gül suyu cildi beyazlatır mi / Gül Suyunu Cilt ve Saç Bakımında Kullanmanın 10 Yolu - Kişisel Bakım & Makyaj - İrem Erzü

Gül Suyu Cildi Beyazlatır Mi

gül suyu cildi beyazlatır mi

Yapısal özellikleri ve hoş kokusu sayesinden kullanım alanı oldukça geniş olan gülün, günümüzde en sık görülen kullanım şekli gül suyudur. Tamamen saf gül yapraklarının damıtılması ile oluşan gül suyu, faydaları ile oldukça popüler bir cilt bakım ürünüdür. Her türlü cilt bakımında gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz kimyasallardan tamamen uzak gül suyu, cildin nemlenmesini sağlarken oluşabilecek cilt hastalıklarına karşı da korumacı ve tedavi edici bir etki göstermektedir. Hoş kokusu ve faydaları ile kadınların sıkça tercih ettiği gül suyunun faydaları nelerdir? Gül suyu ile cilt maskesi nasıl yapılır?

gül suyu

GÜL SUYU NEDİR?

Gül suyu, gül yapraklarının damıtılması ile elde edilen hidrosollerdir. Gül suyu ilk kez İranlılar tarafından elde edilmiştir. Avrupa`ya yayılmasının ise İspanya`yı ele geçiren Berberilerin sayesinde olduğu sanılmaktadır. Gül suyu genellikle batı, güney ve doğu Asya ülkelerinde tüketilir ve çoğu zaman lokum gibi şekerleme ve hamur işlerini tatlandırmada kullanılır. Gül suyu içerisinde A, B3 ve D vitaminleri içermektedir. Gül suyunun içerdiği bu zengin vitaminler sağlık açısından bir çok fayda sağlar. Antiseptik özelliği bulunan gülün yaprakları, ishalin kesilmesinde, bademcik ve boğaz iltihaplanmalarının tedavi edilmesinde kullanılır. Ayrıca pembe gülün yapraklarından yapılan gül suyu cildi besleyici ve temizleyici, canlandırıcı özelliğe sahiptir. 

gül suyu

GÜL SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

* Gül suyu, iltihap söktürücü ve dekonjestandır. 

* Göz altı kararmaları giderir.

* Cildin erken yaşlanmasını engeller.

* Cildin alt katmanlarına inerek oluşan yağ ve kiri temizler tekrar oluşmasını önler.

* Peeling sonrası oluşan gerginliği,kuruluğu ve kaşıntıyı alır.

* Her cilt tip için uygundur.

* Ciltte oluşan kızarıklığı giderir.

* Mat bir cilde sahipseniz, gül suyu ile daha canlı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

* Düzenli olarak kullanıldığında akne ve sivilce oluşumunu önler

* Rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

* Baş ağrılarını dindirir.

gül suyu

* Vücuttaki kollajen sentezini hızlandırıp, serbest kökleri etkisiz hale getirerek yaşlanma sürecini yavaşlatır.

* Rahatlatıcı ve stres giderici etikisi vardır.

* Gül suyu kokusu ile çok daha zinde olursunuz.

* Gün boyu cildinizde biriken yağlardan gül suyu ile kurtulabilirsiniz.

* Saçların gür ve sağlıklı şekilde uzamasını sağlar. Bunun için şampuanınıza biraz gül suyu eklemeniz yeterli olacaktır.

* Bakteriyel enfeksiyonlara karşı iyi gelir.

* Gül suyu düzenli kullanımda cildin fazla yağ üretimine engel olur.

* Cilt lekelerini zamanla açar ve daha berrak bir cilt rengine kavuşmanıza yardımcı olur.

* Egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarının neden olduğu kuruluk ve kaşıntıya iyi gelir.

* Cildin PH dengesini gül suyu ile koruyabilirsiniz.

* Gül suyu düzenli kullanımda cilt rengini açar.

gül suyu

* Makyaj öncesi cilde sıkılarak cilt yatıştırılır, kızarıklar giderilir ve makyaja daha pürüzsüz bir zemin hazırlanır.

* Göz altındaki morluk ve şişliklerden rahatsızlık duyanlar gül suyu kullanmalıdır.

* Gül suyunu ağız gargarası olarak kullanırsanız, dişleriniz güçlenir. Ayrıca ağız kokusu probleminiz ortadan kalkar.

* Kan dolaşımını güçlendirmek ve selülitten kurtulmak için gül suyu kullanabilirsiniz.

* Düzenli gül suyu kullanımı yaşlanmayı geciktirir, cildin esnek yapısını korur. Böylece kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.

* Ciltte oluşabilecek ve mevcut olan iltihaplı durumlar ile mücadele eder.

* Gül suyu doğal bir saç yumuşatıcı olarak kabul edilir.

* Gül suyu diş sağlığına iyi gelir. %100 doğal gül suyu ile ağız gargarası yaparak hem ağız kokusundan ve bakterilerden kurtulabilir hem de dişlerinizi daha parlak hale getirebilirsiniz.

gül suyu

GÜL SUYU NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

* Yarım kilo gül yaprağı

* Yarım litre su

* Kapalı bir tencere

* Hava kilidi olan cam şişe

Hazırlanışı;

* Öncelikle gül yapraklarını toplayın. Pembe ve kırmızı gül yaprakları genelde en hoş kokulu olanlardır. Yaprakları sabah saatlerinde toplamaya özen gösterin. Bu saatlerde yapraklar, içerdikleri maddeler yönünden çok daha zengindir.

* Ardından tencereyi saf su ile doldurun ve gül yapraklarını ekleyerek ocağın altını yakın.

* Su kaynamaya başladığı an ocağı kısın. Suyun buharlaşmasına izin vermemelisiniz. Buharlaşan su gülün yağı ve tüm faydalı özelliklerini giderir. Ocağı kıstıktan 10 dakika sonra tencerenin altını tamamen kapatın.

* Bir saat boyunca dinlenmeye bırakın.

* Soğuduktan sonra, suyu iyice süzdürün.

* Son olarak, suyu cam şişeye doldurup buz dolabına koyun. Ertesi günden itibaren gül suyunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. Gül suyunun serinliği cildinizi temizleyecek ve canlandıracaktır. 

gül suyu

GÜL SUYU NASIL KULLANILIR?

Birkaç damla gül suyunu pamuğa dökerek cildinize sürün. Çok kullanılmadığı sürece cildin yıkanması gerekmez. Ancak fazla kullanılırsa yarım saat beklettikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz. Direk kullanılan gül suyu cildin elastikiyetini arttırmanın yanında cilde güzellik verir.

Gül suyunu cildiniz için farklı maskeler ve karışımlar içinde uygulamanız mümkündür. Cildin temizlenmesi, nemlenmesi, yenilenmesi ya da sıkılaşması için farklı cilt bakım kürleri mevcuttur.

GÜL SUYU İLE CİLT TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Yarım çay bardağı gül suyu ve 1 çay kaşığı gliserini karıştırın. Ardından pamuk yardımıyla hem yüzünüzü hem de boynunuzu temizleyin. Eğer isterseniz tüm vücudunuzu bu karışımla temizleyebilirsiniz. Bu uygulama cildi temizlemeye yönelik olduğu için sabahları ya da akşamları yapabilirsiniz. Ancak günde bir kez yapılması yeterlidir.

Gül suyu ile cilt temizleme kürü;

Malzemeler;

* 2 çay kaşığı gül suyu

* 1 çay kaşığı gliserin

Bu iki malzemeyi bir kabın içerisinde karıştırın. Bir pamuk yardımı ile yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Karışım cildinizi temizleyecek canlı bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

gül suyu

GÜL SUYU İLE MAKYAJ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Göz makyajı ve ağır fondötenler de dahil olmak üzere tüm cildinizi gül suyu ile makyajdan arındırabilmeniz mümkün. Bunun için gül suyunu pamuğa dökerek pamukla cildinizi nazikçe silin.

GÜL SUYU İLE CİLT MASKESİ NASIL YAPILIR?

Sivilcelere karşı gül suyu maskesi;

Malzemeler;

* 2 çay kaşığı limon suyu

* 2 çay kaşığı gül suyu

Eşit miktarlarda karıştırılan gül ve limon suyunu temizlenmiş cildinize sürün ve 10 dakika bekletip ılık su ile cildi yıkayın. Haftada 2 kere sivilceler için uygulayabilirsiniz.

gül suyu

Kırışıklıklara karşı gül suyu maskesi;

Malzemeler;

* 2 tatlı kaşığı bal

* 2 tatlı kaşığı gül suyu

* 3 damla E vitamini

* 2 tatlı kaşığı badem yağı

Cam kasede malzemeleri karıştırın ve tüm cilde uygulayıp 10 dakika bekletin. Süre sonunda cildi temizleyin ve peçete ile kurulayın. En iyi sonuç için gece yatmadan uygulayın.

Hassas ciltler için gül suyu maskesi;

Malzemeler;

* yarım çay kaşığı bal

* 4 yemek kaşığı süt

* 3 yemek kaşığı gül suyu

* 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi tozu

Tüm malzemeyi bir kap içerisinde karıştırın. Ardında cildinize sürün ve iyice kuruyana kadar bekleyin. Daha sonra ılık su ile cildinizi yıkayabilirsiniz.

gül suyu

Kuru ciltler için gül suyu maskesi;

Malzemeler;

* 4 adet badem

* 2 yemek kaşığı gül suyu

Bademleri toz haline getirip gül suyu ile karıştırın ve cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletip cildi durulayın.

GÜL SUYUNUN ZARARLARI NELERDİR?

* Gül suyu tamamen doğal bir karışım olduğundan dolayı herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak bazı hassas cilde sahip kişilerde nadiren de olsa alerjik sonuçlar ortaya çıkarabilir. Kullanımdan önce cildin ufak bir kısmında önceden test etmekte fayda vardır.

* Hamilelik ve emzirme dönemlerinde gül suyunun güvenli olduğu bilinmektedir.

* Her hangi bir rahatsızlığı olan ve bu hastalığın tedavisi için ilaç, krem, losyon kullanan kişilerin gül suyu kullanımı öncesinde doktora danışmaları önerilir.

* Gül suyunun faydalarından yararlanabilmek için mutlaka güvenilir, doğal ve saf olanları tercih edilmelidir.

Gül Suyunu Cilt ve Saç Bakımında Kullanmanın 10 Yolu

2 Mayıs 2019 PerşembePaylaş : 
Gül Suyunu Cilt ve Saç Bakımında Kullanmanın 10 Yolu

Mutfaklarda ve dini ritüellerde gül suyunun popüler bir bileşen olmasına yol açan bir dizi faydası vardır. Cilt bakımında da özellikle yüz, gül suyunun en bilinen kullanım alanlarından biri. Daha fazlasını sizin için derledik.

Her Hint hanesinde mutlaka gül suyu bulunduğunu biliyor muydunuz? Gül suyu bir güzellik iksiri. Üstelik bunun dışında birçok faydası var. Cildiniz yağlı, kuru ya da karma olsun, güzellik reçetenize gül suyunu dahil edebilirsiniz. Kleopatra’nın güzelik rutininde de Gül suyu kullandığı söylenir. Yani Gül suyunun güzellikle birlikte anılması çok eskilere dayanıyor. Dünyanın en efsanevi güzellik kraliçesi Kleopatra’nın ayak izlerini nasıl olup da takip etmeyiz? 

Yalnız, gül suyu alırken, % 100 saf gül suyu satın aldığınızdan emin olmalısınız. Gül suyunun cilt ve saçlar için harika olduğunu anladık. Peki neden iyi? Tam olarak ne şekilde kullanmamız gerekiyor? 

 

1. Gül suyu, cildin pH dengesinin korunmasına yardımcı olur ve ayrıca fazla yağı da kontrol eder.
2. Tahriş olmuş cildin kızarıklığını azaltmaya, akne, dermatit ve egzamayı gidermeye yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Tıkanmış gözeneklerde biriken yağ ve kirlerin giderilmesinde büyük bir temizleyici ve yardımcıdır.
3. Gül suyu cildin nemlendirilmesine, canlandırılmasına yardımcı olur ve cildinize tazelenmiş bir görünüm kazandırır.
4. Antibakteriyel özellikleri nedeniyle, gül suyu yara izlerinde, kesilmelerde ve yaralarda iyileşmeye yardımcı olur.
5. Gül suyunun antioksidan özellikleri, cilt hücrelerinin güçlendirilmesine ve cilt dokularının yenilenmesine yardımcı olur.
6. Sahip olduğu büzücü özelliklerinden dolayı, gül suyu gözenekleri temizlemeye ve cildi tonlandırmaya yarar. Buhar uygulamalarından sonra gül suyunun kullanılması kılcal damarları sıkılaştırır, kızarıklığı azaltır.
7. Gül aromasının güçlü bir şekilde ruhsal durumumuza iyi geldiği söylenir. Sizi endişe duygularından kurtarır ve duygusal refahı teşvik eder. Böylece daha rahat hissetmenizi sağlar.
8. Gül suyunun besleyici ve nemlendirici özellikleri saçın kalitesini arttırır. Hafif kafa derisi iltihaplarını tedavi ettiği ve kepeklerden kurtardığı bilinmektedir. Gül suyu, doğal bir saç kremi olarak harikalar yaratıyor ve saç uzamasını hızlandırıyor.
9. Yastığınızdaki gül suyu kokusu da uzun bir günün ardından daha iyi uyumanıza yardımcı olur ve sizi yeniler.
10. Ayrıca cildin yaşlanmasına, ince çizgilerin ve kırışıklıkların gecikmesine yardım eder.

Gül suyu

 

Gül suyunu kullanmanın en iyi ve en kolay yolu, belki de geceleri uygulamaktır. Böylece günün kirinden yüzünüzü arındırabilirsiniz. Kulağa basit geliyor değil mi? Buna benzer hızlı ve kolay olan kullanımları listeledik, şaşıracaksınız.

1. Yüzünüze püskürtün:

 

Gül suyu kullanmanın harika bir yolu, yüzünüze püskürtmektir. Gül suyu, makyaj sabitleme ürünü olarak makyajın üzerine de püskürtülebilir. Yüzünüzü taze ve nemli tutmak istiyorsanız sabah güzellik rutininizi tamamladıktan sonra boş bir sprey şişesine doldurduğunuz gül suyunu yüzünüze püskürterek kullanabilirsiniz.

2. Kuru ve Kıvırcık Saçlar:

 

Saçlarınız kuru ve kıvırcıksa doğru adrestesiniz. Eşit miktarda Gülsuyu ve gliserini karıştırın, saç derisine pamuklu ped yardımı ile uygulayın ve 10-15 dakika masaj yapın. 30 dakika bekleyin ve şampuanla yıkayın.

3. Yüz Temizleyici:

 

Gül suyu, tüm cilt tiplerinde temizleyici olarak kullanılabilir. Yüzünüzü hafif bir yüz temizleme ürünüyle yıkadıktan sonra, yapmanız gereken tek şey 1 çorba kaşığı gül suyuna birkaç damla gliserin eklemek ve yüzünüze uygulamak.

4. Gözleriniz yorgun görünüyorsa:

 

Yorgun ve iltihaplı gözleriniz varsa, buz dolabında souttuğunuz gül suyunu pamuklu bir beze sıkın ve gözlerinizin üstüne yerleştirerek bekletin. Göz altındaki şişliğin azalmasına ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur.

5. Saç Kremi:

 

Şampuan sonrası, son durulama için bir bardak suya en az 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyebilirsiniz. Saçı derinlemesine temizlemeye yardımcı olur ve seveceğiniz sağlıklı bir parlaklık katar.

Gül suyu

6. Yüz Toneri:

 

 

 

Yumuşak bir pamuğu soğutulmuş gül suyu ile ıslatın ve temizlenmiş cilde uygulayın. Sıkılaştırıcı özelliği, gözenekleri bakımı yapar. Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.

7. Akne tedavisi için:

 

1 çorba kaşığı limon suyunu 1 çorba kaşığı gül suyu ile karıştırın, akneli cildinize uygulayın ve 30 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayın. Ayrıca yüzünüzde toplanmaya başlayan sivilceler gördüğünüzde multani mitti ve gül suyunu karıştırarak sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz. Kuruduktan sonra yıkayın. Bu, gözenekleri temizlemeye, fazla yağı kontrol etmeye ve sivilceyi önlemeye yardımcı olur.

8. Makyaj Temizleyici:

 

Denenmiş ve test edilmiş bu güne kadarki en iyi makyaj temizleyicilerden biri. Pamuklu bir pedi gül suyuyla ıslatarak üzerine birkaç damla hindistan cevizi yağı ekleyin ve yüzünüzü temizleyin. Karışım makyajı silmek ve aynı zamanda cildinizi derinlemesine beslemek için harikalar yaratıyor. Not: Cildinize zarar vermemek için hafifçe ovalayın.

9. Cilt beyazlatma:

 

2 yemek kaşığı nohut ununa pürüzsüz bir macun elde edecek kadar gül suyu ve limon suyu ekleyin. Yüzünüze uyguladığınız karışım kuruyuncaya kadar cildinizde bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Bu karışımı lekeli bölgelere lokal olarak da uygulayabilirsiniz.

10. Kendinizi Şımartın:

 

Gül suyunu badem yağıyla veya herhangi bir kremle karıştırın ve vücudunuzu nemlendirin. Arada bir kendinize gül kokulu bir banyo armağan etmek için küvetinize gül suyu ekleyebilirsiniz. Strese karşı en iyi panzehir olarak kabul edilebilir. Küvetiniz yoksa yastığınıza birkaç damla gül suyu damlatın. Çünkü bunu hakettiniz.
İrem Erzü

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir