denker ticaret filografi malzeme fiyatları / Filografi Malzemeleri Fiyatları ve Çeşitleri - Trendyol

Denker Ticaret Filografi Malzeme Fiyatları

denker ticaret filografi malzeme fiyatları

Filografi Malzemeleri

Filografi Malzemeleri

Unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı el sanatlarından filografi son dönemlerde yeniden hayat buluyor. Ahşap zemin, çivi, ip, tel, kumaş gibi basit unsurlar içeren filografi malzemeleri rahatlıkla bulunabiliyor. Bu malzemelere içinde gereken tüm ürünlerin bulunduğu filografi seti seçenekleri de olarak da ulaşılabiliyor. Hoş bir hobi ve faydalı bir boş zaman faaliyeti olan bu geleneksel sanat, keyifli vakit geçirmeyi sağlamakla kalmıyor, oldukça dekoratif objeler ortaya çıkmasına imkân veriyor. Sabır ve dikkat isteyen geleneksel sanat, ahşap malzeme üzerine çakılan çiviler ve bu çivilere ip ya da tel geçirilmesi suretiyle yapılıyor. Önceden tasarlanmış desen, figür ya da şekillere göre yapılan bu işlemin sonucunda ortaya enfes görüntüler çıkıyor. Uygulayan kişinin tecrübe ve ustalık seviyesine göre, kusuruz detaylara sahip panolar ortaya çıkabiliyor. Yeni başlayanlar da eşsiz geometrik figürler ya da daha basit motifleri rahatlıkla yapabiliyor. Birçok özel yapım tekniğine sahip bu sanat ile istenen tüm figürler ve desenler rahatlıkla panoya yansıtılabiliyor.

Halk arasında çivi pano da denilen filografi panolar ister hazır setler isterse de tek tek elin altında bulunan ürünlerle yapılsın, güzel bir hediye seçeneği olarak büyük beğeni topluyor. Kişiye özel, el emeği bir hediye olarak planlanan panolar, ortak anılar, kişisel beğeniler ya da hoş motifler içerecek biçimde tasarlanıyor. Hediyelik ürünlerde herkesin sevdiği ortak figür ve portreler olabileceği gibi, iki kişinin arasında olan özel sembol, harf ya da sözcükler de panoya uygulanabiliyor. Filografi sanatı için gerekli olan malzemeler ayrı ayrı ya da set olarak Trendyol güvencesiyle satın alınabiliyor. Herkesin zevkine uygun ürünler ve bütçesine uygun satın alma koşulları sunan Trendyol, özel indirim ve kampanyalarla kaçırılmayacak filografi malzemeleri fiyatları sağlıyor.

Geleneksel Filografi Sanatının Tarihçesi

İlk olarak Orta Doğu’da doğduğu düşünülen ve sonrasında Uzak Doğu’dan Avrupa’ya dünyanın pek çok bölgesine yayılan filografi sanatı, string art olarak da adlandırılıyor. Tarihte oldukça popüler olan ancak sonraları unutulan bu özel sanat, çivi, tel ve ipler yoluyla hat eserleri oluşturmaya, simetrik desenler yapmaya, portreler hazırlamaya ve daha pek çok motifi ahşap üzerine kusursuz biçimde işlemeye yarıyor. Belirli örgü teknikleri kullanılan bu sanat, en yalın ifadeyle, tahta üzerine çakılmış çivilerin arasından tellerin geçirilmesi yoluyla tatbik ediliyor. Bazı ülkelerde insan psikolojisine olumlu etkisi dolayısıyla öğretimine ağırlık verilen filografi, sabır ve konsantrasyon için benzersiz bir egzersiz imkânı sağlıyor. Dikkati toparlama gibi konularda yardımcı olduğu düşünülen geleneksel sanat, herhangi bir desen ya da form kısıtlaması olmadığı için hayal gücünün gelişmesine de katkıda bulunuyor.

Birbirinden güzel ve dikkat çekici figürler ve resimler ortaya çıkaran filografi, pek çok el sanatına göre çok daha yoğun bir dikkat, emek ve tecrübe istiyor. İlk bakışta mekanik bir işlem gibi algılansa da resmi tasarlamak, ona uygun çivi yerlerini belirlemek ve sonrasında uygulamak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Osmanlı döneminde yaygın olarak yapıldığı bilinen ve özellikle hat eserleri için özel geliştirilmiş teknikleri bulunan sanat dalı, benzersiz çiçek desenleri ve simetrik geometrik biçimler yapmaya imkân tanıyor. Çağdaş versiyonlarında Atatürk portresi, Türk bayrağı gibi özel portre ve simgeler de sıklıkla tercih ediliyor. Desenin örülmeye başlanması öncelikle hasır denilen kısımdan oluyor. Karşılıklı çiviler üzerine hazır formunda yapılan örgünün ardından çapraz çiviler arasında örgü yapılarak, daha etkileyici bir görünüm sağlanıyor. Örme işleminin püf noktalarından birini tel ya da iplerin çivinin kafasının üzerine çıkmaması oluşturuyor. Görselliği bozan ve yeniden yapmayı gerektiren bu durumun önüne geçebilmek için titiz bir işçilikle örgü yapılması gerekiyor. Hemen her yaş grubu için uygun olan ve basit malzemelerle yapılabildiği için pek masraflı olmayan geleneksel sanat dalında profesyoneller için çok daha özel malzemeler ve aletler geliştiriliyor. Ünlü tabloları dahi çivi ve tellerle yeniden canlandırmayı mümkün kılan özel malzemeler, deneyim kazandıkça yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Bu çok özel geleneksel sanata başlamak isteyenler, filografi malzemeleri nelerdir, sorusuyla ilk adımı atıyor. Temel malzemeleri oldukça basit ve makul fiyatlı olan bu sanat, herkesin rahatlıkla erişebileceği malzemelerle yapılabiliyor. Hazır halde satılan başlangıç setleri, filografi malzemeleri nelerdir, sorusu üzerine düşünmeye bile gerek bırakmıyor.

Başlamak İçin Gereken Malzemeler

Filografi seti içinde tel, çivi ve ahşap panolar en belirleyici ürünler olarak yerini alıyor. Kişisel tercihe göre tel yerine ip de kullanılabiliyor, ancak teller daha dayanıklı ve estetik bir sonuç veriyor. İpler ise sonsuz renk seçenekleri ve sempatik görünümleri ile ön plana çıkabiliyor. Bu sanat için özel olarak geliştirilen tel modelleri de turuncu, siyah, petrol ya da yaprak yeşili, mavi, lacivert, lila, kırmızı gibi pek çok renk seçeneği sunuyor. Oldukça dayanıklı olarak üretilen, yüksek kaliteli ve gerilmeye uygun teller yumuşak yapıda olduğu için şekil vermek de kolaylaşıyor. Farklı uzunluk ve ağırlık alternatifleri ile satışa sunulan tel modelleri, tek tek makaralar halinde ya da setlerin içinde uyumlu renk seçenekleriyle satın alınabiliyor.

En önemli malzemeler arasında yer alan ahşap panolar da tercihe göre farklı büyüklüklerde hazırlanmış olarak bulunuyor. Çoğunlukla 12 mm kalındığında bir tahta plaka daha estetik görünmesi için kumaş ile kaplanıyor. Tercihe göre düzgün ve estetik yüzeyler ahşap görünümü sağlamak üzere kaplanmadan olduğu gibi de bırakılabiliyor. Sunta ya da kavak gibi ağaçlardan tercih edilen tahta plakanın fazla ağır olmaması önem taşıyor. Aynı zamanda daha düzgün ve kusursuz bir görünüme ulaşmak için ahşap malzemenin rahatça çivi çakmaya uygun olması, çivilerin yamulmasına neden olmaması da gerekiyor. Sunta ağır olduğu için tercih edilmezken, kavak gibi ağaçlardan yapılan malzemeler ise çivilerin çakılmasını zorlaştırabiliyor. Sunta, kavak ya da diğer ağaçlardan üretilmiş ahşap panolara kaplama ya da çakma işlemi yaparken bu özelliklerinin dikkate alınması tavsiye ediliyor.

Filografi tablo malzemeleri çivi tutma aparatı gibi özel aletleri de içerdiğinden, daha özenli ve dikkatli bir çalışma için özel aparatlar kullanılabiliyor. İşlevsel ve rahat kullanılabilen bir çekiç mutlaka gerekiyor. Eğer kullanılacaksa sprey boya ya da vernik de ihtiyaç duyulan malzemeler arasında yer alıyor. Filografi tablo malzemeleri çivi tutma aparatı, özel kumaş ve tercihe göre sprey boya ya da vernik ürünlerini de içeriyor. Standart çiviler kullanılabileceği gibi bu sanat için özel olarak tasarlanmış farklı renklerde çiviler de bulunabiliyor. Değişik boyutlardaki bu çiviler hem çakma esnasında, hem de tellerin gerilmesi sırasında daha pratik bir kullanım sağlıyor. Kumaşı daha kolay sabitlemeyi sağlayan zımba çakma tabancası, hata yapıldığında çivilerin çıkarılması ya da düzeltilmesi için kullanılabilen karga burun, pense, kerpeten gibi el aletlerine de ihtiyaç duyuluyor.

Filografi Panosu Nasıl Yapılıyor?

Filografi ile bir pano yapmak için öncelikle bir desen, motif ya da resim tasarlamak gerekiyor. Bu geleneksel sanatı uygulamak için gereken tüm araç gereçler filografi malzemeleri seti içinde bulunuyor. Bu deseni bire bir ölçülerde kağıdın üzerinde tasarlamak sonrasındaki işlemler için büyük kolaylık sağlıyor. Desen çizili kağıt tahtanın üzerine sabitlenerek doğru noktalara çiviler belirlili sıklıklar ve açılarla çakılıyor. Filografi çivilerinde tepelerinin biçimi kadar çakılma derinliği de önem taşıyor. Çivilerin arka taraftan çıkmaması, fazla da gevşek olmaması gerekiyor. Telin gerginliğini kaldırabilecek sağlamlıkta çakılması önem taşıyan çivilerin, farklı derinliklerde çakılması üç boyut etkili özel desen ve motifler oluşturmayı sağlıyor. 3 boyutlu tasarım etkisi istenmiyorsa tüm çivilerin aynı boyda nizami olarak çakılması gerekiyor. Çekiç kullanmaya yeni başlayanlar ve henüz ustalık kazanamayanlar bu boyu ayarlamakta güçlük çekebiliyor. Basit gibi görünse de büyük bir ustalık ve özen gerektiren çivi çakma işlemi için özel tasarlanmış bir aparat bulunuyor. Çivileri doğru biçimde çakmaya yardımcı olmak üzere tasarlanan bu aparat hem çakma esnasında çiviyi düzgün biçimde tutmaya, hem de eşit uzunlukta çakmaya yardımcı oluyor. Daha estetik ve nizami bir pano için hayati önem taşıyan bu aparat, çivilerin istenenden uzun kalmasının ya da fazla derine gitmesinin önüne geçiyor. Çok hafif ve sade bir alet olan çakma aparatı sayesinde yeni başlayanlar oldukça pratik biçimde çivi boylarını ayarlayabiliyor. Çivilerin doğru biçimde çakılması işlemi bittikten sonra desene ve kişisel tercihe göre uygun renkte teller ya da ipler seçiliyor. Yeni başlayan tasarımcılar daha pratik olduğu için geometrik desenleri tercih ederken, ilerleyen zamanlarda hemen her türlü desen ve motif panoya işlenebiliyor. Yıllar içinde oluşmuş geleneksel filografi tel sarma teknikleri telin hangi yönlere, hangi çiviler arasında sarılacağından, gerginlik düzeyine pek çok detay içeriyor. Bu teknikler ortaya çıkan panonun daha güçlü detaylara sahip olmasını ve çok daha hoş görünmesini sağlıyor. Tabloya hacim kazandıran, 3 boyut etkisi veren teknikler ile daha standart teknikler bir arada da kullanılabiliyor. Balık ağzı, arslan göğsü gibi adlar taşıyan yöntemler farklı doku ve görünümler elde etmeye yarıyor. Çiviler arasından geçirilen tel ya da ipler sonunda desenin tamamlanmasını ve panonun bitmesini sağlıyor. Tel ve ipleri geçirmenin rastgele yapılmaması belirli bir düzen içinde olması gerekiyor. Ustalık ve sabrın en fazla gerektiği aşamalardan birini bu bölüm oluşturuyor. Tel ya da iplerin daha sonra görsel kirlilik yaratacak biçimde kendini salmaması, bollaşmaması için sıkı ve gergin biçimde sabitlenmesi gerekiyor. Pano tamamlandıktan sonra kağıt yırtılarak çıkarılıyor ve panoya son biçimi verilmiş oluyor.

Filografi Panosu Yapmanın Püf Noktaları

Filografi panosu yaparken kullanılan ahşap ya da suntanın ne çok ince, ne de çok kalın olması gerekiyor. Aynı biçimde kullanılan çivilerin de hem küçük, hem de güçlü ürünlerden seçilmesi gerekiyor. Kaba görünümlü çiviler görsel kirlilik yaratırken, zayıf çiviler ise eğilip bükülerek işin düzgün olmasının önüne geçebiliyor. Bazı tasarımlarda çiviler vernik ya da boya ile daha dikkat çekici hale getirilebiliyor. Bu sanat için üretilmiş çivi modelleri arasında siyah kaplamadan nikel ürünlere, sarı nikelden bakır kapama ürünlere oldukça değişik tonlarda çivi çeşidi bulunabiliyor. Metalik çivilerin yanı sıra altın ya da bakır rengi çiviler de oldukça popüler ürünler arasında yer alıyor. Estetik tercihe göre top başlı ya da düz başlı çivi çeşitleri farklı tasarım etkileri oluşturacak biçimde kullanılabiliyor. Filografi uygulamalarında çoğunlukla top başlı çiviler tercih edilse de, yeni başlayanlar genellikle daha kolay kullanabildikleri düz çivilere yöneliyor. Filografi için üretilen tel seçenekleri esneklikleri, şekil alma yetenekleri ve sağlamlıkları ile öne çıkıyor. Renk konusunda tel ve ipler de sonsuz seçenek sağlıyor. Motifin gerektirdiği renklerde tel alternatifleri kolayca bulunabiliyor ve zamanın yıpratıcı etkisiyle solma yaşanmadan uzun ömürlü panolar tasarlanabiliyor. Filografi telleri farklı uzunluk ve ağırlıklardaki makaralar halinde satın alınabiliyor ve bazı tasarımlarda birden fazla renk tonuyla değişik motifler uygulanabiliyor. Yapım aşamasında ip ya da teli örmek için çuvaldız işlevsel bir ürün olabiliyor. Çuvaldız yerine kalın iğneye benzeyen bir malzeme olan bız da yaygın olarak kullanılıyor. Bu aletler telleri daha kolay biçimde gerdirme ve yerleştirme imkânı sunuyor. Gerektiğinde kesmek ve düğümlemek için de bazı aletlere ihtiyaç duyuluyor. Bazı el aletleri ise yanlışları düzeltmek ya da yeniden yapma fırsatı oluşturmak için gerekiyor.

Ahşap üzerine filografi uygulamalar yeni başlayan için güç ve kafa karıştırıcı olabileceğinden daha kolay bir yöntem olan mantar pano üzerine uygulama da tercih edilebiliyor. Raptiye ya da çivileri elle yerleştirme imkanı veren bu yöntem sayesinde daha kolay pratik yapmak ve tecrübe kazanmak mümkün olabiliyor. Geleneksel sanatı öğrenmek için de bu yöntem sıklıkla kullanılıyor. Yeni başlayanlar için başlangıç setleri olarak tasarlanan özel ürünlerde ihtiyaç duyulan tüm malzemeler olduğu için bu şekilde başlamak ve zamanla deneyim kazanmak iyi bir fikir olarak öne çıkabiliyor. İhtiyaç duyulan filografi malzemeleri edinildikten sonra bir öğretmenin yardımıyla ya da eğitim videoları izleyerek ihtiyaç duyulan özel teknikler öğrenilebiliyor.

Başlarken Malzeme Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Filografi malzemeleri fiyatları oldukça makul düzeylerde olduğu için herkesin rahatlıkla başlayabileceği bir sanat olan filografi giderek yaygınlaşıyor. Boş zamanlarda ilgilenilebilecek bir hobi, stres atmaya yarayan bir aktivite ve hayal gücünü panoya dökmeye yarayan geleneksel bir sanat olan bu uğraşa başlamak için hazır başlangıç setlerinden birini almak yeterli oluyor. Farklı uzunluklarda ve renklerde teller makara biçiminde sarılmış olarak alınırken, yüzlerce çiviye ve bazı el aletlerine de ihtiyaç oluyor. Gereken alet edevatı sağladıktan sonra yardım alarak ve zaman ayırarak filografi sanatı öğrenilebiliyor.

Filografi malzeme fiyatları ürünlerin kalitesine, kullanılan ham maddeye ve ebatlarına göre değişiyor. Gereken malzemeler az sayıda ve basit olsa da, kaliteli ve dayanıklı ürünlerin seçilmesi gerekiyor. İp kullanılacaksa uzun ömürlü olabilecek sağlamlıkta ipler seçilmesi tavsiye ediliyor. Kullanılan tellerin yüksek kaliteli ve sarımı kolay olması tavsiye ediliyor. Tellerin yumuşak, dayanıklı ve parlak olması daha uzun süre panoların estetik görünümlerini korumasını sağlıyor. Kaplaması soyulmayan ve paslanmayan teller sonrasında panonun bozulması gibi üzücü sonuçlar doğmasının önüne geçiyor.

Bu eşsiz sanat için gereken tüm malzemelere Trendyol’un avantajlı alışveriş dünyasında ulaşılabiliyor. Gümüş kaplama filografi tellerinden desen modellerinin yer aldığı setlere, nikel kaplama düz ve top başlı çivilerden, farklı boyutlarda hazır ahşap pano seçeneklerine pek çok ürün makul fiyatlarla satın alınabiliyor. Uygulanması planlanan desene göre farklı renk, boyut ve malzeme seçenekleri tasarımcılar için büyük bir imkân sağlıyor. Filografi için özel tasarlanmış farklı renklerdeki dayanıklı ve yumuşak teller makaralar halinde satın alınabilirken, farklı renk ve dokulardaki çivi modellerini farklı gramajdaki paketlerle almak mümkün oluyor. Farklı markaların geliştirdiği set ürünleri içinde ihtiyaç duyulan malzemelerin yanı sıra başlangıç için işlevsel olabilecek motif ve desen örnekleri de bulunuyor. Filografi malzemeleri seti seçeneklerinde dönemsel indirimler ve kampanyalarla çok daha makul satın alma seçenekleri sunan Trendyol, filografi sanatına başlamayı düşünenler ve çivi sanatında tecrübe kazanmak isteyenler için cazip fırsatlar sağlıyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır