miami Yüksek24&#;C25&#;C26&#;C28&#;C29&#;C30&#;C31&#;C31&#;C31&#;C29&#;C27&#;C26&#;C
Düşük18&#;C18&#;C19&#;C22&#;C23&#;C25&#;C26&#;C26&#;C25&#;C24&#;C21&#;C20&#;C
Atlanta Yüksek12&#;C13&#;C18&#;C23&#;C27&#;C30&#;C31&#;C30&#;C28&#;C23&#;C16&#;C15&#;C
Düşük1&#;C2&#;C7&#;C12&#;C16&#;C20&#;C22&#;C21&#;C19&#;C12&#;C5&#;C6&#;C

Hava durumu verileri funduszeue.info tarafından sağlanmaktadır

ABD'de konaklama bedeli

Akıllı seyahat etmek mi istiyorsunuz? Buradan ABD'nin gecelik ortalama konaklama fiyatlarını kontrol edebilirsiniz.

  • TL  Oca
  • TL  Şub
  • TL  Mar
  • TL  Nis
  • TL  May
  • TL  Haz
  • TL  Tem
  • TL  Ağu
  • TL  Eyl
  • TL  Eki
  • TL  Kas
  • TL  Ara
  • TL  Oca
  • TL  Şub
  • TL  Mar
  • TL  Nis
  • TL  May
  • TL  Haz
  • TL  Tem
  • TL  Ağu
  • TL  Eyl
  • TL  Eki
  • TL  Kas
  • TL  Ara
  • TL  Oca
  • TL  Şub
  • TL  Mar
  • TL  Nis
  • TL  May
  • TL  Haz
  • TL  Tem
  • TL  Ağu
  • TL  Eyl
  • TL  Eki
  • TL  Kas
  • TL  Ara
  • TL  Oca
  • TL  Şub
  • TL  Mar
  • TL  Nis
  • TL  May
  • TL  Haz
  • TL  Tem
  • TL  Ağu
  • TL  Eyl
  • TL  Eki
  • TL  Kas
  • TL  Ara
  • TL  Oca
  • TL  Şub
  • TL  Mar
  • TL  Nis
  • TL  May
  • TL  Haz
  • TL  Tem
  • TL  Ağu
  • TL  Eyl
  • TL  Eki
  • TL  Kas
  • TL  Ara

ABD'de gidilecek en iyi yerler

ABD'de gidilecek en popüler şehir ve yerlerin bazılarına ve yapılacak şeylere göz atın!

New York

New York

Aralık'ta popüler

Tur, Al&#x;şveriş, Şehirde Yürüyüş

Orlando

Orlando

Temmuz'da popüler

Eğlence park&#x;, Universal Stüdyolar&#x;, Al&#x;şveriş

Las Vegas

Las Vegas

Ağustos'ta popüler

Eğlence, Gece hayat&#x;, Kumar

Los Angeles

Los Angeles

Ağustos'ta popüler

Tur, Deniz, Universal Stüdyolar&#x;

Miami

Miami

Aralık'ta popüler

Al&#x;şveriş, Deniz, Gece hayat&#x;

Atlanta

Atlanta

Temmuz'da popüler

Restoran, Al&#x;şveriş, Yemek

ABD'ye seyahat rezervasyonu yapmaya hazır mısınız?

ABD'de konaklayacak mükemmel yeri bulmak için tarihlerinizi girin!

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Merve Aygün Engin  

Eklenme: 11 Ocak

 • Son Güncellenme: 08 Mayıs

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Okul hayatının yoğun temposu ve stresi yüzünden yarıyıl tatili için sabırsızlanıyoruz. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirmeye başladığı, karla kaplı manzaralara daha çok rastladığımız bir ay olan ocak ayında tatile çıkma fikri kuşkusuz okulların kapanması vesilesiyle de ön plana çıkıyor. Özellikle ocak ve şubat tatili olarak bembeyaz karlarla kaplı rotalar herkese çok cazip geliyor. yarıyıl tatilinde hem öğrenciler hem de çocuklu aileler için Türkiye’de gezebileceğiniz yerler, yapabileceğiniz aktiviteleri sizler için derledik. Okurken bile içinizi ısıtacak bu yazımıza başlamadan önce çocuklu ailelerin tercih edeceği bir otelin nasıl olması gerektiğini Çocuk Dostu Bir Otelden Beklenenler adlı yazımızda inceledik!

Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

Öncelikle gelin herkesin merak ettiği o klasik soruyla başlayalım. Şubat tatili olarak da bilinen yarıyıl tatili resmi olarak 23 Ocak tarihi başlayıp, 5 Şubat tarihinde sona erecektir. Hafta sonları ile beraber toplam 16 gün sürecek olan sömestir tatili dolu dolu eğlenip tatil yapmak için imkan sunuyor.

Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Yapılacak Aktiviteler

1- Kültür ve Sanat Etkinliklerine Katılın

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Hiç kuşkusuz ki çocuğunuzla beraber yapabileceğiniz en faydalı ve güzel aktivitelerden biri olan kültür-sanat etkinlikleri, gelişme çağında olan çocuk bireyler için ilham dolu ve zihin açıcı bir deneyim olacaktır. Sömestir tatiline özel birçok etkinlik ve program bulunan sinema, tiyatro, fuar ve sergi bulabilirsiniz. İstanbul’daki aileler için önerimiz; Tiyatro 34 oyunlarına katılım sağlayabilirsiniz.

Tiyatro 34 Yarıyıl Şenliği olarak tatil boyunca sergilenecek oyunlar;

  • Zaman Makinesi - Alexander Graham Bell
  • Zaman Makinesi 2 - Albert Einstein
  • Zaman Makinesi 3 - Nikola Tesla
  • Leonardo da Vinci ile Müzede Bir Gün
  • Pablo Picasso ve İlham Perileri
  • Sokak Çocukları

2- Macera Parkında Eğlencenin Doruklarına Çıkın

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Heyecan dorukta, adrenalin dolu bir etkinlik arayan ebeveynler için macera parkları en iyi seçenek. Büyük küçük herkesin eğlendiği macera parklarında çılgın safari turlarından paintball savaşlarına, yüksek atlamadan tırmanma duvarlarına kadar çocuğunuzun tüm eğitim yılı boyunca hiperaktivitesini alacak bir sürü etkinlik var. Hangi macera parkını seçmek isterseniz İstanbul’un Macera Parkları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

3- Çocuğunuza Tarihi Gezerek Öğretin

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Sıkıcı tarih derslerini çocuğunuz için çok daha eğlenceli bir hale getirmek istemez misiniz? Cevabınız evet ise 15 günlük bu tatil dönemini kendinize kısa rotalar çizerek verimli bir tarih turuna çıkabilirsiniz. Özellikle tarihi yapılar açısından önemli bölgelerde bir tatil planlaması yaparak bölgedeki eserleri incelemek için bol bol zaman bulabilirsiniz. Çocukların daha çok ilgisini çekecek açık hava müzeleri ve ören yerlerine göre tatil rotanızı çizebilirsiniz. ;ş,Bu müzeler ve ören yerleri neresi öğrenmek için Müze Fiyatları ve Ziyaret Saatleri yazısına bakabilirsiniz.

4- Ailecek Kaplıcaların Şifalı Sularına Kendinizi Bırakın

Tatiliniz boyunca kendiniz için yapabileceğiniz en faydalı aktivite kış mevsiminin dondurucu soğuklarında kaplıca tatiline çıkmak olabilir. Termal Oteller listemizde ailecek konaklayabileceğiniz birçok termal tesis seçeneği bulunuyor. Türkiye'nin Termal Kaplıcaları ile Ünlü Şehirlerimize sırf kaplıca ya da termal otellerde dinlenmek, masaj yaptırmak için gelen termal turistler oluyor. Eğer sömestir tatilinizi böyle bir termal otelde geçirmek istiyorsanız Termal Kaplıca ve Otellerle İlgili Sıkça Sorulan Sorular yazımıza bakabilirsiniz.

5- Bol Bol Trekking ve Doğa Yürüyüşleri Yapın

Şehirden uzaklaşmak için bir fırsat olan yarıyıl tatil döneminde ailecek kendinizi doğaya atıp, bol bol oksijen alabileceğiniz yürüyüş aktiviteleri yapabilir, çocuğunuza yeni bir doğa sporu öğretebilirsiniz. Belgrad Ormanı, Atatürk Kent Ormanı gibi şehre yakın günübirlik seçenekleri değerlendirebileceğiniz gibi arabaya atlayıp ailecek birkaç günlük doğa kampı yapabilirsiniz. Rota belirlememizde yardımcı olması için İstanbul'da Nefes Aldıracak Yürüyüş Rotaları ve Göl Kenarı Yürüyüş Rotaları yazılarımıza bakabilirsiniz.

6- Kayağa Başlamak için Bir Fırsat

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

İşte şubat tatili denilince kış mevsiminin en sevilen aktivitesi kayak tatilinden bahsetmezsek olmaz. Tam bir kayak cenneti olan ülkemiz dünyaca ünlü kayak pistlerine sahip birçok kayak merkezi var. Bu kayak merkezlerini incelemek için Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri yazımıza bakabilirsiniz. Daha önce hiç kayak yapmadıysanız eğer çocuğunuzla beraber bu kış sporuna başlamanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Kayakla ilgili bilmeniz gereken her şeyi Kayağa Başlama Rehberi adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Gidilecek Rotalar

1- Amasra Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Bartın’ın bir kıyı ilçesi olan Amasra, sahil boyunca uzanan balık lokantalarıyla gastronomi tutkunlarının vazgeçilmez noktası. Bu küçük sahil kasabasında kışın denize girmeniz mümkün olmasa da, sahilde yürüyüş yapabilir, şehrin kalesine çıkıp Amasra’ya tepeden bakabilirsiniz. Ayrıca Kemere Köprüsü, yöresel el yapımı ahşap nesneler satılan Çekiciler Çarşısı ve Amasra merkeze yaklaşık 36 km uzaklıkta yer alan 80 milyon yıllık lav kayaları ailecek ziyaret edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Amasra'nın Tüm Güzelliklerini Keşfedin adlı yazımıza bakabilirsiniz.

2- Samsun Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Kurtuluş Savaşı’nda üstlendiği rol ile ulusal bağımsızlığımızda önemli bir payı olan Samsun; doğal güzellikleri, temiz havası, coğrafi güzellikleri ile Orta Karadeniz’in incisi konumundadır. Bu sömestir tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz seyahat rotaları arasında yerini koruyor. İşte Samsun’da çocukla gezilecek yerler;

  • Samsun Kent Ormanı: Sarıgazel Ormanı’nın bir parçası olan Samsun Kent Ormanı, Samsun’un kalabalığından kaçmak fakat şehir merkezinden çok da uzaklaşmak istemeyenler için ideal bir adrestir. metreye varan yürüyüş parkuru, piknik alanları, dinlenme masaları, 13 metrelik gözetleme kulesi, çocuk oyun alanları ve spor noktaları ile dolu olan Samsun Kent Ormanı’nda 7’den 77’ye herkes için vakit geçirmek oldukça eğlenceli.
  • Havza Atatürk Evi Müzesi: Mustafa Kemal Atatürk’ün ’da karargâh olarak kullandığı Mesudiye Oteli; günümüzde Havza Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet vermektedir. İki katlı yapının ilk katı dört, ikinci katı beş odaya sahip. İlk katta çalışma odası ve yatak odası, ikinci katta ise askerî ve sivil memurların konakladığı odalar bulunuyor. Pek çok heyetin bizzat Atatürk tarafından ağırlandığı çalışma odasında sergilenen telgraf maniplesi, ulusal mücadelede kullanılan ilk haberleşme cihazı olma niteliği taşıyor.
  • Samsun Teleferik Tesisleri: Samsun Teleferik Tesisleri ile Amisos Tepesi’ne kolayca ulaşabilir, bu sayede Samsun’un müthiş manzarasına tanıklık edebilirsiniz. Deniz kıyısına yakın bir konumdan bindiğiniz teleferikle metre yükseğe çıkacaksınız. Bu yükseklik sizi Baruthane Tümülüslerinin yer aldığı yemyeşil bir alana ulaştıracak.
  • Bandırma Vapuru: yılında hizmetleri son bulan, o yıla değin ’daki millî mücadelenin ilk işaret fişeği olma vazifesi de dahil uzun süre boyunca denizlerde hizmet veren Bandırma Vapuru senesinde parçalarına ayrılmış. Samsun İl Özel İdaresi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından senesinde geminin orijinal çizimleri baz alınmak suretiyle yeniden inşa edilerek müze olarak hizmete açılmış. Tefriş salonunun içerisinde Atatürk de dâhil beş, gemide ise toplam 13 balmumu heykel bulunmakta.
  • Canik Oyuncak Müzesi: yılında Canik Belediyesi tarafından kurulan Canik Oyuncak Müzesi, çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz en keyifli ziyaretlerden birisi olacaktır. Bünyesinde bini aşkın oyuncak barındıran Canik Oyuncak Müzesi ülkemizdeki en büyük, dünyadaki ise üçüncü oyuncak müzesi olma niteliğini taşımaktadır.
  • Ladik Akdağ Kayak Merkezi: Samsun Kayak Merkezi olduğunu biliyor muydunuz? Samsun Akdağ bölgesinde bulunan kayak merkezinde kış mevsimi geldiğinde karlar üstünde kayak yapmak çok keyifli oluyor. Doğal güzellikler, kaplıcalar ve kayak merkeziyle Ladin Kayak Merkezi, çocuklar için de daha az eğimli ve kızak sürmeye müsait bir piste de sahip.
  • Samsun Sukay: Canik’te, Karadeniz Bölgesi’nin ilk su kayağı tesisi olarak inşa edilen Sukay; ülkemizin deniz üzerindeki ilk kablolu su kayağı özelliğini de taşımaktadır. Samsun Su Kayağı Merkezi olarak bilinen Sukay’da su kayağı eğitim parkurundan plaja, karavan parkından voleybol sahasına dek farklı aktiviteleri tercih edenler için ideal bir yer.
  • Samsun Amazon Köyü: Karadeniz’li Amazonların evi olan Batıpark’ta yer alan müze, milattan önce yıllarında yaşadığı düşünülen savaşçı kadınların adına yapılmış eserlerle dolu bir yer. Çocuğunuzla beraber gidebileceğiniz bu zihin açıcı rotada tarihe farklı bir bakış açısından bakabilirsiniz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

3- Erciyes Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Pastırması ve mantısıyla ün salmış olan Kayseri, Erciyes Dağı’ndaki kayak merkezleriyle de oldukça popüler. Ailecek Kayseri merkezde konaklayıp, tarihi tren garını gezip, mantı yedikten sonra günübirlik olarak da kayak merkezine gidebilirsiniz. Erciyes’te vakit geçirmek isterseniz de da dağ otellerinde konaklayıp, beyaz karın ve ahşap mimarinin verdiği huzuru iliklerinize kadar yaşayabilirsiniz. Kayak tutkunları için en iyi Erciyes Kayak Otellerini aşağıdaki sayfada listeledik.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

4- Kars Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Rus mimarisiyle göz dolduran, adeta başka bir ülkeye gitmişsiniz hissi yaşatan Kars, son birkaç yıldır Doğu Ekspresi ile özellikle üniversiteli öğrenciler arasında oldukça popüler şehirlerden. Pandemi öncesi her yıl özellikle kış aylarında binlerce turiste ev sahipliği yapan Kars’ta, karlar altındaki Ani Harabeleri’ni gezebilir ya da hemen yakınında yer alan ve kış mevsiminde donan Çıldır Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kars mutfağının baş tacı kaz etini ve şehrin yöresel mutfağını da denemeden olmaz.

5- Kapadokya Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Doğusunda Kayseri, batısında Niğde ve Aksaray’la komşu olan Nevşehir’i turizmin gözbebeği kılan özelliği, çağlar öncesinin en sanatçı toplumlarını ağırlaması ve ilginç doğa oluşumlarıyla nakış gibi işlenmiş coğrafyası. Başka yerlere benzemeyen atmosferiyle ve gez-dolaş hiç bitmeyen upuzun gezi rotasıyla ülkemizin en gizemli keşif noktalarından biri olan Kapadokya’ı ailecek keşfetmeye var mısınız? İşte Kapadokya’da çocukla gezilecek yerler;

  • Göreme Açık Hava Müzesi: Şehrin merkezine 13 km uzaklıktaki Göreme Açık Hava Müzesi yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde! Kapısından girdiğinizde irili ufaklı birçok mağara-yapıyla karşılaşacağınız bu alanda Kızlar – Erkekler Manastırı, Aziz Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise gibi önemli mabetler göreceksiniz.
  • Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi: Ülkemizin en çok ziyaret edilen 10 müzesi arasında yer alan Hacı Bektaş-ı Veli aslında bir tekke ve türbe. Yüzyılda Horasanlı Alevi Türkmen Şeyhi Hacı Bektaş-ı Veli tarafından kurulan ve birtakım eklemelerle bugünkü halini alan tekke yılında müzeye dönüştürülmüş.
  • Üç Güzeller: Kapadokya denildiğinde ilk akla gelenlerden olan peribacalarının hepsi ayrı güzel ama Üç Güzeller’in duruşu bir başka. İki büyük bir küçük insancık gibi duran ve sanki bir aileymiş gibi birbirinden kopmayan bu güzel manzara aynı zamanda Kapadokya’nın vazgeçilmez fotoğraf noktası. Siz önde, onlar arkada vereceğiniz her poza Erciyes Dağı yandan girip, çaktırmadan göz kırpıyor.
  • Saç Müzesi: Bizde olduğu kadar dünyada da bir ilk olan bu müzedeki ilk saç tutamı yılından ve müzenin kurucusu Chez Galip’in sevdiği ama kavuşamadığı bir Fransız kadına ait. Sonrasında ne mi olmuş? metrekarelik dev bir mağara olan müzenin her yanı üzerinde adres, telefon yazan ve bazen de vesikalık bir fotoya iliştirilmiş kadın saçlarıyla dolmuş. Semra Özal’dan tutun, bir zamanların fenomen dizisi Asmalı Konak’ın tüm kadın oyuncuları ve nicesi de bu tutamların arasına kendi saçlarını bırakmış. Kapadokya Avanos’da bulunan müze bu özelliğiyle dünyanın en ilginç müzeleri arasında ilk ona ve yılında da Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş.
  • Avanos Çömlekçileri: Sanat Nevşehir’in genetiğinde var. Meşhur Avanos çömlekleri artık dünyaca tanınıyor. Şehirde çömlekçilik bir ata zanaatı ve babadan oğula geçerek ilerliyor. Saç Müzesi de dahil birçok çanak çömlek atölyesi ile karşılaşacağınız Avanos ise çömlekçiliğin piri ve çarşısındaki her atölye tek tek gezilip keşfedilmeyi hak ediyor.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

6- Palandöken Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Son yıllarda oldukça popüler olan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum denilince ilk akla gelen yerlerden. Özellikle ocak ve şubat aylarında kayak yapmak için yeterli kar kalınlığına ulaşan Palandöken’de şubat ayının hakkını vererek doya doya kayak yapabilirsiniz. Kayak sonrası Erzurum’un ünlü Cağ Kebabı’nı deneyebilir, vaktiniz varsa şehri de turlayabilirsiniz.

7- Kocaeli Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Yarıyıl tatilinde çocukla gitmek için Kocaeli’nde tercih edebileceğiniz birçok rota bulunuyor. Aile dostu bir tatilden beklenen tüm kriterleri yerine getiren Kocaeli otelleri farklı türde ve konsepte konaklama seçeneklerinden oluşuyor. Kocaeli Villaları ve Aile Dostu Kocaeli Butik Otellerini inceleyerek size uygun tercihi bulabilirsiniz.

  • Kartepe: İstanbul’a yakın konumu dolayısıyla özellikle ara tatilde sömestir için İstanbulluların akınına uğrayan Kartepe, hafta içi gidildiğinde sizi hoşnut kılacak, güzel vakit geçirmenizi sağlayacak bir rota. Samanlı Dağları’nın zirvesinde, metre yükseliğinde yer alan Kartepe, kış mevsiminde kayak yapmak için, sonbahar ve ilkbahar aylarında ise trekking yapmak için ideal. Kışın Kartepe’ye günübirlik gelip, kayak keyfi yapmanız mümkün. Kartepe’de kayak yapıp, beyaz karlarla gününüze neşe katabilir, lezzetli yemekler yiyerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
  • Karamürsel: Kocaeli’nin ilçesi olan Karamürsel, köyleri ve doğasıyla özellikle İstanbulluları kendine hayran bırakıyor. Upuzun sahili ve sahildeki balık lokantalarıyla balık seven herkesin uğrak noktası olan Karamürsel, aynı zamanda köyleriyle de doğada olmak isteyenlerin dikkatini çekiyor. Özellikle İnebeyli Köyü ve civarında köylerde konaklayabilir, yemyeşil ağaçlarla kaplı yollarda yürüyüş yapabilirsiniz.

8- Bursa Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Yeşil Bursa tarihi ve kültürel açıdan zengin olan yapılara ve eserlere ev sahipliği yapıyor. Ulu Camii, Tarihi Bursa Çarşısı, Heykel Meydanı, Irgandı Köprüsü, Tophane gibi özellikle çocukların yarıtatil için gidip görmesi gereken pek çok mekan mevcut. Şehirden dillere destan İskender Kebabı ve Pideli Köfte de yemeden dönmek olmaz. Eğer Bursa’nın köylerini de ziyaret etmek isterseniz Gölyazı, Cumalıkızık ve Misi’yi not edin.

9- Sapanca Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Ara tatil için çok uzaklara gitmeden, doğada olmak isterseniz Sapanca, özellikle İstanbul’da yaşayanların imdadına hemen yetişiyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Sapanca’da kışın karlar üzerinde kayak yapabilir, göl kenarında esen meltem eşliğinde yürüyüşe çıkabilir ve birbirinden renkli bungalov evlerde sevdiklerinizle içinizi ısıtan anlar yaşayabilirsiniz. İster günübirlik, ister konaklamalı gidin, Sapanca vaat ettiği doğal güzellikleriyle sizi mest edecek. İşte Sapanca’da çocukla gezilecek yerler;

  • Sapanca Gölü: İstanbul’dan sadece saat mesafede yer alan Sapanca’da güne başlamanın en güzel yolu kesinlikle Sapanca Gölü manzarasında kahvaltı yapmak. Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi varsa, Sapanca Gölü manzarasında yapılan kahvaltı da bir başka mutluluk kaynağı oluyor. Göl kenarında yer alan kafe ve restoranlarda kahvaltı yapabileceğiniz gibi, dilerseniz yanınıza termosunuzu ve sandviçinizi alıp, göl kenarındaki banklarda da manzarayı izleyerek kahvaltı yapabilirsiniz.
  • Kırkpınar: Sapanca Gölü’ne sadece 5 km uzaklıkta bulunan Kırkpınar, doğası, yemyeşil yaşam alanları ve az katlı müstakil evleriyle ünlü bir yer. Buraya ’lü yıllarda Çerkezler yerleşmiş ve kültürlerini de buraya taşımışlar. Sapanca Gölü kıyınsa bulunan sahili ile adeta bir görsel şölen sunan Kırkpınar’da, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
  • Ormanya Doğal Yaşam Parkı Evleri: Sapanca’dan yarım saatlik bir mesafede yer alan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, özellikle doğal yaşam evleriyle anılıyor. Çatıları çim kaplı, rengarenk bu minik evlerde konaklama yapılmasa da, özellikle çocuklu ailelerin favorisi olan bu evlerin içinde bulunduğu Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda ayrıca piknik alanları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp alanları ve hayvanat bahçesi de bulunuyor. Burada kızıl geyik, zebra, lama, deve, alpaka gibi pek çok hayvanı doğal ortamında görebilirsiniz.
  • Sakarya İl Orman Tabiat Parkı: Sapanca Gölü manzarasına sahip bu tabiat parkında, mesire alanı, kafe ve restoranların yanı sıra konaklama hizmeti de veriliyor. Bungalov tipi evlerde, Sapanca Gölü manzarasına karşı güneşi batırmak isterseniz burası tam da size göre.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye’nin her yeri ayrı güzel ve pek çok açıdan görülmeye değer. Ocak ayı ülke genelinde kış mevsiminin yoğun yaşandığı, kar yağışının sık görüldüğü bir ay olmasına rağmen, bu soğuk koşullar seyahat etmeye engel değil. İster öğrenciler, ister aileler olsun romantik ve macera dolu bir seyahat rotaları sömestir tatili için sizleri bekliyor!

Kış mevsimi geldi çattı. Her ne kadar havalar soğusa da bu dönemde keyifle tatil yapmak istiyor olabilirsin ve zihninde “Ocakta nereye gidilir?” sorusu dolaşıyor olabilir. 

Bu dönemde kalabalığın daha az olduğu kuytu köşeler, gezginler açısından oldukça çekici. Ayrıca sezon dışı olduğu için pandemi koşullarına ve sosyal izolasyona uymak da daha kolay. Ucuz tatil arıyorsan bu tarihlerde plan yapmak ceplere de faydalı. 

Çantanı toplamaya başladıysan ve seyahate hazırsan yolların altını üstüne getirelim, kış dinginliği yaşayarak keyfimize bakalım. Haydi o halde, ocak ayı tatil önerileri ile seni mest edelim.

Ocak Ayında Nereye Gidilir: Ocakta Tek Başına Gidilecek Yerler

“Ocak ayında tek başıma tatile çıksam ne tatlı olur!” mu diyorsun? Türkiye&#;de ocak ayında kafanı dinleyebileceğin ve tek başına gidebileceğin harika rotalar var. Sakin bir tatille ’ye güzel bir başlangıç yapabilirsin. Senin için ülkemizdeki çekici güzergahları belirledik. İstediğini seç ve yola çık! 

Uzungöl, Trabzon: Karadeniz’in Cennet Köşesi

Uzungöl, Trabzon&#;da bulunan bir yayla köyü ve sahip olduğu doğal güzellikler ile gezginler açısından özel bir güzergah. Tipik Karadeniz ikliminin görüldüğü ve her mevsim yağış alan bölgede yağmur ormanları bulunuyor. 

Yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi&#;nin yolunu kapatması sayesinde oluşan göl civarındaki bitki örtüsü de hayli zengin ve geniş. Trabzon&#;un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl; fotografik manzaraları, huzur veren doğası ve canlı çeşitliliği ile her daim keyif veriyor. 

Trabzon Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Palandöken, Erzurum: Kış Turizminin Gözdesi

Ülkemizde kış turizmi denilince akla ilk gelen noktalardan olan Palandöken, Erzurum&#;un güneyinde bulunuyor. Ülkemizdeki en kaliteli kayak merkezlerinden biri kabul edilen bölge, kış sporlarına tutkun gezginlerin uğrak güzergahlarından. 

Anadolu&#;da anlatılan birçok hikayede adı geçen Palandöken, tektonik dağ grubuna giriyor ve görkemiyle de dikkat çekiyor. Ülkemizin en gözde kış sporları merkezlerinden biri olan bu bölge seni bekliyor. Tabii buraya kadar gelmişken Erzurum’un tarihi güzelliklerini görmeden dönmek olmaz. 

Erzurum Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Bodrum, Muğla: Hazır Sakinken

&#;Nasıl anlatsam, nerden başlasam, Bodrum Bodrum&#;&#; denilerek şarkılara ve hatta edebi eserlere konu olmuş bir güzergah burası. Beyaz renkli evleri, sıcak insanları, huzur veren koyları ve nefes kesen gün batımı manzaraları ile düşsel bir güzelliğe sahip olan Bodrum, yaz mevsiminde olduğu kadar kış döneminde de hayli çekici. 

Özellikle yaz aylarındaki kalabalıktan ve curcunadan hoşlanmayan gezginler açısından kış aylarında buraya gelmek oldukça uygun. Hele ki “Tatile gitmek istiyorum, ama gittiğim yer çok soğuk olmasın.” diyorsan burası tam sana göre! 

Bodrum Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Ocak Ayında Balayına Nereye Gidilir: Romantik Rotalar

Ocak ayında balayına nereye gidlir

“Ocak ayında balayı mı olur?” diyenler, aşkın zamanı mı var? Her mevsim aşk mevsimi, çiftler de artık yaz sezonunun haricindeki tarihleri dünya evine girmek için tercih edebiliyor.  Üstelik balayı için kışı tercih eden çiftler, sezon dışı olduğu için özellikle güney sahillerimizde çok uygun fiyatlara konaklayabiliyor. Sen de kışın balayı yapmak istiyorsan önerilerimize geçebiliriz.

Girne, KKTC: Ocak Güneşi ve Keyifli Anlar

Balayı için sıkça tercih edilen duraklardan biri yavru vatan Kıbrıs. Yaz kış sıcak, güzel denizi ve tarihi ile gezip görülmesi gereken yerlerden. Girne’nin eğlenceli dünyası, rahat ve konforlu otelleri de tam balayı çiftlerine göre. 

Girne’de birçok balayı oteli bulunuyor. Otelleri araştırıp bütçene ve isteklerine uygun olanı seçebilirsin. Özellikle her şey dahil sistem konusunda hayli geniş seçeneklere sahip olduğu için kolaylıkla seveceğin bir yer bulabilirsin.

Lefkoşa Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Abant, Bolu: Biraz Temiz Hava Biraz Romantizm

Kış kendini göstermeye başladığı an Abant; önce renk cümbüşü, sonra da bembeyaz kar manzaralarıyla ziyaretçilerini büyüler. Bu büyüleyici ve romantik kış manzaraları da tam balayı çiftlerine göre.

Temiz hava, sakinlik, biraz spa, biraz masaj, biraz da Abant Gölü’nde yürüyüş.. Sade ama hayli keyifli bir balayı tatili Abant’ta seni bekliyor.

Ankara Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Marmaris, Muğla: Keyif Dolu Bir Balayı

Yeryüzü cennetlerinden biri olduğu konusunda hemfikir olduğumuz Marmaris, ocak ayında bir başka güzel. Bu aylarda yaz sezonu çoktan bitmiş, tatil için gelen kalabalık çoktan gitmiş oluyor. Sana da bu muhteşem doğanın ve huzurun keyfini çıkarmak kalıyor. 

Marmaris de hem birçok balayı oteli hem de farklı konaklama seçeneğine sahip. Kışın ılık yüzünü hissedebileceğin bu durak, keyfine keyif katacak.

Dalaman Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Ocakta Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Ocakta Gidilecek Ülkeler

Ocak ayında uygun fiyatlı uçak biletleri ile Avrupa&#;ya gitmek hayli cazip. Bu dönemlerde kalabalıktan uzakta, sosyal mesafeni koruyarak gezebilirsin. Ayrıca konaklamanı da daha uygun şekilde yapabilirsin. Senin için “Ocak ayında yurt dışında nereye gidilir?” sorusunu cevapladık. Ülkelerin güncel Covid kurallarını, vize şartlarını,  yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını da web sitemizden incelemeyi unutma.

Prag, Çekya: Masalsı Bir Diyar 

Çekya&#;nın başkenti Prag, Gotik mimarisiyle ve mistik atmosferiyle Orta Çağ’dan fırlamış gibi duran masalsı bir diyar. Orta Avrupa’da yer alan şehir her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor ve estetik köprüleri, kanalları, tarihi eserleriyle göz kamaştırıyor. 

Vlatna Nehri’nin kıyısına kurulan ve “Altın Şehir” olarak anılan Prag, köklü tarihi ve ambiyansıyla seni farklı bir dünyanın parçası yapacak; bize güvenebilirsin. 

Prag Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Hamburg, Almanya: Almanya’nın Göz Alan Liman Kenti 

Alster, Bille ve Elbe ırmaklarının kesişim noktasında kurulan Hamburg, Almanya&#;nın kuzeyinde bulunuyor. Baltık ve Kuzey denizlerini birbirinden ayıran Jutland Yarımadası&#;nın ucunda yer alan şehir, renkli sokakları ile ünlü.

Ayrıca sanat müzeleri, parkları ve ilham veren yapılarıyla dikkat çeken şehir, yaşam standardı ve doğası ile göz alıyor. 

Hamburg Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Basel, İsviçre: Huzur Dolu 

Fransa ve Almanya sınırında yer alan Basel, İsviçre’nin kayak merkezlerinden biri konumunda. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bölge, kayak merkezleriyle olduğu kadar şehir merkezi ile de dikkat çekici. 

Ren Nehri&#;nin geçtiği şehir, eski ve tarihi bir dokuya sahip. Aynı zamanda İsviçre&#;nin en büyük kentlerinden biri olmasına rağmen oldukça sakin. O yüzden kalabalıktan ve gürültüden hoşlanmayan gezginler açısından burası oldukça ideal bir güzergah.

Basel Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Ocak Ayı İçin Alternatif Rotalar: Farkını Yansıtmak İsteyenlere

Ocak ayı alternatif rotalar

Ocak ayında enteresan maceralar yaşamak ve farklı türden hikayelerin peşinden gitmek isteyenlere uygun rotalarımız da var. Ancak ülkelerin güncel Covid kurallarını, vize şartlarını,  yurt dışı uçuşlara ait güncel durum ve ülke kabul şartlarını da web sitemizden incelemeyi unutma.

Tiflis, Gürcistan: Eskinin Büyüsü 

Tiflis hem coğrafya hem de kültür olarak bize oldukça yakın bir şehir. Gürcistan&#;ın başkenti olan şehir, daracık sokakları, tarihi evleri, ağız sulandıran lezzetleri ve yerel çarşıları ile keşfedilmesi gereken farklı bir durak. 

Ayrıca kozmopolit yapısı ile de ünlü olan şehirde unutulmaz bir macera yaşayabilirsin. 

Tiflis Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Şarjah, Birleşik Arap Emirlikleri: Arap Dünyasının Kültür Başkenti

Basra Körfezi’ne yaslanmış bir şehir olan Şarjah, deniz kıyısına sıralanmış palmiye ağaçları, merkezi yerlerde yükselen gökdelenleri ve düzenli şehir planlaması ile oldukça modern bir görünüme sahip. 

Enstitüleri ve kültürel mirasları ile ünlü şehir, yılında da Arap Dünyasının Kültür Başkenti seçilmiş. Ilık geçen kışları ile de sıcak seven gezginler açısından çekici olan Şarjah seni bekliyor!

Şarjah Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Almatı, Kazakistan: Kozmopolit Bir Durak

Kazakistan’ın eski başkenti Almatı, aynı zamanda ülkenin en büyük şehri konumunda. Orta Asya’nın en kozmopolit yeri olarak kabul edilen şehirde hem tarihi hem de doğal duraklar bulabilirsin. 

Bu güzel şehre gidersen büyüleyici manzarasıyla Büyük Almatı Gölü’nü mutlaka ziyaret etmeni öneririz. Farklı mimari yapılara sahip olan ve zaman yolculuğu yapabileceğin müzelerde ise Türk dünyasına ait pek çok eseri bulabilirsin. Kazakistan deyince aklına ne geliyor bilmiyoruz, ama Almatı koca bir metropol ve gezilecek görülecek çok yeri var. Dilersen Almatı Gezi Rehberi’ne göz atarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsin. 

Almatı Uçak Bileti Ara 

ucak-bileti

Ocakta Kampa Nereye Gidilir: Ocakta Kamp Yapılacak Yerler

Çoğunlukla bahar ya da yaz dönemlerinde kampa gideriz. Ancak kış aylarında yapılan kampın tadı da bir başkadır. Doğada olmanın coşkusu, yakılan ateşin çıtırtısı ve yıldızları izlemenin keyfi bu dönemde farklı olur. Hem pandemi döneminde herkesten izole şekilde kamp yapmak da hayli cazip. Bu dönemde doğanın içinde yenilenebileceğin kamp yerlerini senin için seçtik.

Ayrıca kampa giderken bazı malzemeleri yanında götürebilirsin, bazılarını da gittiğin yerden almak isteyebilirsin. Bu nedenle bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitleri öğrenebilirsin. 

Kaz Dağları, Balıkesir: Oksijen Deposu

Ülkemizin en yüksek oksijen oranına sahip bölgelerinden biri olan Kaz Dağları hem Çanakkale hem de Balıkesir il sınırlarının içerisinde yer alıyor. Mitolojik ismi İda olan dağın eteklerinde Hasan Boğuldu, Sütüven, Pınarbaşı, Mıhlı Şelalesi, Şahin Deresi Kanyonu ve nefesine nefes katacak ağaçlar yer alıyor. Daha önce kamp deneyimin yoksa kamp yapmayı sevebileceğin bir yer burası.  

Kaz Dağları “milli park” statüsünde olduğu için her yerinde kamp yapılamıyor. Ancak kamp yapabileceğin birçok işletme bulunuyor. İster kendi çadırında, ister işletmeden kiralayacağın çadırla burada muhteşem bir doğa buluşması yaşayabilirsin. Ancak işletmeler pandemi sebebiyle çadır kiralama konusunu zaman zaman rafa kaldırıyor olabilir. Gitmeden bu konuları görüşmekte fayda var. 

Doğanın içinde keyifli vakit geçirmek istiyorsan Kaz Dağları tam sana göre!

Edremit Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Ilgaz Dağı, Kastamonu: Dağcılara Göre 

Ilgaz Dağı, Kastamonu sınırları içerisinde yer alıyor. Batı Karadeniz Bölgesi&#;nin en yüksek dağı olan Ilgaz, metre yüksekliğindeki &#;Büyük Hacet&#; zirvesi ile dikkat çekiyor.  

Türkiye&#;nin önemli kış kampı güzergahlarından biri olan bölge, özellikle dağcılar ve kaya tırmanışçıları tarafından tercih ediliyor.

Bölgedeki zengin bitki örtüsü de hayli ilham verici. Dağın etrafı karaçam, kızılçam, köknar gibi ağaç türleri ile dolu. Aynı zamanda “milli park” statüsünde olan bölge, doğa tutkunları açısından oldukça çekici. Buraya geldiğinde doğanın tüm ihtişamını sonuna kadar hissedebilirsin.

Kastamonu Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bozdağ, İzmir: Sakinliğin İçinde 

Bozdağ, İzmir&#;e bağlı Ödemiş ilçesinde yer alıyor. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu bölgenin yakınında birçok yayla ve su kaynağı bulunuyor. Kış kampı için son derece uygun olan bölgedeki en bilinen yaylalar ise Ovacık, Çayır, Gündalan, Çavdar ve Gölcük.

Gölcük Yaylası, yemyeşil çam ormanları ve gölü ile kampseverlerin ilgisini daha fazla çekiyor. Bozdağ&#;ın yaklaşık 10 km batısında bulunan yayla, gezginlere eşsiz manzaralar sunuyor. Bir yeryüzü cenneti olan Bozdağ seni bekliyor, bizden söylemesi! 

İzmir Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Ocak Ayında Yaz Mevsimi Yaşamak İçin Nereye Gidilir: Sıcak Rotalar

Ocak ayı sıcak rotalar

Kış aylarında yazı özlüyorsan, ocak ayında yaz mevsimini yaşayabileceğin sıcak rota önerilerimize göz atmalısın. Çöllerden mercan resiflerine büyüleyici bir yolculuk arıyorsan bu rotalar tam sana göre. 

Amman, Ürdün: Çöl Rüyası

Ürdün’ün başkenti Amman, Roma ve Bizans imparatorluklarına, Nebatiler ve Emeviler gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Bu sebepten Amman’a geldiğinde görkemli bir Roma Tiyatrosu’yla karşılaşmak seni şaşırtmasın. Dünyanın en tuzlu gölü Lut Gölü’nü de mutlaka ziyaret etmelisin. Şehirde ziyaret edebileceğin elbette çok fazla yer var, dilersen Amman Gezi Rehberi’nden inceleyebilirsin. 

Ürdün sınırlarındayken Dünya’nın 7 harikasından biri olan Petra Antik Kenti’ne uğramayı ihmal etmemeni öneriyoruz. Muhteşem bir çöl rüyasına doğru gerçekleşecek olan yolculuğunu şimdiden merakla bekliyoruz. 

Amman Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Şarm El Şeyh, Mısır: Mercan Resiflerinin Peşinde

Kış geldi diye soğuk yerlere uçmak zorunda değilsin. Yaz sıcağının hala devam ettiği güzel diyarlar da var. Mısır’da bulunan Sina Yarımadası’nın güneyinde yer alan Şarm El Şeyh her sezon keyifli. Özellikle deniz ve tüplü dalış seviyorsan buraya bayılacaksın. Mercan resiflerinin peşinde keyifli bir tatil için soğuk aylarda burayı düşünebilirsin. Plan yapmadan önce “Şarm el-Şeyh Plajlarında Yaz Mevsimi 7 Ay Sürer” yazımızı okumanı öneriyoruz. 

Şarm El Şeyh Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri: Büyüleyici Bir Atmosfer 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık emirliği olan Dubai, aynı zamanda en popüler duraklardan biri. Şehrin bir yanı kocaman bir çöl, bir yanı ise lüks ve şatafat dolu. Bu özelliğiyle dünyanın en ilginç şehirleri arasında alabiliriz. Yükseklik korkun yoksa dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’ya çıkıp manzara karşısında büyülenebilirsin. Çölde jeep safari yaparak da farklı bir deneyimle buluşabilirsin. 

Her anıyla büyüleyici ve ilginç bir yer arıyorsan Dubai tam sana göre! 

Dubai Uçak Bileti Ara

ucak-bileti

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Türkiye’nin “Instagramlık” Kış Durakları: Bazıları Soğuk Severyazımıza geçebilirsin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası