ücretli öğretmen maaş hesaplama / Ücretli Öğretmen Maaşı Hesaplama (Ek Ders Ücreti Ne Kadar) - Ekonomi, Maaş

Ücretli Öğretmen Maaş Hesaplama

ücretli öğretmen maaş hesaplama

Ücretli öğretmen SGK işlemleri sunuları ve güncel maaş hesaplama bordroları dokümanlar bölümünde yayınlanmıştır.

eğitim öğretim yılında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı okul/kurumlardan ilk defa ücretli öğretmen çalıştıracakların Sosyal Güvenlik Kurumundan ivedilikle SGK sicil numarası almaları gerekmektedir.

Sicil Numarası kuruma ait vergi kimlik numarası üzerinden alınacaktır. (Okul Aile Birliği vergi kimlik numaraları kesinlikle bu işlem için kullanılmayacak.)

Sosyal Güvenlik Kurumunda yapılan işlemler sırasında kurumun Damga Vergisinden muaf olduğu belirtilmelidir. (Damga Vergisi Kanuna ekli (2) sayılı tablonun "I-Resmi işlerle ilgili kağıtlar" bölümünün A/1 inci fıkrasında, resmi daireler arasındaki işlemleri kapsayan her türlü kağıtların damga vergisinden istisna edileceği hükmüne yer verilmiştir.)

Ücretli Öğretmenlerin ayın ’u arasında çalıştığı belirtilmelidir.

Kullanıcı bilgileri Okul Müdürü adına açılacak ve SGK’ya şahsen başvuru yapılacak. Okul Müdürü değişikliklerinde güncelleme için SGK’ya aynı şekilde başvuru yapılması gerekmektedir.

Kullanıcı tanımlama işlemleri tamamlandıktan sonra kullanıcı şifreleri SGK e-şifre modülü üzerinden verileceğinden Okul Müdürlerinin e-devlet şifrelerinin olması gerekmektedir. Şifresi olmayanların e-devlet şifresi almaları zorunludur.

 

Ekleri için tıklayınız.

Ücretli öğretmen maaşı, ek ders ücreti ne kadar, ne zaman yatar? Ücretli öğretmen maaş hesaplama nasıl yapılır?

Bir ücretli ö&#;retmen bran&#;&#;na ya da çal&#;&#;t&#;&#;&#; kuruma göre farkl&#; görevlerde yer alabilir. Örnek olarak bir okul öncesi ö&#;retmenler ücretli olarak görev yapabiliyor. Ücretli olarak çal&#;&#;an bir ö&#;retmenin maa&#;&#; 1 Ocak ile 30 Haziran tarihleri aras&#;nda ders saati ba&#;&#; ücreti 38,65 TL olarak hesaplan&#;yordu. Temmuz ay&#;nda yap&#;lan aç&#;klamalar&#;n ard&#;ndan bu saat ba&#;&#; ücretlerinde baz&#; de&#;i&#;iklikler oldu. Eylül ay&#;nda ise yeni bir zam oran&#; aç&#;kland&#;. Peki, ücretli ö&#;retmen maa&#;lar&#; ve ek ders ücreti nas&#;l hesaplan&#;r?

Ücretli ö&#;retmen maa&#;&#; ne kadar?

Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#; ö&#;retmen maa&#;lar&#;n&#;n ne kadar olaca&#;&#;n&#; ve ek ders ücretlerini aç&#;klam&#;&#;t&#;r. Haftada ortalama olarak 30 saat boyunca ders veren bir ö&#;retmenin alaca&#;&#; ücret yükselmi&#;tir. Daha önce 30 saat için Türk Liras&#; alan bir ö&#;retmenin alaca&#;&#; rakam Türk Liras&#;’na ula&#;m&#;&#;t&#;r. Her ö&#;retmenin ek ders ücretlerini ve çal&#;&#;t&#;&#;&#; saate göre alaca&#;&#; rakamlar&#; özel bir hesaplama ile görmesi mümkündür. Bu hesaplama çal&#;&#;&#;lan ders saati ile ders ba&#;&#;na al&#;naca&#;&#; belirlenen rakam&#;n çarp&#;lmas&#; ile yap&#;l&#;r. Ayr&#;ca bu i&#;lemi yapan internet siteleri arac&#;l&#;&#;&#; ile hesaplama yapabilmek de mümkündür.

Bu de&#;i&#;iklikler dâhilinde ücretli olarak çal&#;&#;an bir ö&#;retmenin ya da Kuran kursu ö&#;reticisinin alaca&#;&#; maa&#; TL iken %68 oran&#;nda bir art&#;&#; ya&#;ad&#;. Ö&#;retmenlerin 40 saat üzerinden alacaklar&#; ücretler üzerinde ise %64 oran&#;nda bir art&#;&#; görüldü. Temmuz ay&#;nda yap&#;lan %42 oran&#;ndaki zamdan sonra tekrar yap&#;lan zam ile bu oran yükseldi. Haftada 30 saat ders veren bir ö&#;retmen Türk Liras&#; al&#;rken bu maa&#; Türk Liras&#; oldu. 40 saat ders veren bir ö&#;retmen ise ayl&#;k kazanc&#; yedi bin dört yüz Türk Liras&#;’na kadar artt&#;.

Ücretli ö&#;retmen maa&#;&#; ne zaman yatar?

Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;na ba&#;l&#; okullarda ve memur olarak ö&#;retmenlik görevi yapan ki&#;iler maa&#;lar&#;n&#; her ay&#;n 15'ine gelecek &#;ekilde al&#;rlar. Ücretli olarak çal&#;&#;an ö&#;retmenlerin maa&#;lar&#;n&#; ders saatleri ve girdikleri ders say&#;lar&#; belirler. Kadrolu ya da sözle&#;meli olarak Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;nda görevli olan ö&#;retmenlerin de maa&#;lar&#; her ay&#;n 15'inde ödenir. Ancak ücretli ö&#;retmenler için ayn&#; durum söz konusu de&#;ildir.

Memur statüsündeki ö&#;retmenler maa&#;lar&#;n&#; çal&#;&#;acaklar&#; ay önceden al&#;rlar. Ancak ücretli ö&#;retmenlerin alaca&#;&#; maa&#; verdikleri ders say&#;s&#;na göre de&#;i&#;kenlik gösterir. Ek ders ücretleri ise her yeni ay&#;n ilk haftas&#;na göre hesaplan&#;larak ö&#;retmenlerin hesab&#;na yat&#;r&#;l&#;r. Ücretli ö&#;retmen maa&#;lar&#;n&#;n ödeme günleri ayr&#;ca &#;ehirden &#;ehre ya da ilçeden ilçeye de de&#;i&#;iklik gösterebilir.

Ücretli ö&#;retmen ek ders ücreti ne kadar?

Ö&#;retmenler ücretli olarak çal&#;&#;t&#;klar&#; durumlarda azami olarak net bir maa&#; al&#;rlar. Bu maa&#; ders saati üzerinden hesaplan&#;r. Ek ders ücretleri kadrolu ve ücretli ö&#;retmenlik yapan ki&#;iler için de&#;i&#;kenlik göstermez. Buna göre y&#;l&#; için belirlenmi&#; olan ücretli ö&#;retmen ders saati ücreti brüt olarak 46,70 Türk Liras&#;’d&#;r. Ücretli ö&#;retmenlerin ek ders ücretleri üzerinden sigorta prim ödemesi için kesinti yap&#;lmaktad&#;r. Net olarak ücretli ö&#;retmen ek ders ücreti kesintilerle birlikte 40,16 TL'dir.

Ücretli ö&#;retmen en fazla kaç saat derse girebilir?

Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#; Yönetici ve Ö&#;retmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ili&#;kin karar&#;n dokuzuncu maddesi gere&#;ince sözle&#;meli ö&#;retmenlerin verebilece&#;i ek ders saatleri belirlenmi&#;tir. Bu karara göre resmî görevde olmayan ö&#;retmenler ve emekli olan ö&#;retmenler okul öncesi, ilkokul, ortaokul, özel e&#;itim ve e&#;itim kurumlar&#; ve yabanc&#; uyruklu ki&#;ilerin e&#;itim gördü&#;ü geçici e&#;itim merkezlerinde bir haftada 30 saate kadar ek ders görevi verebilir. Resmî görevi olmayan yani atanmam&#;&#; veya herhangi bir kurumda memur olarak çal&#;&#;mayan ücretli ö&#;retmenler bir haftada en çok 30 saat derse girebilir.

Karar do&#;rultusunda yine resmî görevde olmayan yani memur olmayan ücretli ö&#;retmenler 10 saat ek ders alabilir ancak bu 10 saat ek ders sadece halk e&#;itimlerde, yeti&#;tirme ve okuma-yazma kurslar&#;nda girilebilir. Yani resmî görevde olmayan ücretli ö&#;retmenler 30 saat ders i&#;ledikleri yerin d&#;&#;&#;ndaki merkezlerde 10 saat ek derse girebilir. Bu do&#;rultuda resmî görevde olmayan bir ücretli ö&#;retmen ayl&#;k olarak ek derslerle birlikte en fazla 40 saat ders yapabilir. Ancak ek ders konusu her Milli E&#;itim Müdürlü&#;ü için geçerli de&#;ildir, kimi müdürlükler ek ders al&#;nmas&#;na izin vermeyebilir.

Resmî görevde olmayan ve 30 saatin d&#;&#;&#;nda ek ders olarak 10 saat daha ders veren ücretli ö&#;retmenin saat hesaplamas&#; 30 saat + 10 saat olarak hesaplan&#;r. E&#;er ö&#;retmen 30 saatlik görevinde 25 saat yapm&#;&#;sa ve 15 saat ek ders yapm&#;&#;sa bu 25+15 olarak hesaplanmaz, 25+10 olarak hesaplan&#;r. Yani ücret ve saat hesaplamas&#; 30 saat ve 10 saat üzerinden hesaplan&#;r. Ücretli ö&#;retmenler okulda 30 saat okul d&#;&#;&#;nda da 10 ek ders saati çal&#;&#;abilir ve hesaplamalar da bu saatler üzerinde gerçekle&#;ir. Ek ders konusunda dikkat edilmesi gereken bir di&#;er konu da resmî görevde bulunmayan ücretli ö&#;retmenlere fiilen girdikleri her 5 saat için 1 saat ek ders ödenir. Yani bir ayda saat derse giren ö&#;retmen saat ek ders ücreti al&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Yeni ücretli öğretmen maaşı ne kadar ve 24 saat ücretli öğretmen maaşı hesaplamasının nasıl yapılacağını sizlerle paylaşıyoruz. Ücretli öğretmen maaşı yılı güncel rakamlarını gelin birlikte inceleyelim.

Ülkemizde binlerce öğretmen vardır. Öğretmenlerin birçoğu ücretli öğretmenlik yapmaktadır. Ücretli öğretmenle maaşlarının ne kadar olduğunu merak etmektedirler. Ücretli öğretmenlerin maaşları girdikleri ders saatine göre hesaplanmaktadır. yılında ücretli öğretmenlik yapan kişilerin maaşlarını detaylı bir şekilde derledik.

Ücretli Öğretmenlik Maaşı Güncel
Saatlik Ücret52 TL
Haftalık Çalışma Saati (40 Saat)1, TL
Aylık Çalışma Saati ( Saat)8, TL
  • Bunun yanı sıra her 5 saat derse giren öğretmene +1 saat ücreti devlet tarafından verilmektedir.
    • Aylık saat derse giren bir öğretmen 8, TL maaş alması gerekirken devletin verdiği 4 saatte bir 1 saatlik ücretide hesaba katarsak, 9, TL maaş alınacaktır anlamına gelmektedir.

52 lira olan brüt ek ders ücreti yılı güncel fiyatıdır. Öğretmenlere yılı Ocak-Haziran döneminde ödenecek ek ders ücretleri de netleşmiş oldu. yılında ise yüzde 15 enflasyon farkı ile hesaplandığında 30 saat 7 bin civarında, 40 saat ise 10 bin lira civarında olacaktır.

Memurlara ek zaman oranı % olmaktadır. Ücretli öğretmenlik yapan kişiler yılında saatlik ücretleri 21,45 TL olmaktaydı. yılında ise düzenlenen toplantı sonrasında memurlarının maaş artış oranı % olmuştur. Ücretli öğretmenler ise ders saatlik ücretlerin de ne kadar zam olduğunu merak etmektedirler.

Ücretli Öğretmenlik Maaşı

Ücretli öğretmenler girdikleri ders saatine göre maaşlarını alırlar. Hal böyle olunca alınan para çok düşük olmaktadır. Yeni zamlara göre ücretli öğretmenler ders saatlik ücretleri 52 TL olmuştur.

Örnek verecek olursak hafta da 30 saatlik derse giren bir öğretmen olsun. Zamlar gelmeden önce alacağı maaş TL olurken yeni zamla birlikte ücretli öğretmenin alacağı maaş 8, TL olmaktadır. Girdiğiniz ders saatine göre hesaplama yapabilirsiniz. Hesaplama şekli şu şekildedir;

  • HAFTALIK DERS SAATİ x&#;4 şeklinde maaşınızı hesaplayabilirsiniz.
Ücretli Öğretmenlik Maaşı

Sözleşmeli Öğretmen Maaşı

Öğretmenler farklı kategoride çalışmaktadırlar. Bunlardan bir tanesi ise sözleşmeli öğretmenliktir. Sözleşmeli öğretmenler KPSS puanından başarılı puanı alan kişiler hafta da 15 saat çalışarak maaşlarını alırlar. Kadrolu öğretmenler ile çalışma süreleri aynıdır. 3 yıl boyunca sözleşmeli olarak çalışan bir kişi kadrolu öğretmen olabilir. bini aşkın kişi sözleşmeli öğretmenlik yapmaktadır. Öğretmenlerin çoğu maaşını merak etmektedir.

  • Sözleşmeli öğretmenlik yapan kişilerin deneyimleri, bekar olmaları ve brüt sözleşmesine göre değişkenlik göstermektedir.

Ücretli Öğretmen Maaşı &#;de Ne Kadar Olacak

Kutsal mesleklerden birisi olan öğretmenlikte birçok kategori de öğretmenlik vardır. KPSS sınavında gerekli puanı alamayan veya atanamayan öğretmenler genellikle ücretli öğretmenlik yapmaktadır. Ücretli öğretmenlik yapan kişiler saatlik ücret almaktadırlar.

Ücretli öğretmenlik yapan birçok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi ise yılında maaşların ne kadar olacağıdır. Bu konuda net bir rakam vermek doğru olmaz. Enflasyon farkı oluşması bu durumun en belirleyici konularından bir tanesidir. Kanun kapsamında olmayan ücretli öğretmenler bu konuda mağdur olmaktadırlar. Ders saatlik ücretleri yılında zam yapılması beklense de bu oranın yüksek olacağı düşünülmemektedir. Dediğimi gibi net bir ücret söylemek yanlış olacaktır. Sizler de fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Ek Ders Hesaplama

Ek ders hesaplama için birçok uygulama vardır. Ama bu ücretleri sizler de kolayca hesaplayabilirsiniz. Öğretmenlikte üç kategori vardır; Sözleşmeli, ücretli ve kadrolu olmak üzere. Bu kategorilere göre ek ders hesaplarında ufak oynamalar vardır. Günümüzde her gün fiyat değişiklikleri yapılmaktadır ve bu yüzden en güncel fiyatı kendiziniz hesaplayıp bulabileceğini düşündük. Ek ders hesaplama işlemi yapabilirsiniz.

Ek ders hesaplarken kaç saat derse giriş yaptıysanız yukarıdaki ücretlerle çarparak ek ders ücretinizi hesaplayabilirsiniz.

Ücretli öğretmen 40 saat derse girebilir mi?

Önceki yıllarda haftalık 40 saat ders vermek mümkündü. MEB getirdiği yeni kurallar arasında yer alan ders sınırlandırılması sebebi ile en fazla 30 saat ders verilmektedir.

Ücretli öğretmen haftada kaç saat?

Ücretli öğretmenlik yapanlar için düzenleme yapıldığını açıklayan MEB haftada en fazla 30 saat ders verebileceklerini açıkladı.

Matematik Öğretmeni Maaşı

Resim Öğretmeni Nasıl Olunur ve Maaşları

Öğretim Üyesi Maaşları

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır