küflü peynir kalori / Ekici Peynir Kalori ve Besin Değerleri

Küflü Peynir Kalori

küflü peynir kalori

Yağ: g Yağ: 26,00g

K&#;fl&#; Peynir (Yağlı) Ka&#; Kalori? K&#;fl&#; Peynir (Yağlı) Kilo Yapar mı? Şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Faydalı mı?

Küflü Peynir (Yağlı) kaç kalori, Küflü Peynir (Yağlı) yemek şişmanlatır mı? Zayıflatır mı? Küflü Peynir (Yağlı) gıdasının içerisinde hangi maddeler var? Zararlı mı? Faydalı mı? Ne sıklıkla tüketmek ve nasıl yemek lazım? Küflü Peynir (Yağlı) ile ilgili sıkça sorular soruların cevabını vermeden önce Küflü Peynir (Yağlı) ile ilgili tüm besin değerlerini bilmek gerekiyor.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Kalsiyum Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde Kalsiyum bulunuyor. Özellikle süt ve süt ürünlerinde yüksek miktarda bulunan kalsiyum Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de var. 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde mg kalsiyum bulunuyor. Kalsiyumun kemik sağlığı ve kemik gelişimi için son derece faydalıdır. Günlük ihtiyacımızda inek sütü, peynir ve yoğurttan bol miktarda alabildiğimiz kalsiyumu Küflü Peynir (Yağlı) yiyerek de alabiliyoruz. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerimiz için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle yaşlılıkta kemik sağlığımız için son derece önemli olan kalsiyumu tüketmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Küflü Peynir (Yağlı) yemek de kalsiyum almamız için önemli olacaktır.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Kalori Var?

1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde ortalama ,1 kalori bulunuyor. Kalori nedir? Ne işe yarar? Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde bulunan kalori az mı çok mu? Faydalı mı zararlı mı? Gibi sorular günümüzde sıkça soruluyor. Küflü Peynir (Yağlı) içesinde de belirli bir miktarda bulunan kalori, bizim enerji kaynağımızdır. Gün içerisinde yapacağımız tüm aktiviteler için enerjiye ihtiyaç duyarız. Ortalama 1 kilo verebilmek için yaklaşık olarak bin kalori eksiye düşmemiz gerekmektedir. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde bulunan kalori miktarıyla bunu dengelemek mümkün. Kalorisi fazla yiyecekleri az tüketmek her zaman bizim sağlığımız için önemli olacaktır.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Karbonhidrat Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde hiç karbonhidrat yok. Karbonhidrat oranı 0.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Kolesterol Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde Kolestrol bulunuyor. Kolesterol kan içerisinde muma benzer bir yapıya sahip yağ türüdür. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de bulunan bu kolesterol genel olarak ikiye ayrılır. İyi huylu ve kötü huylu kolestrol olarak adlandırılırlar. Kötü huylu olan kolesterol kalp krizi ve beyin kanamasına yol açarken, iyi huyku kolesterol ise tam tersi işlev görür. Yani kötü huyku kolestrolde yaşanan durumu tersine çevirir. 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 31,2 mg kolesterol bulunmaktadır.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Lif Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde hiç lif yok. Lif oranı 0.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Demir Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde Demir bulunuyor. Demirin en önemli görevlerinden birisi oksijen taşımaktır. Kan içerisinde oksijen taşıyan kan hücrelerinin üretiminde kullanılır. 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 0,12 demir vardır. Eğer vücutta demir oranı eksikse, yorgunluk, halsizlik, sürekli uyuma hissi, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar meydana gelir. Siz de Küflü Peynir (Yağlı) tüketerek günlük Demir ihtiyacınızın belirli bir bölümünü buradan sağlayabilirsiniz. Eskiden de bildiğimiz gibi Demirin en çok olduğu besinlerden birisi Ispanaktır. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde bulunan demir ile siz de yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve sürekli uyuma halini ortadan kaldırabilirsiniz.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Yağ Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde Yağ bulunuyor. Aslında bildiğimiz üzere Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de karşılaştığımız bu yağlar, vücudumuz için enerji kaynağı. Vücudumuz birçok fiziksel aktivite için enerjiye ihtiyaç duyar. Tam da bu zamanlarda gerekli enerji için vücutlarımızda depolanan yağlar yakılır. 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde 13,41 g yağ bulunmakta. Vücut yapımız limitsiz yağ depolamaya müsaittir. Dolayısıyla çok yağ depolayıp, bu yağı yakacak gerekli aktivite ve egzersizlerde bulunmazsak kilo almamız ve şişmanlamamız kaçınılmaz oluyor. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde ki yağ oranı da bu anlamda önemli.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Potasyum Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde Potasyum bunuluyor. Sabahtan akşama kadar aldığımız gıdalar içerisinde aslında günlük potasyum ihtiyacımızı çok rahat karşılıyoruz. Bu yiyeceklerin içerisinde Küflü Peynir (Yağlı) yiyeceği de var. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de potasyum bulunuyor. 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak 30 mg potasyum bulunuyor. Potasyumun en büyük faydalarından birisi kan basıncını dengeliyor olması. Bunun dışında yapılan araştırmalara göre potasyum tüketimi kemik kütlesinin yüksek olmasına da yardımcı oluyor. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de bulunan potasyum aynı zamanda böbrek taşlarına da iyi geliyor. Küflü Peynir (Yağlı) tüketenler yani gerekli miktarda potasyum alanlarda böbrek taşı oranı, potasyumu eksik olanlara göre daha düşüktür. Diğer bir deyişle potasyum börek taşı oluşumunu engelliyor veya geciktiriyor.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Protein Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde Protein bulunuyor. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde bulunan bu protein aslında canlıların temel yapı taşlarından birisidir. Hayatın devamlılığı için çok çok önemli olan Protein Küflü Peynir (Yağlı) dışında et, süt, balık ve diğer hayvansal besinlerde bulunuyor. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde bulunan proteinin fazla alınması da karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bu sebeple Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde bulunan Protein miktarını günlük dozunu kaçırmadan almamız lazım. Örneğin sporcuların kullandığı protein tozlarının faydası olduğu kadar zararlarının da olabileceği söz konusu. 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de 4,38 g Protein bulunuyor.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar Sodyum Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde Sodyum bulunuyor. Aslında günlük hayatımızda sodyumu en çok tuz ile alıyoruz. Ancak Küflü Peynir (Yağlı) ile de bir miktar sodyum alıyoruz. Belirtmek gerekirse 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak mg sodyum bulunuyor. Peki Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de yer alan sodyum ne işe yarıyor? Sodyum kasların sinir ve fonksiyonlarının etkin çalışmasını sağlıyor. Sinir hücreleri arasındaki elektrokimyasal iletişim sodyum ile oluyor. Ayrıca sodyum, vücuttaki birçok fonksiyonun düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Siz de Küflü Peynir (Yağlı) yiyerek sodyum almış olursunuz.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar A Vitamini Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerinde A Vitamini bulunuyor. A Vitamini özellikle diş sağlığı, kemik yapısının güçlü ve dayanıklı olması ile cilt sağlığı için son derece önemlidir. Eğer vücutta A vitamini eksik kalırsa özellikle gözlerde başlayan bulanmalarla bu açığa verilir. Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde de A Vitamini bulunmaktadır. 1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde yaklaşık olarak ,5 iu A Vitamini bulunur. Küflü Peynir (Yağlı) tüketerek siz de A Vitamini ihtiyacınızın bir bölümünü bu besinden karşılayabilirsiniz.

Küflü Peynir (Yağlı) İçerisinde Ne Kadar C Vitamini Var?

Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde hiç C Vitamini yok. C Vitamini oranı 0.

Peki miktar olarak Küflü Peynir (Yağlı) içerisindeki hangi maddeden ne kadar var? Mesela ne kadar Küflü Peynir (Yağlı) yersek ne kadar kalori alıyoruz? Ne kadar vitamin alıyoruz? Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde ne kadar Karbonhidrat, Protein ve Yağ var? Küflü Peynir (Yağlı) içerisinde vitamin var mı? Varsa hangi vitaminler var. İşte Küflü Peynir (Yağlı) içerisindeki besinler ve miktarı

1 Porsiyon (Orta) Küflü Peynir (Yağlı) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 4,38 Protein
  • 13,41 Yağ
  • 0 Lif
  • 31,2 Kolesterol
  • Sodyum
  • 30 Potasyum
  • Kalsiyum
  • ,5 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

1 Gram Küflü Peynir (Yağlı) İçindeki Besinler

  • 0 Karbonhidrat
  • 0,15 Protein
  • 0,45 Yağ
  • 0 Lif
  • 1,04 Kolesterol
  • 8 Sodyum
  • 1 Potasyum
  • 5 Kalsiyum
  • 5,35 A Vitamini
  • 0 C Vitamini
  • 0 Karbonhidrat

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir