kazada ölen tiyatrocular burak topçu / Kazada ölen tiyatrocu Özgür Karataş, Samsun’da toprağa verildi - Yaşam Haberleri

Kazada Ölen Tiyatrocular Burak Topçu

kazada ölen tiyatrocular burak topçu

3 tiyatrocunun öldüğü kazada minibüs sürücüsü "tam kusurlu" çıktı

Kaza, dün saat 23.30 sıralarında Çaybaşı köyü mevkiinde meydana geldi. Çorum'da 'Baş Belası' adlı tiyatro oyununu sahneledikten sonra Samsun'a gitmek için yola çıkan oyuncuları taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, önünde giden Hacı Ahmet Kılıç kontrolündeki 42 FES 27 plakalı tıra çarptı.

Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş hayatını kaybetti; hafif yaralanan sürücü Bektaş ile Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz ise Samsun'daki hastaneye sevk edildi.

Ceyhun Fersoy ile Burak Gülçebi'nin hastane servisinde tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş'ın cenazeleri, ailelerine teslim edildi.

Minibüs sürücüsü tutuklandı

Öte yandan kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada; süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş ile tır şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, Hacı Ahmet K'da adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

'Tam kusurlu' çıktı

Aykut Bektaş'ın, hazırlanan kaza tespit tutanağına göre 8'de 8 kusurlu bulunduğu, kaza yerinde ise fren izine rastlanılmadığı ortaya çıktı. Savcılık ifadesinde Bektaş'ın, "110-120 gibi hızla gidiyordum. Tır aniden önüme kırınca kaza oldu. Kazadan sonra yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Çok üzgünüm. Keşke bu acı kaza yaşanmasaydı" dediği öğrenildi.

Kaza sırasında tırın süratinin 55 kilometre olup, sağ şeritte bulunduğu tespit edildi.

Yaralıların durumu iyi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Özgür Ayaz'ın yüz kemiğinde darbeye bağlı hasar oluştuğu, Uğur Şalvarcıoğlu'nun ise akciğerinde hasar meydana geldiği belirtildi. Ayaz ile Şalvarcıoğlu'nun tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Amasya Sabuncuoğlu Şerafettin Hastanesi'nde tedavi gören Sergen Deveci'nin hayati tehlikeyi atlattığı ve ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildiği öğrenildi.

Ceyhun Fersoy'un da tendonundaki problem nedeniyle ortopedi servisinde, Burak Gülçebi'nin ise göğüs cerrahi servisinde tedavisine devam edildiği belirtildi.

Öte yandan Özgür Karataş'ın cenazesi, bugün öğle vakti Samsun'da Kıranköy Mezarlığı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Derecik Mezarlığı'nda defnedilecek. Tolga Güleryüz İzmir'de, Burak Topçu ise İstanbul'da toprağa verilecek.

Yaralı kurtulan Fersoy'dan, Güleryüz'e veda

Kazadan yaralı kurtulan Ceyhun Fersoy, Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile hayatını kaybeden yakın dostu Tolga Güleryüz'e veda etti.

Fersoy, paylaşımında, "Canım çok acıyor ama öyle böyle değil… 2-3 aya toparlarım ama sen olmayacaksın… Çok hayallerimiz, umutlarımız, geleceğimiz vardı… Canım arkadaşım, dostum… Seni anlatmak için seninle yaşamak lazım… Seni asla ama asla unutmayacağım… Bunları yazarken hala inanamıyorum… Çok seviyorum seni ama çok…" dedi.

Fersoy, yakın dostunun cenaze törenine ilişkin yaptığı diğer paylaşımda ise "Canım arkadaşım affet beni, bu halde izin çıkmadı seni son kez uğurlamaya…En yakın zamanda yanında olacağım" dedi.

Amasya'daki kazada hayatını kaybeden Burak Topçu son yolculuğuna uğurlandı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde turne dönüşü trafik kazası geçiren 'Baş Belası' oyunu ekibinden Tolga Güleryüz, Özgür Karataş ve Burak Topçu olay yerinde hayatını kaybetmişti. Tiyatro oyuncularından 2 çocuk babası Burak Topçu, bugün Beyoğlu'ndaki Emir Efendi Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Topçu'nun tabutunun üstüne montu örtüldü.

Topçu'nun cenazesine, ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Baba Selahattin Topçu'nun ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Anne Ayşe Topçu, eşi Nihal Topçu ile kızları Aleyna ve Ebru Topçu da, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Namazın ardından, defnedilmek için taşınan tabutun arkasından Topçu'nun kızı Aleyna, 'yavaş taşıyın' diyerek ağladı. Topçu'nun cenazesi Hasköy Kalaycı Bahçe Mezarlığı'na defnedildi.

Amasya'daki kazada hayatını kaybeden Burak Topçu son yolculuğuna uğurlandı - 1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt da cenazeye çelenk gönderdi.

Turne dönüşü feci kaza: 3 tiyatrocu öldü

Sanat dünyasını üzen kaza Amasya’da meydana geldi. ‘Baş Belası’ adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden tiyatro ekibini taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki 52 ADK 527 plakalı minibüs, Amasya-Çorum Kara Yolu üzerinde, Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki 42 FES 27 plakalı TIR'a arkadan çarptı.Kazada minibüste sıkışan yönetmen, oyuncu ve ışık tasarımcısı Tolga Güleryüz, oyuncu Burak Topçu ve organizatör Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ve minibüsteki Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek, Merzifon ve Suluova'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek, kazada yaralanan tiyatro ekibine geçmiş olsun dileklerinde bulundu, durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılardan Uğur Şalvarcıoğlu, Özgür Ayaz, Ceyhun Fersoy, Burak Gülçebi ve Sergen Deveci'nin tedavileri devam ederken, 3 kişi de taburcu oldu. Sürücü Aykut Bektaş, tedavisinin ardından gözaltına alındı. Bektaş, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Bu arada kazada hayatını kaybeden Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş'ın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Karataş'ın cenazesi, Samsun'un İlkadım ilçesinde, Topçu'nun İstanbul'da, Güleryüz'ün ise İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

Minibüsün süratli olduğu tespit edildi

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kazaya ilişkin şunları söyledi: “Yapılan ilk incelemede tiyatro ekibini taşıyan minibüsün süratli olduğu tespit edildi.” Vali, “Ceyhun beyin durumu iyi. Sadece ayağında, tendonlarda bir sorun vardı. Vücudunun farklı yerlerinde çok önemli olmayan yaralar var. Tahmin ediyorum birkaç güne kadar kendisini buradan taburcu ederiz” diye konuştu.

Tiyatro sanatçıları Ceyhun Fersoy ve Melis İşiten'den duygusal paylaşım. Beraber geçirdikleri trafik kazasında ölen arkadaşları Tolga Güleryüz'ü unutamıyorlar

Tiyatrocuları taşıyan minibüsün TIR''la çarpışması sonucu arkadaşları Tolga Güleryüz, Burak Topçu ile Özgür Karataş''ı kaybeden oyuncu Ceyhun Fersoy sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 

Güleryüz ile fotoğraflarını yayınlayan Fersoy, şu notu düştü;

 "Hep sağ tarafımdaydın ve öyle olacaksın. Sensiz geçen konuşmaları sevmiyorum, sohbetlerimde olmasan bile seni arayıp anlatıyordum. Ne paylaşımlarımız olmuş 5 sene içinde. Ben seni hep yaşatacağım dostum, sen beni uzaktan izleyip gurur duyacaksın."

Aynı kazada yaralanan Melis İşiten de Güleryüzle paylaştığı fotoğrafına şu mesajı yazdı;

"Çok garip, çok. İyi ya da kötü değil hislerim. Ama garip, kabul etmesi zor. Bazen ansızın gelen ''ah''larla duruyorum. Sadece garipliğini kavramaya çalışıyorum. ''Canım arkadaşım benim'' diyebiliyorum sadece. Her hayalimde, her doğmasını beklediğim güneşte benim arkadaşım var artık. Her iyileşme sanki ona selam çakma, her düşüm sanki ona armağan. Bana kalan her şey onun öğrettikleri. Onun sevgisi, onun gülüşü, onun güzel, küçük oğlan çocuğu kalbi. Sol tarafımda, ömürlük hisle. Seviyorum arkadaşımı, bu kadar. Arada yazarım buraya, ama hep yazıyorum oraya" 

NE OLMUŞTU?

20 Kasım''da ''Baş Belası'' adlı tiyatro oyununun Karadeniz turnesi sırasında Merzifon''da geçirdikleri trafik kazasında tiyatrocuları taşıyan minibüsün bir TIR''a çarpması sonucu trafik kazası meydana gelmişti. Tolga Güleryüz, Burak Topçu ile Özgür Karataş hayatını kaybederken; Melis İşiten, Ceyhun Fersoy ve Sergen Deveci yaralanmıştı.

"GÖZLERİMİ KAPATIYORUM O ANI YAŞIYORUM"

Kazada ekip arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Ceyhun Fersoy, geçtiğimiz haftalarda evinde çekilen bir fotoğrafı şu notla paylaşmıştı:

"KAYBETTİKLERİMİZ İÇİN HER GÜN DAHA İYİ OLACAĞIZ"

Melis İşiten ise "Kaybettiklerimiz için her gün daha iyi olacağız. Sevginize bin şükür" ifadelerini kullanmıştı.

"BENİM İÇİN ENDİŞELENMEYİN"

Durumu Fersoy ve İşiten''e göre daha ciddi olan ve ambulans uçakla İstanbul’a ameliyat olmaya gelen Sergen Deveci de, "Sevginizi kısacık sürede gayet derinden hissettim. İkinci baharımın geriye kalan kısmında hep buna, bu sevgiye layık olmaya çalışacağım. Kaybettiğimiz canlarımıza, arkadaşlarımıza, dostlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Sağlıklı günlerde görüşmemiz dileklerimle lütfen benim için endişelenmeyin" mesajını yazmıştı.

İlgili Haberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası