sirke hamam böceğini öldürürmü / Doğal yollarla kurtulun: Hamam böceği nasıl yok edilir?

Sirke Hamam Böceğini Öldürürmü

sirke hamam böceğini öldürürmü

HAMAM BÖCEĞİ HANGİ KOKUYU SEVMEZ?

Evinizin davetsiz ve ısrarcı misafirleri olan hamam böceklerini tanımaya karar verdiyseniz doğru yerdesiniz. Çünkü bu onları uzak tutmanın en etkili yoludur. Ayrıca onlar sizi, evcil hayvanlarınızı hatta misafirlerinizi algılayıp tanıyacak yeterli donanıma sahiptirler.

Evde hamam böceği gördüyseniz bu yarık ve çatlakların içerisinde yüzlercesinin saklanabileceğinin işareti olabilir. Araştırmalara göre, hamamböcekleri yalnız yaşayamazlar, bu onların sağlığı açısından olumsuz etki yapar. Bu canlılar çok yüksek hızla üreyebiliyorlar ve çeşitli yaşam koşullarına kolaylıkla ayak uydurabiliyorlar. Kafası koparılan böcekler 10 gün kadar yaşayabiliyorlar, sonrasında susayıp ağızları olmadığı için su içemediklerinden ölüyorlar. Hastalık ve bakteri yayıcı özellikleri olan hamam böcekleri sağlık açısından tehdit oluştururlar ve bu yüzden bulundukları evlerden derhal uzaklaştırılmaları gerekir. Araştırmalar sonucunda hamam böceğinin bazı kokuları sevmediği ve bu kokuların bulunduğu ortamlara girmediği tespit edilmiştir. Hamam böceği hangi kokuyu sevmez?

 Kedi nanesi (Nepeta cataria) - ihtiva ettiği nepetalactone maddesinin hamamböceği kovucu etkisi olduğu tespit edilmiştir. İnsan ve hayvanlara zararlı olmayan bu bitkinin kedilerde farklı kimyasal reaksiyona neden olduğundan kedi sahiplerinin dikkat etmeleri gerekir. Bir miktar su ile karıştırılıp sprey olarak kullanılması tavsiye edilir.

Defne yaprakları - Defne doğal bir böcek kovucudur. Bu bitkinin kokusunu hamamböceği iğrenç bulmaktadır. Mutfağınızda bulundurduğunuz ezilmiş defne yaprakları sadece bu böceklere değil ayrıca karınca diğer haşerelere karşı da kovucu etki gösterecektir. Defne yaprağını kaynatıp "böcek çayı" hazırlayıp mutfak ve böceklerin sık bulunduğu alanlara püskürtebilirsiniz.

Narenciyeler - hamamböcekleri ve diğer bu tip böcekler narenciye kokusunu sevmez. Evinize limon veya portakal suyunu bir fısfıs yardımıyla sıkmanız hamamböceği kovucu etki yapacaktır. İstilaya uğrayan bölgelerde limon suyunun etkili olduğu gözlemlenmiştir. Yerleri az miktarda sulandırılmış limon suyu ile silebilirsiniz. Bu narenciyelerin kabukları da kovucu etki yapar. Limon veya portakal kabuklarını rendeleyip dolaplarınızın içerisine yerleştirin. Bu rendelenmiş kabuklar sadece hamam böceklerini değil ayrıca güveleri de evinizden uzak tutacaktır.

Kırmızı biber - kırmızı biber bu böcekleri uzaklaştırıcı etki yapar. Bir hamam böceği çorbası hazırlamanızı öneririz. Bunun için 1 litre kaynar suya bir yemek kaşığı kırmızı biber, ezilmiş sarımsak, ezilmiş veya rende beyaz soğan ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğutup sprey şişelerine doldurun ve haşerelerin bulunduğu alanlara sıkın.

Biberiye Yağı - bazı bitkisel uçucu yağların kokusunu böceklerin sevmediği bilinmektedir. Bu yağları kullanarak haşereleri evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Pamuk topları yapın ve bu toplara biberiye yağı sıkın. Topları böceklerin sık bulunduğu alanlara yerleştirin. Koku uçacağından bu işlemi tekrarlamanız gerekecektir. Hamam böceğinin sevmediği bitkisel yağ kokusu arasında sedir ve okaliptüs bulunmaktadır. Özellikle sedir birçok zararlıyı uzak tutması açısından favori bir ürün olmaktadır.

Sarımsak - Birçok böcek bu bitkinin kokusundan nefret eder ve hamamböceği de bu böceklerden biridir. Şüphesiz en etkili koku taze ezilmiş sarımsağın kokusudur. Ancak bu koku sadece böcekleri değil insanları da rahatsız etmektedir. Sarımsak tozu ise bu anlamda daha hafif bir çözüm olabilir. Evinizin köşelerine sarımsak tozu serpebilirsiniz.

 Yalancı portakal - Türkiye&#;de çit ve süs bitkisi olarak yetiştirilen yalancı portakalın bu böcekleri uzaklaştırıldığı bilinmektedir. Ancak çürük meyveler tam tersi böcekleri çekebilir.

Salatalık - hamam böceği salatalık kokusunu sevmez. Taze salatalık kabuklarının yaydığı koku bu böcekleri kovucu etkiye sahiptir. Salatalıkları soyup kabuklarını haşerelerin bulunduğu bölgelere koyabilirsiniz. Koku taze olduğu sürece kaçırıcı etki yapıyor.

Lavanta - lavanta yağı, lavanta kesecikleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır. Nane ve adaçayı - Hamam böceklerinin sevmedikleri kokular arasında bu bitkiler yer alıyor. Uçucu yağları evinizde kullanarak haşereleri uzaklaştırabilirsiniz. Uzaklaştırıcı bir diğer bitki ise melekotudur. 

Çay ağacı yağı - Kapı ve pencere altlarına ve böceklerin geldikleri alanlara püskürtülen çay ağacı yağı da onları evden uzak tutacaktır.

Sirke - bir miktar su ile seyreltilmiş sirkenin bu zararlıları evlerden uzaklaştıracağı bilinmektedir. Suyla karıştırılan sirke bir püskürtmeli şişeye doldurulur ve haşerelerin mekanlarına sıkılır.

Boraks (borik asit) - bu madde böcekler üzerinde öldürücü etki yapıyor. Ancak evcil hayvanlara da zararlı olabileceğinden dikkatli olunması gerekir. İçeriğinde boraks bulunan yemleri böcekleri zehirlemek için kullanılıyor.

Genel olarak yumurta sarısı, haşlanmış patates veya şekerle karıştırılıp böceklerin bu yemi yemesi sağlanıyor. Ayrıca kakao, un gibi gıda maddeler de hamam böceklerinin sevdikleri yemlerdendir ve tuzak hazırlamakta kullanılabilir. Boraks sulandırılıp püskürtülerek de böcek öldürücü olarak kullanılır.

 Kabartma tozu + pudra şekeri karışımı: Pudra şekeri tuzak olarak kullanılır. İkisi karıştırılır ve böcek yemi olarak hazırlanır. Böceklerin sıkça bulunduğu bölgelere konulur. Bunu tüketen zararlılar ölürler, çünkü soda midelerinde gaz yapar ve midelerini altüst ederek öldürücü etki yapar.

Karanfil yağı - Köşelere birkaç damla karanfil yağı damlatın, duvardaki çatlaklara ve dolaplarda bulunan delikle damlatarak hamamböceğinden kurtulmak için doğal bir uzaklaştırıcı çözüm uygulayabilirsiniz.

Pandanotu, Pandanus amaryllifolius - bu bitki böceklerin solunum ve sinir sistemlerini tahrip ederek onları evinizden uzaklaştırır. Naftalin - hamamböceklerinin naftalin kokusunu sevmediği tespit edilmiştir. Ancak naftalinin içerisinde bulunan bazı maddeler insan sağlığına da zarar verebileceğinden bu çözüm yöntemi pek önerilmemektedir. 

Beyaz fare - beyaz fare bulunan evlerde hamamböceği olmadığı görülmüştür. İlginç bir bilgidir, fakat bu böceklerin fare kokusunu sevmediği bilinir.

 Amonyak - Amonyak ilavesi ile zeminleri silebilirsiniz. Bu koku da  hamamböceği kaçırıcı etki yapar. fazla miktada solunduğunda amonyakın insanlar üzerinde de zehirleyici etkisi olduğu tespit edilmiştir.

 Boya kokusu - Böcekler taze duvar kaşıdı, boya, tamirat ve temizleyici kokularından hoşlanmazlar. Evinizi sürekli temiz tutarak canlıları uzaklaştırabilirsiniz. Unutmayın bu böcekler çok dayanıklıdırlar ve uzun süre aç kalabilirler. Ancak susuzluğa karşı çok uzun süre mücadele etmedikleri ispatlanmıştır. Bundan dolayı evinizde bu böceklerin su kaynaklarını yok etmekten işe başlayın. Lavabolarınızı ve banyo zeminlerinizi her zaman kuru tutmaya özen gösterin. Ölümcül derecede zehirlenmiş bir böceğin suya erişimi olursa yaşama şansı artacaktır. Bunun haricinde ortalıkta gıda maddesi bırakmayın.

 Kuru baklagiller haricinde gıdaları buzdolabında tutmaya çalışın. Duvarlardaki çatlak ve delikleri kapatın ve bu sayede haşerelerin evinize girmesine engel olun. Yaptığınız uzaklaştırmalar sonucu hamam böcekleri apartmanınızı terk etmeyeceklerdir, sadece komşu dairelere taşınacaklardır. Bundan dolayı onları uzak tutmanın sürekli yollarını bulmanız gerekir.

<p> </p>Kaynak : funduszeue.info


ACİL YARDIM! Hamam böceğinden kurtulayım derken daha da beter sardılar.

dayndn .!.:

birde erkan şamcı nın sayfasından alıntı bu: Oryantal hamam böceği için: Çok dayanıklı ve en uzun yaşayan canlılar arasındadır. Hafızaları iyidir. Ev sahibiyle yabancıları dahi ayırt edebilirler. Genelde geceleri herkes uyuduktan sonra çıkarlar. 2 ay açlığa, 10 gün de susuzluğa dayanabilirler. Kafaları koptuktan sonra bile 10 gün yaşarlar. Başı koptuğu için değil, su içemedikleri için ölürler. Defne yaprağı, okaliptüs, sarımsak, nane yaprağını, karbonatı, sirke ve limonu hiç sevmezler. Bunlardan bir ya da birkaçını böceklerin çıktığı yerlere koyabilirsiniz. Bir de onlar için tuzak yem hazırlayabilirsiniz. Haşlanmış patatesin içine yumurta sarısı (iki yiyeceği de çok seviyorlar) bir miktar da boraks koyup hamur hâline getirin. Minik minik toplar yaparak böceklerin genelde çıktığı yerlere koyun. Boraks onların ölmesini veya ortamlarından uzaklaşmalarını sağlayacaktır. Onlarla mücadele etmediğinizde ise bir çift böcek 1 yılda bin adede ulaşır. Yaptığınız mamanın başka hiçbir canlıya zararı yoktur. Boraks toksik (zehirli) bir madde değildir.

Genişletmek için tıkla


Doğrusu yazından yazdıklarını okuyunca daha da funduszeue.info sahibini tanıyorlar ne demektir ya:KKbi böcekle aramda duygusal bi bağ:KKayrica sirkeyi sevmezler demişfunduszeue.info sürekli sirkryle temizlik yaparıfunduszeue.infoat, limon suyu funduszeue.info kullanırim.b
U evde 3 senedir funduszeue.infoşularımdan duyardım ama ben de hic böcek olmamı§tı.bu 1 haftalık olay.2 hafta önce büyuk temizliğimi yapmıfunduszeue.info fayanskarıni dahi sirkeyle funduszeue.info titiz olduğum yerde mutfaktıfunduszeue.infoç sıktıktan sonra daha da arttıfunduszeue.infola patatesi karıstirip koydum köşelere hala funduszeue.infoş bi faydasi funduszeue.infoşekkürler

Uyuz Tedavisinde Sirke Kullanımı Nasıl Olur? Evde Uyuz Nasıl Ge&#;er?

Uyuza neden olan bu akar türleri de yaklaşık 2 ay boyunca ciltte bulunabilirler. Çeşitli belirtiler ile ortaya çıkan uyuz hastalığının tedavisinde de çoğunlukla sirke kullanılmaktadır. Sirke bu konuda en etkili yöntem olarak bilinir.

Uyuz Tedavisinde Sirke Kullanımı Nasıl Olur?

Kaşıntı ve döküntü şeklinde kendini gösteren uyuz hastalığı bulaşıcıdır. Bu nedenle aynı evde yaşayan kişiler de bu hastalığa yakalanmadan gerekli önlemler alınmalıdır. Uyuz tedavisinde en çok kullanılan ürünlerden bir tanesi de sirkedir. Sirke kullanılarak uyuz tedavi edilebilir. Her derde deva olan sirke pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Özellikle uyuz tedavisi de sirke ile desteklenebilir. Beyaz sirke uyuz tedavisinde oldukça etkilidir.

Antiseptik bir özelliğe sahip olan sirke antiflamatuar özelliklere de sahiptir. Sirkenin asidik yapısı olduğu için cildin ph değeri değişir. Bu değişim de ciltteki uyuz parazitlerini öldürmektedir. Uyuz tedavisinde sirke pamuğa döküldükten sonra vücuda iyice uygulanır. Sirke pamuk yardımı ile cilde uygulanır. Ayrıca bu sirke yaklaşık 5 dakika cilt yüzeyinde de bekletilir. İşlemin sonunda ise cilt ılık su ile yıkanmalıdır. Beyaz sirkenin bulunmadığı durumlarda elma sirkesi de kullanılabilir.

Evde Uyuz Nasıl Geçer?

Hızlı bir şekilde bulaşma özelliği bulunan uyuz ciddi bir sağlık problemidir. Özellikle toplu alanlarda çok çabuk bulaşan uyuz aile bireylerine de hızlı bir şekilde bulaşabilir. özellikle havlu ve tarak gibi kişisel ürünlerden uyuz kısa bir sürede bulaşabilir. Bunun yanı sıra kıyafetler, su içilen bardak ve ya cinsel temas yolu ile uyuz bulaşabilir. O nedenle evde yaşayan aile bireylerinin temizliğe çok dikkat etmeleri gerekir. Bunun yanı sıra uyuzun tedavisinde mutlaka sirke kullanılmalıdır. Özellikle de beyaz sirke kullanımı uyuzu geçiren en önemli faktörlerden birisidir. Asidik yapısı olan sirke sayesinde uyuz da hızlı bir şekilde geçecektir. 

Uyuz Tedavisinde Sirke Kullanımı Nasıl Olur Evde Uyuz Nasıl GeçerUyuz Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Günümüzde en çok görülen cilt hastalıklarından birisi olan uyuzun tedavisinde bazı noktalara çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle de ciltte küçük akarların neden olduğu uyuz bulaşıcı bir hastalık olduğu için çok dikkat edilmelidir. Ciltte döküntüler ile ortaya çıkan uyuzun tedavisinde doğal yöntemler kullanılabilir.

Uyuz hastalığının belirtileri görüldüğü anda mutlaka uzman bir hekime görünmek gerekir. Hemen ardından ise tedavi süreci başlar. Uyuz tedavisinde genellikle krem ile çeşitli losyonlar kullanılır. Bunun yanı sıra vücut kremi de uygulanabilir. Uyuz tedavisi yaklaşık 2 hafta ile 6 hafta arasında sürmektedir. Ayrıca beyaz sirke, zerdeçal ve çay ağacı yağı gibi ürünler ide de uyuz tedavisi sürdürülebilir.

Uyuz Hastalığı İle İlgili Merak Edilenler

Oldukça rahatsız edici hastalıklardan birisi olan uyuz kişisel eşyalardan hızlı bir şekilde bulaşabilir. Uyuz genellikle parmak aralarına, koltuk altlarında, genital bölgelerde ortaya çıkabilir. Göğüslerde, ayak tabanında, kürek kemiklerinde ve dirseklerde de uyuzun belirtilerini görmek mümkün. Burası uyuz hastalığının yerleşip yayılacağı alanlar arasında gösterilmektedir.

Çocuklarda uyuzdan kaynaklanan döküntüler yüz bölgesinde, boyunca, avuç içleri ile topuklarda görülebilir. Enfeksiyonlu kişi ile yakın temas halinde uyuz da yayılabilir. Özellikle cinsel temas yolu ile uyuz bulaşır. Bunun yanı sıra uyuz havlu, yatak örtüleri ve giysilerden de bulaşmaktadır. Uyuz hastalığının kuluçka süresi 8 hafta olarak bilinir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası