lgs soruları çalındı / CHP'li Kaya'dan 'LGS soruları çalındı' iddiasıyla suç duyurusu

Lgs Soruları Çalındı

lgs soruları çalındı

CHP, ‘LGS’de sorular çalındı’ diyerek suç duyurusunda bulundu

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, LGS güvenliğini sağlayamama, sınav sorularının çalınması, sınava girme hakkının engellenmesi, eğitimde fırsat eşitliğini engelleme iddiasıyla; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Kırıkkale Hamza Aygün ve sınav güvenliğini sağlamayan, sınavda usulsüzlük yapan, sınava girme hakkını engelleyen kişiler hakkında Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yayınlanma:

CHP, ‘LGS’de sorular çalındı’ diyerek suç duyurusunda bulundu

Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Kırıkkale Hamza Aygün ve sınav güvenliğini sağlamayan, sınavda usulsüzlük yapan, sınava girme hakkını engelleyen kişiler hakkında Ankara Adliyesi'nde bugün (9 Haziran) suç duyurusunda bulunduğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, bu konuda suç duyurusunda bulunmak isteyenlerin de 14 Haziran Pazartesi gününe kadar başvuruda bulunabileceklerini aktardı.

Liseye Geçiş Sınavı'nın (LGS) 6 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Kaya, salgın koşullarında eğitimde fırsat eşitsizliğinin daha da derinleşmesine ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin LGS'de büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olduğunu vurguladı.

“ÖĞRENCİLERİN LGS'YE GİRMELERİNİN ENGELLENMESİ SUÇTUR”

Salgının yarattığı mağduriyetler dışında, öğrencileri mağdur eden kanuna aykırı uygulamalar yapıldığını savunan Kaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Hamza Aygün okul müdürlerine, ‘hedefi olmayan öğrencilerin LGS'ye girmesini engelleyin' mesajı göndermiştir. Öğrencilerin ‘hedefi olmayan', ‘hedefi olan', ‘başarılı', ‘başarısız', ‘nitelikli', ‘niteliksiz' kategorilerine ayrılarak LGS'ye girmelerinin engellenmesi suçtur.”

“LGS MUHTARLIK SEÇİMLERİYLE AYNI GÜN YAPILDI”

LGS ile muhtarlık seçimlerinin aynı gün yapıldığını ve bu durumun öğrencileri mağdur ettiğini söyleyen Kaya, “Kayseri Melikgazi ilçesine bağlı Alpaslan Mahallesi’nde muhtarlık seçimi Besime Özderici İlkokulu’nda, LGS ise Besime Özderici Ortaokulunda yapılmıştır. Okulların bitişik olması, gürültüden sınav sorularına odaklanamayan öğrencilerin telafisi imkansız mağduriyet yaşamalarına neden olmuştur” dedi.

“LGS DEVAM EDERKEN SORULARIN FOTOĞRAFLARI WHATSAPP GRUPLARINDA PAYLAŞILDI”

LGS devam ederken, sınav sorularının kitapçık fotoğraflarının öğrenci velileri ve bazı WhatsApp gruplarında paylaşıldığını öne süren Kaya, “Öğrenci velilerince tarafıma gönderilen kitapçık fotoğraflarında,  İstanbul Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Bina No: , Salon No:1 bilgisi yer almaktadır. Daha önce de yıllarca sınav sorularının çalındığı, konunun yargı kararıyla da tespit edildiği bilinmektedir. Dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir de yılları arasında yapılan tüm sınavlarda soruların FETÖ tarafından çalındığını itiraf etmiştir” şeklinde konuştu.

“YKS'DE DE SORULARIN ÇALINMASI ENDİŞESİ VAR”

Haziranda yapılacak YKS'ye girecek gençlerin de soruların çalınacağı endişesi yaşadığını dile getiren Kaya, “Gençler pandemiden kaynaklı derinleşen fırsat eşitsizliğinin gölgesinde YKS'ye hazırlanırken soruların çalınacağı endişesi psikolojilerini daha da bozdu. Gerekli tedbirler alınarak gençlerimiz rahatlatılmalıdır” çağrısında bulundu.

“BİLECİK MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ SINAVDAKİ ÇOCUĞUYLA NASIL GÖRÜŞTÜ?”

Bilecik’te LGS devam ederken İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ile eşinin okul bahçesine alınarak sınava giren çocuklarıyla görüştürüldüğünü söyleyen Kaya,  Bilecik Valiliği'nin konuya ilişkin inceleme başlattığını belirtti.

“SİNAN KUZUCU YAYINLARI SORULARI NASIL BİLDİ?”

Kaya ayrıca, Sinan Kuzucu Yayınları'nın, LGS'de çıkan sorularla aynı olduğu iddialarının da öğrenci ve öğrenci veliler tarafından dile getirildiğini aktardı.

AnkaraBilecikCHPFETÖistanbulKayseriKırıkkaleMilli Eğitim BakanıMilli Eğitim BakanlığıöğrenciokulÖSYMsınavWhatsAppYKS

'LGS sorular&#x; çal&#x;nd&#x;' iddias&#x; bakanl&#x;ğa soruldu

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, milyonlarca öğrencinin  ter döktüğü Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili konuşulacak bir iddiada bulundu.

Kaya, sınav devam ederken kitapçıktaki soruların fotoğraflarının bazı veli ve WhatsApp gruplarında dolaşımda olduğunu belirtti.

İddialarını Milli Eğitim Bakanlığı'na soran  CHP'li Kaya,"6 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, Liseye Geçiş Sınavı (LGS) devam ederken, kitapçıktaki soruların fotoğrafları bazı öğrenci velileri ve WhatsApp gruplarında paylaşılmıştır. Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdim." paylaşımında bulundu.

funduszeue.info

Etiketler: y&#x;ld&#x;r&#x;m kaya chp ankara milletvekili LGS y&#x;ld&#x;r&#x;m kaya lgs s&#x;nav&#x; lgs sorular&#x; çal&#x;nd&#x; m&#x; milli eğitim bakanl&#x;ğ&#x; lgs s&#x;nav sorular&#x;

LGS soruları sızdırıldı iddiası gündemi sarstı.. Sınava 1 gün kala! Liselere geçiş sınavı soruları ve cevapları belli mi?

LGS soruları sızdırıldı iddiası gündemi belirlerken öğrenciler de kesin bir bilgiye erişmek istiyor. 4 Haziran tarihinde iki oturum üzerinden yapılacak Liseler Geçiş Sınavı öncesinde yine bir sorular sızdırıldı, çalındı iddiası var. Peki LGS sorular çalındı mı, sızdırıldı mı? İşte tüm detaylar. 

LGS SORULARI SIZDIRILDI MI?

Liselere Geçiş Sınavı, 4 Haziran Pazar günü iki oturum üzerinden yapılacak. Sınava 1 gün kala milyonlarca öğrenci stres içerisindeyken bir de ortaya LGS soruları çalındı, sızdırıldı gibi iddialar atıldı. Ancak yatığımız araştırmalarda LGS sınavıyla ilgili herhangi bir soru sızdırılma veya çalınma gibi bir olay ile karşılaşmadık. Dolayısıyla 4 Haziran pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı'na gönül rahatlığıyla girebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim.. sınav biter bitmek LGS soruları ve cevapları anlık olarak funduszeue.info üzerinde yayımlanacak. Takip etmeyi unutmayın.

LGS soruları sızdırıldı iddiası gündemi sarstı.. Sınava 1 gün kala! Liselere geçiş sınavı soruları ve cevapları belli mi?

KPSS'Yİ HATIRLATTI

Geçtiğimiz sene yapılan KPSS sınavı, soruların bir yayın evinde yer alan soruların aynı olması nedeniyle iptal edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tarz bir şeyin kabul edilemeyeceğini ifade etmişti. Daha sonra KPSS yeniden düzenlenmişti. LGS sınav soruları sızdırıldı iddiası da bu sebeple iptal edilen KPSS sınavını hatırlattı. Ancak yukarıda da dediğimiz gibi sızdırılma veya çalınma gibi bir durum yok. 

Ankara

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası