lpg değişim süresi / LPG Tank Değişimi Fiyatları LPG Tankı Nasıl Takılır? -

Lpg Değişim Süresi

lpg değişim süresi

Petrol yataklarındaki doğal gazın ayrıştırılması sonucunda ortaya çıkan ve sıvılaştırılmış bir gaz olan LPG; renksiz ve havasız olmakla birlikte havadan çok daha ağır bir kütleye sahiptir. Ve araçlarda yakıt olarak kullanılan bu gaz, benzin ve dizel türü akaryakıtlara göre daha ekonomik olduğu için şoförlerin bütçelerine de katkı sağlamaktadır. LPG türü yakıtın kullanıldığı araçlarda ise herhangi bir performans düşüklüğü veya olumsuz bir durumla karşılaşmak, söz konusu bile değildir. Bu sebepten ötürü birçok kişi, aracına LPG taktırmak ve daha ekonomik bir sürüş keyfi yaşamak istemektedir. Peki, LPG tank değişimi fiyatları ne kadar, araçlar LPG’ye nasıl dönüştürülür ve LPG tankı nasıl takılır?  İşte tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabı…

LPG Tank Nasıl Taktırılır?

Bir LPG tankının araca taktırılabilmesi için öncelikle o LPG sisteminin ECER67 ve TSE standartlarına uygun olması gerekmektedir. Ve bu tanklar, araçların bagaj kısmına yerleştiriliyor olmakla birlikte, bu işlemin de yine yetkili firmalarca ve profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Korozyon, yani kireçlenme ve paslanma etkisi 10 yıl olarak belirlenen LPG tanklarının bakım ve kontrollerinin de düzenli olarak yapılması gerekir.

Yani ekstra bir arıza ve kaza durumu olmadığı sürece, sağlam bir LPG tankı ortalama olarak 10 yıl boyunca kullanılabilir. Kullanım ömrü dolan LPG tanklarının ise kesinlikle değiştirilmesi gerekir. Kullanım ömrü dolmuş olan LPG tankının işlevine devam ettirilmesi halinde ise patlama tehlikesi ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtmek isteriz. Ve bir LPG tankının patlaması ise maalesef ki çok ciddi ölçüde can ve mal kaybına yol açabilir.

LPG Tank Türleri

LPG tank türlerini A ve B tipli olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Genel itibariyle basınçlı tanklar statüsünde olan LPG tankları, sadece yetkili firmanın işlemleri doğrultusunda takılmalı veya değiştirilip tamir edilmelidir. Yetkili firmalar ise araçlarda en çok B tipli LPG tankını tercih etmektedir. Bunun sebebi ise bu tank türünün yüksek basınca dayanıklı olması şekilde değerlendirilebilir. LPG tank türlerini daha yakından inceleyecek olursak, tank tipine göre ayrılan modelleri şu şekilde tanımlayabiliriz;

Depolama Tankı = Çelikten üretilmiş olan bu tank, LPG’nin depolanması için kullanılır.
Küçük Basınçlı Tank = Yine çelik malzemeden olan bu tank türü ise oldukça düşük hacimli bir yapıya sahip olup, toplam kapasitesi 15 m3’ten küçüktür.

LPG TANKI FİYATLARI

Büyük Tank = Toplam kapasitesi 15 ile m3 arasında olan LPG tankları, büyük tank olarak tabir edilir.
Yerüstü Tank = Yer seviyesinin üstünde bulunan ve üzeri kum ile toprakla örtülü olan tank türüdür.
Yer Altı Tank = Bu tank çeşitinde ise gövdenin üst yüzeyi toprak altında olur.
Örtülü Tank = Etrafı en az 30 cm’lik bir toprak ve yanıcı olmayan maddelerle kaplıdır.

LPG Tank Değişim Fiyatları

Kullanım süresi dolan ve daha anlaşılır bir tabirle ise 10 yıllık kullanım süresini doldurmuş olan LPG tanklarının trafiğe çıkması yasaktır. Hatta bu araçlara LPG tanklarını değiştirmemiş olmaları vesilesiyle, vize de verilmez. Bu tip durumlarla karşılaşmamak için LPG tanklarının zamanında değiştirilmesi gerekir. Peki, LPG tank değişimi fiyatları tarifesi ne kadardır?

Simit LPG Tank Değişim Fiyatı;

35 Litre Simit Tank:   TL
40 Litre Simit Tank:  TL
42 Litre Simit Tank:  TL
46 Litre Simit Tank:   TL
47 Litre Simit Tank: TL

Silindir LPG Tank Değişim Fiyatı;

32 Litre Silindir Tank: TL
40 Litre Silindir Tank: TL
50 Litre Silindir Tank: TL
55 Litre Silindir Tank: TL
60 Litre Silindir Tank: TL

2. el lpg tankı fiyatları konusunda bilgi verelim.

Simit LPG Tank Fiyatları

Montaj hariç Simit LPG tank fiyatları yılı tarifeleri aşağıdaki gibidir;

35 Litre Simit LPG Tankı = TL
40 Litre Simit LPG Tankı = TL
42 Litre Simit LPG Tankı = TL
46 Litre Simit LPG Tankı = TL
47 Litre Simit LPG Tankı = TL

Atiker LPG Tank Fiyatları

Montaj hariç Silindir Atiker LPG tank değişimi Fiyatları yılı tarifeleri aşağıdaki gibidir;

32 Litre Simit LPG Tankı = TL
40 Litre Simit LPG Tankı = TL
50 Litre Simit LPG Tankı = TL
55 Litre Simit LPG Tankı = TL
60 Litre Simit LPG Tankı = TL

 

Bunun gibi daha fazla araba teknik bilgileriiçin kategorimize göz atabilirsiniz. Veya google bizi aratabilirsiniz.

Post Views

LPG'li ara&#; sahiplerine 'tankları 10 yılda değiştirme' uyarısı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkede 4 milyon bin LPG'li otomobil bulunuyor. Kimi yakıttan tasarruf etmek kimi de çevreye daha az zararlı olduğu için benzinli araçlarını LPG'li sisteme çeviriyor. Son yıllarda bazı modellerin fabrikadan çıkışı da LPG'li olabiliyor. 

MMO İzmir Şube Başkanı Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sayıları artmaya devam eden LPG'li araçlardaki sistemin bakım ve kontrollerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

LPG dönüşüm sistemlerinin uygulanan teknoloji itibarıyla güvenli olduğunu ve katı ve sıvıya göre gaz yakıtların kontrolünün daha kolay yapıldığını ifade eden Yalçın, bu konudaki standart ve kurallara uyulmasının kritik önem taşıdığına işaret etti.

LPG'li araçlarla ilgili unutulmaması gereken en önemli konunun tankların kullanım ömrü olduğuna dikkati çeken Yalçın, tanklar için üretici firmaların 10 yıl ömür biçtiğini, bu sürenin aşımında araçlarda sıkıntı yaşanabileceğini dile getirdi.

Bu süreyi tamamlayan tankların değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "LPG sisteminde çalışan mekanizmalar zaman içinde arıza verebilir. Örneğin filtreler tıkanabilir. Ancak tank, hayati önem taşıyor. Patlama riski söz konusu." dedi.

"Arıza lambası yanmamalı"

İzmir'in Buca ilçesindeki sanayi sitesinde LPG dönüşümü yapan 23 yıllık usta Recep Kurt da tüm sistemlerde olduğu gibi LPG'lerde de belli bir kullanım ömrü olduğunu söyledi.

Kurt, "LPG tankının ömrü 10 yıl, bu süre dolduğunda değişmesi lazım. Değişim olmazsa patlama ve kaçak riski bulunuyor. Ancak sadece LPG tankı ile iş bitmiyor. Sistemin diğer parçalarının da bakım ve değişimi zamanında yapılmalı." diye konuştu.

Bazı otomobillerde LPG'li kullanımda motor arıza lambasının yandığına dikkati çeken Kurt, "Bazı ustalar LPG'li araçta arıza lambasının yanmasının normal olduğunu söylüyor. Bu kesinlikle yanlış. Eğer LPG'li aracın bakımları, değişimleri zamanında yapılırsa benzinli araçtan bir farkı yok. Arıza lambasının yanması bir şeylerin yolunda gitmediğini gösterir." ifadelerini kullandı.

LPG'li araçların, 10 bin kilometrede bir bakımının yapılması gerektiğini aktaran Kurt, vatandaşların küçük kontrollerle büyük masrafların önüne geçebileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir