pirinç ile beyazlama / Evde pirinç maskesi nasıl yapılır? Pirinç maskesi tarifi… - Güzellik haberleri – Sözcü

Pirinç Ile Beyazlama

pirinç ile beyazlama

Cilt Beyazlatıcı Pirin&#; Unu Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt beyazlatıcı pirinç unu maskesi, cilt lekerinden kurtulmak ve ciltteki koyu renkleri açmak isteyenlerin başvurduğu ilk yöntemlerden biri. Asya ülkelerinde çok uzun yıllardır kullanılan bu maske, son zamanlarda namını tüm dünyaya duyurdu. 

Cilt Beyazlatıcı Pirinç Unu Maskesi Nasıl Yapılır

Pirinç unu maskesinin cilde faydaları

Pirinç potasyum,B1 ve B2 vitaminleri, protein, kalsiyum, demir, posa ve fosfor bakımından zengin bir besindir. Bu besinin öğütülmesiyle elde edilen pirinç unu da cilt için bir hayli faydalı.

  • Yaşlanmayı geciktirici, akne ve sivilceleri tedavi edici özelliği bulunan pirinç ununun en bilinen faydası ise cilt lekelerini onarması ve cildi beyazlatması.
  • Pirinç unu, barındırdğı allantoin bileşeni ile güneş yanıklarına da iyi geliyor. 
  • Pirinç unu maskesi, cildi nemlendiriyor.
  • Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlıyor.
  • Düzenli olarak kullanıldığında kan dolaşımını hızlandırıyor, kırışıklıkları yok ediyor. 
  • Peeling etkisi gösteriyor ve ciltteki ölü derileri temizliyor.

KİL MASKESİ NASIL YAPILIR?

pirinç unu maskesi ne sıklıkla yapılmalı?

Tüm cilt tipleri için uygun olan pirinç unu maskesi, akne ve sivilce izleri için kullanılacaksa iki günde bir uygulayabilirsiniz. Cilt rengini açma amacıyla kullanacaksanız haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır. 

Cilt Beyazlatıcı Pirinç Unu Maskesi Nasıl Yapılır

Cilt beyazlatıcı pirinç unu maskesi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 3 damla limon suyu
  • 1 fincan süt

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırın. Kremsi bir kıvam elde ettikten sonra ılık su ile nemlendirilmiş cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra iyice durulayın. Bu maskeyi haftada 2 kere yaparak cilt lekelerinden kurtulabilir ve cilt renginizi beyazlatabilirsiniz. 

MAHMURE ÖZEL

AVOKADOLU YÜZ MASKESİ TARİFLERİ

False

Pirinç suyu ile cilt beyazlatma nasıl yapılır?

Pirinç; cildin güneşten koruyan enzim ve bileşenler içermektedir. Asyalı kadınların güneş altında saatlerce pirinç toplasalar da beyaz kalmaları ve güneş lekelerinin oluşmaması dışarı çıkmadan önce pirinç suyu ile yıkanmalarından kaynaklanmaktadır. Hem güneşten koruyan hem de cilt renginin açılmasını sağlayan pirinç; etkisini düzenli kullanıldığı takdirde göstermektedir.

Pirinç suyu ile cilde uygulanan bakım sadece cilt tonu açmayı ve güneşten koruma sağlamamaktadır. Aynı zamanda gözenekleri tıkayan ve sivilce oluşumuna neden olan kir ve fazla yağı temizlemekte ve kırışık görünümünü hafifletmektedir.

Pirinç Suyu İle Hazırlanan Maske Tarifi

Düzenli kullanımda cilt tonunuzun iki ton açıldığını fark edeceksiniz.

Uzak Do&#;u Kad&#;nlar&#;n&#;n Pürüzsüz Güzellik S&#;rr&#;

Pirinç Suyu Maskesi

Özellikle cilt lekelerine, ton farkl&#;l&#;klar&#;na ve parlamalara k&#;sa sürede etkili bir çözüm sunan pirinç suyu, uzun y&#;llard&#;r Asyal&#;lar ve Uzak Do&#;ulular taraf&#;ndan kullan&#;l&#;yor olmakla beraber son zamanlarda ülkemiz dahil tüm dünyada giderek daha da bilinir ve uygulan&#;r hale gelmi&#;tir.

Oldukça basit, evde kolayca yapabilece&#;iniz pirinç suyu maskesi tarifi ile cilt tonunuz ba&#;ta olmak üzere cildinize farkl&#; aç&#;lardan iyi gelebilecek, pratik bir uygulama gerçekle&#;tirebilirsiniz.

Kakao Maskesi – Tüm Ciltler &#;çin Yenileyici 7 Tarif

pirinç maskesi

Pirinç Suyu Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? 3 Maske Tarifi

Asyal&#;lar&#;n ve Uzak Do&#;ulular&#;n gergin, pürüzsüz ve mat bir cilde sahip olmalar&#;nda önemli bir rol oynayan pirinç suyunu farkl&#; malzeme ve tekniklerle cilde uygulay&#;p, etkileyici sonuçlar elde etmek mümkün. Pirinci sade olarak ha&#;lamak, maske için pirinç unu kullanmak ya da pirinci süt, patates gibi farkl&#; malzemelerle kar&#;&#;t&#;rarak daha etkili hale getirmek pirinç suyu ile maske alternatiflerinden yaln&#;zca birkaç&#;n&#; olu&#;turmaktad&#;r.

&#;&#;te, beklentilerinize uygun pirinç suyu maskesini ke&#;fetmenize yard&#;mc&#; olacak tarifler!

1) Pirinç Suyu Maskesi

Malzemeler:

Uygulama:

2) Kakao ve Pirinç Suyu Maskesi

Malzemeler:

Uygulama:

3) Pirinç Unlu Maske

Malzemeler:

Uygulama:

Pirinç suyu maskesinin farkl&#; bir versiyonu olan pirinç unlu maske için pirinç unu ile birlikte küçük boy bir patates de kullan&#;lmaktad&#;r.

Detayl&#; bilgi için: Pirinç Unu Maskesi Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

4) Sütlü Pirinç Maskesi

Malzemeler:

Uygulama:

Bir avuç pirinci ö&#;üterek bir çay barda&#;&#; sütle kar&#;&#;t&#;r&#;p, yüzünüze uygulayabilece&#;iniz sütlü pirinç maskesini yakla&#;&#;k 20 dakika yüzünüzde beklettikten sonra &#;l&#;k su ile durulaman&#;z yeterli.

Pirinç Suyu Maskesi Ne &#;&#;e Yarar?

pirinç suyu maskesi

Pirinç Suyu Maskesi Cilde Faydalar&#; Nelerdir?

Pirinç suyu maskesinin en çok öne ç&#;kan faydalar&#; ise:

pirinç suyu maskesi ne i&#;e yarar

Pirinç Suyu Maskesinin Saça Faydalar&#; Nelerdir?

Cilde oldu&#;u kadar saça da yararl&#; olan pirinç suyu, t&#;pk&#; ciltte oldu&#;u gibi daha güçlü ve sa&#;l&#;kl&#; saçlar için de tercih edilmektedir.

Pirinç suyu saç maskesi:

Pirinç suyunun saça uygulan&#;&#;&#; da oldukça basit. Saçlar&#;n&#;z&#; y&#;kad&#;ktan sonra saç kremi yerine suyla seyreltilmi&#; pirinç suyunu kullanabilir, yakla&#;&#;k 10 dakika saçlar&#;n&#;za masaj yapt&#;ktan sonra durulayabilirsiniz. Cilt bak&#;m&#;ndaki gibi saç bak&#;m&#;nda da pirinç suyunu haftada 2 veya 3 defa uygulay&#;p, önemli de&#;i&#;iklikler elde edebilirsiniz.

Göz Alt&#; Maskesi: Pratik, Do&#;al 14 Tarif

En &#;yi Cilt Maskeleri: Evde 12 Do&#;al Tarif

Göz Çevresi K&#;r&#;&#;&#;kl&#;klar&#; &#;çin Kesin Çözüm 7 Maske

7 Farkl&#; &#;htiyac&#;n&#;za Özel En &#;yi Aloe Vera Maskesi Tarifleri

pirinç suyu

8. Saçlarımı uzatmak için kullanıyorum. Ciddi anlamda farkını gördüm, 1 hafta kullandım o zaman ölçmeyi akıl edemedim, bu seferki kullanisimda eski evde giydigim bir tişörtü kurban ettim bu yolda. 5.günümde 1 cmlik bir uzama söz konusu. Normalde saclarim cok yavas uzar ve nette okuduğum bir bilgiye göre de bir saç ayda 1 bucuk cm uzarmış. Uzun süreli kullanisimin da etkisi olabilir sac derim tepki vermeye başlamış olabilir. Ancak şöyle bir artısı daha var sac dokulmem minimuma indi. Aylardır saclarim öyle dökülüyor ki doktora gitmeyi bile düşündüm ama pandemi dolayısı ile gidemedim. Son 3 gündür yüzüme de sürüyorum bu arada o konuda değişim henüz gozlemlemedim.

Ben bir gece bekleterek fermente etmek yerine, yarım su bardağı pirinci 3 su bardağı suda haşlıyorum 20 dk gibi bir süre. Zaten pirincler pişiyor suyun rengi bembeyaz oluyor ve kıvamlı. Bunu bir kavanoza alıyorum ve uygulayacağım zaman 1 kaşık pirinç suyuna 1 bardağa yakın su koyuyorum.

* uygulama şeklimi yazmamışım süslüler, ben geceden uyguluyorum sprey şişesi ile hem diplere hem boylara, bazen hindistan cevizi yağı sürüyorum o zaman ertesi gün yikiyorum. bazen pantene serum sürüyorum o zaman funduszeue.info uygulama yapabiliyorum ertesi gün. Dayanabilirsem bi gun daha bekletiyorum. Sonra yikiyorum. Dayanamazsam yikiyorum hemen üstüne yine pirinc suyunu sıkıyorum.

Serum ve yagi saçlarımı sertlestirmesin diye sürüyorum öyle bir etkisi var diye okudum belki o yüzden sert geldi bilemiyorum. Tamamen kurumadan surmuyorum yag veya serumu. Bi sefer yaptim onu kurumadı kafam çok üşüdü.

* yaptığımız bu pirinç suyu buz dolabında 1 hafta kadar dayanıyor.

30 kasım aralık

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası