fiber tekne hangi boya ile boyanır / Tekneye Uygulanacak Boya Seçimi

Fiber Tekne Hangi Boya Ile Boyanır

fiber tekne hangi boya ile boyanır

Zehirli Boya ve Uygulamaları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Özellikle bir önceki sezon uygulanan zehirli boyanızın markasını bilmiyorsanız, zehirli boyanızın tamamen yüzeyden kaldırılması gerekmektedir. Hatta astarın da gelcoat yüzeye kadar kaldırılması gerekmektedir. Böyle bir durumda, su zımparası yerine bir kompresör yardımı ile veya elektrikli kuru zımpara kullanılması zaman kazandıracaktır. Kuru zımpara yaparken tam yüz maskesi veya toz ve gözleri koruyacak maskeler takılması kesinlikle gerekmektedir.

  • Bir önceki sezon kullandığınız zehirli boya markasını biliyor ve yeni sezonda da kullanmak istiyorsanız iş biraz daha kolaydır. Sadece astar yüzeyine kadar olan kısmın (eski zehirlinin tamamının) kaldırılması yeterli olacaktır. Su zımparası bu uygulamada yeterli olacaktır.

  • Bahsetmiş olduğum her iki uygulama sonunda teknenin karinasının sabunlu su ile yıkanması veya aseton ile komple temizlenmesi gerekmektedir. Bu uygulamanın yapılmaması durumunda zımparalayarak çizmiş olduğunuz bütün alan, zımparadan çıkan tozlar ile dolacağından, üzerine sürülen hiç bir şeyi kabul etmeyecek ve belirli bir süre içinde üzerinden atacaktır. Açıkcası en dikkat edilmesi gereken konu budur. Çünkü bu uygulamanın atlanmasının sonucunu maalesef hemen değil belirli bir süre sonra anlayacağınızdan herşey için çok geç olabilir.

  • Eski zehirli boyanın kaldırılmasının teknenin performansına direk etki ettiğini unutmamak gerekir. Eski uygulamalar eğer kaldırılmaz ise bir kaç sezon sonra teknenin altında gereksiz bir ağırlık taşımış olursunuz hemde karinanın şeklini bozmuş olursunuz. Çünkü her sene üst üste bindirerek yaptığınız zehirli boya ve zehirli boyanın tutunması için zımparaladığınız zemin bir kaç sezon sonra orjinal şeklini yitirecektir. Sürat / performansı ise doğrudan etkileyen bir faktördür.

  • Astar kullanılması her sezon gerekli olan bir durum değildir. Eğer tekneniz karaya çıkıp altının basınçlı makina ile yıkama sonrasında, eski zehirliyi koruduğu gözlemleniyor ve astar yüzey farkedilmiyorsa, astar uygulaması yapma zorunluluğu yoktur. Lokal bölgelerde astar yüzey farkediliyor veya astar yüzeyin kalktığı gözlemleniyor ise lokal olarak uygulama yapılabilir. Lokal bölgelerdeki fazla aşınma ( astar yüzeyin gözlemlenmemesi) sebebi, bir önceki sezon zımpara (çizdirme) uygulamasının o bölge için yeterli olmadığı anlamına gelebilir.

  • Bir önceki sezon kullandığınız zehirli boyanızı değiştirmek istiyorsanız, gelcoat yüzeye kadar zımpara yapmanız ve astar uygulaması yapmanız gerekmektedir. Astar yüzeyin farkedilmeyecek kadar iyi korunduğu durumlarda, eski boyanız ile yeni boyanızın özelliklerine bakarak, astar uygulaması yapmayabilirsiniz.

  • Genel olarak 3 ayrı tip zehirli boya vardır. Çözülen, sert ve ince tabaka oluşturan. Her tip boyanın ayrı kullanım yeri ve performans oranı vardır. Genel kullanım için tercih edilen çözülen tip zehirli boyalardır. Bu tip zehirli boyalar ile astarları da genelde aynıdır (kimyasal olarak). Dolayısıyla boya marka değişimlerinde de dikkat edilmesi bir unsurdur. Sert tip zehirli boyalar daha çok sürat tekneleri için geçerlidir. Hızdan dolayı sürtünme fazla olduğu için boyanın aktive olması bu şartlara bağlıdır. İnce tabaka oluşturan boyalar, yarış teknelerinde tercih edilmektedir.

  • Her boyanın kat aralarındaki uygulama süreleri farklıdır. Süreler nem ve sıcaklık oranına göre değişiklik göstermektedir. 35 derecelik sıcaklıklarda bu süre 4 saat iken, 5 derece sıcaklıklarda 16 saate kadar çıkmaktadır. Kat aralarında bekleme sürelerine uymak önemlidir ancak bu süreyi aşmakta yanlış olacaktır. Her boyanın teknik dökümanında suya atma süresi ve kürleşme süresi mutlaka vardır. Bu sürelerden sonra boya atılması durumunda boya tutmayacağı gibi su indirildiğinde de çok çabuk kaybolacaktır. Kat aralarında beklemenin sebebi yüzeydeki boyanın hava ile temas ederek reaksiyon başlatması ve bu reaksiyonun sona ermeden (kürleşmeden) tekrar boya atılmasının sağlanmasıdır.

  • 1 kat astar boya ve 2 kat zehirli boya bir sezonluk koruma için yeterli olacaktır. Ek olarak 3. bir kat boya sürülmek istenirse (ki gereklidir) lokal olarak sürülmesi gereken yerler; teknenin baş tarafları, salmanın baş taraftan 15 cm lik bölümü, palanın tamamı veya baş taraftan 15 cmlik bölümü ile su hattı çizgisinin 10 ile 15 cm lik alanıdır.

  • Zehirli boyaların inceltilmesi konusunda mutlaka kullanacağınız markanın teknik dökümanını okuyunuz. Bazı teknik dökümanlarda size bir tiner önerilmekte ancak parantez içinde de ''kullanımı önerilmez'' diye belirtilmektedir. Lütfen bunu dikkate alınız.

  • Zehirli boyanın özellikle son katı teknenin suyuna yani baş kıç hattı üzerinde sürülmesi önemlidir.

  • Boya, Polyester İşler:

    Polyester GRP malzemeden olan tekneler fazla bakım gerektirmemeleri ve kolay üretilebilmeleri sebebiyle günümüzde en çok tercih edilen tekne üretim materyallerindendir. Polyester termoset bir malzemedir. Cam elyaf takviyeli polyester en çok tercih edilen ve ekonomik bir üretim malzemesidir. Üretim metodu olarak birçok farklı yöntem olsa da tekne ve yatlarda el yatırma metodu yine en çok tercih edilen üretim yöntemlerindendir.

    Polesyter tekne karaya alındığında teknenin özellikle su altında kalan kısmının kontrolü ve yapılacak olan bakım ve onarım çalışması doğru teşhisle önemlidir. Zamanında yapılacak müdahale ile yaygın olarak &#;ozmos&#; olarak adlandırılan fiber de kimyasal bozunmaya yol açan süreç engellenebilir. Bu durumun önlenemediği durumlarda hasarın boyutuna göre tekne jelkot (jell coat) bakımına alınır.

    Antifouling Zehirli Boya:

    Teknenin seyir aktivitesi, boyama tekniği ve kullanılan malzeme tekne karinasının sakal bağlama olarak tabir edilen kekamoz kaplamasının ile doğrudan alakalıdır. Tabi ki teknenin çalışma bölgesindeki deniz şartları, mevsimler ve su sıcaklığı bu istenmeyen oluşumların meydana gelme hızını doğrudan etkiler.

    Antifouling boyalar halk arasında &#;zehirli boya&#; olarak bilinirler. Bu eskiden kalma içinde özellikle Cu (bakır) bileşeni olan boyalar için söylenen bir tabirdir. Tekne karinasında su ile temas eden bölgelerden kekamoz (barnacle) oluşumunu engellemesi amacıyla kullanılan boyalar zehirli boya olarak adlandırılması alışa gelmiştir. Güverte üzeri veya herhangi bir yerde kullanılan boya ne kadar zehirli ise antifouling o kadar zehirlidir. Zaten artık bakır bileşeni yerine yeni katkı ve teknolojiler kullanılmaktadır.

    Boyamadan önce zemin hazırlığı, tesviyesi kaba ve ince macun ile doğru müdahaleler çok önemlidir. Uygun tatbik edilen boya sistemi ömrü uzun ve verimli olacaktır.

    Tekne altında ve sevk sisteminde sakal bağlanması teknenin hızını etkiler, yakıt tüketimini arttırır, gereksiz faz bir su direnci oluşturacağından negatif yönde etkili bir durumdur. İşte bu sebepten dolayı karina boya ve polyester işlemleri tekne karada iken iyi bir şekilde yapılmalıdır.

    Alüminyum, çelik ve polyester teknelerde çoğunlukla uygulanan antifouling süreçleri temelde aynı gibi dursada detayda farklılıklar ihtiva eder. Birçok boya üreticisinde boya modeli değişir. Zemin hazırlığı süreçleri kullanılan raspa malzemesi değişkenlik gösterir. Yanış yapılan bir uygulamada tekne kabuğu aşırı incelme gösterebilir.

    Teknenizin sağlıklı ve uzun ömürlü boya ve polyester onarımları için bize ulaşabilirsiniz.

    Sadece boya polesyter bakım işleri değil, teknenizi karaya aldığınızda aşağıdaki konularda bizden yardım alabilirsiniz.

    • Derinlik ölçer &#; echo sounder montajı
    • Dümen palası onarım
    • Pervane bakım ve onarım
    • Kıçtan takma motor bakım ve onarımı
    • Isıtıcı soğutucu klima montaj ve hesapları
    • İnvetör montaj ve yük hesapları
    • Bayrak direği, seyir fenerleri korna, search light ve projektör montajı
    Boya polyester işleri

    Boya Polyester işleri

    Sezonluk koruma için zehirli boyayı kaç kat uygulama yapmak gerekir?

    Zehirli boyayı min. 2 kat uygulama olarak tavsiye etmekteyiz, her katta 50 mikron kuru film kalınlığı ( mikron yaş film kalınlığı), toplamda mikron kuru kalınlığa ulaşılır ( mikron yaş kalınlık). Bir sezondan uzun süre koruma için 3 kat, toplamda mikron kuru film kalınlığı ( mikron yaş film kalınlığı) şeklinde uygulama tavsiye etmekteyiz.

    Zehirli boyanın etkisini artırmak için ilave malzeme kullanılabilir mi?

    Zehirli boyalar koruma özelliklerini sağlayabilmeleri için birçok farklı kimyasal ile güçlendirilmiş ürünlerdir. Mevcut halleriyle, etkinlikleri test edilmiş ve performansları kanıtlanmış ürünlerdir. Ayrıca katkı katmaya gerek yoktur. Zira atılacak ekstra katkılar, boya içerisinde çökme, kesilme, ayrıştırma gibi sorunlara yol açabilir ve boyanın genel performansını düşürebilir.

    Tekne ile dolaştıktan sonra karaya çekiyorum. Teknem denizde beklemiyor. Zehirli boya uygulamam gerekir mi?

    Tekne denizde beklemediği durumlarda zehirli boya uygulamasına gerek yoktur. Zehirli boyalar sudan teması kesildikten sonra ve karada kuruduktan sonra fonksiyonlarını yitirirler. Bu nedenle karada bekleme yapan teknelerde zehirli boya kullanımı tavsiye edilmez. Denizden çıktıktan sonra sünger veya basınçlı su ile yapılacak bir temizlik, tekne altında oluşan yosun ve lezlerin dökülmesini sağlayacaktır.

    Teknenin dış yüzeylerini epoxy esaslı bir sonkat boya ile boyayabilir miyim?

    Epoxy esaslı boyaların sararma ve renk koruma dirençleri zayıftır. Direk güneş ışığına maruz kaldıkları takdirde tebeşirlenme, kireçlenme, sararma, renk atma gibi sorunlar yaşarlar. Kimyasal ve fiziksel dayanıklılıkları etkilenmese de dış ortamda görsel, estetik özellikleri etkilenir. Bu nedenle, yatlarda, kotralarda, yelkenlilerde ve diğer ticari olmayan keyif teknelerinde dış ortamın epoxy boya ile boyanması tavsiye edilmez.

    Poliüretan esaslı sonkat boyayı rulo veya fırça ile uygulayabilir miyim?

    Poliüretan boyalardan en iyi performansı alabilmek için tabanca uygulaması tavsiye edilir. Ancak rulo veya fırça uygulaması da yapılabilir. Bunun için tiner olarak Fırça-rulo tineri kullanmanız gereklidir. Fırça-rulo uygulamalarında kullanılan tiner oranı, tabanca uygulamalarına göre daha az olmalıdır (maks. %). Yine de fırça-rulo uygulamalarından tatmin edici bir sonuç alabilmek için, boyayı uygulayan kişinin fırça-rulo uygulamaları konusunda deneyimli olması gereklidir.

    Teknenin bakım aşamasında sonkat boyanın komple kaldırılması mı gereklidir?

    Teknede macun ve epoksi gibi yapısal tamiratlar yapılmayacaksa ve sonkat boya üzerinde soyulmalar, ezilmeler, belirgin deformasyonlar yoksa pasta-polish işlemi ile sonkat boya bakımı yapılabilir. Teknomarin poliüretan sonkat boyaları, pasta-polish işlemini kabul etmektedir.

    Dış taraftan epoksi-elyaf ile kaplanan teknenin iç kısmında nasıl bir uygulama yapmak gerekiyor?

    Teknenin iç kısmında, epoksi-elyaf işlemi yapılmaması gerekir; yapıldığı takdirde ahşabın hava alması engellenmiş olur. Ancak yine epoksi sistem kullanılarak koruma altına alınır. İç kısımda, ahşabı yine aynı şekilde emprenye astarı ile doyurduktan sonra tercihe göre solventsiz epoksi boya uygulanabilir.

    Teknenin gövdesine tavsiye ettiğiniz epoksi-elyaf kaplama işlemi yapılınca ahşap hapsolmuş oluyor. Ağaç hava alamayarak çürüme yapmaz mı?

    Epoksi elyaf kaplama işlemi, tekneye sadece dış yüzeyinden yapılıp, iç kısımdan yapılmamaktadır. Dış taraftaki kaplama işlemlerine başlarken, en önemli husus, işlem yapılacak olan ahşabın kuru, nem ve kirden arınmış, güzel havalanmış olmasıdır. Zemin eski poliüretan macun veya yağlı macun sisteminden, epoksi sisteme dönecekse, zemindeki eski malzemenin komple kaldırılması gerekir. Ahşaba ulaşana kadar temizlik yapılır. Ahşabın üzerine uygulanan emprenye astarı ahşabın içerisine nüfuz ederek, ağacı çürümeye karşı, küf ve mantarlara karşı korur. Ancak nemli bir ağaç havalandırılmadan üzerine kaplama işlemleri yapılırsa, içeride hapsolan nem, çürümeye yol açabilir.

    Teknenin gövdesine tavsiye ettiğiniz epoksi-elyaf kaplama işlemi yapılınca ahşap hapsolmuş oluyor. Ağaç hava alamayarak çürüme yapmaz mı?

    Epoksi elyaf kaplama işlemi, tekneye sadece dış yüzeyinden yapılıp, iç kısımdan yapılmamaktadır. Dış taraftaki
    kaplama işlemlerine başlarken, en önemli husus, işlem yapılacak olan ahşabın kuru, nem ve kirden arınmış, güzel
    havalanmış olmasıdır. Zemin eski poliüretan macun veya yağlı macun sisteminden, epoksi sisteme dönecekse,
    zemindeki eski malzemenin komple kaldırılması gerekir. Ahşaba ulaşana kadar temizlik yapılır. Ahşabın üzerine
    uygulanan emprenye astarı ahşabın içerisine nüfuz ederek, ağacı çürümeye karşı, küf ve mantarlara karşı korur.
    Ancak nemli bir ağaç havalandırılmadan üzerine kaplama işlemleri yapılırsa, içeride hapsolan nem, çürümeye yol
    açabilir.

    Bu tarz bir epoksi kaplama uygulamasının yaklaşık maliyeti nedir?

    Ürün sarfiyatları zemin yapısına, bozukluğuna ve özellikle macun kullanım miktarına göre değişmektedir. Ancak komple sistem bir kaplamanın malzeme maliyeti metrekare başına ortalama € arasında değişir. Bu değişkenlik kullanılacak macun tipine ve macun kalınlığına göre değişir. İşçilik masrafı olarak da en az malzeme maliyeti kadar bir tutar düşünmek gerekir.

    Teknomarin olarak boya uygulamaları yapıyor musunuz?

    Teknomarin olarak hizmetlerimiz arasında uygulama yapmak yoktur. Boya üretimi, satışı ve uygulama yapılan projeler için proje denetimi ve raporlanması hizmetlerimiz vardır.

    Teknemi boyamak için ne kadar ürün kullanmam gerektiğini nasıl hesaplayacağım?

    Bunun için ürün teknik bilgi formlarında yer alan teorik ve pratik kaplama değerlerine bakabilirsiniz. Solvent içeren ürünler için pratik kaplama değerleri daha doğru ürün miktarları verecektir. Belirtilen kaplama değerleri, tavsiye edilen kat kalınlıkları için verilmiştir; beraber değerlendirilmelidir.

    Zemindeki eski boyanın iyi veya kötü durumda olduğuna nasıl karar verilebilir?

    Kötü durumdaki boyalar, kabarcıklanma, çatlama, kabarma ve kalkma gösterirler. İyi durumdaki eski boyalarda, bu gibi sorunlar gözlenmez.

    Teknenin sac, alüminyum, ahşap veya fiber olması, kullanılacak sonkat boya cinsini etkiler mi?

    Hayır. Önemli olan teknenin zeminine göre doğru astar ve macun seçimlerinin yapılmış olmasıdır. Doğru zemin oluşturma ve astarlama işleminden sonra istenilen sonkat boya sistemi tercih edilebilir.

    Sonkat boya işlemi öncesinde küçük tamirler için, çelik macunu kullanabilir miyim?

    Polyester-çelik macunlar, oto sanayi için geliştirilmiş, emme yapma özelliği olan, yat boya sistemleri için uygun olmayan ürünlerdir. Bu gibi küçük tamirler için, hızlı kuruma özelliği olan bir epoksi macun (Örn. Teknofiller Repair) kullanabilirsiniz.

    Teknemdeki ahşap bölümler için kaç kat vernik uygulaması yapmam gerekir?

    Vernikli zeminler, alt katlarında macun veya doyurucu astarlar içermediklerinden dolayı, tüm koruma ve estetik özelliklerini vernik katlarından alırlar. Bu nedenle uygulanacak vernik kat sayısı çok önemlidir. Tatmin edici bir sonuç için, 2 kat emprenye astarı, min. 10 kat dolgu verniği, min. 8 kat sonkat vernik tavsiye etmekteyiz. Bu funduszeue.infoma katları, bir sezonluk bir performans sağlar.

    Uyguladığım boya kurumuyor. Sebebi nedir?

    Nem çok yüksektir, sıcaklık çok düşüktür, veya A ve B kısımları doğru oranda ve homojen olarak karıştırılmamıştır.

    Uyguladığım boya bölgesel olarak kuruma yapıyor. Sebebi nedir?

    İyi karıştırma yapılmamıştır, gövdede sıcaklık farklılıkları vardır.

    Uygulama sonrasında boya filmi lastik gibi esnek kalmaktadır, tırnak batmaktadır. Sebebi nedir?

    Düşük sıcaklıkta kuruma, boya karışımında fazla tiner kullanılması, yanlış karışım oranı etkenlerdendir.

    Uygulanan boya kuruduktan sonra zeminden sökülmektedir, soyulmaktadır. Sebebi nedir?

    Düzgün zemin hazırlığı yapılmamıştır, çok ince zımpara kullanılmış olabilir, zeminde kirlilik-toz kalmıştır, boya içerisine uygulamacı tarafından fazla anti-silikon katkısı girilmiştir veya boyanın kap ömrü dolduktan sonra uygulama yapılmıştır.

    Uygulama sonrasında boya katları birbirinden ayrılmaktadır. Sebebi nedir?

    Kat arası bekleme süreleri aşılmıştır, çok fazla beklenmiştir, katlar arası zımpara gerekiyorsa iyi zımpara ve temizlik yapılmamıştır.

    Boya uygulamasından sonra zeminde silikonlanma-balık gözü oluşumu oluyor, sebebi nedir?

    Sorunun çeşitli kaynakları olabilir. Uygulama yapılan zeminde, su, yağ, silikon, wax, veya benzeri maddelerin kalıntıları kalmış olabilir. Bunun yanı sıra, boya ekipmanlarının içerisinden gelen silikon türevi kalıntılar veya boya işlemi yapılan ortamda devam eden silikon türevi malzemeler kullanılan diğer çalışmalar da bu sıkıntıya yol açabilir. Civarda bakım-boya işi yapılan diğer teknelerde silikonlu cilalar kullanılıyorsa veya boya yapılan ortama silikon-parafin içerikli parfüm kullanan kişiler girdilerse yine silikonlanma görülebilir. Sorunun çözümü için sorunlu boyanın yaş iken kazınarak zeminden kaldırılması gerekmektedir. Daha sonra kuru bir şekilde zımpara da yapılmalıdır. Daha sonra zemin uygun bir yağ-wax çözücü temizleyici ile temizlenmelidir.

    Sonkat boya uygulaması sırasında, sonkat boya içerisine anti-silikon katkı eklemenin faydası olur mu?

    Antisilikon katkılar, içerisinde silikon ihtiva etmektedirler. Silikon kirlenmesi olan bir ortamda boyanın içerisine katıldıklarında, silikon sorununun daha az belirgin ortaya çıkmasını sağlarlar. Boya atılan ortamda bilinen bir silikon kirliliği var ise, esas çözüm, bu silikon kirliliğini ortadan kaldırmaktır. Uygulanan boyanın içerisine silikon eklemek, çoğu zaman sorunun daha büyümesine yol açar; özellikle tabanca uygulamaları için ortamdaki silikon kirlenmesinin boyutunu arttırır. Bu nedenle antisilikon katkıların kullanımını tavsiye etmemekteyiz.

    Sonkat boyanın içerisine vernik karıştırarak parlaklığ ını artırabilir miyim?

    Teknomarin sonkat boyaları, kutu içerisindeki halleriyle, maksimum parlaklık seviyesini sağlayacak şekilde geliştirilmiş ve üretilmişlerdir. Kullanıma hazır olan bu ürünlerin içerisine Teknomarin markalı veya başka marka vernik eklemek, sonkat boyanın parlaklığını kesinlikle artırmayacağı gibi, boyada kesilmelere, kuruma sıkıntılarına, yayılma problemlerine, renk ayrışmasına yol açarak istediğiniz sonucu almanıza mani olur.

    Tekne Boyama

    Tekne nasıl boyanır? Teknende farkıyla kolay anlatım

    Tekne boyamak oldukça kolaydır ancak aynı zamanda o boyanın uzun süre sağlam bir şekilde kalması ve tekne görüntüsünü bozmaması için birkaç ipucu bulunmaktadır. Bu ipuçları doğru bir şekilde uygulandığı takdirde tekneniz ilk günkü görüntüsünü koruyacaktır. 

    Bir tekne boyamak zaman alıcı ve pahalı olsa da, eski bir teknenin görünümünü iyileştirmenin daha iyi bir yolu yoktur. İşte 5 temel adımda "tekne nasıl boyanır?" sorusunun cevabı.

    Adım adım tekne nasıl boyanır?

    1) Teknedeki tüm donanımı (raylar, kilitler ve havalandırma delikleri gibi) ve/veya tik veya ahşap kaplamaları çıkarın.

    2) Talaş, çukur veya oyuk gibi yüzey kusurlarını onarın.

    3) Yüzeyi yıkayarak, ciladan arındırarak ve iyice zımparalayarak hazırlayın.

    4) Astarı, ardından boyayı uygulayın.

    5) Yeni boya işini korumak için tekneyi baştan kıça kadar cilalayın.

    Bütün bu adımların ardından, tekneyi temiz tutun ve kullandıktan sonra tuzlu suda iyice durulayın. Unutmayın, bir tekneyi boyamadan önce her zaman tüm malzemelerinin üzerindeki uyarı etiketlerini okuyun ve uygun koruyucu ekipmanı kullandığınızdan emin olun.

    FİBERGLAS TEKNE NASIL BOYANIR?

    Fiberglas tekne boyamak, kullanacağınız boya türü ve hazırlık ve uygulamadaki birkaç ayrıntı dışında, ahşap tekne boyamaktan çok farklı değildir. Ancak en iyi tekne boyama yöntemi, boyayı fırça ya da rulo ile uygulamak yerine boya püskürtücü araçlarla uygulamaktır. Bununla birlikte, yüzeyin uygun şekilde hazırlandığından ve uygulama sırasında dikkatli olunduğundan emin olan herkes bir tekneyi boyama işini yapabilir.

    FİBERGLAS TEKNELER İÇİN NE TÜR BOYA KULLANILIR?

    Tek Parça Emaye Boyalar - Bu boyaların uygulanması en kolay olanıdır ve diğer bazı seçeneklerden daha ucuzdur. Bununla birlikte, zamanla UV hasarına da maruz kalırlar ve parlaklık, özellikle sürekli cilalanıp bakımı yapılmazsa, uzun vadede çok fazla dayanma eğilimi göstermez.

    Tek Parçalı Poliüretan Boyalar – Üretan boyaların uygulanması da kolaydır, neredeyse iki parçalı poliüretanlar kadar maliyetli değildir ve uzun ömürlü bir parlaklığa sahiptir.

    İki Parçalı Poliüretan Boyalar - Bunlar tartışmasız en iyi görüntü sunan ve en uzun süre dayanan boya türüdür. Ancak, uygulama için karıştırma, bir epoksi astar ve belirli sıcaklık ve nem seviyeleri gerektirdiğinden çok pahalıdırlar ve daha fazla emek gerektirirler.

    Bunlardan hangisini seçerseniz seçin, ilk dikkat etmeniz gereken husus tekne boyama tekniklerine hakim olmaktır. Teknende, bu konuda sizlere çözüm ortağı olmaktadır.

    Öte yandan, dikkatle belirtmek isteriz ki, iyi bir hazırlık çalışması iyi bir tekne boyama işinin anahtarıdır.

    Bu noktada bir ipucu vermemiz gerekirse; Tekne boyama aşamasında tekneyi ciladan arındırma en önemli faktörlerden biridir, çünkü çok az miktarda mum bile boyanın cam elyafına yapışmasını önleyecektir. 

    FİBERGLAS TEKNE BOYAMA İPUÇLARI

    Fiberglas tekne boyama işinde en önemli ipucu boyayı bir veya iki kalın kat uygulamak yerine birden çok, ancak ince ve tutarlı katlarla uygulamaktır. Üç kat boya genellikle en iyisi olarak kabul edilir.

    Akılda tutulması gereken bir diğer önemli ipucu: Katlar arasında uygun miktarda kürlenme süresi bıraktığınızdan emin olun. Ayrıca tekne boyama çalışması açık havada yapılıyorsa, sıcaklık ve nemin boyama süreci boyunca kabul edilebilir ve tutarlı olmasını sağlamak için hava durumuna dikkat edin. Aksi taktirde, en ufak bir yağmurda bütün emekler boşa gidebilir.

    TEKNE ALTI NASIL BOYANIR?

    Teknenin altını boyamak, teknenin üst gövdesini ve bordasını boyamaktan tamamen farklı bir deneyimdir.  Bu durumda, denizde kirlenme önleyici bir boya isteyeceksiniz ve aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız versiyon var.

    Tekne dibinin nasıl boyanacağını öğrenmek, teknenin geri kalanı için olduğundan çok daha kolaydır, çünkü dip boyasının uygulanması daha kolaydır.

    Tekne altı nasıl boyanır? Basit yöntemlerle:

    1) Alt kısım taze jel kaplama ise, aynı tür hazırlık çalışması (cila temizleme ve zımparalama) gereklidir.

    2) Eski alt boyanın üzerine uyguluyorsanız, cila giderme işlemini atlayabilir ve eski veya gevşek boyaları zımparalayabilirsiniz. 

    3) Boyaların maksimum ve minimum kuruma sürelerini hesaba katmadan denize açılmayın. 

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası